Provident Polska

Po godzinach

Nasza polityka

• Skierniewice
Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!

ReviewUserIconewa

24.11.2013 22:07

Szkoda gadać,praca za marne grosze,i ciągłe naciski kierownika(codzienne sms)Żeby troche zarobić trzeba zmarnować dużo czasu i zdrowią.Pracuję w Providencie więc piszę to z własnego doświadczenia.Bardzo ciężko przejmuje sie rejestr klientów po innym doradcy (który nauczył złych nawyków swoich klientów},to tak jak trudno odłuczyć człowieka złych nawyków .Żeby wszystko na nowo dobrze ustawić trzeba dużo wysiłku i sprytu.Jezeli chodzi o bezpieczeństwo -niebezpiecznie,mnie to spotkało już w pierwszym miesiącu pracy.Właśnie rezygnuje z tej pracy.....
    ReviewUserIconkamila

06.12.2013 23:38

jakie niebezpieczeństwo cie spotkało...? bez problemu można zrezygnować z pracy u nich?
    ReviewUserIconmilo

19.11.2013 15:49

Cześć wszystkim, prośba o informacje dotyczące stanowiska Kierownika w Dziale Sprzedaży. Jakie firma proponuje wynagrodzenie? Jakie daje narzędzia pracy?
    ReviewUserIconmilo

20.11.2013 13:24

Jeśli znasz warunki, prośba o bardziej precyzyjną odpowiedź. W jakich granicach podstawa, prowizja, jaka fura itp.
    ReviewUserIconlala

22.01.2014 19:28

jakie pieniądze to się dowiesz jak dostaniesz tę pracę bo dopiero w drugim procesie rekrutacji padają kwoty do uszu tych wybranych oczywiście, a nikt z osob jeszcze aktualnie pracujących nie ma czasu tu siedzieć a jeśli już nie pracuje to szuka pracy
    ReviewUserIconzadowolony

07.11.2013 18:38

Praca w Providencie jest wspaniała, nie ma nacisków wszyscy się kochają a jakie zarobki, sam miód.
    ReviewUserIcondawid

20.11.2013 11:36

Napoleonie jaki to oddział na którym przebywasz.
    ReviewUserIconnapoleon

24.11.2013 11:09

A na jakim oddziale mogę przebywać po pracy w Provident Polska. Na tą chwile to już mnie wypuścili, ale na przedstawiciela już nie mogę wrócić bo twierdzą ,że normalnych nie potrzebują.
    ReviewUserIconmelon

29.10.2013 22:02

Witam, czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda praca "na słuchawce" w centrali w Warszawie ?
    ReviewUserIconjasty

01.11.2013 18:53

Tak samo jak w każdym innym Call Center. Może w lepszej atmosferze tylko ;-)

10.10.2013 15:34

[usunięte przez moderatora] Co do rekrutacji na trenera. W firmie, a dokładniej w DSiR trenerzy dzielą się na trenerów i konsultantów. Ich praca niczym się nie różni poza grupą docelową. Trenerzy dedykowani są do wsparcia Doradców Klienta i ich przełożonych, konsultanci natomiast do wsparcia kierowników rejonów i regionalnych. Nie ma pomiędzy nimi żadnej zależności służbowej. Są podzieleni na zespoły, którymi zarządzają Koordynatorzy ds. Szkoleń i Rozwoju. To oni autonomicznie rekrutują pracowników do swoich zespołów, przy ew. wsparciu Działu Personalnego. Proces rekrutacji obligatoryjnie zakłada spotkania typu interview, próbkę programu szkoleniowego (na papierze), próbkę szkolenia (w praktyce) i ew. weryfikację doświadczenia poprzez selekcję ukierunkowaną (model STAR). Podobnie wyglądają inne rekrutacje do działów wspierających więc nie jest to żadna tajemnica. Wszystko zatem w Twoich rękach. Życzę powodzenia w procesie. Pozdrawiam
    ReviewUserIconAnonim

