Seargin

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Seargin Sp. z o.o.

Opinie o Seargin Gdańsk

Nie przegap nowości o Seargin Sp. z o.o.!

11.08.2022 15:21

Znalazłam ogłoszenie odnośnie asystenta ds rekrutacji. Możecie mi napisać jak przebiega proces rekrutacji w tej firmie i jak weryfikowane są kompetencje? Interesuje mnie tez kwestia jakie są widełki płac (niestety w ogłoszeniu jest to bardzo enigmatyczne) i po jakim czasie można liczyć na UoP na czas nieokreślony.
    nat

21.10.2022 09:46

Czy można wiedzieć coś więcej? Powiem szczerze, że też grubo się zastanawiam, ponieważ wygląda na to, że etapów tej rekrutacji jest bardzo dużo i na wszystko trzeba nie wiadomo ile czekać. Czy szkolenie, które trwa 2 tygodnie jest już płatne? Czy jest to w ramach godzin pracy? Mówicie tutaj o jakiejś śmiesznej płacy? Ile wynosi dla takiego początkującego rekrutera? Warunki i to co przedstawiają wydają się być dość wygodne, stąd moje zainteresowanie, a na ten moment chciałabym podjąć właśnie pracę zdalną. Natomiast chciałabym poznać Waszą opinie i doświadczenia, gdyż nie wiem czy warto tracić tyle czasu, bo jednak jeżeli mam czekać niewiadomo ile i przez ten czas nie zarabiać, to nie jest to opłacalne. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
    K

21.10.2022 16:36

Etapów rekrutacji jest 2. Szkolenie jest w ramach pracy, także normalnie masz pensję.
    Juz tu bylem

19.09.2022 19:01

Jak wyglada praca na stanowisku IT analist z niemieckim? Od telefonow idzie zwariowac?

20.09.2022 15:49

Zachęcamy do zadawania pytań podczas rozmowy z rekruterem, dowie się Pan/Pani więcej o zadaniach i szczegółach pracy na stanowisku IT Analyst. Pozdrawiamy, Zespół Seargin
    Rozczarowana

30.08.2022 09:51

Wasi pracownicy zawracają głowę ludziom na portalach społecznościowych pisząc z ofertami pracy, po czym po odbyciu wstępnej rozmowy telefonicznej i przesłaniu CV nagle zostaje się potraktowanym ciszą, mimo próśb o feedback, albo przynajmniej o informacje zwrotną czy CV będzie dalej przetważane w celach rekrutacyjnych. Nic. Brak poszanowania do czasu potencjalnego pracownika bardzo słabo świadczy o Was jako firmie.
    Rozczarowana

06.09.2022 21:47

A z kim konkretnie? Bo Wasza jedna pracownica działu HR nie udziela już odpowiedzi na wiadomości które do niej wysłałam (i o które sama prosiła), również na wiadomości z prośbą o wyjaśnienie urwania kontaktu, także Wasz dział HR póki co jest zawodny. Poza tym, co to znaczy "wkradł się zwykły ludzki błąd"? Przecież na Linked In widać czy ktoś wyświetlił wiadomość, więc są one po prostu ignorowane.

16.09.2022 10:25

Dziękujemy za komentarz. Przykro nam słyszeć o takiej sytuacji. Mamy rozbudowany zespół rekrutacji z ponad 60 osobami. Dlatego prosimy o ujawnienie szczegółów na < hr-rec_at_seargin_dot_com > żebyśmy mogli usprawnić procesy po naszej stronie. Pozdrawiamy, Zespół Seargin
    AdamH

01.09.2022 09:07

Firmie nie wolno ufac, a szczególnie temu co obiecuja na rekrutacji. Mi zmarnowali kilka tygodni, bo po przedstawieniu moich warunkow finansowych dalej brneli w rozmowy ze mna dajac mi poczucie tego, ze te warunki akceptuja. Po pozytywnym przejsciu etapu rekrutacji nagle okazalo sie, ze oferuja finanse za ktore od razu powiedzialem, ze nie zgodze sie pracowac u nich. Firma zart - oddzial Gdansk na pewno.

