WUWER Sp. z o.o.

Ruda Śląska

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 61 ocen.

Opinie o WUWER Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WUWER Sp. z o.o.

Józek

Jedyna taka firma, w której pracownicy płacą za parking...

Maniek
@Józek 26.10.2017 09:57
Jedyna taka firma, w której pracownicy płacą za parking...

Chcesz parkować musisz płacić, nie chcesz płacić parkuj gdzie indziej, możesz samochód zamienić na komunikację miejską - też nie zapłacisz za parking, jak widzisz są różne alternatywy - wybór należy do Ciebie. Przypuszczam jednak że co miesiąc płacisz za parking.

IwH..juToMom
@Józek 26.10.2017 09:57
Jedyna taka firma, w której pracownicy płacą za parking...

Parking nie należy do firmy Wuwer dlatego płacą za możliwość parkowania

Jasiek

To trochę dziwna sytuacja żeby płacić za parking. Może trzeba rozmawiać z szefostwem na ten temat? Chciałbym tu pracować dlatego dopytuję.

Józek

Pracownicy WUWER płacą za parkowanie przed firmą - zna ktoś taką drugą firmę?

Weronika

@zoimmm, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawdę uważasz, że takie sytuacje występują na porządku dziennym?

zoimmm

Ja też chwile tam pracowałem. PORAŻKA. 0 organizacji. Moobing na porządku dziennym. Niby kapitalizm a jednak komuna.

wisio

To powiedzcie prosze ile mozna najmniej zarobic w firmie oczywiscie mowie o samej podsatwie i bez dodatkowych nadgodzin, ile wynosi godzi pełny etat w pracy? Bo skoro faktycznie jest zle to byscie podali jakies kwoty ale jednka nikt nie chce podac ,wiec smialo

Nic mu nie wisi

masa 2016-06-08 20:42:23 Masz rację i to w 100% . Tylko dlaczego ci wszyscy niezadowoleni, obserwowani, prześladowani nadal pracują w tej firmie. Chyba kasa się zgadza i raczej nigdzie nie zarobią tyle co w tej firmie. Albo po prostu lubią być tak traktowani i gdzie indziej czuli by się źle.

masa

Właściciel nie ma szacunku dla swoich pracowników , stara się kontrolować wszystko i wszystkich.Mania prześladowania , w końcu każdy pracownik to potencjalny złodziej . W tym celu założył kamery i podgląda ludzi ,a później dzwoni lub pisze do kierowników i opowiada co ten pracownik robił i dlaczego tak „a nie tak”. A teraz doszedł zakaz słuchania radia podczas pracy ,nieważne że pracuje się milej!!! Atmosfera w firmie jest okropna a wszystko to za sprawą samego właściciela. Który nie wyciąga wniosków z tego że dobrzy pracownicy z wieloletnim stażem uciekają z firmy , gdyż mają dosyć takiego traktowania i tej atmosfery . Niech każdy się zastanowi nim aplikuje do tej firmy .Dlaczego nikt z pracowników fizycznych nie przyszedł na kolację wigilijną w zeszłym roku ? bo mają dosyć takiego traktowania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wisimulacha
@masa 08.06.2016 20:42
Właściciel nie ma szacunku dla swoich pracowników , stara się kontrolować wszystko i wszystkich.Mania prześladowania , w końcu...

Nic dodać nic ująć! W pełni się z tym zgadzam.

wisimulacha

akurat w tej "firmie" takie mydlenie oczu to norma ;)

xyz

@dream pytam jak? Chyba ze to euraski?

Qeryu

Gdzie migę znaleść ich aktualne oferty pracy?

wisimulacha

z tymi szkoleniami to troche ktos pofantazjował ;)

Do ciekawski

2000 brutto czyli bez rewelacji

Ciekawski

Na jakie zarobki mogę liczyć w wuwerze?

cienki bolek

Aplikuj. Jeżeli jesteś absolwentem bez doświadczenia to na pewno Cię przyjmą. Bo na innych tej firmy nie stać nauczysz się czegoś zdobędziesz doświadczenie i pójdziesz gdzieś indziej zarabiać pieniądze. Sam tam pracowałem się wyszkoliłem teraz przyszedł czas na zarabianie więc pracuje gdzieś indziej.

cienki bolek

Dlaczego uważasz że to jest nie fair. Mamy wolny rynek więc kupujesz tam gdzie jest najtaniej a pracujesz tam gdzie płacą najwięcej. Zresztą w firmie Wuwer zasady fair play nie są zasadami obowiązującymi więc uważam to za zachowanie całkiem normalne.

Bolek

Nie ma problemu z szanowaniem pracowników??!!! W tej firmie szanowani są tylko lizusy bez swojego zdania na jakikolwiek temat. Jeśli ktoś powie prawdę o zarobkach,atmosferze pracy o czymkolwiek to od razu wskakuje na "czarną listę" bo przecież jak szary zwykły robol może mieć swoje zdanie-tym bardziej jeśli ma rację...

Robi

Śpieszcie się szanować elektryków, tak szybko odchodzą! :)

zawiedziony

Dziwi mnie tylko że imienia jeszcze nie zmienil. Czy nie jest za bardzo polskie? A ludzie odeszli i beda dalej odchodzic. Wystarczy zobaczyc jaki panuje klimat. Nie wiem czy znajdzie sie choc jeden zadowolony pracownik. Jak dlugo mozna znosic mobing...

oszukany

warto zwrocic uwage ile osob w tym roku odeszlo z tej firmy. jezeli zarzad nie zacznie doceniac pracownika to kazdy kolejny rok bedzie tylko gorszy. w dodatku widać ze prezes patrzy z góry na "głupiutkich" polaczków. kiedyś to sie obroci przeciwko niemu.

Kilno

Uważam, że trzeba wziąć pod uwagę komentarze Zawsze jest coś w nich prawdy.

qwerty

À propos pisze się osobno. Warto to na pewno dać sobie spokój. Niepokojący jest ten cały hejt. Powinno dawać do myślenia. Ale pracownik nie jest po to żeby myśleć przecież.

wolny

"majtek" to nie wina Stefana , a przełożonego który na to pozwala .A co na to księgowa ?? co na to ZUS ?Pozwala na takie kombinacje?Pracowałem przeszło sześć lat w tej firmie i od tego czasu widzę że nic się nie zmieniło .Pozostaje mi tylko się cieszyć że już tam nie pracuję. Ale faktem jest że niech ktoś nowo zatrudniony nie myśli że złapał pana boga za nogi !!!

Programista PLC

Automatyków jest pełno, tylko ludzie rezygnują z tej pracy bo ile można siedzieć w delegacji. Firmy biorą cały czas osoby po studiach bo to tania siła robocza a student się cieszy, ze pojeździ w delegacje. Poszukaj pracy jako programista PLC bez delegacji, prawie nie ma takiej pracy wiec z tym doświadczeniem tylko utrzymanie ruchu zostaje. Co do firmy to średniowiecze. Biuro to jeszcze dobrze komunizm pamięta i te małe monitorki. Nie polecam, zarobki inż. 2k na rękę. Firma polska to i zarobki polskie jak i traktowanie człowieka. Sami widzicie ile osób się zwalnia, cały czas rotacja.

Jan

Jeśli jesteś osobą ambitną to z dala od tej firmy, a jeżeli szukasz czegokolwiek to zapraszamy. Chcesz zarobki,podaj na jakie stanowisko jesteś zainteresowana.

Krzysiek

Tu powiem jszcze jedną ciekawostkę, uwaga na kasę 1 firma w jakiej pracuję gdzie ksiegowa myli się z wypłatą! tu oczywiście wypłąta jest podzielona na różne premie, dodatki, pisać sobie godziny, nadgodziny itd., Ja tu niedługo pracuję ale słyszałem o ponad 20 osobach oszukanych, kontrole z pipu w tej firmie są normą! Właśnie są po kolejnej w zeszłym tygodniu i już zwracają pieniądze ludziom, szybciutko, szybciutko, się okazało że liczą pieniądze za urlopy od stawki podstawowej cwaniaczki, myślą że ludzie są durni. Oczywiście to wszystko jest dzieło przypadku i jak pójdziesz to zgłosić to Ci bedą wpajać że jest dobrze że tak ma być, że wszystko liczy program i on się nie myli. Na szczęście jest PIP i on zawsze pomoże, ale jest to zenujące, bo się powtarza regularnie, szczególnie na nowych pracownikach.

anonim

(usunięte przez administratora)

Krzysiek

Na elektromontera cały czas są przyjecia, przez wakacje było około 30 osób, to ludzie z doswiadczeniem mówili takie stawki, ze wuwer mięknął, albo brygadzista elektryków, a Ci co chcieli, to sie znów nie nadawali dwie lewe ręce, alkoholizm, dzieci itp. Młodych elektryków przyjmuja przez pod firmę za 1800zł brutto. Doswiadczeni mają szansę pod firmę od razu i tu stawka jest na ogół 2400zł brutto plus 30% premii, ale tu uwaga, wszelkie nadgodziny liczone są tu od podstawy, no i premię można stracić. Firma jak firma, nie znam osoby która by nie narzekała. Generalnie marazm w tej firmie rządzi, non stop brakuje materiałów do pracy, bo logistyka szwankuje, z narzędziami też ciężko, bo firma nie ma pieniędzy, najlepiej jak swoje przyniesiesz z domu, niedoczekanie, no i dokumentacje elektryczne mają mnóstwo byków, duzo by jeszcze pisać ale po co, nie polecałbym swoim znajomym tak powiem. W najbliższych dniach góra miesiącu bedzie się zwalniać dwóch elektromonterów, wiec będą gorączkowo szukać ludzi, ale nie polecam, a i majster w najbliższych miesiącach też będzie się zwalniał, więc szansa dla kogoś kto chce porządzić i tu wskazówka musi mieć wiele cierpliwości na okazywanie braku szacunku dla siebie od dyrektora, warunek konieczny(głównie mobbing).

Kazio
@Krzysiek 10.10.2015 17:46
Na elektromontera cały czas są przyjecia, przez wakacje było około 30 osób, to ludzie z doswiadczeniem mówili takie stawki, ze...

Bez przesady z tą zazdrością .Nie po to założyli firmę by rodzina była NA ZASŁKU.

ZABRZANIN

Witam, interesuje mnie rzeczywsty rozkład pracy na wyjeździe do pracy na miejscu na stanowisku elektromonter ( obecny nabór) i widełki zarobków. Zastanawiam się nad przesłaniem CV

bezrobotny

Witam Czy ktos mówglby sie jeszcze wypowiedziec jaka jest atmosfera w pracy, jak sie pracuje, jakie sa zarobki itd?

Ethan Hunt

Rozmowa kwalifikacyjna wygląda różnie w zależności od stanowiska na jakie aplikujesz. Jeżeli chodzi o zarobki to szału nie ma. Jeżeli jesteś dobrym specjalistą to możesz wynegocjować dobrą stawkę niestety po okresie próbnym jest szansa że zamiast podwyżki zostanie ono obniżone. Bardzo ważne żeby na początku wynegocjować jak najwięcej bo późniejsze staranie o podniesienie wynagrodzenia to istne mission impossible.

nornert

weryfikując powyższe opinie nie wiem czy dobrze zrobiłem wysyłając swoje zgłoszenie do pracy do tej firmy ... Może napisze ktoś jaśniej jak teraz ma się cała ta sytuacja oraz jak jest z zarobkami od tego roku? Opiszcie też rozmowę kwalifikacyjna jak się przygotować, pod jakim katem najbardziej kładą nacisk i jak przygotowac sie do pytan zeby wiedziec odpowiedzi ...

jeden z wielu byłych

Pracowałem w tej firmie przez jakiś czas i niestety zbyt wiele dobrego o firmie i o jej Szefie powiedzieć nie można, a On w pełni kontroluje firmę. Pensja rzeczywiście była płacona na czas i to jedyny pozytyw jaki pamiętam.(usunięte przez administratora) Prawdą jest, że można się tam czegoś nauczyć i robią ciekawe rzeczy. Pracowałem tam z wartościowymi fachowcami, którzy z powodzeniem znajdowali później pracę w innych firmach i nie słyszałem, aby któraś z tych osób chciała wrócić do WUMy czy WUWER-a. Nie będę odradzał, bo każdy ma prawo do przekonania się na własnej skórze (może moja opinia nie jest obiektywna:), chciałbym też wierzyć w te zmiany o których pisze firma Wuwer, (usunięte przez administratora) Być może pisze je osoba, która za jakiś czas też będzie należała do byłych pracowników jak ja :)

Wuwer Sp. z o. o.

Oczekiwania pracowników, jak i sama firma WUWER rozwijają się i zmieniają, co jest naturalnym zjawiskiem. Także odejście pracowników należy do normalnych, aczkolwiek nie ukrywamy, bolesnych wydarzeń w życiu zakładu. Dlatego z tym większym szacunkiem cenimy sobie naszych wiernych pracowników, jak np. kierownika produkcji, który od 12 lat pracuje w naszym przedsiębiorstwie. Możemy się również poszczycić innymi pracownikami, którzy ok. 20 lat zasilają naszą załogę.

Wuwer Sp. z o. o.

Co prawda w poczatkowym okresie mięliśmy duża rotacje pracowników, co jest oczywistym zjawiskiem w nowych przedsiębiorstwach, Pana opinia jest jednak przesadna. W obecnej chwili posiadamy stabilny trzon biura konstrukcyjnego i nie tylko, z czego się bardzo cieszymy. Również notujemy powroty byłych pracowników do naszego zakładu i to na wszystkich szczeblach. Dla wyjaśnienia: WUMA i WUSA były samoistne firmy, które organizacyjnie współdziałały z późniejszą firmą Wuwer. WUMA przykładowo zajmuje się kompletną organizacją produkcji.

Damian
@Wuwer Sp. z o. o. 29.07.2014 14:10
Co prawda w poczatkowym okresie mięliśmy duża rotacje pracowników, co jest oczywistym zjawiskiem w nowych przedsiębiorstwach, P...

Firma rodzinna to się zgadza w biurach siedzi 15 pociotków, które mają słabe pojecie o pracy, ale zauważalnie lepsze pieniadze tak,zdecydowanie firma rodzinna. A co do wycieczek, tak oczywiście są i integracje i świeta, ale najpierw trzeba sie na nie złożyć 100zł 150zł, dlatego na te imprezy to pociotki głównie jeżdżą.

łon
@Wuwer Sp. z o. o. 29.07.2014 14:10
Co prawda w poczatkowym okresie mięliśmy duża rotacje pracowników, co jest oczywistym zjawiskiem w nowych przedsiębiorstwach, P...

zapomniałeś dodać że na wycieczki trzeba się zrzucać zarząd firmy nie daje kompletnie nic poza wynagrodzeniem a tylko kombinują jak jak człowieka okraść.

Wuwer Sp. z o. o.

Dziękuję za pozytywny Feedback. Jesteśmy przedsiębiorstwem rodzinnym i dokładamy starań, aby atmosfera i warunki pracy w naszym zakładzie polepszały sie coraz bardziej. Przykładem mogą być organizowane wycieczki i imprezy zakładowe dla wszystkich pracowników.

były

Firma Wuwer ( usunięte przez administratora ) w trudnej sytuacji obiecuje wszystko, potem już tylko amnezja. Mozna napisać książkę na temat niezależnego przedsiębiorcy w Polsce. Można się czegoś nauczyć -( usunięte przez administratora ) ale nie można liczyć na nic.

Kamil

Rotacja nie tylko w dziale konstruktorów b. duża. Zaledwie jedna osoba ma staż na kierowniczym stanowisku powyżej 2 lat (wliczając zatrudnienie w wyżej wym. firmach). Być może winne temu jest przedmiotowe podejście do pracowników.

byłyInż

Wierzyć się nie chce, że coś się poprawiło. Można się wiele nauczyć na własny rachunek bo rotacja u konstruktorów jest niesamowita. Był okres, bo żaden z konstruktorów tam 6mc nie przepracował bo każdy chciał uciekać byle dalej... ale firma nadal działa więc widać jakoś leci. Życzę powodzenia. Ps. To chyba o firmę Wuma, Wusa, czy jakoś tak chodziło. W sumie, te same produkty, ten sam właściciel, w tym samym miejscu na tych samych maszynach...( usunięte przez administratora )

Tiram

Firma rozwijająca się, bardzo fajna atmosfera w pracy, mozna się wiele nauczyć

Andmeh

Firma profesjonalna Miałem zaszczyt w niej pracować a raczej w WUWER Niemcy Zarobki proporcjonalne do pracy/wiedzy/zaangażowania/ taki system komuna sie skończyła pozdrawiam

Krzysiek
@Andmeh 12.02.2013 15:13
Firma profesjonalna Miałem zaszczyt w niej pracować a raczej w WUWER Niemcy Zarobki proporcjonalne do pracy/wiedzy/zaangażow...

Jaki wuwer niemcy chłopie co ty piszesz, to jest firma polska i nie ma zadnego wuwer niemcy. To że właściciel na swoich samochodach pisze dla szpanu WUWER.DE to nie znaczy ze firma jest niemiecka, ale sciema. To chyba sam właściciel pisał ten komentarz.

waldemar

Co jak co, ale wypłaty są na czas, może nie są najwyższe, ale zawsze do 10 są na koncie. A atmosfera? Wydaje mi sie, ze rowniez nie jest najgorsza...

1234

to prawda a atmosfera...

Zostaw opinię o WUWER Sp. z o.o. - Ruda Śląska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WUWER Sp. z o.o.