Provident Polska

Docenili Nas

Moja praca jest fajna

Po godzinach

Nasza polityka

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!

Laurak

06.11.2018 18:07

Witam. Firma solidna, wychodząc anaprzeciw klienta, oferty pożyczek z wieloma wariantami w zależności od potrzeb. Doradcy kompetentni i pomocni. Moje sugestie dla Provident Polska S.A.: Moze byłaby możliwość wprowadzenia tańszej pożyczki dla klienta który nakłoni znajomego do wzięcia pożyczki w providencie lub promocja dla klienta bioracego już któraś pożyczkę np. 5 z kolei Lubię atmosferę w Provident Polska S.A. za: Otwarci doradcy i kierownik, uprzejmi i znający się na swojej pracy
    zibi

01.12.2021 14:03

I polska, a to też istotne

29.07.2024 08:08

Provident to angielska firma. A nie Polska ????
    Ania

11.05.2020 10:44

Pracuje w Providencie od ponad roku i osobiście jestem zadowolona. To nie prawda, że trzeba dokładać do interesu. Można zarobić fajne pieniądze tylko najpierw trzeba też dać cos od siebie. Jeżeli komuś nie chce się pracować to i nie zarobi.
    .....

13.09.2023 23:40

Za paliwo płacisz sam/a w tym też za naprawę auta
    Przedstawiciel

01.07.2024 01:43

Popieram, można dobrze zarobić.
    Doradca klienta

16.04.2020 04:11

Mam 22 lata, obecnie studiuję. Pracę w Provident, jako Doradca Klienta rozpocząłem pół roku temu, jako dodatkowe zarobkowe zajęcie. Zachęciła mnie możliwość regulowania swojego czasu pracy oraz okazja kształtowania samego siebie, poprzez bezpośredni kontakt z ludźmi. Pracę polecam szczególnie dla osób studiujących, ze względu na wcześniej wspomniany samodzielnie regulowany czas oraz dla wszystkich, którzy nie chcą pracować na etat. Doradcy klienta pracują w rymie tygodniowym, pod stałą merytoryczną opieką swojego Kierownika. Ja trafiłem na bardzo uprzejmego Kierownika, który zawsze wszystko tłumaczy nawet kilkanaście razy, bez żadnych nerwów i stresów. Jest trochę wiedzy to przyswojenia, odnośnie zbiórek pieniędzy, prawidłowego podpisywania umów z klientami, raportowania swojej pracy, obsługi aplikacji firmowych (każdy Doradca dostaje telefon służbowy, na którym pracuje). Na pracę poświęcam dwa dni w tygodniu, po 4-5 godzin oraz czasami weekendy. Jeśli chodzi o wynagrodzenie, to nie mam tzw. podstawy, zarabiam dzięki prowizji, od zebranych rat oraz udzielonych pożyczek, wychodzi to miesięcznie około 1800-2100 zł. Nadmieniam, że mam płacone tygodniówki, które pobieram sobie sam z zebranych czy pobranych pieniędzy. Dla mnie tygodniówki, to kolejny ogromny plus tej pracy. Jak najbardziej polecam pracę w Provident. Bardzo miło się zaskoczyłem.
    Jacek

14.07.2020 23:38

Pracuję 3 lata. Zarobki godne, firma dobrze traktuje pracowników. Polecam

Anna

03.06.2026 12:00

Z całego serca polecam Panią Marie, która pracuje w firmie na infolini. Bardzo dobra , przyjemna kobieta do rany przyłóż. Świetnie doradzi i chętnie pomoże kiedy pojawia się jakiś kłopot . Dobry człowiek zdecydowanie zasługuje na wiecej 🥰

Xenia

29.05.2026 21:22

Pracuje w Providencie ponad 3 lata , wiadomo zawsze zarobki mogłyby być wieksze ale cenie sobię stabilność i dobra atmosfere. W Providencie ludzie się nawzajem szanują i sobie pomagają. Pozatym są naprawde duże świadczenia na świeta, dofinasowanie do okularow...Kierownicy często się zmieniają ale na żadnego nie moge narzekać. ..
    #KonsultantTelefoniczny

poirytowany konsultant

11.05.2026 19:29

pracownicy nie są traktowani równo, (usunięte przez administratora) premie są obcinane co miesiąc przez regulamin który nie jest ani trochę sprawiedliwy, panie z działu płac wiecznie ta sama śpiewka, dodatki typu. wczasy nad gruszą, świąteczne szału nie robią w stosunku do innych dużych firm- nędza. podwyżki marne, których nawet się nie widzi w wypłacie, (usunięte przez administratora) jedynym plusem pracy w tej firmie jest to, że każdy sobie pomaga w razie problemu
    #KonsultantTelefoniczny

