Seargin

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Seargin Sp. z o.o.

Opinie o Seargin Gdańsk

Nie przegap nowości o Seargin Sp. z o.o.!

XXX

29.10.2019 15:38

Można mieć mieszane odczucia. Z początku wszystko super, rozmowy kwalifikacyjne, na których mówiono, że szukają ludzi na dłużej oraz, że przez pierwszy miesiąc pomagają się wdrożyć w pracę. Padło nawet zdanie, że jeśli komuś nie idzie a robi to co każą to szukają winy w sobie i starają znaleźć się rozwiązanie. Po pierwszym miesiącu wszystko wydawało się super, owoce w poniedziałki i wtorki, kanapki w czwartek a w piątek pizza. Pomijam nastawienie na wynik tej firmy, ponieważ to jest biznes i jest to zrozumiałe. Po miesiącu tych wyników nie miałem, nie wiadomo czemu bo robiłem to co kazali. Na spotkaniu z team leaderem powiedziałem co mi nie idzie i prawdopodobnie dlaczego, poprosiłem o pomoc i ustaliliśmy kroki aby to sprawdzić. Efektu brak. Nie otrzymywałem pomocy o którą wprost prosiłem i o której mówiono na rozmowach kwalifikacyjnych. Mało tego słyszałem, że muszę być samodzielny i kombinować. Rozumiem, że firma nie chce niańczyć pracowników jednak jako osoba nie znająca branży nie otrzymałem pomocy nawet w 1 miesiącu jak zapewniali na rozmowie.(usunięte przez administratora)Za każdym razem, kiedy prosiłem o pomoc słyszałem "nie teraz, na spotkaniu" , "Musisz kombinować". Czasami dostawałem jedną wskazówkę i to by było na tyle. Podobno nie tylko mnie w taki sposób potraktowano. Pracownicy w tej firmie nawet nie uczą się swoich imion, ponieważ jest tak duża rotacja.
    Młody naiwny

06.11.2019 20:00

Potwierdzam powyższe. Team Leaderzy to głównie osoby z długim stażem w firmie, które mimo braku doświadczenia, kierunkowego wykształcenia, a przede wszystkim predyspozycji, zostały przełożonymi. Otrzymują pokaźne wynagrodzenie i to chyba jedyny powód, dla którego wciąż pracują w tym miejscu. Same zdają sobie sprawę z tego, jak traktowany jest szeregowy pracownik i w kuluarach nie szczędzą negatywnych uwag w stronę szefostwa. Część z nich przyzwyczaiła się do praktykowania spychologii czy odwlekania kontaktu z klientem. Ale po co się w sumie wysilać? Są też niestety tacy, którzy bardzo źle traktują podwładnych-po januszowemu, nie panują nad emocjami, potrafią po chamsku się odezwać, podkopać poczucie własnej wartości. Bardzo to przykre, jednak jak napisał ktoś wyżej-karma wraca.
    Szok

13.11.2019 09:57

Powyższym wpisem tylko potwierdzasz to, co ludzie pisali wczesniej. Brak umiejętności zarządzania ludźmi, brak wsparcia, brak pomocy. Coś dużo tych wyjątkowych sytuacji Kiedy ludzie są wyrzucani z pracy. Może naprawdę warto spojrzeć na to z boku zamiast ciagle uważać, ze problem z firma nie istnieje, tylko to ludzie są jacyś niepoważni. Myślicie, ze to nie wpływa na prace ludzi, którzy wykonują swoje obowiązki, a jednak pracują w strachu, ze to może być ich ostatni dzień pracy i zostaną na lodzie? Trochę mniej samouwielbienia, bo to nie w innych ludziach tkwi problem. więcej dystansu i samokrytyki. A jak ktoś nie potrafi znieść krytyki to nie powinien zarządzać z ludźmi. Mam nadzieje, ze tym razem nie usunięcie opinii. Pozdro!
    ByłaPracownica

