METRO Global Solution Center

• Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o METRO Global Solution Center sp. z o.o.

Opinie o METRO Global Solution Center Szczecin

Nie przegap nowości o METRO Global Solution Center sp. z o.o.!

05.01.2023 08:17

Czy mógłby ktoś powiedzieć czy praca w dziale Office Administration też przedstawia się aż tak zle? Jak to wygląda realnie z nadgodzinami, pensją, atmosferą itp.
    Gosia

11.05.2023 09:53

To nie jest prawda wszyscy lubią dziewczyny z front desk.
    METROwiec

11.05.2023 10:01

Trole muszą trolować... Zgadzam się z Gosią. DZiewczyny z frontu są bardzo kontaktowe i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby nie znalazły chwili gdy czegoś potrzebowałem
    Agnieszka

16.03.2023 09:27

Jak oceniacie pracę na stanowisku Automation Developer? Widziałam taką ofertę na stronie firmy i nie wiem czy aplikować. Piszą tam że 90% pracy jest zdalnie. Prawda to? Co jaki czas i po co spotykacie się w biurze? Poza tym czy zarobki spoko? :)
    Piotr

11.05.2023 09:59

Świetny zespół a praca zdalna tylko kilka dni w miesiącu z biura.

07.05.2023 21:44

Czy pracował ktoś w kadrach? Jakie wrażenia? Czego można się spodziewać?
    Ela

05.02.2023 13:53

Jakie są zarobki w działach AP, GA? Czy można liczyć na 7,5-8tys brutto?

07.02.2023 10:19

Zgodnie z naszą polityką, kwoty wynagrodzeń pracowników, są informacjami poufnymi. Wysokość wynagrodzenia jest ustalana indywidualna po rozmowie rekrutacyjnej. Pod uwagę bierzemy takie czynniki jak wybrane stanowisko, doświadczenie kandydata, umiejętności czy znajomość dodatkowych języków obcych . Dlatego zapraszamy do aplikowania i udziału w procesie :) Odpowiadając na pytanie dotyczące benefitów, oferujemy liczne dofinansowania do szkoleń językowych i kursów, premie kwartalne i roczne, prywatną opiekę medyczną, pakiet relokacyjny na przeprowadzkę do Szczecina, dodatek za znajomość języków, integracje zespołowe oraz firmowe, dofinansowania do karty sportowej i wiele więcej, o czym piszemy na naszej stronie internetowej: https://www.metro-gsc.pl/pl/kariera oraz przede wszystkim szczegółowo przedstawiamy w trakcie rozmowy rekrutacyjnej.

03.03.2023 09:16

W szczecinie jest AR i GA, na takie zarobki nie ma co liczyc. Chyba ze jakies seniorskie stanowisko

01.03.2023 13:19

Fatalne zarządzanie zespołem. Brak jakiegokolwiek podziału pracy. Co osoba odejdzie to praca przechodzi na resztę pracowników. Nie zatrudniają nowych. Chcą by za nadgodziny były wybierane dni wolne a ogrom pracy się kumuluje. Brak sprzętu do pracy gdy trzeba zrobić home office. Brak podwyżek pomimo spełniania wszystkich celów i innych pierdół. Zero docenienia pracownikam
    Tobiasz

10.01.2023 10:55

Miałem przyjemność wziąć udział w procesie rekrutacyjnym na stanowisko RPA Developer. Proces składał się z wykonania zadania kilku godzinnego jak i rozmowy kwalifikacyjnej. Sama rozmowa przebiegła w miłej atmosferze i wyglądała podobnie do innych rozmów na tym stanowisku. Niestety nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej o wyniku rekrutacji mimo upływu już blisko 2 miesięcy co uważam za brak szacunku do kandydata i profesjonalizmu ze strony HR.

05.01.2023 20:49

Pracuje w Metro już kilka dobrych lat. Praca jest wymagającą, wiąże się z dziedzina finansowa. Zamknięcie miesiąca wymaga nadgodzin o czym mowa jest na rozmowie rekrutacyjnej więc to nic zaskakującego. Nadgodziny są odbierane lub wypłacane, każde 15 minut. Te wszystkie negatywne komentarze piszą słabe osoby, które zamiast księgowości powinny wykładać towary w Biedrze. Ludzie są świetni, praca często ciężka ale z zarąbistym zespołem jest fajna. Dobry system bonusów, dodatków, ZFŚS. Możliwości awansu, ale na niego trzeba sobie zapracować, co jest oczywiste. Nie kminie po co tak siać te wszystkie puste komentarze negatywne. Weźcie się zwolnijcie jak Wam tu tak źle. Żenada.
    Ja Ja

08.01.2023 11:28

Brawo Ja! (w sensie brawo Ty!)