21.04.2026 11:40

23.04.2026 17:41

W każdej firmie pożyczkodawca przypomina o spłacie zadłużenia, po drugie to jest portal dla pracowników nie klientów.
    Zdziwiony

20.02.2026 14:59

Może ktoś wyjaśnić o co chodzi z weryfikacją kandydatów w Biku przed rozpoczęciem pracy? Przed zadaniem jakichkolwiek pytań i wypełnieniem jakiegokolwiek formularza (chyba że liczymy ich na stronie gdzie nawet chyba nie ma jak dodać CV), poproszono mnie o pesel. Pracowałem w bankach i nigdy nie proszono mnie o takie rzeczy. Mam dobry scoring w biku ale nie koniecznie chce żeby pracodawca wiedział czy mam kredyt i na jaką kwotę. Powiedzieli, że to dlatego żeby ocenić kandydata (xd) i dlatego że zarządza się pieniędzmi firmy? W jaki sposób?

14.09.2023 10:36

Czy zdarzają się nadgodziny w Provident Polska S.A.?

31.07.2024 23:16

Parametry premiowe zmieniane są co...miesiąc, a dokładniej rzecz ujmując chodzi tu o tzw. kwalifikatory do premii. Zazwyczaj aby otrzymać 100% premii za dany parametr trzeba to podeprzeć odpowiednią realizacją w innym parametrze (zazwyczaj to tzw. VAS-y - usługi dodatkowe dla klientów) i wtedy przy wymaganej realizacji danego VAS-a masz wypłacone 100% premii, powiedzmy za sprzedaż. Jeśli dany VAS jest załóżmy - przykładowo na 80% to masz 30% premii za sprzedaż (pomimo, że cel sprzedaży masz zrealizowany na 100%), inny przykład to VAS na 79,99% to masz 0% premii za sprzedaż. To wszystko zmienia się z miesiąca na miesiąc. Może być też taki miesiąc, że nie ma żadnego kwalifikatora (VAS-a) przy parametrze nowy klient, sprzedaż, zbiórka ale bardzo rzadko tak jest. Zazwyczaj także kolejnym kwalifikatorem jest parametr zbiórki. Jeśli jest ona na zbyt słabym poziomie to za inne parametry przy 100% realizacji nie otrzymasz nic. Weekendy są wolne, no chyba, że wysypie się Tobie ktoś z doradców i nie masz go kim zastąpić, a zależy Tobie na wyniku to możesz poprosić o pracę w weekend, a później odbierzesz sobie wolne.
    Ktoś z Polski

01.01.2026 15:55

A czy VAS-y, czyli dodatki do pożyczek, np dodatkowe ubezpieczenie, są wliczone w koszt pożyczki? Czy klient może zapłacić ze swoich i ominąć kredytowanie VAS-ów? Czy klient jest informowany, że nie musi mieć VAS-a? Czy takie działania są zgodne z polskim prawem? Czy działa to na zasadzie klient najpierw bierze pożyczkę,a później podpisujecie dodatkowe ubezpieczenie, a klient płaci ze swoich nowo pożyczonych pieniędzy?
    Krysia00-KR

09.12.2025 23:21

Moim zdaniem to miejsce daje doświadczenie, ale raczej na krótko. Dla kogoś kto chce popracować 1–2 lata, nauczyć się paru rzeczy i ruszyć dalej może być okej.Na dłużej raczej ciężko. Pracy jest naprawdę sporo, często brakuje ludzi do projektów, a priorytety potrafią zmieniać się praktycznie z dnia na dzień. Dużo działa się „na szybko”, czasem bez jasnych ustaleń, przez co człowiek nieraz czuje się trochę zagubiony... Jeśli chodzi o rozwój czy wynagrodzenia to tutaj szału nie ma. Są jakieś podwyszki inflacyjne raz na jakiś czas i bonusy, ale generalnie ciężko liczyć na coś większego. Mam wrażenie że ten temat jest po prostu mało priorytetowy i najwyżej ktos odejdzie po prostu jak ma dość Komunikacja bywa różna – momentami chaotyczna, czasem z opóźnieniem, nie zawsze wiadomo co jest najważniejsze. Trochę to męczy na dłuższą metę. Szkolenia niby są, ale realnie niewiele zmieniają, bardziej takie do odchaczenai. Ludzie odchodzą, bo jest sporo presji i niewiele perspektyw rozwoju. Niektórzy po prostu się wypalają, inni nie widzą sensu czekać na zmiany które raczej nie nadchodzą. Największy plus to ludzie w zespołach, naprawdę fajni, pomocni i życzliwi – to dzięki nim da się wytrzymać trochę dłużej. Ale jeśli ktoś jest ambitny i chce stabilnego, przewidywalnego miejsca na lata to raczej nie tutaj. Tak szczerze mówiąc: firma jest ok żeby zdobyć doświadczenie, ale kultura pracy i sposób zarządzania raczej nie zachęcają żeby zostać na dłużej.😥😓☹️