09.10.2013 16:16

hmmm, jeśli chodzi o proces rekrutacji pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Drugie wrażenie znacznie gorsze z powodu wielu czynników, między innymi mojego gorszego dnia i przygotowania. Jednak najbardziej rozczarowujący i budzący uśmiech był porekrutacyjny, obiecywany przez samych rekrutujących sposób przekazania informacji, albo właściwie jego brak, mimo zapewnień, że będzie informacja zwrotna. Dostosowując się do przekazanych podczas rozmów terminów sam pozwoliłem sobie wysłać podziękowanie po dłuższym czasie po rozmowie. Ku mojemu zaskoczeniu oddzwoniła zdziwiona nieznajoma mi osoba wypytująca mnie czy ktoś się ze mną kontaktował ... niestety z przyczyn technicznych rozmowa nie mogła być dalej prowadzona i jedynie udało się ustalić, że za kilka godzin ta osoba do mnie zadzwoni. I cisza :) Mimo wszystko to ciekawe doświadczenie, o firmie nic nie powiem bo nie mam doświadczenia. Można mieć jedynie nadzieje, że to co mówiono podczas rozmów przekłada się na rzeczywistość we wszystkich działaniach... Dla mnie obserwując to z boku jest istotne, że firma chce inwestować w działy szkoleń, a wierzę, że za chwilę w coaching. Pozdrawiam i życzę wszystkim osobom pracującym powodzenia!
    ReviewUserIconpede

01.10.2013 09:40

Jak wygląda proces rekrutacji na trenera? Ktoś może wie?
    ReviewUserIconByła Provi

22.09.2013 22:12

Pracowałam w Provi 2 lata...zaczynałam w dobrym momencie i chyba tylko dlatego tak długo tam byłam, a mianowicie na "dzień dobry" byłam na zastępstwie innej przedstawicielki - dłuższa rekonwalescencja, ok pół roku. Dodatkowo dostałam od innych Przedstawicieli Klientów przydzielonych mi przez Kierowniczkę. Klienci byli rozpuszczeni jak [usunięte przez moderatora], bo moja poprzedniczka to mieszkająca o kilka bloków od pond 90% swoich Klientów emerytka, która w każdej chwili do nich przychodziła. Niemniej jednak "ustawiłam ich" na konkretne terminy i było ok, tym bardziej, że skumulowały mi się wizyty bardzo i podsumowując w terenie nie licząc nowych pożyczek byłam ok 6godzin tygodniowo, a zarobki tam minimum 250 zł tygodniowo. Więc żyć nie umierać ;) Potem jednak Kobieta wróciła do pracy, odzyskała większość swoich Klientów - oczywiście, by się nie przemęczała dostała tych płacących, żeby nie latała po kilka razy do ludzi. I tu zaczęło się bagno, o czym jeszcze nie wiedziałam...moje zarobki bardzo zmalały, po o dobrą połowę, jednak zaczęłam odbudowywać rejestr. Tymczasem zaczął się "kryzys", który był wymówką dla wszystkich - Klientów, żeby nie płacić, Provi, żeby stawiać nowe wymagania...na koniec było dokładnie na odwrót niż na początku - moje zarobki tygodniowe na poziomie 50-80zł, rekord to 21zl!!!! za łażenie po ludziach 5 dni w tygodniu po parę godzin w kiepskich warunkach, bo druga połowa roku!! Przy częstszych wizytach w rejonie moje koszty również wzrosły, a Provident co? [usunięte przez moderatora] Żenada, i to bez normalnej umowy o pracę! A przecież czas pracy Przedstawiciela Provi to także spotkania, szkolenia w biurze! W moim przypadku na drugim końcu miasta - a tam wieczne niezadowolenia i pretensje - a przepraszam bardzo, ja niby nie dla pieniędzy znosiłam to wszystko?! [usunięte przez moderatora] Wg. zasad bezpieczeństwa Przedstawiciel ma być mało charakterystyczny i niemal niewidoczny. Gdybym wykonywała tylko swoją pracę, czyli obsługa Klientów byłoby to względnie możliwe. Jednak gdy konieczne stało się także plakatowanie, ulotkowanie i ogólnie promowanie firmy na podległym terenie anonimowość zniknęła całkowicie - tygodniowo rozwieszenie 200ulotek przez tą samą osobę nie mogło być na osiedlu niezauważone. Taka praca jest dobra dla nastolatków, a nie dla ludzi na bądź co bądź konkretnym i poważnym stanowisku, pracującymi często także w innym miejscu - jako nauczyciele, handlowcy itp., Reasumując - pracę poza początkami wspominam beznadziejnie, przynajmniej pod kątem Firmy Provident i jej stosunku do pracowników i wymagań im stawianych. Jednak cieszę się, że tam pracowałam, ponieważ było to duże doświadczenie, a nawet szukając później pracy wielu potencjalnych pracodawców, włącznie z następnym oraz obecnym odbierało to za pozytyw. Więc jak to się mówi - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. W końcu to praca w "trudnych warunkach" z "trudnym Klientem", a z czasem człowiek kieruje się maksymą : Przeżyłam Provi, dam rade wszędzie!" - tak mówi wielu byłych Przedstawicieli jakich znam... Jeśli zastanawiasz się czy spróbować powiem jedno: w dzisiejszych czasach to nie dyplomy tylko doświadczenie jest w cenie - a tam na pewno je zyskasz.
    ReviewUserIconAnonim

09.09.2013 21:38

Jednym słowem po rozmowach rekrutacyjnych- chora firma.
    ReviewUserIconja

15.01.2014 16:32

Ja też z powodu braku pracy chciałam pójść na doradcę ale po pierwszym szkoleniu o zasadach bezpieczeństwa jak to należy siadać w domu klienta żeby nie dostać nożem w plecy i po podpisaniu weksla in blanco na ponoć 16000 zł. zrezygnowałam z czego mój kierownik nie był zadowolony od razu z sympatycznego pana stał się gburowatym facetem. Sami bardzo dobrze się zabezpieczają a ciebie wysyłają jak mięso armatnie za parę złotych przynajmniej na początku tak tłumaczyli 100 150 zł tygodniowo. Szkoda mi tylko że dalej nie mam pracy ale może coś trafię.
    ReviewUserIconfocia

21.01.2014 16:00

Dokładnie, tak jak piszesz... Też od roku pracuję w tej firmie i trudno mówić o godziwych zarobkach. Na rejestrze 90 klientów ze zbiórek wyjdę ok 200 zł. Dodam, że teren na którym pracuję to ok 18 km. Tygodniowo 3-4 razy jestem w terenie, więc jak odliczę koszt paliwa i telefonu, to po prostu śmiech..

11.08.2013 08:42

ja mialem rejestr okolo 100 z tego sporo z ratami w granicach 50 zl nie dalo sie z tego wyciagnac wiecej niz 200 tygodniowo chyba ze jakis ref sie trafil ......... od tych 200 zl odlicz paliwo tel amortyzacje samochodu mojego prywatnego wyjdzie ile ......[usunięte przez moderatora]
    ReviewUserIconrealista

11.08.2013 00:14

Maja - 2013-08-07 22:52:31 Popieram w 100 % . Ja również jestem od niedawna w Providencie i jestem zadowolona. Normalnie jak w każdej pracy są czasami jakieś "zgrzyty" ale ogólnie spoko. Nie jest normalnie, bo zarabiasz tyle co nic. Chyba, że satysfakcjonuje ciebie praca za grosze. Nie wprowadzaj ludzi w błąd! Tylko ktoś kto ma dobry rejestr może na tym przyzwoicie zarobić! Nikt inny! Nie dajcie się nabrać.
    ReviewUserIconEdzia

10.08.2013 14:01

Mam pytanie ile można zarobić na stanowisku Kierownik Dzaiłu Sprzedaży w Providencie
    ReviewUserIconMaja

07.08.2013 22:52

ReviewUserIconOlga

02.08.2013 00:34

[usunięte przez moderatora]Być może zdarzają się takie niemiłe przypadki, czy fatalna atmosfera. U mnie też ludzie bywają naprawdę bardzo różni, ale ogólnie nie mogę narzekać. Z klientami też bywa różnie, najpierw mówią, że drogo, że jesteśmy zdziercy, bo trzeba oddać dwa razy tyle, a jak trzeba to i tak wezmą pożyczkę, potem następną i następną ... W bankach też jest drogo i kredyty są ubezpieczane. Jeśli ktoś spłaca uczciwie to nie ma potem żadnych problemów, jeśli ktoś weźmie pożyczkę i z góry zakłada, że nie będzie spłacał, niech się potem nie dziwi, że windykacja i sądy go ścigają. Tym bardziej, że teraz mają sposoby na takich naciągaczy. Nic nie ma za darmo. [usunięte przez moderatora]

01.08.2013 13:24

[usunięte przez moderatora]Według mnie - i jest to tylko moja opinia - brak odważnego, który podejmie decyzję o zmniejszeniu ilości promocji i przekonstruowaniu systemu wynagradzania. To jednak moja własna opinia. Co do wspomnianych "praktyk" czy "cyrku" jak to sobie ktoś wspomina, to ja się z czymkolwiek tak nazywanym nie zetknąłem. Wręcz przeciwnie - widzę jak szybko WYLATUJĄ ci, którzy próbują postępować niezgodnie z prawem, procedurami czy zwyczajnie - DOBRYMI OBYCZAJAMI. [usunięte przez moderatora]
    ReviewUserIconproXXI

30.07.2013 02:23

Paweł - wszystko pięknie, ładnie pod względem atmosfery, ale nie wspomniałeś ani słowem o niskich zarobkach. Płacą tylko za nowych klientów (50 zł.) i za zbiórki (5%) od początku istnienia firmy, a co ze sprzedażą? Według mnie za to też powinni skoro jest dla nich taka ważna. Nabiegamy się i praktycznie nic z tego nie mamy (bo za paliwo i doładowanie telefonów też nie zwracają), a jeszcze teraz wprowadzili takie zmiany, które niby mają być korzystne dla doradcy, ale bardzo trudno je przeskoczyć i trzeba się naprawdę sporo nagimnastykować, żeby dostać dodatkowe 50 zł. [usunięte przez moderatora]

28.07.2013 20:31

Witam, Jestem pracownikiem PROVIDENT Polska od kilku miesięcy. Kiedy zadzwoniła do mnie rekruterka z zaproszeniem do wzięcia udziału w rekrutacji, a ja usłyszałem słowo PROVIDENT, to włos zjeżył mi się na głowie. Długo się zastanawiałem, co z tym fantem począć ale postanowiłem zaryzykować. Zebrałem maksimum informacji o firmie [usunięte przez moderatora]. Wziąłem udział w rekrutacji, przeszedłem wszystkie etapy i zaproponowano mi pracę. Nie wiedziałem czego się spodziewać ale każdy dzień od samego początku zaskakująco utwierdzał mnie, że PODJĄŁEM WŁAŚCIWĄ DECYZJĘ. System szkoleń, podejście do ludzi (które zmieniło się na przestrzeni ostatnich lat, to także sprawdziłem i potwierdziłem), podejście do pracowników, atmosfera, relacje i sposób komunikowania się Zarządu z Pracownikami - oceniam na poziomie FENOMENALNYM. Mam praktykę w kilku dużych i małych firmach z polskim i zagranicznym kapitałem. Takiej kultury i szacunku nie spotkałem NIGDZIE. Potwierdzam wypowiedź [usunięte przez moderatora] - wszędzie znajdą się czarne owce, kierownicy bez serca i z wężem w kieszeni, generałowie i państwo na włościach. Spotykam się - na szczęście CAŁKOWICIE NIELICZNIE - również z takimi przypadkami. I na szczęście - bardzo szybko są one identyfikowane i rozwiązywane. Zawsze z korzyścią dla faktycznie poszkodowanych. [usunięte przez moderatora] Osobiście POLECAM KAŻDEMU pracę w PROVIDENT Polska. Standardów obowiązujących tutaj nie powstydziła by się żadna z przodujących na świecie firm dowolnej branży. Pozdrawiam.
    ReviewUserIconjohnny

26.07.2013 21:47

Atmosfera srednia raczej - dobra dla lubiacych wyscig szczurow, [usunięte przez moderatora]. Koszmarni falszywi ludzie (chociaz czasem zdarzaja sie i ci fajni). Zarobki, taaa, zapomnij,[usunięte przez moderatora], tylko pracowac nie ma komu, [usunięte przez moderatora]. Powodzenia, i stalowych nerwow, jesli sie tam zatrudnisz.
    ReviewUserIconLena

24.07.2013 23:23

Pracuję w tej firmie i powiem szczerze, że w moim oddziale doradcy są bardzo sympatyczni. Może po prostu trafiłaś na tych gorszych, a może sama byłaś dla nich nieuprzejma, a oni odpłacili tobie tym samym? Myślę, że zdajesz sobie sprawę z tego, że niektórzy klienci potrafią wyprowadzić z równowagi nawet anioła. Mam czasami podobne przypadki i doskonale wiem, jacy potrafią być nieprzyjemni, nieuczciwi i niekulturalni. Co do nieestetycznego wyglądu pracowników PP - bardzo się mylisz. [usunięte przez moderatora]
    ReviewUserIconpracowniaca providenta

13.07.2013 05:11

WitAM.Pracowałm jakis czasb temu w dziale oddzyskiwania naleznosci w biurzeb glównym.[usunięte przez moderatora] placa,a wymagaja bog wie co.JEDYNY PLUS-TO FAJNI LUDZIE.:)Najwiekszy minus to praca z klientami tej firmy-moga porzadnie zryc łeb

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branże: Pośrednictwo finansowe
    ReviewUserIconDoradca lichwy.

30.06.2013 12:27

O jakich dobrych warunkach pracy piszesz bo nie bardzo rozumiem ?. Może o tych 5 procentach za zbiórkę które nie zmieniają się od 15 lat. A cena paliwa jak chyba każdy wie , przez 15 lat trochę się zmieniła. [usunięte przez moderatora]
    ReviewUserIconREJOWIEC

29.06.2013 23:51

JESTEM WKURZONY I NIGDY WIĘCEJ PROVIDENT!!! WARUNKI DOBRE ALE ZATRUDNIENIE PANI [usunięte przez moderatora] TO TRAGEDIA :-(((( OPAMIĘTAJCIE SIĘ TAM NA GÓRZE BO SKARG BYŁO WIELE I NIKT NIC Z TYM NIE ROBI...[usunięte przez moderatora]
    ReviewUserIconZwiązki Zawodowe

14.06.2013 10:40

Związki Zawodowe "Konfederacja Pracy w Provident" Zapraszamy na stronę. Dołącz do nas.
    ReviewUserIcon[email protected]

13.06.2013 11:49

Hmm.. pracowałem w tej firmie jako DM i co mogę powiedzieć? [usunięte przez moderatora].W tej firmie liczy się tylko wynik i tyle,bezpieczeństwo pracowników jest gdzieś na samym końcu[usunięte przez moderatora].Ja w tej firmie jedynie co szanowałem to przedstawicieli,wspaniali ludzie,chcący dobrze pracować i godziwie zarabiać a przede wszystkim chcący być szanowani.W tej firmie niestety,ale nikt Cię nie szanuje.[usunięte przez moderatora] Zarobki, przelicz godziny pracy na stawkę kogoś kto pracuje jako np.kasjer (bez obrazy).60 tyś km rocznie przez czas spędzony za kółkiem plus inne sprawy.Zero życia prywatnego.Wychodziłem o 8 wracałem o 22.Ja tam nie wrócę,nigdy.
    ReviewUserIconXYZ

01.06.2013 18:22

pracowalem dobre pare lat ......bo chcialem pracowac w tej firmie byla to praca dodatkowa ktora naprawde byla fajna ale niestety wszystko co fajne sie konczy i to wtedy kiedy zaczynasz miec swoje zdanie na temat tej pracy [usunięte przez moderatora]
    ReviewUserIconKIEROWNIK

03.05.2013 19:12

Jaka jest podstawa i narzędzia pracy(samochód,telefon, czy jest karta paliwowa?)? Czy na pierwszym etapie są jakieś testy , czy pierwsza rozmowa trwa aż ok. 1,5 godz. ? Z góry dzięki ;) .
    ReviewUserIconKDS

01.05.2013 10:22

Chodzi o proces rekrutacji Kierownika . A jakie narzędzia i podstawa ?
    ReviewUserIcontekila34

01.05.2013 01:14

no jak praca prawie 12h papiery papiery telefony email itd... w domu tylko weekend i swieta wyplata fajna jak wynik super o jaka rekrutacje chodzi?
    ReviewUserIconKDS

30.04.2013 15:46

Jak wygląda praca na st. Kierownik w Dziale Sprzedaży ? Jakie narzędzia , podstawa itp ; ? Czy ''łatwo'' rekrutować ? Jak wygląda tam proces rekrutacji ?
    ReviewUserIconbyły dm

28.03.2013 21:55

w zupełnie innej branży, nigdy więcej w takiej firmie nie zatrudnię się

19.03.2013 23:40

nie odradzam ani nie polecam pracy , kazdy na sobie musi sie przekonac ile da rade.......i musi byc gotowy na to zeby byc dyspozycyjnym przez caly tydzien odpowiadac na sms wysylac codzienni raporty do podusi [usunięte przez moderatora]
    ReviewUserIconmafiozo30

19.03.2013 21:45

witam wszystkich ja wlasnie chce podjac prace w tej firmie ale czytajac wasze wypowiedzi zastanawiam sie i to grubo

18.03.2013 11:25

czytajac to moze ktos pomyslec ze pisze to jakis zdesperowany byly pracownik ...........ale to nie tak pracujac w tej............ popadamy w jakis obled poswiecamy swoj czas samochod telefon a czesto wzamian dostajemy [usunięte przez moderatora] ze sie nam niechce ze sie nie staramy itd i zato wszystko 5% od poczatku istnienia firmy minus pddatek itd czyli jakies 3.8 zl , [usunięte przez moderatora]pozdro dla wszystkisch przedstawicieli przed wami kolejna glupawka w tym roku przeciez wszyscy chca pozyczke a wy sie nie staracie

08.03.2013 01:04

masz racje umowy w prowidencie to szczyt ..............sa tak fajne ze firma moze z CIEBIE zrobic niewolnika a ty nie mozesz nic tylko pracowac i to nie tak ze w czasie jaki tobie odpowiada tylko wtedy kiedy sobie (usunięte przez administratora)zyczy i nawet niemysl o tym zeby powiedziec co o tym myslisz bo...............no wlasnie bo co ci moga zrobic skoro niemasz premi nie zabiora ale zabiora klientow i to jakosciowych taka jest chora praktyka a tak swoja droga jest moze jakis cennik za wykroczenia moze jest taryfikator hahahha ,powinni pozamykac te chore firmy i prowident tez albo nie niech przeniosa ja do BURKINAFASO razem z calym kwiatem (usunięte przez administratora).beda mieli na wczasy blizej bo lubia cieple kraje
    ReviewUserIcongość

07.03.2013 19:02

alfa - 2013-03-07 16:37:01 jak się wychylę z jakimś pozwem to pożegnam się ze świadczeniem usług- bo taką mi dali umowę. A jak się pożegnam to będę tęsknił za tymi wspaniałymi promocjami, między innymi jak ta obecna'' RÓB TA RÓB TA MY WAM ZA TO NIE BÓJ TASIE a w logu promocji GEST KOZAKIEWICZA ''. Nie przepraszam inaczej ja nazwali '' Jeden za wszystkich wszyscy za jednego a w logu tańczymy trzymając się za ręce,oszołomieni szczęściem jakim nas obdarowali. Pozdrawiam koleżanki i kolegów przedstawicieli i róbcie cele bo całe 10 zł do wyjęcia za umowę i aż do dwudziestej umowy włącznie.gratuluję pracy za jakieś 6 zł netto za umowę - ale cóż - demokracja. Każdy pracuje za ile chce, a dokładnie za tyle jaki ochłap dostanie. Tak dla informacji - za złożenie pozwu nikt Cię nie zwolni. A nawet jeśli zerwą mowę o świadczenie usług to po uznaniu stosunku pracy Cię przywrócą i zapłacą za wszystko. Pozew NIE MOŻE BYĆ przyczyną wypowiedzenia!!! Ludzie opamiętajcie się! Dzięki takim jak my kręcą ten chory interes. Na forach piszecie (czyt. narzekacie) a nikt nic z tym nie zrobi. Czy nie lepiej byłoby, żeby sąd zakazał im zatrudniać na podstawie umowy o świadczeni usług?
    ReviewUserIconalfa

07.03.2013 16:37

ReviewUserIcongość

07.03.2013 14:04

Zwracam się do wszystkich przedstawicieli. Fajnie jest dorobić sobie parę złotych, ale możecie zarobić znacznie więcej. Wasze umowy w świetle prawa są nieważne. Powiny to być umowy o pracę: Wynagrodzenie miesięczne, premia, nadgodziny za pracę w niedzielę, zwrot kosztów doładowania telefonu, kilometrówka za używanie prywatnego samochodu do celów służbowych no i oczywiście odszkodowanie. Pozatym provident powinien płacić za Was pełny ZUS. Jest akcja - marzec miesiącem pozwów. Pozwy o ustalenie stosunku pracy składa się BEZPŁATNIE w sądzie pracy. Gotowce są w internecie, inspektorzy pracy też pomagają pisać. Zależy nam, żeby w marcu wpłynęło do sądów ok 200 pozwów. Wtedy Sąd skończy im ten proceder i dostanienie normalną umowę z normalnym wynagrodzeniem i premię taką jak kierownicy. Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej niech pisze na forum - podam prywatny kontakt mailowy.

23.02.2013 00:00

hej co ciekawego w prowidencie w 2013 roku dla przedstawicieli jakas mega promocja juz byla

23.02.2013 00:00

ReviewUserIcontekila34

13.12.2012 22:55

pyt. do były DM ! Gdzie teraz pracujesz ?

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.