09.01.2023 11:57

Możesz coś powiedzieć na temat pracy na Front Desk? Poniżej są negatywne komentarze, ale bez żadnego merytorycznego wyjaśnienia

04.01.2023 10:14

Czy przygotowaliście już listę postanowień noworocznych? W realizacji niektórych z nim, chętnie Ci pomożemy :)

Z nowym rokiem, nowym krokiem! Nie zwalniamy tempa i kontynuujemy rekrutacje na stanowiska księgowe oraz do działów wspierających. Jeśli zastanawiasz się nad zmianą pracy sprawdź koniecznie dostępne oferty na naszej stronie: https://www.metro-gsc.pl/pl/kariera. Zatrudniamy specjalistów, ale również juniorów z językami obcymi. Jeśli dopiero poznajesz rynek pracy lub chcesz spróbować swoich sił w nowej dziedzinie, serdecznie zapraszamy do aplikowania.

pssst. co do postanowień noworocznych związanych z siłownią - mamy do dyspozycji rowerownie wraz z prysznicami i szafkami. Poranne treningi rowerowe dajemy w pakiecie :) :) :)
    News image
    Nie-zadowolona

03.12.2022 21:30

Jak ktoś wcześniej zauważył - ta strona to nie fejs czy insta żeby firma się tu promowała, a miejsce, gdzie można wyrazić swoją opinię. Na portalach społecznościowych pełno jest spotów, filmów promujących Metro, nowoczesne biuro, kręcenie filmów itp itd ale to tylko przykrywka do tego, jak źle się tam dzieje. Ciągła rotacja pracowników, premie lojalnościowe żeby tylko utrzymać ludzi do końca roku, niekompetentni (z nielicznymi wyjątkami) managerowie - to tylko początek.(usunięte przez administratora) Ludzie pracują zmianowo, dwie osoby na jednym laptopie. To ma być super nowoczesna firma? Zero życia prywatnego, praca w święta i w nadgodzinach (i to jest kilkadziesiąt nadgodzin w mcu), których nie ma kiedy odebrać. Manager planuje czas wolny pracownika, określa na która godzinę ma przychodzić do pracy „bo klient tak chce”. Godziny pracy są ustalone w regulaminie do 20:00, ale ludzie pracują nawet do 2:00 w nocy - to jest chore!!!! Szczerze ostrzegam i nie polecam.
    Jasiek

19.12.2022 19:48

Firma zarzadzana przez nieudaczników. Pracownik nie ma do kogo się zwrócić, nikt nic nie wie. Menager wiecznie niezadowolony, ale sam nic nie umie wymyślić, nie potrafi odpowiedzieć na zadane pytanie. Ludzie są zmęczeni ciągłymi nadgodzinami. Myślą że jak zatrudnili panią od oddychania to wszyscy będą szczęśliwi. Praconika się nie szanuje. Pensja też niewysoka. Nie polecam pracy w tej firmie.

24.12.2022 08:50

Dokładnie, webinary i ćwiczenia wellbeing, a traktują nas jak tania siła robocza, ale czego chcieć od niemieckiego korpo.

17.10.2022 20:12

Czy mógłby ktoś się podzielić ile może zarobić księgowa która dopiero dołącza do zespołu ( kilka lat doświadczenia)? Mogą być nawet widełki

17.11.2022 10:10

Czy w METRO Global Solution Center sp. z o.o. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?
    Twoja Stara

17.11.2022 11:38

Taaak, mamy premie, np. kwartalne jak zrealizujesz cele czy nagrody za osiągnięcia. Dofinansowują nam też wakacje i właśnie składaliśmy wnioski o pieniądze na święta, także zaraz znowu wpadnie kilka stów
    Twoja Stara

18.11.2022 09:03

Wnioski po to, aby określić ile tych stówek, wpisujemy tam jaka kwota przypada na osobę w domu i na tej podstawie określana jest wysokość tego dodatku na święta. Pensja zależy od tego co umiesz, ile znasz języków itd. Ustalasz z rekrutacją.
    niezadowolona

18.10.2022 10:19

Pracodawca nie jest w stanie zapewnić ciągłości pracy i każe odbierać nadgodziny, ciekawie kto będzie skłonny wypłacać dodatkowy, przepracowany czas po kilku dniach braku pracy
    Krystyna

09.09.2022 07:27

ktoś może wie, jak często pojawiają się nowe oferty pracy tutaj? mimo różnych opinii większość jest w miare dobra wiec chcialabym spóbowac swoich sil tutaj, ale skąd wziąść info o wakatach ?