01.09.2022 12:34

Dokładamy wszelkich starań, aby zachować wysokie standardy podczas rekrutacji przyszłych współpracowników, może jednak dojść do nieporozumień i jesteśmy chętni do wyjaśnienia sytuacji, decyzję pozostawiamy Panu. Pozdrawiamy, Zespół Seargin
    AdamH

01.09.2022 14:26

Bardzo się cieszę, że dokładacie Państwo wszelkich starań do zachowania wysokich standardów rekrutacji. Proszę zatem wyjaśnić z osobą prowadzącą rekrutację w Gdańsku jak to jest możliwe, by zadać pytanie kandydatowi o minimalne wynagrodzenie, poniżej którego kandydat nie podejmie współpracy i po otrzymaniu takiej informacji kontynuować proces rekrutacji, by w końcu zaoferować mu pracę z ofertą o wiele niższych zarobków niż stawiał kandydat? Po co takie pytania są zadawane skoro nie mają one żadnego zastosowania w praktyce? Ja przez tę Panią z HR straciłem inne interesujące propozycje prac, bo wierzyłem w poważne potraktowanie mojej osoby i moich wymagań. Pensja, która została mi zaproponowana jest pensją nawet poniżej pensji juniorskiej.

29.07.2022 16:48

Czy Seargin Sp. z o.o. organizuje staże dla studentów?
    m

11.08.2022 21:49

Często się pojawiają oferty dla stażystów, jako że do firma gwałtownie się rozwija. Istnieje duża szansa dostania stażu, niezależnie od wykształcenia - warto próbować.
    Lorem

12.01.2022 11:19

Firma na plus. Przejrzysta ścieżka rozwoju kariery (co jest rzadkie w innych firmach). Wiesz co musisz osiągnąć, żeby awansować i masz wszystkie narzędzia (szkolenia techniczne, webinary, i td.) i wsparcie zespołu, żeby się udało. Nie ma takich sytuacji jak w firmach konkurencyjnych, kiedy podsyłają CV kandydatów, którzy nie tyle, że nie wyrażali zgody na przesyłanie ich danych, a w ogóle nie wiedzą o tej rekrutacji. Więc codzienna praca jest zgodna z etyką biznesową. Ponadto, firma ma dobry wizerunek wśród kandydatów IT, co bardzo pomaga w procesach rekrutacyjnych, bo kandydaci są responsywni i chętni do rozmów. Oddziałowuje to też pozytywnie na mój wizerunek jako rekrutera IT. Dla przykładu uzbierałem wiele bardzo pozytywnych opinii o mnie i o procesie rekrutacyjnym na moim prywatnym koncie Linkedin.

28.02.2022 15:26

Jak bardzo zaawansowany angielski jest wymagany do pracy w firmie?

29.03.2022 12:32

Używamy języka angielskiego w codziennej pracy. Wymagamy znajomości języka na poziomie co najmniej B2, zarówno w mowie, jak i piśmie, dla komfortowej pracy w międzynarodowym środowisku. Dla pracowników oferujemy również dodatkowe nieodpłatne zajęcia z języka angielskiego online, także istnieje możliwość rozwoju kompetencji językowych. Pozdrawiamy, Zespół Seargin
    Prawdziwa opinia

26.03.2022 11:13

Nieprofesjonalne podejście i potraktowanie..nie poinformowali o negatywnym wyniku rekrutacji, która łatwa nie była jak brak na doświadczenia.

28.03.2022 13:55

Feedback dla kandydatów jest ważną częścią naszego procesu rekrutacyjnego, szanujemy czas i zaangażowanie każdej osoby. Informujemy kandydatów w czasie określonym podczas rekrutacji. Jeśli jednak nie otrzymał/a Pan/i informacji, bardzo przepraszamy. Pewnie wydarzyła się zwykła ludzka pomyłka, ponieważ nie używamy automatycznych szablonów odpowiedzi, za co jeszcze raz szczerze przepraszamy. Pozdrawiamy, Zespół Seargin
    Karolina

18.02.2022 12:16

Czy ktoś się orientuje czy w Seargin jest możliwość robienia płatnych nadgodzin, czy raczej starają się tego unikać?
    Qwerty

14.09.2020 10:21

Czy firma podchodzi elastycznie do czasu pracy? czy można rozpocząć pracę np. w jakimś przedziale czasowym typu 7.00-9.00 czy też są sztywno ustalone godziny pracy? Jeśli to drugie to w jakich godzinach pracuje się w firmie?

04.10.2021 09:57

Wprowadziliśmy elastyczne godziny wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych pracowników. Obecnie pracę można rozpocząć w przedziale godzinowym między 7.00 a 10.00 i proporcjonalnie do tego pracować 8 godzin, czyli do 15.00-18.00. Pozdrawiamy, Zespół Seargin

09.10.2021 00:34

Brawo! Lepiej późno, niż wcale:)
    Henryk

15.01.2020 01:12

Czy pierwszy miesiąc w tej firmie to typowe wdrożenie się w prace czy wymagają od początku wiedzy?

27.09.2020 14:24

Co do team leaderów, to problem jest jeszcze inny. Nastawienie team leadera fakt faktem, ma wpływ na komfort pracy, ale nie zawsze na wynik. Znam osoby, które mają miłych team leaderów i fajną relację z nimi, ale wciąż pomimo starań z obu stron, wyników nie ma, bo zlecenia są wstrzymywane, klient za mocno negocjuje stawkę, bądź nie udaje się coś jeszcze innego, nie zawsze zależnego od rekrutera. A znam też osoby z dobrymi wynikami, które są strzępkiem nerwów i chodzą po biurze strute, bo team leader jest taki, a nie inny. Tak naprawdę chodzi o to, który team leader opiekuje się którym klientem. Zlecenia od tych najpewniejszych, na najprostsze role, zawsze trafiają w pierwszej kolejności do zespołu opiekuna tego klienta i w tym jest cała bolączka. Pozostali po prostu nie mają na nie szans. Ludzie mają kompletnie różne możliwości i perspektywy zależnie od tego, w którym są zespole, a koniec końców oceniani są tą samą miarą i to nie jest fajne. Idealnym rozwiązaniem byłoby rozdzielenie funkcji account managera i team leadera tak żeby każdy miał równe szanse, jednak nigdy do tego nie dojdzie, bo to by była kompletna rewolucja i zbyt wielu kluczowych AM by na tym straciło. Ale marzyłbym żeby chociaż wprowadzili coś takiego, że każde nowe zlecenie pozyskiwane przez AM trafia obowiązkowo do ogólnej bazy zleceń, skąd później rozdzielane są przez jakąś niezależną osobę. Albo przeanalizować każdego klienta pod kątem procentowości kupna i potem mierzyć wyniki pracowników w oparciu o to, dla jakich klientów szukali i jakie mieli szanse powodzenia. Jest nowy dział analiz, niech zajmą się takimi rzeczami zamiast spisywać, czy ktoś przypadkiem nie zrobił jednego telefonu za mało.

29.09.2021 12:39

Objęcie nowej pozycji w Seargin wiąże się z wdrożeniem i szkoleniami potrzebnymi na dane stanowisko. Czas wprowadzenia jest uzależniony od wymaganego doświadczenia w danej dziedzinie, jednak niezależnie od tego, zawsze można liczyć na wsparcie swojego Team Leadera, bądź przełożonego.
    Roman

28.09.2021 09:28

Czy możecie coś powiedzieć o stanowisku BID Managera?

28.09.2021 16:21

Praca Bid Managera polega na koordynacji procesu dotyczącego przetargów (zarówno na rynku lokalnym, ale również dla Klientów międzynarodowych, do globalnych projektów), w których Seargin bierze udział. Osoba na tym stanowisku odpowiada m.in. za przygotowanie dokumentacji przetargowej, prezentacji dla Klienta i kontrolę całego procesu, aby wszystkie dokumenty i dane zostały dostarczone w odpowiedniej formie i czasie. Bid Manager współpracuje przy tym z innymi działami, które odpowiadają za dostarczenie niezbędnego wkładu merytorycznego. Koordynuje również pracę Price & Bid Specialist. Dla przykładu, zapytania ofertowe, z którymi pracowaliśmy dotyczyły m.in. budowy zespołu IT w celu migracji aplikacji opartej na Androidzie do środowiska iOS, utworzenia IT Service Desk dla globalnej aplikacji SAP lub pozyskania zespołów specjalizujących się w technologiach niszowych. Pozdrawiamy, Zespół Seargin