27.10.2025 21:03

Rekrutacja na stanowisko Specjalista Business Intelligence. Najpierw rozmowa telefoniczna z managerem zatrudniającym, standardowe 10 minut na zebranie wstępnych informacji i rekomendacja do następnej rozmowy. Na plus podkreślę, że manager od razu wychwycił, że moje umiejętności raczej pasują do juniora niż mida na którego było ogłoszenie, ale mimo wszystko powiedział że szuka kandydatów na oba stanowiska i rekomenduje mnie do dalszej rozmowy technicznej. Rozmowa techniczna z managerem trwała półtorej godziny, w trakcie której zadawane były pytania odnośnie mojej dotychczasowej kariery, obowiązków, znajomości narzędzi, angielskiego itd. - standard. Następnie część techniczna, w której zadał mi kilka prostych zadań na stworzenie prostych zapytań w SQL oraz jak bym stworzył kilka metryk w PowerBI, z czym nie miałem problemu. W ostatniej części poświęconej firmie rozgadał się na dobre i spotkanie bardzo się dłużyło. Sporo mówił o sobie, mało konkretów o tym jak wygląda praca w zespole. Okazało się że zespół który manager ma, musi tworzyć od zera. Przez restrukturyzację sporo osób z Providentu zostało albo zwolnionych albo same się zwolniły i na moment rekrutacji (początek września) w zespole były tylko 2 osoby, a docelowo miało być ich około 6-8. Jeśli chodzi o onboarding, nowy pracownik raczej jest rzucony na głęboką wodę i ma sam ogarniać, wsparcie zespołu minimalne. Na koniec manager poprosił mnie o maila gdybym znalazł inną pracę i nie był już dalej zainteresowany współpracą, a sam zapewnił że również poinformuje mnie o wyniku rekrutacji, niezależnie od wyniku. Rozmowa odbyła się na początku września, mamy koniec października, a ja nadal pozostaję bez odpowiedzi, co jest bardzo ironiczne zważywszy na prośbę managera :)
    Maryna

18.09.2025 17:06

Hej, szukają na kierownika regionalnego - Poznan i okolice. Ktoś może REALNIE powiedzieć, jakie zarobki na tym stanowisku można osiągnąć, bo nie wiem czy składać cv.

04.09.2025 18:17

29.08 wygasła rekrutacja do providenta do pracy zdalnej na specjalistę ds sprzedaży , czy był już jakiś odzew do kandydatów ? Czy ktoś już miał telefon ?

17.09.2025 14:44

Tak, był kontakt z tej rekrutacji i udało się dostać 😊
    Juliaaaa

13.06.2023 17:08

Witam. Czy to normalna procedura ze rekruter dzwoni do mnie z prywatnego numeru i prosi o pesel i nr dowodu jako 1 etap rekrutacji. I po jakim czasie jest 2 etap ? Proszę o odp
    Provident Polska S.A.

18.07.2023 11:03

Zgodnie z naszymi zasadami bezpieczeństwa kandydat do roli Doradcy Klienta jest weryfikowany w bazach wewnętrznych i BIG. Weryfikacja w bazach jest konieczna, ponieważ praca Doradcy Klienta to praca, w której jest on odpowiedzialny za dysponowanie środkami finansowymi i mieniem spółki, a my chronimy naszych klientów przed ryzykiem ewentualnych nadużyć. Każdorazowo kandydat pytany jest o zgodę i ma przedstawiane informacje dotyczące przetwarzanych przez nas danych (telefonicznie oraz w formularzu aplikacyjnym). Spółka zawsze w prawidłowy sposób zapewnia bezpieczeństwo danych i przetwarza je jedynie w celach rekrutacyjnych. O dane pytamy na pierwszym etapie procesu (w wyjątkowych sytuacjach jest to etap drugi) – w trakcie rozmowy z konsultantem infolinii. Zapewniamy, że rozmowa z naszą infolinią odbywa się z zachowaniem najwyższego bezpieczeństwa danych i ich przetwarzania. Nie prowadzimy rozmowy jeśli kandydat nie wyrazi odpowiednich zgód. Cała rozmowa z konsultantem jest także nagrywana. Z kandydatami, którzy przeszli pozytywnie ten etap, maksymalnie 1-2 dni po odbytej rozmowie, kontaktują się nasze rekruterki z zespołu HR. Ostatnim etapem procesu rekrutacji jest spotkanie z kierownikiem (w wyjątkowych sytuacjach kolejność może zostać odwrócona i pierwszym etapem staje się spotkanie z kierownikiem – drugim infolinia, jednak zawsze dane zbierane są podczas nagrywanej rozmowy z naszym konsultantem infolinii). Bardzo prosimy o ostrożność i podawanie danych jedynie, kiedy wcześniej uzupełniali Państwo formularz aplikacyjny, wysłali SMS Doradca lub samodzielnie dzwonili na jeden z naszych numerów rekrutacyjnych (podajemy je na naszej stronie www, ogłoszeniach, ulotkach rekrutacyjnych) i wyrazili Państwo chęć podjęcia pracy jako Doradca Klienta w firmie Provident. Pozdrawiamy Zespół Provident Polska SA

