METRO Global Solution Center

• Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o METRO Global Solution Center sp. z o.o.

Opinie o METRO Global Solution Center Szczecin

Nie przegap nowości o METRO Global Solution Center sp. z o.o.!

Cucu

19.05.2025 20:33

Siema, czy senior accountant z jęz. Obcym dostanie 11k brutto?

20.05.2025 08:33

Cześć, nasza polityka wewnętrzna nie pozwala nam ujawniać wynagrodzeń. Każdy negocjuje je sam podczas rozmowy kwalifikacyjnej, wynagrodzenie jest adekwatne do umiejętności i doświadczenia. Swoje oczekiwania dotyczące wynagrodzenia kandydaci ujawniają w pierwszej rozmowie telefonicznej z rekruterem i na tym etapie już wiadomo, czy jest nam po drodze czy nie :) Zapraszamy do aplikowania!

SeniorG

07.02.2026 23:03

Nie. Mam takie zarobki, ale wyższe stanowisko

21.01.2026 19:56

Nie polecam. Nieprofesjonalny HR. Pytania dot. osobistej sytuacji.

rafa

18.01.2026 15:18

Accountant - Treasury & Payments Team proszę niech ktoś się wypowie jaka atmosfera i wynagrodzenie.

Stella1

14.12.2025 23:15

Nie polecam pracy w metro. Zacznę od braku specjalistów w zespołach. Ostatecznie okazuje się że na 15 osób w zespole dany proces rozumieją 3. Oczywiście brak backupu i ogromna rotacja pracowników. Jeśli chodzi o zarobki to jest to śmiech na sali w porównaniu do innych firm w Szczecinie. Jeśli masz doświadczenie i szanujesz swój czas to radzę omijać metro szerokim łukiem.

10.12.2025 15:28

Wydaje mi się, że niedługo w celach rocznych będzie wystawienie tutaj na portalu pozytywnej opinii o pracy w metro. Dla 500 PLN też bym nie poszedł ale mało, która firma daje tylko 500 PLN (dostałem 2 tys brutto więcej). Może lubisz pracę do 21:00 lub nawet o zgrozo później. Firma wyznająca politykę „o co nie zostaniesz poproszony zawsze bądź na tak”. Firma, w której źle dobierają TM (2 zdegradowanych?). W jednym zespole prawie wszyscy rzucili wypowiedzeniami, dlaczego jak jest tak miło i nietoksycznie?
    ciekawska

12.12.2025 16:30

co masz na mysli ze zle dobierani sa TM? chodzi moze o TL? nie wiedzialam ze sa zdegradowani jacys.
    bziumbzium

15.12.2024 18:06

Sam początek zapowiadał się obiecująco. Świetny onboarding, możesz i czujesz się osobą zaopiekowaną, wdrażaną w organizację. Świetne kursy i szkolenia oraz interakcja. To wspominam dobrze. Natomiast jazda zaczęła sie pozniej. Obiecano, że dostane swojego buddiego, ktory wdrozy mnie w obowiazki, pokaze procesy, pozwoli zapoznac sie ze specyfika pracy. W rzeczywistosci wyglądało to tak, ze czlowiek musial radzic sobie sam bo koledzy z zespolu leja na to, ze jest nowy pracownik i nikt nie wychodzi z pomocna dlonia. Rzekomy buddy nie poczuwal sie do obowiazku, nie kontaktowal sie wcale i wszystko robil sam. Ta miła atmosfera to chyba tylko na kartce jest napisana bo w rzeczywistosci nikt sie toba nie interesuje, traktuja cie jak intruza. Jako nowy czlonek zespolu czujesz sie zwyczajnie zlekcewazony i jestes traktowany jak powietrze. Jesli lubisz sie rozpychac lokciami lub liczyc na samego siebie to aplikuj smialo!
    Pengueb

24.08.2025 20:39

Zgadzam się w 100%, mam tak samo i właśnie stamtąd uciekłam. Jak się trafi na spoko zespół to można tam pracować, ale niestety dużo tam bardzo tok sycznych zachowań. U mnie na spotkaniu zespołowym organizowali sobie co tydzień sekcje ploteczki gdzie obrabiali 4 litery byłym i obecnym pracownikom, kto zaszedł w ciążę, kto co wrzucił na ig itp. W tej firmie pierdniesz na jednym końcu biura a na drugim końcu już mówią że się zes rałeś. Osoby, które tam przyszły prosto po wiadomo którym technikum zachowują się jakby ta praca była najlepszym co ich w życiu spotkało i myślą że inni pracownicy są dla nich konkurencją i chcą ich wygryźć.
    lol