25.01.2020 18:50

Wiecie czy Seargin Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

25.02.2020 01:18

Nie "w dziale rekrutacji 1 dzień", tylko w dziale rekrutacji pracy zdalnej nie ma w ogóle aż do poziomu seniorskiego. Bo to co piszesz to masło maślane i wprowadza w błąd.
    Dell

23.08.2021 15:08

Z tego co informują na rozmowie, wszystkie potrzebne rzeczy do pracy zdalnej są zapewnione ( laptop, telefon, myszka, słuchawki itd) Słyszałem też, że jeśli nie masz dobrych warunków do pracy zdalnej czyli krzesło, biurko to pracodawca musi to zapewnić. Pewnie po dogadaniu się można też takie coś uzyskać, warto się dowiedzieć.
    Rekruter_IT

17.08.2021 15:44

Rzeczywiście praca jako IT rekruter w Seargin jest dla osób ambitnych, które chcą się rozwijać i aktywnie działać pozyskując kandydatów. Doceniam otwartość wszystkich osób, z którymi miałam rozmowę podczas procesu rekrutacyjnego. Pracuję tu prawie rok, a nadal pamiętam rozmowę rekrutacyjną z jednym z założycieli - początkowo miałam wrażenie, że próbuje mnie zniechęcić do stanowiska, a tak naprawdę próbował szczerze opisać jak wygląda praca w Seargin. Rozumiem, że chodzi o to, żeby nikt nie czuł się (usunięte przez administratora) i podjął decyzję, dysponując wszystkimi informacjami. Więc jestem zaskoczona, jak ktoś tutaj narzeka na KPI lub deadline'y, ponieważ firma otwarcie mówi o wszystkim podczas rekrutacji.

06.04.2021 10:35

Jak wygląda ścieżka awansu w Seargin Sp. z o.o.?
    Glam

11.08.2021 12:15

Możliwości rozwoju są na każdym stanowisko, ale zależy o jakie stanowisko / dział pytasz?

10.03.2021 23:06

To ja

20.07.2021 11:52

Na początku kontaktują się z Tobą telefonicznie, podczas tej rozmowy również pada pytanie po angielsku. Następnym etapem jest rozmowa via Teams, gdzie można dowiedzieć się więcej o firmie i stanowisku. Jeżeli ten etap zamknie się pozytywnie to trzecim jest wspomniana prezentacja po angielsku i druga rozmowa.
    Ania

26.07.2021 12:42

Seargin zatrudnia też osoby bez doświadczenia w branzy i przeprowadza wszystkie niezbędne szkolenia :), dając tym samym szansę wejść w świat rekrutacji w obszarze IT.

16.04.2021 08:00

Czy nadal jest taki przemiał na stanowiskach rekruterskich? Słyszałem o niemożliwych deadline'ach i ciągłym poganianiu o wyniki.
    moriarty

19.04.2021 22:48

Przemiał jest zdecydowanie mniejszy niż przed pandemią. Myślę, że obie strony nauczyły się trochę bardziej siebie nawzajem doceniać. Co do presji, wiele zależy od zespołu. Bywają nerwowe sytuacje, ale dopiero po odejściu z Seargin można docenić niektóre plusy. Jest skupienie na jednym projekcie, co rzadkością w tej branży, więc dobrze sprawdza się dla osób z mózgiem pod tytułem "robię jedno, a dobrze". Nie ma miliona dyskraktorów. Jesteś panem swojego czasu i to ty w głównej mierze decydujesz na spokojnie, jaką taktykę searchu przyjąć. Są jasne targety i każdy wie, co czego dąży. Systemy, na jakich działa firma są "własnej roboty"; przejrzyste i intuicyjne w porównaniu do tych, z których korzystają molochy. Dalej jest sporo rzeczy do poprawy: silna telefonizacja, czy pewna impulsywność w decyzjach, która czasem idzie "z góry". Bywają też często naprawdę trudne projekty, wciąż do dopracowania jest też kwestia przepływu informacji od klienta. Ale z tego, co mi wiadomo, zostały/zostaną wdrażane pewne zmiany, które mają wyjść na plus, począwszy od tych finansowych. Summa summarum mogę polecić to miejsce - i to patrząc już w przeszłość.
    Fall of 76

19.07.2021 15:59

no nie zgodziłbym się z paroma stwierdzeniami. Systemy własnej roboty są gorsze niż innych firmach (od czasu pracy w seargin widziałem parę i niestety ten tutaj był najsłabszy) a wiem, że z tym się nic nie zmieniło. Co do klarownych celów to też średnio, fakt jest większy luz dzięki pandemii bo team leaderzy nie mogą fizycznie siedzieć nad tobą cały czas, ale to nie zmienia faktu, że dalej są problemy z poprawną komunikacją (oczywiście jak trafisz na ten dobry zespół to wszystko jest git...). Samo stwierdzenie "pewna impulsywność w decyzjach" dużo mówi o tym jak sama firma działa. Ogólnie jest lepiej niż było i idzie to w dobra stronę, ale co z tego jak było się na końcu stawki z teraz jest się przedostatnim.

16.07.2021 11:17

Jaka jest kultura pracy w Seargin Sp. z o.o.?
    Kultura pracy

16.07.2021 12:54

Masz określone cele jak w każdej pracy, jest możliwość szybkiego awansu i rozwoju, liczne szkolenia. Jeśli chodzi o kulturę pracy, to są integracje, brak stricte dress codu, praca głównie zdalna, chyba że ktoś jest z okolic biura, wtedy może pracować i z domu i z biura. Godziny typowo biurowe, przerwa lunchowa oczywiście też jest.

10.06.2021 23:08

Z mojej perspektywy: W firmie panuje atmosfera call-center. Moim zdaniem zupełnie się to mija z prowadzeniem rzetelnego procesu rekrutacyjnego. Ludzie muszą atakować kandydatów telefonami i wiadomościami przez co Seargin oddał sobie strzał w kolano, bo wśród innych firm już ma opinię nachalnej agencji rekrutacyjnej. :/ Co do samej pracy to niestety niemożliwe do spełnienia targety, fatalna atmosfera (usunięte przez administratora)
    D

16.02.2021 22:12

Kiedy w Seargin wypłacana jest pensja? Do 10ego czy pod koniec miesiąca?
    rodi

20.02.2021 12:43

no właśnie, ktos coś ?

22.02.2021 08:18

Do 10. dnia miesiąca
    Kr3da

15.02.2021 16:00

Nadal wymagają podpisania z nimi 2letniej lojalnościówki?
    koko

17.02.2021 23:45

Nie wiem, czy dwuletniej, ale jakiejś na pewno. To weszło dopiero od jakiegoś czasu. Teraz jest chyba od samego początku współpracy, dawniej zdarzyło się na przykład po okresie próbnym, co zniechęcało ludzi i dobrze rokujący pracownicy, którym w sumie podobało się w firmie, odchodzili, bo nie chcieli się w to pakować. Moim zdaniem bardzo dyskusyjna sprawa, bo kwoty tam ujęte wydają się mocno niewspółmierne.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Seargin?

Kontakt - Seargin Sp. z o.o.

Bernarda Chrzanowskiego 11 80-278 Gdańsk

REGON:22204124000000

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    Kto pyta

29.01.2021 13:42

Jak wyglada kwestia zarobków w dziale hr, warto?
    pytanie

13.02.2021 22:24

jaka jest podstawa dla rekrutera?
    pytanie

13.02.2021 22:21

Jaka jest podstawa dla junior rekrutera?
    Gal

11.02.2021 20:57

Pojawiła się od nich oferta na stanowisko asystenta w dziale audytu wewnętrznego. Czy cała rozmowa kwalifikacyjna prowadzona jest w języku angielskim? Jakich ewentualnie pytań po angielsku można się spodziewać? Angielski nie jest moją mocna stroną ale to też nie jest tak że nie powiem ani be ani me :)
    K

24.01.2021 20:17

Jak wyglada rekrutacja? Jakich pytań się spodziewać? Czy pytania po ang są stricte związane z IT? Czy bardziej „jakie jest twoje hobby”

01.02.2021 04:28

Bardziej "jakie jest twoje hobby". Na start do działu rekrutacji nie wymagają żadnej wiedzy z IT.
    Dawid

26.01.2021 00:03

Mieliście w firmie wypłacone postojowe ?

26.01.2021 15:29

Nie było takiej potrzeby. W czasie pandemii pracowaliśmy i pracujemy normalnie bez przestoju. Mamy nawet więcej pracy :)

10.12.2020 09:32

Czy Seargin Sp. z o.o. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
    Cichociemny

06.01.2021 18:44

Umowa o Pracę

17.12.2020 05:22

Jak wygląda sprawa jeśli chodzi o szczerą chęć uzyskania w miarę dobrych zarobków? Jeśli ktoś bardzo chce i dobrze sobie radzi ile jest w stanie wyciągać miesięcznie po pół roku pracy?
    Koko

31.12.2020 01:57

Szczera chęć to tutaj może jedna trzecia sukcesu. Liczy się szczęście i warunki w zespole odnośnie otrzymywanych zleceń.
    Grappige maid

09.11.2020 23:33

Czy wiecie jaka jest atmosfera w dziale z językiem niderlandzkim?

28.11.2020 04:03

Nie ma czegoś takiego jak "dział z językiem niderlandzkim".

14.08.2020 18:10

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Wilma

21.10.2020 15:25

Z reguły tak, ale były przypadki, że firma zagapiła się z zabookowaniem wizyty u Lekarza Medycyny Pracy (sytuacje miały miejsce przed pandemią) i wtedy startujesz z umową zlecenie, a dopiero po badaniach podpisują z Tobą Umowę o Pracę.

23.10.2020 12:35

Cześć, firma nie zagapia się z zabukowaniem badań lekarskich :-) Wizyta jest uzależniona od terminów przychodni. Jeśli miałaś/es najpierw umowę zlecenie to pewnie dlatego, ze Twoj proces rekrutacyjny zakończył się pod koniec miesiąca, a pracę rozpoczynałes/as już od kolejnego i nie było tak szybkich terminów na umówienie badan od przychodni. Domyślam się wiec, ze zlecenie było w takiej sytuacji na pierwszy miesiąc, a pozniej już umowa o pracę. Daj znac jeśli było inaczej :-)
    Zastanawiamsie

20.10.2020 19:59

Widziałam, że jest nowa oferta pracy do tej firmy na stanowisko: Asystent działu rekrutacji. Jakie można oczekiwać wynagrodzenie brutto/netto?

11.09.2020 23:47

Z nowości w firmie. Seargin bardzo dobrze sobie poradziło sobie z falą koronawirusa, bodaj najlepiej na branżowym rynku gdańskim. Nie było żadnych zwolnień ani obniżek a wręcz rozwijają się i zatrudniają nowe osoby. Pracują obecnie w systemie pół na pół: praca zdalna i z biura, co wydaje się dobrym rozwiązaniem na ten czas. Każdy rekruter łącznie z juniorami dostał do dyspozycji laptopa. Również w tygodniach zdalnych są ciągłe spotkania podsumowujące (dwa dziennie) i bieżąca pomoc ze strony kierownika zespołu. Jest sporo nowych klientów i można się wykazać. Z kolei na minus w skali poprzedniego roku zmieniło się to, że działy administracyjne są w kompletnych gruzach, są w tym pionie pojedyncze osoby, które nie nadążają z robotą, bardzo duża rotacja, kolejne nowe osoby robią mnóstwo błędów albo odsyłają do siebie nawzajem i rekruter ma bardzo znikome wsparcie w tym zakresie. Teraz sam musi sprawdzać, czy ważne rzeczy w umowach, aneksach, ofertach lub cv kandydatów nie są błędne lub pozamieniane oraz czy wszystko jest administracyjnie dopilnowane w sprawach kontraktorów, mimo że nie należy to do jego obowiązków ani targetu i nie za to jest rozliczany, tylko za opóźnienia w poszukiwaniu kandydatów, które taka dodatkowa robota generuje. Administracja i tak zwany back office to szalenie ważny filar firmy rekruterskiej, bez tego wszystko się sypie. U konkurencji takich osób jest niemal tyle co rekruterów (oni zajmują się tylko rekrutacją, bo to za to mają płacone pieniądze), dba się o to, żeby każdy wiedział, co ma robić, robił to na czas i miał do tego odpowiednie kwalifikacje. Podsumowując, poszukiwania nowych klientów i rekrutacje idą ostatnio w firmie bardzo rokująco, ale jeżeli dalej nikt nie weźmie się za największą piętę achillesową tej firmy jaką jest administracja i nie zrobi z tego porządnego, dużego działu z jednym ogarniętym szefem, który by to wszystko nadzorował, to nigdy nie będzie w pełni dobrze.

27.09.2020 13:45

Tak, wtedy było zdecydowanie lepiej. Nie wiem, kto i w jaki sposób ingerował, ale rozwalenie tego było najgorszym ruchem z możliwych.
    Leon

05.10.2020 19:04

Cóż, niektórzy AM dosyć dosadnie ingerowali
    W szoku

10.06.2020 11:06

Czy to prawda, że pracownicy w firmie Seargin podupadają na zdrowiu psychicznym poprzez stres i nadmiar obowiązków?
    Mammamija

29.09.2020 20:16

Z tego, co wiem, nie tylko w dziale rekrutacji ludzie tracą zdrowie..
    Kolejny Januszex

21.03.2022 18:53

Są niestety ludzie na zarządzających stanowiskach, którzy jedynie potrafią zarządzać przez konflikt. Nie okazują wyrozumiałości ani chęci pomocy a kiedy są mili - już zostałes nakablowany wyżej więc niebawem wylecisz :) Przykre że są takie firmy :(
    Rekruterka

15.06.2020 10:27

Ja ze swojej strony polecam, mi się praca bardzo podoba! Uważam, że to super opcja, że jest przejrzysta ścieżka awansu zawodowego, która naprawdę motywuje do pracy i firma inwestuje w nasz rozwój, organizuje szkolenia i dba, by jakość naszej pracy była jak najwyższa. Fakt praca pod presją czasu i wyników nie jest dla każdego. Mnie jednak motywuje. Poza tym w dobie pandemii mamy spokojne zatrudnienie, nie martwimy się o swoją pracę i płacę, czego nie mogą powiedzieć ludzie, którzy byli zatrudnieni w innych firmach i stracili pracę. Nadal pracujemy zdalnie, wiec myślę, że każdy z nas czuje, że Szefostwo nas wspiera w tej trudnej chwili i dba o nasze zdrowie. Poza tym pracują tu świetni i inteligentni ludzie, z którymi można porozmawiać na każdy temat i mam odczucie, że atmosfera zrobiła się naprawdę przyjemna.

05.05.2020 18:20

Opowiecie jak wygląda każdy etap rekrutacji w Seargin Sp. z o.o.?

26.05.2020 23:46

Team leader, któremu akurat zwolniło się miejsce albo który wypracował możliwość poszerzenia zespołu, przegląda CV i wybiera sobie ludzi na rozmowy. Pierwszym etapem jest haerowa gadka i opis obowiązków, a drugim prezentacja "o sobie" w dowolnej formie. Najczęściej na rozmowach jest też ktoś z zarządu. Decyzje podejmuje się raczej charakterologicznie i na podstawie widzimisię, bo i tak nie wymagają doświadczenia, tylko angielski.

27.05.2020 15:24

@Fester Decyzja jest podejmowana na podstawie umiejętności, przygotowania i sprzedania się, nie widzimisie. Każdy manager musi radzić sobie ze swoim teamem i dogadywać się z każdym z osobna. Jeśli osoba na rozmowie kwalifikacyjnej okaże się nieprofesjonalna czy nieprzygotowana i niepracowita, naturalnie nie będzie sie nadawać do pracy w rekrutacji w Seargin. Nie jest to wtedy widzimisie.
    Zgadnijcie,bo wiem,ze czytacie

10.06.2019 15:37

O pracy w Business Supporcie: z całego serca nie polecam, przynajmniej jak na standardy z 2018 roku. Jeżeli jest się osobą dobrze władającą jęz. angielskim-szkoda marnować czas i swoje zdrowie na tę firmę. Praca w BSie nijak nie ma się do tego, co zostaje Ci obiecane na starcie. Będąc szeregowym przedstawicielem tego działu, jeżeli osoba zajmująca się kadrami bądź zaopatrzeniem biura nie będzie skora zmienić pracy na inną - nie ma szans na zyskanie "awansu" - bo zajęcia tych dwóch też nie są niczym wybitnym. Zostaje Ci zatem przekształcanie do szablonu codziennie mnóstwa CV i ofert pracy. Przez 8h pracy można od tego zwariować. Ja odchodzilam w momencie, gdy za stosunkowo niską pensję zaczęto również wymagać przekładania ogłoszeń z polskiego na angielski i vice versa... O stosunku do tego działu reszty pracowników, w tym i szefostwa, można by pisać i pisać. (usunięte przez administratora) Z całego serca nie polecam jej każdemu, kto ma szacunek do samego siebie i ma większe ambicje, niż "pączkowe czwartki", "kanapkowe poniedziałki" i wykonywanie pracy, którą mógłby sie zajac dorabiajacy po lekcjach, srednio ogarnięty licealista.
    Natalia

22.02.2020 09:29

Jest zupełnie inaczej, zmieniło sie w biznes supporcie, jest spokojnie dzięki nowej szefowej z ludzkim podejściem. Jasne zasady pracy. Choć jest jej dużo. Od organizacji podróży, tematów biurowych itp...
    Lodo

29.02.2020 00:11

Potwierdzam jest dużo lepiej dzięki nowej liderce

21.02.2020 21:22

Pracowałam tu ponad rok. Zdecydowanie super firma na początek kariery w rekrutacji branży IT. Można się wiele nauczyć i poznać ten świat. Poźniej w zależności do jakiego Teamu się trafi, czy do bardziej lub mniej wymagającej Liderki. Wiekszość jest spoko, chociaż jest dużo nastawienia na wynik. najważniejsze jest realizowanie celów i dili. Trzeba dużo pracować i się starać na awans. Zasady jasne, a w branży nie jest łatwo.
    fela

04.01.2020 17:13

Czy Seargin ma dalej oddział w Poznaniu? Jakiś czas temu prowadzili rekrutację. Ktoś wie czy dalej są wakaty? I jak opinie, warunki, atmosfera? Czy to niezależne oddziały pod kątem dyrekcji czy wszystko jest tak samo jak opisujecie o Seargin w Gdańsku?
    Rafał

21.02.2020 20:48

Jest oddział w Poznaniu. Jest tam tylko dział rektutacji i zespoły projektowe IT.

19.02.2020 20:23

Znajomy dostał ofertę z Seargin. Czy warto pracować w tej firmie ?
    Herbata

21.02.2020 11:25

Nie warto. Jesli mu zdrowie miłe, niech czeka na inne oferty.
    Rafał

21.02.2020 20:29

Polecam, duży zespół SAP liczący ponad 100 osób. Największy jest w BO/BW i SRM oraz functional. W większości praca zdalna / zależy od projektu na najnowszych rozwiązaniach. Duży plus z uwagi na poziom Seniorski+. Zaczynałem 4lata temu i jestem zadowolony. Jeżeli się obawiasz czegokolwiek to poproś o możliwość rozmowy z ludźmi, którzy pracują na projekcie, do którego miałbyś dołączyć - najlepsze rozwiązanie. Powodzenia.
    Kris

13.12.2019 12:17

Pracowałem w Seargin 7 miesięcy i nie, nie odszedłem ze względu na to że mi się źle pracowało czy że byłem z kimś w złych stosunkach tylko dlatego że dostałem lepszą ofertę. Pracowałem w nieistniejącym już oddziale w Białymstoku, więc moja opinia może nie być wyznacznikiem obrazu pracy w pozostałych dwóch oddziałach. W skrócie omówię plusy i minusy pracy: Zalety: - Można się nauczyć rekrutacji w branży IT nie mając żadnego doświadczenia - Dużo szkoleń na początek, które od strony teoretycznej są bardzo przydatne - Jeżeli chodzi o białostocki oddział, mieliśmy dość dużą swobodę pracy i mega zespół

24.01.2018 11:07

Szok

10.12.2019 12:59

Nie, nie warto

Zostaw merytoryczną opinię o Seargin Sp. z o.o.