Droma s.c.

Zabrze - DROMA

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o Droma s.c.

Opinie o Droma s.c. Gliwice

Nie przegap nowości o Droma s.c.!

13.03.2021 22:42

Chciałbym zatrudnić się w dziale logistyki. Wiem, że to firma produkcyjna z własnym zapleczem transportowym. Czy ktoś może udzielić mi odpowiedzi i określić jak działa ten dział, jacy ludzie tam pracują?
    Driver

11.03.2021 01:46

Praca za kierowcę w Dromie ok ale nie wiem po co trzymają jednego goscia chyba po to żeby meldował przełożonym co sie dzieje w trasie mowa tutaj o Aleksandrze P. Nie dość ze to konfitura nr1w firmie to jeszcze z kim nie pojedzie w trase w podwujnej obsadzie to jeszcze na tase weźmie 3 kanapki na caly tydzien i zeruje na darmowych posiłkach z parkingow i wyzeranie jedzenia innym kierowcom. Powiedz nam kierowcom kiedy masz urodziny to sie skrzykniemy i zrobimy ci zbiórkę żywności żebyś więcej kasy na auta mial. Pozdrawiamy darmozjada.
    Były

10.03.2021 20:51

Słyszałem, że odkąd Ireneusz Ł. poszedł na Zabrze to niektórym na Porcie (usunięte przez administratora) od nadmiaru "władzy" ???????????? Owca ponoć wyżej sra jak (usunięte przez administratora)ę ma ???????????? co w sumie nie jest tak naprawdę niczym nowym... ????‍♂️????‍♂️????‍♂️ Pozdro dla tej nielicznej garstki normalnych i ogarniętych na Porcie ????
    Banan

03.03.2021 19:16

Dlaczego taka rotacja na stanowisku kierownika kontroli jakości? Sami się zwalniają czy ich zwalniają?? Co chwilę rekrutacja na pracuj(dot)pl Warto próbować??
    PracaDlaJeleni

01.03.2021 18:08

Jeśli szukacie pracy na sezon bez płatnych nadgodzin tylko do wybrania i stawkę śmiesznie niską aplikujcie. Większość pracowników po roku nawet nie dostaje odzieży roboczej. Prywatna opieka medyczna, dofinansowanie do posiłków w ogłoszeniach to (usunięte przez administratora) bo tego nie ma. Radzę omijać tą firmę szerokim łukiem, żeby pod koniec sezonu za ciężką wykonaną pracę nie podziękowali wam zwolnieniem i zaprosili za rok na sezon. Dla kumatych (to praca sezonowa!!!)
    P.S

28.02.2021 20:08

M@rcin trafiłeś w samo sedno! Brawo Ty! ☺️

25.02.2021 14:59

wpis25.02.2021 14:56 Witam wszystkich. Jezeli ktos aplikuje do firmy droma,Odradzam. Przeszlem rozmowe z łukaszem E, dramat na stanowisku kierowniczym, czlowiek nie kompetentny, bardzo nieprzyjemny, nieumiejacy rozmawiac z ludzmi, arogancki i bezczelny .Zamiast mnie przyciagnac do tej pracy, wrecz przeciwnie. Chyba za duze mniemanie ma o swojej osobie. Napewno tej pracy nie przyjmę jak zadzwonią . Z takim podejsciem do ludzi, nie chciabym byc traktowany w pracy przedmiotowo. Wspolczuje ludzia ktorzy, podlegaja jego zmianie. Szukam dalej powodzenia dla wszystkich.

25.02.2021 14:56

Młody

24.02.2021 15:18

Witam mam jechać na rozmowę w charakterze kierowcy mógłby ktoś udzielić opinii czy warto ?
    Była

25.02.2021 09:53

Nie warto. Ani na kierowcę, ani na nikogo innego. Ta firma to porażka.
    Sprawiedliwy

21.02.2021 18:08

A ja powiem wszystkim krótko. Właśnie piszę pismo do Inspekcji Pracy z opisem wszystkiego co dzieje się w tej firmie. Włącznie z ograniczaniem dni urlopowych w roku, które kilka dni temu zostało wprowadzone w tej żałosnej firmie przez dyrektorka żałośniorka. Spodziewajcie się niebawem pozwów i kontroli :) Pozdrawiam.
    yolo

23.02.2021 12:57

Warto dodać o warunkach pracy... :)