09.09.2022 09:07

Cześć Krystyna, najświeższe informacje o wakatach znajdziesz na naszej stronie www w zakładce Kariera https://www.metro-gsc.pl/pl/kariera. Zapraszamy do składania aplikacji! :D
    Zaskoczona

03.08.2022 08:46

Jestem w tej firmie od kilku miesięcy i jestem miło zaskoczona. Na początku obawiałam się, że to korpo, a wiadomo jakie opinię krążą o tego typu organizacjach. Mimo tego, że to korpo i jest mnówstwo zasad i procedur, to wszystko jest jasne i wszystkim znane. Nic nie jest ukrywane, wiadomo co i komu się należy, w jaki sposób to dostać i jakie ma obowiązki. No właśnie- co się należy... a może nie należy tylko super że firma coś takiego robi... np. imprezy integracyjne... Ekstra sprawa- z rodziną bawiłam się super na Dniu Księgowego. Mało teraz jest firm, które zapraszają pracowników z rodzinami. No i jeszcze integracja teamowa- mega fun na kajakach!
    @Zaskoczona

08.08.2022 08:47

Może i krótko ale wiele jestem w stanie zaobserwować. Nigdzie nie jest idealnie. Popracujcie sobie w innych firmach albo u prywaciarza, bo tam nie ma dodatkowych obowiązków, nadgodzin itd? Otóż est jeszcze więcej. Doceniajmy to co mamy. Mi też już zdażyło się zostać w nadgodzinach... i co? Żyję, świat się nie zawalił. Skoro ocena to spotkanie z przełożonym to dlaczego nie powiesz, że brakuje Ci docenienia. Przygotuj się do tej rozmowy i pokaż co osiągnąłeś i co zrobiłeś... Czekam na sowją ocenę i zobaczymy... Może zmienię zdanie, ale póki co nadal jestem na fali wznoszącej. Pozdrawiam!
    Zaskoczona

08.08.2022 13:56

@Krystyna Mam kilkuletnie doświadczenie i dodatkowo dobrze znam angielski więc przejście rekrutacji nie było trudne. Było trochę pytań z wiedzy księgowej od kierowniczki ale nie pyta o nic co nie jest związane z codzienną pracą księgowej. Po wysłaniu CV czekałam kilka dni na telefon ale spotkanie było zaproponowane z szybkim terminem i po kilku dniach miałam telefon z ofertą od rekruterki. Także bardzo szybko. Z innych firm odzywali się do mnie nawet po 3 tygodniach.
    Księgowa

05.08.2022 22:25

Miałam rozmowę z osobami z hr i liderem, ciężko cokolwiek zrozumieć, powtarzały się pytania i rekruter w ogóle nie słuchał co mówie. Informacji zwrotnej brak.

04.08.2022 10:08

Jakie warunki pracy są w METRO Global Solution Center sp. z o.o.? Czy jest szatnia i/lub stołówka pracownicza? Czy organizowany jest dojazd do pracy dla osoby pracującej na stanowisku Team Leader?

04.08.2022 10:56

Cześć, Nasze biuro w Posejdonie wyposażone jest w szafy, gdzie można przechować okrycia i w kilka kuchni, gdzie dostępne są darmowe napoje (kawa, herbaty, woda) oraz dużą stołówkę, gdzie można podgrzać swój posiłek i zjeść przy wygodnym stole. Na 1 piętrze biurowca znajduje się kantyna, w której można kupić posiłek. Na poziomie 0 znajduje się supermarket. Co rano przyjeżdża też do biura serwis cateringowy, który sprzedaje kanapki, dania obiadowe, desery. Nasze biuro mieści się na Bramie Portowej, w samym centrum Szczecina, gdzie łatwo dojechać można z każdego zakątka miasta we własnym zakresie, np. komunikacją miejską czy rowerem, który zaparkujesz wygodnie i bezpłatnie w rowerowni wyposażonej także w prysznice. Zapraszamy do obejrzenia filmów o tym: - jak wygląda biuro https://www.metro-gsc.pl/pl/poznaj-nas - jak się u nas pracuje https://www.metro-gsc.pl/pl/kariera oraz oczywiście do składania aplikacji za pomocą naszej strony. Jeśli masz wiecej pytań zapraszamy do kontaktu [email protected] :)
    rez

26.07.2022 12:58

Przyszedłem na przeczekanie w czasie covida, a zostałem już ponad dwa lata i nie zamierzam odchodzić. Praca jak w każdym corpo, są dni spokojne, jak i szalone (szczególnie przy zamknięciu miesiąca). Co najbardziej przekonało mnie do zostania to świetny, wspierający zespół i team leader z którym można się w każdej kwestii dogadać. Po poprzedniej firmie, gdzie była nerwowa atmosfera, trzeba było uważać co się mówi i uważać na swoje plecy to bardzo miła odmiana. Zdaję sobie sprawę, że u konkurencji pewnie dostałbym więcej, ale tu nie przynoszę pracy i nerwów do domu, a uważam, że zdrowie psychiczne jest bezcenne.
    Loco

26.07.2022 12:52

Na start czemu nie. Korporacje rządzą się swoimi prawami wiadomo i to już albo komuś odpowiada, albo woli coś mniejszego sobie znaleźć. Jak jednak czasem się posłucha inych, jakie na co dzień problemy mają, to narzekać nie będę. Robota wykonana, kasa na czas.
    Zainteresowany?

29.06.2022 10:52

Cześć, czy pracuje/bierze ktoś udział w Akademi księgowych na młodszym. Czy warto zważywszy na zobowiązanie do przepracowania roku po zakończeniu? Jak wygląda sam program, pieniądze? Rekrutacja nie chce udzielić za wiele informacji. Czy starsi stażem polecają firmę czy lepiej uciekać?
    zadowolona

07.07.2022 21:47

"starzy" są zadowoleni, osoby zaangażowane są długoletnimi pracownikami, biorą udział w ciekawy projektach, awansują, uczą się

08.07.2022 09:15

nic dodać, nic ująć - chcesz pracować to jesteś zaangażowany, uczysz się, automatycznie osiągasz progres - zarówno ten personalny jak i finansowy. Jak komuś wadzi ‚zobowiazanie’ pracy przez 1 (sic!) rok to niech sobie da spokój. Przez 1 rok to można liznąć wiedzy, poznać firmę i zbierać po kawałeczku doświadczenie a nie oczekiwać cudów. Pokora to prawdziwa cnota.
    Gosia

09.03.2022 06:50

Czy w dalszym ciągu junior dostaje na początek wypłatę w wysokości 3500 brutto?

10.05.2022 12:33

Cześć, przypominamy, że zgodnie z naszą polityką firmową kwoty wynagrodzeń są niejawne. Ustalamy je w czasie procesu rekrutacji biorąc pod uwagę wiele czynników zależnych od stanowiska, na jakie się aplikuje. W trakcie rekrutacji przekazujemy taką informację. Zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi ofertami: https://www.metro-gsc.pl/kariera :)
    Nie

11.05.2022 13:06

Ty tak serio? Widziałaś gdziekolwiek, włącznie z linkedin, żeby było publicznie podane konkretne wynagrodzenie lub nawet widełki?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w METRO Global Solution Center?

Kontakt - METRO Global Solution Center sp. z o.o.

Pl. Brama Portowa 1 70-225 Szczecin

Branże: Hosting, domeny i Cloud

02.05.2022 15:32

Firma niestety nie szanuje pracownika, jeśli twój TL Cię po prostu nie lubi to nie ważne, ze robisz robotę :) Wypowiedzenie otrzymujesz tak o, z zaskoczenia i masz chwile żeby zadecydować czy zgadzasz się za porozumieniem i masz się wynosić jak najszybciej (nawet jeśli kończy Wam się zaraz umowa) czy zwalniają Cię i masz obsmarowane w papierach. Później szukają innych ludzi, bo będą tańsi, a tobie musieliby dać podwyżkę z kolejną umową. Koniec końców wydaje mi się, ze to wszystko zależy od team leadera, nasza nie znała się nic na księgowości tylko potrafiła poklikac, a od innych oczekuje rzeczy na których się nie zna. Inne działy ponoć nie takie straszne, ale moje doświadczenie jest negatywne.
    Rakieta kosmiczna

03.05.2022 15:41

W dobie powszechnych niedoborów zasobowych nikt nie zwalnia pracowników bez powodu. Zreszta, wypowiedzenia tzw niedobrowolne to relacja 1:10 w stosunku do odejść dobrowolnych, wiec musiałeś się naprawdę postarać.

05.05.2022 14:45

Dzień dobry, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące wypowiedzenia umowy o pracę, zapraszamy do kontaktu z działem HR, chętnie odpowiemy na wszelkie pytania - [email protected] :)
    Kordek

07.03.2022 13:46

Czy firma w obliczu szalejącej inflacji planuje podwyżki dla pracowników?