02.07.2025 21:29

Miałam dokładnie to samo czy wszystko dobrze się u ciebie skończyło ? boję się że moje dane zostaną wykorzystane i nie jestem pewna czy dzwonił to prawdziwy provident
    Klara

14.04.2025 16:52

Czy trzeba opłacać paliwo ze swoich pieniędzy?

04.05.2025 15:49

Tak, wszelkie koszta są po stronie pracownika

13.03.2025 01:07

Chyba nie można powiedzieć, że cała firma jest zła, ale niestety na dłuższą metę to nie jest właściwe miejsce. Możliwości rozwoju nie ma. Dają podwyżki, które nijak mają się do inflacji. A jeżeli w ogóle chodzi o socjalne, to wystarczy, że zarabiasz trochę więcej o już z niego nie korzystasz w ogóle. Nieważne, że masz na utrzymaniu schorowaną mamę, bo z mamą nie tworzysz gospodarstwa zgodnie z regulaminem firmy. Nieważne, że zdiagnozowano Ci chorobę i potrzebujesz (usunięte przez administratora) urządzenie wspomagające. Za dużo zarabiasz i nie dostaniesz nawet części z wnioskowanej zapomogi. Do tego konferencje i wydarzenia robione za grube pieniadze w hotelach z imprezami tylko dla sprzedaży i marketingu oraz kierowników i dyrektorów, co powoduje niesmak i poczucie braku przynależnosci. Nigdzie dotychczas nie spotkałem sie z takim podejsciem. Dostawali albo wszyscy, albo nikt. Zespół fajny, ludzie fajni, ale hr w zakresie obsługi pracownika już masakryczne słaby. Nie wiem jakim cudem firma dostaje nagrody top employer. Na chwilę mozna sie zatrudnić, ale nie należy wiązać się na dłużej.
    klementyna

04.03.2025 13:35

tutaj opinie znikaja nie ma zaddnej aktualnej
    Patryk

27.01.2025 13:07

Witam czy posiada ktoś numer do doradcy z Sosnowca?
    Pytanie do doradców

16.12.2024 23:22

Hej drodzy doradcy ! Jak pracuje się teraz w firmie w porównaniu z tym co było jeszcze kilka lat temu ? (Zarobki, atmosfera itd.) Klienci zainteresowani produktami dodatkowymi do pożyczki ?

04.03.2024 10:49

Hej, czy posiadacie w benefitach Medicover lub pochodne? Jeśli tak to czy jest możliwość przystąpienia po zatrudnieniu i co najważniejsze wykupienie pakietu dla członka rodziny?
    Miss Ness

04.09.2024 17:20

Posiadają pakiet Medicover do którego dopłącają pracownikowi. Dwa razy w roku można z niego zrezygnować lub dołączyć. Pakiety są dla członków rodziny jak i dla seniorów 70 + Dodatkwo benefity w postacji kafejki benefitów gdzie zamieniasz punkty na co chcesz np. Karta multisport lub vouchery do Empika, Zalando, Biedronki etc.

11.11.2024 13:14

Jest opieka medyczna i można fo mirk przystąpić odrazu (nawet na okresie próbnym

13.01.2024 01:22

Ile zarobi Doradca klienta? Dajcie znać, czy dobre warunki, chodzi mi nie tylko te podstawowe zarobki, ale dodatki też. No i o pozapłacowe Benefity. Co proponują? Widzę, że co jakiś czas są ogłoszenia, ostatnio we wrześniu jakoś było, może teraz też coś jest?

03.09.2024 15:22

Jeżeli ktoś na 200 kl zarabia 100 zł to jestem przerażony hahah pracuje w firmie 8 lat byłem dk,dke,brm,asm i nie wyobrażam sobie żeby mój dk na 100kl zarabiał poniżej 3k, przy 200kl zarabia się 6k+ o ile ktoś nie jest oderwany od rzeczywistości
    Lol

26.10.2024 17:02

Pracuje w Provident 3 lata od 2 lat jestem ekspertem, rejestry mój 200k i wynagrodzenie miesięczne w granicy 2,5 tyś. Pod sobą mam 2 Dk i z miesiąca na miesiąc zarobki coraz niższe a wymagania idą w górę. Codziennie przyjeżdżam ponad 100 km samochodem - trzeba samemu przekalkulować czy warto. To już nie te czasy że w Provident zarabia się 5-6 tyś.
    mateo100

