IMPULS-LEASING Polska Sp. z o.o.

4 Dodaj opinię
IMPULS-LEASING Polska Sp. z o.o.
4 94 6 1

Opinie o IMPULS-LEASING Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Jolka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Najgorszy pracodawca z jakim miałam odczynienia ,sami dyrektorzy jest ich więcej niż szeregowych pracowników .Wecie się za robotę zamiast pisac tu komentarze ..bo pozytywne tylko wy piszecie ,zreszta po co wy macie do roboty jak zgarnięcie wszystko po tych których zwalniacie albo sami odchodzą .Pracy nie polecam ,pieniądze żadne ,presja w centrali ogromna ,kult prezesa jak w sekcie .Raz w tygodniu mail ze ktoś odchodzi albo został zwolniony .Rekrutuja albo ludzi bez pojęcia albo mamią tych z doświadczeniem super możliwościami .Dyrektorzy po angielsku?,dobre ,połowa z nich do niczego się nie nadają ,maja tego świadomość wiec wszelkimi środkami trzymają się stołków .Procowalam w 3 instytucjach finansowych ale czegoś takiego nie widziałam i nie wierzyłam ze coś takiego może istnieć . 80 %wnioskow odpada na ryzyku (finansuje konkurencja -Ty tracisz klienta) wynagrodzenie podstawa -nie ma ,atmosfera masakra,dyrektorzy w centrali to jakieś nieporozumienie ,wczoraj sprzedawał osobówki ,dziś jest dyrektorem ..brak pojęcia,kompetencji nawet ogłady ..cześć ma problem z budowa zdania nadrzędnego ,jak mówisz do niego i używasz zwrotów skomplikowanych to nie wie o co chodzi ...a dyrektorzy piszą tu podszywając się za pracowników ..to już świadczy o poziomie firmy ,angielski na rozmowie :):):)z kim miała bym rozmawiać??Z dyrektorami???z klientami??

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wolters
 Opinia
@Jolka 03.04.2019 11:50

Jeżeli Twoja wiedza o tej firmie jest na tym samym poziomie co znajomość podstaw z języka polskiego to mnie zachęciłaś, składam CV :-)

Pomocna?
Tak2Nie1
aspiryna
 Opinia
@Jolka 03.04.2019 11:50

Pracowałaś już w 3 instytucjach finansowych, a impuls to 4 - napisz ile masz lat ponieważ masz niezłą rotację … może przykładaj się bardziej do pracy to Cię nie zwolnią i będziesz lepiej zarabiać, głupio będzie pisać na innym profilu firmowym za 6 miesięcy, że to 5 firma finansowa w której pracowałam :/ To bujda, że raz na tydzień wychodzi e-mail, że ktoś odchodzi lub zostal zwolniony. To nieprawda, że 80% wniosków odpada w ryzyku - gdyby tak było to nikt rozsądny w sprzedaży by nie pracował, firma nie utrzymałby sie na rynku, firma nie miałby wzorstów sprzedaży.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
co wejdę to nowe wpisy :)
Nazwa działu: IT
 Opinia
@aspiryna 06.04.2019 13:47

Linia obrony nie ustępuje :) Weźcie Wy się wszyscy do roboty, powalczcie np. o porządne umowy dla pracowników - dla chcącego nic trudnego :)

Pomocna?
Tak2Nie
Pik Pok
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Pracowałem w impuls 2,5 roku, zaczynałem jako student. Było OK, szczególnie atmosfera. Fakt można czasami „nadziać się” na pytania o: DMAIC, Druckera, Jacka Welcha, Six Sigma, Rybią ość, Kaizen, 5C i co jest na segregatorze jakości etc ale to taki koloryt tej firmy - dużo tego nie ma. Osobom o słabych charakterach raczej nie polecam. Dla mnie to była niezła rozrywka (weryfikacja wiedzy ogólnej przez najwyższe czynniki) ale zdarzyła się niestety tylko 2 razy - tak więc mniej niż raz w roku. Kasa - ok i zawsze na czas do tego bonus 2x w roku, szansa na człowieka kwartału i dodatkową kasę, możliwość dorobienia w projektach. Sporo się tam nauczyłem poza oczywistymi rzeczami potrzebnymi w pracy to pozytywnie oceniam zwłaszcza umiejetność bezkonfliktowej komunikacji z przyjaciółmi z Departamentu Sprzedaży - przydaje mi się to teraz na codzień. Pracuje teraz u konkurencji w rodzinnych Katowicach. Z tej perspektywy (kolejnych 2 lat) mogę powiedzieć tyle, że w impulsie naprawdę nie bylo źle a gdyby impuls był w Katowicach (centrala) to aplikowalbym ponownie.

