DFME „Damel” S.A.

Adres: Al. J.Piłsudskiego 2, 41-300 Dąbrowa Górnicza

NIP: 8942757374

DFME „Damel” S.A.
2 71 162 5 1

Opinie o DFME „Damel” S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Robotnik
 Opinia

Witam wszystkich serdecznie:-) Cóż firma ciekawa , może z perspektywami ale szczęścia do kadry zarządzającej na pewno nie mamy, wszyscy którzy pracują mogą to potwierdzić. Wyjście jedno, trzeba zrobić rachunek sumienia i zweryfikować (mocno) kadrę bo wygląda że wogule nie czują tematu zarządzania( metody z komuny powoli przestają mieć rację bytu w dzisiajszych czasach). Szkoda by było że przez paru tz. Kierowników zakład upadnie. Ale za pieniądze które oferują marne szanse na fachowców i to jeszcze z doświadczeniem.

Pomocna?
Tak1Nie1
Jarosław
 Opinia
@Robotnik 08.07.2019 09:42

Masz zastrzeżenia co do kadry zarządzającej. Czy masz na myśli nowych kierowników, czy już od dłuższego czasu to obserwujesz? Jeśli masz dobre pomysły organizacyjne, może wyjdź z inicjatywą i spróbuj je zgłosić do przełożonych, tak żeby usprawnić pracę, a firma przynosiła zyski. Co tym myślisz?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No Name
 Opinia

Bardzo konkretnie się ogłaszają a jak konkrety w rzeczywistości, warunki, płace itd bo zastanawiam się czy aplikować

Pomocna?
Tak1Nie2
Fizol
 Opinia
@No Name 22.03.2019 22:18

Omijaj ten zakład wielkim łukiem, chyba że lubisz być (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Tak1Nie1
Małgorzata
 Opinia
@Fizol 30.03.2019 11:14

Rozumiem, że masz niezbyt dobre zdanie na temat tego pracodawcy. Dobrze byłoby, jakbyś zachciał dopowiedzieć, dlaczego w ogóle tak uważasz. Musisz pamiętać, iż takie lakoniczne, pozbawione merytorycznych informacji, wypowiedzi, nie posłużą tym, którzy chcą dowiedzieć się czegoś konkretnego o DFME „Damel”. Powiedz nam, czy każdy pracownik tego przedsiębiorstwa ma dostęp do bezpłatnej opieki medycznej? Liczę na Twoją merytoryczną odpowiedź.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kalfi
 Opinia
@No Name 22.03.2019 22:18

15zł na h

Pomocna?
Tak1Nie2
Jarosław
 Opinia
@Kalfi 14.06.2019 13:01

Stawka podanego przez Ciebie wynagrodzenia może wzrosnąć wraz ze stażem pracy? Zastanawia mnie, czy każda z nowo zatrudnionych osób może liczyć na otrzymanie 15 złotych za godzinę, czy tylko osoby z udokumentowanym doświadczeniem. Sprecyzuj, proszę.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Św. Antonio
 Opinia

Ciśniemy!!!

Pomocna?
Tak3Nie
Kalfi
 Opinia

Ogólnie zakład cudów.Pracowałem na uzwajalni na P-2, ale zwolniłem się w poszukiwaniu lepszej płatnej pracy.Udało mi się bez problemu znaleźć szybko bardziej płatną pracę.Stawka 15-16zł w dzisiejszych czasach na pewno nie zachęca,aby pracować w Damelu.Nie wiem jak jest obecnie.Pozdrawiam poganiacza Szczepana.

Pomocna?
Tak2Nie1
Jarosław
 Opinia
@Kalfi 14.06.2019 11:09

Jak długo udało Ci się przepracować jako pracownik firmy DFME „Damel”? Jestem ciekaw, czy w Twojej ocenie jest to dobre miejsce pracy dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją karierę zawodową? Niedługo rozpoczynają się wakacje, więc ciekawi mnie, czy osoby świeżo po ukończonej szkole mogą podjąć pracę w tym miejscu.

