Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 47 ocen.

Opinie o Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej

Weronika

@Dobra zmianadziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że Tobie praca w Metal-Gum odpowiada. Piszesz o tym, że wynagrodzenie jest terminowe. To bardzo istotna informacja. Mógłbyś również powiedzieć więcej o warunkach zatrudnienia na jakie można liczyć? Czy pracodawca zapewnia również dodatkowe benefity?

Dobra zmiana

Wynagrodzenie co miesiąc wpływa na konto od lat bez żadnych przygięć, są rzeczy do naprawy, ale gdzie ich nie ma, czasami wystarczy pomóc.

Weronika

A ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o plusach i minusach pracy właśnie w tej firmie? Takie konkretne informacje będą bardzo pomocne. Co powinno się wiedzieć przed przesłaniem CV do Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej?

wąsiakowa

kochanie a czego się spodziewałeś widze ze na glowe ci pada idz do lekarza

Wąsiak

Dramaty w tym zakładzie

Broda
@Wąsiak 10.07.2017 20:44
Dramaty w tym zakładzie

Po urlopie wrociles i to jest dramat.

janosik

wielkie brawa dla piotrusia :)

waska szparka

1. Szef nie spi - szef odpoczywa. 2. Szef nie je - szef regeneruje sily. 3. Szef nie pije - szef degustuje. 4. Szef nie flirtuje - szef szkoli personel. 5. Kto przychodzi do szefa ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami szefa. 6. Kto ma przekonania szefa - robi kariere. 7. Szanuj szefa swego - mozesz miec gorszego. 8. Szef nie wrzeszczy - szef dobitnie wyraza swoje poglady. 9. Szef nie drapie sie w glowe - szef rozwaza decyzje. 10. Szef nie zapomina - szef nie zasmieca pamieci zbednymi informacjami. 11. Szef nie myli sie - szef podejmuje ryzyko. 12. Szef nie krzywi sie - szef usmiecha sie bez entuzjazmu. 13. Szef nie jest tchorzem - szef postepuje roztropnie. 14. Szef nie jest nieukiem - szef przedklada tworcza praktyke nad bezplodna teorie. 15. Szef nie bieze lapowek - szef przyjmuje dowody wdziecznosci. 16. Szef nie lubi plotek - szef uwaznie wysluchuje opinii pracownikow. 17. Szef nie gledzi - szef dzieli sie swoimi refleksjami. 18. Szef nie klamie - szef jest dyplomata. 19. Szef nie powoduje wypadkow drogowych - szef ma kierowce. 20. Szef nie jest uparty - szef jest konsekwentny. 21. Szef nie znosi wazeliniarzy - szef premiuje pracownikow lojalnych. 22. Szef nie toleruje sitw - szef szanuje zgrane zespoly. 23. Szef nie zdradza swojej zony - szef wyjezdza w delegacje. 24. Szef sie nie spoznia - szefa zatrzymuja wazne sprawy. 25. Jesli chcesz zyc i pracowac w spokoju - nie wyprzedzaj szefa w rozwoju. k...a jego mac zachowujecie sie jak dzieci jeden drugiego kabluje szacun panowie

Don

@Angelina @Bogu...Witamy Pana Synka na forum... tekst "przysłowiowe o 15 pod bramą" słyszymy tylko od jednej osoby w tej firmie :)

Piotr Aleksa.....

Pracowałem w Metal-Gumie 2 lata i nie żałuje tego czasu, ale bardzo się ciesze, że zwolniłem się z tej firmy. W firmie pracuje dużo naprawdę fajnych i kompetentnych ludzi ale praktycznie wszyscy są traktowani przez zarząd firmy jak śmiecie. W firmie nie jest nagradzane krytyczne myślenie i działanie na rzecz rozwoju firmy, tylko zgadzanie się z jedyną słuszną linią szefa. Czy było to realne i sensowne nie ma znaczenia, najważniejsze jest żeby się przypodobać, a gdy jedyna słuszna prawda okazuje się nierealna, winni są wszyscy inni. @Angelina, @Bogu: Dwa komentarze, przychylne firmie napisane tego samego dnia, w odstępie 1 minuty, w ogóle nie budzi podejrzeń... Nawet propagandy firmy nie potraficie poprowadzić kompetentnie... Nie będę nikogo tutaj imieniem lub nazwiskiem wywoływał, ale powinniście się zastanowić dlaczego w przeciągu tak krótkiego okresu czasu z firmy na dziale produkcji odeszło tak wiele osób. Kiedy zaczynałem na produkcji pracowało około 50 pracowników produkcyjnych, kiedy kończyłem zostało około 20, gdzie duża większość nie została zwolniona, ale sama się zwolniła bo miała dość pracowania w takiej atmosferze, a z tego co wiem większość aktualnej załogi poważnie zastanawia się nad zmianą pracy. Firma nie będzie w stanie funkcjonować jeśli nie będzie miał kto produkować, a odbudowanie kadry produkcyjnej, wraz z kadrą kierowniczą produkcji kosztuje dużo pieniędzy i zajmuje dużo czasu, bardziej opłacałoby się szanować ludzi których mieliście.

em
@Piotr Aleksa..... 03.06.2017 20:51
Pracowałem w Metal-Gumie 2 lata i nie żałuje tego czasu, ale bardzo się ciesze, że zwolniłem się z tej firmy. W firmie pracuje...

Też tam kiedyś pracowałem, dawno temu i nie żałuję odejścia a teraz po latach widzę ,że słusznie.Wówczas mówiło się tam" sukces ma wielu ojców ...a porażka jest sierotą". Odejścia z tej firmy to normalne i pozytywne zjawisko - kto wiedział w co wchodzi? Pozostali desperaci .

Czak Noris

Metal Góm ;D Co tam? Jak pracownicy dużo osób robi ? Pzdro

Szkoda firmy

Panie Tomku niech pan da sobie spokój z zarządzaniem ludźmi i pozwoli nam pracować. Człowiek to nie maszyna i długo nie wytrzyma takiej gonitwy. Jak przez pańskie zarządzanie ludzie zaczną się zwalniać to będzie koniec tej firmy.

Bogu
@Szkoda firmy 06.05.2017 01:09
Panie Tomku niech pan da sobie spokój z zarządzaniem ludźmi i pozwoli nam pracować. Człowiek to nie maszyna i długo nie wytrzym...

Jak taki kozak jesteś to czemu jeszcze nie na swoim. P. Tomek jest spoko parę razy rozmawialiśmy. Nie jest łatwo w tej branży a zamówienia to niby skąd się biorą z nieba .... p. Tomku jest Pan ok. Ludzie zawsze marudzić będą a tylko na siebie patrzą a żaden nie pomyśli co mógłby dla firmy z siebie dać tylko o przyslowiowej 15 już przy bramie. Jak chcesz pracować i to i zarobisz.

@#&&+??

Pracowałem tam uczciwie. Zero za przeproszeniem opieprzania się czy sciemniana. Oddałem siebie i swoją wiedzę. Wiedza się nie przydała bo ten zakład jest wyjątkowo trudny. Ale tylko dlatego że robią produkcję jednostkowa.... ciągle zmiany w dokumentacji i szukanie świętego gralla.... były szefie prezesie wladco i synku.... rozpierdoliliscie albo (sprawiliscie durnowatym zachowaniem ) ekipę która tak naprawdę dawała radę i trzymała ta produkcje przy życiu. Odszedł kierownik mistrzowie planisci i wszyscy kluczowi...albo strategiczni. Chętnie tam bym wrócił ale nie zasługujesz na mnie Wenio. Pozdrowienia dla obr. Skr. Cnc montażu, pras, konf, spawalni, wypalarki i oczywiście serwisu

Angelina
@@#&&+?? 03.05.2017 22:45
Pracowałem tam uczciwie. Zero za przeproszeniem opieprzania się czy sciemniana. Oddałem siebie i swoją wiedzę. Wiedza się nie p...

Najwidoczniej nie byłeś taki super. Zajebistych ludzi się zatrzymuje a pozorantów żegna

Czak Noris

Co tam słychać w Metal Gumię ? Pracują ludzie dalej na umowę zlecenie czy zostali tylko Ci co maja umowę o pracę ? Pozdro ludzie ; ))))

Weronika

@Szef jest w spodniach, a co możesz powiedzieć o swoich doświadczeniach z Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej?

Szef jest w spodniach

Ludzie zastanówcie się nad sobą, a nie tylko narzekacie. Jak komuś źle to trzeba zmienić pracę. Są w mieście lepsze firmy z lepszymi zarobkami. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony.

Weronika

Jako redaktor serwisu GoWork.pl, (więcej o moim zadaniu możecie dowiedzieć się klikając myszką w ikonkę mikrofonu zamieszczoną przy moim nicku) chciałabym przedstawić Wam aktualne oferty pracy firmy. Możecie je znaleźć pod linkiem: http://www.metal-gum.com.pl/praca/ Będziecie aplikować?

kilerów 2

Największym zagrożeniem dla tej firmy jest sam prezes, który nie szanuje swoich pracowników

Wąsiak

Znalazł się człowiek mądralista i krytykuje opinie z częścia zdań się nie zgodzę kilerów2 odnoszę wrażenie że jesteś jeden z nich lub stałym pracownikiem albo z rodzinki emeryta prezesa.

kilerów 2

Może jako zakład nie jest w złej formie coś idzie do przodu pokazują się nowe elementy. Dużymi plusami i minusami sa rysunki gdzie w komputrze bardzo ładnie wychodzą a nawet slicznie sie zamykaja , a w rzeczywistosci jest problem no tu nie jest tak jak na rysunku może trza do laptopa podłaczyć tak jak radzi konst. i powiedziec sezamie zamknij sie sprawdzałem pomaga :) Nie jest to że starzy pracownicy nie dopuszczaja do pracy bo oni wiedza najlepiej i zdobyli wiedze wiadomo ze kazdy szkołe skonczył odp. jest taka stwórz technologie dla nobka według czego on ma sie uczyc i kto ma uczyc jak wiekszosc zapierd.... ale kierownistwo na nauke to leje. Tak to jest że nowi maja tyle na start ale jest dla nich to malo no coż .....jak dla innych w firmie to niedocenianie ludzi od starzu pracy , 25 zł kto taki w zakładzie starzy pracownicy smieszny jestes Piotr ...p. a jeśli chodzi o nadgodziny to nikt nie musi ale fakt ze krzywo na to patrzy i wzywa na rozmowy to przyznac ze płaci zaklad musi sie wyrobic według umowy z klientem :) Ludzie pisza ze nie polecaja zakładu taka atmosfera panuje pieski podpier... i tak dalej zgdzam sie z max i przez to sie ludziom odechciewa pracowac .. a co do kobitki to odpuszcz jest poszkodowana z tego tytulu taka ma prace ... Panie Weroniko dodatki jakie to tylko brygadzisci maja premie nie sa wedlug regulaminu nagradzane tylko na jakis czas i to losowe a benefity to zalezy co pani ma na mysli bo jest ich wiele jeśli chodzi dla pracowników to brak innych przywilejow nie ma ostre ciecia

piotr

Nie polecam tego zakładu,nie rozwija się zero nowoczesności, jest coraz gorzej, wchodzą duże elementy a małe płace i brak premii. Na start 14zł brutto, jedynie starsi pracownicy którzy pracują kilkanaście lat mają koło 25 zł brutto. W tym zakładzie jest dużo starszych ludzi, emerytów młodych nie dopuszczają do pracy bo oni wiedzą lepiej. Potrafią zarobić jak są nadgodziny nawet 8000zł brutto i powyżej. Szkoda nerwów na tą pracę.

max

Nie ma obowiązku, ale w tym zakładzie są maniacy nadgodzin. A jak się nie zostaje dłużej czy w weekeny to stary krzywo patrzy a premii nie daje. Jak chcesz Weronika to zapraszam do współpracy z metalkiem-gumkiem wtedy pytań mi nie będziesz zadawać .

Weronika

@max, rozumiem. A czy nadgodziny są obowiązkowe dla pracowników?

max

Ciężko znaleźć plusy jeżeli chodzi o pracę bo do formalności nie mam zastrzeżeń. Jedyne plusy to nadgodziny, ale wykańczają człowieka, brak życia prywatnego ( a to nie w tym rzecz) nic tylko siedzieć w tym zakładzie.

Weronika

@max, a co możesz powiedzieć o plusach pracy w Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej?

grubson

A jakie są zarobk, czemu o tym nikt nie napisze?

max

Ludzie nie polecam tego zakładu pracowałem kilka miesięcy i się pożegnałem zakład za starych czasów, brak nowoczesności, co do technologi brak słów w tym zakładzie to leży a pracownicy pracują chaotycznie, za mało ludzi do pracy, najlepiej być jednym koniem mechanicznym i pracować na wszystkich stanowiskach. UWAGA ludzi bardzo wykorzystują. Co do kierownictwa to masakra sami się motają i jest ich za mało jak na dzialy nie ogarniają zakładu. Są pieski prezesa a właściwie jeden, który się podlizuje i kapuje ludzi zwany mistrz/zastępca a jedna kobitka tylko lata z kartkami i nic nie robi, główny kierownik leje wodę na to generalnie co do rzeczywistości nie mają pojęcia. Najważniejsze prezes nie szanuje ludzi to jest minus co do zarobków marne pieniądze jak na czasy z łomami i pistoletami do skręcania śrub szkoda zdrowia na ten zakład i jego wentylację. Ten zakład to wielka porażka.

Weronika

Czy firma oferuje jakieś benefity/dodatki?

Nick2

starszy facet jest akurat bardzo słaby.Potrsfi tylko krzyczeć i się wymadrzac.

Gibon
@Nick2 03.02.2017 10:34
starszy facet jest akurat bardzo słaby.Potrsfi tylko krzyczeć i się wymadrzac.

I znowu odchodzą kolejni

Nick 3
@Gibon 04.02.2017 08:35
I znowu odchodzą kolejni

Tak to jest jak nie szanuja

Nick

też tam pracowałem na konfekcji na zlecenie. nie idzie się tego nauczyć szybko jest tam starszy facet ksywa gargamel i dawid młody co pracują i na nich powinno kierownikom zależeć. a i był taki od zupek chińskich co więcej gadał niż robił go się suchać nie dało

OBI

Haluksik tobie kleić źle, kręcić źle. Najlepiej usiąść i zajmować się plotami.

pokemon

Halusik......dzięki za pozd , ja rozmumiem ciebie ale przegiołes obrazajac ludzi , pisz konkretnie kto a nie cala konfekcjia a dramatu tu nie widze daja ci prace placa to się ciesz a na nadgodziny , to ciebie nikt nie zmusza tylko propozycja . Wczesnie wspomiałes ze z innymi idzie dobrze pracować , a to ze ciebie dali 1-ego do klejenia w 1 dzień pracy to się ciesz ta praca na konfekcji wymaga precyzji i doświadczenia w jeden dzień tego nie zdobędziesz ale w lata pracy . a czasy sa ciężkie niestety czas goni a na pierdoły nie ma czasu tu się pracuje jak maly mis wspomiał ktoś jak ciebie zatrudniał to mówił jakie warunki tu panuja i jaka praca jest

maly mis

misza obrazasz !!!!!!! ludzi pracujących tam ,przyszedłes do pracy to ci warunki przedstwiali sam się na to godziłeś, owszem konfekcja narzeka , bo nikt nie docenia praca jest jaka jest, ale tu się pracuje jak piszesz to pisz o konkretnych osobach a nie głupoty wygadujesz na cała konfekcjie ,miałeś szanse to się sam spaliles pisząc takie głupoty negatywna opinie dajesz pracodawcy a to ze ludzie pala to co chesz od nich tez pijesz bzykasz i konika tłuczesz na dobranoc

Holusik 657

Porażka pokemon jest z Ta firma naprawdę człowiek psychicznie wysiada , ludzie co robią więcej jak ja to im sie dziwie . Konfekcja to jestem dramat !! Cwaniaki cwaniaki , najlepsze jest to jak uciekają z papierosami masakra hahah . Albo te swoje elektryczne papierosy co mają ahhhh wielcy cwaniacy . Pozdro pokemon ! Czas na zmiany uciekaj od nich jak najszybciej niech zostaną same lizodupce

OBI
@Holusik 657 08.01.2017 11:46
Porażka pokemon jest z Ta firma naprawdę człowiek psychicznie wysiada , ludzie co robią więcej jak ja to im sie dziwie . Konfek...

Pamiętam Cię gościu. Pisząc te bzdury obrażasz ludzi, a zastanów się nad sobą. "Cwaniak" to ktoś kto zna się na robocie lepiej od ciebie? Jak pójdziesz do tej Biedronki, którą tak chwalisz to też będą same cwaniaki bo nie poradzisz sobie tam nawet na ochronie.

żona

za bony nie ma podatku też by nie pogardzili

płezes

i znów na święta nikt nam nie podziękował za wspólną pracę

pokemon

holusik masz racjie tez pracuje tu ale już mam dość ,szkoda to opisywać ale to co wcześniej w/w pisali inni to prawda .......... teraz to pracodawca szuka pracownika a nie pracownik wiec ofert jest wiele sytuacja jaka jest zmusza mnie do zmiany szkoda slow na pisanie ,jest jedyna osoba co wszystko koliguje

holusik 657

robiłem tam chyba niecałe 4miesiące , szczerze mówiąc myslałem ze bedzie w porządku .. ale co sie okazało była tragedia , jesteś dla nich zerem ! cwaniaczki robią po pale lat a Ciebie w pierszy dzień dają do klejenia .. tylko nadgodziny i nadgodziny bo nikt nie chce robic , nie ma co sie dziwić jak na zmianach robią tacy ludzie .. z niektórymi było normalnie pogadać inny sie na Tobie wyżywali bo robisz zle i zle . powiem szczerze wole iśc robić do biedronki niż iść tam ,, i co miesiąc ponoć dostaniesz umowe !! umowa zlecenie na zawsze ! anty metal syf

Antonio

Spoko było. Pzdr

Poeks77

Same cwaniakiii!!!! Nie polecam !!!!!! Płaca gorsza jak w biedronce

Popus112

Nie polecam !!!!!!!!

tedzio

we' kolega powyżej napisał ile można się spodziewac na stanowisku spawacza wiec nie wiem, dlaczego napisałeś że warunki finansowe wysokie? skoro to najnizsza krajowa?

spawacz

Zakład bez przyszłości sami emeryci, płace na poziomie Biedronki, omijać szerokim łukiem!

Holender
@spawacz 27.09.2016 21:21
Zakład bez przyszłości sami emeryci, płace na poziomie Biedronki, omijać szerokim łukiem!

Masz rację. Firma emerytów i rencistów.

obiektyw

Tam jest coraz gorzej - brak słów.........

marek

sa u was przyjecia do pracy mam grupe umiarkowana z kod 02 p odp i jeli to nie tajemnica zarobki

XxX

Fakt, Obiektyw ma rację - co lepsi pracownicy odchodzą sami, tylko desperaci jeszcze pracują w tej firmie.

Prezes
@XxX 12.06.2016 09:24
Fakt, Obiektyw ma rację - co lepsi pracownicy odchodzą sami, tylko desperaci jeszcze pracują w tej firmie....

Nieroby dobrze że odchodzą.

Obiektyw

Raczej 500- za braki, a czasami są przypadkowe. Właściwie co roku zarabia się coraz mniej. Rzadnych premi nie ma chyba że dla wskazanych osób przez kierownika i właściwie jest tak rzadko jakby jej nie było Atmosfera coraz gorsza. Dają ogłoszenia o zatrudnieniu ale nikt nie chce tutaj pracować. Czy ktoś odpowie dlaczego tak jest i gdzie jest przyczyna?

kto

500+

kto

dodatek to jest w zaopatrzeniu, tam nie trza premi

anonim

(usunięte przez administratora)

Xxx

Brygadziści mają dodatek, a poza tym nic.

Obserwator

Ale kitujecie

Zostaw opinię o Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej