Provident Polska

Moja praca jest fajna

Po godzinach

Nasza polityka

• Skierniewice

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!

enigma

27.06.2012 13:26

nie, masz umowę o świadczenie usług. Z umową o pracę ma niewiele wspólnego.
    zed

26.06.2012 13:12

Czy przedstawiciel zatrudniamy jest na umowę o pracę ?
    enigma

25.06.2012 14:44

Jak widać nic się nie zmienia w tej instytucji. Jeśli pracuje tam ktoś inteligentny to musi cierpieć katusze wśród znacznej większości mniej inteligentnych.
    eigma

01.06.2012 10:00

Raczysz żartować. Jasne , jasne wieczna sielanka, cud pracować w PP. Kochana spróbuj znaleźć pracę po PP w CV. Z tego co wiem może być ciężko.

26.05.2012 21:33

Witam, minął mi rok pracy w tej firmie. Wcześniej nie miałam z nią do czynienia. Szkolenia super, a potem praca w oddziale - i tutaj zaczyna się jazda. Na początku nastawić się trzeba iż nie będzie Cię całe dnie w domu, ale po 3 miesiącach jak wszystko ogarniesz to pracujesz dziennie po 8-10h. Mam dziecko i męża, da się to pogodzić. W moim oddziale szły wśród kierowników zakłady jak długo wytrzymam bo kobieta...a tu mija rok. Od 5 miesięcy mój zespół wyrabia cele, i to ich zasługa. Na wypłatę nie narzekam, w życiu tyle nie zarabiałam. Prawda jest taka, musisz mieć satysfakcję z pracy i zarazić nią swoich ludzi...inaczej jest ciężko. Pozdrawiam pracowników i przedstawicieli.
    bonanza

25.05.2012 09:32

Poszukujemy byłych przedstawicieli firm pożyczkowych(Provident,Kredyt plus,Bocian,Optima) z terenu:Lwówek Śląski,Bolesławiec,w celu nawiązania współpracy.Adres kontaktowy [usunięte przez moderatora]
    dzikus67

24.05.2012 22:04

Łukasz Behrendt - 2012-05-24 20:20:41 Zapraszam osoby po branży do pracy w Bydgoszczy w firmie pożyczkowej będącym drugim potentatem w Polsce na rynku. Fajne pieniądze do zarobienia na start dla osób z doświadczeniem. Najlepiej osoby z Fordonu, również Szwederowo i Błonie. Telefon kontaktowy [usunięte przez moderatora].Nie zastanawiaj się nad zarobkami.... one nie wynagrodzą Ci stresu i ciągłych rozliczeń.... praca 24/24 prze 7 dni w tygodniu.
    max

25.04.2012 15:30

witam , aplikowałem na stanowisko kierownika ds rozwoju , czy mozecie mi powiedziec jak mniej wiecej ksztaltuja sie zarobki na tym stanowisku ? z gory dziekuje i pozdrawiam

15.04.2012 21:43

no i jedziesz na pierwsze szkolenie do stolicy na tydzień masz zapewniony hotel jest bosko. -szkolenie- jak jesteś z zewnątrz to może troszkę po tygodniu wyjedziesz żółty już trochę jaśniej,jeśli byłeś ph to szybko się zorientujesz że te szkolenia są bardzo podobne do szkoleń na ph tylko trochę bardziej rozszerzony materiał,więc zero satysfakcji ze szkolenie cieszy jedynie podpisana umowa o pracę i podstawa, -niektórzy tam na miejscu zostają wyposażeni w telefon i samochód inni po dotarciu do biura pierwszego dnia pracy.