Pomocna?
Tak1Nie1
Zirkon Zahn
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Byłem wczoraj na rozmowie. Przywitał mnie miły człowiek - dyrektor departamentu. Rozmowa na luzie - sporo się dowiedziałem o firmie, rynku leasingowym, ścieżce zawodowej, oraz projektach jakie mają (coś z IT, jakością i jeszcze inne - razem 4). Kilka pytań do pomyślenia no i krótka weryfikacja angielskiego. Co do umowy to rzeczywiście była mowa o zleceniu - ale z racji tego, że jestem studentem to mi pasuje. Nie padły żadne kwoty z ich strony - ja podałem swoje wymagania i tyle. Mam nadzieję, że mnie wybiorą. Mała rada - na rozmowę przygotujcie się trochę - były pytania o grupę, do kogo należy firma, ile lat jest na rynku i czym się zajmuje- ja miałem tu małe braki.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bout
 Opinia
@Zirkon Zahn 22.03.2019 00:22

Też byłem dzisiaj - podobne wrażenia. Niech wygra lepszy!

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były
 Opinia
@Zirkon Zahn 22.03.2019 00:22

Weryfikacja angielskiego??? A to Ci dobry kawał???? tam nikt z dyrektorów prawie nie zna angielskiego.

Pomocna?
Tak5Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Brat Zirkona - Nemhir Arehad
 Opinia
@Zirkon Zahn 22.03.2019 00:22

Zapomniałeś napisać o książce drackera i 3n (NEVER NEVER NEVER)

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xtrac
 Opinia

Jeżeli nie pracowałeś wcześniej w Raiffeisenie to raczej odpuść sobie. No chyba, że masz dużo klientów, którzy pójdą za tobą niezależnie od "barw klubowych". Wtedy można nieźle zarobić. Co do centrali w Wa-wie, to nie wiem jak ludzie tam wytrzymują. Teatr jednego aktora, który przy okazji bywa Prezesem. No chyba, że lubisz "amway'owskie" klimaty i niekończące się popisy oratorskie i eksperymenty psychologiczne na żywych organizmach prowadzone pana Prezesa kończące się czasem grubo po północy. Sposób zwalniania pracowników wprost żenujący. Jak na tak małą firmę to niezłe IT, ale proces "z innej epoki".

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patryk Nąć
 Opinia
@xtrac 21.01.2014 08:36

Dlaczego tak myślisz? Pracowałeś tam? Czy możesz rozwinąć swoją myśl o żywych organizmach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Twerk
 Opinia
@xtrac 21.01.2014 08:36

Pracowałeś tam? Na jakim stanowisku i w jakim departamencie? Czy wymieniłeś tylko to co uważasz za negatywne i zapomniałeś dodać pozytywów czy też nie widziałeś/widzisz tam żadnych pozytywów? Jak ocenisz obecnego pracodawcę? A może nadal „siedzisz” w impulsie???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stevie
 Opinia

Firma dramatyczna, prezes ma mniemanie o sobie jakby był Bogiem. Stado pseudodyrektorów, którzy mu przytakują chociaż z tobą ustalają zupełnie co innego. Zarobki żenujące. Odradzam.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
analityk
 Opinia
@Stevie 06.07.2018 13:34

Stevie ... może pracujesz w teatrze dramatycznym :) Ja w Impulsie właśnie otrzymałem bonusa wakacyjnego (40% miesięcznej pensji) ... to mój pierwszy bonus (jestem jeszcze studentem i to moja pierwsza praca) jestem naprawdę happy :) ... a w czerwcu często mnie nie było ponieważ sesja .

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stevie
 Opinia
@analityk 06.07.2018 16:26

Kolego @analityk nie żartuj. Twój nick mógłby wskazywać na wykonywaną pracę. Jednocześnie z tego co piszesz wynika, że jesteś studentem, więc nie ma opcji być analitykiem :-) Specjaliści od PR tej pożal się Boże firmy postarajcie się bardziej :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bardini
 Opinia
@Stevie 06.07.2018 13:34

Bzdura, nawet komentarz do takich słów jest zbędny. Pracuję tam od bardzo długiego czasu i to co piszesz to najprościej rzecz ujumując kłamstwo.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stevie
 Opinia
@Bardini 14.07.2018 03:49

W którym miejscu skłamałem? Że studenciak nie może być analitykiem? Litości leszczu z działu PR. Firma dno i metr mułu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Konstanty
 Opinia
@Stevie 27.07.2018 12:29

Czy Ty tam pracowałeś, czy tylko tak ze słyszenia wiesz co tam się dzieje? Z własnego doświadczenia wiem, że własna działalność to nic złego - ja zamieniłem sobie na własne życzenie UP na JDG i raczej frajerem się nie czuję - jest spora różnica na rachunku po otrzymaniu wynagrodzenia - na + PS żeby była jasność aktualnie nie pracuje w Impulsie - choć miałem tam epizod w 2011 roku ale wówczas na umowę o pracę.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stevie
 Opinia
@Konstanty 10.08.2018 18:57

Sam sobie przeczysz geniuszu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Konstanty
 Opinia
@Stevie 06.09.2018 12:40

