Opinie o Provident Polska S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.

Jakub
użytkownik zarejestrowany

Na szczęście w Polsce nie ma przymusu pracy w firmie Provident Polska S.A. ani nie ma przymusu korzystania z usług jakie firma świadczy. Po co więc takie złośliwe uwagi piszecie na forum? Ktoś inspiruje do tego?

ada

czy ktoś jest albo był Doradcą Ekspertem ?powie coś więcej na ten temat?

Maniek
użytkownik zarejestrowany

Może się nie podobać komuś firma czy działalność jaką ona prowadzi. Ale takie firmy jak Provident Polska S.A. są potrzebne .

EmZet
@Maniek tydzień temu
Może się nie podobać komuś firma czy działalność jaką ona prowadzi. Ale takie firmy jak Provident Polska S.A. są potrzebne ....

"Potrzebne" ? pewnie dlatego że zaspakajają jakąś potrzebę. No cóż - prostytutki i dilerzy narkotyków też zaspakajają ... potrzeby.

Pracownicy

To ze dyrektorzy i dział HR nie słuzą przekazywaniu informacji ale manipulacji oraz uprawianiu najbardziej bezwzgladej propagandy wiemy nie od dzis. Łamiac zasady przyzwoistosci definiuja sie sami! Jest takie powiedzenie ktore kapitalnie charakteryzuje " góre" firmy: Kazdy ma dwa powody tego co robi. Ten szlachetny i ten prawdziwy.

Gosc wieczorny

Panie H. z tym mailem do pracowników to grubo żes pan przesadził! Odrobina honoru w zyciu nie zaszkodzi. Ciekawe co pan widzi w lustrze?! Chyba ze na tym etapie " rozwoju" to juz bez znaczenia?

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@stop durnocie po pierwsze nie możesz nikogo obrażać na forum. Zapoznaj się z regulaminem: http://www.gowork.pl/regulamin A po drugie nie jestem z centrali firmy Provident Polska S.A. Jestem moderatorem forum, a odpowiedzi na stawiane przeze mnie pytania są pomocne w podejmowaniu decyzji zawodowych. Ktoś może odpowiedzieć użytkownikowi @X na jego pytania odnośnie pracy w Provident Polska S.A.

Kola
użytkownik zarejestrowany

Praca jest spoko, jak ktoś ma smykałkę to będzie zadowolony.

Rex
@Kola 2 tygodnie temu
Praca jest spoko, jak ktoś ma smykałkę to będzie zadowolony.

max przerwa miedzy połączeniami to 2 sek. nie złapiesz nawet oddechu, żeby koordynatorzy musieli pracować z 2 sek przerwą miedzy zadaniami, a im wychodzą wielominutowe przerwy. Tu praca to galery, raus, raus raus.

Chris Young

Uwaga!!! Ramsay Hill Finance Plc oferuje przedsiębiorcom możliwość łatwego dostępu do pożyczek w szybkim, przejrzystym i efektywnym środowisku. Nasza wiedza i międzynarodowe standardy zapewniają naszym klientom najwyższą jakość świadczonych usług i świadczą usługi doradcze. Naszym głównym usługodawcą jest świadczenie międzynarodowych finansów projektowych firmom, przedsiębiorstwom i organizacjom zajmującym się znacznym rozwojem gruntów w branży rekreacyjnej, turystycznej, rozrywkowej i budowlanej. , pożyczka prywatna, spłata zadłużenia; Ramsay Hill Finanse Kredyty pożyczkowe Plc: Kredyty obecnie wahają się od 5000,00 dolarów do 4,5 miliona dolarów; maksymalny termin zapadalności wynosi 18 miesięcy; w przypadku większych pożyczek, proszę odwiedzić dział MŚP * Nie wymaga zbadanego sprawozdania finansowego * Elastyczne zabezpieczenia w zależności od wielkości pożyczki (artykuły gospodarstwa domowego, wyposażenie biznesowe, towary w magazynie, pojazdy, własność itp.) Elastyczne wymagania dotyczące dokumentacji * Długotrwałe klienci z nienaganną pozycją spłat kwalifikują się do kolejnych obniżek stóp procentowych, a nawet szybszego przetwarzania pożyczek * Proszę pamiętać, że wszystkie aplikacje poddane ocenie na miejscu przez jednego z naszych przedstawicieli przed podjęciem decyzji przez komitet. Ramsay Hill Finance Plc Informacje kontaktowe: Kontakt z e-mailem: ramsayhillfinance@yandex.com lub ramsayhillfinance@usa.com Strona internetowa: http://ramsayhillfinance.wixsite.com/mysite Dziękuję za Twój czas, życzę ci najlepszego ... Z poważaniem, Chris Young Urzędnik ds. Reklamy Ramsay Hill Finance Plc

Taka to korpo.

Zepsuta do granic mozliwosci korporacja. Postepuja dokładnie odwrotnie do swoich niby wartosci ( ktorymi wszem i wobec) sie chwala. Proponuje zapoznac sie ze strona zwiazkow zawodowych w provident np. Konfederacja Pracy. Dlatego nie ma ich w cywilizowanych krajach a te ktore sie cywilizuja albo same sie ich pozbywaja (regulacjami prawnymi bądz swiadomoscia Klientow) albo firma wraz ze swoimi tzw wartosciami ucieka gdzie pieprz rosnie. Ciekawe kiedy przestana "doic nasz kraj"?

X
@Taka to korpo. 3 tygodnie temu
Zepsuta do granic mozliwosci korporacja. Postepuja dokładnie odwrotnie do swoich niby wartosci ( ktorymi wszem i wobec) sie ch...

Hej wybieram się o do nich na rozmowę jako doradca call centre ? Czy to prawda, że jest umowa o pracę? Szkolenia jest płatne? Prowizja itp ktoś pracowała na projekcie sprzedaży?

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@Y co masz na myśli pisząc podwójne standardy? Możesz wszystkim na forum wytłumaczyć? Powinniśmy pisać wypowiedzi w ten sposób, żeby były zrozumiałe, bo one mają pomagać osobom tu wchodzącym.

Y

Firma podwójnych standardów!!!!!!!!!!

Nie dla mnie

Byłam tam niedawno na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko windykatora, pytania standard, warunki: ponad 2500zł a na premii nie podskoczysz stanowi max 36 % pensji brutto no i kilka osób ocenia rozmowy co może ci okroić premię. Po tej części pytań zostałam zaprowadzona na open sprace. Po co ??? o to się nie prosiłam, pokazywanie osób ubiegających się o pracę nie jest fer w stosunku do tych pracujacych. Jeżeli zatrudnia się nowych do istniejących zespołów wiadomo ktoś stary musi wyfrunąć. Taka prezentacja siły sv : "jak znajdę kogoś kto mi się spodoba to wyrzucę tego kogo nie lubię". Całkowity brak profesjonalizmu tylko przemoc. Na sali zaduch i smutne miny tam siedzących. Odechciało mi się tam pracy. Acha i jeszcze dostajesz telefon służbowy i zawsze jesteś na smyczy bo mogą cię zlokalizować.

Nick

Umowa cywilno-prawna ze stawką prowizyjną Providenta jest warta co najwyżej rolkę papieru. Umowa takowa winna mieć wyszczególnione wszystkie czynności z podaną stawką obejmującą również szkolenia, roznoszenie ulotek, plakatów. Żadnych czynności za 0 złotych. Od kwartału jestem szczęśliwym byłym pracownikiem. Przez 3 lata zarobiłem ok. 50 tysięcy złotych. Natomiast firma na mojej pracy ok. 400 tysięcy. Niestety jeszcze długo poczekamy w Polsce zanim obce koncerny przestaną traktować Polaków jak podludzi.

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@agent czyli w Provident Polska S.A. nie ma cywilizowanych warunków pracy? A jakie pod tym hasłem rozumiesz? Mógłbyś wyjaśnić? Czyli nie polecasz tam pracy? Ciągle pojawiają się oferty: http://www.gowork.pl/praca/provident-polska-s.a.;pr, dlatego takie opinie są ważne.

agent
@Patrycja 15.09.2017, 09:06
@agent czyli w Provident Polska S.A. nie ma cywilizowanych warunków pracy? A jakie pod tym hasłem rozumiesz? Mógłbyś wyjaśnić?...

Dla mnie cywilizowane warunki pracy to przede wszystkim wzajemny szacunek współpracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska lub pełnionej roli w firmie, owszem na zewnątrz firma chwali się kodeksem etycznym, różnymi nagrodami i tytułami dla wspaniałego pracodawcy, od wewnątrz wygląda to zupełnie inaczej. Niewybredne komentarze i połajanki, nieustanna presja na wynik, mobilność w zasadzie 24 godziny na dobę, brak szacunku dla mało wdzięcznej i często niebezpiecznej pracy doradców, nieustanne kontrole gotówki, od jakiegoś czasu szaleństwo z tajemniczym klientem, pole minowe procedur itd., itd. Czy nie polecam pracy w tej firmie, niekoniecznie, przy zachowaniu zdrowego rozsądku i pewnego dystansu do firmowych "pomysłów" da się tam przetrwać i od czasu do czasu coś więcej zarobić, na zrobienie kariery raczej nie ma co liczyć. Ciągłe oferty pracy na stanowisko doradcy klienta to wynik olbrzymiej rotacji w tej grupie współpracowników firmy.

Kola
użytkownik zarejestrowany

Czyżby Provident miał większy ruch, że potrzebuje sporo osób do firmy? Zastanawiam się w jakim celu niektórzy piszą takie negatywne opinie poruszając trudne tematy?

agent
@Kola 13.09.2017, 22:44
Czyżby Provident miał większy ruch, że potrzebuje sporo osób do firmy? Zastanawiam się w jakim celu niektórzy piszą takie negat...

Sporo Doradców i pracowników czasowych rezygnuje, trochę lepsza sytuacja na rynku pracy, więcej możliwości pracy w bardziej cywilizowanych warunkach, stąd intensywny nabór

agent
@Kola 13.09.2017, 22:44
Czyżby Provident miał większy ruch, że potrzebuje sporo osób do firmy? Zastanawiam się w jakim celu niektórzy piszą takie negat...

Sporo Doradców i pracowników czasowych rezygnuje, trochę lepsza sytuacja na rynku pracy, więcej możliwości pracy w bardziej cywilizowanych warunkach, stąd intensywny nabór

Okoliberta
użytkownik zarejestrowany

Sadzę, że 500+ troszkę zmniejszyło zapotrzebowanie na kredyty z Provident Polska. Ponadto oferta dotyczy całego kraju więc może tych osób trochę być potrzebnych. Generalnie jak ktoś lubi pracę o takim charakterze to powinien być zadowolony. To spoko firma !!!!!!

X

Jedna wielka korporacyjna hucpa.

Madzia
użytkownik zarejestrowany

Jak widzę mają cały czas dużo ofert. Czym to jest spowodowane? Przecież kredyty ludzi zawsze będą brali. Sądzę, że podwyżki też będą musieli zrobić?

Obiektywnie

Poprawnosc polityczna na zewnatrz a wewnatrz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i piec metrow mułu!

Wiara

Moze kara 100 mln zł z poczatku tego roku nałozona przez Izbe Skarbowa to poczatek rozliczen tej " uczciwej" firmy. Miejmy taka nadzieje!☺

Zbulwersowany

Ta firma to żenada! Pisza, mowia o odpowiedzialnym pozyczaniu a tak naprawde ładuja pozyczki w Klienta dopuki nie wysla go do windykacji i wpisza do baz dluznikow tym samym w bankach itp. zamykaja im droge wspolpracy. To wszystko pod zaslona etycznej, przejzystej firmy. Panie ministrze Z.co z Panem?

Pod rozwage

A nagroda pt. Perła polskiej gospodarki?-zart! rownie dobrze mozna bylo przyznac te nagrode Dawidowi B.- w koncu dopalacze to tez byl dochodowy i legalny biznes. Moze kogos z jurry tych "dziwnych" wyróznien zainteresuja skutki spoleczne?

Ciekawy

Czy mógłby ktoś zweryfikować informacje jaką uzyskałem od pracownika providenta pracującego w terenie,że prowizja to podobno 4% bo na tutejszym forum ludzie piszą,że 1,5%?Czyżby była jakaś rozbieżność w kwestii zarobków poszczególnych pracowników? Pozdrawiam

DK
@Ciekawy 26.08.2017, 08:45
Czy mógłby ktoś zweryfikować informacje jaką uzyskałem od pracownika providenta pracującego w terenie,że prowizja to podobno 4%...

4% brutto za zbiórkę

EmZet
@DK 08.09.2017, 15:25
4% brutto za zbiórkę

ale tylko rat tygodniowych, bo za zbiórkę rat miesięcznych już tylko 2% brutto

Gosc wieczorny

Skoro provident dostaje top employer to znaczy ze to wyroznienie jest guzik warte nie mowiac o kryteriach przyznawania! Panie H. no... daj pan spokoj. Mam nadzieje ze kiedys bedziemy bogatym społeczenstwem i takie firmy oferujace taki produkt znikna z tego kraju raz na zawsze i nawet pieniadze i mega lobbowanie nie pomoga!

Kunegunda

może tak o oddziale Warszawa Praga

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

Piszecie o różnych oddziałach, a wątek dotyczy tylko Warszawy. Czy hasło, które promuje firma 'Cześć, moja praca jest fajna!' nie jest prawdziwe (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,96,0,0,moja_praca_jest_fajna)? Mógłby ktoś opowiedzieć o tym? Każda informacja będzie ważna firmie Provident Polska.

Zainteresowana
@Patrycja 25.08.2017, 15:10
Piszecie o różnych oddziałach, a wątek dotyczy tylko Warszawy. Czy hasło, które promuje firma 'Cześć, moja praca jest fajn...

Patrycjo. Watek nie dotyczy tylko W-wy. Czytaj prosze uwaznie. Jest rowniez o cyt." Wystarczy pojechac do oddzialow terenowych..." Slupsk,Gdansk moze cos wiecej opiszecie inne oddzialy moze tez sie odwaza ujawnic prawde o firmie. Jestem i pewnie nie tylko ja?! zainteresowana patologiami w nagradzanych korpo. Serdecznie pozdrawiam.

Jerzyk
użytkownik zarejestrowany

Widzę, że Provident Polska ma takie same problemy z pozyskaniem pracowników jak inne firmy. Poważne braki ludzi do pracy coraz bardzie dają się we znaki pracodawcom. Może zaczną rosnąć zarobki to byłaby szansa powrotu ludzi do kraju? Jest szansa w każdym razie.

zygmunt

Ten kto zadecydował o tym pewien czas temu kto zostaje na stanowisku kierowniczym , jakimkolwiek, a kto nie , strzelił sobie w kolano. W oddziale slupsk dm i DK odchodzą z dnia na dzień mając dość rządzącego pana J. A do tego kontrola sm "pana " S. Który wszystkich traktuje jako potencjalnych zlodzieji. Cyrk na kółkach. Mam nadzieje ze znajdzie się ktoś kto zrobi z nimi porządek bo nie dają ludziom pracować .

ZHka

Oooo! To prawda porzadek w Warszawie to priorytet! Specjalista na specjaliscie od "załatwiania "nagród i wyróżnien dla firmy. Wystarczy pojechac do oddzialów terenowych i porozmawiac z pracownikami o wartosciach( a raczej ich braku) komforcie pracy itp. Jedna wielka obłuda. Provident Pani Dulskiej!