27.06.2019 14:41

Pracowałam w Seargin prawie rok. Jeśli ktoś chce rozpocząć karierę w rekrutacji IT, to jako pierwsza firma jest ok. Na początku wszystko wydaje się fajne, ale z czasem można zauważyć jak są traktowani pracownicy i jaka atmosfera panuje. Dla firmy liczą się tylko pieniądze, nie dbają o pracowników, co może potwierdzić ogromna rotacja. Na początku można się dużo nauczyć, ponieważ trafiasz do nowego środowiska, ale z czasem siedzisz w miejscu. Robisz to samo na etapie juniora jak i seniora. Account Managerzy są wybierani poprzez ilość deali.... nikt nie zapewnia szkoleń jak prowadzić zespół, co w dużej mierze jest ogromnym problemem. Dodatkowo, jeżeli zdecydujesz się podpisać umowę, przeczytaj ją ostrożnie... zauważ, że nikt Ci nie wypłaci prowizji za deale, które zrobiłeś już na wypowiedzeniu. Dopytaj również o benefity, bo tam też jest haczyk. Na wszystko trzeba sobie zasłużyć ilością deali... Osobiście, jeżeli chcesz zdobyć doświadczenie jako rekruter IT, to polecam, ale po pół roku można uciekać. :)

28.10.2019 13:07

To prawa.. Rotacja nieziemska. Jedni samo odchodzą, a inni dostaja wypowiedzenie. Bez uprzedzenia, bez rozmów
    Frnk

08.11.2019 16:19

Przecież napisała, że dla firmy liczą sie TYLKO pieniądze. Czytanie ze zrozumieniem sie kłania

12.09.2019 09:08

Nick55

22.10.2019 16:58

Tak, z 45 minut doliczane jest 30 min. Pracuje się wyłącznie w godzinach od 8-16:30 albo 9-17:30. Przerwa jest również o stałych godzinach. Zero elastyczności.

23.10.2019 07:42

Tak, czas spędzony w pracy zostaje wydłużony o 30 min. Praca do 16.30 lub 17.30..
    fall of 76

06.10.2019 13:43

Pracuje w tej firmie już jakiś czas i chciałbym wyrazić swoją opinię. Ogólnie to atmosfera pracy oraz zadania na pierwszy rzut oka wydają się przyjemne, owoce, kanapki i pizza są bardzo przyjemne i trochę się to wyróżnia no i większość ludzi jest miła, jednak tutaj jest koniec pozytywów. O ile każdy jest miłym człowiekiem to jeżeli chodzi o sprawę biznesową to jest kompletnie odwrotnie, szkolenia są słabe, od team leaderów dostaje się rozkazy a nie pomoc (zrób tak, a dlaczego, bo tak mówię)(usunięte przez administratora)Dodatkowo szefostwo o ile miłe, to za wszelkie złe momenty w biznesie obwinia pracowników a sobie nie zarzuca nic. (usunięte przez administratora)Ogólnie na początek praca jest dobra, żeby poznać rynek, ale po 3 miesiącach można spokojnie uciekać. A no i mają 1660 opinii od 2015, trochę za dużo jak na firmę która przyjmuje do pracy około 5 osób co miesiąc...

08.10.2019 18:12

Z atmosfery pracy
    Fall of 76

11.10.2019 16:57

Wynika to z braku różnorodności taskow i czepiania się team liderów. Przez dwa lata klikać to samo i słyszeć jak na się to dokładnie robić jest bardzo nieprzyjemne. Micromanagement i nadgorliwość są najgorsze
    Marsz Marsz Dąbrowski

12.09.2019 15:16

Jeden z Panów Rekruterów dzwoni do obecnego pracodawcy z prośbą o kontakt do mnie bo ma oferte pracy. Jak dla mnie praktyka nawet z legalnego punktu widzenia jest śliska i conajmniej wątpliwa. Nie wspomnę o dobrym smaku i jakimś obyciu biznesowym.
    Tomasz

09.09.2019 21:23

W firmie Seargin pracowałem 2 lata, poczatek wspominam dobrze jednak od jakiegos czasu pojawil sie problem z kapiaca ciagle woda z sufitu z ktorym wlasciciele nie potrafia sobie poradzic. Dział administracji jakby wogole nie istniał. Malo poważne miejsce.
    KaroL

09.09.2019 10:46

Osobiście nie polecam firmy. Specjalista ds. wsparcia technicznego IT - HelpDesk, brałem udział w tej rekrutacji kilka miesięcy temu. Treść ogłoszenia nie ma nic wspólnego z oczekiwaniami przedstawionymi na rozmowie, niskie stawki, wysoka rotacja, w trójmieście jest dużo ciekawszych miejsc.

02.08.2019 13:58

Generalnie firma była dobra na start, kiedy ja tam pracowałem. Z tego co wiem, obecnie również nie jest tam ciekawie, stąd dziwią mnie te wszystkie pozytywne opinie. Nie ukrywajmy, że w większości, opinie dają osoby niezadowolone, a te zadowolone raczej mało się na takich stronach uaktywniają. Żeby być obiektywnym, to fajnie się tam pracowało jak byli fajni ludzie dookoła, można było się sporo nauczyć z czasem, ale ktoś kto jest słaby psychicznie i na stres źle reaguje, długo nie posiedzi, bo stresu i ciśnienia jest bardzo dużo. Nie mając za dużego doświadczenia, byłem pewien, że wszędzie tak jest, ale rzeczywistość okazała się bardziej przyjemna :)(usunięte przez administratora) Rozumiem branżę oraz to, że hajs musi się zgadzać, jednakże nie popadajmy w skrajności. No ale cóż, firma jest prywatna, szefowie sami wiedzą najlepiej jak to prowadzić. Bezczelne i trochę smutne jest tylko, że większość z tych komentarzy wychwalających pracę tam i firmę samą w sobie, jest po prostu pisanych przez jedną osobę. Szefowie, trochę pokory byście okazali. Pomijając sam styl i kolejności w jakich poruszane są kwestie, same błędy stylistyczne i ortograficzne, które się pojawiają, są w tych wypowiedziach takie same... No i ta ogromna liczba ocen... Konkurencja, która dużo dłużej jest na polskim rynku i zatrudnia dużo więcej ludzi jest daleko w tyle z tą ilością. No cóż. Mam nadzieję, że będzie tam tylko lepiej, bo sentyment pozostał. Powodzenia i pozdrawiam!

14.08.2019 13:54

Oczywiście, że tak. Nauczysz się tam pracy pod presją, co swoją drogą nie jest złą umiejętnością. Szkolenia również są, więc wiedzę na pewno zdobędziesz. Zastanawia mnie tylko, dlaczego moja opinia została usunięta przez administratora i dlaczego, skoro zawarte były tam informacje istotne z punktu widzenia potencjalnych pracowników, nie było obrażania nikogo ani kłamania czy zakrzywiania rzeczywistości. Ehh, zero pokory...
    odp

23.08.2019 08:23

@Marta Wewnętrzne
    K

31.07.2019 13:06

Czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat przebiegu rekrutacji? Jak to wygląda, na co się nastawić?

02.05.2019 10:49

Zastanawiam się nad aplikowaniem do firmy na stanowisko asystenta ds. rekrutacji. Mam doświadczenie w rekrutacjach na stanowisko tzw „niższego szczebla” oraz angielski na poziomie B2. Nie mam za to doświadczenia związanego z IT. Czy ktoś z Was mógłby udzielić mi informacji, na jakie zarobki można liczyć na starcie?

07.07.2019 17:36

Podbijam, czy ktoś zna odpowiedz?
    Polecam

06.07.2019 11:08

Bardzo polecam tą firmę, zarobki są wysokie, z każdym awansem co raz wyższe i są jawne, widać do czego można dążyć. Można się dużo nauczyć, przez szkolenia itd., prawda, ze praca czasami bywa monotonna ale to zależy tez dużo od nas, bo technik rekrutacji jest bardzo dużo. Ludzie w pracy są mili, wiec można na sobie polegac. Firma na plus, jak ktoś chce się rozwijac i nie boi się wyzwań. Praca może być stresująca i frustrująca, ale która praca taka nie jest? Polecam dla osób, które szukają pozytywnej atmosfery, są ambitne a nie skupiają sie tylko na byciu roszczeniowym, bo jako milenialsowi „mi się z góry wszystko należy” :)
    JA_15

26.06.2019 12:07

Ja osobiście polecam firmę. Już trochę tu pracuje i nie spotkałam się z negatywnymi sytuacjami opisanymi przez innych w opiniach niżej. Szefowie są mili i skorzy do rozmów, jeśli coś dzieje się nie tak jak powinno. Jak w każdej firmie będą zawsze sytuacje stresujące, lecz nic odchodzącego od normy. Dając z siebie trochę energii i chęci można dokonać wiele, jak i dużo zarobić i co ważniejsze ciągle się uczyć! Firma bym powiedziała jest dla ambitnych a nie dla leniwych i roszczących sobie tylko wszystkiego co przyjdzie na myśl. Atutem jest to, że firma ciągle się rozrasta więc możliwości jest wiele, trzeba tylko chcieć.
    Nie polecam

