Dąbrowska Fabryka Maszyn Elektrycznych DAMEL S.A.

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 63 ocen.

Dąbrowska Fabryka Maszyn Elektrycznych DAMEL S.A.
2 63 6 1

Opinie o Dąbrowska Fabryka Maszyn Elektrycznych DAMEL S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dąbrowska Fabryka Maszyn Elektrycznych DAMEL S.A.

Kandydat

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Tokarz z zasu

Cieszę się że mamul wrócił chociaż traktuje mnie jak śmiecia ale dostaje większe premię od innych. Jak wiciu odejdzie to ja będę rządził na hali

Iza

Może trzeba pokazać co się potrafi i jak się angażuje do pracy!!!

siwy 44
@Iza 15.06.2018 19:32

pokazuje co potrafie i nic z tego wynika

Oceniacz

Może ktoś słabo pracuje i stąd marne zarobki?

siwy 44
@Oceniacz 25.06.2018 11:40

bzdury

Ulka

Może trzeba spojrzeć na siebie w lustro i nie obrażać innych!!

siwy 44
@Matrix 03.06.2018 07:59

zarobki marne wstyd panie prezesie

Mlody

Mam mieszane uczucia. Pracujac w tej firmie jeszcze 3 lata temu zarabiałem 1 800 netto. Dziś moje wynagrodzenie zasadnicze z medicover i multisport to 6 200 netto bez premii. Albo na tamten czas byłem takim marnym pracownikiem, albo nie potrafili dostrzec potencjału.

Matrix

Byłem na rozmowie mamy 2018 rok operator cnc a gość do mnie wyskakuje 14zl brutto tam pracują chorzy psychicznie ludzie to zakład ale dla schizofrenikow nie produkcja

Matrix
@siwy 44 31.05.2018 09:13

Współczuję naprawdę bo z zewnątrz wygląda to nawet ok ten zakład.... Dostałem tel na rozmowę a że blisko to się nawet ucieszyłem bo wcześniej miałem rozmowę w firmie w Katowicach branża produkcij części kolejowych zaproponowali mi 4000 brutto na pierwsze 3 mce potem 4200 ale ze z damel zadzwonili i o wiele bliżej to dzwonie do Katowic że rezygnuję a tu (usunięte przez administratora) stawka taka że Ukraińcy by za to nie robili jak (usunięte przez administratora) uczeń na wakacje do pizzeri zabił mnie jak mi powiedział tą stawkę do dziś jestem w szoku ten gość się zatrzymał w 1998 roku chyba w całej Polsce tak (usunięte przez administratora) nie płacą jak w damel dg...

Iza

@Młodzian.. W każdym zakładzie pracy są pracownicy z większym i mniejszym stażem. Jeżeli pracownicy lubią i dogadują się między sobą, to powinno wpływać pozytywnie na atmosferę pracy? Czy dobrze wnioskuję? Może warto się starać, żeby trafić do tej grupy bardziej doświadczonych pracowników, jak uważasz?

Iza

@Robol Czy jesteś pracownikiem firmy DFME „Damel” i możesz z pełnym przekonaniem powiedzieć, że jesteś zadowolony z pracy w tej firmie? Czy zgadzasz się z opiniami innych pracowników w tym wątku? @Młodzian.. @Zbyszek Czy możecie napisać na czym polegają opisane przez Was "Grupy Elitarne". Czy pracownicy należący do tej grupy mogą liczyć na większe wynagrodzenie lub lepsze warunki pracy? @Niezadowolony Pomysły dotyczące podniesienia limitu nadgodzin najlepiej zgłaszać bezpośrednio przełożonemu lub szefowi firmy. Pracodawca może Twojego postulatu na forum nie zauważyć. Czy planujesz powiedzieć o tym pracodawcy?

Młodzian..
@Iza 31.03.2018 11:17

,,Grupy Elitarne'' czyli osoby które najbardziej LUBIĄ się z MAJSTRAMI ,lub innymi wyżej postawionymi.Wykonują dla nich różne zadania niekoniecznie związane z wykonywaną pracą,są na każde zawołanie,najczęściej są to osoby które pracują najmniej i najlżej.Każdy wydział posiada takich..różni je tylko ilość ,,MILUSIŃSKICH'' rozejrzyj się poznasz ich od razu.Oczywiście to oni dostają najczęściej podwyżki,wyższe premie,nadgodziny,lżejsze roboty i mniejszą ich ilość.Reszta musi dymać.POZDRO.

Pal

Stabilna finansowo firma dająca ambitnym pracownikom duże pole do rozwoju. Wynagrodzenie bardzo dobre w porównaniu do inych zakladów z branży. Atmosfera przyjacielska, ludzie są sobie pomocni.

Robol
@Pal 07.01.2017 17:11

Większej głupoty nie słyszałem.

Jaruś

Co nowego słychać w firmie?

NIEZADOWOLONY

Wracając do mojego wpisu ,na który nie było żadnej reakcji,choć wiem że zagadnienie dotyczy wiele osób.Godzinami nadliczbowymi w wymiarze XXL zainteresowanych jest wiele osób,chociaż wielu się z tym kryje .Trzeba zgłosić wniosek o podniesienie liczby godzin,biorąc pod uwagę że jeden tydzień można by pracować od:poniedziałku do piątku np.po 16-ście godzin,a weekend po 12-ście,a w drugim trochę spokojniej i pracować pon-pt. po 12-ście godzin a weekend normalnie 8godz.to limit wyczerpie się bardzo szybko.Nie można do tego dopuścić i dlatego trzeba zgłosić wniosek,chętni do wniosku proszeni o kontakt na maila.....PODAJĘ ADRES PRAWDZIWY_PAJAC@WP.PL. proszę o kontakt..PRAWDZIWYCH........

Niezadowolony
@qwerty 23.02.2018 00:43

Rozwiń wypowiedź ..geniuszu.

Zbyszek

Dzieję się źle w zakładzie szczególnie na uzwajalni na P2 ,majster rozmontował uzwajalnię na części pierwsze nie ma kto robić jest chamski w stosunku do swoich pracowników.Myślę że nie długo będzie trzeba zamknąć ten bajzel,bo za 15zł nikt nie przyjdzie napier.alać 2 kg młotem po cewach.Ludzie młodzi zastanówcie się 10 razy przed podjęciem pracy.Tutaj mozecie się dorobić 1kg szkła na płucach,ciesni nadgarstka ,chorego kręgosłupa i choroby psychicznej przez karbowego majstra ,który już powinien mieć sprawy o mobinng.Panie prezes zejdź Pan na ziemię

Młodzian..
@Zbyszek 23.02.2018 21:25

Nie wiem dokładnie o kogo chodzi,ale na każdym wydziale utworzone są "GRUPY ELITARNE"dla wygody tworzącego a kto do nich należy to wiadomo.Jeśli chodzi o mobing to trzeba zgłosić,a poza tym jednostki prymitywne powinny pozostać przy łupaniu kamienia jak kiedyś,ale jak zawsze poszło coś nie tak.Nie dajcie się musi się kiedyś coś ruszyć.

Niezadowolony

Witam wszystkich pracujących w nadliczbówkach.Chciałbym zgłosić wniosek na forum o podniesienie limitu godzin nadliczbowych,bowiem ich ilość jest zdecydowanie zbyt mała.Pracując ok.110-130godzin miesięcznie limit zostanie przekroczony już w miesiącu Maj,a co z pozostałą częścią roku.Są ludzie którzy nie mogą,bądź nie chcą pracować w nadliczbówkach,można by wtedy ich limity przerzucić na tych którzy o tym marzą.Obecne limity są zdecydowanie za małe ,powinny wynosić ok.1200-1400godzin w roku,co i tak nie jest limitem wygórowanym,a przecież jest nas parę osób którzy bardzo by byli wdzięczni za jego podniesienie.Pozdrawiam i proszę o opinie na ten ,ogromnie ważny temat.

Witold

Czy DFME „Damel” ma jakieś potrzeby kadrowe? Wiem, że firma jest dobrym miejscem do pracy, nie mogę jednak znaleźć nowych ofert. Może ktoś wie gdzie szukać?

Operator śrutownicy
@Witold 16.11.2017 19:01

Na śrutownicy. Praca ciężka w warunkach szkodliwych: hałas, wibracje, zapylenie itd. Roboty w 3 D, a przydałaby się pomoc. Zapraszam.

......

Szybko zwolnić się, młoda kadra jest już zaszczepiona przez starą, odchodzącą, nic się nie zmieni. Dalej pozostaną układy, układziki.

Mr.RABBIT

Nikt nie odpowiedział na mojego wcześniejszego posta,może dlatego że nie nadmieniłem że powiadam wykształcenie wyższe,pozdrawiam..

Mr.Rabbit

Pracownik pracujący w Damelu,parę ładnych lat na wydziale produkcyjnym mający stawkę niższą niż 20pln na godzinę ,wiedząc że otaczający go pracownicy w większości po zwykłej ZAWODÓWIE,mający lekką nie skomplikowaną pracę,w niektórych przypadkach nawet siedzącą posiadają ,wyższe stawki.CO MA ZROBIĆ?????

Maestro

Panie prezesie prosimy o nadzór kantorków. Pozdrawiam mistrz w zawodzie.....

ZRZESZENIE MAJ..ÓW ,,DAMELu"

W związku z nawałem robót zwracamy się do pracowników,aby zwiększyć zaangażowanie w pracę.Każdy z nas będzie zwracał większą uwagę na każdego z pracowników,będziemy dokładnie obserwować przez okna z kantorków,taka jest zasadaNasze stanowisko nie zobowiązuje nas do pracy fizycznej,mamy swoje zadania ,z jakiegoś powodu zostaliśmy awansowani.W związku z niewybrednymi komentarzami,że powinniśmy pomóc w pracach fizycznych w związku z ogromem zleceń,gdyż niejako śpimy po kantorkach,oświadczamy że jest to,, NADZÓR Z OKIENKA".Na koniec chcemy złożyć wszystkim życzenia WESOŁYCH ŚWIĄT....i do roboty..

Witek

Szczepan nie śpij w kantorku

Gandza

Panowie zamiast wylewac swoje zale napiszcie cos o warunkach pracy,pracowalem tam 12 lat temu i zarabialem niecaly tysiac pln,ogolnie praca do ciezkich nie nalezy,jak ktos lubi sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zarabiac grosze to w sam raz dla niego,starzy pracownicy w porzadku zawsze mozna liczyc na rade albo pomoc z ich strony,mamul byl moim majstrem wiec kawal cwela tak jak jego pracujacy tam synus,pozatym robote wspominam bardzo dobrze,szczegolnie popoludniowki jak ktos ma troche fantazji mozna robic ciekawe rzeczy,pozdrawiam wszystkich pracujacych tam Teraz pracuje w innym zakladzie zarabiam 5 razy tyle ale o graniu w golfa w pracy czy jezdzie melexem po zakladzie dla zabicia nudy nie ma mowy ;)

Szukam pracy

Pozdrawiam wszystkich pracujących.Parę dni temu straciłem pracę ,a słyszałem że w Damelu są przyjęcia,ostatnio miałem możliwość przyglądnięcia się kilku stanowiskom w waszej firmie i stwierdziłem że są bardzo atrakcyjne.Przede wszystkim zainteresowany jestem pracą na stanowisku ,,IZOLOWANIA DRUTU,,biorąc pod uwagę to,że nie jestem zbyt pracowitym człowiekiem stanowisko to byłoby wprost idealne dla mnie.Jestem w stanie zaakceptować każde warunki zatrudnienia,minimalna pensja bez premii ,o którą zatroszczył bym się sam.Zainteresowany jestem również innymi stanowiskami ,nawet trochę bardziej wymagającymi.(nie miałem zbyt szerokiego wwachlarza przyglądnięcia się inmym stanowiskom na innych wydziałach)Proszę o pomoc i wiadomość czy przyjęcia są aktualne i z góry dziękuję.

Młody wyrobnik.

Te parę lat pracy nauczyło mnie ,że tu nie warto angażować się w pracę bo to się nie opłaca.Jest grupka ludzi którzy muszą za....ć i większość tzw.TURYSTÓW wałęsających się bez celu ,każdy wydział posiada takowych ,wydziały gdzie obraca się metalami kolorowymi posiadają dodatkowo jednostki tzw biorące.Narazie tyle,jeszcze napisze coś ciekawego ,ale nie dzisiaj.

Emeryt

Szanowni malkontenci Chciałbym jednak zauważyć, że Damel prawie jako jedyny ostał się w Dąbrowie Górniczej i co roku mimo różnych zawirowań w górnictwie przynosi zyski i to niezłe. Gdzie jest kopalnia, huta „Bankowa”, DZN, DFO, BZO, Zakłady Mięsne, itd. Nie ma – padły, a Damel istnieje i daje zatrudnienie dla ok. 500 osób, co razy 3 (rodzina) zapewnia srodki do życia dla ok.1500 osób. Przecież w tym Damelu nikt nikogo nie trzyma na siłę. Po co opluwać tą firmę, zwolnij się bracie, jedź do Anglii na zmywak i trzep tam kasiurę. Przepracowałem w tej firmie ponad 40 lat i jak słyszę takie kalumnie pod jej adresem to mi się nóż w kieszeni otwiera. Pokażcie mi drugi taki zakład, który w jakikolwiek sposób ma kontakt z emerytami. A Damel od kilkunastu lat organizuje dla nich wycieczki (raz w roku) oraz coroczne spotkania tych ludzi, gdzie mogą powspominać, popatrzeć kogo już brakuje, podzielić się problemami itp. A to, że występują jakies niedociągnięcia i nieprawidłowości, to gdzie ich nie ma. Wystarczy popatrzeć na nasz kraj. Tak, że szanowni respondenci tonujcie swoje wypowiedzi i nie obrażajcie ludzi, którzy dla tej firmy poswięcili całe swoje życie.

Nick
@Emeryt 13.03.2017 13:12

Pracujesz 40-ci lat tzn.masz jeszcze stary dobry układ PRL! A są tacy którzy ich nie mają a są dobrymi pracownikami,ja zwolniłem się właśnie z tego powodu.Pozdrawiam.

Pracownik

Trzymajcie się z daleka od tej firmy, same układy. Chyba że się ma tam jakąś rodzinę wyżej postawioną. Tak to nie ma co myśleć o godnych zarobkach. Traktują ludzi jak śmiecie, podwyżki dostają tylko wybrani(czyli ci po rodzinie lub dobrej znajomości- ci to co roku dostają podwyżkę, a przez prawie cały tydzień roboczy piją wódkę i śpią pijani po szatniach)a od ciebie będą wymagać żebyś robił jak chińczyk. Majstrzy z brygadzistami(odpowiedzialnymi) kradną na potęgę. Przepracowałem tam parę lat i żałuję tego to zmarnowany czas. Lepiej nie przesiąknąć takim towarzystwem(tak wrednych i zawistnych ludzi jeszcze nigdy nie spotkałem) nie życzę nikomu...

Pracownik
@Pracownik 07.03.2017 14:56

Premie też dostanie się 2-3 razy mniejszą od tych zatrudnionych po rodzinie co to bardzo dużo piją zamiast pracować...

Mam dość

A ja napiszę tak. Damel jak Damel ma swoją produkcję na której się zna i podejrzewam robi to dobrze. Ludzie są w porządku poza małymi wyjątkami, raczej ze wszystkimi się można dogadać. Zarządzanie jest nie najwyższych lotów, ale wydaje mi się, że spowodowane jest to naciskami pewnego Pana, który rządzi firmą w Tychach mającą całkiem inny profil produkcji i na siłę próbuję to odwzorować w Damelu. Jasne, że można kupić szafę sterowniczą, osprzęt do niej, kilkaset metrów kabla i wiadro śrubek, zmontować to do kupy i policzyć koszty. Ooo.. coś za dużo wyszło, no to będzie następnym razem montował jeden człowiek, śrubki kupimy tańsze i tylko pół wiadra, będziemy przykręcać co drugą, kable cieńsze, szafę nie malowaną. Czy to jest cięcie kosztów ? Oczywiście, że jest, bo wszystko można kupić gotowe za bezcen a nie PRODUKOWAĆ od podstaw - Palenie elementu, składanie, szczepianie, spawanie, wyżarzanie, piaskowanie, obróbka mechaniczna, złożenie wszystkiego do kupy i pomalowanie. Jeżeli zlecenie będą w miarę pozyskiwane z realnymi terminami realizacji, to wszystko można zrobić. Najlepiej to podzielić, rozebrać zakład i niech każda komórka się nawzajem wykańcza bo będzie cięła koszty. Nie tędy droga proszę Pana, ktoś odważny musi Panu powiedzieć o co w tym wszystkim chodzi i jak się to je.

J 23 dalej nadaje

Tracicie czas i zdrowie by zostać docenionym w firmie. Lecz to nierealne !!! Więc nie traćcie go, bo czasu się nie wróci i zdrowia nie odzyska. Czym wcześniej to zrozumiecie to jeszcze może Wam się do czegoś uda dojść. Przecież jesteście Mądrzy PRAWDAAA !!!

Zadowolony Emigrant

Uciekajcie z tej radosnej firemki,wielu z was to prawdziwi fachowcy których wiele firm przyjmie z otwartymi łapami.Zostawcie tych śmiesznych ,,majsterów'' innych ,,Bosków'' i te ,,skromne'' biura i niech to się kręci,niech udowodnią jakie to prawdziwe ,,Filarki'' DAMELU......POZDRAWIAM

J 23 dalej nadaje

Zwracam się do Tych co chcą ale się wahają i do Tychy co jeszcze mają jaja. Uczcie się języka i ruszajcie za zachodnią granicę. Początki są trudne ale potem lżejsze życie i mniej stresu. Fachowców z waszej branży potrzebują.

dalej ten sam
@J 23 dalej nadaje 20.10.2016 18:26

Robcio to Ty ?

Zostaw opinię o Dąbrowska Fabryka Maszyn Elektrycznych DAMEL S.A. - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dąbrowska Fabryka Maszyn Elektrycznych DAMEL S.A.