11.12.2025 15:16

Muszę przyznać , że pięknie to napisałeś. Taka esencja tego co sam chcialbym powiedzieć. Nadal pracuje ale ta brak podmiotowości TL i kompletny brak zaufanie do ludzie uwieraja coraz mocniej.
    Metro

05.12.2025 22:14

Czesc, może ja się podzielę również skoro pracuje już prawie dwa lata. Jestem zadowolona, atmosfera jest cudowna. Cudowna teamliderka bywa ciężko nie mogę powiedzieć że nie, jak wszędzie. Kiedy pokazujesz swoje zaangażowanie jest ono dostrzegane mogę to przyznać z czystym sercem :) Czy poszła bym gdzieś za 500zl więcej? Absolutnie NIE. Idę z uśmiechem nie muszę się martwić się o toksyczna atmosferę i to jest dla mnie najbardziej istotne. Może mało czasu na szkolenia w sumie jak jest nie obowiązkowe to go nie mam. Są minusy jak wszędzie, ale widzę zdecydowanie dużo plusów. Ludzie którzy narzekają sprawa może być łatwiejsza niż się wydaje czemu nie rozejrzeć się na rynku jak jest tak wiele organizacji które szukają pracownika? Czy to strach czy tylko Polska mentalność narzekania?
    #Ksiegowa

13.10.2025 18:38

Jestem w METRO od 3 miesięcy. Opinie na gowork nie ułatwiały mi decyzji, a jednak się zdecydowałam i jestem bardzo zadowolona ;)
    Bartosz

05.12.2025 15:58

Zależy gdzieś trafiłaś, i kto jest twoim przełożonym to możesz sie dobrze czuć na starcie. Porady dla nowych, uważaj co mówisz na głos bo tu wszystko wszyscy słyszą, chwalmy open space. Raczej jesteś już po akredytacji, więc jeszcze góra 5 miesięcy i skończy sie taryfa ulgowa, ale to norma. Z innych rad, pokochaj procedury, twórz one pagery, i rób notatki.
    Wiktoria

24.11.2025 14:57

Okres rozmów rocznych w pełni. Robisz 11/10, pomagasz gdzie się da, wychodzisz z inicjatywą, nie znaczy że awans dostaniesz. Jesteś cennym pracownikiem dopóki nie prosisz o podwyżkę. Firma jest w sytuacji gdzie wiele osób odchodzi, i nawet załatwiła dodatek 5000 brutto, dla osób które na dzień 01.01.2026 nie będą na okresie wypowiedzenia. Wynagrodzenie na poziomie 5800 - 6800 brutto, (usunięte przez administratora) Właśnie tworzę CV. Dzięki za możliwość zdobycia cennego doświadczenia, ale jeśli firma pomimo tego że widzi rozbieżności wynagrodzeń na rynku pracy i nic z tym nie robi. To też o czymś świadczy.
    #Ksiegowa
    MeineMutter

26.11.2025 08:16

nie zalezy mi aby bronić, ale chociaż konsekwentnie napisz, że zabrali, bo zrobili to co każda firma w regionie, czyli włączyli w podstawę, a to jest różnica, bo finalnie kasa Ci i tak wzrosła. Z resztą się zgadzam.
    Kacper

27.11.2025 09:13

Fakr, ale to w tym roku, w następnym już tej różnicy nie będzie bo pensje stoją w miejscu i stać będą. Grunt że firmę stać na zorganizowanie wycieczki krajoznawczej dla kilkudziesięciu Hindusów żeby zobaczyli jakie tutaj mamy szklane domy. Każdy kto robi za trzech w metro bo trzeba (przecież w większości nie dla hajsu ani nawet wizji kariery umówmy się) niech się zastanowi czy warto niszczyć sobie zdrowie, bo kierunek Indie jest grzany na pełnej. Nieważne jak dobry jesteś jeśli jesteś drogi dla korporacji.
    rafał