15.04.2012 21:27

a teraz coś o kierowniku; jest wolny etat więc jest nabór są to ludzie z zewnątrz jak i ph mile widziani [oczywiście muszą mieć dobrą opinię i realizować cele więc na starcie już -pod górę,ale mają przewagę bo znają produkt który firma sprzedaje] pierwszy etap rozmowa z am[robi notatki z rozmowy] jak dobrze wypadniesz to jesteś zaproszony do drugiego etapu -drugi atap-rozmowa z am-em i rom-em [kier kierownika]i znów się produkujesz -udało się dostałeś tę pracę pełna euforia sukcesu

15.04.2012 21:03

rozliczenia indywidualne to masakra czasami są na nich am -owie sieją blady strach ale bez obaw oni oceniają kier(dm) później na tej samej zasadzie dm się tłumaczy .z perspektywy czasu jest to bardzo uciążliwe a jeśli jeszcze dodatkowo pracujesz na etacie i to jest priorytet i nie realizujesz celu to licz się z tym że kier będzie nie zadowolony i usłyszysz -a kiedy masz zamiar zrobić cel, najlepiej abyś był bezrobotny dostępny o każdej porze (i dla kier i dla klientów bo tu też nie jest różowo)WIĘC SIĘ POWAŻNIE ZASTANÓW CZY CHCESZ TAK PRACOWAĆ.ah na rozliczeniach analizujesz sytuację materialną swoich klientów i tam szukasz nowych potencjalnych klientów w efekcie zapychane są całe gospodarstwa domowe i stają się niewypłacalne

15.04.2012 17:32

co więcej; hym-system pracy jest tygodniowy czyli rozliczenie twojej pracy realizacji celi / masz 3 czyli pozyskanie nowego klienta (nd/nb) zbiórka,i kwota którą musisz sprzedać i z tego jesteś rozliczany jak zrobisz cel to cię pochwalą nawet dostaniesz dyplomik;-)a jak nie ,to się tłumaczysz jakie działania podjąłeś.dalej jak już kier uświadomił że za mało byłeś zaangażowany i dlatego dostałeś te śmieszne wynagrodzenie dostajesz nowy cel i planujesz nowe działania dzięki którym w tym tyg na pewno osiągniesz sukces,wypełniasz segregator i do pracy- plakaciki jeśli nie zdążyłeś przed rozliczeniem, tel do klientów którzy mają oferty ,no i zbiórka bo jak wieczorem wyślesz raport bez widocznych wyników to znów tłumaczenie.

15.04.2012 17:10

okres 17 tyg to okres umowny w którym powinieneś nabrać doświadczenia,w expresowym tempie zostaniesz usamodzielniony bo po co kier ma mieć cię na głowie i tak jest zawalony robotą i musi pilnować swojej (usunięte przez administratora) y

15.04.2012 17:05

teraz pałeczkę przejmuje kierownik ;powinien takim samym systemem czyli broszura i przedstawia ci twoich klientów których zazwyczaj sam nie zna albo widział tylko raz w ramach kontroli rejestru ,później test i trzeci tydzień po tak wnikliwym wprowadzeniu zaczynasz samodzielnie prowadzić zbiórkę rat.w między czasie w obecności dm podpisujesz łącznie 10 umów[5 nówek i 5 z obecnym już klientem który ma zalecenie]masz jeszcze szkolenia niezbędne aby uzupełnić wiedzę podpisany komplet umów jeszcze tylko test i działasz samodzielnie pod ''czujnym okiem dm''.wychodzisz do pracy i okazuje się że jesteś zielony i robisz błąd za błędem.super jakościowy rejestr traci na jakości i się zaczyna.

15.04.2012 16:27

ph opiekun -osoba która powinna mieć doświadczenie w tej pracy, znać procedury i REALIZOWAĆ wyznaczone cele[WZÓR] ale przy tak szybkiej rotacji pracowników może to być każdy z grupy. masz tydzień w terenie z opiekunem powinien przeanalizować z tobą broszurę szkoleniową wyjaśnić na czym polega twoja praca w jak najlepszym świetle aby na starcie nie zrazić cię do pracy. a w tym czasie dm tworzy rejestr klientów dla ciebie , dostaniesz klientów po byłym ph[który albo zrezygnował bo miał dość albo zrobił wywał ] jeśli rej jest tworzony od podstaw czyli okraja się rej innych ph to są zgrzyty bo kto chce oddać dobrych klientów na których zarabia i z trudem i mozołem na potrzeby promocji pozyskał.ph opiekun ma obowiązek jeszcze przez 17 tyg czuwać nad tobą ale zazwyczaj nie mam na to czasu ani ochoty bo ty przecież o tym nie wiesz,

