Lutur. Sajnaj R.

Lublin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 46 ocen.

Lutur. Sajnaj R.
3 46 6 1

Opinie o Lutur. Sajnaj R.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

anonymous

Witam serdecznie byłem jako wychowawca w Rzucewie i stwierdzam że jadą tam wspaniali wychowawcy którzy mają bardzo duże doświadczenie również w pracy z trudną młodzieżą. Jednak przy tak dużej ilości młodzieży , ponad 200 osób, wszyscy potrafiliśmy utrzymać dyscyplinę w ryzach. Zdarzały się drobne kłopoty wychowacze jak to z dziećmi bywa , jednak wspólna praca wychowawcza kierowniczki i wychowawców pozwalała na opanowanie sytuacji. Najpiękniejszą nagrodą dla nas były szczere łzy dzieciaczków i ich rodziców podczas rozstania, szczególnie Biała Podlaska. Wykonaliśmy kawał solidnej roboty i już mam sporo dzieci chętnych na kolejne wyjazdy. Polecam wyjazdy z Luturem, pozdrawiam całą kadrę wychowawczą i do szybkiego zobaczenia. Przemek kolonie Rzucewo 2018

Ewa

Witam. Ja mam świetną opinie. Moje dzieci wróciły w tym roku z Rzucewa i są przeszczęśliwi. Wychowawcy super...p. Marek miał pod sobą 15 dzieciaków opieka swietna zawsze pomógł wysłuchał przytulił p.kierownik miła kompetentna osobą. Uważam że Lutur kładzie nacisk na bezpieczeństwo i kwalifikacje . Moim dzieciom było tam dobrze a to przecież chodzi. Polecam kolonie z Lutur!

Karolina B....

Jak to czytam co piszecie to mi (usunięte przez administratora) słabo z firmą Lutur przepracowałam całe wakacje 2017 współpracę oceniam na 6+ firma jest wypłacalna i (usunięte przez administratora) prawda że przyjmują ludzi bez doświadczenia i papierów.... PO PRIMO najważniejszy jest ukończony kurs,zaświadczenie o niekaralność i minimum doświadczenia,dobrego nastawienia psychicznego i chęci do pracy.Całe wakacje przepracowałam w Poroninie w Małym Cichym moja opinia kierownicy wspaniali Pozdrawiam Pana Mariusza i Panią Dorotkę..... Teraz szykuję się na ferie bo uważam że warto jak ktoś jedzie z założeniem że będzie (usunięte przez administratora) to niech zrezygnuje i się nie wybiera.... Skoro nie macie doświadczenia w pracy z dziećmi i ich problemy tytoniowe czy psychiczne są dla was problemem to po co się zapisujecie... Wychowawca jest po to by każdy problem zrozumieć i pomóc rozwiązać ....Najważniejsza na koloniach w Lutur jest współpraca między wychowawcami i kierownikiem. Jak macie mięką (usunięte przez administratora) i cykora nie polecam Ja firmę i pracę mimo że pieniądze małe oceniam na CELUJĄCY I POLECAM

anonymous
@Karolina B.... 23.11.2017 11:45

Wreszcie jakiś zadowolony.BRAWO!!!!!Moje dzieci jeżdzą już kilka lat latem oraz zimą. dzieci zadowolone ja też.

Ewa
@Karolina B.... 23.11.2017 11:45

Zgadzam się w zupełności. Moi chłopcy w tym roku 2018 wrócili z Rzucewa było fantastycznie......wychowawcy super p. kierownik miła sympatyczną osobą z cudownym podejściem do dzieci. Wielki szacun dla całej kadry za wytrwałość i umiejętność pracy z dzieciakami pozdrawiam.....i polecam????