Pomocna?
TakNie1
Kalfi
 Opinia
@Jarosław 14.06.2019 11:52

Dobre dla osób po szkole.Lat pracy w damelu 8

Pomocna?
TakNie1
Mlody
 Opinia

Mam mieszane uczucia. Pracujac w tej firmie jeszcze 3 lata temu zarabiałem 1 800 netto. Dziś moje wynagrodzenie zasadnicze z medicover i multisport to 6 200 netto bez premii. Albo na tamten czas byłem takim marnym pracownikiem, albo nie potrafili dostrzec potencjału.

Pomocna?
Tak15Nie1
123pytanie
 Opinia
@Mlody 12.06.2018 08:01

6 200? na jakim wydziale takie zarobki? chyba pracując po 12h + wszystkie weekendy

Pomocna?
Tak8Nie
kiedyś P2
 Opinia
@123pytanie 29.07.2018 17:29

1800 miałem 4 lata temu kiedy sie zwolnilem. Wracam tu, bo jakis mam sentymen do tej firmy. Ogólnie atmosfera ok, nie wspominajac o donoszeniu paru mlodych. Pracujac dzis dla klientów z branży automotive, general industry czy aerospace widzę jak ten zaklad jest opozniony. Nie ma odpowiedniej kontroli procesu, sruby wkrecaja kluczami pneumatycznymi ktory dokladnosc to 15-20% momentu finalnego dla produktu, który ma połączenia krytyczne. Świat idzie w stronę industry 4.0

Pomocna?
Tak4Nie
Iza
 Opinia
@kiedyś P2 04.11.2018 21:45

Pisząc o "wracaniu" masz na myśli swój powrót jako pracownika do pracy w DFME „Damel”, czy po prostu wypowiadanie się na forum? Wydaje mi się, że masz tu na myśli po prostu zaglądanie do wątku o tym pracodawcy. Piszesz, że zwolniłeś się z firmy 4 lata temu - może teraz zaszły w niej jakieś istotne zmiany w stronę rozwoju?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Iza 17.11.2018 22:18

zaszły istotne zmiany w podwyższeniu zarobków dla kierownictwa i zarządu

Pomocna?
Tak3Nie
Iza
 Opinia
@siwy 44 18.11.2018 09:06

A dla reszty pracowników firmy DFME „Damel”? Czy coś się zmieniło w tym temacie? Skoro piszesz o częściowych podwyżkach, to widzę, że pracujesz obecnie w tej firmie. Co jeszcze mógłbyś powiedzieć o zatrudnieniu w tym miejscu? Polecałbyś aplikować?

Pomocna?
Tak3Nie
siwy 44
 Opinia
@Iza 25.11.2018 17:57

dla reszty pracowników figa bez maku

Pomocna?
Tak1Nie
Iza
 Opinia
@siwy 44 27.11.2018 19:41

A jak wygląda sytuacja teraz, przed Świętami? Czy pracownicy otrzymali może jakieś świąteczne premie, jakieś extra wynagrodzenie? Ciekawi mnie też, czy organizowane były lub są jakieś spotkania świąteczne/integracyjne. To zawsze miły gest ze strony pracodawcy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
icpan
 Opinia
@Iza 19.12.2018 20:32

400 zł na święta, 210 na barburkę oraz zyski do wypłaty grudniowej (zależne od rocznej zarobku ~~2500zł i więcej)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia
@icpan 22.12.2018 09:50

W takim razie całkiem nieźle to wygląda! Na pewno taki zastrzyk gotówki przed Świętami nie zaszkodzi. Jak długo już pracujesz w DFME „Damel”? Ciekawa jestem, czy co roku wygląda to tak samo w tym miejscu, czy jednak jakoś poszczególne okresy przedświąteczne różnią się między sobą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mlody
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@123pytanie 29.07.2018 17:29

Nie pracuję fizycznie. To jest goła zasadnicza.

Pomocna?
TakNie1
Pan ktoś
 Opinia

Temat Ukraińców 15 zł bez premi umowa zlecenie. Warunki płacowe ogólnie się poprawiają dużo zmian i jeszcze więcej chaosu. Złe planowanie produkcji. Ogólnie za dużo ludzi siedzi na stołkach i nic nie robi...

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Siwy 44
 Opinia
@Pan ktoś 06.02.2019 11:06

Przecieź nas mają w głębokiej (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fizol
 Opinia

A ja jestem ciekaw na jakich zasadach są opłacani pracownicy z Ukrainy? Bo z tego co słyszałem, to Damel płaci pośrednikowi, który ich zatrudnia, po 35zl/h netto. A jak ja chce dostać stawkę, to nie ma pieniędzy. O co ku..... a mać chodzi?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Fizol 18.01.2019 16:59

to jakaś paranoja , obcym się daje zarobić a swoim pracownikom nie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fizol
 Opinia
@siwy 44 20.01.2019 09:22

Bo to taka firma. Swoim i obcym dać a reszta niech na nich zapierdziela i jeść nie woła

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leszek
 Opinia
@Fizol 21.01.2019 10:19

Mam rozumieć, że pracownicy zagraniczni zatrudnieni za pośrednictwem pośrednika otrzymują wyższe wynagrodzenia od pracowników z Polski, którzy pracują w firmie DFME „Damel”? Wydaje mi się, że to dosyć istotna informacja, więc będę wdzięczny, jeżeli ktoś rzetelnie przedstawi, jak to obecnie wygląda. Zachęcam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fizol
 Opinia
@Leszek 23.01.2019 13:21

Na to wygląda

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niestety nie Ukrainiec
 Opinia
@Fizol 18.01.2019 16:59

BOSS-aki DAMELU, mają nadzieję, że Ukraińcy będą pracować 25godzn na dobę i dlatego inwestują w nich, mając w d....e innych.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Małgorzata
 Opinia
@Fizol 24.01.2019 11:40

Wypowiadasz się z perspektywy osoby zatrudnionej w firmie DFME „Damel”, tak? Może mógłbyś powiedzieć, jaki mniej więcej procent z osób pracujących w tym miejscu, to osoby innej narodowości? Jak wygląda kwestia "dogadania się" z obcokrajowcami, czy nie ma z tym jakichś większych problemów? Warto udzielić odpowiedzi na te pytania.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Żenada
 Opinia

Żenada

Pomocna?
TakNie
Ryszard O.
 Opinia

W klubie Tęcza prezes Ryszard Ochucki miał magnetofon w szafie a Damek ma to forum. Różnica jest taka że tam wszyscy słodzili prezesowi a tu wylewają żale i tej zasady się trzymajmy. A czy to prezes czyta to wątpię.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spawacz
 Opinia

(usunięte przez administratora) dostałem smsa z banku. 2400zl za miesiąc dupienia w tym (usunięte przez administratora) Byle do końca roku i szukam nowej pracy. A kierownictwo na niech wie że od straszenia są ???? duchy a kierownikiem się tylko bywa

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Spawacz 09.10.2018 19:07

taka rzeczywistosc w firmie damel

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hi
 Opinia
@Spawacz 09.10.2018 19:07

A co ty tam robisz (dupisz)teraz na spawalni, że się tak buntujesz? Ile macie tej roboty na tyle chłopa. Wszystko robią za was kooperanci. Ocknij się chopie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Spawacz
 Opinia
@Hi 10.10.2018 00:21

Wystarczy że naprawiam te (usunięte przez administratora) co fachowcom na maszynach się przejechało za nisko. A ty Hi wyjdź i powiec to pracownikom w twarz a nie zastawiaj się tym Hi.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hi
 Opinia
@Spawacz 10.10.2018 11:04

Tak właśnie spawacie, że nic z tego nie wychodzi. Stań przy centrum i pokaż jak się robi to cię docenią. My zrobiliśmy zastój na dwa weekendy i kasa się znalazła, a wy ile już stoicie? Jacy fachowcy taka kasa i docenianie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawieemeryt
 Opinia

Spotkamy się w magazynie to ci powiem downie

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sebo
 Opinia
@Prawieemeryt 10.10.2018 22:58

A co ty pedał jesteś że po magazynach chcesz się spotykać?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Sebo 11.10.2018 08:42

Nie obrażaj innych, chyba że matka z ojcem cię tak wychowali. Wiem że wypisujesz tu bzdury na temat damelu a zwłaszcza uzwajalni i jeszcze starasz mącić na innych wydziałach. Zajmij się swoją robotą i nie siej zamętu

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Krzysztofeles
 Opinia

Właśnie idę na emeryturę po 36 latach pracy w Damelu jako konstruktor- mechanik. Dla mnie były to lata udane, w dobrej atmosferze i przyjacielskich stosunkach. Praca na nowoczesnym oprogramowaniu, ciekawa i dająca pole dla pomysłowości i umiejętności. Zawsze miałem dobrych i bardzo dobrych przełożonych i kolegów. Być może problemy pracowników bezpośrednio produkcyjnych nie są mi w pełni znane, ale ja przez ten cały czas spotykałem się z życzliwością, wyrozumiałością i pomocą ze strony kierownictwa i innych pracowników. Ze zdaniem szeregowych pracowników liczyłem się zawsze i zawsze ich opinia ważyła na mojej pracy. A co do Damelu to (tak jak wcześniej napisał "EMERYT" w marcu 2017) to jest najważniejsze, że kiedy zakłady wokół masowo likwidowano Damel trwał i jest nadal i się rozwija. Dziękuję za to, że kiedy dokoła ludzie drżeli o pracę - myśmy ją mieli. Były czasy lepsze i gorsze, ale kierownictwo Zakładu potrafiło przeprowadzić nas przez zakręty i pułapki tzw. gospodarki wolnorynkowej. Damel JEST i to jest najważniejsze. A że zarobki mogłyby być lepsze? Każdy ma mało i chciałby mieć lepiej. Zakład się ciągle unowocześnia i myślę, że oferuje ciekawą pracę dla odpowiednich fachowców. Nie żałuję lat spędzonych w Damelu, a wręcz przeciwnie – dziękuję za nie. Dziękuję moim współpracownikom i kolegom za znoszenie mnie i mojego charakteru. Co do młodych i starszych adeptów sztuki inżynierskiej to zachęcam – pytajcie, może znajdziecie właśnie w Damelu swoje miejsce. Będzie to dobra, pożyteczna szkoła.

Pomocna?
Tak8Nie
anonymous
 Opinia
@Krzysztofeles 30.08.2018 13:06

Jak wyglądają zarobki na stanowisku konstruktora i na ile jako nowy pracownik mógłbym liczyć?

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktos
 Opinia
@Krzysztofeles 30.08.2018 13:06

Pewnie byles pociotkiem

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pan ktoś
 Opinia

Na p3 wyjazdy na kopalnie remonty. brudna robota. A tak ogolnie to sterta złomu tam leży. I cholera wie co sie tam robi. Wyremontowali halę chyba po to żeby gołębie tam sraly.Odnośnie pracy wymagają mało płacą.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bolek
 Opinia

Czy może ktoś opowiedzieć o wydziale P3 i co tam się robi?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niedoszły
 Opinia

Dużo pytań o zarobkach, a odpowiedzi brak. Nic dziwnego skoro wynagrodzenie jest marne. Pracowników ubywa, coraz więcej ludzi odchodzi na emeryturę, a zakład ma problemy ze znalezieniem nowych, bo po prostu za mało płacą. Na rozmowie o pracę na stanowisku konstruktora - nawet doświadczonym osobom - proponują 3000-3400 brutto + premia uznaniowa, której wielkość zależy od widzimisię kierownictwa. Kierownictwo lubi ją ucinać z błahych powodów. Wymagają dużo, a mało dają w zamian. Zasłaniają się tym, że to nie porządku aby nowy pracownik miał płace na poziomie osób już zatrudnionych (pracownicy z wieloletnim stażem pracy ledwo wyciągają 3000 netto). Nic dziwnego że nie mogą znaleźć nikogo na to stanowisko od kilku miesięcy. Jeżeli chodzi o pracę na produkcji nowi dostają 13,5-14,5 zł brutto/h + premia, tokarzom z doświadczeniem dają 16 zł brutto. Oczywiście premia na początku mała, bo jesteś na okresie próbnym. Premia z czasem wzrasta. W jakim tempie? Zależy gdzie robisz. Najwolniej chyba na uzwajalni P2, tak jak pisali niżej - elitarne grupy, ulubieńcy majstra.

Pomocna?
Tak7Nie
siwy 44
 Opinia
@Niedoszły 20.09.2018 11:58

firmasie ocknie jak nie bedzie mial kto robic

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Niedoszły 20.09.2018 11:58

panieprezesie gdzie ta swietlana przyszlosc a zarobki marne wstyd....

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
cybant z gołonoga
 Opinia

To co się dzieje teraz w firmie przerasta nawet bardzo dobrą farsę, wszystkie kabarety mają się do tej sytuacji, jak imieniny z rodziną u starej cioci do odlotowego melanżu z pięknymi, napalonymi i odurzonymi 18-letnimi dziewczynkami . Pracowników z długim stażem, znających się na pracy ma się za nic. Aby dostać stawkę trzeba "strajkować", czyli nie przychodzić do pracy w dni w które należy się wolne. A i tak dostają nieliczni. Bywa tak, że chcąc przyjąć nowego pracownika daje mu się stawkę zbliżoną do stawki pracownika z 30, 40-letnim stażem i doświadczeniem. Oczywiście są to lata zaniedbań w polityce płacowej, które kiedyś musiały wyjść na światło dzienne. Widać to już nawet po szanownej dyrekcji, która nie raczy się pokazywać na produkcji (bo a nuż ktoś będzie chciał zapytać, jak są przydzielane stawki i dlaczego daje się młodemu (który i tak już odchodzi) 5, 6 zł do godziny aby go zatrzymać "bo dzięki niemu zakład dalej będzie istniał"). ISTNA PARANOJA. Słyszałem, że są plany na zatrudnianiu pracowników tymczasowych. Co oni będą robić, malować tarcze, szczepiać blachy, wywozić wióry? Na koniec chcę dodać, że śmiać mi się chce z tego i mimo, że mam 27zł/h brutto dalej będę cudował, przepraszam pracował aby mieć więcej.

Pomocna?
Tak7Nie
Bard
 Opinia

Witam Mam rozmowę omówioną o prace na wiertacza ale nic nie wiem jeśli chodzi o stawki system pracy itp.Czy może ktoś przybliżyć jak to wygląda?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewelina
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Warto starać się o pracę?

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tobiasz
 Opinia

Chciałem się dowiedzieć jaki jest fundusz socjalny,czy jest opieka medyczna medicover,alianz itp,itd,a także ile wynoszą wczasy pod gruszą,czy są obiady za złotówkę.Odpowiedzi pracowników mile widziane

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Tobiasz 27.07.2018 09:09

Pakiet socjalne—300zł wczasy pod gruszą,2 razy bony na święta po 300zł ,opieki medycznej brak i karty multisport także brak,a obiad jak sobię zrobisz w domu

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
umcyk
 Opinia
@Tobiasz 27.07.2018 09:09

+barbórka, zyski, darmowe wycieczki

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@umcyk 01.08.2018 08:55

jakie zyski jaka barborka

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
damelowiec
 Opinia
@Tobiasz 27.07.2018 09:09

tak masz stołówkę ze szczurami na hali. a wczasy 350 dostaniesz opieka medyczna zapomnij badania okresowe na hucie kat. chyba.. na których nic ci nie wyjdzie. firma ogólnie nie jest zła tylko co niektórzy ludzie ja niszczą nie doceniając pracowników... wykorzystując na Maxa myślą tylko o swojej kieszeni. i jak przetrwać kolejny miesiąc

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tokarz z zasu
 Opinia

Cieszę się że mamul wrócił chociaż traktuje mnie jak śmiecia ale dostaje większe premię od innych. Jak wiciu odejdzie to ja będę rządził na hali

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Tokarz z zasu 03.07.2018 20:50

ale bzdety piszesz

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Witek
 Opinia

Generalnie jak ktoś zaczyna pracę to od najniższej . Pokaż człowieku co potrafisz a dostaniesz więcej!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Witek 24.07.2018 21:06

bzdury

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kandydat
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Kandydat 12.07.2018 17:27

Prowadzi za 14.5 zł brutto na godzinę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
uuuuuutas
 Opinia
@Robol 24.07.2018 11:17

14,5 brutto + premia

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

Może trzeba pokazać co się potrafi i jak się angażuje do pracy!!!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Iza 15.06.2018 19:32

pokazuje co potrafie i nic z tego wynika

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oceniacz
 Opinia

Może ktoś słabo pracuje i stąd marne zarobki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Oceniacz 25.06.2018 11:40

ta firma ma tendencje niskich plac,mozna narobic sie po lokcie i tez malo sie zarobi.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Oceniacz 25.06.2018 11:40

bzdury

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ulka
 Opinia

Może trzeba spojrzeć na siebie w lustro i nie obrażać innych!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Matrix
 Opinia
@Ulka 01.06.2018 19:24

Ja nie obrażam ludzi którzy tam pracują ja im współczuję ten zakład to może i fajna sprawa ktoś skończy szkole idzie się podszkolić i jedzie do Niemiec zarabiać pieniądze ale nie ze im ktoś tam konkretny pójdzie w tych czasach 2000 netto to w biedrze na kasie maja a taki gość ci wyskakuje 1680 w tym kraju nigdy nie będzie dobrze jak takie firmy będą zakład (usunięte przez administratora) pracy chronionej...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Matrix 03.06.2018 07:59

zarobki marne wstyd panie prezesie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Matrix
 Opinia

Byłem na rozmowie mamy 2018 rok operator cnc a gość do mnie wyskakuje 14zl brutto tam pracują chorzy psychicznie ludzie to zakład ale dla schizofrenikow nie produkcja

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
siwy 44
 Opinia
@Matrix 30.05.2018 11:58

49lat pracy w tym 34 lata w damelu 19 zl brutto na godzine smieszna stawka.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Matrix
 Opinia
@siwy 44 31.05.2018 09:13

Współczuję naprawdę bo z zewnątrz wygląda to nawet ok ten zakład.... Dostałem tel na rozmowę a że blisko to się nawet ucieszyłem bo wcześniej miałem rozmowę w firmie w Katowicach branża produkcij części kolejowych zaproponowali mi 4000 brutto na pierwsze 3 mce potem 4200 ale ze z damel zadzwonili i o wiele bliżej to dzwonie do Katowic że rezygnuję a tu (usunięte przez administratora) stawka taka że Ukraińcy by za to nie robili jak (usunięte przez administratora) uczeń na wakacje do pizzeri zabił mnie jak mi powiedział tą stawkę do dziś jestem w szoku ten gość się zatrzymał w 1998 roku chyba w całej Polsce tak (usunięte przez administratora) nie płacą jak w damel dg...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

@Młodzian.. W każdym zakładzie pracy są pracownicy z większym i mniejszym stażem. Jeżeli pracownicy lubią i dogadują się między sobą, to powinno wpływać pozytywnie na atmosferę pracy? Czy dobrze wnioskuję? Może warto się starać, żeby trafić do tej grupy bardziej doświadczonych pracowników, jak uważasz?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

@Robol Czy jesteś pracownikiem firmy DFME „Damel” i możesz z pełnym przekonaniem powiedzieć, że jesteś zadowolony z pracy w tej firmie? Czy zgadzasz się z opiniami innych pracowników w tym wątku? @Młodzian.. @Zbyszek Czy możecie napisać na czym polegają opisane przez Was "Grupy Elitarne". Czy pracownicy należący do tej grupy mogą liczyć na większe wynagrodzenie lub lepsze warunki pracy? @Niezadowolony Pomysły dotyczące podniesienia limitu nadgodzin najlepiej zgłaszać bezpośrednio przełożonemu lub szefowi firmy. Pracodawca może Twojego postulatu na forum nie zauważyć. Czy planujesz powiedzieć o tym pracodawcy?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Młodzian..
 Opinia
@Iza 31.03.2018 11:17

,,Grupy Elitarne'' czyli osoby które najbardziej LUBIĄ się z MAJSTRAMI ,lub innymi wyżej postawionymi.Wykonują dla nich różne zadania niekoniecznie związane z wykonywaną pracą,są na każde zawołanie,najczęściej są to osoby które pracują najmniej i najlżej.Każdy wydział posiada takich..różni je tylko ilość ,,MILUSIŃSKICH'' rozejrzyj się poznasz ich od razu.Oczywiście to oni dostają najczęściej podwyżki,wyższe premie,nadgodziny,lżejsze roboty i mniejszą ich ilość.Reszta musi dymać.POZDRO.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pal
 Opinia

Stabilna finansowo firma dająca ambitnym pracownikom duże pole do rozwoju. Wynagrodzenie bardzo dobre w porównaniu do inych zakladów z branży. Atmosfera przyjacielska, ludzie są sobie pomocni.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawda moze bolec
 Opinia
@Pal 07.01.2017 17:11

,Pal' nie wiem co pijesz ale pil po pol... damel to jedna wielka zenada !!!!! Z biura wyrzucic ludzi, bo multum siedzi i nic nie robi, fizycznych wynagrodzic, ktorzy jeb** nadgodziny a zabrac sie za tych co pija wodke w robocie w szatni bo to juz przestalo byc smieszne kilka lat temu... Prosilabym o komentarze zgodne z prawda a nie od szefow badz prezesow, tylko od zwyklych pracownikow opinie !!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Pal 07.01.2017 17:11

Dobry żart

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Pal 07.01.2017 17:11

Dobry żart panie kierowniku

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@Pal 07.01.2017 17:11

Większej głupoty nie słyszałem.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jaruś
 Opinia

Co nowego słychać w firmie?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NIEZADOWOLONY
 Opinia

Wracając do mojego wpisu ,na który nie było żadnej reakcji,choć wiem że zagadnienie dotyczy wiele osób.Godzinami nadliczbowymi w wymiarze XXL zainteresowanych jest wiele osób,chociaż wielu się z tym kryje .Trzeba zgłosić wniosek o podniesienie liczby godzin,biorąc pod uwagę że jeden tydzień można by pracować od:poniedziałku do piątku np.po 16-ście godzin,a weekend po 12-ście,a w drugim trochę spokojniej i pracować pon-pt. po 12-ście godzin a weekend normalnie 8godz.to limit wyczerpie się bardzo szybko.Nie można do tego dopuścić i dlatego trzeba zgłosić wniosek,chętni do wniosku proszeni o kontakt na maila.....PODAJĘ ADRES PRAWDZIWY_PAJAC@WP.PL. proszę o kontakt..PRAWDZIWYCH........

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qwerty
 Opinia
@NIEZADOWOLONY 14.02.2018 21:28

Dee..biiii..lll to jest moja reakcja na twoje wpisy

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niezadowolony
 Opinia
@qwerty 23.02.2018 00:43

Rozwiń wypowiedź ..geniuszu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o DFME „Damel” S.A. - Dąbrowa Górnicza

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny