Provident Polska

Moja praca jest fajna

Po godzinach

Nasza polityka

Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

ReviewUserIconHelena

07.06.2021 08:51

Cześć wszystkim! Czy polecilibyście pracę w Providencie osobie świeżo po studiach? Jakimi cechami i umiejętnościami powinien cechować się idealny kandydat do pracy w firmie? Każda opinia ma znaczenie, także piszcie co Wam się nasuwa na myśl.
    ReviewUserIconDepartament Personalny

09.06.2021 16:00

Jako przedstawiciel Departamentu Personalnego mogę z całą pewnością potwierdzić i zachęcić wszystkie osoby kończące studia do aplikowania i przystępowania do uruchamianych przez Providenta procesów rekrutacyjnych. Mamy wiele ofert pracy, gdzie posiadanie niewielkiego doświadczenia zawodowego nie będzie stanowiło przeszkody w podjęciu u nas pracy. Pracujemy w młodym i dynamicznym środowisku pracy. Dbamy o relacje i atmosferę. Średni staż pracy u nas w firmie wśród pracowników przekracza 8 lat, co świadczy o tym, że po prostu dobrze się u nas i z nami pracuje. Dajemy również wiele możliwości rozwoju i awansu, większość procesów rekrutacyjnych rozpoczynamy od publikacji ogłoszeń i poszukiwania potencjalnych kandydatów wewnątrz firmy, co dla młodych osób po studiach jest bardzo istotnym aspektem na ich drodze zawodowej. Oprócz kompetencji zawodowych i doświadczenia, bardzo ważnymi aspektami, na które zwracamy uwagę podczas procesów rekrutacyjnych jest zaangażowanie, pasja i motywacja jaką kandydat reprezentuje do podjęcia pracy. Serdecznie zapraszamy i życzymy powodzenia!
    ReviewUserIconZainteresowany

13.05.2021 07:13

Pytanie odnośnie działu windykacji na CC na jaką podstawe można liczyć początkowy pracownik? I czy faktycznie jest realne zrobienie premi co mieidac?
    ReviewUserIconRak

30.03.2021 12:02

Nie polecam rekrutacji w tej firmie, żadnej odpowiedzi nie dostałem, mimo, że podkreślałem, że proszę o nią w miarę szybko nawet jeśli będzie negatywna..
    ReviewUserIconPytanie call center

18.02.2021 18:34

Obecnie jest oferta pracy na infolinię, jako konsultant ds. sprzedaży. Czy warto aplikować? Czy może się wypowiedzieć osoba pracująca w tym charakterze?
    ReviewUserIconPanna Migotka

21.02.2021 08:13

Też jestem ciekawa, zwłaszcza że w ogłoszeniu proponują pracę zdalną, co w obecnych czasach jest bardzo na plus ;)
    ReviewUserIconKasia

18.03.2021 12:36

Nie polecam pracy na tym stanowisku w tej firmie. Praca na inforlinii nie należy do lekkich, ale pracowałam w innych firmach na podobnym stanoiwsku i nie miałam takich niedogodności podczas pracy w Providencie. Czyli: - rozmowy praktycznie są takie same, zadawnie pytań czy Klient może umówić się na spotkanie z Doradcą w sprawie pożyczki (po 3 miesiącach okresu próbnego, Ty obsługujesz połączenia wychodzące, czyli zachęcać klientów do wzięcia pożyczki, co nie jest łatwe) - problem z przerwami, mogą być na przerwie maksymalnie 2 osoby, w praktyce bardzo cięzko pójśc na tę przerwę, a o wyjście do toalety muissz pytać osobę, która monitoruje ile osoó jest na przewrie - atmosfera w pracy, niesympatyczni ludzie
    ReviewUserIconPoli

21.01.2021 23:07

(usunięte przez administratora)Zwolnienia, przerwy działają na twoją niekorzyść, mnie stres i chroniczne bóle głowy zmusiły do wzięcia zwolnienia lekarskiego i bardzo szybko usłyszałem, że przez pogorszenie się mojego wyniku gorzej zarabia cały zespół, nietrudno się domyśleć że niosło to za sobą konsekwencje społeczne. Każde działanie jest monitorowane, nie wiesz kiedy ktoś zadzwoni do ciebie z uwagami, pretensjami, zawsze można lepiej, szybciej. Zostało nam powiedziane że gdy klient jest niemiły i przeklina to możemy się rozłączyć, ale potem usłyszysz „co z tego że klient Cie wyzywał i przeklinał skoro mogłeś się z nim umówić”, jeśli przypadkowo odpowiesz klientowi arogancko, nim mrugniesz twój przełożony już zadzwoni ze skargą. Spychologia, ze świecą szukaj osoby która coś wie a jak już coś wie to przy okazji skomentuje twoje wyniki bo chyba robisz za mało skoro masz czas zadzwonić i zapytać żeby nie robić błędów. Wynik to sprawa kompletnie losowa, nie masz na to wpływu czy i kiedy osoba ma pieniądze, czy nie umówiła się na jakieś ulgowe raty ale masz dalej cisnąć. Bywało że klienta przy tel nie było więc trzeba było się umówić na oddzwonienie w wybranym czasie, czasem się zastanawiałem czy zaraz nie usłyszę że od tej biednej ciotki, córki, sąsiadki która przypadkowo odebrała, mam wyciągnąć kasę. Spotkania z psychologami to świetny pomysł jednak dla każdego a nie tylko dla wybrańców losu. Awarie to też świetna sprawa, czasem możesz poczekać kilka ładnych godzin na naprawę, przy okazji jesteś stale kontrolowany na Skype czy nie odszedłeś od komputera i co jakiś czas na służbowy zadzwoni ktoś sprawdzić czy nie zasnąłeś i oczywiście - nie pracujesz, nie robisz wyniku czyli kolejny powód do uwag. Żeby wpasować się w widełki musisz naprawdę codziennie harować, jeden gorszy dzień i brak premii w miesiącu no i ciągłe docinki. Konkursy reklamowane „dla całego działu, netto” okazują się być „brutto, dla najlepszych”. Ile razy starałem się pomóc klientowi bo doszło do nieprawidłowości tyle razy słyszałem że za niego tego nigdzie nie zgłoszę i że najważniejsze żeby był mi wypłacalny. Chcesz komuś pomóc, zadbać o tą jakość obsługi, być człowiekiem, nie, masz mu z gardła wyciągnąć, ma być kolejna wpłata i obyś dobrze policzył ile konkretnie bo znowu ktoś zadzwoni z uwagami że źle coś zrobiłeś. Do poprawy jest wiele, na pewno zarobki odgrywają znaczącą rolę, organizacja firmy i oddziałów między sobą kuleje, jeśli pracownik ma zapieprzać na tej infolinii to weźcie go chociaż trochę uczciwie zmotywujcie.
    ReviewUserIconbyły doradca

16.02.2021 16:10

Tutaj się z Tobą nie zgadzam. Z własnego doświadczenia wiem że jak klient źle się zachowuje wobec doradcy wystarczy zgłosić "incydent" i taki klient od ręki idzie do WO. Miałem dwie takie sytuacje i po zgłoszeniu incydentu już więcej takiego klienta nie odwiedzałem a wciągu 2 tygodni poszedł do WO bez względu czy był dobry czy zaległościowy
    ReviewUserIconInfoprax

04.03.2021 19:55

Przecież wypowiadał się pracownik infolinii, a nie doradca klienta. Jest ryzyko, ze doradca dostanie w łeb u klienta na wizycie. Przez telefon tego ryzyka nie ma. Pracownik WO nadal musi się z nim użerać.
    ReviewUserIconKandydat

22.02.2021 11:45

Witam proszę o opinię jak wygląda praca w oddziale w Katowicach w biurze stanowisko specjalista ds. Operacyjnych czy warto?
    ReviewUserIconDKE Warszawa Praga

06.02.2021 19:53

Bardzo fajna praca super atmosfera BRM na poziomie zarobki od 4000 do 6000
    ReviewUserIconDK WARSZAWA BRÓDNO

07.02.2021 22:25

Tak to prawda super zarobki super atmosfera BRM JAREK to prawdziwy Kierownik. Pomocny ,uczynny dba o rozwój osób . Taki Kierownik to prawdziwy skarb Praca super Firma dba o Każdego Doradcę
    ReviewUserIconOlga

13.11.2017 09:49

Sama się dziwię, że dzisiaj tutaj pisze, rok temu, trzy lata temu nigdy bym o tym nie pomyślała. Pracowałam w Provident 5 lat: pierwsze pół roku ciężkie, a potem nawet ok, jakoś szło, że przestałam dostrzegać ile czasu poświęcam i że moje życie prywatne legło w gruzach, ciągle powtarzanie różnych kierowników, że chcieliby zarabiać tyle co ja na godzinę, bo przecież na zbiórki jeździ Pani tylko dwa dni w tygodniu (dwa dni po 10-12h), a resztę dni to telefony, umowy, plakaty (tak, tak jeździłam specjalnie obklejać teren), może i dostawałam czasami fajne pieniądze za promocje, ale wtedy tyrałam 7 dni w tygodniu, po kilkanaście godzin własnym samochodem. Przedstawię Państwu bilans: - 3 samochody zniszczony, dobite, wymieniane wszystko co możliwe (naprawy od 100 zł do 3500zł) - 0 chorobowego, bo jak to, kogo ma Pani na zastępstwo? - 1 poronienie, nie teraz nie ma wolnego później, więc tyrasz, nie jesz, jeździsz - 1 rozwalony związek, bo znowu wracasz późno, sobota plany jesteś poza miastem, dzwoni kierownik, no ale jak to, przecież to ważna umowa, klient chce już, to jedziesz, a chłop w domu zły. Huuura wolny czas, a Ty na telefonie. - Milion łez, stresów, tłumaczeń się. Najgorsze jest to, że w czasie gdy to się to działo nie dostrzegałam zła wyrządzanego, żyłam w przekonaniu, że przecież nie znajdę innej pracy. Potem przełom - poznaję w swoim życiu człowieka, który mnie wpiera, daje mi "kopa" - znajduję inną pracę, pomaga mi się zwolnić stąd - odchodzę, oddaje telefon i czuję ulgę. Kończę pracę o 16-tej, wracam do domu, do rodzinnego ciepła, telefon milczy, chyba że przyjaciele i rodzina dzwonią. Mam czas zjeść, skorzystać z toalety, wiem, że nikt mnie w domu nie będzie nachodził z żadnej kontroli ( bo przecież kontrol zawsze przychodziła jak masz gości w domu). Weekend wolny- wyjeżdżasz za miasto, zaczynasz żyć i patrzeć na życie. Nie mogę powiedzieć, że na początku zarobki były w firmie złe - nie mogę, bo bym skłamała, potem jednak była to tragedia. Warto spojrzeć na swój dzień z boku. Pozdrawiam
    ReviewUserIconMaria

13.04.2018 14:24

ja mam zasadę, że w weekendy nie pracuję i mam (usunięte przez administratora) za te 4% zbiórki czy nawet za umowę te marne grosze, to tylko te dni, gdy jestem w terenie mogę iść na umowę... Nawet jak masz uprawnienia kredytowe, to i tak nie opłaca podnosić kwoty pożyczki, bo dostajesz prowizje od basic, wiec... Korporacja, jeśli chodzi o wynagrodzenia dla doradców, zeszła na psy... i nie mówcie, żeby sprzedawać, bo jak mogę to sprzedaję...a za zrobiony cel czy nawet ponad prawie 20 tyś zł, dostałam bonus indywidualny ok 200zł brutto... żałosne. nienawidzę tej pracy, i jak tylko znajdę alternatywę innej możliwości dorobienia, to spadam...

02.12.2020 22:34

zapomniałaś o stresie że nie wykonasz planu i kierownik cię zruga bo on nie dostanie premii
    ReviewUserIconDksb

01.11.2019 21:27

1 listopada 2019 Pracuje w PP od 1,5 miesiaca. Poczatkowo sie wdrazalam, chodzilam z kierownikiem na wizyty. Ostatnie 3 tygodnie pracowalam sama. Wynik? 6000zl brutto, to takie slabe zarobki jak na niewielki naklad pracy? 20dni, z czego pracujacych 15, kazdy po 3-4 godziny dziennie. Ja polecam. Nie mowie, ze kazdy miesiac bedzie tak wygladal. Licze sie ze slabszymi miesiacami ale jak ktos chce to zarobi.
    ReviewUserIconMcws

29.12.2019 03:17

Mam nadzieje że nie jesteś w Bydgoszczy. Wtedy się dowiesz co dla nich znaczycz
    ReviewUserIconbyły doradca

02.12.2020 22:05

Aby tyle zarobić trzeb by mieć z 300 klientów, zrobić z 15 ND i mnóstwo RS. Jako początkujący doradca nie masz pewnie nawet 100 klientów Więc nie ściemniaj że zarabiasz 6000. Każdy kto zaczynał wie jak to jest.
    ReviewUserIconKitku

29.10.2020 09:11

Czy są tu jacyś pracownicy cc? Jak oceniacie pracę? Można realnie wyrobić premie czy wymagania są zbyt duże?
    ReviewUserIconcc

02.12.2020 10:21

Ciężko z tą premią, przygotuj się raczej na podstawę i wieczne reprymendy kiedy nie twoją winą jest, że ludzie do których dzwonisz nie mają pieniędzy
    ReviewUserIcon@pracownik

23.10.2020 09:43

Zapraszam byłych i obecnych i przyszłych przedstawicieli którzy chcą pracować jako doradca kredytowy woj. Kujawsko-pomorskie zapraszam do kontaktu tel. 537-761-562
    ReviewUserIconAnna

18.10.2020 01:53

Są zapowiedzi rządowe o tsunami zarażeń przez najbliższe 2 tygodnie. W jaki sposób firma Provident planuje chronić klientów i pracowników?
    ReviewUserIconJanek

06.10.2020 12:33

Jak ktoś szuka pracy jako doradca pożyczkowy na terenie Częstochowy to mam propozycję -781-236-090
    ReviewUserIconDoradczyni

17.10.2020 18:07

teraz BRM zlecił szukania NC prawie 1000 tyś zachorowań

10.09.2020 14:10

Witam wszystkich szczęśliwych pracowników. Przepracowałam jako doradca ponad 10 lat. Bywało różnie. Były dobre wyniki były i gorsze. Przyszła pandemia koronawirusa i jak chyba każdemu wyniki spadły znacząco. Posłużyło to mojej kierowniczce na to by mnie zwolnić. Z dnia na dzień bez żadnego ostrzeżenia, rozmowy. O godz 19 telefonicznie poinformowała mnie że w następnym dniu o godz 8 mam się rozliczyć. Nie miałam wyjścia. Oddałam wszystko, rozliczyłam się z pieniędzy a pani kierownik bez wyjaśnień powodu mego zwolnienia podsunęła mi do podpisu wniosek o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Jakież było moje zdziwienie bo przecież ja nie zamierzałam się zwalniać, więc odmówiłam podpisania. Kierowniczka wyraziła duże niezadowolenie. Po jakimś czasie pocztą otrzymałam wypowiedzenie i też bez podania powodu zwolnienia. Trudno mi się pogodzić z faktem że Provident szczyci się wysokimi standardami a tak traktuje pracownika. Jestem zniesmaczona tym że nikt nie zamienił ze mną słowa na temat zwolnienia. Nikt mnie nie poinstruował o moich prawach, nikt mi nie udzielił informacji co do mojego wynagrodzenia które jest należne za ostatnie tygodnie. Od czerwca czeka na wypłatę za 2 tygodnie zbiórki i za podpisane w ostatnich tygodniach przed zwolnieniem umowy. Przestrzegam wszystkich że to może spotkać każdego
    ReviewUserIconGabrysia

06.10.2020 11:42

A w jakim mieście Pani pracowała?

10.10.2020 18:58

do gabrysia Brzeg - opolski
    ReviewUserIconTresciwy

13.11.2019 16:50

Każdy, kto chce podjąć prace w tej instytucji musi wiedzieć o kilku sprawach. Jeździsz swoim autem i nikt Ci za to nie zwraca. Twoje zarobki tygodniowo będą się wahać od 100 do 500 zł, chyba, ze sprzedasz 60.000 zł w miesiącu, zrobisz plany na nowe umowy, refinansowania i zbiórkę to możesz w miesiącu zarobić netto do 3.500 zł. Zakładając,ze masz bazę około 170 klientów. Chodzi po domach, a ludzie są różni. W łeb nietrudno dostać gdy na klatce nie ma światła, a sąsiedzi doskonale wiedza, z jakiej firmy jesteś i jaka gotówkę przy sobie potrafisz mieć. Kierownicy... jak już trafi się dobry, to zaraz go nie ma bo ma w nosie taka robotę od rana do nocy, a jeszcze jak zrobisz plan to musi Cię zrugać, ze za mało pakietu medycznego sprzedałeś albo za dużo klientów spłaciło pożyczki do końca. Nie ma żadnych dodatków do paliwa, bonów, a na święta to nawet uścisku ręki dyrektora nie dostaniesz. Firma zatrzymała się w korporacyjnym średniowieczu.
    ReviewUserIconbyły pracownik

05.10.2020 00:24

święta prawda

07.08.2020 10:26

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie Provident Polska S.A.? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
    ReviewUserIconwork44

24.09.2020 01:05

Nie jest wolnym dniem, pracuje sie normalnie, ale bywaja, ze sa skrocone godziny o 2-3.
    ReviewUserIconKarola

28.08.2020 16:33

Zatrudnię doradcę klienta w firmie pożyczkowej, teren działania od Bydgoszczy aż po Chojnice, Brusy (m.in. Tuchola, Sępólno Kraj., Świecie, Chełmno, Mąkowarsko itd.) więcej info pod nr tel. 515065383
    ReviewUserIconKlaudia

14.07.2020 23:38

Pracuję 3 lata. Zarobki godne, firma dobrze traktuje pracowników. Polecam
    ReviewUserIconGrzegorz

08.07.2020 00:05

Jestem zainteresowany pracą jako DK? Powiedzcie mi proszę czy polecacie takie stanowisko? Czy łatwo mi będzie zbudować bazę klientów? czy klienci są zlecani odgórnie? Czy to stabilna praca w obecnych "dziwnych czasach"? Jeżeli jest to możliwe to proszę o szczegółową wypowiedz a nie typu "nie, odpuść sobie" itp.
    ReviewUserIconDK Warszawa Praga

08.07.2020 10:26

Dostajesz rejestr pracujesz nad nim dostajesz klientów z infolini .Najwazniesze to dobre kontakty z BRM czyli z Kierownikiem .To podstawa .
    ReviewUserIconWSZ

06.02.2020 17:48

Mam pytanie do osób które pracują jako kierownik terenowy ds. Odzyskiwania należności na jakie zarobki można liczyć tak mniej więcej chociaż?
    ReviewUserIconRówny