16.02.2021 09:43

Hej! Na samym wstępie chciałbym pozdrowić dział HR, który szerzy tutaj niezłą propagandę - tak trzymać! Chciałbym też uprzedzić, że negatywne opinie są tutaj usuwane, cenzurowane. Pracownicy dodający negatywne opinie nie są to ludzie, którym nie wyszło… Są to ludzie, którzy odmówili pracy W TAKICH WARUNKACH, NA TAKICH WARUNKACH. Zazwyczaj są to ludzie po studiach technicznych, którzy szukają dla siebie stałego miejsca pracy. Dodatkowo idąc na rozmowę kwalifikacyjną x czasu temu, opinie na stronie GOWORK osiągały niecałe 2/5, po niecałym roku magicznie sięgnęły poziomu 5/5, a następnie 4/5. MAGIA DZIAŁU HR? Konkrety: 1. Zarobki – najniższe, chyba że jesteś na stanowisku x lat i opłacają Cię dobrze, żeby uczestniczyć w całej szopce. Dodatkowo o każdą złotówkę musisz toczyć walkę niczym z US. Bardzo często operują kwotami netto, aby móc w tą kwotę wliczyć w podstawę WSZYSTKIE ulgi podatkowe, które Wam się należą, żeby zapłacić sumarycznie mniej. 2. Premie – w świetle urzędu skarbowego nie istnieją? (usunięte przez administratora) 4. Pracownicy - najwspanialsi ludzie na świecie, zwłaszcza nowo przyjęte osoby, za najniższą krajową, chcące zdobyć doświadczenie na rynku pracy. To jest dusza tej firmy, jedyny pozytywny aspekt. 5. Kadra zarządzająca firmą – wykorzystują nieznajomość prawa pracy przez potencjalnego pracownika. Najlepszym pracownikiem jest student/absolwent politechniki zatrudniony za 2800 brutto (najniższa krajowa). 6. Nadgodziny? Firma nie radzi sobie z przewidywaniem rynku pod względem produktowym jak i pracowniczym więc pracy jest dużo, nadgodzin MULTUM. (usunięte przez administratora) 7. Rozwój? Nie tutaj, tam już każdy jest na swoim miejscu, nawet jak posiada kompetencje pantofelka. Zwłaszcza pantofelka, bo nie zadaje niewygodnych pytań, nie domaga się swojego, najlepiej czyta w myślach przełożonego. Dodatkowo stanowiska pracy są nieadekwatne do obowiązków, również pod względem płacowym. 8. Biuro Horsta - grzyb, odpadające tynki, toaleta wyglądem przypomina publiczną. Korytarz? Hmm ciężko nazwać, ponieważ znajduje się tam jedynie goła cegła. Wieczne przeciągi, wilgoć. Remont? Możliwe, że był w czasach PRL. (usunięte przez administratora) Podczas mrozów, temperatura to ok 15 stopni w przestrzeni biurowej. Klimatyzacja? Nikt nie słyszał o serwisowaniu klimatyzacji, więc lepiej nie włączać. Ogólny remont? Od przyjęcia każdy pracownik słyszy o remoncie, ale tak podobno mówią od x lat. 9. Szefostwo. Myślę, że w pewnym momencie przestali widzieć, że jest coś więcej niż oni sami. 10. Chcesz zatrudnić się przed sezonem? Nie polecam – stawka max 3500 brutto + (usunięte przez administratora)Myślisz, że przedłużą Ci umowę? Wiele osób wcześniej też tak myślało. 11. Praca na produkcji (usunięte przez administratora)Ciągły stres, brak odpowiedniej ilości pracowników. Ilość a nie jakość. Bojkowska zasługuje na miano CYWILIZOWANEJ. No i nowa hala w Zabrzu. 12. W firmie panuje wszechobecna spychologia, takiej nie widziałem w żadnej innej polskiej firmie, jak i w korporacji. To są pierwsze negatywne aspekty, które przyszły mi na myśl. Dopóki kadra zarządzająca nie zobaczy problemu w jakim tkwi firma będzie balansowała na poziomie niszowym, niewartym polecenia nawet największemu wrogowi. Chcesz przyjść tutaj? Przysłuchaj się rozmowie kwalifikacyjnej. Rekrutować Cię będzie miła osoba, obiecać Ci będą gruszki na wierzbie. Jednak 70% pracowników nie pracuje tam dłużej niż rok. Ta tendencja utrzymuje się od kilku lat. Rotacja jest tam tak duża, że większość ludzi się nie zna ????. Dodatkowo warto wspomnieć, że rekrutacja trwa długo, bo ludzie nie chcą pracować w takich warunkach za śmieszne pieniądze. Może firma DROMA kiedyś zrozumie, że za ciągłą rotacje odpowiedzialni są oni sami, a nie pracownicy, którzy chcą stabilizacji, a nie ciągłych nerwów, niestabilności, problemów, pracy w TAKICH warunkach. Praca nie jest ciężka, jest schematyczna i prosta, ale ZAROBKI nieadekwatne do odpowiedzialności. Pani na ladzie w sklepie osiedlowym ma więcej niż 3/4 pracowników… PO STUDIACH, bo takich tylko chcecie ????. Niby pieniądze to nie wszystko, ale utrzymać się samemu, za takie pieniądze jest niemal niemożliwe. Serdecznie pozdrawiam wszystkich, którzy mają odwagę odejść i nie uczestniczyć dalej w tej szopce nazywanej firmą. PS. Powyższa opinia to nie żal, bo odszedłem z uśmiechem na twarzy :).
    XYZ

21.02.2021 12:21

Oczywiście. Głupotą jest nierozumienie tekstu czytanego i poprawnego formułowania wniosków. Dodatkowo czytając pozostałe opinie, informacje się powtarzają. Więc rzeczywiście, Twoja wypowiedź jest tyle warta, co pozytywna średnia wartość ocen na stronie gowork. Jeżeli pasuje Ci praca w Takich warunkach - gratulacje poczucia wartości jako człowieka i pracownika.
    Nobody

22.02.2021 18:11

Jest to komentarz, który w jednej wiadomości zawarł wszystkie zlepki, poprzednich wiadomości. W 100 procentach prawdy. Kochani- niech wszyscy się dowiedzą jaka jest droma. Uczyńmy to co się dzieje pod wiadomością ZYGI. Niech ten komentarz będzie numerem jeden na tej stronce!!!
    kolo molo

27.01.2021 14:27

To co teraz wyprawia się w tej firmie to jest jedno wielkie nieporozumienie. w listopadzie dokonali czystki w firmie i zwolnili 60% załogi zupełnie nie wiedząc dlaczego?! Pewnie dyrektorzyna chciał pokazać kto tu rządzi i nie można z nim zadzierać. O ile rozumiem- że 30% na te zwolnienia zasługiwało, bo nie można tolerować spóźnień, nieusprawiedliwionych obecności i spożywania alkoholu w miejscu pracy- jakby logiczne. ale większość ludzi, którzy zostali pozbawieni pracy to ludzie, którzy szanowali ją i starali się jak mogli by zasłużyć na to by została im przedłużona umowa, a za powód rozwiązania umowy podawali np l4 na dziecko, które trwało 2 dni. Poza tym nowa i dosyć obszerna pani z biura na bojkowskiej.... dramat. Współpracować się z nią nie da. Chamska, wredna i mało wie. Jedynie co potrafi powiedzieć "proszę nie zaglądać mi w komputer", a osobom, które oddają karty wejściowe zwykle mówi "zrób z nimi co chcesz. możesz je wyrzucić do kosza. mnie to nie obchodzi"- taki właśnie ma Panisko S.J. ma stosunek do pracy. jak się pracownik o coś pyta to wiecznie nie ma czasu lub po prostu nie wie. Ale nadaje się z tymi nierobami jak jeden z kierowników zmiany Ł.E. Czy mogą wrócić jej poprzedniczki? Szczególnie P.W. Tak strasznie tęsknimy za Tobą. Byłaś nieoceniona i niezastąpiona. Ale oni nie potrafili Cię odpowiednio nagrodzić za to co dla tej firmy zrobiłaś! Wstyd Droma! Wstyd!!
    Xxx

11.02.2021 11:33

B.B
    Kozak

15.02.2021 17:58

Aha czyli to prawda przyjęcia są a potem masowe zwolnienie. No teraz w modzie można zwalić na covid.
    Daro

29.01.2021 21:08

Chciałem się przyjąć ale już mi się odechcialo
    ekonom

28.12.2020 20:13

Według Komisji Europejskiej w 2021 roku stopa bezrobocia w Polsce wyniesie 5,3 proc. wobec 4 proc. w 2020 roku. Według prognoz zawartych w Raporcie o inflacji NBP w pierwszych dwóch kwartałach 2021 roku wskaźnik ten wyniesie 5,6 proc., a pod koniec roku zacznie spadać do poziomu 5 proc.
    wydygany

13.01.2021 19:11

podobno zamknięcie wszystkiego jeszcze potrwa, źle to wróży gospodarce, firmy będa zwalniać :(
    Czas szukać pracy

13.01.2021 13:37

Najlepszy kierownik jaki był Bartek. B z którym, szło się dogadać wszystko załatwić, który był ludzki dla pracowników. Odchodzi po raz drugi nie mogę w to uwierzyć. Ludzie obudźcie się.
    xyz

13.01.2021 12:30

Jeśli ktoś ma szansę skorzystać z oferty innego pracodawcy to polecam wybrać inną firmę. Niestey firma jest mocno przestarzała w swoich działaniach. Dodatkowo rotacja osób nie tylko pracowników fizycznych jednak o czymś świadczy.. Ogłoszenia są na dużo wyższą stawkę, niż faktycznie się dostaje na umowie.. Panie z kadr bardzo niemiłe, pracowników traktują jak zło konieczne...
    Jan

10.12.2020 23:44

Zamierzam aplikować i chciałbym dowiedzieć się czy są w firmie dodatkowe benefity dla pracowników, jak wyglądają premie- czy wogóle są, czy istnieją , czy można awansować, czy normy są do wyrobienia, ile jest przerw, czy macie stołowkę, jak wygladają kwestie bhp, czy dział hr istnieje, a jeżeli tak to czy dba o pracowników?
    Minato

06.01.2021 12:26

Na Bojkowskiej jest Jedna przerwa 15 minut xD
    Zszokowany

06.01.2021 19:06

Przerw masz tyle ile papierosków potrafisz wypalić.
    Pracownik Droma

03.01.2021 20:46

To co się stało w Święta to jedno każdy ma żal do zarządu. Ale dlaczego nikt nie powie tego głośno komu należy. Teraz się zaczną przepychanki pomiędzy pracownikami ba już to widać. Jeden jest bardziej zaangażowany i pracuje drugi ma wszystko gdzieś nawet osoby z który mi na co dzień pracuje. I zamiast budować zgrany team i iść dalej zaczniemy się cofać co na prawdę nie da nam żadnych korzyści. A tak na marginesie każdy wie gdzie są drzwi można po prostu wyjść i szukać innej pracy jeśli jest aż tak źle. Nic na siłę. Szukajcie znajdźcie coś lepszego A nam dajcie święty spokój. Dziękuję do widzenia.
    Moskitiera

06.01.2021 15:16

cytuje: To co się stało w Święta to jedno każdy ma żal do zarządu. Ale dlaczego nikt nie powie tego głośno komu należy. Czyli komu? Z.W Co by to dało? Czy da nam w styczniu kopertę z sianem i przeprosinami? Kogo to obchodzi? Jedna firma daje pracownikom coś na święta inne tak jak ta nic. Dlaczego? Bo wcale tego nie muszą. Jesteście wszyscy dorośli a wierzycie w świętego Mikołaja. (usunięte przez administratora) ludzico upominają się "o swoje" zastępuje się innymi. Na karpia nie dostaliśmy ale :) już za moment będziemy pracować na FANTASTYCZNEJ nowej hali. Wow!!! W końcu plus. Tam się dopiero będzie działo. Na wielkanoc też nic nie dostaniemy. Może 10 jajek. Co dalej? Przyjmą nowych pracowników za lepsze stawki? Oczywiście. Nikt za minimum nie będzie pracować. Możemy kontynuować wątek. Wydaje się bardzo ciekawy.
    TSL

05.01.2021 20:09

Jak się pracuje w dziale transportu i logistyki ?
    stefan

06.01.2021 09:20

w biurze czy jako kierowca?

28.12.2020 19:37

Kfach

30.12.2020 13:41

A czy przypadkiem premia nie jest zalezna od indywidualnej wydajnosci?.wincyj zrobisz wincyj kasy. Podziekuj dyrektorowi ze cie do roboty goni, bedziesz mial na dodatkowe browarki

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Droma s.c.?

Kontakt - Droma s.c.

Horsta Bienka 8B 44-100 Gliwice

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    Agent

29.12.2020 10:25

Przecież biuro dostało koperty. Trzeba było się uczyć a nie narzekać teraz... Pozdrawiam
    poinformowany

29.12.2020 18:11

w biurze sporo osób zarabia mniej niż na produkcji więc nie marudźcie już. premii w biurze żadnych nie ma, na produkcji są dajecie się paru krzykaczom podzielić,
    Porażka

29.12.2020 01:14

Czytam te opinie i to jest wsyd, że pracownicy domniemam fizyczni, od których wszystko zależy, dzięki którym ta forma istnieje i działa, bo kto biurowy pójdzie na produkcję, nie dostali paczki na święta, to firmy nie stać żeby podziękować za cały rok współpracy z pracownikiem, wstyd, żenada....
    Anon

28.12.2020 19:31

Praca jak praca wszędzie trzeba pracować. Wszystko by było dobrze gdyby tylko pracownik był doceniony. Niestety tak nie jest. Pracownik produkcji to tylko numerek. Nie ma dla nas szacunku z góry od nikogo nawet dzień dobry odpowiedzieć nie potrafią bo bywa i tak. Ktoś mądry kiedyś powiedział "jeśli pracownik jest zadowolony to i szef będzie". No ale ostatnie zdarzenia pokazały jaki szacunek mają do pracowników produkcji. Nie chodzi tylko o pączki na święta ale też o selekcję ludzi których zwolnili. Ahhh trzeba szukać czegoś innego i się zawijać

28.12.2020 11:12

Paczki dostali w biurach, kierownicy i klienci. Pracownicy nie bo po co przecież my nic nie robimy. Szkoda że firma tak traktuje ludzi bez których ta firma jak i każda inna nie miała by prawa bytu. Tego już nikt nie bierze pod uwagę A niewielu nas już zostało. Brak szacunku i tyle nikt się nie liczy tylko pieniądz.
    Dromowiec

28.12.2020 17:46

Niech tak dalej robią a się zdziwią jak ludzie zaczną się zwalniać, przestaną chodzić na nadgodziny czy zostawać w weekendy...

28.12.2020 11:57

Firma porażka, nie stać nawet na kartke świąteczna dla pracowników, gdzie ludzie zostali podzieleni na tych co dostali albo nie. Ale karma wraca. Odbije im się na produkcji. Dyrektor bezczelny, zero wiedzy, w głowie same tabelki i zero pojęcia o produkcji. Sztuka się liczy. Nie polecam, wręcz odradzam.

27.12.2020 20:10

Nie ma to jak wysłać klientom ponad tysiąc paczek świątecznych a pracownikom pokazać wała.
    Śmiech na sali

27.12.2020 19:50

Najsmutniejsze jest to że pracownicy nie dostali nawet czekolady a podobno do klientów wysłali ponad tysiąc paczek

27.12.2020 11:20

Ta firma nic nie daje a z podwyżkami tak samo tylko mówią jak to nie jest złe przez COVID i notorycznie przesuwają podniesienie stawki która jest śmieszna bez sobót to wogole nie da się nic zarobić Wiecznie tylko za mało za wolno Tylko wymagają i nawet (usunięte przez administratora) życzeń na świat Czekam aż się skończy COVID i spadam z tamtąd porażka porażka i jeszcze raz porażka nikomu nie polecam tej firmy
    Święta

23.12.2020 14:45

Wstyd wstyd wstyd. W żadnej firmie nie ma tak jak w tej żeby ani 1 zł na święta ludzia nie dać wymagacie od ludzi bóg wie czego. Chcecie karać ludzi pieniężnie za papierosa czy l4 czy uz. Zabieracie ludzia pieniądze za reklamację gdzie ani nie pokazujecie zleceń produktu które były za reklamowane. Jeżeli chcecie mieć firmę takie jak inne to dajcie ludzia socjal tak jak jest na innych halach a w święta otrzymają minimalna świąteczna premie 500zl a w firmie Droma nie otrzymaliśmy ani złotówki wstyd ludzie którzy odwalają najgorsza robotę na święta nie dostali ani zł ważne że góra cala dostała bo ludzie niemusza bo po co. Są nikim dla rządzących tej firmy. Tylko są dobrzy jak jest sezon. Żadnych podziękowań nic przykre ale prawdziwe w żadnej firmie nie ma czegoś takiego no to teraz widzimy ta nowa drome 2020
    I co

24.12.2020 23:09

Dyrektor ma nas w głębokim poważaniu. Już zrobił terror na porcie, gdzie 40% załogi zarażonych, a nikt nie został zgłoszony do kwarantanny bo każdy bał się o to żeby nie stracić pracy(sytuacja z piłkarzem z lakierni któremu nie przedłużono umowy, bo śmiał podać do sanepidu osoby z którymi miał kontakt). Dla niego liczy się tylko żeby zlecenie wyjechało na czas, klapki na oczy i hejaa 1C paczki, a pracownik? A pracownik jak ma jakiś problem to tam są drzwi... Jestem Ciekaw czy Z.W. ma świadomość tego co się dzieje na porcie czy też innych lokalizacjach...
    nikt

26.12.2020 23:11

zgadzam sie ,wiele ofert wokół czeka.. co ja tu robie w ogóle ?? jeśli lubisz być osłem to idealna firma dla Ciebie ! Tutaj nikt nie liczy sie z Twoim zdaniem jedynie co sie liczy to żebyś z siebie dał wiecej ! ????????
    zadowolony

24.12.2020 11:49

Pani Krysia z salonu sprzedaży super kompetentna babka.
    Santa claus

23.12.2020 20:15

Atmosfera niby przedświąteczna, tak przynajmniej by się wydawało słuchając np. radia. A w Dromie zapierdol do samego końca. Teoretycznie nie powinno to nikogo dziwić... Każdy (usunięte przez administratora) ale w głowie ma nadzieję, że jego trud zostanie doceniony chociażby jakąś premią świąteczną, tak jak to ma miejsce w 99% firm, nawet tych mega beznadziejnych! Niestety wszystko na co było stać zarząd i kierownictwo to kilku sekundowe pseudo życzenia dyrektora (chociaż nie powinienem do tak tytułować). Ktoś może powiedzieć, że czasy ciężkie bo pandemia przecież. Nic bardziej mylnego, wzrost produkcji zauważalny gołym okiem w stosunku do ostatnich lat. I fajnie bo jest praca, ludzie to doceniają i większość (zdecydowana) daje z siebie naprawdę dużo. Ale dzisiaj jest mi po prostu przykro, że nie zasłużyliśmy na żadną premię, ba nawet najzwyklejszą kartkę świąteczną! Były osoby które bardzo na to liczyły, bo idą Święta i wielu osobą naprawdę się nie "przelewa" Wstyd panie W.!!!
    Wstyd

23.12.2020 17:45

Żeby nawet nie złożyć życzeń z okazji świąt... Tylko 1C paczki...
    Łukasz Ejsrak

30.10.2020 20:50

No i wreszcie nadszedł tak bardzo wyczekiwany przez wszystkich koniec miesiąca i nowe zwolnienia ! Mimo zapewnień na początku października, że zwolnień już nie będzie i wszyscy mogą spać spokojnie kolejna fala za nami. A najgorszy w tym wszystkim jest fakt, że o zwolnieniu lub nieprzedłużeniu umowy pracownik dowiaduje się w ostatniej godzinie pracy !!! To woła o pomstę do nieba !!! Gdzie jest szacunek do człowieka ? Przecież Ci ludzie zostają z niczym ! Czy w końcu ktoś to zrozumie ? Odbiegając od tematu wszyscy słyszymy o temacie nowej hali i przenosin na strefę w Zabrzu, a kilka dni temu osobiście przejechałem się w miejsce nowej hali i poza znakami wskazującymi Dromę nie znalazłem nic poza polem w miejscu nowej hali :) Poza tym podobno już w styczniu firma ma działać w nowej lokalizacji :) nie wiem czy ludzie z tak to nazwijmy '' zarządu ''' zdają sobie sprawę ze skali przedsięwzięcia gdyż taki projekt wymaga sporo czasu i mądrych ludzi, których w Dromie niestety brak. Wiem co mówię, ponieważ przez krótki czas byłem jednym z kierowników, a mam bardzo duże doświadczenie i kwalifikacje przerastające tą firemkę. Pracowałem krótko, ponieważ ten czas wystarczył mi żeby zobaczyć gdzie trafiłem i jak najszybciej się stamtąd ewakuowałem. Radzę też tak wszystkim, którzy mają choć trochę ambicji i chcą doświadczyć czegoś więcej niż mobbingu i wytycznych co do traktowania pracowników jak śmieci. Dziękuje.
    Xxxgmo

31.10.2020 18:24

Pytanie kto bedzie szkolil nowych pracownikow skoro cala stara kadra doslownie sie ulatnia
    abc

23.12.2020 15:42

bo jak ktoś się zwolni albo jest zwalniany to jest wtedy wolne miejsce
    Rozyczka

02.10.2020 17:53

Panie dyrektorze może niech się Pan poda do dymisji. Bo zaczyna dużo rzeczy wychodzić.
    Ciasteczko

09.10.2020 21:25

@driver Na jaw wychodzą fakty, że dyrektor ma na koncie prawomocny wyrok za mobbing...i z tego co ogólnie wiadomo teraz też nie stroni od podobnych zachowań ...
    on

10.12.2020 23:54

jaki dyrektor?
    Edward

30.09.2020 22:26

Uwaga !!! Omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Dzisiaj (30.09) zostało zwolnionych ponad 50 osób !!! Pracę w tej firmie można nazwać sezonową więc jeśli szukasz stabilnego zatrudnienia to trzymaj się od Dromy jak najdalej. Jeśli chodzi o osobę dyrektora w zupełności potwierdzam wcześniejsze posty. Jest to człowiek z prawomocnym wyrokiem za mobbing, który wprowadza tutaj swoje autorytarne rządy i nie liczy się absolutnie z nikim !!! Sprawa traktowania ludzi, wszechobecnego mobbingu i zwolnień, które podchodzą pod zwolnienia grupowe niebawem wypłynie na szersze wody i zajmą się tym odpowiedni ludzie oraz instytucje. Ta firma jest wyjątkowa pod jednym względem - tutaj nie liczy się Twoje doświadczenie i wiedza, a wart podkreślenia jest fakt, że miesiąc w miesiąc na pracuj.pl jest minimum kilka ofert pracy na stanowiska kierownicze. Rotacja nawet w kadrze zarządzającej jest gigantyczna, a kto jest mądrzejszy i ma trochę rozumu i ambicji dawno już odszedł. Mam nadzieję, że moja opinia dotrze do jak najszerszej grupy osób i pozwoli uchronić ich przed zbędnym stresem, poniżeniem i upokorzeniem, które czeka ich w tej firmie.
    adam

10.12.2020 23:46

dlaczego kierownicy odchodzą? o jakim dyrektorze wspomniałeś?
    Ole

10.12.2020 23:50

dlaczego hr nie reagują na mobing?
    Know

26.11.2019 20:56

Proszę o pytanie jak wyglada pierwsza wypłata . Ile można się spodziewać na , dzień dobry ‚ ?
    Pegaz

02.11.2020 19:13

Dyrektorem jest jakiś(usunięte przez administratora)z szaliczkiem
    Known

06.12.2020 18:24

Oooo czyli ktoś ze Sromy czyta komentarze na bieżąco :) przekażcie przezesikowi co się mówi o jego firmie :)
    Jakąś

04.12.2020 13:16

Ojj widzę że nienajlepiej w tej firmie .dziś miałam CV składać .ale zrezygnuje. na strefie tyle firm powstaje że jest w czym wybierać niebede biła się o pracę do której się dostanę na miesiąc lub trzy .
    Dromowicz

18.11.2020 23:01

Dalej zwalniają? Jak ktos szuka pracy sezonowej na warunach newolniczych to droma chetnie przyjmie w styczniu. Kazik wyszkoli i w sierpniu do zwolnienia. Ps pozdrawiam Kazika.
    iku

19.11.2020 20:48

Przy jego (usunięte przez administratora) się to Kaziu w dromie się emerytury dorobi
    Karolina

03.12.2020 12:45

Na pewno się nie przepracuje ha ha ha
    2 zmiana

25.11.2020 17:19

Cześć! Ostatnio mam mały problem! Pracuje na Bojkowskiej na 2 zmiany , ale zadowolony jestem... tylko co 2 tydzień! Czemu tak? Fajnie się pracuje jak B.B jest Ł.J na zmianie - jak Ł.J jest sam na zmianie to nie ma za dużo czasu. Ogólnie żal mi 2 zmiany jak maja na 2 zmianę gdzie jest M.H i Ł.E - nikt tam nie umie podjąć decyzjii ! Wolałbym pracować tylko na rano jak jest B.B. - moge pracować tylko na rano?
    Honka

25.11.2020 12:47

Kochani!! Już niedługo koniec miesiąca. Wiem, że wielu osobom kończy się w tym miesiącu umowa. Podzielcie się proszę nowinami kto stał się szczęśliwcem i nie musi pracować już w tej żałosnej firemce :)

Zostaw merytoryczną opinię o Droma s.c.