Pojazdy Komunalne GAMON

Łódź

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 26 ocen.

Pojazdy Komunalne GAMON
4 26 6 1

Opinie o Pojazdy Komunalne GAMON

Joanna

@Jan_, a na jakie stanowisko aplikowałeś? Napisz kilka słów na temat tego, jak przebiegała Twoja rozmowa, czy miałeś jakieś zadania do wykonania. No i koniecznie napisz nam później, czy udało Ci się dostać pracę w firmie Pojazdy Komunalne GAMON! Czy firma prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Jej strona jest w przebudowie, ale może pracownicy wiedzą coś na ten temat?

Jan_

Byłem na rozmowie , nie bylo zle. Zobaczymy co dalej

Joanna

@Z, przypominam, że wypowiadasz się na forum publicznym, a takie słowa, których używasz, mogą zostać odebrane jako pomówienie. Długo pracowałeś w Pojazdy Komunalne GAMON? Czy próbowałeś poruszać kwestię niezgodności wynagrodzenia z pracodawcą? Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w Pojazdy Komunalne GAMON w Łodzi? Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna do pracy w tym miejscu?

Joanna

@marek, i jak, udało Ci się podjąć pracę w Pojazdy Komunalne GAMON? Jesteś zadowolony? @ldz, a na jakie stanowisko aplikowałeś? Miałeś do wykonania jakieś zadania na rozmowie? @Romo_, czy jesteś pracownikiem Pojazdy Komunalne GAMON? Jeśli tak, to napisz proszę, jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę.

marek

Byłem dzisiaj na rozmowie o prace i jestem zadowolony z proponowanych mi warunków. Na miejscu też OK – wszystko czego trzeba. Niektóre opinie z forum wyraźnie przesadzone. Nie taki diabeł straaszny ????

d
@marek 11.06.2018 09:40

Skąd możesz wiedzieć, że mocno przesadzone, skoro dopiero byłeś na rozmowie. Proponuję najpierw popracować a dopiero później oceniać wpisy pozostałych

marek
@d 13.06.2018 13:51

Logiczne, że chodziło mi opinie na temat rozmowy kwalifkacyjnej. Uważam, ze są przesadzone, dla mnie rozmowa byla profesjonalna. Proponuję pozwolic mi na wyrazenie własnego zdania. Pozdrawiam

ldz
@marek 18.06.2018 08:27

Jasne, każdy ma prawo do wlasnej opinii nie dziw się zatem, że skoro oceniasz wypowiedzi innych Twoja jest oceniana. Moja rozmowa była szybka, mało konkretna. Zamiast dialogu była mało przyjemna atmosfera. Pan który rozmowę prowadził nie robi tega profesjonalnie. Miałem wrażenie, że próbuje mnie zagiąć choć nie zna się na temacie. Przepychanka tego typu jest zwyczajnie głupia.

marek
@ldz 26.06.2018 14:02

Ja odniosłem zupelnie inne wrazenie niż Ty, rozmowa przebiegła sprawnie ,kilka konkretnych pytan na ktore normalnie dało się odpowiedzieć. Żadnego stresu, wszystko na spokojnie. Ze swojej strony proces rekrutacyjny oceniam bardzo dobrze.

ldz
@marek 28.06.2018 10:34

W takim razie, życzę Ci abyś zdobył pracę w firmie która zapewniła Ci taką wspaniała rozmowę kwalifikacyjną. Powodzenia!

Mikor

Ja tez byłem na rozmowie o prace? pierw śmieciówka a potem się zobacz,następny slązak który myśli ze Łodzianie są naiwni.Dajcie sobie spokój za takie pieniądze,warunki w warsztacie tez takie sobie.

Romo_
@Mikor 21.03.2017 16:45

Już drugi komentarz pod tym samym nickiem? Robisz z ludzi idiotów... Wchodzisz na forum i tylko wylewasz swoje frustracje- może byś sobie tak robote znalazł? A tak... każda praca nieodpowiednia, wszędzie źle płacą, warunki zawsze nie takie...

Adam Gamoń

Witam, Jestem Prezesem firmy i przeprowadzałem z Panią w dniu dzisiejszym rozmowę. Chce Pani pracować w kontroli jakości, a nie zna Pani takich pojęć jak metrologa, narzędzi pomiarowe. Zapytałem Panią również co to jest stal natomiast nie otrzymałem odp. Pytania które zadałem są podstawowymi zagadnieniami profilu produkcji z ukierunkowaniem na motoryzację. Nie wiem dlaczego wysyła Pani CV skoro nic Pani nie wie ani nie umie. Zaznajomiłem się wcześniej z Pani CV i zaprosiliśmy Panią na rozmowę ponieważ pracowała Pani wcześniej w firmie zajmującej się produkcją farb samochodowych. Po rozmowie na temat Pani wiedzy poruszyłem kwestię sposobu zatrudnienia ponieważ brałem pod uwagę Pani osobę która zrobiła na mnie wrażenie osoby ambitnej i szybko uczącej. Przekazałem Pani, że dla nowych pracowników których należy szkolić zatrudniam na okres próbny poprzez umowę cywilnoprawną. Proszę Panią ja też Pracowałem w różnych firmach i tak naprawdę aby zdobyć doświadczenie to pracowałem za tzw. złotówkę. Ludzie przychodzą oczekują duże zarobki 2-3 tys. zł netto, a nic nie potrafią. Czytają również powyższe opisy nie zgadzam się, ponieważ nie było takich sytuacji. Kandydaci którzy byli na rozmowach i nie zostali zatrudnieni to ze złości opisali firmę Pojazdy Komunalne Gamon. Firma na dzień dzisiejszy zatrudnia 35 ludzi i rotacja pracowników jest bardzo mała. Zatrudnienie nowych pracowników wiąże się z rozwojem firmy. Tak naprawdę nie wiem czy opisy nie są również zamieszczane przez konkurencje. Dlatego proszę jeśli ktoś ma obiekcje co do firmy lub mojej osoby to proszę o napisanie e-maila na adres adam@pk-gamon.pl, biuro@pk-gamon.pl Bardzo jest dla mnie ważne opinia o firmie. Pani Malwino życzę powodzenia w poszukiwaniu Pracy.

Xyv
@Adam Gamoń 26.06.2017 11:01

Ludzie przychodzą oczekują duże zarobki 2-3 tys. zł netto, ....................Człowieku,przeczytaj co napisałeś,chciałbyś by za ile ludzie pracowali ,może mają pracować za darmo ?,nie te czasy już-na szczęście.Powodzenia w poszukiwaniu jeleni.

12345
@Adam Gamoń 26.06.2017 11:01

Jak można w taki sposób się zwracać do człowieka po jednej rozmowie?! "Nic Pani nie wie i nic nie umie" Czyli czlowiek idzie tam na rozmowę i jakiś człowiek, z wątpliwymi umiejętnościami zarządzania i rekrutacji poprostu podchodzi bez szacunku i profesjonalizmu. Wstyd, prezes firmy na największym forum opinii o pracodawcach wypowiada się jak niedouczony gimnazalista.

pracownik

Warunki umowy każdy może wynegocjować podczas rozmów wstępnych, także uważam że sprawa jest indywidualna. Jeżeli ktoś zgadza się na kiepską umowę a później się na nią żali to pretensję może mieć wyłącznie do siebie. To samo jeśli chodzi o zarobki, pracodawca proponuje a Ty się zgadzasz albo nie i wtedy negocjacja albo dziękuję i szukam pracy w innym miejscu. W każdej firmie panuje jakaś atmosfera, znam firmy gdzie mobbing jest codziennością, a pracownicy są już tak przyzwyczajeni że nie zauważają sprawy. W firmie Gamon nie ma rewelacyjnej atmosfery, Oceniam ją na naciąganie poprawna. W teorii jest spokój i porządek w praktyce daje się wyczuć brak szacunku do pracownika. Nie chcę tutaj oceniać zachowania Pana Adama, który aktywnie uczestniczy na forum bo byłem świadkiem kilku złych zachowań z jego strony, może to był gorszy moment a może charakter nie wiem. Jak Pan Adam słusznie zauważył nie można się dostosować do wszystkich. Istnieje jednak coś takiego jak kultura osobista i szacunek, a to obowiązuję każdego z nas w stosunku do innych, niezależnie od stanowiska i wieku. Proszę pamiętać, ze pracowadca nie ma nas na własność płaci za wykonanie pracy, zadania. Nie jesteśmy mu winni pokory kiedy jego zachowanie jest nieodpowiednie. Tworzenie dobrego, zmotywowanego zespołu to ważna umiejętność, nie chcąc nikogo obrażać ani oceniać wyrażę wyłącznie moje odczucie. Zaobserowowałem że tej umiejętności Pan Adam jako przełożony i pracodawca nie posiada. Nie mniej ciągle się uczymy zatem życzę wszystkiego dobrego i nieco więcej obiektywnego podejścia do własnej osoby.

Zainteresowany

Może brak ludzi do pracy spowoduje, że firma pomyśli o podwyżkach?

Spawacz

Zarobki w porywach 2500 tys warto? Mam żonę i dzieci wiec nie dla mnie a potrafię dużo

Anonim

Witam. Widziałem ogłoszenie o pracę do nowo otwierane zakładu w Konstantynowie. Czy ktoś wie jakiego można spodziewać się wynagrodzenia jako ślusarz?

Spawacz

Nie wiem czy u siebie na Śląsku znalazłby spawacza za minimalne 25. Tam w netto musiałby płacić i nie marudzic

Jaro

Witam Jestem pracownikem tej firmy, pracowałem w wielu różnych podmiotach gospodarczych. Były to firmy które szanowały pracowników i totalne dno. Firmę Gamon i jej właściciela oceniam dobrze. Ludzie szukający pracy mają wysokie rządania w zakresie płac proponuję troche pokory. Najpierw popracujmy i pokażmy co umiemy dajmy się lepiej poznać pracodawcy. Pan Adam jest wymagającym pracodawcą ale nie zostawia bez pomocy. Osoby które trafią do firmy i utrzymają się będą zadowolone. Życzę wytrwałości osobom które trafią do firmy Gamon.

Nick

Również byłam dzisiaj na rozmowie jako Kontroler Jakości, pierwszy miesiąc umowa o dzieło bez ubezpieczenia ani odprowadzania składek. Jak tak można, jest to praca na produkcji zawsze może coś się stać. Po okresie próbnym umowa o pracę w co wątpię, czuję,że mija okres próbny i biorą kolejnych naiwnych ludzi. Powiedziałam dużo co myślę na ten temat, jest to nie do pomyślenia, szczerze ten zastępca szefa nie ma zielonego pojęcia jeśli chodzi o jakość, jak zapytałam o socjal nie wiedział co powiedzieć, wszystko musiałam wyciągnąć z niego, co chwilę spoglądał na zegarek bo miał spotkanie to po jaką cholerkę umawia się ze mną pół godziny przed spotkaniem, nie zapoznał się nawet z CV kandydata nigdy w życiu nie byłam na tak nieprofesjonalnej rozmowie o pracę, brak słów jeśli chodzi o tą firmę.

RCV

Jaka jest atmosfera pracy w firmie? Czy wypłaty są wypłacane na czas?

nick

był ktoś na rozmowie do pracy w kontroli jakości? jakieś wrażenia?

Mikor

Byłem na rozmowie o prace i niestety nie podobały mi się warunki pracy i płacy.

Jake
@Mikor 01.02.2017 16:23

Ja tez byłem. Najpierw kontrakt menedżerskie i założenie działalności gospodarczej. Kiedy powiedziałem , że chce dać kontrakt do opinie radcy prawnego - żonie. To po kilku dniach zadzwonił, że ma przygotowaną dla mnie umowę o dzieło. Odpowiedziałem, że nie chce mieć doczynienia z pracodawcą, który nie dba o pracowników i daje do podpisu umowy śmieci owe. Zaczynam wątpić czy przelewy byłyby w terminie.

Krzysiek
@Mikor 01.02.2017 16:23

Super praca i warunki. Od trzech lat pracuje i zlego slowa nie moge powiedziec na szefa,

Marian Zaćmienie Pamięci

Ta firma ma przyszłość w przeciwieństwie do WUKO S.A. , WUKO Handel oraz nowy dziwny twór pod nazwą WUKO Feniks , zresztą wszystko co ma WUKO w nazwie trzeba omijać szerokim łukiem !!!

Zostaw opinię o Pojazdy Komunalne GAMON - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Komunalne GAMON