06.06.2020 13:07

Drogi Masterze, Tutaj ludzie piszą albo prawdę która jest cenzurowania i szybko usuwana- zanim ktokolwiek albo niewielu zdąży ją przyczytać! Albo nieprawdę którą piszą ludzie z HR- ta pozostaje. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie jest różnie. Zgodnie z ,, wartościami " w firmie za tą samą pracę na tym samym stanowisku różnice sięgają prawie 100% w zależności czy jesteś równy czy równiejszy. Pozdrawiam.
    ReviewUserIconWind

19.06.2020 09:57

Nie doskoczysz nawet do trójki na rękę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branże: Pośrednictwo finansowe

ReviewUserIconOlaf

07.06.2020 19:18

Mam prośbę. Jak wiecie to napiszcie. Jak wygląda sytuacja aktualnie w providencie?
    ReviewUserIconŹyczliwa..

15.08.2019 18:23

Błagam!!! ..zdejmijcie tą reklamę w TV .." mam plan.." nie da się tego słuchać.. wykonawcy ze śpiewem mają niewiele wspólnego i muszę zbyt często wyłączać TV.. Myślę, że taką firmę stać na coś lepszego :)
    ReviewUserIconMam plan - Wykonam go sam :)

28.10.2019 10:11

Kiedyś już była podobna reklama Media Expert. To jest tzw. agresywna reklama, która podświadomie wbija się do głowy, aż zaczynasz ją nucić... Kto bogatemu zabroni?

03.06.2020 17:07

Ja pracuję około 3dni w tygodniu. Część klientów obsłuuję rano część wieczorkiem. Pracuję w godzinach które mi odpowiadają oczywiście w porozumieniu z klientami
    ReviewUserIconAga

28.09.2019 14:57

Pożyczka udzielona szybko i sprawnie, ale to koniec dobrych wieści. Księgowanie wpłaty trwa do 2 dni ROBOCZYCH, więc nawet przy terminowej wpłacie spóźnienie wynosi 2 dni. Jeśli spłata przypada w sobotę lub w niedzielę, to trzeba zapłacić w środę, żeby do piątku firma to zdążyła zaksięgować, inaczej masz spóźnienie i odsetki. Nie ma szybkich płatności - bank firmy Provident NIE akceptuje natychmiastowych przelewów ELIXIR, a link do szybkich płatności firma CZASAMI wysyła na komórkę. Jeśli nie boisz się płacić przez komórkę i zapłacisz, to twoja wpłata z soboty lub niedzieli i tak będzie zaksięgowana dopiero we wtorek! Konieczność wpłaty wcześniejszej o kilka dni NIE jest podana w umowie! ISTNY KOSZMAR!!!!!!!
    ReviewUserIconDksb

01.11.2019 21:36

Cos sie tutaj Panu/i pomylilo. Ksiegowanie moze i trwa dwa dni, ale z tym trzeba sie liczyc wysylajac przelew. To nie tylko Provident tak ma i nie ma na to wplywu. Przelew trzeba wysylac odpowiednio wczesniej.... wszedzie to tak dziala. Prosze wyslac w sobote rano przelew do syna/corki/znajomej i zobaczyc sobie kiedy do niej dotrze. To w interesie osoby placacej jest to, zeby przelew dotarl na czas. W skarbowce tez takie komentarze sa czy grzecznie wysylamy przelew odpowiednio wczesniej?z ta sroda to tez cos namieszane. Jesli splata przypada w sobote to mozna zaplacic do wtorku nastepujacego PO tej sobocie a nie przed. Na przyszlosc wystarczy zapytac Doradcy a nie robic afere z niczego na forum gdzie ocenia sie PRACODAWCE a nie wylewa zale.

03.06.2020 17:03

Odsetki z tego co mi wiadomo są naliczane w momencie gdy pożyczka jest przeterminowane A nie po 2 czy 3 dniach poślizgu -chyba ktoś panią w błąd wprowadził
    ReviewUserIconZygfryd

21.03.2019 11:30

Pracuję w małej miejscowości w Polsce już 7 rok jako DK. Traktuję tę pracę jako dodatkową. Zawsze można dorobić sobie i to czasami bardzo fajne pieniądze. Tygodniowo poświęcam jeden, lub dwa dni tej pracy. Godzinowo wychodzi to od 5, do 8 godzin w tygodniu. Bazę klientów sam sobie wypracowałem po tych wszystkich latach. Mam ich ok 85, ale takich co płacą, a nie cwaniaczków z którymi trzeba się użerać. Z każdym klientem mam bardzo dobry kontakt. Tygodniowe zarobki na poziomie 1700 PLN/msc netto, po odliczeniu wszystkich kosztów, czasem gdy sprostam celom, a bywa tak ok 4 miesiące w roku, to udaje się wyciągnąć ok 2500 PLN/msc netto. Jak na dodatkową pracę raz w tygodniu myślę, że to bardzo fajna opcja. Nie wiem jak byłoby, gdybym pracował codziennie i na własną rękę szukał nowych klientów. Na pewno kasowo lepiej.
    ReviewUserIconKarolA

05.12.2019 08:13

Jak ja dzwoniłam na infolinie rekrutacyjną, bo ponoć bez tego nie dało się mnie zatrudnic, to musiałam wyrazić zgody na sprawdzenie mnie w bazach, podawałam swoje dane. Dwa spotkania rekrutacyjne, rozmowa telefoniczna, dojazd na szkolenie za własne pieniądze, a to wszystko po to, by dostać 50 klientow i zarobić na tym 20 zł. Podziękowałam

03.06.2020 16:57

Wydaje mi się że Pana post jest reklamą providenta-mam 2 razy więcej klientów A takich tygodniówe często nie miewam- poza tym klientów z problemami traktuję na równi z innymi -wszystkich szanuję- pozdrawiam ????
    ReviewUserIconSpłata pożyczki

09.04.2020 11:57

Mam problem , nie wiem gdzie mam jeszcze się zgłosić ... 23.03.2020 spłaciłem pożyczkę w kwocie 714,00, wpłaty dokonałem na numer konta który został mi wysłany SMS'em przez mojego doradcę, jak później się okazało to był błędny numer konta który należał do kogoś innego, do tego dochodzi to że doradca który odbierał pieniądze przestał kontaktować się ze mną i odbierać pieniądze miesiąc przed epidemią co spowodowało opóźnienia w BIK'u a nawet po tym jak spłaciłem pożyczkę,przed terminem, nic się nie zmieniło i nadal miałem zaległość w BIK'u która cały czas rosła i teraz świeci się na czerwono przez co dostałem odmowę w kredycie hipotecznym. Podsumowując, przez błędy popełnione przez pracownika firmy Provident mam fatalną sytuację w BIK', odmówili mi w kredycie hipotecznym i w związku z tym mogę stracić 10% wkładu własnego i też nie mogę dostać faktoringu który w chwili obecnej jest mi bardzo potrzebny ponieważ w związku z sytuacją w kraju mój kontrahent ma problem z zapłaceniem faktur co powoduje że ja nie będę miał czym zapłacić wynagrodzenie swoim pracownikom. Bardzo proszę o radę , provident w ogóle nie reaguje na moi telefony i pisma ,mówią że mają na rozpatrzenie 14 dni,zgadzam się ,jak najbardziej, ale chyba nie w tej sytuacji ,w której okazał się przez nich(mam wszystkie dowody wpłat,sms od nich z błędnym numerem konta,prośby które pisałem do nich) . Z góry dziękuje
    Provident Polska S.A.

10.04.2020 10:05

Przyjęliśmy zgłoszenie. Uprzejmie informuję, że Biuro Obsługi Klienta już zajmuje się tą sprawą.
    ReviewUserIconAleksandra

28.05.2020 15:37

ahh jeszcze jedno... po przelaniu środków oraz przesłaniu drogą mailową oraz mmsową potwierdzenia przelewu, dostałam dwa zapytania o potwierdzenie przelewu. Coś tam ewidentnie zawodzi jeżeli chodzi o przekaz informacji!(usunięte przez administratora) .

27.04.2020 14:57

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Provident Polska S.A.?
    ReviewUserIconOdwrotnie

06.05.2020 15:41

Wręcz odwrotnie.
    ReviewUserIconbyły domkrążca

05.04.2020 08:43

w trosce o bezpieczeństwo doradczy w domu. To Ile płacicie postojowego 80%60%50%40% czy zero 0000000% proszę o odpowiedz ile doradcy otrzymują za przestój???
    ReviewUserIconDoradca

10.04.2020 19:21

6 zł tygodniowo? Śmiech na sali Doradcy zostali bez dochodu
    ReviewUserIconRtw

22.04.2020 22:39

Dobre kierownicy każą odwiedzać bo boją się o swoje podatki bo są już zbędny w tej firmie a doradcy chodzą i rozkoszą wirusa tak to się tu dzieje!!!!

19.03.2020 12:37

ReviewUserIconteq13

15.04.2020 20:05

Pracuje i prowizje ma wyzsze.
    ReviewUserIconbyłydoradca

05.04.2020 11:46

Odradzam.

07.10.2019 11:11

Czy rozmowa rekrutacyjna w Provident Polska S.A. odbywa się również w języku angielskim?
    ReviewUserIconPracownik

04.03.2020 23:42

Zależy na jakie stanowisko. Jeśli w wymaganiach jest wpisany angielski, można się spodziewać krótkiej rozmowy w tym języku.
    ReviewUserIconbyły domkrążca

05.04.2020 08:45

nie tylko w Chińskim
    ReviewUserIconGdańsk

15.03.2020 19:07

A u nas (usunięte przez administratora)napisał że mamy wykorzystać czas braku pienìędzy u Klientów w związku z koronawirusem i sprzedawać po domach dużo pozyczek!!! Zdzwaniamy się i większość chcę odejść od tak odpowiedzialnych ludzi!!
    ReviewUserIconDlaczego usunięty????

29.03.2020 09:01

Dlaczego usuwacie komentarze o posiadaniu przez doradców smsow mówiących o wyjściu w teren?!!! Może przyznacie się tez do nagonki na sprzedaż?!? Bo mamy latać po klientach i sprzedawać im pożyczki!!!!!! Oficjalne stanowisko firmy!!!! Mamy iść w teren!!!! A przepraszam, Firma nie zaleca ale jak nie sprzedamy teraz to mamy po pracy .
    ReviewUserIconPRAWDA

03.04.2020 14:06

Wiarygodny pracodawca nie boi się opinii, Wiarygodny portal nie usuwa wiarygodnych wpisów- pomimo tego że firma wykupuje abonament i taką możliwość. Są dowody jest fakt!!! A na temat faktów się nie dyskutuje- NIGDY! Hasło siła i honor należy zamienić na obłuda i zakłamanie! Tylko rzetelne media mogą się zająć i pokazać całą prawdę. Pozdrowienia dla działu HR który bacznie śledzi i pilnuje aby prawdziwe wpisy były szybko usuwane!!!
    ReviewUserIconprac

20.03.2020 20:31

Słowa uznania dla firmy w obecnej sytuacji ! Błyskawiczne rozdysponowanie sprzętu i bezzwłoczne umożliwienie pracy zdalnej zasługuje na pochwałę.

17.02.2020 23:51

ReviewUserIconPracDOradca

18.02.2020 23:04

Firma stawia na ludzi, którzy nie potrafią liczyć. Nie biorą pod uwagę czasu spędzonego na telefonie z klientami i kierownikiem, który sprawdza czy czasami nie za długo siedziało się na (usunięte przez administratora) bo trzeba szukać nowych klientow. Bardziej rozgarnięci rezygnują po miesiącu, dwóch. Jak zarobię 1000 zł w tygodniu i policzę czas oraz koszty auta i paliwa, to już to tak fajnie nie wyglada. Jak ktoś odprowadza składki zdrowotne to chociaż na L4 będą mu płacić o to jedyny biznes.
    ReviewUserIconJanek

16.03.2020 14:11

Acha. "Bardziej rozgarnięci rezygnują po miesiącu, dwóch" Rozumiem, że mniej rozgarnięci po 3-4 miesiącach. Bo jednak nawet mało rozgarnięty musi w końcu zauważyć, że dokłada, nie? Czyli w sumie po prostu nikt tam juz nie pracuje? Wszyscy odeszli? Zgadza sie?
    ReviewUserIconMarzena

21.01.2019 19:19

Provident jest docenianym pracodawcą, gdyż pięciokrotnie zdobył tytuł Top Employers oraz jest laureatem w konkursie Inwestor w Kapitał Ludzki i Najlepsi Pracodawcy 2014. Czy możecie napisać, co składa się na taki sukces? W związku z tym, że firma spełnia najwyższe standardy, czy inwestuje ona w Wasz rozwój lub nagradza pozapłacowymi benefitami?
    ReviewUserIconNick

12.12.2019 18:19

Rany jacy Ci moderatorzy razem ze swoimi wpisami są toporni
    ReviewUserIconJanina

29.01.2020 18:33

to bardzo smutne, że firma, ktora tak słabo płaci doradcom (a to ich ma najwięcej w swoich liczbach pracowników), i obdarowywuję umowami śmieciowymi, czyli 0 urlopów i innych jest TOP To tylko obrazuje jaki mamy nadal rynek pracy.. Można tą pracę jak kogoś dociśnie potraltować jako dodatkowe źródło dochodów., ale bez szału Doradcy po odliczeniu kosztów transportu dostają może z 10 zł za godzinę, może- zależy jak kto sobie poukłada pracę

17.01.2020 15:16

Czy w Provident Polska S.A. są paczki/bony świąteczne?
    ReviewUserIconDon Vasyl

27.01.2020 14:15

Dla Doradców nie ma, pracownicy etatowi może mają
    ReviewUserIconKamil

29.01.2020 11:33

Tak są dwa razy w roku: z okazji świąt bożego narodzenia i wielkanocy, nie ma paczek/bonów, tylko dodatkowe środki pieniężne. Wysokość zależna jest od sytuacji rodzinnej i materialnej osób, które mogą się ubiegać o takie świadczenia.

Provident Polska S.A.

27.01.2020 14:40

Plan na kino

Provident Polska wspólnie z firmą ubezpieczeniową AXA jest zaangażowany w projekt „Plan na kino” organizowany przez Outdoor Cinema. Objazdowe kino rusza w trasy filmowe i odwiedza ponad 100 polskich miejscowości, w których nie ma czynnego kina. Wśród przystanków są m.in. Szczytno, Wolsztyn, Nidzica, Lidzbark, Przasnysz i Kamień Pomorski. Nowości filmowe, często już w dniu premiery, można oglądać w salach, zapewniających najwyższą jakość obrazu i dźwięku. W ciągu całego roku „Plan na kino” obejmuje około 200 dni projekcyjnych, a widzowie mają okazję obejrzeć ponad 50 premierowych filmów na ponad 1000 seansach.

„Plan na kino” to kontynuacja wakacyjnej współpracy Provident Polska i firmy ubezpieczeniowej AXA w ramach plenerowego festiwalu filmowego „Kino Letnie Sopot – Zakopane”. Inicjatywa w 2019 roku trwała  62 dni, podczas których ponad 100 tys. widzów obejrzało ponad 100 projekcji filmowych w popularnych polskich kurortach: Sopocie, Zakopanem oraz Giżycku.
    News image
    ReviewUserIconmałe miasto (albo większa wieś

15.01.2020 09:46

Zaczynam trzeci rok. Da się wyżyć w sumie myślę że tak to wyglada w tego typu firmach. Raz lepiej raz gorzej.
    ReviewUserIconSiaba

21.08.2019 22:57

Kierownicy wyzszego szczebla maja o co walczyc jak najbardziej - teraz wycieczka na Ibize. DK raz w roku bon na 100 zl. Za zrobienie ponad 100 % normy za najrozniejsze wymagania. Żal.pl
    ReviewUserIconPppp

04.01.2020 14:26

To prawda doradcy maja najgorsze prace i odpowiadają za co najmniej 70% zysku, zero socjalu promocje dla sklepu skończyły się 3-4 lata temu teraz to dramat Umowa śmieciowa (top pracodawca) Cele wygórowane jak nie zrobisz to prowizja u obecnego klienta 1,5% dalej mi się nie chce pisać...

27.10.2019 13:30

ReviewUserIcon122 F Warszawa Praga

27.10.2019 22:17

Śp Pewien Kapłan miał zwyczaj mawiać Prawda Tylko Prawda i G Prawda argumenty które zostały przedstawione mają nijak ze stanem faktycznym.Pisanie rzeczy które nie są zgodne ze stanem realnym jest karalne .Proszę zastanowić się co się chce napisać i dopiero potem pisać
    ReviewUserIconguzz

05.12.2019 22:59

znajomy był DK,podstawą zazarcia umowy był stół do podpiania kwitów
    ReviewUserIconNOE

02.12.2019 21:26

Pracowałem w Provident 3 lata potem przerwa ok 10 lat i w 2019 pracowałem 12 m-cy. Kampania "Poznaj Top Employera" to ściema- dlaczego nie piszą, że chodzi o pracowników na umowie o prace? Ta kampanie nie dotyczy Doradców Klienta, którzy są głównym źródłem dochodu firmy a firma w ogóle o nich nie dba. Z mojego 4 letniego doświadczenia w pracy na stanowisku DK wynika: 1. praca na umowie śmieciowej. 2. wynagrodzenie- prowizja, brak podstawy 3. za paliwo płacisz ze swojej kieszeni 4. najlepiej pracować od rana do wieczora 7 dni w tygodniu 5. wciskanie pożyczek klientom na siłę aby tylko był obrót 6. żałosne promocje sprzedażowe 7. zero komunikacji pomiędzy DK a info linią 8. firma lepiej traktuje klienta niż pracownika 9. jak DK ma zarabiać jak Provident pozwala klientom spłacać raty po 10 zł 10. jak chcesz zarabiać dużo- nie masz życia prywatnego 11. musisz plakatować i roznosić ulotki, nikt za to Ci nie zapłaci DK jest maszynką do zarabiania pieniędzy, Co tydzień tylko słyszałem, PLAN, CELE- słupki w tabelkach muszą się zgadzać. Napiszę jeszcze o kierownikach, ja akurat miałem ok kierownika. Ale gdyby mi zaoferowali awans to ofertę bym odrzucił ze względu na słabe zarobki i pracę od 8 rano do 19 wieczorem. Szukają ludzi do pracy miesiącami bo nikt nie chce tu pracować, nowo przyjęci zwalniają się po 1-2 miesiącach. I niech mi nikt nie pisze, że zarabia 6 tyś. pracuje 2h dziennie i ma 80 klientów bo to realnie nie jest możliwe. Jest jeszcze wiele do zmian w tej firmie aby DK szanował sobie tą pracę. Ogólnie praca fajna ale warunki do kitu.Nie polecam. Pozdrawiam tych co wytrzymują.

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!