SCG Sp. z o.o.

4 Dodaj opinię
SCG Sp. z o.o.
4 88 6 1

Opinie o SCG Sp. z o.o.

Moniek staszek

No nie polecam tam pracy w biurze jako rekrutant, bo atmosfera kiepska.

Maja
@Moniek staszek 28.12.2018 00:51

Oczywiście, przyjazna atmosfera w pracy wpływa w znacznym stopniu na jej efektywność. Ale są przecież i inne czynniki, dla których na pewno warto pozostać w danej firmie. Może w związku z tym dodasz coś jeszcze na temat specyfiki pracy w SCG? Czy miałeś dostęp do jakichś atrakcyjnych dodatków pozapłacowych?

Moniek staszek

Nie polecam tam pracy w biurze jako rekrutsnt. Atmosfera fatalna.

Beata

Szybka reakcja i pomoc zwłaszcza Pań z działu niemieckiego.

Magda Wojtaczek

Kasa na czas teraz jeszcze premie wakacyjne. Jedyny minus nie można pić na ofercie, a tak cały czas kontakt z biurem w Polsce i Niemczech. Jak cos się dzieję zaraz reakcja. Dziękuje i pozdrawiam Magda Wojtaczek

Ewelina
@Magda Wojtaczek 31.07.2018 14:42

Nigdy w pracy pić nie wolno. Chcesz to pij, ale jeżeli coś stanie się podopiecznemu, to niemiecka policja co pierwsze sprawdzi obecność alkoholu we krwi opiekunki, a następnie pociągnie ją do odpowiedzialności karnej. W takich momentach nie ma znaczenia, że podopieczny umarł np. na zawał serca albo na wylew albo np. umarł ze starości. Winna jest opiekunka, gdyż była pijana. Niemcy to Niemcy. Oni takich rzeczy nie wybaczają. Swoją drogą, porządek musi być.

Sylwia

Jestem pierwszy raz z SCG na zleceniu- dzisiaj dostałam drugi raz wynagrodzenie z premia wakcyjna. Nie musiałam dzwonić prosić się tak jak mówili tak dali i nawet przed czasem poniewaz mieli czas do 10 a tu taka miła niespodzianka. Pisze to poniewaz wiele firm wypłaca wynagrodzeni z opóźniniem i trzeba sie prosić, dzwonic itp. Polecam z usmiechem na twarzy. Sylwia

Ewelina
@Sylwia 06.09.2018 09:49

Powiem więcej. Część wynagrodzenia przelewają do 3 - go dnia miesiąca (człowiek ma na chleb), a resztę do 10 - go dnia miesiąca.

Basia

Właśnie wczoraj przyjechałam na ofertę, okazało się ze pokój w który miałam mieszkać jest świeżo pomalowany, zadzwoniłam do SCG i już znaleźli mi pokój w hotelu na ich koszt. Rodzina rano po śniadaniu przyjechała przeprosili itp. jestem opiekunką od 14 lat jeździłam prywatnie i z firmami ale nigdy nie zdarzyło mi się aby tak ktoś przejmowała się moim losem jako prawodawca polecam. Podziękowania dla Pani z bura za stały kontakt.

anonymous
@Basia 22.08.2018 21:16

Zgadza się. Za natychmiastową reakcję lubię SCG.Szkoda tylko , ze ZUS mają od 2000 zł Pozdrawiam opiekunki z SCG

Kasia
@anonymous 29.08.2018 17:49

Chyba już nie dzwoniłam tam wczoraj i proponowali mi od średniej krajowej

olaboga
@Kasia 01.09.2018 19:55

na pewno jest od najniższej krajowej

Ewelina
@anonymous 29.08.2018 17:49

Ponad 90% polskich firm opiekuńczych odprowadza ZUS od najniższej krajowej. Niektóre firmy odprowadzają ZUS od średniej krajowej ALE tylko raz na 3 miesiące, a inne odprowadzają ZUS od średniej krajowej każdego miesiąca (tych firm jest baaardzo mało). Należy pamiętać o tym, że im wyższy odprowadzony ZUS, tym mniejszy miesięczny dochód (zarobek netto) przekazany z firmy dla opiekunki. Czysta matematyka. Jeżeli jesteś zainteresowana taką kwestią, najlepiej będzie zwrócić się bezpośrednio do źródła czyli do SCG, zamiast pytać osób trzecich (postronnych) na forum na którym każdy jest anonimowy.

Maja

@Olga, rozumiem, że współpracujesz z SCG? Czy mogłabyś powiedzieć jak wygląda proces rekrutacji? @Passadena, jeśli współpracowałaś z SCG to napisz proszę coś więcej o swoich doświadczeniach z tą firmą. Na stronie SCG znajduje się informacja, że pracownikom przysługują liczne dodatkowe świadczenia pieniężne (premie, bonusy oraz programy lojalnościowe). Czy możecie potwierdzić tę informacje?

Passadena
@Maja 03.07.2018 12:12

Pracowałam z nimi i byli uczciwi i to jest ważne. Za język komunikatywny/dobry niemiecki i niewielkie doświadczenie w branży na starcie otrzymałam 1.400 E netto miesięcznie oraz dodatkowo 100 E premii za święta wiosenne, podczas gdy w poprzedniej firmie za to samo otrzymałam 1.050 E netto miesięcznie. Prosty wniosek.

Gośka
@Passadena 03.07.2018 20:01

Jaka jest umowa : umowa o prace czy umowa zlecenie. Pozdrawiam. Gośka

izka
@Gośka 04.09.2018 21:54

umowa zlecenie

Kajla25
@Passadena 03.07.2018 20:01

Za święta 100 euro premii a podwójne wynagrodzenia za dni świąteczne też? Czy tylko to 100 euro

Ewelina
@izka 11.09.2018 13:29

Umowa zlecenie jest w KAŻDEJ polskiej firmie opiekuńczej delegującej polskie opiekunki za granicę. Żadna w/w firma nie zatrudnia na podstawie umowy o pracę, więc nie widzę żadnego powodu dlaczego SCG miałoby zatrudniać inaczej niż reszta Polski.

Monika

Polecam a dlaczego, bo dzisiaj rano zmarła mi podopieczna. zadzwoniłam co mam robić. potem się dowiedziałam że mam się spakować i mam już busa wieczorem jade do domu. Szybko i sprawnie a sami opłacają mi przejazd. Dziękuje

Kajla25
@Monika 23.09.2018 19:11

A wiesz może jak z premiami?

Ewelina
@Kajla25 24.09.2018 13:07

Mają dobre stawki, a poza tym premie za wszystko, za wakacje, majówkę, ferie, święta etc. Na pewno 100 E za każdą z w/w lub czasem może nawet większą.

Ewelina

Byłam i polecam. Z komunikatywnym językiem niemieckim otrzymałam 1.400 E netto/mc w SCG, podczas, gdy w innej firmie (podobno dużej, prężnej, słynnej) za dokładnie to samo otrzymałam 1.050 E netto/mc. SCG przed moim wyjazdem poinformowało mnie o wszystkim, nawet o tym, że pdp jest trudny, ale ja zdecydowałam się na tą ofertę, a gdy już nie mogłam wytrzymać ze zmęczenia, wtedy wróciłam do Polski bez żadnych konsekwencji. Po prostu. Polecam.

Ania

Nie wiem skąd te pozytywne opinie, byłam i jestem niezadowolona, w razie problemu ciężko się dodzwonić, całkiem inne zlecenie niż było to przedstawione przez panią koordynator. Firma nie wie co się dzieje na zleceniach , jakie warunki i na co choruje podopieczny. Nie polecam.

Sylwia
@Ania 13.09.2018 13:44

To bardzo dziwne a dzwoniłaś do firmy oni zawsze pomagają, a z kim rozmawiałaś z scg

Lone

Od jakiej kwoty odprowadzają składki do ZYS-u? Od średniej krajowej czy od najniższego wynagrodzenia, a może od 500 zł.?- bo zdarza się, że im większe pieniądze dla opiekunki, tym niższe składki na ZUS

Kajla25
@Lone 13.09.2018 09:05

Od najniższej krajowej 1530 zl

Kasia
@Kajla25 18.09.2018 15:50

średniej krajowej a minimalna to chyba 2100

Kajla25

Witam wszystkich ktoś wie jak jest z premia na swieta Bożego Narodzenia? Oprócz podwójnego wynagrodzenia jest dodatkowo jakas premia? I czy święta i nowy rok musi być razem do premii...

majeczka

Czy dostał ktoś premię wakacyjną z SCG?

Magda
@majeczka 31.07.2018 18:07

To musisz się zapytać w biurze ja dostałam 50 a dziewczyna 100 ale ona jest tam całe wakacje

Anna
@majeczka 31.07.2018 18:07

Ja miałam. Pozdrawiam

tola

jestem bardzo zadowolona z organizacji wyjazdu i pracy - pieniadze tez sa niezle

Beata Grazik

Jestem zadowolona i kiedyś jeździłam prywatnie i miałam 1200 teraz mam 1400. kasa na czas i czasami wcześniej. Na kasie bym tego nie zarobiła.

Passadena
@Beata Grazik 20.07.2018 11:54

A ja mialam w innej firmie 1.050 E a teraz w SCG 1.400 E i w biurze tez bym tego nie zarobila.

Maja

@Magda Wojtaczek, czy mogłabyś napisać na jakich warunkach jesteś zatrudniona w SCG? Wspominasz o premiach. Na jakiej zasadzie są one przyznawane? Czy po za tym można liczyć na dodatki pozapłacowe?

Maja

@Ryszard, jeśli chodzi o język to SCG oczekuje od pracowników przede wszystkim znajomości języka niemieckiego na poziomie komunikatywnym. Zdarzają się jednak oferty dla osób ze słabszą znajomością języka niemieckiego. Firma SCG umożliwia podjęcie pracy również osobom nie posiadającym doświadczenia. Część ich klientów to osoby nie wymagające fachowej opieki, nie cierpiące na żadne skomplikowane choroby. Są to ludzie samotni, którzy potrzebują pomocy i wsparcia w życiu codziennym. Takie informacje znalazłam na stronie firmy. Czy interesuje Cię coś jeszcze?

Ryszard

Podpowiedzcie jakie warunki trzeba spełniać żeby dostać od nich pracę?

Maja

@Passadena, dzięki za Twoją opinię. Zawiera dużo konkretnych informacji, więc na pewno będzie pomocna dla innych użytkowników forum. @BAŚKA, możesz napisać jakie warunki zatrudnienia zaproponowano Ci w SCG?

były

nie polecam tej firmy z kilku powodów, a jeden z nich to niska pesja i brak profesjonalizmu

BAŚKA
@były 13.12.2017 17:32

jeśli tą firme nazywa się mało profesjonalną to SZOK !!!!!!!!!!!!! bo z lepsza nigdy nie współpracowałam , PIENIADZE W TERMINIE, JASNO OPISANE WARUNKI, OPIEKA KOORDYNATORKI - kto jeszcze oferuje TAKIE DOBRE WARUNKI ??

Passadena
@były 13.12.2017 17:32

Z całym szacunkiem, jednak pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Wybacz, jednak to, co zamieściłeś nie brzmi wiarygodnie. W Twojej wypowiedzi zabrakło jednej rzeczy - argumentów. Ja jestem zadowolona ze współpracy z SCG, a moja opinia powyżej wyjaśnia dlaczego tak jest. Właśnie o zarobki i profesjonalizm chodzi.

Mira

Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

Zainteresowany

Czyli spokojnie można pracować z agencją?

Passadena
@Zainteresowany 14.06.2018 10:24

Pewnie że tak.

Maja

@Niezapominajka a jak wygląda sytuacja już na miejscu? Czy wszystko macie już załatwione przez firmę SCG i nie musicie się już o nic martwić, czy coś zostaje po waszej stronie?

Olga
@Maja 24.05.2018 17:08

nic nie trzeba robić , agencja załatwia WSZYSTKO

Maja

@Zuza, a do jakie kraju chciałabyś wyjechać? Jakie stanowisko Cię interesuje? Aplikowałaś już? @Niezapominajka, jak wygląda praca poprzez SCG? Czy firma zapewnia zakwaterowanie i dojazd do miejsca pracy? @EKWR, długo współpracujesz już z SCG? Na jak długo oferowane są wyjazdy?

Niezapominajka
@Maja 14.05.2018 12:44

Oczywiście że SCG zapewnia dojazd do miejsca pracy, a jeżeli nie chcesz jechać autokarem a np. preferujesz Bla Bla Cara lub dojazd swoim prywatnym samochodem lub samolot, to zwraca Ci koszty dojazdu w wysokości 75 Euro w jedną stronę i 75 Euro w drugą czyli razem maksymalnie 150 Euro. Podopieczny zapewnia opiekunce bezpłatne zakwaterowanie i wyżywienie u siebie w domu. Wyjazdy standardowo na dwa miesiące, a czasem zdarzają się na jeden miesiąc (przeważnie najlepsze sztelę na zastępstwo).

Zuza

Czy firma dobrze organizuje te wyjazdy do pracy?

Niezapominajka
@Zuza 21.04.2018 18:46

Wszelkie formalności są załatwiane jeszcze przed wyjazdem i to jest niewątpliwą zaletą. Przynajmniej o to człowiek nie musi się martwić.

EKWR

W moim przypadku było tak, że firma już na etapie prezentowania oferty wyjazdu do podopiecznego wspomniała, że akurat ten podopieczny jest trudny, za co jestem wdzięczna za uczciwe postawienie sprawy. Ja jednak pomimo tego zdecydowałam się podjąć to zlecenie. Gdybym brała pod uwagę wszystkie ewentualnie mogące wystąpić negatywy, to zapewne nigdy bym nie wyjechała, a jak powszechnie wiadomo nigdzie żadna firma z tej branży nie dysponuje idealnymi sztelami, gdyż takie po prostu nie istnieją (jesteśmy w pracy, a nie na wakacjach ani w swoim prywatnym domu). Ważne jest to, że firma nie zataiła faktu, a wręcz przeciwnie - wspomniała o nim. Firma często dzwoni do opiekunki pytając czy wszystko jest w porządku, a jeżeli nie jest, wtedy opiekunka zgłasza firmie wszelkie ewentualne uwagi, a w razie konieczności firma daje opiekunce możliwość powrotu do domu lub pojechania na inną sztelę. Wydaje mi się i mam nadzieję, że obiektywnie tak właśnie jest, że jeżeli opiekunka jest uczciwa (bez nałogów i innych ewentualnych odstępstw od normy) to nie ma czego obawiać się ze strony firmy. Wynagrodzenie wypłacone w pełnej wysokości w przewidzianym terminie. Ogólnie rzecz ujmując jestem miło zaskoczona z przebiegu współpracy z SCG. Oby tak dalej. Dziękuję serdecznie.

Administrator

Rzetelne opinie osób, które pracowały w przedsiębiorstwie są cenną wskazówką dla osób rozważających zatrudnienie w firmie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzenia w SCG Sp. z o.o.? Podzielcie się tymi informacjami.

Tomasz

SCG to bardzo dobry pracodawca i nic dziwnego, że ludzie są zadowoleni. Czy są potrzebni pracownicy, podpowiedzcie coś?

ona48

Mam pytanie:czy wyjezdzajac na zlecenie przez ta firme musze najpierw sama oplacic sobie przejazd busem a potem dopiero firma zwraca pieniadze za przejazd czy moze rodzina podopiecznych i po jakim czasie zwrot za przejazd?i czy w obie strony,bo to wazne?prosze o info tych ktorzy wiedza konkretnie!

bety
@ona48 03.11.2017 13:05

Z tym jest roznie,przewaznie rodzina placi po przyjezdzie biore od razu pieniadze i ide do busa zaplacic

szoł
@ona48 03.11.2017 13:05

tak

Kasia

uczciwa firma.

Zostaw opinię o SCG Sp. z o.o. - Rybnik

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCG Sp. z o.o.