Provident Polska

Moja praca jest fajna

Po godzinach

Nasza polityka

Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

ReviewUserIconaaaaaaaaaaa

10.05.2018 13:24

Odeszłam sama we wrześniu, kierowniczka przyjechała po dokumenty, wypłaciła mi część pensji, "reszta będzie naliczona później", niestety to później jeszcze nie nastapilo, powinnam otrzymać ponad 300 zł, tak została poinformowana przez księgowość i że wypłaci to mój były kierownik, z którym nie mam kontaktu, bo nie odbiera telefonów, a po próbie kontaktu z innego telefonu powiedziała, że przyjedzie danego dnia i cisza. Może te 300 zł to nie majątek, ale jednak, dlatego zdążyłam zadzwonić do Centrali ze skargą i byłam na wizycie u Rzecznika. Kiedyś musiałam być na każde zawołanie, a teraz muszę być jak żebrak, prosząc się o swoje wynagrodzenie.

16.02.2018 10:49

ReviewUserIcondulis1

26.04.2018 16:44

Doradca podpisuje umowę o świadczenie usług.

24.04.2018 21:27

ReviewUserIconGosia

25.04.2018 13:03

Można zadzwonić na infolinię i złożyć skargę. Lub poprosić o zmianę doradcy .a co do brania następnych pożyczek to co druga osoba tak mówi .można też wpłacać na konto przy takiej opcji.
    ReviewUserIconMalgorzata

16.04.2018 08:51

Mam dość po 12 latach odchodzę. Totalny wyścig szczurów się zrobił. Powstał nowy twór doradca-ekspert ma pod sobą 4 ,5 innych doradców i wydarza się bardziej niż kierownik. Myślę że jak to się sprawdzi to większość kierowników straci pracę. Mam już dość zadłużenia klientów bo to jest świadome odprowadzanie do złego zagospodarowania swoich pieniędzy. Klient może mieć 4 równolegle pożyczki .na 1 płaci 20zl na 2 -50 zł. 3-89.4-140zl.to jest 300 tyg. A jak w domu są np 4 osoby to miesięcznie wychodzi od 4 do 5 tysięcy złotych. To tylko przykład. A ludzie biorą bo biorą drugą poz żeby spłacić pierwszą i tak następne. Choć im się nie raz mów żeby się zastanowili. A później nie odbieramy pełnych rat i tak to się kręci. Czas zacząć mówić prawdę.
    ReviewUserIconMisia

10.04.2018 07:48

Tzw Doradcy klientów nie są zatrudnieni na umowę o pracę tylko na Umowie cywilnej tzw umowa zlecenie.wymogi wobec nich to praca 365 dni w roku po 20 godzin jakby się dało. Po takiej umowie nawet nie mam prawa do kuroniowki.zarabiają tylko pupile kierowników.

21.02.2018 08:42

ReviewUserIconHulakk

22.03.2018 18:36

Znam.... Znalem
    ReviewUserIconAsdfg

10.03.2018 23:02

Stanowisko negocjator. 2100 brutto. Premia liczona % od podstawy. Cele wygorowane tak zeby zrobić ale nie za dużo zeby premi nie wyplacac. Nie warto

07.03.2018 19:50

Oddział Bydgoszcz to piekło!!!!!!!
    ReviewUserIconPatrycja

10.03.2017 09:59

brrrrrrrrrrrr, dziękuję za wypowiedź, natomiast nie jestem pracownikiem firmy Provident Polska S.A., a GoWork.pl. Moim zadaniem jest pomoc Państwu w poznaniu pracodawcy i przedstawieniu rzetelnych informacji o nim.
    ReviewUserIconNick

12.03.2017 13:16

To kolejne pytanko: obsługujesz rejon oddalony od twojego miejsca zamieszkania do 25 kilometrów. Masz zgłoszenie dziś na pożyczkę w wysokości 1000 złotych, a masz do klienta 20 kilometrów. Do zarobienia 15 złotych brutto minus paliwo. Ile zarobisz mając nawet auto na gaz? Odpowiedź - 5 złotych.
    ReviewUserIconEkspert

02.03.2018 03:11

Ja jechałem 30 km na pożyczkę 500 zł ND. Dzięki temu zdobyłem segment złoty, za co dostałem 500 zł zastanówcie się bo czasami warto.
    ReviewUserIconYhy

24.02.2018 13:56

Albo komus na rewir chcial wejsc i hajs by sie nie zgadzal
    ReviewUserIconYhy

24.02.2018 13:44

W poscie szczecinianina jest cos prawdy bo skoro potrzeba ludzi czemu nikt do niego sie nie odezwal. Skoro spelnial wszystkie warunki
    ReviewUserIconJakub

17.10.2017 09:55

Na szczęście w Polsce nie ma przymusu pracy w firmie Provident Polska S.A. ani nie ma przymusu korzystania z usług jakie firma świadczy. Po co więc takie złośliwe uwagi piszecie na forum? Ktoś inspiruje do tego?
    ReviewUserIconBRM

22.02.2018 22:25

Na szczęście inteligencja nie idzie w parze z wykształceniem, Ty za pewne masz wyższe i jesteś DK ????????????
    ReviewUserIconSzczecinianin

21.02.2018 18:45

Co to za praca jak jakies laski mowia kierownictu kogo maja zatrudnic. Ja zglaszalem swoja kandytature babka z centrali mowila ze w ciagu 48h kierownik sie odezwie. Minely 2 tyg. Dzwonie a tu ze kierownik nie mogl sie ze mna skontaktowac. Zal pisza ze potrzebuja ludzi a jak juz ktos sie nadaje to poddaje sie decyzja innych osob. Choc tak jak wczesniej powiedzialem w centrali moglem prace podjac.
    ReviewUserIconsyf

22.02.2018 10:24

Musisz spełnic warunki własny samochód dużo pieniędzy na paliwo oraz utrzymanie samochodu b duzo pieniędzy na utrzymanie bo wszystko za darmo szkolenia wizyty a musisz za co zyc -za nic nie placą dużo odłożonych pieniędzy

17.02.2018 17:41

Trzeba koniecznie realizować cele sprzedażowe.Jak tak bardzo trzeba to niech każdy z kierowników i szefów wezmie po 100 000 na 60 tygodni odda 200 000 rata tygodniowa ponad 4000.Zarabiają tyle niech też biorą my doradcy bierzemy pożyczki.Tak trzeba chodzić już po klatkach i mieszkaniach i domach i proponować pożyczki mijając się ze świadkami z innego wyznania religijnego.Zaczyna przypominać mi to sektę z kierownictwem które jest guru.Mi już nie zależy ja mogę dzwonić do drzwi kierownictwa co tydzień a codziennie wykonywać telefon zgodnie z wymaganiami firmy i pytać dlaczego nie chcą skorzystać z takiej dobrej pożyczki i walczyć z ich obiekcjami. Już tak mnie sami wytrenowali.Tak właśnie jest w tej firmie.
    ReviewUserIconSmiech n a sali

16.02.2018 19:54

Moderatorko PATRYCJO w języku polskim poprawnie piszemy: Czyimi jestescie pracownikami a nie kogo jestescie pracownikami- taka forma to nic innego jak smiech na sali!!!

12.02.2018 19:50

13.02.2018 13:16

To po co dajesz sie im wykorzystywać? Niech kierownicy ganiają z tymi bonami..Jak zmuszali do ulotkowania-to owszem ulotki sie brało..ale na rozpałkę w piecu. Nie robię nic za darmo. Taką mam zasadę.
    ReviewUserIconCiekawy

26.08.2017 08:45

Czy mógłby ktoś zweryfikować informacje jaką uzyskałem od pracownika providenta pracującego w terenie,że prowizja to podobno 4% bo na tutejszym forum ludzie piszą,że 1,5%?Czyżby była jakaś rozbieżność w kwestii zarobków poszczególnych pracowników? Pozdrawiam
    ReviewUserIconlukas

4% od zbiórki do tego procent od sprzedaży a przy wyrobione celu jest wiecej

18.01.2018 18:20

ReviewUserIconLola

31.01.2018 22:42

Pracuje w firmie od 4 lat i jakoś nie narzekam na zarobki. Jak się tylko jeździ i odbiera kasę to się nie dziwię ze nie zarabiasz. Trzeba pomyśleć trochę i wyrobić cel wiec trzeba się namęczyć ale zarobić db idzie
    ReviewUserIconObserwacja

31.01.2018 08:15

Twój poziom słowa pisanego swiadczy o tym ze faktycznie możesz pracowac w firmie tej 8 lat.

14.01.2018 13:16

ReviewUserIcontoma

21.01.2018 01:08

Ktoś tu nie odróżnia faktów od opini...
    ReviewUserIconGryzon

22.01.2018 08:59

Ludzie na podstawie faktów są w stanie sami wyrobic sobie opinie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branże: Pośrednictwo finansowe

ReviewUserIconFolwark ludzki

11.01.2018 23:51

Patrycjo! Swoimi pytaniami najdelikatniej mówiąc ( czytaj pisząc) osmieszasz się! Pisząc to co piszesz obrazasz inteligencję osób uczesniczących i wypowiadających się w tym serwisie. Życząc obiektywizmu i rozwagi mając nadzieję iż regulamin nie został złamany i wpis nie bedzie usunięty pozdrawiam Ciebie serdecznie.
    ReviewUserIconTaka to korpo.

08.01.2018 19:59

Krotka charakterystyka firmy tej: Diabeł w sutanne się przebiera i na msze ogonem dzwoni!!! Pozdrawiam.
    ReviewUserIconANIA2506

27.12.2017 19:29

witam mam pytanie jezeli sie zatrudnie w firmie to dostaje jaka umowe? i czy odprowadzane sa skladki ZUS

05.01.2018 12:58

umowa jest cywilnoprawna o świadczenie usług wynagrodzenie prowizyjne z składki są opłacane
    ReviewUserIconMania

18.05.2017 10:40

Provident Polska S.A. ma bardzo fajną ofertę pracy. Tak zróżnicowaną i każdy znajdzie coś dla siebie. Mnie interesuje praca na stanowisku negocjatora.
    ReviewUserIconKama

19.05.2017 22:33

Oferty pracy do windykacji w providencie pojawiają się co kilka dni. Albo mają dużą rotację pracowników albo co tydzień rozbudowują biuro :)

30.12.2017 00:20

ale te 100 zł/tyg to raczej fart niż normalny zarobek-choć koszta przewyzszaja ten zarobek..Nie tak?
    ReviewUserIconFolwark ludzki

22.12.2017 22:44

Patrycjo. Po co zadajesz pytania skoro odpowiedzi bądz riposty są nie wiadomo dlaczego usuwane?! A te same słowa pisane tutaj czyli w opiniach dotyczących firmy provident usuwane jako wulgaryzmy w opiniach innych firm wulgaryzmami nie są?! Czy wszędzie musi byc orwellowski podzial na równych i równiejszych????!!!!!
    ReviewUserIconNie dla mnie

23.09.2017 21:32

Byłam tam niedawno na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko windykatora, pytania standard, warunki: ponad 2500zł a na premii nie podskoczysz stanowi max 36 % pensji brutto no i kilka osób ocenia rozmowy co może ci okroić premię. Po tej części pytań zostałam zaprowadzona na open sprace. Po co ??? o to się nie prosiłam, pokazywanie osób ubiegających się o pracę nie jest fer w stosunku do tych pracujacych. Jeżeli zatrudnia się nowych do istniejących zespołów wiadomo ktoś stary musi wyfrunąć. Taka prezentacja siły sv : "jak znajdę kogoś kto mi się spodoba to wyrzucę tego kogo nie lubię". Całkowity brak profesjonalizmu tylko przemoc. Na sali zaduch i smutne miny tam siedzących. Odechciało mi się tam pracy. Acha i jeszcze dostajesz telefon służbowy i zawsze jesteś na smyczy bo mogą cię zlokalizować.
    ReviewUserIcontoma

21.12.2017 23:17

Co do open space - tak bardzo nie masz racji... przechodziłem przez to i akurat to był ciekawy punkt rekrutacji bo poza suchymi faktami na spotkaniu mogłem zobaczyć jak to wygląda naprawdę. nie jest to na pewno prezentacja siły... smutne miny? pracownicy dzwonią do klientów którzy są w windykacji w większości ludzi z problemami i mają się cieszyć? poważnie? :D ... a telefon służbowy to raczej przywilej. nikt nie każe używać go poza godzinami pracy w celach służbowych, natomiast dostajesz pieniądze na własne potrzeby (wewnątrz firmy jest za darmo). Nie chcesz go używać poza pracą? Twój wybór. Telefon służbowy to teraz standard w niemalże każdej firmie.... Poza tym rekrutacje nie są przeprowadzane jeżeli nie ma wolnym miejsc. Nie zatrudnia się ludzi żeby zwolnić innych. Pracowałem tam 3 lata i polecam. Wielu konsultantów aktualnie zajmuje stanowiska koordynatorów zmiany lub nawet wyżej. Ja niestety musiałem zmienić pracę ponieważ przeniosłem się do innego miasta.... Podsumowując - w Twojej wypowiedzi nie ma zbyt wiele prawdy pomijając nawet fakt że oceniasz pracodawcę u którego nawet nie pracowałaś :)
    ReviewUserIconDagmara

14.12.2017 13:00

Osobiście z głębi serca Nie Lubię
    ReviewUserIconMiki

13.12.2017 10:53

Witajcie Dostałem propozycje pracy jakie kierownik ds rozwoju i relacji z klientem. Możecie mi powiedzieć coś więcej na ten temat ? Ile realnie można zarobić i jak się pracuje w tej firmie ? Wielkie dzięki z gory
    ReviewUserIconPatrycja

01.12.2017 13:29

@Rozczarowanie nie jestem administratorką, tylko moderatorką forum gowork.pl A komentarze są kasowane tylko, które łamią regulamin i są wulgarne. Nikt nie został kupiony przez nikogo, więc takie insynuacje są nie na miejscu. @~wiola @Olga czy nie rozmawialiście z pracodawcą na temat tych szkoleń? Może macie pomysł jak można byłoby dogodzić wszystkim z terminem?
    ReviewUserIconOlga

05.12.2017 12:07

Myślę, że wystarczyłyby rozmowy, których niestety nie było, zawsze była wysyłana tylko wiadomość z datą szkolenia - nie z dużym wyprzedzeniem, tylko wręcz dwa, trzy dni przed ( a przecież nie mieliśmy umowę o pracę). Chciałabym zaznaczyć, że również zdarzało się, że szkolenie się nie odbywało, o czym informacja była przekazywana smsem w dzień lub przed szkoleniem. Nie ma możliwości dogodzenia wszystkim, ale wydaje mi się, że ustalanie i rozmawianie z grupą/zespołem dużo by dało, czasami wystarczy tak nie wiele.
    ReviewUserIconGal

28.11.2017 08:39

Firma podwójnych standardów!!!
    ReviewUserIconKsięgowa

26.11.2017 11:05

I nawet szef całego IPF spotkał się z wiceministrem finansów mysląc ze jak za dawnych czasów ustawy i przepisy beda dostosowane do gigantów korporacyjnych ( 30% zysku IPF to zysk z dojnej biało czerwonej krowy) a tu ktos chce od nich podatki i to jeszcze nie da sie "załatwic" zeby mniej płacic. We wczesniejszej demokracji nie takie rzeczy sie załatwiało!

26.11.2017 00:39

Polka prezesem-zbieg okolicznosci czy raczej reakcja na patriotyzm i docenianie przez obecny rząd polskich firm?! To nie jest polska firma i zysk nie zostaje w kraju. Nikt sie na to nie nabierze. Nie uwierzymy w ten plan!
    ReviewUserIconGWP

07.11.2017 08:02

Spółka akcyjna. Obroty dzienne 8 zł- jedna akcja! Wszyscy wiemy o co chodzi. O uczciwosc rzecz jasna ????
    ReviewUserIconN

06.11.2017 06:57

Ludzie. Nie wierzcie w ich plan!
    ReviewUserIconada

12.10.2017 21:28

czy ktoś jest albo był Doradcą Ekspertem ?powie coś więcej na ten temat?

01.11.2017 00:26

tak,by byly doradca..A czego szukasz? Jak tam jest?Spruboj i daj znać,hehe
    ReviewUserIconManiek

10.10.2017 11:11

Może się nie podobać komuś firma czy działalność jaką ona prowadzi. Ale takie firmy jak Provident Polska S.A. są potrzebne .
    ReviewUserIconKola

03.10.2017 19:45

Praca jest spoko, jak ktoś ma smykałkę to będzie zadowolony.

27.09.2017 13:17

ReviewUserIconX

28.09.2017 19:06

Hej wybieram się o do nich na rozmowę jako doradca call centre ? Czy to prawda, że jest umowa o pracę? Szkolenia jest płatne? Prowizja itp ktoś pracowała na projekcie sprzedaży?
    ReviewUserIconNick

21.09.2017 17:01

Umowa cywilno-prawna ze stawką prowizyjną Providenta jest warta co najwyżej rolkę papieru. Umowa takowa winna mieć wyszczególnione wszystkie czynności z podaną stawką obejmującą również szkolenia, roznoszenie ulotek, plakatów. Żadnych czynności za 0 złotych. Od kwartału jestem szczęśliwym byłym pracownikiem. Przez 3 lata zarobiłem ok. 50 tysięcy złotych. Natomiast firma na mojej pracy ok. 400 tysięcy. (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconKola

13.09.2017 22:44

Czyżby Provident miał większy ruch, że potrzebuje sporo osób do firmy? Zastanawiam się w jakim celu niektórzy piszą takie negatywne opinie poruszając trudne tematy?
    ReviewUserIconagent

14.09.2017 08:24

Sporo Doradców i pracowników czasowych rezygnuje, trochę lepsza sytuacja na rynku pracy, więcej możliwości pracy w bardziej cywilizowanych warunkach, stąd intensywny nabór
    ReviewUserIconagent

14.09.2017 08:25

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!