980505

Właśnie wróciłam z turnusu w Ełku. Zacznijmy od tego, że od początku wyjazd ustalony był na piątek o 5.00, ale w środę o 19 dostałyśmy informacje, że jest przeniesiony na czwartek na 16.00, przy czym podczas telefonów do biura to nie wiedziało w ogóle o jakiejkolwiek zmianie a podczas transportu miałyśmy z koleżanką po 28 dzieci na głowę. Dostałyśmy informacje, że pokoje są 4 osobowe więc dzieci już podczas jazdy zaczęły się dobierać, lecz na miejscu ''bardzo miła'' kierownik p. Katarzyna B. zaczęła krzyczeć na dzieci, że pokoje są 3 osobowe i jacyś idioci musieli przekazać im inne informacje. Podział na grupy odbył się tak, że podczas śniadanie pani B. odliczyła do 21 i powiedziała , że to są moje dzieci ( grupa od 8 do 16lat, więc od razu pojawia się problem ze złapaniem kontaktu pomiędzy osobami w tak różnym wieku). Przez pierwsze 2 dni, w ogóle nie wiedzieliśmy co mamy robić a o jakimś wydarzeniu dostawałyśmy informację 30minut wcześniej. Było 10 opiekunów na 220 dzieci, przy czym podczas wizyty kuratorium kartki w dzienniczkach zostały podmienione żeby ilość dzieci w grupach się zgadzała więc u mnie na kartce skreślono kilka dzieci, które zostały dopisane do innych dzienniczków. My jako opiekunowie nie dostawałyśmy 2 śniadań i podwieczorków, a suchy prowiant tylko wtedy jeśli został, podczas jednej wycieczki podczas upału brakło wody. Wycieczki to też katastrofa, niby całodniowe a tak naprawdę nie zobaczyliśmy nic konkretnego, bo dłużej jechało się autokarem (6 godzin do Wilna w jedną stronę i 3 godziny zwiedzania). W bursie, w której mieszkaliśmy codziennie coś się psuło, czy szafa czy toaleta. 10 minut przed odjazdem p. Katarzyna pyta nas ile jest dzieci, mówimy, że 58 + 2 opiekunów więc autokar na 60 miejsc a ona mówi, że zamówiła autokar z 50 miejscami, bo nie wiedziała ile ma dzieci. Chciałyśmy same usadzić dzieci, żeby ci starsi nie rozsadzili autokaru i podróż minęła spokojnie, ale dostałyśmy opiernicz, że nie mamy prawa usadzać dzieci jak chcemy. Ogólnie nie polecam.

anonymous
@980505 24.07.2017 16:29

Matko nic tu sie kupy nie trzyma !!!jakieś brednie totalne!!!

Inka

Lutur to masówka i loteria! Można więc trafić na super kierownika, super dzieci i super wychowawców, ale można zupełnie odwrotnie! Mnie się udało i nie narzekam, ale słyszałam różne historie, a najwięcej mogą opowiedzieć sami kierowcy autobusów z którymi też jest problem... Na tak dużą liczbę turnusów musi być chaos, ale i tak jakoś wychodzą obronną ręką! Kasa mała, ale na czas wypłacana! Polecam - dla odważnych :)

Lolo
@Inka 15.08.2018 20:22

A ja siedzę teraz w Darłowie. Nikt z obsługi kuchni nie ma podstawowych badań sanepid. Wczoraj była kontrola sanepid. Na ten czas zorganizowano pracowników z pobliskiego baru którzy takie badania mają. Ogólnie smród brud i ubóstwo... Pozdrawiam

Uczestnik

Czytający te komentarze muszę coś napisać.. byłam na koloniach jako uczestnik 3 razy. Za pierwszym razem w Białym Dunajcu w Annie 1 pózniej w Pucku a teraz wracam z Białego Dunajca Małgosia. Racja nie są to kolonie życia ale cena też mówi swoje. Jeżeli bedzie dobre jedzenie to cud ja za pierwszym razem miałam bardzo dobre jedzenie nie mogę sie przyczepić niestety dwa razy pod rząd nie udało sie w Pucku gotowali Ukraińcy którzy kupowali pierogi z Biedronki teraz tez nie było idealnie lecz nie jedziemy do hotelu z 5 gwiazdkami lecz na KOLONIE, dzieci które myślą że bedą mieć ostrygi na kolacje ostro się pomyliły. Dziecko zorganizowane da sobie radę. Teraz naprzyklad nie były dobre wędliny kupiłam pacztet, płatki mi nie smakowały złożyłam sie z innymi uczestnikami i sobie kupiliśmy. Oczywiście płacimy za wyżywienie lecz musimy sobie zdawać sprawę ze nie zawsze bedzie nam smakować. Co do samych pokojów w górach były rewelacyjne natomiast w Pucku była tragedia zimna woda itp. Ja na kolonie dojerzdżam z Lublina i nie słyszałam żadnej histori aby ktoś miał problem z dojazdem.. nawet jak było trójka dzieci w jeden miejscowości a było podłodze to zawsze zjeżdżaliśmy. Nigdy nie przełożono wyjazdu na inny dzien czy godzinę. Zawsze piszą tydzień przed o której jest wyjazd i skąd. Opiekunkunowie są różni raz lepsi raz gorsze lecz wystarczy sie dogadać. U nas na tursunie było tak że dziecko się bało jednej opiekunki wtedy poszło do kierowniczki wytłumaczyli wszystko ona zaprosiła ją do rozmowy i wszystko wyjaśniły i dziecko było do końca turnusu zadowolone i nic już nie mówiła. Co roku mam świetną wychowawczynią. Wiadome zależy od koloni, jtak jak się zachowują tak zostają traktowani. Jak się nie słuchają maja mniej czasu wolnego. Program koloni jest zarąbista. Jemy śniadanie jedziemy gdzies wracamy na obiad jedziemy gdzies i wracamy na kolacje. Prawie zawsze jest przewodnik. Naprawdę każdemu polecam P.S Płucka już nie ma w ofercie kolonijnej

Natalia

Ponawiam pytanie użytkownika @Jasiek odnośnie tego, jak pracuje się w Lutur.Sajnaj R. Interesuje mnie to jaka panuje w firmie atmosfera i jakie kwalifikacje należy posiadać by móc zacząć tam pracę. @Jasiek, jakie stanowisko Cię interesuje? Słyszałeś już jakieś opinie o tej firmie? Próbowałeś przesyłać CV?

Jasiek

Jak się tu pracuje? Słyszałem sporo dobrego i myślę o pracy w firmie.

anonymous

Powiem tak ...jeszcze się nie urodził taki co wszystkim dogodził. Z firmą Lutur wspolpracuje już ładnych kilka lat.Nigdy nie było najmniejszego problemu kontakt z biurem oceniam na bardzo dobry.Transport dzieci zawsze z miejsca dogodnego dla dzieciaków. Wysyłam grupy latem jak i zimą.Moj syn dziś wyjechał już 10 raz!Co świadczym raczej o tym że jest fajnie! Wszystkim niezadowolonym proponuje wyjazd na księżyc!!!!

Administrator

Od Waszych ostatnich aktywności w tym wątku minęło już sporo czasu. Możecie napisać co w tym momencie dzieje się w Robert Sajnaj - Lutur? Jak przedstawia się atmosfera w miejscu pracy i ewentualne warunki pracy?

Dlaczego nie informujecie o tym Kuratorium ?

Dlaczego nie informujecie o tym Kuratorium Oświaty ???

stokrotek 12
@Dlaczego nie informujecie o tym Kuratorium ? 24.07.2017 12:14

Było poinformowane, lecz nic nie zrobiło :)

grazka206
@Dlaczego nie informujecie o tym Kuratorium ? 24.07.2017 12:14

Podobno mają układy z KO. A sprawę zgłosiłam do biura Rzecznika Praw Dziecka. Czekam na odpowiedź. Jedna z mam innego dziecka poszła na policję. Została zlekceważona i odesłana do domu ????

Gal Jerzy anonim
@grazka206 06.08.2017 22:19

A do psychiatryka nie wysłali?

Pedagog
@Dlaczego nie informujecie o tym Kuratorium ? 24.07.2017 12:14

Firma Lutur to firma dużego ryzyka. Po prostu zależy wszystko od różnych okoliczności. I wcale nie mam na myśli trudnej młodzieży, bo akurat to jest najmniejszy problem. Nieprawidłowości które zauważyłam jako wychowawca zostały zgłoszone do kuratorium, przeprowadzono kontrolę i widzę, że jeden z kontrolowanych ośrodków już w ofercie na rok 2018 nie funkcjonuje. Wszystko mogę zaakceptować, ąle jak ktoś lekceważy bezpieczeństwo i zdrowie uczestników to taka rzecz podchodzi pod paragraf.

Natalia

@Karolina B...., Twoja opinia o Robert Sajnaj - Lutur jest bardzo pozytywna. Do pełnego opisu brakuje jedynie kilku zdań na temat warunków na których opiera się Twoja współpraca z tą firmą. Mogłabyś je tu zamieścić. Każda aktualna informacja o Robert Sajnaj - Lutur będzie cenna dla osób, które chciałyby się zatrudnić u tego pracodawcy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wychowawca

Cześć:) Z tego co się orientuję lutur zapewnia szkolenia i ubezpieczenie. Jest umowa zlecenie, jest to praca w sezonie letnim czyli kolonie i zimowym- ferie, zimowiska jeżeli ktoś chce. Ja jeżdżę od tego roku i jestem zadowolona. Byłam w Szczebrzeszynie, było super, pozdrawiam kierownika p. Jurka:)

Urszula

Od lat korzystamy z organizacji kolonii dla dzieci i po powrocie uczestnicy wypełniają ankiety ewaluacyjne, które są dla nas cenne w ocenie wypoczynku. W tym roku uczestnicy ocenili wypoczynek w Białym Dunajcu na 5,43 w skali 1-6; program zrealizowany; pozytywne oceny kadry opiekuńczej i zadowolenie z zakwaterowania i posiłków. Jedynym, co zarzucano, to brak możliwości uczestnictwa w niedziele we mszy św. oraz problemy związane z wyjazdem. Uczestnikami były dzieci z 6 i 5 klasy sp.

Paula

Byłam w tym roku na dwóch turnusach (Biały Dunajec i Darłowo) i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że wiele złych opinii jest przesadzonych. Dzieci bywają różne, ale koniec końców jeśli się prace z nimi lubi to nawet te trudne momenty uzna się po prostu za cenne doświadczenie. A czasami można trafić na taką grupę, że można na kolonii wręcz wypocząć. Kasa niby mała, ale z drugiej strony dostajemy tyle samo atrakcji i udogodnień co dzieci, których pobyt na turnusie przecież kosztuje niemałe pieniądze. Ogólnie polecam ;)

Apapap1

Tu juz nie chodzi o dzieci a podejście firmy, która wychowawców nie informuje o tym, jakie te dzieci będą !! A potem zero kontaktu z firmą, umywa rączki jak zwykle. A chodzi mi o ośrodki nad morzem, tam najgorzej...

to gminy płacą za kolonie dzieci

to gminy płacą za kolonie dzieci z rodzin ubogich, to gminy płacą za kolonie dzieci z rodzin dysfunkcyjnych, to gminy płacą za kolonie dzieci z rodzin patologicznych, to gminy płacą za kolonie dzieci z problemami wychowawczymi, To wielomilionowy biznes !!!

Ada

Moje córki właśnie wróciły z Władysławowa i są zachwycone. Codziennie dzwoniły i opowiadały gdzie były. Zadowolone są z wychowawców szczególnie lubiły Panią Karolinę. Warunki może nie są super, ale należy zdać sobie sprawę, że za te pieniądze nie należy oczekiwać 5 gwiazdek. Wyżywienie dobre i napewno bogaty program turystyczny w całości zrealizowany. Dziwią mnie więc Państwa wpisy - Lutur we wszystkich ofertach informuje do kogo adresowane są kolonie i że jest prowadzony program profilaktyczny.

07zgłoś_się

Wy wszystkie takie mądre, że aż przemądrzałe...

anonim

(usunięte przez administratora)

@grazka206

Poprawka. Medyk to jednak ratownik 21wieku. Brawo panie Marku za umiejętność wytłumaczenia się z podania dzieciom hydroksyzyny. Czysta kpina

Żenua
@@grazka206 15.08.2017 02:18

O co pani w ogóle chodzi? Podnieca to panią czy co?

grazka206
@Żenua 15.08.2017 07:36

Kręci mnie to tak, że hoho!

Żenua
@grazka206 15.08.2017 07:47

Widać, że pani jest matką XXI wieku ????

to nie jest pisanie coś złego.... tam się po prost

to nie jest pisanie coś złego.... tam się po prostu źle dzieje..... dzieci nie mają odpowiedniej opieki kompetentnych dorosłych...... nie ma wystarczającej ilości wychowawców.....

07zgłoś_się
@to nie jest pisanie coś złego.... tam się po prost 23.07.2017 22:50

To za wychowawców niech pojadą rodzice ów patologicznych rodzin, oni wiedzą jak się wychowuje dzieci ;)

Xyz
@07zgłoś_się 25.07.2017 20:21

A niech jadą. Ciekawe czy wtedy zobaczą problemy swoich dzieci czy nadal będą udawali ślepych. Bo przecież palenie papierosów w wieku 13 lat, ćpanie dezodorantu( czytaj: dyzio) i rzucanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na prawo i lewo jest bardzo ok.. bo to takie grzeczne i wspaniałe dzieci. Co z tego, że połowa ma wyroki, druga połowa kuratora. I tak są idealnie.

To czym rzucisz - to wróci !
@07zgłoś_się 25.07.2017 20:21

Gdyby dzieci miały prawidłowe wzorce zachowań w swoim rodzinnym domu - to miałyby łatwiej w życiu. Jeśli dzieci nie mają kompetentnych rodziców, ważne aby miały również możliwość przebywania pod opieką osób kompetentnych, którzy byliby dla nich wzorem poprawnych zrównoważonych zachowań, życzliwości i dobroci, nauczycieli w szkołach, wychowawców w świetlicach, wychowawców na koloniach, opiekunów. Ważne aby w dziecku widzieć człowieka, a każdy człowiek zasługuje na szacunek. Nie musimy wszystkich lubić, ale kochać TAK - czyli życzliwie traktować i być dobrym. To czym rzucisz - to wróci ! To działa :)

07zgłoś_się
@To czym rzucisz - to wróci ! 27.07.2017 12:43

W końcu przykład idzie z góry ;)

Paula

Jak już piszecie coś złego to napiszcie gdzie konkretnie (póki co ciągle się przewija Rzucewo, gdzieś czytałam o Ełku, a przecież to nie jedyne ośrodki). Może nie wszędzie jest aż tak tragicznie, a ludzie jak ja, którzy jadą w inne lokalizacje pewnie panikuja :p i jak to jest z tym transportem - trzeba gdzieś dojechać po grupę i dalej transport jest zorganizowany czy można dojechać samodzielnie, jakie macie doświadczenia?

ma-da
@Paula 19.07.2017 15:35

Ja byłam na dwóch turnusach w tym roku i powiem że nie było wcale tak źle bo kierowników miałam ok i dzieciaki też fajne więc nie żadna patologia jak piszą co niektórzy i na pewno nie w każdym miejscu jest tak okropnie.

Agata
@ma-da 25.07.2017 08:50

a w jakich miejscowościach byłaś?

nf45sd

To nie są po prostu "ubogie dzieci", to prawdziwa patologia ze specjalnych szkół, dzieci z upośledzeniami i ADHD. Niektóre mają nawet kuratora za kradzieże i narkotyki. Ale oczywiście firma (chociaż nie nazwałabym tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmą) nie informuje o tym.

mmm

Rzucewo. DNO, syf kiła ... !!!

Lusia

Ja jadę w tym roku - może warto spróbować. A dlaczego tam jeżdżą dzieci niepełnosprawne albo młodzież uzależniona? To są jakieś specjalistyczne kolonie? Myślałam, że po prostu zapisują tam dzieci osoby prywatne...

FM
@Lusia 14.07.2017 19:07

Uwaga. 95% dzieci z lutura to młodzież specjalna, z patologicznych domów itd. Lutur przypadkowo zapomina o tym poinformowany

Ola
@FM 15.07.2017 06:29

Większość dzieci na koloniach Lutura to dzieci z rodzin ubogich - od kiedy to bieda i mieszkanie na wsi to patologia??? Jak rozumiem piszą tu sami bogaci i wykształceni mieszkańcy miast? Nie obrażajmy tych dzieciaków - 99% z nich to normalne, fajne dzieciaki .

ma-da
@Ola 15.07.2017 20:27

Właśnie byłam tym roku na koloniach z tą firmą i firma jak firmą wiadomo kasa mogła by być większa ale przecież wiemy ile dostaniemy i na co się piszemy, a dzieciaki też są różne.Wiadomo że niektóre są z bardzo biednych rodzin i to jest ich jedyna szansa żeby wyjechać na takie wakacje. Jak dla mnie to kolonie były ok dzieciaki miałam fajne i kadra super dlatego jadę jeszcze raz w tym roku.

nf45sd

Firma to totalne dno. Zero zorganizowania, nieprofesjonalne i wręcz chamskie podejście do pracownika. Kłamią i kręcą na każdym kroku. Dają do opieki dzieci niepełnosprawne bez wcześniejszego uprzedzenia o tym. Obiecują jedno, robią drugie. Nie polecam nawet tym o stalowych nerwach.

Annna

Czy jedzie ktoś jako wychowawca na obozy w sierpniu 2017?

Karotka
@Annna 24.06.2017 18:15

Ja jadę, a gdzie konkretnie się wybierasz?

Paula
@Karotka 27.06.2017 14:32

Prawdopodobnie ja też, chociaż czytając opinie tu trochę się cykam ;>

Ona
@Paula 29.06.2017 19:07

Ja również jadę w sierpniu i lipcu

Kinga
@Annna 24.06.2017 18:15

Ja jade i również z tego co czytam jestem przerażona.

Bogusz
@Annna 24.06.2017 18:15

Tak ja jade moze wymienomy sie nr telefonów to wymienimy sie dozwiadczeniami

250

hmm no coz na tam uważam ze wlasniw w pracy w takim miejscu to najważniejsze jest to żeby jednak była odpowiednia wyskztalcona kadra które tez oczywiście ma jakies tam odpiwiendie podejście do swoich odopiecznych prawda? jestem cirkaw wlasnie jak jest

Hhdhfnjj

Omijajcie tą firmę! Byłem w tym roku w Ełku, nie polecam. Jeden wielki chaos, dziećmi się nikt nie opiekuje, bo kierowniczka nie umiała przydzielić wychowawcą dzieci. Nie dało się z nią dogadać , obgadywanie i skłocanie ze sobą kadry na porządku dziennym. Zero profesjonalizmu z jej strony a i tak wszystko idzie na wychowawców. Tworzyła fatalna atmosferę. Za mało kadry, za dużo dzieci. Układy, oszukiwanie

kolonista

To jest MASAKRAAAA!!!!!!!!!!! Ja nie wiem jak rodzice moga puścić dzieci na takie kolonie np.Rzucewo tam jest gorzej niz w oborze. Lazienki sie nie zamykaja wychowawcy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja dzieci bo one przeciez sa na urlopie. Musza odpoczac. Warunki mieszkaniowe to dno. Posciele dane dzieciom o 2 w nocy brak wychowawcow. Grupy porobione po 25,30 dzieci. Kierownicy niektórzy sa spoko ale oni uważają ze dużo rzeczy do nich nie nalezy. Czy nikt nie moze tego zamknac gdzie sanepit i kuratorium. Władysławowo tez masakra. Góry to samo. Okropne toooooo.

Zostaw opinię o Lutur. Sajnaj R. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lutur. Sajnaj R.