Provident Polska

Moja praca jest fajna

Po godzinach

Nasza polityka

Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

ReviewUserIconpoczątkujący doradca

30.03.2014 14:59

Oj w pierwszych tygodniach to się zarobi trochę mniej,jakieś 3000zł ale bankiety,ogniska,kuligi rekompensują wszystko. Ciężko się dostać do tej pracy,ale polecam każdemu spróbować a jak się już uda to żyć nie umierać. Pozdrawiam wszystkich tych wspaniałych ludzi z którymi pracuje a kierowników ds.rozwoju w szczególności.
    ReviewUserIconrozanielony

30.03.2014 13:39

W tej firmie można zarobić 10 000 miesięcznie a kierownictwo dosłownie wszystko robi za doradce, a jacy przy tym mili są. Paca w providecie to po prostu bajka.
    ReviewUserIconmyszka

28.03.2014 22:56

Ja uważam żę ludzie którzy się nie znają albo do końca nie wiedzą czegoś a na bankietach dostają wyróżnienia / nagrody a inni się starając nic z tego nie mają. Uważam , że to niesprawiedliwe. Znam osobiście taką osobę która się wywyższa i uważa ze jest naj najlepsza i wszystkim się chwali - nie nawidze takich ludzi(usunięte przez administratora)

26.03.2014 21:35

owszem, przy promocjach, siwniach itp tygodniowki sa piekne... Odnosnie paliwa, w moim Oddziale dostajemy tzw paliwowe 280zl brutto na miesiac, no ale by to dostac trzeba miec zb na poziomie 80% do debitu,30% braków i 3ND -to jest min. Srednie miesieczne wynagrodzenie moje to 2100zl. Moja kierowniczka czesto ze mna jezdzi po zbiorkach, plakaty tez razem rozklejamy, na wizyty pu tez nas wozi... wiec ja nie mam tak zle :)

26.03.2014 10:29

Jestem Doradca w tej firmie od ponad roku, mam teren wiejski... gdy rozliczaja promocje sa to duze tygodniowki,ale sa tez slabe tygodnie gdzie wyjdzie sie 300 zl
    ReviewUserIconxyz

26.03.2014 18:33

tez mialem wiejski teren i setke klientow ok mozna zarobic moje tygodniowki oscylowaly w granicach 200 -350 zl a kiedy wstrzeliles sie w promocje i miales sporo nowych albo refinanse albo troche pokombinowales za cicha zgoda kierownika to wtedy ok bywalo duzo wiecej ale to tylko czasem ,mimochodem nikt nie mowi o kosztach jakie ponosimy a sa niemale paliwo amortyzacja samochodu doladowanie tel robimy darmowa reklame firmie plakatujemy itd kiedys o to zapytalem uslyszalem ze mamy to w zakresie naszych obowiazkow
    ReviewUserIconpracownik

25.03.2014 21:35

Z tym 800zł to lekka przesada, wiem co mówię bo jestem pracownikiem. W sumie zależy jaki dział i jakie stanowisko:)

25.03.2014 16:23

Potwierdzam, są tygodnie gdzie jest okolo 1000 zl
    ReviewUserIconByły Rom

23.03.2014 14:55

Jak jest naprawdę opowie Wam niebawem były ROM

20.03.2014 21:39

To na tyle wpisów na tym kontrolowanym przez providenta forum.
    ReviewUserIcondoradca

18.03.2014 18:14

To te wpisy (usunięte przez administratora)to providenta sprawka.

18.03.2014 10:34

18.03.2014 17:16

To by wyjaśniało te braki wpisów i szerzącą się propagandę tej firmy.

17.03.2014 16:08

ReviewUserIconNick

30.04.2014 21:23

Żebyś nie wiem jak kombinował administratorku z prowidenta to miej tą świadomość że ten portal jest tylko Twój.
    ReviewUserIconklara

17.03.2014 10:11

Jestem przerażona co tu wyczytałam o firmie w której pracuję 2 lata czyli Provident.Ktoś napisał że potrzebni nam są psychologowie...dzięki tej pracy jestem osobą szczęśliwą bo nie muszę tyrać za 6.5 za godz w ciężkich warunkach gdzie w w/w firmie zarabiam do 1000zł tyg z tego 200zł na paliwo mam 800 na czysto. Mamy wiele promocji na zarobek kierownicy są świetni a i nikt mi na karku nie siedzi ze mam to czy tamto. Warunki pracy są jak w każdej innej pracy z tego się wywiązujemy i ok,a psycholog to potrzebny tym którzy nie umieją sie wywiązać. Najważniejszy kontakt z ludźmi, a klientów jest masa tylko trzeba ich umiec pozyskać. A już nie wspomnę o bankietach i imprezach integracyjnych kóre mamy organizowane i wszystko za free. Dla mnie praca super,firma sie rozszerza i nie słyszałam o upadłości a doradcy się zmieniaja bo nie wszyscy sie do tego nadają jak i do prowadzenia pojazdów (z tym trzeba się urodzić). Pozdrawiam.
    ReviewUserIconbill

11.03.2014 21:46

powiadają w Polsce że door to już przeszłość bo strumień gotówki się skończył, a zbiórka kiepśniutka

12.03.2014 07:53

Jeżeli tak powiadają w Polsce, to pewnie wiadomości masz z pierwszej ręki, biegając po całym kraju. Jesteś niesamowity jeżeli skłaniasz ich do takich zwierzeń dotyczących płynności finansowych ich firmy jak również udostępnianie przez nich bazy danych dotyczących jakości zbiórek. Powinieneś pracować w wywiadzie państwowym a nie marnować się w providencie.
    ReviewUserIconDaro

07.03.2014 19:57

Jakiś konkret Ali ? Pracuje tam chyba 8 czy 9 tys doradców to chyba coś przesadzasz , jakoś sie przyjęli do pracy ? Moze złe trafiłeś albo przesadzasz

06.03.2014 23:27

07.03.2014 06:04

Nie znam tematu,ale się dowiem bo mam kontakt z kierownikiem co tam przeszedł z providenta. Szkoda że wywalają wpisy wolnego, on by wiedział.
    ReviewUserIconLoki

06.03.2014 18:32

Czy to prawda że w dorfinie dają dobre pieniądze na początek a po okresie próbnym zmniejszają tym co maja dalej zostać ? Ktoś już tu tak pisał , ale czy to prawda ? Słyszeliście coś o tym ?

06.03.2014 22:09

Nikt tu nie pisał takich bzdur bo bym o tym wiedział.

05.03.2014 01:33

ReviewUserIcondawid

05.03.2014 07:08

To Ci się tylko tak wydawało,poczytaj sobie wpisy wyżej a wyjdziesz z tej nieświadomości.
    ReviewUserIconmam dość

26.02.2014 18:53

powiem tak:szukam pracy ,ma 8-letni staż pracy w providencie,jestem najlepszym przedstawicielem ubiegłego roku (bo tak nas już segmentują)(usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconleo

08.03.2014 08:21

A skąd jesteś bo jestem kierownikiem w firmie konkurencyjnej

21.02.2014 10:47

ReviewUserIconxyz

23.02.2014 00:14

hej mowisz ze sie konczy czas prowidenta hmmm widzialem ostatnio mojego bylego kierownika w nowej toyocie chyba awansowal bo jest mistrzem w nekaniu przedstawicieli a pomyslow to mial oj mial same genialne oczywiscie cochwile wymieniaja auta a przedstawiciele (usunięte przez administratora)na karierowiczow a tak swoja droga dlaczego wstydza sie za firme i nie maja na samochodach logo prowidenta byla by to reklama firmy mam racje co ?????? niemaja i niebeda miec bo ..........odpowiedzcie sobie sami ........pewnie zaraz adm mnie wywali

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branże: Pośrednictwo finansowe

ReviewUserIconProvidentPolska

12.02.2014 19:07

Provident Polska to międzynarodowa firma o stabilnej pozycji, która co rok notuje stały wzrost przychodów. Oferujemy ciekawe pakiety szkoleniowe i przyjazną, otwartą kulturę organizacyjną. Ponad 50% naszych pracowników jest z nami od ponad 5 lat. Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie i pakiet świadczeń dodatkowych. Od niemal roku jesteśmy na GPW w Warszawie. Te informacje, oczywiście, zainteresują osoby, które chciałyby pracować w naszej Centrali. Jesteśmy także atrakcyjnym pracodawcą dla naszych doradców klienta. Oferujemy tygodniowy system wypłat wynagrodzeń i możliwość pogodzenia współpracy z nami z inną pracą (elastyczne godziny pracy). Nie wymagamy prowadzenia działalności gospodarczej. Oferujemy bezpłatny pakiet szkoleń wdrożeniowych oraz m.in. szkoleń sprzedażowych, prowadzenia negocjacji, nawiązywania długotrwałych relacji z klientem oraz unikalne wsparcie pracy Doradcy i dostęp do aktualnych informacji na portalu dla Doradców. Provident jest uznanym pożyczkodawcą docenionym przez klientów i branżę finansową. Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowymi informacji na portalu www.kariera-provident.pl. Biuro Prasowe Provident Polska
    ReviewUserIconmobingowany zwolniony

14.02.2014 11:51

Przy tak przyjaznej otwartej kulturze organizacyjnej,jak i unikalnym wsparciu pracy Doradcy przez Kierowników d.s rozwoju. To w pakiecie świadczeń dodatkowych powinniście uwzględnić roczną pomoc psychologiczną Doradcom po ustaniu zatrudnienia,a nie pozostawiać ich samych sobie.
    ReviewUserIconto ja doradca klienta

21.02.2014 11:48

Co nas obchodzi Giełda Papierów Wartościowych??!Jesteśmu zatrudnieni na umowach "śmieciowych",mam 5%prowizji z czego muszę połowę wydać na paliwo!Wymagania kirownika są takie jakbym był zatrudniny na etat.Od rana do nocy (nawet po godz 22)dostaję sms-y,które demotywują!Odwiedzanie spłaconych klientów jest bardzo upokarzające.Czasem czuję się jak jakiś domokrążca!Może polityka firmy jest ok,ale realia(usunięte przez administratora) w stosunku do najniższego szczebla hierarchii są coraz bardziej przerażające.(usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconPolo

11.02.2014 22:36

Co z tym dorfinem ? Pewnie bedą działać jak wczesniej tempo i eurocent, dużo naobiecuja a potem lipa, teraz ten sam klient bedzie mial pożyczkę w prowidencie, tempie, eurocencie i dorfinie ha ha ha ciekawe ze chodzą sprzedawać te same osoby tylko co 1,5 roku są w innej firmie ha ha ha
    ReviewUserIconmam dość

26.02.2014 19:01

daj namiary na firmę w której pracujesz..

28.11.2014 00:17

7%???? BARDZO CIEKAWE! NIE KŁAM PRZYNAJMNIEJ LUB WKLEJ ADRES DO ZDJĘCIA TWOJEJ UMOWY, NA KTÓREJ JEST NAPISANE 7%. DOSTAJE SIĘ 5%- NIE MA NEGOCJACJI!
    ReviewUserIcondrrewrere

11.02.2014 17:51

eewe tr r t er
    ReviewUserIconell

09.02.2014 19:24

Konkurencyjna firma poszukuje przedstawicieli na terenie Warszawy, lepsza płaca i warunki. Zapraszamy do współpracy. cv na adres [email protected]
    ReviewUserIconlolo

09.02.2014 10:09

Na podkarpaciu nie ma Door Financial.Nie dają żadnych ofert pracy,nie ogłaszają się że dają pożyczki.Cisza.
    ReviewUserIconDoradca

10.02.2014 08:01

Lolo dzięki za info. Ale pewnie to kwestia czasu jak dojdą i do nas. Śląsk już opanowali tak jak Czechy, chociaż w Czechach są prawdopodobnie nr jeden w tych pożyczkach. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobnież przerzucili naszego (usunięte przez administratora)do Czech aby spróbował nad tym zapanować. Biorąc pod rozwagę fakt,że przeszli na Polskę to chyba mu się nie udało. No cóż czas pokaże jak dojdą i do nas i co takiego mają do zaoferowania.

08.02.2014 16:46

dodam ze majac na mysli ze ta praca nie jest dla Wszystkich chodzi o to ze praca w finansach nie nalezy do łatwych,i nie Wszyscy sie do tego po prostu nadaja...

08.02.2014 16:41

pracuje w providencie kilka lat,bylam przedstawicielem,zaczynalam od 30 klientow,konczylam na 200,zarabialkam wtedy netto od 2500 do 3000,teraz jestem kierownikiem i tez bardzo dobrze zarabiam,nie stosuje mobingu,mam ogromny szacunek do "moich ludzi",tez dobrze zarabiaja i sa zadowoleni,firma kladzie ogromny nacisk na kulture pracy,nie zgadzam sie z opiniami wielu z Was,byc moze trafilam do odpowiedniego oddzialu,mimo to nie wkladajmy Wszystkich do jednego wora,konczac Praca w Providencie nie jest dla Wszystkich ale jest to bardzo dobry pracodaca

10.02.2014 13:34

Zakoncze polemizowanie z Toba,widac jestes zdesperowanym czlowiekiem,masz racje zwolnij sie skoro ta praca tyle Cie kosztuje,pozdrawiam i zycze sukcwsow
    ReviewUserIconprzedstawiciel

21.02.2014 21:36

Jaki masz staż człowieku?U ciebie jest już PROXI?
    ReviewUserIconDoradca

07.02.2014 10:35

Ktoś z Was wie czy ten DoorFin. ma już swoją działalność w podkarpackim województwie.

06.02.2014 08:01

modelator z prowideta pasuje ci taki wpis : O jak dobrze że trafiła mi się taka praca w tym prowidencie to takie podniecające i dobrze płacą.

05.02.2014 07:44

modelator z providenta wprowadzasz własne zasady w wolności wypowiedzi ?.

23.01.2014 18:01

Słuchaj ja też mam samochód ale tylko na weekendowe wyjazdy na działkę a nie po to żeby jeździć po ludziach za swoje pieniądze.Jak ktoś jest wygodny to nawet samochodem z silnikiem 3 litrowym i spalaniem 15 litrów po mieście będzie jeździł a potem płacz że co zarobi to wyda na paliwo.To robota dla twardzieli skwar,deszcz,śnieg,możliwość ataku ze strony innych ludzi są wliczone w ryzyko dlatego nie każdy może być przedstawicielem pożyczkowym.
    ReviewUserIcondoradca wiejski

23.01.2014 20:54

tak czytam wasze wypowiedzi i muszę wam powiedzieć że powinniście spróbować obsługi rejonu wiejskiego,tam jest dopiero wypas,raz dostałem gęś żywą raz znowu gołębia a jaj to niezliczone kopy.do ważywniczaka to wogóle nie zaglądam tyle mam wszystkiego.jeżdżę samochodem to nie zawsze mi tej tygodniówki starczy na paliwo a dodatku nigdy nie trafiłem, polecam wam spróbować obsługi rejonu wiejskiego,jag byś sobie do rowerka zamontował koszyczek z przodu i s tyłu to można by wyprosić od klientów i przywieść do domu co tydzień niezłe zapasy na przeżycie, tylko będziesz musiał uważać na kierownika od kontroli wewnętrznej bo jak się dowie to będziesz się musiał z nim dzielić a poco.

22.01.2014 21:45

Jedno jest pewne.Praca przedstawiciela finansowego to nie jest praca dla samotników,mruków i tych którzy boją się ludzi.

21.02.2014 10:40

Jak rozumiem jesteś Doradcą w Providencie, czyli Twój zarobek jest prowizyjny. Wymogi jakie opisałeś mogą być stawiane osobom będącym na etacie o stałym wynagrodzeniu, aby wypracowały sobie tą stałą wypłatę. Przy wynagrodzeniu prowizyjnym stawianie jakichś zadań wymogów (usunięte przez administratora)wybacz ale to jakiś koszmar.
    ReviewUserIconsara

08.03.2014 08:33

ja nic takiego nie musze robić,mam 70 klientów,pracuję po 4 godz,trzy razy w tygodniu,raporty wysylam sms-em więc prosta sprawa,nie muszę brać absolutnie żadnej pożyczki-jedna firma a kolosalnie inny tryb pracy,,,,mój kierownik nigdy mnie nie nęka,,a tym bardziej w nocy,no cóż u mnie póki co jest ok,

22.01.2014 21:40

Mam starego 15 letniego górala na którego nigdy nikt się nie skusił mimo że go zostawiałem nawet na chodniku przed klatką schodową a śnieg mu niestraszny. Ja lubię swoją robotę.Ludzie wiadomo są różni ale trzeba mieć do nich podejście a ile kaw wypiłem,ile wypieków zjadłem tego nie zliczę.
    ReviewUserIconnormalny

23.01.2014 09:47

Tak trzeba przyznać, że rowerek do tej pracy wymarzony taki mało kuszący złodzieja. Wyobrażasz sobie, że niektórzy doradcy to swoimi samochodami jeżdżą po klientach. Jak ich jeszcze stać na cokolwiek, bo muszą przecież tankować te pojazdy. Przyznam ci się szczerze, że też dojadam po klientach i jakoś sobie radzę i nie rozumiem tych co tak narzekają przecież pieniądze to nie wszystko.

21.01.2014 22:53

Ja rowerkiem jeżdżę po dzielnicy i nie narzekam na zarobki.
    ReviewUserIconnormalny

22.01.2014 07:17

A Ja chodzę na piechotę, deszcz nie deszcz,mróz nie mróz i też nie narzekam na zarobki,prawie zawsze na leki mi wystarczy. A Ciebie podziwiam, bo w zimie to ciężko chodzić po tych zaspach śnieżnych a jeszcze na rowerku.ale pewnie i zarobisz bo przy odwiedzeniu jakieś 200 klientów to 300 zł. tygodniowo jak nic.
    ReviewUserIconpraktykant

22.01.2014 14:15

A rowerek nosisz ze sobą do klienta, na przykład na ostatnie piętro bloku czy wieżowca. Cyba że jest tak mało atrakcyjny, że bez ryzyka można go zostawiać na ulicy.
    ReviewUserIconRobert

18.01.2014 22:40

Dodam że ludzi się nie boję,jestem wysoki i umięśniony no i szukam czystej pracy.

19.01.2014 12:54

Nawiązując do Twojego zapytania odpowiem tak. Praca czyściutka w niej się nie ubrudzisz bo jako nowy dostaniesz ok 30 klientów do obsługi,wiec się zbytnio nie nachodzisz. Zarobisz jakiś 50 do 100 zł. brutto tygodniowo. I nie klientów powinieneś się obawiać, bo to z reguły biedni ludzie borykający się z problemem przeżycia z dnia na dzień. Powinieneś się obawiać raczej o swoją silną posturę, bo jeżeli nie zapanujesz nad sobą i nie uodpornisz na sposoby zachowań kierownictwa względem Doradców a będzie trudno uwierz Mi to możesz napytać sobie kłopotów natury prawnej. Bo jak wiesz nietykalność jest karalna. ale ludzie płacą za ekstremalne przeżycia a Ty będziesz miał je za darmo i oczywiście jeszcze zarobisz trochę co tydzień. Powodzenia życzę.
    ReviewUserIconRobert

18.01.2014 22:37

Niech mi ktoś powie ile mogę realnie zarobić jako doradca firmy pożyczkowej provident bo pracuję fizycznie po 12 godzin przez co na nic nie mam czasu a po powrocie do domu myślę tylko o tym żeby położyć się spać i chcę rzucić tę brudną robotę a w moim mieście provident szuka doradców klienta i poważnie się zastanawiam na tą ofertą.
    ReviewUserIconDoor Financial

01.01.2014 12:45

Zapraszam do współpracy byłych jak i obecnych doradców providenta, zarobki to 7% za zbiórkę i 50 zł, za każdą umowę. Zapewniam,iż tu nie stosuje się nacisków. Door Financial Polska Sp. z o.o.
    ReviewUserIconRadca

19.01.2014 16:10

Żaden klient nie jest własnością firmy pożyczkowej,ma prawo wyboru w ofertach pożyczkowych w systemie bankowym jak i pozabankowym. Firma Provident może dochodzić swoich praw jak i straszyć bo jest prawo do swobodnej wypowiedzi. W Polsce jest takie przysłowie ; STRACHY NA LACHY" i to właśnie miało by właściwe zastosowanie w kwestii roszczeń dotyczących praw własności do klientów jak i domagania się tych praw na drodze postępowania sądowego. Ośmieszacie się wypisując takie bzdury. Zastanówcie się lepiej jak powstrzymać ekspansję swoich pracowników do firmy powstałej tak niedawno, która potrafi stworzyć warunki pracy lepsze niż Provident z 130-tuletnią tradycją
    ReviewUserIconwolny

30.01.2014 09:44

A o jakiej firmie piszesz-nowo powstała i ma lepsze warunki,bo w Twoim wpisie tego niema,a tych firm jest mnóstwo.

01.01.2014 12:35

MODELATOR PROVIDENT W ZWIĄZKU Z NOWYM ROKIEM ŻYCZĘ CI SUKCESÓW ZAWODOWYCH.
    ReviewUserIconandzia

06.02.2014 11:59

Za zbiórkę 5 % a nie 7
    ReviewUserIcondawid

06.02.2014 16:00

Gdzie masz 5% za zbiórkę w Doorfinie ?. To dlaczego doradcy tak chętnie przechodzą z Providenta do Door Finacjal. (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconuciekinier

20.12.2013 13:43

Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie się podział Mój wpis sprzed paru dni.
    ReviewUserIconGrażyna

06.12.2013 22:58

Proszę się nie łudzić. Firma nastawiona typowo na sprzedaż i ogłupianie klientów. Zarabiają tylko am , dm i reszta. Doradcy klienta tyrają za grosze, a pracują najwięcej.
    ReviewUserIconbyly kierownik

07.12.2013 13:18

Zwracam się do kierowników i doradców jednocześnie - rzucajcie tą prace i zakładajcie sprawy sądowe w sądach pracy,a wygracie o co byście nie założyli (za nadgodziny,psychiczne znęcanie itp). PS. Chylę czoła przed doradcami bo to właśnie ich zdrowie psychiczne jest najbardziej narażone na próbę czasu.

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!