15.11.2025 14:12

Proszę podajcie realne wynagrodzenie netto
    #SamodzielnyKsiegowy
    Tomasz

16.11.2025 14:05

Kolego zapomnij, raz że tego nie zrobią a dwa że nie mają się czym chwalić w tej kwestii. Metro jest dobre na start dla ludzi bez doświadczenia, świeżych absolwentów z kierunkowym wykształceniem. Po jakimś czasie tutaj polecam znaleźć lepszą ofertę co nie będzie dużym wyzwaniem, co potwierdzili już znajomi, którzy odeszli i niczego nie żałują.
    Patryk

15.10.2025 20:54

Pracowałem w Metro jakiś czas. Miejsce stworzone dla osób nie mających życia prywatnego. Pracujesz w nieludzkich nadgodzinach za niewielkie pieniądze. Odbierasz nadgodziny nie wtedy kiedy Tobie to pasuje tylko wg tego czy TL Ciebie lubi czy nie. Jak nie to odbierasz kiedy TL Ci powie. Metro to firma najsłabiej wynagradzająca na szczecińskim rynku. Wyciskają pracownika do granic możliwości. Narzucają Tobie pisanie procedur. Drogie Metro, jeśli chcesz aby normalny pracownik pisał procedury dla potomnych to im za to płac. Czy w ogłoszeniu o pracę zamieszczacie info, że będziesz to robić? Firma, która potrafi wrzucać do sieci filmiki pokazujące jak tu niby jest miło. Rzeczywistość jest zupełnie inna. Tu nie pracujesz, tu harujesz. Masz zainteresowania? Pracując w metro zapomnij, że będziesz mieć czas na rozwijanie pasji. Rotacja kosmiczna. Ludzie przychodzą tu na chwile i jak się zorientują jaki klimat tu panuje to czym prędzej odchodzą. Szczerze nie polecam.
    paweł

09.09.2025 20:27

Accountant - Treasury & Payments Team -Jakie możliwe wynagrodzenie brutto na tym stanowisku ? Mam ponad 15 letnie doswiadczenie na pełnej księgowości a w płatnościach ponad 5 lat. Proszę o możliwą jak najdokładniejsza odpowiedz
    QualifiedFin

29.09.2025 11:53

Z takim doświadczeniem nie masz tu czego szukać. Na 100% nie będą w stanie spełnić Twoich wymagań finansowych. Ja mam dużo mniejsze doświadczenie w tym zakresie i nie potrafili zaproponować nic sensownego.
    Pola

29.08.2025 18:28

Co z pracą za granicą? Jeśli mieszkasz za granicą można pracować 100% zdalnie? Bez pojawiania się w biurze?
    Dachshundlove

08.07.2025 10:50

Serdecznie polecam pracę w METRO GSC PL - szczególnie w zespołach wspierających operacje. Praca jest ciekawa j różnorodna a atmosfera w zespole i pomiędzy zespołami sprawia, że naprawdę z ulgą i uśmiechem przychodzę do pracy. Są szerokie możliwości rozwoju i pełne wsparcie a także wspólne świętowanie sukcesów. Firma dba o pracowników. Jeśli się zastanawiasz, czy aplikować nie słuchaj opinii a po prostu złóż CV i przekonaj się sam. Serdecznie polecam!

10.07.2025 21:02

Jesteś nowy/a czy z zespołu HR że tak reklamujesz? To nie fejsbuk żeby zachwalać swoje produkty.
    Kamila

27.06.2025 20:19

Witam jakie są dokładnie wymagania na to stanowisko JUNIOR ACCOUNTANT (PART-TIME).Jestem po studiach ekonomicznych,ale nie pracowałam w zawodzie,j.angielski i norweski znam.Dziękuję za odpowiedź
    Onana

05.06.2025 18:06

ak wygląda praca w dziale HR? Pojawiło się ogłoszenie właśnie. Jaka panuje atmosfera? Czy jest wdrożenie w obowiązki? Piszą, że jest praca home office możliwa, a jak to w praktyce wygląda? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
    Nikodem

20.05.2025 16:45

Dlaczego starzy pracownicy są gorzej wynagradzani niż nowi? Dlaczego podczas niedawnych rozmów półrocznych osoby, które nie pracują nawet roku dostali więcej PLN niż Ci co pracują kilka lat? Zniechęca to do dalszej pracy w tej firmie. Sposób wynagradzania kompletnie niejasny.
    ObecnyPracownik

21.05.2025 21:46

NIestety, ale to może być prawda (pracuje tu ponad 4 lata). Sam osobiście poświęciłem 2 miesiące na wyszkolenie nowego pracownika a trzeciego miesiąca ten sam pracownik znalazł nową ofertę pracy gdzie dostawał blisko 2000 zł więcej NA RĘKE. Ludzie odchodzą bo bez większego wysiłku znajdują lepsze oferty i nie mówimy tu o różnicy 200-300 złotych. Duże rotacje mocno psują ład w zespole, wprowadzają chaos i generują nadgodziny.
    Kasiul99

03.09.2024 12:55

Na jakie wynagrodzenie można liczyć w ksiegowosci dziale AP albo ar na midzie z angielskim?

20.05.2025 08:34

22.04.2025 16:20

25.04.2025 13:51

Co to znaczy dokładniej niecakawa atmosfera ? I dokładnie jaki zespół, jaka księgowość?
    dorota

10.03.2025 15:07

czy w metro w księgowości można pracować całkowicie zdalnie?
    cosiek

16.03.2025 16:30

mozna, jesli mieszkasz 100 i wiecej kilometrow od szczecina

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w METRO Global Solution Center?

Kontakt - METRO Global Solution Center sp. z o.o.

Pl. Brama Portowa 1 70-225 Szczecin

Branża główna: Hosting, domeny i Cloud

25.01.2025 16:39

Anna

26.01.2025 12:03

O TL którego kraju mówisz? Byłam zainteresowana pracą w METRO.
    Anna

31.01.2025 12:06

Dlaczego niepochlebne opinie są usuwane? Wcześniej ocenzurowane były pewnie dane personalne, a teraz cała opinia

19.04.2024 10:48

Dlaczego @Pracodawca oferuje pracownikom 30 min przerwy, czy pracownicy pracujący przy komputerach mogą skorzystać z przewidzianych rozporządzeniem ministra 5 min/każdą godzinę pracy by dać odpocząć oczom? Mam nadzieję że firma nie ogranicza pracownikom wychodzenia do toalety co na szczecińskim rynku niestety się zdarza
    nick

19.01.2025 14:14

Co do ograniczenia wychodzenia do toalety - teoretycznie nie, praktycznie jedna Pani TL miała w zwyczaju zapisywanie kto, gdzie i na jak długo odchodzi od komputera aby wytykać brak pracy w tym czasie (mimo wykonywanej pracy na czas).
    Ciekawy

17.01.2025 15:45

Cześć, czy w Metro obowiązują nadal premie kwartalne? Jeśli tak, jakich działów dotyczą?
    Margot

18.01.2025 09:09

Z tego co wiem, to nie ma już premii kwartalnych.
    Laura

09.12.2024 17:36

Czy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat stanowiska Junior Accountant with German? - jakie mniej więcej sa stawki - jakich pytań mogę się spodziewać - ile trwa rozmowa i czy w całości jest po angielsku

10.12.2024 09:51

Rozmowa na stanowisko Junior Accountant z językiem niemieckim trwa około godziny i odbywa się głównie po polsku, z krótkim przejściem na angielski – wymiana kilku zdań, prosta rozmowa :) Nie zadajemy szczegółowych pytań księgowych, skupiamy się na ogólnych pytaniach o dotychczasowe doświadczenie. Po pozytywnym przejściu pierwszego etapu zapraszamy na drugie spotkanie, bardzo krótkie (około 15 - 20 minut) w celu weryfikacji języka niemieckiego.
    Nieznajomy

05.12.2024 23:07

Metro to stan umysłu. Pierwsze wrażenie było bardzo dobre, etap on-boardingu bardzo na plus. Czułem się w pełni zaopiekowany, a osoby z HR przedstawiły firmę w bardzo dobrym świetle. Trafiłem do projektu niemieckojęzycznego. Już na początku mogłem ocenić, że w zespole jest bardzo dużo obowiązków, a osoby tam pracujące pomimo zaangażowania, wyglądały na zestresowane. Pozytywnie oceniam różnorodność zadań. Każdy pracownik otrzymuje systematycznie nowe zadania. Ludzie w metro wydają się też być uprzejmi i kulturalni. Na tym się jednak plusy kończą. Z czasem człowiek dostaje mnóstwo nowych aktywności, zadań, misji. Mogę śmiało rzec, że po paru miesiącach pracy tam, każdy czuje się przytłoczony i przebodźcowany ilością pracy. Rozmowy z TL nie przynoszą skutku, wyczuwa się bezradność i desperację nawet u osoby na wyższym szczeblu. A szkoda, bo sama praca bywa ciekawa, jednak ogrom pracy i bardzo wysokie wymagania prowadzą do tego, że coraz więcej osób odchodzi z firmy.Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z HR i zainteresuje się tematem oraz podejmie stosowne działania. Czołem!
    Chętny

22.11.2024 17:53

Kilka lat temu teamliderka zwolniła mnie przed czasem, twierdzac, że nie radzę sobie na stanowisku. Ale trochę czasu upłynęło, zdobyłem więcej doświadczenia w SAPie i poprawiłem niemiecki. Czy firma przyjmuje ponownie pracowników, którzy kiedyś zostali zwolnieni? Czy jest jakaś "karencja"? Jestem po ekonomii i chciałbym pracować w zawodzie. Będę wdzięczny za odpowiedź.

25.11.2024 09:26

Dziękujemy za pytanie! Każde zgłoszenie rozpatrujemy indywidualnie, więc jeśli zdobyłeś nowe doświadczenie i umiejętności oraz chciałbyś u nas pracować, śmiało wyślij swoje CV. Wejdź na naszą stronę www, sprawdź zakładkę "Kariera" i wybierz odpowiednie stanowisko.

30.07.2024 18:25

Czy firma informuje z wyprzedzeniem o nieprzedłużeniu umowy? Czy informacja taka jest na ostatnią chwile?

08.05.2024 14:26

Czy metro zawsze po rozmowie wraca z feedback? Nawet negatywnym :)

09.05.2024 08:38

Cześć, tak, po rozmowie rekrutacyjnej zawsze wracamy z feedbackiem, nawet negatywnym :)

25.03.2024 18:37

Też chciałam zapytać o taką rozmowę rekrutacyjną. Chodzi mi o stanowisko Junior Internal Control Finance. Czego się spodziewać co do pytań i czy jakieś testy są do rozwiązania na takiej rekrutacji? Na czym polegają? Tak jak i ogłoszenie rozmowa prowadzona jest po angielsku?

12.04.2024 13:33

Cześć :) Przy rekrutacji do Internal Control Finance (dziełu kontroli wewnętrznej) nie ma testów – spotykamy się jedynie na rozmowie rekrutacyjnej. W przypadku stanowiska juniorskiego będziemy rozmawiać o dotychczasowych doświadczeniach powiązanych z obszarem kontroli (jeśli Kandydat takie posiada) lub o wyobrażeniu pracy i zakresu obowiązków (w przypadku braku doświadczenia). Warto przed spotkaniem zastanowić się czym różni się kontrola wewnętrzna od controllingu, jaka jest jej rola i cel w organizacji. Mogą pojawić się również pytania powiązane z podstawowymi procesami księgowymi :) Część rozmowy jest prowadzona po angielsku, aby sprawdzić znajomość tego języka przez kandydata.

06.05.2024 09:42

Cześć, przy rekrutacji do działu kontroli wewnętrznej spotkasz się z przyszłym przełożonym. Rozmowa ta przebega w przyjaznej atmosferze, naszym celem jest poznać się jak najlepiej, zapoznać Cię z przyszłymi zadaniami oraz dać Ci możliwość zadawania pytań, zanim obie strony zdecydują o dalszej współpracy :)
    Zosia

03.05.2024 16:19

Jeśli mam dziecko poniżej 8 roku życia czy mogę podpisać papier o tym, że nie zostaje w nadgodzinach?

06.05.2024 09:38

Cześć :) W naszej firmie domyślnie uznajemy że pracownicy-rodzice dzieci do lat 8 (zgodnie z art 178 par 2 Kodeksu pracy) nie pracują w nadgodzinach, w porze nocnej, w systemie przerywanego systemu czasu pracy i poza stałym miejscem pracy. Jeśli ktoś chce zrezygnować z tego uprawnienia, to wtedy może złożyć stosowny, ogólnodostępny wniosek-oświadczenie :)
    ania

25.03.2024 12:13

hej, jakie pytania mogą paść na rozmowie kwalifikacyjnej?

12.04.2024 13:46

Hej Ania, Podczas rozmowy rekrutacyjnej na stanowiska specjalistyczne, METRO reprezentowane jest przez dwie osoby – przedstawiciela HR oraz Hiring Managera reprezentującego zespół, do którego prowadzimy proces. Wspólnie omawiamy dotychczasowe role aplikującej osoby, zakres działań i obowiązków, ale również weryfikujemy na ile proponowana przez nas rola odpowiada temu, czego kandydat/-ka aktualnie poszukuje. Hiring Manager dodatkowo weryfikuje wiedzę w danym obszarze – w większości stanowisk jest to znajomość procesów księgowych. Pytania będą skupione wokół obszaru, do którego kandydat/-ka aplikuje – AR, GA, FA lub Stock. Zachęcamy do zapoznawania się z opisem zadań, który umieszczamy w ogłoszeniach – to spora wskazówka, czego mogą dotyczyć pytania księgowe :] Oferty pracy znajdują się tutaj https://careers.metro-gsc.pl/jobs . Można się również spodziewać pytań praktycznych, np. zaprezentujemy księgowania na kontach i poprosimy o weryfikację poprawności zapisów. Każda rozmowa odbywa się w części po angielsku, aby sprawdzić umiejętność porozumiewania się w tym języku osoby aplikującej.

12.04.2024 14:00

Nie ma znaczenia, w jakim języku wyślesz CV. Wystarczy jedno :)

12.04.2024 13:41

W związku z pojawiającymi się pytaniami, jak wygląda rozmowa rekrutacyjna – odpowiadamy.

Podczas rozmowy rekrutacyjnej na stanowiska specjalistyczne, METRO reprezentowane jest przez dwie osoby – przedstawiciela HR oraz Hiring Managera reprezentującego zespół, do którego prowadzimy proces. Wspólnie omawiamy dotychczasowe role aplikującej osoby, zakres działań i obowiązków, ale również weryfikujemy na ile proponowana przez nas rola odpowiada temu, czego kandydat/-ka aktualnie poszukuje. Hiring Manager dodatkowo weryfikuje wiedzę w danym obszarze – w większości stanowisk jest to znajomość procesów księgowych. Pytania będą skupione wokół obszaru, do którego kandydat/-ka aplikuje – AR, GA, FA lub Stock. Zachęcamy do zapoznawania się z opisem zadań, który umieszczamy w ogłoszeniach – to spora wskazówka, czego mogą dotyczyć pytania księgowe :] Oferty pracy znajdują się tutaj https://careers.metro-gsc.pl/jobs . Można się również spodziewać pytań praktycznych, np. zaprezentujemy księgowania na kontach i poprosimy o weryfikację poprawności zapisów.

05.12.2023 12:19

Pracowałem w dziale księgowym. Minusy * 3 zmiany (max do 20:00) * Nadgodziny, praca w święta i czasem weekendy (w zależności od zespołu) * Nadgodziny wybierane jako dzień wolny (w ostateczności płacone) * Praca w święta nieobowiązkowa (ale pod presją, więc większość pracuje) * Możliwość pracy hybrydowej (w zależności od stanowiska) * Osoby toksyczne, cwaniactwo, organizowanie mnóstwa zbiórek - przyklaskiwane przez kierownictwo, dopóty robota zrobiona na czas * Nie wszyscy chcą się dzielić wiedzą dla ogólnego dobra ;) * Parking wyłącznie płatny (można jeździć hulajnogą) * Płaca zbyt niska do wymagań * Na jedną osobę przypada zbyt wiele obowiązków * Atmosfera nerwowa, stresująca * Cały urlop planowany na początku roku Plusy: * Wynagrodzenie zawsze na czas * Premie kwartalne (wysokość zależna od zespołu) * Premie świąteczne (w PLN oraz bonach) * Pakiet relokacyjny wypłacany w transzach (nie pomagają w szukaniu lokum) * Dostęp do kawy/herbaty/wody * Elastyczne godziny rozpoczęcia pracy * Brak pełnej pracy zdalnej (należy się pojawić raz na 1-2 miesiące) * Siedziba w centrum Szczecina ( bardzo dobry dojazd komunikacją miejską) * Dostęp do platform z kursami * Zaplanowany urlop można zmienić (za zgodą przełożonego) * Możliwość podszlifowania języka obcego * Codzienna komunikacja w języku angielskim * Dofinansowanie do kursów (dodatkowa umowa) * Możliwość zmiany działu Podsumowując: Na początek OK, potem warto poznać inne miejsca pracy. Uważajcie na psychologiczne zagrywki.
    Były Pracownik

30.03.2024 10:55

Wszystko zależy od tego do jakiej grupy trafisz i osoby zarządzającej. Aczkolwiek większość gratyfikacji liczy się głównie od Twojej produktywności i efektywności.

10.04.2024 10:23

@Natalia, w firmie zawsze jest umowa o pracę, na każdym stanowisku. Od kiedy możesz zacząć ustalasz podczas rozmowy rekrutacyjnej. Z doświadczenia wiem, że im szybciej możesz zacząć, tym lepiej. Próbuj!

24.12.2023 09:10

Jaka umowa obowiązuje w METRO Global Solution Center sp. z o.o. podczas okresu próbnego?

02.01.2024 09:14

Tutaj zawsze jest to umowa o pracę, na początku po prostu masz na czas określony. Jak się sprawdzisz przez te kilka miesięcy to dostajesz umowę na czas nieokreślony. Proste.

03.01.2024 10:12

tak, na kilka miesięcy, chyba 3 do 6 mc ten okres próbny. Już nie pamiętam. No a potem rozmawiasz z przełożonym co dalej i najczęściej dostajesz umowę na czas nieokreślony :)
    Hania

23.11.2023 13:17

Chciałabym wziąć udział w Akademii Księgowych. Czy poziom języka angielskiego decyduje o dostaniu się? Doświadczenie i wykształcenie księgowe posiadam.
    Jagna

27.11.2023 13:39

Tak, poziom angielskiego jest brany pod uwage , choć pewnie jeśli masz już jakieś doświadczenie to pewnie na plus
    Janek

02.11.2023 23:38

Byłem, zobaczyłem, odszedłem... z niesmakiem. Sprawia wrażenie firmy, w której warto pozostać i budować w niej karierę...jednak jest to tylko odskocznia dla początkujących. Nie polecam!
    @future

11.10.2023 12:08

hej, jak wyglda zespol controllingu finasowego? czy jest duzo nadgodzin?
    adam

15.04.2020 13:55

zakres obowiązków nie adekwatny do wynagrodzenia!!!!! a wymagania na rozmowie to totalne nieporozumienie. połowa TL nie potrafi dobrze zrobić deklaracji VAT !!!!!
    Ciekawy

23.05.2020 13:19

A od kiedy każdy team leader musi wiedzieć jak zrobić deklaracje VAT?
    Lew

12.05.2023 21:18

Stary wpis, ale mnie poruszył... TL wywodzący się z księgowości, nie wiedzący jak zrobić deklaracje VAT, równie dobrze może nie wiedzieć co to bilans, rachunek zysków i strat, etc.
    PAULINA

23.08.2022 13:06

CO TO FB ? Ta strona to opinie pracodawcy !!! Dlaczego prawdy nie napiszecie że połowa TL nie ma zielonego pojęcia !!!! macie zatrudnionych około 400 a ile się przewinęło przez firmę 2,3,4 tyś ? same kłamstwa na tej strony ze strony pracodawcy. Non stop oferty pracy w internecie są !!! PAMIĘTACIE KOMENTARZ METRO STAN UMYSŁÓW?? to była prawda w 100% NIE POLECAM PENSJA 4000TYŚ BRUTTO A PODWYŻKA 100ZŁ BRUTTO ROCZNIE
    Piotr

11.05.2023 10:03

Skoro zgadzasz się za tyle pracować to tyle zarabiasz. Każdy ma prawo negocjować, jak ci się nie podoba to czemu idziesz za tyle do pracy? Stan umysłu twojego owszem. Są salary review i możesz dostać podwyżkę jak dobrze wykonujesz zadania.
    Magda

20.05.2023 19:29

@piotr jaka podwyżkę dostałeś? Ja 300 zł, kilku znajomych też tylko tyle..przy obecnej inflacji to bardzo mało. TL nie chciał dyskutować o podwyżkach, takie zapadły decyzję i nic... Także jak w innych działach? Zmieniać dział czy radzisz zmieniać firmę?

17.05.2023 16:00

Nagrania filmowe w METRO Global Solution Center PL!

Nasi utalentowani pracownicy od rana uczestniczą w nagraniach nowych filmów. Nie możemy doczekać się, aby podzielić się z Wami efektami. Śledźcie nasze media społecznościowe, aby być na bieżąco! Wielkie podziękowania dla naszych aktorów!

Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2

Zostaw merytoryczną opinię o METRO Global Solution Center sp. z o.o.