15.04.2012 15:38

co dalej? skoro już jesteś. pierwsza rozmowa z dm[kier.] w domu zainteresowanego '' super'' pracą następnie druga rozmowa z am[czyli kierownikiem kierownika]może być w domu jak i również na prętce w biurze tuż przed pierwszym szkoleniem[napiszesz test nie przejmuj się jak ci nie pójdzie pomogą napisać drugi zaliczysz na 5 bo jesteś pracownikiem na wagę złota]po szkoleniu dostaniesz materiały marketingowe i to twoje pierwsze zadanie.jesteś podekscytowany tym jak miło i serdecznie zostałeś przyjęty do grona ogromnej prężnie rozwijającej się firmy. SUPER. nie łudź się to nie będzie trwało długo.teraz przejmuje pałeczkę ph opiekun.

15.04.2012 14:45

kto może zostać ph? praktycznie każdy jak pozyskuje się ph? przeważnie już pracujący przedstawiciele polecają kogoś znajomego lub poszukują wśród klientów firmy możesz również zadzwonić na infolinię jakie warunki musisz spełniać? umieć pisać i czytać i jakoś wyglądać oraz mieć zaświadczenie o niekaralności,jeśli jesteś już klientem lub ktoś z twoich domowników- nie może być żadnych zaległości,również jeśli po sprawdzeniu w bazie danych adreau okaże się że jest WO czyli windykacja [niespłacona pożyczka/ki] to zapomnij o pracy no i jesteś HURA ph który cię polecił dostaje kasę ,jeśli zgłosiłeś się sam a któryś ph ma dobre układy z dm[kierownikiem] to dostanie za ciebie kasę fajnie, więc dobrze jest dziobać

15.04.2012 12:43

im więcej piszę tym bardziej robię się rozdrażniona,firma działa całkowicie legalnie na naszym rynku na bieżąco są wprowadzane zmiany w procedurach zgodne z prawem polskim ,i dopóki tu nic się nie zmieni takie firmy będą na naszym rynku się rozwijały wyznaczały sobie [pracownikom] coraz to wyższe cele i za wszelką cenę je realizowały z wami czy bez was dopną ten ostatni guzik.i koło się zamyka.Idę na spacer przewietrzyć umysł ,może coś jeszcze napiszę być może podam nr gg jeśli ktoś będzie miał ochotę poklikać na temat providenta.pozdrawiam

15.04.2012 12:06

wyrażajmy opinie zaczerpnięte z własnego doświadczenia,a nie zasłyszane i przekręcone wykreowane na forum z własnym wkładem.ja byłam klientem, byłam przedstawicielem,byłam również kierownikiem d/s rozwoju zrezygnowałam bo praca jest trudna, wymagająca,ogromnie stresująca,i bardzo dezorganizuje życie rodzinne.jednym się taka forma pracy podoba i świetnie sobie radzą nie licząc się z innymi[bo tam nie ma koleżeństwa]a inni psychicznie nie dają sobie rady,stąd ogromna rotacja pracowników.nie będę wyrażała surowych opinii o tej pracy bo świetnie tu się sprawdza maksyma ''dobrze wszędzie tam gdzie nas nie ma'' co widziałam to moje ,wyciągnęłam wnioski ,a najwięcej dały mi szkolenia

15.04.2012 11:34

klienci-hym-nie tylko ubodzy[zwani tymi poszkodowanymi,oszukanymi],klientami firmy provident są również lekarze,pielęgniarki,stomatolodzy,dyrektorzy np szkoły, nawet pracownicy banków-u takich ludzi również odbywałam wizyty zaległościowe.Jeszcze raz się powtórzę w większości negatywne opinie wyrażają ci którzy nie czytają co podpisuja i oczywiście ci którzy nie PŁACĄ.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branże: Pośrednictwo finansowe

15.04.2012 11:01

więc jest masa opinii trafionych jak i wyolbrzymionych,jeśli chodzi o pracę przedstawiciel( ph,rep)z założenie potencjalny złodziej-jest mnóstwo ph którzy faktycznie są nieuczciwi i ponoszą z tego tytułu konsekwencje prawne[i to jest właśnie wizytówka firmy stąd biorą się te negatywne opinie] ale są też ph bardzo uczciwi.Więc ph nie dość że są zatrudnieni na umowę zlecenie zarabiają grosze to również ponoszą koszty utrzymania telefonu i paliwa,wymaga się od nich pełnego zaangażowania w pracę i szczegółowo kontroluje [ale wybiórczo]

15.04.2012 10:21

podpisując umowę klienci nie czytają warunków -podpisują jednocześnie wyrażając zgodę na taką właśnie formę spłaty zobowiązania.A w umowie pisze że w ciągu 10 dni można zwrócić pieniądze bez żadnych dodatkowych kosztów-opłata tylko za przekaz pocztowy czy bankowy.

15.04.2012 10:11

byłam pracownikiem tej firmy odeszłam bo nie odpowiadała mi ta praca,i powiem że nie tylko biedni biorą akurat tu pożyczki,większość po prostu życie zmusza do bycia dłużnikami.
    monia1977

15.03.2012 16:20

Witam,pracowałam w tej firmie 2,5 roku obecnie nie pracuje z powodów osobistych,miejsce na mnie czeka:-)Czas pracy organizujesz sobie sam(a),nie raz trzeba się poświęcić ale robisz to dla zarobku,zdarzają się szkolenia ale są nawet fajne,w moim oddziale są spotkania integracyjne,Mój szef zaprosił mnie na konferencję podsumuwująca roczne wyniki,dostałam kilka nagród rzeczowych.Zwalniaja tylko za deficyt,pisanie pożyczek poza domem lub zakładanie raty,w moim oddziale nie spotkałam się żeby ktoś wyleciał za wyniki,oczywiscie jak sa słabe to są jakies rozmowy z kierownikiem ewentualnie pomoc od kierownika.Ja zarabiałam lekko 2tyś miesięcznie a nawet nie raz wiecej.Mnie osobiście praca się podobała i wróce do niej jak najszybciej.Poleciłam kilka osób do tej pracy wszyscy pracują i sa zadowoleni.Wiadomo,że jak ktos chce się do czegoś przyczepi to zawsze coś znajdzie,Jak najbardzie polecam ta prace.
    kolo

07.01.2012 19:37

niekompetentny i niewłaściwy pisze się razem w J.polskim
    jaaaaa

14.11.2011 13:14

Jasne pewnie pracujesz od nie dawna dobrych ludzi dostałaś od przedstwaicieli więc nie narzekasz..........hm 4 godzinny dziennie pracujesz to fajnie tylko trzeba doliczyc do tych godzin ciągłe telefony, zebrania i oczywiście jak zły wynik to ty obrywasz........50 zł na paliwo i 200 do przodu, hm....są tacy co maja wioski i jeżdzą cigle i za to im nikt nie zwraca kasy!!!!!!!!!!!
    Anita...

31.10.2011 10:27

Dziwny tok myslenia... zatrudniając sie w takiej firmie jako przedstawiciej zaczynasz rozwijac swoja chec zamorealizacji ta są poczatki biznesu... zeby cos wyciagnąc musisz cos włozyc to jest normalnie ja pracuje jako przedstawicielka w ciagu tygodnia posiwecam na to 4 h i nigdy mniej niz 250 tygodnowo nie mam... 50 powiedmzy na paliwo - 200 do przodu...
    kasr

16.06.2011 18:33

staram się prace w tej firmie,zastanawiam się jak to z tym zatrudnieniem jest,,sliczna pani powiedziała że mam nawet prawo do l4.ile na poczatek można zarobic miesięcznie?na planszach to pięknie wyglądało
    Małgośka

30.05.2011 12:32

Hej a polepszyły się ostatnio warunki pracy np pensja? I jak z bezpieczeństwem (po ostatniej sprawie z przedstawicielką) ?

27.05.2011 20:05

ocywiście przeciez to umowa zlecenie dzis jestes jutro Cie nie ma

24.05.2011 17:41

jesli juz podpisałam umowę z firma provident ale jeszcze nie miałam doczynienia z klientami jestem na etapie szkolen , to moge zrezygnwac z tej pracy bez zadnych konsekwencji ??
    al

07.11.2010 16:46

(usunięte przez administratora)Teraz cieszę się ,że tam nie pracuje. Jak zrobisz cel by kierownik miał premię to jesteś ok,ale jak już nie to żle.
    mika

16.10.2010 23:08

wierzyc mi sie nie chce ja oracuje 2 lata jako przedstawiciel i terz nieraz nie odbieram telfonow od kierownika jak nie moge ty chyba mialas pecha(usunięte przez administratora)
    kasia12121983

05.10.2010 21:29

Od niedawna nie pracuję już w Provident Polska S.A. Ta praca dawała mi dużo radości a zwłaszcza kontakt z moimi klientami.Lecz niestety zwolniono mnie za to,że nie odbierałam parę razy telefonu od swej kierowniczki.Bardzo mnie to zabolało ponieważ bardzo lubiałam swą pracę. I chciałabym do niej wrócić.

24.01.2009 10:46

Słowa kojarzące się z Provident Polska S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ..bardzo dobry. . Atmosfera i ludzie tam pracujący są .bardzo mili,jak rodzina .. . Od jakiej stawki można negocjować pensję?od procentu ogólnego Najbardziej podobało mi się w Provident Polska S.A. :szkolenia dla pracowników,pomoc wszystkich w wdrążenie się w życie firmy,cele firmy, Najbardziej nie podobało mi się w Provident Polska S.A. :nie ma takiej rzeczy
    Karolina

21.01.2009 12:16

Praca provident powiem wam szczerze to temat szeroki jak rzeka, mozna pisac o nich wiele, mam nad soba bezsensu kierowniczke ktora pieknie sie usmiecha jest super mila ale tylko jak z nia rozmawiasz za twoimi plecami obgaduje i narzeka, dlaczego nie moze powiedziec poprostu w twarz sluchaj zrobilas to i to zle???

15.01.2009 18:48

Ja aktualnie pracuje w Promaxie i powiem tak. Ciężko jest teraz ale to nie znaczy ze się nie da. Płaca dla dobrego handlowca który potrafi zrealizować plan czyli ponad 21 kart kształtuje się tak po okresie próbnym 1600 brutto podstawy i za każda kartę w zależności od ilości od 50 brutto do 155 brutto za sztukę i jeszcze premia od 770 do 1000 brutto czyli gdzies ponad 8000 brutto. Za Golda ma się 2 pkt, za normala 1 pkt, a za karty dodatkowe 0,25pkt+0,5 jeśli zostanie użyta.
    Kaska

09.10.2008 16:26

Dokladnie maja staze, ja jestem pracownikiem i tak pieknie jak na reklamie to nie wyglada trzeba sie mocno nameczyc zeby znalezc jakiegos klienta, tak naprawde sporo dokumentow wyslac wiec to nie takie proste ze tylko telefon i przychodzi usmiechnieta pani dajac gotowke.... ooo niestety nie
    Irek

01.10.2008 13:16

mają staż

28.09.2008 08:53

pewnie staz... tak ma wiekszosc firm

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.