10.03.2022 10:58

Dzień dobry, Tak, co roku wiosną mamy przegląd wynagrodzeń i związane z tym procesem podwyżki, które uwzględniają m.in. inflację :)
    ex

22.06.2021 11:13

Mnóstwo pracowników odeszło, a starzy koledzy mówią, że jest tylko co raz gorzej, zero reakcji ze strony zarządu... No cóż.
    Joa

18.01.2022 10:44

Dokładnie tak widzę kwestię opiniowania miejsca pracy.
    uprzejmy gość

09.03.2022 21:14

zachęcam do zapoznania się z kodeksem pracy, nie ma czegoś takiego jak obowiązek wypłaty nadgodzin gdy jest mozliwość ich planowego odbiory
    FYI

02.01.2022 17:09

5lat w firmie i czas powiedzieć co myślę. Kwartalna ankieta Voice It nic nie daje - masz możliwość anonimowego feedbacku do managementu, ale jeśli wyniki ankiety są za niskie to team wymyśla pomysły na poprawę wyniku (ok, management nie czyta w myślach, ale w otwartych pytaniach często zawarte są już sugestie do poprawy). Team opracowując "na siłę" pomysły, zniechęca się i kończy się na tym, że w kolejnych ankietach zawyża swoje zadowolenie aby tylko nie musieć opracowywać nic dodatkowego i nie tracić czasu, którego i tak jest mało. Firma nie walczy o doświadczonych pracowników, składając wypowiedzenie zostaniesz dobity wyrzutami sumienia "odchodzisz bo jest ciężko? Pomyśl jak ciężko będą mieli inni po twoim odejściu". Jak ktoś wcześniej wspomniał - większość osób odchodzących z Metro idzie do innego SSC. Odpowiedź jest prosta - nie specyfika pracy zniechęca do pozostania dłużej a podejście firmy do ludzi. Mimo wszystko lubisz pracę w Metro a chcesz więcej zarabiać? Coraz częściej najlepszym sposobem jest odejście do innego SSC na pół roku i powrót do Metro. Firma szczyci się że niektórzy świętują nawet 9 rocznice pracy. Tak, większość osób z takim stażem nie chce zmieniać pracy bo kredyty a nie bo firma XD. Ludzie w Metro? Zależy jak trafisz. Czasami fajna współpraca i faktycznie żal odchodzić, innym razem wyścig szczurów z podkładaniem świń abyś wyszedł jak najgorzej i wtedy przypadkiem kolega/koleżanką "uratuje" sytuację. Podsumowując, polecam Metro na rok/dwa na zdobycie doświadczenia. Później jeśli masz silne nerwy. 5lat jak w moim przypadku to za długo, czuję jakbym pracowała za karę, więc w ramach postanowień noworocznych zamierzam zmienić pracę na firmę, która docenia pracowników. Szkoda, bo lubię pracować w Metro, ale multum mniejszych i większych minusów sprawia, że nie da się wytrzymać. Może za pół roku wrócę, wtedy chociaż za większą wypłatę będzie warto się przemęczać ;)
    Ona

24.11.2021 12:01

Chciałabym podzielić się swoją opinią na temat przebiegu rekrutacji. Przebyłam 3 etapy rekrutacji w Metro Services. Otrzymałam odmowę, ponieważ ''nie udało by się zaspokoić Pani oczekiwań finansowych". Najciekawsze jest to, że wciąż nie wiem, jakie jest oferowane wynagrodzenie na stanowisku, na które aplikowałam. Uważam, że taka praktyka prowadzenia rekrutacji jest nieuczciwa, niestosowna i powinna ulec zmianie. Kandydat poświęcając ponad 2 godziny swojego czasu na rozmowy telefoniczne, testy, a także rozmowę online, ma prawo wiedzieć, jakie wynagrodzenie oferuje pracodawca. Brak udzielenia takiej informacji świadczy o pracodawcy Metro Services bardzo niekorzystnie. Jest mi bardzo przykro, że kandydaci poświęcają swój czas w trakcie przebiegu rekrutacji, a w zamian nie dostają nawet podstawowych informacji takich jak wynagrodzenie lub chociaż widełki płacowe. Nie polecam MS, szkoda czasu..