Chyba masz kolego problem z czytaniem ze zrozumieniem. Słyszałem, że teraz jest ssanie na fizycznych, nie przegap okazji bo czas leci.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
:)
 Opinia
@Stevie 06.09.2018 12:40

Tzn? Proszę o rozwinięcie wypowiedzi!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomi Nininen
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@:) 21.12.2018 18:03

1 elastyczny czas pracy - jak chcesz to przychodzisz na 10 wychodzisz o 18 albo o 8 i wychodzisz o 4, 2 jak wolisz to możesz jednego dnia popracować mniej godzin i odrobić sobie w pozostałe dni, 3 nadgodziny płatne, 4 dodatkowa kasa 2 razy w roku - tak z 1,5 pensji dochodzi za cały rok, 5 można się sporo nauczyć - ale to zależy w dużej mierze od chęci, 6 awanse - dosyć rozbudowana siatka stanowisk, wiele szczebli - można się trochę powspinać (w mim przypadku ścieżka od młodszego specjalisty do specjalisty zajęła 2 lata), 7 atmosfera - chce się chodzić do pracy, Z minusów: - lokalizacja - ale to zależy skąd jedziesz, - sprzedaż - przerost formy nad treścią w wielu przypadkach - ale fakt przynoszą biznes i tak powinno być w tej branży Już tam już nie pracuję (rodzinny biznes mnie pochłonął) od 1,5 roku - ale mam kontakt z ludźmi z impulsa na bieżąco...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia
@Tomi Nininen 05.03.2019 00:08

hmmm nadgodziny są płatne w firmie dopiero od niedawna i to nie wszystkim. Elastyczny czas pracy też nie funkcjonuje w większości przypadków. Awanse wymuszone bo i tak pracujesz na zleceniu więc nie znaczy to wiele.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jordan
 Opinia
@anonim 05.03.2019 17:04

Elastyczny czas pracy w postaci przyjdź na 9 i siedź do 19 bo jest roboty na 15 osób, a pracuje tylko 10. Warto dodać, że nadgodziny są liczone po normalnej stawce - bo zlecenie. Przy B2B/ UoP nie ma czegoś takiego jak płatna nadgodzina - jest siedzenie w robocie 4fun.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sroka
 Opinia
@Jordan 13.03.2019 16:40

Czy ktoś Cię zmusza do pozostania pongidzinach? W jakim departamencie pracujesz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotr
 Opinia

Firma totalnie nieprofesjonalna. W ciągu trzech miesięcy nie udało mi się uzyskać ostatecznej odpowiedzi na wniosek ani pozytywnej ani negatywnej. Gdybym chociaż uzyskał prostą informację „Nie jesteśmy zainteresowani współpracą” to by było jak najbardziej ok. Wielokrotnie kontaktowałem się z panią dyrektor Magdaleną O. odpowiedzialną za region dolnośląski. Sposób komunikacji, a raczej je brak, zwodzenie, smsy w rodzaju „za chwilę zadzwonię” i potem brak kontaktu przez kolejne tygodnie, obiecywanie kontaktu i telefonów, które nigdy nie następowały, wielokrotne mylenie adresu mailowego. Już ja sam czułem się tą sytuacją zażenowany natomiast pani dyrektor najwyraźniej zachowała dobre samopoczucie oraz zdanie na temat swojej pracy. Po trzech miesiącach poddałem się ostatecznie. Trudno jest mi zrozumieć, jak to możliwe, że w czasach tak dużej konkurencji na rynku usług finansowych jako klient jestem traktowany w sposób całkowicie nieprofesjonalny, arogancki i urągający wszelkim standardom biznesowym (przynajmniej jeśli chodzi o kraje cywilizowane). Trudno mi zrozumieć jak to możliwe, że na stanowisku kierowniczym zatrudniona jest osoba o tak niskich zdolnościach jeśli chodzi o komunikację, organizację swojego czasu pracy i po prostu nieogarnięta. Stanowczo odradzam firmę Impuls Leasing. Szkoda czasu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klient
 Opinia

Masakra. Dodzwonić się i wyjaśnić coś z działem ubezpieczeń graniczy z cudem. Jak już ktoś odbierze, to nie wiesz czy rzeczywiście dodzwoniłeś sie do danego działu. Pani , która ze mną rozmawiała - jak dobrze pamiętam imię, pani (usunięte przez administratora)sprawiała wrażenie jakby nie miała pojęcia o czym mówi. Brak wiedzy.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek Handel
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Mam umowę od grudnia 2018 i tak: - szybka decyzja - umowa podpisana u mnie w domu - przedstawiciel firmy przyjechał dokładnie o umówionej porze, - warunki umowy zgodne z ofertą - ubezpieczenie OK (GAP + komunikacja), - dobry i czytelny portal klienta Mogę polecić firemkę póki co... jak coś się zmieni poinformuję.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ben Ben Long
 Opinia