Pracownica

Zycze polskiemu prezesowi aby podzielil los kolegi z Anglii ( nie jako czlowiekowi ale dla dobra ogolu) To moze przyjdzie ktos kto w koncu zrobi porzadek z ta klika kolesiostwa w W-wie Potrzeba nowej miotly od zaraz!!!!!!!!!!!!!!

Jakub
użytkownik zarejestrowany

Jak komuś nie odpowiada praca to szuka dziury w całym!

Katia
użytkownik zarejestrowany

Wielu nieudaczników, którzy nie potrafią pracować w takiej firmie jak Provident z czystej zazdrości obrażają tych którzy tu pracują. Żeby pracować tu, trzeba mieć poukładane w głowie i to jest już dobrze

sylwia

Mam znajomą w dziale windykacji.Zasuwa na słuchawkach po 6 godzin na czas.Praca bez koncepcji, ogłupiająca. Przez 6 godzin gada to samo zmieniając tylko kwotę z którą zalega dłużnik. Pensja 1700 zl na rękę. Jak "robi" 8 godzin i ma sporo obietnic spłaty pożyczki to jakaś premia. Firma czasem rzuci jakis ochłap - darmowy wypad do knajpy, dla najlepszych bon wakacyjny do biura podróży w wys.ok.2000 zł. W Providencie jest duża rotacja bo kto wytrzyma taką beznadziejną robotę i głodowa pensję? Wg mnie to praca dla nieudaczników bo kto tam pracuje z wyboru ?To raczej smutna konieczność.

1983
@sylwia 12.08.2017, 21:08
Mam znajomą w dziale windykacji.Zasuwa na słuchawkach po 6 godzin na czas.Praca bez koncepcji, ogłupiająca. Przez 6 godzin gad...

To co obecnie dzieje sie w oddziale gdanskim to miniatura calego providenta i ich tzw. "wartosci"

Provid
użytkownik zarejestrowany

Jak ktoś nie umie sprzedawać pożyczek to nie może tu pracować, to oczywiste!

wkurzony

Pozdrawiam ( usunięte przez administratora ) z oddziału slupsk pamietaj karma wraca !!!!

p
@wkurzony 03.08.2017, 00:09
Pozdrawiam ( usunięte przez administratora ) z oddziału slupsk pamietaj karma wraca !!!!

Arek daj spokój przez lata ładnie na wielkie sumy klientom wciskałeś w providenta jak w b... wierzyłeś a teraz na pysk wyrzucili.Tak samo postępowałeś a do Jurka masz pretensje.Jurka także wyrzuca na pysk. Najgorsze dla pracowników providenta ze nic oprócz wciskania pożyczek nic nie potrafią i na bezrobocie.

1983
@wkurzony 03.08.2017, 00:09
Pozdrawiam ( usunięte przez administratora ) z oddziału slupsk pamietaj karma wraca !!!!

To co obecnie dzieje sie w oddziale gdansk - to miniatura providenta i ich tzw "wartosci"

Romek

Czy w Waszych oddzialach kierownicy tez tak wariują na punkcie "tajemniczego klienta " ?

Justyna
użytkownik zarejestrowany

Czy etat specjalisty ds. ZUS jest jeszcze aktualny? Może ktoś podpowie kilka informacji? Chciałabym aplikować

Jerzyk
użytkownik zarejestrowany

Są osoby, które zamiast pisać coś o firmie to mają przyjemność z obrażania ludzi pracujacych w firmie. Można sobie wyrobić opinie o takich ludziach. Provident to spoko firma i jak ktoś lubi taki rodzaj pracy to będzie zadowolony.

Kola
użytkownik zarejestrowany

Jeśli ktoś się zdecydował na prace w Providencie to chyba wiedział jaki rodzaj pracy go czeka. Po co to marudzenie? Niektóre osoby myślą, że pogadaj sobie trochę z ludźmi w terenie i zarobią dobre pieniądze.

Nick

Bez mała 3 lata pracy, dwie tygodniówki z rzędu zarobiłem po 100 złotych - paliwo = 70 złotych na czysto : 2 = 35 złotych za popołudnie. W tym czasie firma zarobiła, po opłaceniu mojego "wynagrodzenia" 1800 złotych. Ekonomia społeczna w naszym kraju to fikcja. Ciekaw jestem jakie prowizje mają doradcy w UK? Czy idą do klienta po 20 pensów zarobku, czy piszą umowy pożyczki za 1 funta? Stosunek angoli do Polaków nie zmienił się od czasów powojennych, gdy polscy generałowie, służący w ich armii podczas II wojny, pracowali po jej zakończeniu np. na zmywaku. Czy kiedyś znajdzie się polski rząd, który skończy z wyzyskiem Polaków przez obce koncerny?

Nick

Już nie dopłacam, bujają się sami po żebry.

Kobra
użytkownik zarejestrowany

Provident to spoko firma, ma niestety trudny czas dla prowadzonej działalności. W każdej pracy napotykamy różnego rodzaju problemy, mniejsze lub większe. Takie są realia i nie widzę powodu do oskarżania firmy. Praca to nie przedszkole i nie zawsze jest wesoło.

Olek
użytkownik zarejestrowany

Widzę , że firma ma sporo ofert pracy.Jak się pracuje? Może ktoś podzieli się nowinkami na forum?

Kola
użytkownik zarejestrowany

Czy jest jakiś powód takiej ciszy na forum, żadnego wpisu?

Kola
użytkownik zarejestrowany

Mam pytanie im liczę na podpowiedź. Czy na stanowisku konsultanta ds. sprzedaży da się godziwie zarobić? Czy do pensji dochodzą jakieś dodatki lub premia? A tak ogólnie to jaka jest atmosfera w firmie?

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawy

Piszesz "Dlaczego gowork usuwa prawdę o providencie" i tak dalej? Co Ci kto człowieku usunął, jeśli te twoje artykuły czytamy? :)))))))))))))))))))))

pol47

a po weekendzie na mailach laduja scenogramy rozmow. daty godziny itd. Maj 2017 same swiezynki.

anonim

(usunięte przez administratora)

DK z ZG

Sama zaplanowałaś sytuacje z tego co napisałaś czy przez przypadek Ci tak wyszło. Nie każdy jest blondynką jak Ty i nie łyka wszystkiego. Naprawdę skończ się kompromitować.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lidka

Tak z babskiej ciekawosci moze mi ktos wytlumaczyc o co w tym wszystkim chodzi bo historia z tego co czytam jak z telewizji.

DK z ZG

Gdyby ktoś powiedział mi miesiąc temu ze zamieszczę tu taki wpis to nie uwierzyłabym. Z góry przepraszam wszystkich za jeszcze jeden wpis nie na temat ale bałagan tutaj taki ze chyba nikt za złe tego mieć nie będzie. Chciałam osobiście ale niestety nie mam aktualnego numeru do Sebastiana wiec postanowiłam zrobić to publicznie, wiec przechodząc do rzeczy przepraszam. Naprawdę dałam się przekonać ze to Ty za wszystkim stoisz, nie ja jedyna. W świetle tych dowodów które widziałam jednak ostatnio wiem ze się myliłam podobnie jak wielu innych. Jeśli prawda są tez te dowody o których słyszałam ale nie widziałam to wtedy sprawa będzie już tak jasna ze każdy będzie wiedział o co chodzi. Tyle z mojej strony jeszcze raz przepraszam za jeszcze większe śmiecenie tu w wątku.

pol45

No to poszlo na te 2 maile co juz byly plus dwa nowe do ktorych dostep ma poki co wybrana grupa ;-) ale potem dostana wszyscy ;-) Takze poki co sprawdzajcie tam a potem bedziemy sie bawic moze znowu tu

Zostaw opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.