25.11.2021 13:57

Przykro nam i przepraszamy, że doszło do nieporozumienia. Zgodnie z naszą polityką firmową kwoty wynagrodzeń są niejawne. Ustalamy je w czasie procesu rekrutacji biorąc pod uwagę wiele czynników zależnych od stanowiska, na jakie się aplikuje. W trakcie rekrutacji przekazujemy taką informację. Być może w tym przypadku komunikacja zawiodła. Często, zwłaszcza w rekrutacjach na stanowiska księgowe, okazuje się, że kandydat ma wyższe kompetencje, niż zakładane i możemy wtedy zaproponować wyższe stanowisko, a zatem i wyższe wynagrodzenie. Nasz proces rekrutacyjny jest dwuetapowy i składa się z testów oraz spotkania rekrutacyjnego i tak również było w tym przypadku. Służy to temu, aby jak najlepiej się poznać i finalnie ustalić najbardziej odpowiadające kompetencjom wynagrodzenie. Dziękujemy zatem za poświęcony czas oraz cenny feedback, weźmiemy go pod uwagę w kolejnych procesach rekrutacji.

11.11.2021 09:07

Czy zdarzają się nadgodziny w METRO SERVICES PL Sp. z o.o.?
    xXx

21.11.2021 22:02

Tak, pierwsze kilka dni każdego nowego miesiąca, przy zamknięciu poprzedniego - chyba w każdym zespole. Poza zamknięciem raczej nie, aczkolwiek wszystko zależy od ilości osób w zespole i ewentualnych braków kadrowych. Jeśli brakuje ludzi (co ostatnio jest co raz częstsze), należy się spodziewać, że praca musi być wykonana i nawet poza zamknięciem miesiąca są nadgodziny.
    kandydat

11.10.2021 23:07

czy ktoś może podzielić się opinią o pracy w IT? dokładniej jako Database Developer, jaki jest tryb pracy i atmosfera w zespole? jak wygląda rozwój i czy wynagrodzenie jest adekwatne do ilości obowiązków?

12.10.2021 14:56

Spieszymy z odpowiedzią, bo Database Developer to nowe stanowisko w naszej firmie. Nie przynależy do obszaru IT, a do obszaru operacyjnego i jest ściśle związane z General Accounting. Nasz GA z kolei pracuje w trybie hyrydowym (częściowo z biura, częściowo z domu) w najnowocześniejszym w Szczecinie biurowcu Posejdon (budynek roku 2020), którego wnętrza można obejrzeć na naszej stronie internetowej: https://www.metro-services.pl/ . Jeśli chodzi o wynagrodzenie, to jest ono zawsze adekwatne do posiadanych umiejętności. Zapraszamy do aplikowania z nadzieją, że spotkamy się już wkrótce na rozmowie rekrutacyjnej online, gdzie rekruterzy odpowiedzą na wszelkie dodatkowe pytania :) Link do wolnych stanowisk: https://www.metro-services.pl/kariera
    Melka

06.09.2021 16:09

Cześć . Powiedzcie proszę jak to jest z awansem w metro , po jakim zazwyczaj czasie przechodzi się wyżej? Piszecie tez o nadgodzinach. Czy one są codziennie czy w jakimś okresie w miesiącu? I czy później są oddawane czy wyższa pensja ?
    uprzejmy gość

02.10.2021 19:18

Melka, ocena pracownicza ma miejsce co roku na jesien, wowczas jest mozliwosc awansu , waloryzacje wynagrodzen odbywaja sie na wiosne (tutaj rowniez sa przewidziane promocje). Miedzy jednym stanowiskiem a drugim promocja trwa zazwyczaj ok. 1 rok - 2 lata w zaleznosci od indywidulanych kompetencji oraz zaangazowania w wykonywana prace. Nikt nikomu nie daje awansu w nagrode za "stażowe", na awans trzeba zasłużyć - jak w każdej innej firmie. Nadgodziny zdarzaja sie dziennie, w zaleznosci od okolicznosci, natomiast w okresie zamkniecia miesiaca zawsze. Taki charakter pracy ksiegowego. Gdy nie ma mozliwosci odbioru, wowczas sa wyplacane na koniec okresu rozliczeniowgo co 4 miesiace.

23.05.2020 12:47

Jak jest z awansem w METRO SERVICES PL Sp. z o.o.?
    well

08.02.2021 19:46

to firma miedzynarodowa, jezykiem biznesowym jest jezyk angielski, zatem w czym problem?
    Xxx

19.07.2021 16:01

Wynagrodzenie w takim przypadku myślę, że dość znaczne. Nie jakieś miliony, ale też nie tylko stówka. Jeśli chodzi o obowiązki to raczej w większości takie same. Stopniowo jesteś wdrażana w jakieś projekty/spotkania. Czy to tylko udział czy koordynacja to już zależy od tego jak się wykażesz i czy np. nie ma już w zespole osoby na stanowisku senior, lub kogoś koordynującego.
    ciekawy

14.07.2021 16:14

jak firma podchodzi do pracy zdalnej? czy istnieje możliwość pracy w 100% zdalnie?

16.07.2021 14:34

Dziękujemy za pytanie. Aktualnie pracujemy w systemie hybrydowym i dla zdecydowanej większości pracowników oznacza to tydzień pracy z biura i tydzień w systemie home office. Posiadamy również inne rozwiązania dla niektórych funkcji, gdzie w zależności od charakteru pracy liczba dni pracy z domu jest większa lub mniejsza. Dotyczą one jednak niewielkiej liczby pracowników. Jednocześnie opracowaliśmy nowy model korzystania z home office po zakończeniu pandemii oparty właśnie na tym jaki jest charakter pracy i jaką rolę pełnimy na poszczególnych stanowiskach. Dla większości pracowników oznacza to również hybrydowy charakter pracy z określoną ilością możliwych dni pracy z domu. Nie zakładamy jednak, że ktoś zupełnie nie będzie przebywał w biurze, gdyż wiemy, jak ważny jest również bezpośredni kontakt dla budowania atmosfery i kultury organizacyjnej, z której jesteśmy tak dumni :) Aby dowiedzieć się więcej szczegółów na temat konkretnych stanowisk zapraszamy do kontaktu z działem rekrutacji - [email protected]. Jak zwykle zachęcamy też do aplikowania na wolne stanowiska pracy na naszej stronie: www.metro-services.pl/kariera .

24.03.2021 10:27

Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy METRO SERVICES PL Sp. z o.o.?

24.03.2021 11:10

Obecnie prowadzimy rekrutację w pełni zdalnie - rozmowa kwalifikacyjna odbywa się online . Zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy: www.metro-services.pl/kariera :)

13.12.2020 10:12

Czy METRO SERVICES PL Sp. z o.o. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?

14.12.2020 11:10

Naszym pracownikom oferujemy wyłącznie umowę o pracę, nie ma tu żadnych niespodzianek :) Aktualne oferty pracy znajdują się na naszej stronie w zakładce Kariera: https://www.metro-services.pl/kariera . Zapraszamy do aplikowania!

24.09.2020 12:33

24.09.2020 14:53

Zgodnie z polityką GoWork, portal ten służy wymianie merytorycznych opinii, Zdarza się więc, że opinie sklasyfikowane jako niemerytorczne (potocznie: hejt) są usuwane jako szkodliwe. Jedyne, co możemy zatem zrobić, to zachęcić do wymiany opinii w atmosferze spokoju i wzajemnego szacunku ????

12.09.2020 08:03

A te stanowiska konsultantów i process expertów to w związku z jakimi projektami? Jak ogólnie jest w Metro z premią, która jest elementem ogłoszeń o pracę?

15.09.2020 09:37

Dziękujemy za pytanie i po kolei wyjaśniamy. Praca konsultantów GA/AR polega głównie na usprawnianiu procesów księgowych. Projekty z którymi nasi konsultanci mają do czynienia, są więc związane przede wszystkim ze standaryzacją lub optymalizacją procesów. Podnoszenie jakości jest również na celowniku. Process Experci pracują aktualnie przy strategicznym projekcie zwanym LUCA, którego głównym celem jest wdrożenie standardowego systemu księgowego SAP S/4HANA w całej grupie METRO. Nasi eksperci zajmują się ujednolicaniem procesów księgowych dla kilkudziesięciu krajów. Nasz lokalny zespół LUCA jest zatem częścią większego zespołu projektowego - na poziomie całej Grupy. Premie w METRO są szczegółowo opisane w wewnętrznym regulaminie i większości przypadków ich wysokość zależy od poziomu spełnienia wcześniej zdefiniowanych celów. Podstawowa premia konsultantów ma charakter kwartalny. U ekspertów, ze względu na specyfikę wspomnianego projektu, premia wypłacana jest co pół roku. Zależy nam na tym aby wszystkie premie motywowały do jak najlepszej pracy, a wyznaczone cele były możliwe do spełnienia. Jak pokazują wieloletnie doświadczenia nasi pracownicy świetnie sobie radzą z realizacją premii na poziomie bliskim 100%. Warto dodać, że to nie wszystkie premie, jakie można otrzymać w METRO, zarówno konsultanci, jak i eksperci są uprawnieni również do premii rocznej czy świątecznej, ale o tym chętnie opowiemy podczas rekrutacji  Mamy nadzieję, że zaspokoiliśmy Twoją ciekawość. Zapraszamy do aplikowania na wolne stanowiska poprzez naszą stronę internetową: www.metro-services.pl/kariera :)

03.09.2020 10:59

Czy w METRO SERVICES PL Sp. z o.o. panuje luźna atmosfera?
    MiMi

03.09.2020 11:34

Tak, wszyscy jesteśmy na ty i nie mamy formalnego dress codu, ubieramy się tak jak chcemy, więc luz totalny jak dla mnie :D

24.08.2020 12:49

zadowolona

24.08.2020 21:33

trudno żeby ksiegowi notorycznie się mylili - tak, ksiegowość powinna być prowadzona w sposób rzetelny, stąd dbałość firmy o to, by eliminować błędy przez uszczelniać dziury w procesach. szybko, tak firma korzysta z technologii, aby wyeliminować zadania rutynowe, tym samym aby pracownik mógł skupić się na zadaniach bardziej zaawansowanych. pracownicy są traktowani z szacunkiem, jak na każdą globalną korporację przystało. natomiast jeśli komuś praca w korporacji nie odpowiada, to nie powinien w niej pracować.
    Ciekawa

21.07.2020 15:03

HEj, zostałam zatrudniona na czas określony, w umowie jest jak byk napisane, ze po okresie próbnym, umowa przechodzi automatycznie na czas nieokreślony. Ostatnio sie dowiedzialam kilku ciekaweych rzeczy, ze jednak firma leci sobie w kulki i podpisuje umowe na rok. Czy to prawda?

22.07.2020 14:54

Drodzy! Przed zakończeniem pierwszej umowy zarówno pracownik jak i pracodawca ma możliwość dokonania oceny dotychczasowej współpracy. Zdarza się, choć bardzo rzadko, że ewaluacja ta nie przebiega pomyślnie. Wówczas obie strony, zgodnie z zapisem w umowie, mają prawo do złożenia pisemnego oświadczenia o braku zamiaru kontynuowania zatrudnienia na czas nieokreślony. Jednak również w takich przypadkach zazwyczaj nie rozstajemy się z pracownikiem, a proponujemy kolejną umowę na czas określony, licząc na pozytywne przejście wydłużonego okresu wdrażania się w obowiązki, a następnie podpisanie możliwie jak najszybciej umowy na czas nieokreślny. Naszym celem jest przede wszystkim zapewnienie pracownikom komfortu i poczucia bezpieczeństwa związanego ze stabilnością zatrudnienia, aby jednak mogło mieć to miejsce obie strony muszą wywiązać się z ustalonych warunków współpracy. Mamy nadzieję, że powyższa odpowiedź rozwiała Wasze wątpliwości :)
    Nowa

05.07.2020 08:03

Jakie sa przedzialy placowe na stanowisku junior, księgowy i senior?

06.07.2020 08:29

Cześć, zgodnie z naszą polityką firmową kwoty wynagrodzeń są niejawne :) Zapraszamy jednak do aplikowania na wolne stanowiska, wynagrodzenie ustalamy podczas procesu rektutacji. Oferty pracy znajdziesz tu: www.metro-services.pl/kariera .
    korpo-wyzyskiwacz

16.06.2020 17:48

To firma to porażka... Ilość zadań, nawal pracy zupełnie nie adekwatne do kiepskich zarobków. Taka sytuacja jest w wiekszosci teamów. Firma roztacza wokół siebie wizję super szczecinskiego pracodawcy, reklamując gdzie sie da i jeszcze ta ich korpo propaganda rozsiewana wśród pracowników na corocznym business meetingu. Niemiecki inwestor znalazl sobie oczywiście tanią siłę robocza, polski management zapatrzony w statystyki nie rozumie, lub udaje, że nie rozumie, że jak się wymaga, to się płaci... Przez to jest duza rotacja, a wiekszosć negatywnych komentarzy pozostawionych na tym portalu zupelnie mnie nie dziwi. Wiekszośc korporacji w Szczecinie płaci oczywiście lepiej i tam uciekają często byli pracownicy Metro. Ale szanowne kierownictwo ma to oczywiście gdzieś i poszukuje chyba coraz bardziej naiwnych do pracy w tej korpo fabryce. Moze to i dobre miejsce na pierwszą prace i zdobycie doswiadczenie, ale napewno nie dla dłuzszej kariery. Są lepsi pracodawcy i tam radze aplikować, a z Metro Services dac sobie spokój.
    Mania

26.05.2020 10:23

Laski teraz fryzjerka czy manikiurzystki to tylko mobilnie, bez niepotrzebnych komplikacji,kolejek i oczywiście taniej. Polecam bo spróbowałam.

Zostaw merytoryczną opinię o METRO Global Solution Center sp. z o.o.