17.06.2019 12:49

Zastanawiam sie, co musieli obiecać team leaderom i pracownikom firmy za takie przeklamane opinie. Typowe korpo, ktore lepiej omijac z daleka. Okej, benefity sa, ale to takie, które w zasadzie obowiazuja juz w większości firm. I to nie od zaraz, nie, nie... najpierw musisz zarobić konkretny hajs dla firmy, zeby dostać np. Multisport. (usunięte przez administratora)Codziennie rano zastanawiasz sie, co Cie dzisiaj spotka. Początek to jedna wielka niewiadoma. Nic nie wiesz. Niby masz szkolenia, ale to czarna magia. Uczysz sie w zasadzie sam na projektach. Targety nierealne, awansować jest coraz trudniej. Warto sie zastanowić...
    Gruby

21.06.2019 03:40

A spodziewałaś się, że po kilku dniach szkolenia będziesz miała całą wiedzę z IT w jednym paluszku? Szkolenie ma ci wpoić podstawy podstaw, a wiedza jak zawsze przychodzi w praktyce. Awanse są dość regularne i ja nie widzę tu tendencji do spowolnienia. Może ktoś zatracił poczucie czasu jeśli np. poszczęściło mu się na pierwszym projekcie i teraz chciałby co miesiąc nowy awans. Targety są i zawsze były pro forma, rzeczywista ocena pracownika to raczej kwalifikacja tego jak wypada na tle całego zespołu i co osiągnął przy swoich możliwościach (łatwiejsze czy trudniejsze projekty). Niektórzy chcieliby wszystko od razu, a pensje i tak są niezłe już od startu biorąc pod uwagę, że wymogiem jest właściwie tylko angielski.
    Aga

03.04.2019 12:11

Ja zdecydowanie polecam firmę. Możesz się dużo nauczyć.. Atmosfera jest dla mnie ważna, a ludzie tutaj są na prawdę super. Tak jak napisał musisz wysłać CV pod ogłoszenie do adminsistracji i rekrutacji. Rozmowa po ang lub niem na spokojnie przejdziesz..
    Igor

29.01.2019 17:27

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie? Trudno dostać się do pracy? Super firma to może być trudno.

21.02.2019 20:16

wiem, że są rekrutacje do działów IT, rekrutacji i sprzedaży. pewnie na pracuj.pl lub na stronie znajdziecie..
    Polecam

23.02.2019 05:09

Zdecydowanie polecam spróbować
    Kinga Pienińska

14.02.2019 13:42

Paskudna firma,(usunięte przez administratora) Oceny są przekłamane. Firma zatrudnia około 55 osób, a jakimś cudem ma tu ponad 1600 ocen. Ogromna rotacja, zarząd który sam ze sobą nie może dojść do porozumienia. Obwinianie zwykłego pracownika o wszystkie negatywne sytuacje. Praca pełna stresu i nierealnych targetów. Atmosfera jak w najgorszym callcenter, mimo że na rozmowie rekrutacyjnej starają się wmówić, że jest inaczej. To codzienność w firmie Seargin.
    icek

30.08.2017 13:16

@Dominika. rekrutacja jak rekrutacja... Kontakt z kandydatami i przedstawianie ofert pracy. Dzwonienie, pisanie, rozmawianie... W dziale rekrutacji początkujący mają +/- 2 tyś na rękę i możliwości awansu i większej kasy. Najlepiej mają Liderzy zespołów bo zarabiają kilkukrotnie więcej kasy i duże prowizje, ale do tego trzeba przejść kilkumiesięczną drogę za Targety... No a benefity to jak wszędzie -bezpłatna karta sportowa i lekarska i języków nauczanie. znasz angielski i się dobrze sprzedasz na rozmowie z liderem to dostaniesz pracę.
    kasia

12.12.2018 17:38

Bardzo polecam.. jestem zadowolona. bardzo duzo sie tu nauczylam

18.11.2018 19:33

Ze swojej strony polecam. Cieszę, że trafiłem (właściwie przypadkiem) na tę firmę, bo inaczej dalej kisiłbym się w jakimś kołchozie nie wiedząc, że z takimi samymi kwalifikacjami można pracować przyjemniej, wygodniej i za lepszą kasę. Jeśli nic nie zmieni się na gorsze, to planuję tu siedzieć ile można. Zarobki są naprawdę ok jak na tak niskie wymogi wstępne (właściwie wystarczy angielski, mile widziane doświadczenie w obsłudze klienta). Można dość szybko awansować i jeszcze dodatkowo je zwiększyć, są też solidne prowizje od zrealizowanych celów. Ścieżka awansu jest jasno określona i identyczna dla każdego pracownika - daje to świadomość, że rzeczywiście do czegoś dążysz i realnie się do tego przybliżasz z każdym dealem (znalezionym i zatrudnionym kandydatem), a nie siedzisz jak taka japa w ogromniastym zespole, gdzie awansuje jedna osoba na rok i przez lata zarabiasz tyle samo. Praca polega na wyszukiwaniu specjalistów IT na różne stanowiska, najczęściej do dużych, bardzo znanych firm. Dla mnie plusem jest świadomość, że masz swoją cegiełkę w ich budowaniu, a niekiedy wręcz wielką cegłę, bo stanowiska bywają też np. project managerskie. Każdy prowadzi swoje rekrutacje i ma w nich względnie wolną rękę - już począwszy od wyboru projektu, formy zareklamowania oferty, tempie jakie sobie narzuci (byle wyrobić się w czasie), strategii w poszukiwaniu kandydatów (telefon, mail, baza firmowa, media społecznościowe, headhunting, kontakty z poprzednich procesów, polecenia, itp.). Ludzie dookoła w większości pomocni i wspierający, a po resztą ty też masz duży wpływ na to, dla którego managera chcesz robić projekt, więc wybierasz z kim ci się lepiej pracuje. Firma jest raczej nieduża (trzy placówki), co powoduje, że dyrekcja kojarzy każdego pracownika indywidualnie, wie kto jak się przykłada i podchodzi ze zrozumieniem. Nie ma jakiejś chorej rywalizacji, bo ścieżka awansu jest dla każdego niezależna. Na miejscu różne formy poczęstunku, raz w tygodniu lunch. Dla chętnych duże i wystawne imprezy integracyjne w Gdańsku co kilka miesięcy połączone z jakimiś różnymi atrakcjami i bajerami. Poziom stresu w pracy jest dla mnie zerowy - osoby, z którymi się kontaktujesz to nie jakieś rozdarte dzioby w dziale reklamacji czy innej obsłudze klienta, tylko spece IT, ludzie na poziomie, którzy raczej nigdy nie są niemili, bo nawet jeśli nie podoba im się twoja oferta, to chcą sobie zostawić kontakt na przyszłość. Minusem jest tylko to, że wiele zależy od szczęścia i nie zawsze wyniki odzwierciedlają twoje zaangażowanie, ale przełożeni wiedzą to i rozumieją, jest też bezpośredni zwierzchnik, account manager, który zna cię najlepiej i widzi, czy się starasz czy lecisz w kulki, tak więc rzeczywiście zaangażowana osoba źle w tej firmie mieć nie będzie.
    [email protected]

07.11.2018 10:30

Witam, Poszukujemy do pracy w krajach skandynawskich pracowników produkcyjnych jak również konstruktorów. Dyplomy, certyfikaty lub inne zaświadczenia nie są wymagane. Liczą się umiejętności oraz doświadczenie. Umiejętność podstawowe dla pracowników produkcyjnych: - podstawowe umiejętności czytania rysunku technicznego oraz dokumentacji produkcyjnej - obsługa maszyn CNC do metalu (prasy krawędziowe, tokarki, wycinarki laserowe) - umiejętności montażowe (rury, elektryka) - umiejętności spawalnicze - inne umiejętności produkcyjne (np. malowanie proszkowe) Umiejętności dla konstruktorów: - Doświadczenie z oprogramowaniem CAD 3D/PLM (Catia v5 + Enovia, Catia v6, Solid Edge, Solid Works, Autocad, Inventor, Microstation, ProE (CREO), Vertex, AVEVA, 3DMax itp. -Doświadczenie w tworzeniu modeli 3D i wizualizacji -Doświadczenie w tworzeniu szerokiej gamy dokumentacji konstrukcyjnej 2D. -Doświadczenie w PDM, VPM, ERP, -Doświadczenie w przemyśle ciężkim (przemysł okrętowy, maszyny do papieru) -Doświadczenie w przemyśle lekkim (meble i urządzenia nierdzewne dla gastronomii) -Podstawowa znajomość języka angielskiego -Prawo jazdy Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenia oraz pakiet socjalny. Zapewniamy zakwaterowanie, zwrot kosztów podróży, opiekę medyczna, szkolenia oraz pełną pomoc podczas pobytu za granicą.
    Hubert

31.10.2018 16:26

Witam, czy ktoś może powiedzieć coś o pracy na stanowisku NOC Junior Analyst? Jakie są średnie zarobki, z urządzeniami jakich firm ma się doczynienia itd?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Seargin?

Kontakt - Seargin Sp. z o.o.

Bernarda Chrzanowskiego 11 80-278 Gdańsk

REGON:22204124000000

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    Janusz

16.10.2018 17:35

Nie polecam rekrutacji w tej firmie. (usunięte przez administratora) Zawracanie głowy
    hela

24.10.2018 10:05

a ja zdecydowanie polecam i jest nas tu wielu. pozdrawiam konkurencje.
    alicja

23.10.2018 16:30

czy ktoś może powiedzieć, na czym dokładnie polega praca na stanowisku asystentki ds. rekrutacji? i czy, znajomość angielskiego na poziomie mocnym b1 jest wystarczająca
    hela

24.10.2018 10:02

wsparcie zespołow w poszukiwaniu i weryfikacji kandydatow na projekty realizowane przez firmę. kontakt / rozmowa ze programistami, nauka branzy. wprowadzanie danych do systemu. Twoj poziom angielskiego powinien wystarczyć. powiedzą wszystko na rozmowie rekrutacyjnej..
    Parówa

09.10.2018 17:16

Cześć, aplikowałam na Asystentkę działu administracji. Czy ktoś był na takiej rozmowie rekrutacyjnej, o co mogą zapytać, ile na start ofertują siana?

06.08.2018 16:30

@Janusz dlaczego tak uważasz? Twoja wypowiedź niewiele nam wyjaśnia, a z chęcią dowiemy się jak najwięcej na temat firmy Seargin. Komentujmy w sposób merytoryczny i obiektywny, bez względu na to, czy mamy negatywne, bądź pozytywne odczucia.
    Alo

13.09.2018 08:02

@Alo
    dobrze

25.09.2018 23:09

dobrze
    Tragedia

15.04.2017 15:07

Tragedia. Nikomu nie polecam. Pieniądze jak na rodzaj branży są tragiczne. Częste nadgodziny, stres. Brak organizacji pracy i związanych z nią procedur. Firma tragedia, chcąca być wielką korporacją. Rynek jest ogromny, warto szukać gdzieś indziej.. Brak szacunku do pracownika - najważniejsze jest wyrobienie targetu. Ogromna rotacja.
    Aha

12.09.2018 19:30

Chyba konkurencja
    Gordon

25.09.2018 12:24

Samouwielbienie bardzo dużo mówi o człowieku i jego pracy :) Kolega/koleżanka napisał dużo prawdy o firmie.
    Janusz

03.08.2018 13:18

Mało poważna firma nie polecam.

29.05.2018 12:57

@Roma, dziękuję za odniesienie się do mojego pytania. Widzisz, ile użytkowników, to tyle też opinii. Możesz napisać coś o Searginie więcej, skoro znasz sytuację i konkrety to może mogłabyś pomóc poszukującym tutaj pracy?
    Misiunia

09.06.2018 11:57

Normalna praca w rekrutacji.. od 8-16:30 lub 9-17:30, w tym długa przerwa - ale są zwolennicy szybszego wyjścia. potwierdzam, może i by szefostwo chciało :), ale pracy po godzinach nie widziałam.. może dlatego, że ja nie zostałam. Każdy ma do wyrobienia swoje cele, ale ma do pomocy swojego kierownika i dyrektorkę Aśkę. Wiadomo, nie zawsze jest łatwo z celami... ale ogólnie luz. Wynagrodzenie do ręki zawsze mogłoby być lepsze, co awans to więcej, ale prowizje nadrabiają, a po awansie i posiadaniu własnego zespołu to bardzo duża kasa. Atmosfera większość czasu jest spoko, dzięki ludziom w zespołach. Dodatki to angielski bezpłatnie i multisport i opieka medyczna (wraz z awansami więcej..). Muzyka na open space w dziale rekrutacji - to ważne jak ktoś lubi ciszęęęę! Owoce, pączki, kawy, miody, drożdżówki, kanapki, pizze - czasem zamiana na inne jedzonko - pamiętają o weganach;), wyjścia integracyjne też są grube - więc benefity ok.
    JO

07.06.2018 20:05

O CZYM JEST ROZMOWA PO ANGIELSKU :)?

23.05.2018 17:45

@Maskara, post był dodany już jakiś czas temu, ale były w nim podane zarówno plusy jak i minusy pracy w Searginie. Powiedz ilu osobom w firmie udaje się wyrobić wyniki co miesiąc i na jaką dokładnie premie ze strony firmy mogą wtedy liczyć?
    Roma

23.05.2018 20:07

Nikt nigdy nie siedzi tam po godzinach. Co jak co, ale to akurat kompletna bzdura.

24.01.2018 23:52

Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie. Gorąco polecam!

Masakra

23.01.2018 21:03

"Firmę tworzą ludzie i atmosfera" - O tym niestety kierownictwo nie wie i nie przywiązuje do tego większej uwagi, bo podobnie jak w poprzednich opiniach - najważniejsze są cyferki. Wpierw tworzy się wokół nowych pracowników sztuczną bańkę samych pozytywów jaka to super firma i jakie wspaniałe daje możliwości ale uwaga, ta bańka z czasem pęknie i to z potężnym hukiem. - firma dobra na "początek" przygody z rekrutacją. Po pół roku ( o ile nie zwariujesz) warto szukać czegoś innego. - wszechobecny chaos i zero jakichkolwiek norm pracy to standard. - generalnie kiedy jesteś dobry i wyrabiasz normy (co udaje się 20% pracowników gdyż normy te są nieosiągalne, jedyne co pozwoli Ci je osiągnąć to szczęście bo na wiele rzeczy nie masz wpływu o czym też się w firmie zapomina i z czasem będzie się z tego rozliczonym) to jesteś super i nikt na dywanik Cię nie weźmie, ale mimo tego wystarczy, że raz noga Ci się podwinie i nagle już przestaniesz być tą fajną kurką od złotych jajek, a staniesz się zwykłym pospolitym gołąbkiem ;) - open space nie sprzyja skupieniu więc warto zainwestować w zatyczki do uszu. - jeśli nie wyrabiasz się w określonym czasie, miej świadomość tego iż zostanie Ci uświadomione iż warto zostać po godzinach. Nikogo nie będzie obchodziło, że masz np. lekarza i wizyty tej nie możesz przełożyć czy też masz inne dodatkowe zajęcia (korki, lekcje języka, własne pasje). Nie zostaniesz - czyli Ci nie zależy. - Firma jak każda inna ma pewne miesięczne cele, które powinna osiągnąć w danym miesiącu. Jeśli w połowie miesiąca juz wiadomo, że to się nie uda - przygotuj się na atmosferę gdzie spokojnie można siekierę zawiesić. Atmosfera trwa od tygodnia do dwóch. (pracowałam tam ponad dwa lata, może raz zdarzył się "spokojny" miesiąc) - Bezstresowa praca? zapomnij o czymś takim. Nawet po pracy. - Z czasem dojdzie bardzo wiele innych obowiązków, które normalnie nie powinny do Ciebie należeć. Więcej obowiązków to więcej braku czasu na Twoje główne zadanie co w konsekwencji daje opóźnienia w pracy i dalej idąc - wychodzi na to, że się nie starasz i nagle nikt nie weźmie pod uwagę tego, że to przez nawał innych obowiązków zupełnie nie z działki którą powinieneś się zajmować. Przywykniesz. - O zarobkach się nie wypowiem. Każdy ma inne oczekiwania i potrzeby więc to kwestia indywidualna. - O osobach kierujących całą firmą również się nie wypowiem. Poczytajcie poprzednie opinie. - Dodatki do pracy są ok (owoce, pączki, pizza, multisport, opieka medyczna + premie za wyniki) - Ścieżka kariery - jedna z najbardziej absurdalnych jakie w życiu widziałam. O wiele łatwiej będzie Wam dojść boso z Gdańska na Mont Everest i z powrotem, ale jeśli znajdziesz się w gronie tych osób które mają szczęście w życiu to zapewne jakimś cudem Ci się uda wspiąć trochę wyżej po szczeblach, ale jakim kosztem to również przemilczę. - imprezy integracyjne- 3-4 razy w roku. Firma nie żałuje na tego typu imprezy więc to może być plus. Podsumowując: takie mocne 2/5. Dobre na start jeśli masz mocną psychikę, lecz pamiętaj że firm tego typu jest więcej. Warto zastanowić się nad inną ;)

03.09.2017 10:55

@icek czyli na rozmowie rekrutacyjnej jest sprawdzana Twoja znajomość języka obcego? To jest test pisemny, czy też rozmowa w pewnym momencie odbywa się w tym języku?
    Icek

04.09.2017 14:02

@Dominiko, przeprowadzana jest rozmowa rekrutacyjna w języku angielskim. Testów nie było - przynajmniej w moim przypadku.

16.08.2017 19:21

Asystentka nadal pracuje tam, po prostu sama nie wyrabia się ze swoimi obowiązkami, więc szuka kogoś do pomocy. Choć ma niewiele do roboty, lubi wyręczać się kimkolwiek ze swojego zespołu. Atmosfera w pracy z jednej strony luźna, sympatyczna, choć głośna muzyka może niektórym przeszkadzać. Szef rzadko kiedy bywa w firmie, często jest w poznańskim oddziale lub w Warszawie. Sprawia wrażenie jakby sam nie wiedział, co dokładnie dzieje się w jego firmie, jakie są w niej problemy. Skupia się tylko na tym, żeby rekruterzy wyrobili target. Nie mogą nawet w spokoju do toalety pójść. Nabór na stanowisko rekrutera trwa na okrągło w związku z wielką rotacją, chyba na stałe są tylko osoby, które pracują tam od samego początku istnienia firmy i mają już swoje zespoły. Praca w "administracji" jak to Urząd Pracy podawał polega na zabawie tekstem w MS Word. Żmudna robota, bardziej dla uczniów lub młodych studentów, żeby sobie dorobić niż dla kogoś po studiach, bo po prostu nie ma w tym miejsca na rozwój osobisty. Plusem jest karta benefit, która w zasadzie jest już wszędzie standardem, owoce co poniedziałek, czwartkowe pączki oraz sporadyczna pizza.

16.08.2017 19:26

Dodatkowym minusem są też wymuszone nieodpłatne 45 minutowe przerwy. Fajnie, że można chociaż wybrać, czy od 13 czy od 14. Praca w godzinach 8-16:30 lub 9-17:30
    serwus

01.08.2017 16:46

Dlaczego Seargin - Torun?? firma ma siedzibe w gdansku. seargin to jedna z wielu firm zatrudniajaca rakruterow do poszukiwania specjalistow it. chwilami praca przypomina call-center. wydaje mi sie, ze firma stawia na ilosc wykonanych polaczen, ilosc rekruterow a nie na jakosc pracy. taka łopatologiczna praca... zatrudniaja w szczegolnosci osoby bez doswiadczenia, ale ogarniete. jest bardzo duzo fajnych benefitow, ale firma ma w mojej opinii jeden duzy problem - osoby zarzadzajace firmą bardzo ignorują potrzeby pracownikow a nawet samej fimry. praca jest dosc chaotyczna, czesto wdrazane sa nowe pomysly oderwane od rzeczywistosci. osoby zarzadzajace firma podejmuja wiele pochopnych decyzji bez przemyslenia ich konsekwencji. jesli szefowi wpadnie do glowy, ze zwieksza target z 10 polaczen dziennie na 20 to jest to wdrazane natychmiast i bez dyskusji. jest przez to nerwowo. sporo osob przez to odchodzi. trzeba powiedziec ze szefostwo jest bardzo zaangazowane w rozwoj firmy, wiec przykre jest to ze tyle poswiecają czasu na rozwój seargin a sa tak zapatrzeni we własne pomysły i ignorują opiniie innych ze az sie dziwie ze ta firma jeszcze funkcjonuje. Seargin oceniam jako firme w ktorej stosunkow łatow zdobyc prace (wystarczy dobrze sie zaprezentowac i znac angielski), ale warto po pol roku szukac sobie czegos w dojrzalszej organizacji.
    Gestam

26.07.2017 07:27

Polecam produkcje. Planowanie i nadzorowanie pracy podległego zespołu produkcyjnego, kontrola realizacji zleceń produkcyjnych, bieżące rozwiązywanie problemów operacyjnych, dbanie o zachowanie standardów jakości dla linii produkcyjnej , przygotowywanie raportów i rozliczeń z bieżącej produkcji, dbanie o przestrzeganie przepisów BHP i Ppoż.

16.05.2017 18:47

werf

07.05.2016 13:14

@ali no to przeciez najczesniej tak wlasnie jest..kazdy ma swoje zdanie i kazdy chce je wyrazic..ciezko wszystkim dogodzic a mozna przeciez samemu sprobowac sie do nich dostac i zobaczyc jak tam jest..
    ali

16.03.2016 09:53

Cały czas czekam na uruchomienie kolejnej rekrutacji w Warszawie. Wiem, że w ubiegłym roku poszukiwali specjalisty ds. rekrutacji IT. Ciekawe jakie zarobki są na tym stanowisku.

Zostaw merytoryczną opinię o Seargin Sp. z o.o.