17.10.2024 11:54

Czy ktoś orientuje się jakie stawki Provident oferuje dla programistów?
    Grzegorz

02.02.2024 11:47

Witam, pracuję już kilka lat jako dk, jest prowizja są promocje, sprawdza się jako praca dodatkowa, lecz jedna rzecz mi nie daje spokoju: po co w tej firmie stanowisko dke czyli tzw. eksperta? osoby które znam same potrzebują wsparcia, podczas szkoleń z nowych produktów im więcej głupich pytań tym ekspert z dłuższym stażem... byle tylko zaistnieć. A za dwa dni " wiesz co nie wiem ,muszę doczytać". W zasadzie wszystko jest w my news, a wsparcie czyli tak naprawdę telefony może zrobić kierownik, plus kierownik terenowy. Te pieniądze , bo to po to pracujemy , mogły by być przeznaczone dla dk na promocje. Napiszcie co o tym sądzicie
    kandydat

20.06.2024 09:32

Witam, czy provident podpisuje z DK weksel in blanco? dzięki za info.
    Maciej

24.07.2024 10:32

Weksel jest podpisywany aczkolwiek czy in blanco to nie pamiętam. Chyba jest wpisywana jakaś kwota jako zabezpieczenie na wypadek wyrządzenia szkód na rzecz firmy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branża główna: Pośrednictwo finansowe
    PP

01.03.2024 20:10

Witam chciałem zapytać o co chodzi z tą poduszka na start? Jestem zatrudniony od stycznia 2024r miałem dostać wyrównanie i nic . Dostaje po 40 zł na tydzień .
    Sebastian

01.03.2024 17:34

Szybka Gotówka to nie tylko szybka pomoc finansowa, ale także elastyczne warunki i miła obsługa klienta. Bardzo polecam!
    Kinga

22.11.2023 22:56

Czy Doradcy klienta w Provident Polska dostają jakieś bony podarunkowe na święta Bożego Narodzenia?
    Serdeli

09.12.2023 11:32

Witam. Czytam wpisy zeby miec jakies pojecie o warunkach jakie panuja w Firmie. Interesuje mnie to bo jeszcze w "pandemii" kupiem troche akcji Providenta. Trzymam do tej pory mimo ze zostaly wyrejestrowane z GPW, ale dalej sa notowane w UK. Zastanawiam sie nad dokupieniem wiekszej ilosci. To spolka ktora co roku przeznacza ok 50% zysku na dywidendy. Czy Firma ma jakis program lojalnosciowy dla pracownikow dajacy jakies swoje akcje? Pozdrawiam

09.12.2023 18:56

Sprawdź sobie ile systematycznie, rocznie firma wytraca Klientów, to odpowiedź nasunie się sama ????
    Adrianna

28.10.2023 11:35

Witam. Czy to prawda, że po nowym roku będzie spora redukcja zatrudnionych i zostaną tylko nieliczni doradcy? Z jednej strony zatrudnienia są cały czas, a z drugiej strony chodzą słuchy, że będą zwolnienia. Proszę o odpowiedź. Najlepiej też jeśli ktoś z zarządu mógłby się na ten temat wypowiedzieć.

01.07.2023 12:53

Oczywiście, to co napisałem wcześniej nie oznacza, że w Provident nie znajdziesz fantastycznych, kompetentnych, przyjaźnie nastawionych ludzi. To często fantastyczne relacje na całe życie ???? Myślę, że zmiany legislacyjne, ciągła utrata liczby Klientów i wynikające z tego problemy z wygenerowaniem zysku wyzwalają wśród niektórych osób, najgorsze, (usunięte przez administratora)szkodliwe dla organizacj instynkty. Jeśli Dyrektor i HRBP którzy z zasady powinni stać na straży wartości pozwalają sobie na kłamstwa, łamanie prawo i wykorzystywanie pozycji silniejszego względem Pracowników, to dokąd chcą doprowadzić biznes z kilkusetosobową częścią organizacji? Wielokrotnie słyszałem od swojego przelożonego, że na ciężkie czasy potrzebni są ,,żołnierze wykonujący rozkazy". To może i prawda pod warunkiem, że dowódca nie jest teoretykiem z poziomem wiedzy praktycznej sprzed 20 lat i nie opiera swoich decyzji na zasłyszanych rzekomo dobrych praktykach. Nie trzeba mieć zbyt bujnej wyobraźni co w podleglej strukturze robią z uzyskanymi "rozkazami" podwładni /Kierownicy, którzy nie filtrując otrzymanych instrukcji przekazują w dół "ślepą" presję w postaci oczekiwań których wykonywanie kłóci się ze zdrowym rozsądkiem. Nie rozumiem dlaczego zarządzanie oparte na "(usunięte przez administratora)" i bombardowaniu podwładnych: telefonami, SMS-ami, podejrzeniam8 o lenistwo oraz powierzaniu niekompetentnym ludziom (ślepo poslusznym) stanowisk kierowniczych ma zapewnić utrzymanie się w siodle. W Provident jest bardzo wiele menadżerów którzy potrafią zbudować autentyczne zaangażowanie i lojalność Pracowników. Potrafią doprowadzić do sytuacji w której Doradca jedzie wieczorem 50 km na jedną brakującą w sekcji umowę, potrafią wykrzesać z siebie 200% zaangażowania. Dlaczego? Bo ich szef przede wszystkim widzi w nich człowieka a nie narzędzie do generowania zysku. Jak można się czuć kiedy po 20 latach udziału w budowaniu firmy, lojalności, dyspozycyjności traktowania organizacji jak matki zostajesz potraktowany jak wyjęty spod prawa banita, którego wyrzuca się przed bramę nie pytając czy ma środki do życia, pozbawiając kontaktu z rodziną , oczerniając poprzez kłamstwa i insynuacje wśród podwładnych . Potraktuj to jako historię która wydarzyła się naprawdę i wybierz sobie dobrego szefa dla którego będziesz naprawdę ważn-a/-y najpierw jako człowiek. Uważaj komu powierzasz cześć swojego życia którą poświęcasz na pracę. Rozglądaj się i słuchaj ludzi którzy pracują na pierwszej linii. @Pracodawca
    Ewa

17.08.2023 10:48

Byłam też pracownikiem provident przez 19 lat jako doradca lubiłam swoją prace do póki nie zmienił się kierownik . Czy kierownicy nie wszyscy są bogami w tej firmie potraktował mnie bardzo źle i nie mogłam z tym nic zrobić jemu uwierzyli nie mi przykre to jest .
    Arek

25.10.2023 22:51

Niestety tam już od wielu lat, Managerowie,którzy uczyli się zawodu za Gierka już dawno nie powinni tam pracować. Ich styl zarządzania jest nieadekwatny do obecnych realiów. Każdy ma tam swój numer SAP i tylko tym tam jesteśmy.
    Doradca

20.08.2023 14:09

Witam wszystkich. Chciałabym się podzielić swoją własną opinią na temat pracy w Provident Polska. Pracowałam tam 8 miesięcy. Początkowo zarabiałam po 250zł tygodniówki. Potem było dużo lepiej. 1000zł bywało kilka razy. Niestety w czerwcu dostaliśmy aneksy do umów gdzie obcięto nam prowizje. Ostatnio dostałam sto zł wypłaty. Rzuciłam pracę, chociaż byłam bardzo zadowolona. Ale nie stać mnie na utrzymywanie Providenta. Wymagania ogromne a zarobki marne.Niepolecam tej pracy nikomu.
    Nikola

21.09.2023 10:45

Hej, czy na początku przed przyjęciem do pracy musiałaś podawać swoje dane z dowodu do weryfikacji?

21.09.2023 17:58

Tak, podaje się dane i zgodę na weryfikację w biurach informacji gospodarczej w celu sprawdzenia czy nie masz zadłużenia.
    Natalia

14.08.2023 19:12

Ile można zarobić pracując ok. 40h w miesiącu?
    Aga

10.08.2023 14:41

Można pracować jako doradca klienta w wymiarze 1/4 etatu?

01.08.2023 18:48

Organizacja w ostatnich latach nastawiona na generowanie zysku kosztem ciągle redukowanych zasobów ludzkich. Model pracy Kierowników najniższego szczebla i oczekiwana od nich efektywność wymusza u większości pracę w nadgodzinach, których firma stara się z pełną premedytacją nie dostrzegać. Drogi Kierowniku jeśli pracujesz przez 10 -12 godzin dziennie za 5500 zł brutto, to przy średnio 11 godzinach i tylko 5 dni w tygodniu zarabiasz 25 zł/godz. podstawy ????. Przypomnę, że od 1 lipca 2023 roku minimalna stawka godzinowa to: 23,50 zł. Oczywiście masz prawo do premii, której wypracowanie jest obwarowane 10 różnymi warunkami oraz promocje jak już naprawdę wypracowanie zysku na poziomie firmy jest zagrożone. Cieszysz się jak dziecko gdy uda Ci się zarobić 2-3 tysiące miesięcznej premii, która tak naprawdę przy tylu godzinach pracy w większości powinna stanowić wartość Twojego podstawowego wynagrodzenia. Tak dla porównania zarobki przy przestrzeganiu norm pracy: "Od stycznia 2023 r. pracownicy sklepów zarabiają tu od 4200 do 5150 zł brutto na początku zatrudnienia. Już po roku ich płaca wzrasta do poziomu od 4400 do 5350 zł brutto, a po dwóch latach pracy – od 4600 do 5600 zł brutto. Poziom wynagrodzenia jest każdorazowo definiowany w umowie o pracę." (usunięte przez administratora) Nie chcę nawet przy tym porównywać olbrzymiego zakresu Waszej odpowiedzialności za ludzi, cele, procedury, przeglądy, działania kontrolne itd.... bo wiem ile tego jest. Zdaję sobie sprawę, że być może kochasz tę robotę lub z powodu braku innej nie chcesz zmiany lecz przynajmniej nie daj sobie wmówić że jesteś świetnie opłacanym Pracownikiem. A auto, telefon, czy inne benefity, to.średni rynkowy standard.
    Kleofas

27.07.2023 10:36

Dzień Dobry, @Pracodawca Aplikuję na stanowisko w Provident: Ekspert ds. Postępowań egzekucyjnych. Może ktoś powiedzieć na czym realnie polega ta praca i czy duża rotacja jest na tym stanowisku? Jak czeste sa wyjazdy do komorników, czy auto ktorym sie jezdzi dostaje sie rowniez do jakiegos sensownego uzytku prywatnego? Proszę o opisanie tego stanowiska i osób pracujących w tym dziale (czy są życzliwi).
    Zosia

12.07.2023 15:39

Ile średnio godzin w miesiącu pracuje doradca klienta? Praca mam na myśli pracę dodatkową.
    Kandydatka

07.06.2023 11:05

Rozmowa rekrutacyjna na stanowisko administracyjne w siedzibie firmy Provident. W moim osobistym odczuciu bardzo nieprofesjonalne podejście, które już trochę dziwi w tych czasach i w tak dużej firmie. Spotkanie umówione na konkretną godzinę odwołane na ostatnią chwilę smsem, odwołanie z powodu jak to Pani koordynator określiła "emergency". Ok, zdarza się. Natomiast jeśli jedziesz spoza Warszawy może stanowić to problem. Niemniej jednak chcesz dać temu szansę, firma wydaje się ciekawa i czujesz, że skoro się zobowiazałeś do stawienia na rozmowie to jesteś na tyle odpowiedzialny by dokończyć temat. Spotkanie ostatecznie przełożone na dzień później. Samo spotkanie trwało godzinę i przez tą godzinę Pani wytrwale zadawała proste, niekiedy powtarzające choć inaczej sformułowane pytania, które czytała ze swoich kartek. Całkowity brak umiejętności miekkich, słuchania, komfortu, poprowadzenia rozmowy, nawiązania kontaktu czy chęci poznania kandydata. Rozmowa w dużym skrócie w moim odczuciu sztywna i dziwna, ale może to kwestia braku doświadczenia w prowadzeniu rozmów rekrutacyjnych. Na koniec informacja o szybkim przekazaniu decyzji odnośnie rekrutacji... No cóż, minęły 2 miesiące i pomimo maila do Pani koordynator, raczej już się nie doczekam informacji o wyniku;) może i dobrze. Radą dla firmy jest na pewno poprawienie jakości prowadzenia procesów rekrutacyjnych lub nie dopuszczanie do prowadzenia ich przez osoby niedoświadczone w tym obszarze.
    Wkrótcebyłypravownik

22.05.2023 21:46

Kiedy wypłacana jest poduszka na start w @Provident? Zatrudniając się w firmie obiecano mi na początek dodatkowe pieniądze w zależności od ilości klientów w obsługiwanym rejestrze. Pracuję już ponad 3mies i nie dostałam ani grosza z tego. A koszty poniosłam spore.W dodatku nie mogę samodzielnie porozmawiać z kimś kompetentnym w tym temacie, bo wszystko przez formularz reklamacji składany przez kierownika, jednostronna komunikacja bez mojego udziału.
    Provident Polska S.A.

31.05.2023 15:57

Poduszka na Start to jeden z programów wynagradzania obowiązujący nowego Doradcę Klienta w pierwszym okresie współpracy z Provident Polska. Ma on na celu wsparcie Doradcy, w okresie wdrażania i nauki, kiedy nie jest jeszcze on/ona w stanie w pełni samodzielnie wypełniać roli Doradcy Klienta. Jako, że w okresie ostatnich 7 miesięcy testowaliśmy 2 różne warianty tego systemu, a chcielibyśmy konkretnie odpowiedzieć na Pani zastrzeżenia i z należytą starannością wyjaśnić kwestię należnego wynagradzania, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem mailowym naszego biura prasowego: [email protected] ze wskazaniem danych osobowych tj. imienia i nazwiska i okresu współpracy tak, byśmy mogli zweryfikować wypłacone Pani wynagrodzenie i odpowiedzieć ze wszystkimi szczegółami
    Gość

03.06.2023 22:36

Poduszkę na start wypłacają tylko jeśli nie zarobisz określonego minimum i wtedy dopłacają. Nie wiem jakie jest teraz ale jak ja się zatrudniałam to było do kwoty 800zł. Teraz jest pewnie więcej. A jeśli chodzi o składanie reklamacji to bym sobie darowała. Szkoda nerwów. Dk z mojej sekcji czekał rok na wypłacenie pieniędzy za polecenie pracownika... BRM podobno składał reklamację, BL "już się tym zajmuje"... W każdym razie się nie doczekał :)
    Dawid S

20.03.2023 16:54

Kurna mają mi do oddania 70 dych i problem
    Eska

07.03.2023 12:35

Pracuje w administracji. Atmosfera dobra, kierownictwo świetne. Pracy sporo, ale zazwyczaj nie ma ciśnienia. Wszystko jest tansparentne, mozna sie dogadac. Sa benefity, opieka medyczna. Zarobki mogłoby być większe.

21.01.2023 11:17

Czy jest konieczne posiadanie auta ? Nie mam prawa jazdy ale mam osobę dyspozycyjną by mnie woziła

24.01.2023 14:59

Skoro masz taka osobę to myśle, ze brak prawka nie będzie przeszkoda.

25.01.2023 08:52

A proszę mi powiedzieć czy orientuje się Pani jaki czas trwa szkolenie jeżeli takie się odbywa i czy sama poszukuje osób czy jest jakaś baza którą dostaję

22.01.2023 09:35

@Prowidentka czy to problem jeżeli nie posiadam prawa jazdy ? Za to posiadam osobę która jest dyspozycyjna z samochodem
    Providentka

12.10.2022 22:11

Praca jak praca - jeśli się lubi gadać z ludźmi, jeździć autem i generalnie ma się te 3dni w tygodniu to jest spoko. To moja druga praca - w pierwszej jestem na pełny etat zatrudniona, więc zus i nfz z głowy. Odcinają minimalne, konieczne podatki. Pracuję pełny rok. Jest różnie - presja i wymóg, aby znaleźć 50 tysięcy nowych klientów i najlepiej sprzedać ze 100 tys/msc to kpina. Wychodzę z zasady, że robię swoje - jestem Ekspertem, więc mam pod sobą jakiś zespół ludzi, którzy jeśli grzecznie zrobią cele miesiąca to też na tym zarobię. Może to chamskie, ale olewam wrzeszczenie kierownictwa, że ludzie nieobdzwonione, że cele nie dopięte, że kuniec świata i idę do zwolnienia. Bo nie idę. Zarabiam na tyle, aby wymienić se czasem wahacz, bądź klocki bez wiekszego OOOO (usunięte przez administratora) ILE AMORTYZACJA POJAZDU POŻARŁA HAJSÓW. Bowiem Państwo Drodzy auto wybiera się już pod pracę - aby miało tanie części, mało paliło wahy i nie kosztowało za dużo bo po co. Generalnie gaduła ze mnie więc pozyskanie kontaktu z klientem i sprawienie żeby klient mnie lubił to dosłownie 2-3 spotkania po 5min rozmowy. Zarabiam sobie tu różnie - nie schodzę z 2500 zl/msc na czysto po odliczeniu hajsu na paliwo, a bywają cudowne miesiące że i 4500 wyciągnę. Pracuje tak, aby swoje cele wyrabiać - nie ma miejsca na lenistwo. Bo to jest praca - tu ci za siedzenie nie zapłacą. No i jak przypilnuje se własnych celów to i kierowniki się nie drą, a jak zdarzy się miesiąc posuchy, to obiecuje poprawę i dalej mam w dupsku tę całą presję. Pamiętajmy też o zimnej krwi w stosunku do staruszek i pijocków, wyrozumiałości ludzkiej w stosunku do każdego klienta oraz odpowiedzialności za to co się sprzedaje. W roli Experta, muszę pamiętać też o moich doradcach,dbać o nich jako tako. Myślę że jest okej - nie ukrywam, że ta praca mi pomogła, dużo nauczyła - doświadczenie nawet 3msc w takim parabanku stworzyło mi nowe możliwości pracy. Początki to chaos, wiadomo. Po 3-4 msc zaczyna się czaić i zarabiać lub - wiedzieć przynajmniej jak robić żeby zarobić. Dk w Provi ma więc plusy i minusy. Ja nadal pracuję i nie narzekam aż tak, bowiem ogarnęłam, co robić żeby za bardzo się nie denerwować xD
    Ruda

19.01.2023 18:17

O jakich profitach mowa? :)

20.01.2023 08:28

Poduszka na start dla doradcy na 3 miesiące.
    Paweł

16.12.2022 15:12

Jakie auto dla kierownika ds sprzedaży i relacji z klientem?

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.