Kilka miesięcy temu zmieniłem pracę, wcześniej był to impuls przez 5 lat teraz konkurencyjna firma. Ta nowa firma jest 3-4 razy większa ale jeżeli chodzi o standardy i jakość obsługi to impuls jest lata świetlne przed tą niby korporacją. Trochę żałuję tej zmiany bo miało być lepiej ale cóż teraz muszę wytrwać. Moi klienci w impulsie przyzwyczaili się do super obsługi posprzedażowej - a to w państwowym moluchu jest nie do osiągnięcia. Mogę powiedzieć tylko tyle, że Ci co narzekają na Impulsa to nie mają pojęcia o tym jak jest w innych firmach. Przez te wszystkie lata przyzwyczaiłem się a wraz ze mną moi klienci do szybkich zrozumiałych decyzji, szybkiej reakcji na oczekiwane zmiany (np zmiany harmonogramów) teraz jest diametralnie inaczej nie mogę finansować swoich stałych klientów, start up-y to bez żadnej weryfikacji są akceptowani nawet na maszyny, na rozłożenie wykupu czeka się prawie 3 tygodnie a na zwrot niewykorzystanej składki z polisy mój kolega czeka już 2 miesiące. Trochę zebrało mi się na narzekanie ale po lekturze niektórych wpisów postanowiłem powiedzieć jak jest.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik bojący się
 Opinia

Firma mieszcząca sie na obrzeżach Warszawy. Dojazd kiepski. Atmosfera tragiczna, jeszcze teraz po wydarzeniach. Każdy boi sie odezwać, powiedzieć cokolwiek bo być może nie spodoba sie to osobą, które blisko są dyrekcji i managera. Kiedyś było naprawde zabawnie, i aż się chciało pracować. Ale to kwestia ludzi którzy są i tworza tą atmosferę. Teraz chodzę tam bo muszę, ale sama sie boje o to kiedy i mnie zwolnią.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zadowolony pracownik
 Opinia
@Pracownik bojący się 16.06.2018 09:35

Dwie dobre rady: 1. Zamiast tak się bać to poszukaj lepszej oferty pracy, jest teraz mnóstwo wakatów i to nawet nie na obrzeżach - co najwyżej postoisz trochę dłużej w korkach... 2. Przed wysłaniem CV doszlifuj lepiej ortografię - to z pewnością przyda Ci się bardziej niż to nieuzasadnione narzekanie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Zadowolony pracownik 16.06.2018 14:47

Portal miał służyć jako informacja , co i jak dzieję się w firmie. Tym czasem, jak widzę nie można nic napisać, bo wylewa sie fala hejtu!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Antek
 Opinia
@Zadowolony pracownik 16.06.2018 14:47

Bardzo szczery ten wpis ale generalnie zgadzam się - zamiast tracić czas na narzekanie lepiej zainwestować go w siebie - to zawsze się zwraca.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miszcz
 Opinia
@Antek 30.06.2018 09:53

Moja dziewczyna tam pracuje i podobno jest tak (+;-): Plusy: + zarobki + atmosfera + możliwość rozwoju, Minusy: - trzeba wiedzieć coś o rynku, leasingu i jakimś Drukerze bo sam boss odpytuje, - sporo pracy częste nadgodziny (ale podobno płacą), - dojazd

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patryk Nąć
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Miszcz 27.02.2019 22:02

Dlaczego dziewczyna sama nie napisała opinii?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zbychu
 Opinia
@Patryk Nąć 03.03.2019 01:52

bo trzepie nadgodziny, taaaaaakiii hajs!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były
 Opinia

Dziwię się trochę tymi wypowiedziami. ... Nie jest kolorowo, jak w każdej firmie. Układy, układziki. Nikt też nie ma ustawowego obowiązku tam pracować! Impuls to nie koniec Świata! Są firmy dużo lepsze i z możliwością rozwoju. A co do powrotów, według mnie wracają Ci co nigdzie nie umieją się utrzymać, a Impuls to ostatnia deska ratunku... przyjmuje każdego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziony
 Opinia
@Były 01.07.2018 14:36

Może to prawda, ale mnie niestety nie przyjęli... szukam dalej. Ale daj mi namiar na te lepsze firmy please.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Chyży
 Opinia
@Zawiedziony 05.07.2018 00:36

Pracuję tam już trochę ponad rok, jestem studentem i cóż powiem tylko tyle, że jest OK i nawet lepiej niż się spodziewałem. Jest pensja, są bonusy 2 razy w roku a można jeszcze dorobić w projektach, których firma ma teraz kilka. Jak ktoś chce to naprawdę sporo może się nauczyć. Praca rozwojowa i pod względem finansowym do zaakceptowania.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czerwona spodnica
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Chyży 27.02.2019 07:44

Zalezy kto jaka stawke jest w stanie zaakceptowac. Dla studenta? Heh, ciekawe co zaofiaruja ci po studiach :D zatrudnia kolejnego na twoje miejsce :)? Co do stawek - jak ktos sie zgadza na glodowe stawki to jego wybor ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia

Dramat!!!! Oddzial w Szczecinie - pani Joanna. Zero kontaktu z klientem, z dealerem, z ubezpieczycielem. Dokumenty rejestracyjne auta zabiera DO DOMU!!! Po czym twierdzi, ze nie bedzie narazac zycia zeby je przywiezc (z powodu opadow sniegu...). Naturalnie nie zadaje sobie trudu by zawiadomic o tym fakcie leasingobiorce jak rowniez dealera czekajacego na kontakt... Moje sugestie dla IMPULS-LEASING Polska Sp. z o.o.: Dramat!!!! Oddzial w Szczecinie - pani Joanna. Zero kontaktu z klientem, z dealerem, z ubezpieczycielem. Dokumenty rejestracyjne auta zabiera DO DOMU!!! Po czym twierdzi, ze nie bedzie narazac zycia zeby je przywiezc (z powodu opadow sniegu...). Naturalnie nie zadaje sobie trudu by zawiadomic o tym fakcie leasingobiorce jak rowniez dealera czekajacego na kontakt...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Adam 16.01.2019 21:43

Adam dziękujemy za Twoją opinię. Rozumiemy Twoje niezadowolenie i przepraszamy za postawę naszego pracownika. Obecnie jesteśmy na etapie wyjaśniania okoliczności zaistniałej sytuacji. Mamy nadzieję, że ten jednorazowy incydent nie wpłynie negatywnie na nasze wzajemne relacje na linii Klient-Firma.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Chrobry
 Opinia
@Adam 16.01.2019 21:43

Też mnie obsługiwał ten oddział było OK - ale różnie może być.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kemoR
 Opinia

Oferta przedstawiona przez Impuls była inna niż umowa podpisana, tabela opłat i prowizja po podpisaniu umowy do wglądu o czym nie było mowy wcześniej. Wszystko tak zrobione by podpisać umowę, dopiero przy fakturach okazało się ,że jest o jakieś 200 pln brutto więcej. Nie polecam wszystko powinno być przedstawione i powiedziane przed podpisaniem umowy i wtedy jest ok, a nie szukać i sprawdzać czy nie ma jakiś haczyków.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@kemoR 10.01.2019 06:17

KEMOR dziękujemy za Twoją opinię. Czy możesz przekazać nam więcej konkretów - czego dotyczyła umowa, z kim prowadziłeś rozmowy i w jakim mieście? Bez tych informacji nie mamy możliwości rozwiązania problemu tak, aby w przyszłości taka sytuacja się nie powtórzyła.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
przedsiębiorca
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@kemoR 10.01.2019 06:17

kemoR - Ty tak na poważnie ? Oferta była inna niż umowa - jeżeli tak było to po co podpisywałeś/aś umowę. Porada: jeżeli nie zgadzasz się z umową to jej nie podpisuj. Akurat tabelę opłat i prowizji impuls-leasing publikuje na stronie internetowej - możesz się nią zapoznać 24 godz. na dobę czyli kiedy chcesz. Jakieś 200 brutto więcej - konkretnie jakie, ca co ? Z Twojego opisu wynika, że podpisałeś umowę w jakiś dziecinny sposób nie czytając nawet kilku linijek z wysokością rat - i teraz masz pretensje.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mądry
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@przedsiębiorca 16.02.2019 17:33

Czytanie umów to podstawa, wówczas kwota na fakturze nie powinna nikogo zaskoczyć. Mam w Impulsie umowę i wszystko jest tak jak w umówie. Polecam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Roman
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Polecam firmę, nie sprawdzają w BIK, więc można brać furki tam gdzie inni nie dają ;) firma nie bada dokładnie klientów a sprzedawca potrafi zmienić decyzję centrali! Ja dostałem leasing bez wpłaty mając komornika na głowie, nikt inny nie chciał mi dać. .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zgaga
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Roman 13.02.2019 10:58

Coś się nie zgadza bo dlaczego nie dali mi finansowania z uwagi na bazy? No trochę tam miałem zaległości ale tylko jako osoba fizyczna - jak założyłem pustą sp.zoo to konkurencja na A.... zrobiła mi to z pocałowaniem w rączkę na 1% wpłaty i jeszcze pytali czy mam jakieś większe potrzeby, a Ci nadal nie chcieli. Nie wiem w czym problem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Titi
 Opinia

Umowa zlecenie i niskie wynagrodzenia praca dla desperados

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
Już 7 marca br. będziecie mieć możliwość spotkać się z nami na targach pracy JOBICON w Warszawie. Zapraszamy do naszego stoiska, gdzie będziecie mogli zapoznać się z ofertami pracy i zadać pytania odnośnie pracy w Grupie ILPOL. Do zobaczenia!
Pomocna?
TakNie
Obserwator
 Opinia

Ciekawe,który z dyrketorów- sie nudzi i odpisuje ? Dramat! To świadczy o poziomie... tej firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dwuznaczny
 Opinia
@Obserwator 10.07.2018 21:01

Jeżeli już to pewnie ten z BOK. Choć pewności oczywiście nie ma...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bolo
 Opinia
@Obserwator 10.07.2018 21:01

Nie ma BOK w tej firmie z tego co wiem...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
:)
 Opinia
@Obserwator 10.07.2018 21:01

Dyrektorzy też mają prywatne życie, to dobrze , że odpisują ponieważ mogą wyjaśnić sytuacje, którą co niektorzy opisują.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Bystrzejszy, Wydaje mi się, że uznałeś mnie jako pracownika firmy Impuls-leasing Polska. Nie jestem jednak pracownikiem tej firmy. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc innym użytkownikom w dotarciu do informacji o pracodawcy. GoWork.pl nie realizuje tego typu usług. Rozumiem, że nie zgadzasz się z opiniami na forum, może chciałbyś opisać własne doświadczenia w pracy i podać konkretne argumenty?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bystrzejszy
 Opinia
@Paulina 27.09.2018 13:59

@Paulina, moje spostrzeżenie w żadnym wypadku nie dotyczyło Ciebie. Po prostu zauważyłem pewną powtarzalność pojawiających się wpisów. M. in. Konstanty, Barton Heston, Robert, Bardini , itd. to są nicki, w przypadku których wysoce prawdopodobne jest to, że są wysyłane z tego samego IP. Wszystko. A w temacie firmy - wszystko co miało zostać opisane - zostało i jest to zrobione wielokrotnie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
analityk
 Opinia
@Paulina 27.09.2018 13:59

Natomiast jak zbanujemy IP "Bystrzejszego" to odpadnie 80% negatywów …

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bystrzejszy
 Opinia
@analityk 30.09.2018 20:57

No nie jestem do konca przekonany co do Twojej tezy. Ale moge stwierdzic ze w powyzszej wiadomosci pominalem Twoj alias.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia
@Bystrzejszy 03.10.2018 15:00

Bystrzejszy, proszę Cię o nie ciągnięcie dalej tego tematu. Wpisy nie związane z tematem będą zgłaszane do administratora i usuwane. Przypominam, że na forum rozmawiamy o warunkach pracy w firmie Impuls-leasing Polska i staramy się wymieniać przydatnymi informacjami.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bystrzejszy
 Opinia
@Andrzej 22.10.2018 16:16

Andrzej, po pierwsze, wpisy są zgodne z regulaminem i nie powinny zostać usunięte przez administratora. Po drugie informacje powyżej są na temat i są zdecydowanie przydatne dla przyszłych kandydatów. Nie miałbym nic przeciwko, żeby pracodawca wystawiał swoje kontr-opinie gdyby były oficjalne, a nie pod kryptonimami, w roli "byłych" pracowników. Po trzecie podbijając ten wpis sam "ciągniesz dalej ten temat" i tylko przyznajesz mi rację. Ale przychylę się ku twojej prośbie i zakończe go w tym momencie. No chyba, że znów zaczniesz wypisywać jakieś bzdury... :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bastian
 Opinia
@Paulina 27.09.2018 13:59

Czyli „Bystrzejszy” ma według Ciebie podstawowy problem z kojarzeniem - kto i o czym napisał? Coś w tym może być. On chyba nadal nie znalazł pracy, stąd ten atak na firmę, której zupełnie nie zna - przykre to jest. ...No ale przecież dla takich ludzi, z takim wykształceniem to nie ma pracy w tym kraju.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były
 Opinia
@Bastian 24.10.2018 07:26

A skąd wiesz jakie ta osoba ma wykształcenie? W Impulsie- pracują osoby,które rzadko mają "już" jakiekolwiek wykształcenie. Bo nadal sie uczą. A dyrektorzy- hm... słabo i komicznie wygląda ich wykształcenie ,że co poniektórzy kreują sie na " wielkich" dyrektorów- a nawet nie umieją się przedstawić po angielsku... gdzie w dzisiejszych czasach język to podstawa,tym bardziej w kadrze menedżerskiej.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bystrzejszy :(
 Opinia
@Bastian 24.10.2018 07:26

Moim zdaniem problem ze zrozumieniem i kojarzeniem możesz mieć w tym momencie jedynie Ty. Konwersacja dawno powinna być zakończona ( i byłaby) gdybyś nie napisał tego bzdurnego postu (w ogóle nie na temat). A więc tak jak powyżej: - po pierwsze, ani razu z mojej strony nie padło nic co mogłoby stanowić atak na firmę, - po drugie nie masz pojęcia na temat mojego wykształcenia, pracy (być może jestem obecnym pracownikiem i siedzę obok Ciebie) - po trzecie pisanie takich postów jak Twój (atakujących użytkowników forum pośrednio/bezpośrednio) wcale nie polepszy opinii firmy, a wręcz przeciwnie. Na koniec proponuję skończyć pisanie bzdur, w innym wypadku ta konwersacja będzie szła w nieskończoność...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia
@Bystrzejszy :( 05.11.2018 12:24

Proszę was o zakończenie sprzeczki i nie ciągnięcie dalej tematu niezwiązanego z wątkiem. Jeżeli dyskusja będzie kontynuowana wpisy zostaną zgłoszone do administracji i usunięte. Zachęcam was do wypowiedzi na temat firmy i warunków pracy. Czy w ostatnim czasie w firmie Impuls-leasing Polska zaszły jakieś istotne zmiany?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bastian
 Opinia
@Bystrzejszy :( 05.11.2018 12:24

Tym wpisem potwierdzasz tylko, że miałem rację. Brak polotu i dystansu zwłaszcza do samego siebie. Z tym wykształceniem to był cytat z klasyka „bystrzaku” Więcej radości chłopie :-) Naprawdę bardzo mi Ciebie szkoda. Ale też życzę Ci znalezienia tej upragnionej pracy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Ygh, twój wpis jest bardzo krótki, a twoja sugestia zupełnie niezrozumiała. Czy możesz rozwinąć swoją myśl i napisać na czym miałyby polegać sugerowane przez Ciebie zmiany?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Iza Jakie pytania usłyszałaś na rozmowie o pracę w firmie Impuls-leasing Polska? Czy pracodawca był realnie zainteresowany profilem kandydata? Jeżeli dane warunki umowy, jak na przykład wynagrodzenie nam nie odpowiadają, to może warto negocjować? Firma Impuls-leasing Polska aktualnie poszukuje na stanowisku Młodszy Analityk Kredytowy w Departamencie Zarządzania Ryzykiem. Czy są na forum osoby przygotowujące się do rozmowy na to stanowisko?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia
@Paulina 04.04.2018 14:19

Moja koleżanka pracowała dwa lata w Departamencie Ryzyka. Jest tam dwóch dyrektorów, pod ich opieką włos Ci z głowy nie spadnie, a ten od analizy podobno super nauczyciel - szybka ścieżka awansu. Na początku mało ale z czasem coraz więcej płacą. Słabo z dojazdem , trzeba trochę pieszo przejść.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysiek
 Opinia
@Robert 28.04.2018 17:18

Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o Dep. Ryzyka ? czy warto tam aplikować / jaki jest poziom płac / jak z atmosferą ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kandydat
 Opinia
@Krzysiek 15.05.2018 12:39

Byłem na rozmowie. Przepytany z rachunkowości, finansów, angielskiego, znajomości rynku motoryzacyjnego. Na koniec została mi zaoferowana stawka 15zl/h brutto na zleceniu... zupełne nieporozumienie, strata mojego i firmy czasu. Po co zapraszać na rozmowę kandydata, którego oczekiwania finansowe są wyraźnie zaznaczone w aplikacji i proponować mu 35% mniej niż jego dolne widełki? I zapewnienia o podwyżce po awansie na... 17/h brutto, śmiech na sali.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szachmat
 Opinia
@Robert 28.04.2018 17:18

Ten od Analizy to odszedł z Impuls-Leasing ponad rok temu do konkurencji. Gwoli ścisłości.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
analityk
 Opinia
@Szachmat 24.09.2018 11:53

odwrotnie ... ten od analizy został a ten drugi odszedł

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda
 Opinia

Jestem zainteresowana ofertą młodszego analityka. Czy mógłby ktoś potwierdzić jaka jest REALNA stawka na tym stanowisku? Jedni piszą 12 zł a inni, że to nieprawda ale nie padają żadne konkrety... Druga sprawa czy jest normalnie umowa o pracę czy niestety zlecenie? Pomóżcie bo nie wiem czy słać CV a ogłoszenie wygląda na ciekawe

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barton Heston
 Opinia
@Magda 18.08.2018 08:57

Chyba u źródła najlepiej się dowiedzieć, choć pewności nie ma czy ktoś Cię tam w ogóle zaprosi na rozmowę. Na takich stanowiskach rozpiętość wynagrodzenia jest bardzo duża i zależy w głównej mierze od umiejętności - jeśli wiesz np. jaki wpływ na operacyjny cash flow ma wzrost wartości należności z tyt. dostaw i usług albo jak wytłumaczyć pojęcie kapitału hybrydowego, to nie grozi Ci łatka pracownika niskokosztowego. Z drugiej strony jeśli masz problem z podstawowymi zagadnieniami z finansów czy analizy finansowej to raczej nie ma sensu składać CV. Taka prawda... tak więc jeśli wierzysz w siebie to złóż CV a może dowiesz się jak jest naprawdę.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Buble
 Opinia
@Barton Heston 18.08.2018 18:29

No to chyba jak wszędzie. Im więcej umiesz tym więcej zarobisz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Konstanty, Proszę nie atakować innych użytkowników forum. Jest to niezgodne z regulaminem i tego typu wpisy kwalifikują się do usunięcia. Jakie są według Ciebie największe plusy pracy w firmie Impuls-leasing Polska? Czy przez ten czas udało Ci się zdobyć jakieś nowe umiejętności albo poszerzyć swoje doświadczenie zawodowe?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bystrzejszy
 Opinia
@Paulina 14.09.2018 09:57

Proponuje zbanowac IP Konstantego, to odpadnie ok 30% pozytywnych wpisow na temat tej Firmy. W ogole zeby byla jasność - do jednego IP powinnabyc przypisana jedna nazwa zeby PR'owcy nie mogli przeklamywac opini. Wiadomosci o schemacie: najpierw odbije pileczke, potem opowiem jak to jest fajnie, a na koncu dodam ze jednak jakas drobna sprawa nie jest ok,zeby nie bylo ze same plusy, jest 40% na tym forum. Jak ktos bedzie mial ochote to i tak do Was przyjdzie, nie musicie przeklamywac forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Stevie, proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. Forum GoWork.pl jest miejscem publicznym, na którym zabrania się obrażania innych osób. Wpisy tego typu nie będą akceptowane. Zapoznaj się proszę z regulaminem forum https://www.gowork.pl/regulamin Zachęcam Cię do konstruktywnych wypowiedzi na temat firmy Impuls-leasing Polska. Czy możesz coś napisać o bieżącej sytuacji w firmie? Czy są poszukiwani nowi pracownicy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Stevie, jeżeli nie zgadzasz się z użytkownikiem @Konstanty podaj w swojej wypowiedzi konkretne argumenty. Czy możesz coś więcej napisać o formie współpracy z firmą Impuls-leasing Polska? Czy nadal można wybrać pomiędzy własną działalnością gospodarczą a umową o pracę? Jakie widzisz plusy i minusy każdego z rozwiązań?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@ACAB, Każdy z pracowników ma inne wymagania względem swojej pracy, to normalne. Ludzie szukają dla siebie najlepszej ścieżki zawodowej. Szczególnie w ostatnim czasie. Zanim pracownik przekona się co jest dla niego najlepsze, musi przejść pewną drogę zawodową. Zdobyte doświadczenie pomaga mu w podjęciu przyszłych decyzji związanych z zatrudnieniem. Może najlepiej przekonać się samemu i spróbować pracy w Impuls-leasing Polska?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ACAB
 Opinia

Zastanawiam się dlaczego tak dużo dzieje się na profilu tej firmy. Nowe wpisy pojawiają się prawie codzienne a amplituda emocji i relacji zupełnie poza jakąkolwiek skalą. Po lekturze 3 stron wpisów dochodzę do wniosku, że albo może to być najlepsze miejsce do pracy albo to najgorsze z możliwych. Jednak biorąc pod uwagę fakt, że od 11 lat firma stałe się rozwija, a co jest oczywiste bez dobrej jakości kapitału ludzkiego byłoby to najzwyczajniej niemożliwe, przychylam się do tej pierwszej myśli choć i drugiej wykluczyć nie mogę.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Binkowski, Jak oceniasz poziom organizacyjny tej firmy i możliwości rozwoju? Czy firma Impuls-leasing Polska stawia na pracowników z doświadczeniem czy daje szanse także młodym kandydatom? Wasza opinia o firmie jest bardzo ważna, na pewno są osoby, które szukają o tej firmie świeżych informacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Binkowski
 Opinia

Mogę polecić. Jestem tam 2 miesiące, jak na razie kasa na czas, dobra atmosfera, dyrektor luzak ale potrafi zmotywować do dobrej efektywności. Co do stawek - jak dla mnie OK, jest nawet trochę więcej niż mówiono na początku.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia

Skoro na młodszego analityka ogłoszneie wisi od pół roku to chyba ciężko znaleźć kogoś do pracy za 12zł na zleceniu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecny
 Opinia
@Obserwator 14.08.2018 11:46

Nie wiem skąd masz takie informacje Obserwatorze, ale jest tak: - to jest już kolejna rekrutacja (nr 4) na nowego analityka, 3 innych dołączyło w maju i czerwcu do spółki - firma rośnie więc potrzeba nowych pracowników, - kwota jaką podałeś to kłamstwo i ma się nijak do realiów. Rozumiem, że miałeś nieudaną rekrutację w ILPOL stąd ta frustracja... w każdym razie życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
aspiryna
 Opinia
@Obserwator 14.08.2018 11:46

Bzduraaaaaa ... nie ma w IMPULSIE ofert na 12 zł ... weź się obserwator do roboty ... gdziekolwiek !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olek
 Opinia

Tak bardzo skrajnie różne opinie, że zupełnie nie wiem co sądzić! Idealnych firm nie ma i wszędzie może zdarzyć się wszystko.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o IMPULS-LEASING Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IMPULS-LEASING Polska Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny