Artefakt Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 30 ocen.

Opinie o Artefakt Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Artefakt Sp. z o.o.

Ktoś

Możliwości rozwoju jest trochę :) Najwięcej jest szkoleń wewnętrznych, można też wyjechać na jakąś konferencję branżową. W dziale AdWords co jakiś czas są dostępne szkolenia organizowane przez Google.

Hanna

@Ktoś - a jak wyglądają pozostałe warunki zatrudnienia w Artefakt Sp. z o.o.? Czy firma zapewnia możliwość rozwoju (szkolenia/kursy)?

Ktoś

Ja uważam, że w Artefakcie pracuje się dobrze. To pewnie też zależy od działu, ale mówię z mojej perspektywy (nie SEO). Pracy jest rzeczywiście sporo, ale nie ma np. przymusu siedzenia po godzinach. Oczywiście zawsze znajdzie się powód do narzekań, ale to chyba taka polska cecha ;)

Nick
@Ktoś 29.05.2017 08:51
Ja uważam, że w Artefakcie pracuje się dobrze. To pewnie też zależy od działu, ale mówię z mojej perspektywy (nie SEO). Pracy j...

Przymusu siedzenia po godzinach nie ma, ale jest przymus siedzenia w konkretnych godzinach. Nie ma elastycznego czasu pracy. Pewno, że zawsze jest powód do narzekań - najgorzej jeśli tych powodów jest za dużo...

Ktoś
@Nick 31.05.2017 16:48
Przymusu siedzenia po godzinach nie ma, ale jest przymus siedzenia w konkretnych godzinach. Nie ma elastycznego czasu pracy. Pe...

Co do godzin pracy, to jest sporo osób, które się dogadały, że przychodzą wcześniej/wychodzą później albo na odwrót, bo im tak wygodniej. Nie wiem, czy to taki problem. Wiadomo, że fajniej byłoby móc przychodzić do pracy w jakimś określonym przedziale czasowym, ale z drugiej strony może to trochę dezorganizować pracę, jeśli potrzebujesz porozmawiać z kimś i nie masz pewności, czy go zastaniesz.

Nick

Niestety bardzo nie polecam tej firmy. Z perspektywy wieloletniego pracownika, wiem że zarobki nie są konkurencyjne - w innych agencjach na podobnym stanowisku zarabia się więcej. W Artefakcie panuje ogólny chaos, jeden specjalista ma za dużo klientów i nie da się w takim systemie dobrze obsłużyć wszystkich. Stąd niestety jest duża rzesza niezadowolonych Klientów oraz duża rzesza niezadowolonych pracowników, którzy wykonuja pracę za kilka osób i za niezbyt konkurencyjne wynagrodzenie. Dodam jeszcze, że owszem z pracownikami prowadzone są rozmowy, pytania co można by zmienic, poprawić w firmie, ale po takich rozmowach nic się nie zmienia. Wszystko jej jak bylo od kilku lat.

Hanna

@A., dziękujemy za Twój szczegółowy komentarz. To bardzo dobrze, że firma zapewnia tyle benefitów swoim pracownikom. @ano, dobrze, że jesteś zadowolony. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Co jeszcze możesz napisać o pozytywnych aspektach pracy w Artefakt Sp. z o.o.?

ano

Jako dość świeży pracownik mogę powiedzieć, że praca jest całkiem ok. Można się sporo nauczyć. Plusem jest też lokalizacja w centrum.

były klient

od strony klienta, nie polecam. mam wrażenie, że podczas przejęcia firmy powstał tam bardzo duży bałagan ( nie wiem jak jest teraz ) i wysoko płatne usługinie zostały wykonane poprawnie. nie prowadzę współpracyw sposób konflilkrowy, ale tym razem nie odpuszczę i sprawa nie skończy polubownie. nie będę płacił za źle wykonaną pracę. ostrzegam przed tą firmą.

Hanna

A jakie benefity oferuje Artefakt Sp. z o.o. osobom zatrudnionym?

A.
@Hanna 05.04.2017 15:51
A jakie benefity oferuje Artefakt Sp. z o.o. osobom zatrudnionym?

Jeśli chodzi o benefity Artefakt oferuje (część w formie dofinansowania): kartę multisport, pakiet medyczny, ubezpieczenie grupowe, bony na święta, owoce raz w tygodniu. Poza tym często organizowane są imprezy firmowe, a raz w roku jest wyjazd integracyjny.

B.
@A. 20.04.2017 08:51
Jeśli chodzi o benefity Artefakt oferuje (część w formie dofinansowania): kartę multisport, pakiet medyczny, ubezpieczenie gru...

Super! Tyle benefitów. Szkoda, że to tylko próba zrekompensowania marnych płac. Zresztą co to za benefit, jeśli i tak trzeba do niego dopłacić?

ja

Jak wyglada teraz atmosfera i praca w tej firmie?

A.
@ja 02.03.2017 17:09
A jezeli chodzi o zarobki to jak to wyglada?

to zależy ile oczekujesz ;) Generalnie nie jest źle, ale ile Ci zaproponują na start też zależy od doświadczenia i umiejętności.

nick
@A. 01.03.2017 16:49
Atmosfera to jedna z najmocniejszych stron Artefaktu. :) Jest sporo integracji formalnych i nieformalnych, z większością osób...

Jasne, przeciwenstwo korpo i luźna atmosfera. Atmosfera niestety jest słaba, bo ludzie są niezadowoleni i narzekają po kątach. Sztywne godziny pracy od 8.30-16-30 i zakaz spóźniania. W firmie próbuje się wprowadzić korporacyjne zasady, tyle, że nikt nie wie jak to zrobić i wychodzi niewypał.

gienia

A ktos mi moze napisac jak wyglada rozmowa kwaliikacyjna na specj seo? Pozdr

zofia

a jakie zarobki ma specjalista ds sprzedazy?

A.
@zofia 23.02.2017 14:41
a jakie zarobki ma specjalista ds sprzedazy?

To zależy :) generalnie jest system podstawa + prowizja, więc można trochę wykręcić, jeśli się dużo sprzeda. Podstawa na start zależy od doświadczenia.

Nieobcy

@TenObcy Wiadomo, że firma nie jest idealna, ale bez przesady. Rotacja jak na taką ilość pracowników jest raczej na standardowym poziomie. Rozwój to bardzo indywidualna kwestia, ale nasze potrzeby są brane pod uwagę. A co do kasy - wiadomo, że każdy chciałby zarabiać więcej.

TenObcy
@Nieobcy 16.02.2017 09:45
@TenObcy Wiadomo, że firma nie jest idealna, ale bez przesady. Rotacja jak na taką ilość pracowników jest raczej na standardowy...

Prawda jest taka, że pracownicy bardzo narzekają i są niezadowoleni. Tylko kierownicy nie dostrzegają, albo nie chcą dostrzegać tego, co jest nie tak i nie próbują nic zmieniać, ani modyfikować zasad, które nie podobają się zespołowi. Jak na taką ilość pracowników rotacja jest bardzo duża - inne firmy przy takiej ilości pracowników potrafią zadbać o swoich pracowników i zatrzymać ich na dłużej. W Artefakcie jest podejście jak nie ten, trudno, będzie następny.

TenObcy

Niestety nie polecam pracy w tym miejscu. Wystarczy spojrzeć jaka jest rotacja pracowników, żeby przekonać się, że nikt nie chce tam dłużej pracować. Nie ma tam możliwości rozwoju. Praca odbywa się na zasadzie taśmówy - coraz więcej klientów, którzy niestety nie są zadowoleni, bo specjaliści nie mają czasu, żeby ich dobrze obsłużyc. Kasa jest dość marna - wypłaty opierają się na prowizjach, ale większość klientów to jakieś małe umowy, więc prowizje też są małe. Nie ma szkoleń. Nie dba się o pracowników, dając im możliwość rozwoju czy decydowania o firmie. Firma jest po prostu źle zarządzana.

Artefaktowiec

Mogę polecić Artefakt - jasne warunki zatrudnienia, szkolenia i dobra atmosfera w biurze. Czasem jest natłok pracy, ale ogólnie można się wyrobić :)

Ma

Artefakt to super firma dla osób chcących rozwijać się w marketingu internetowym. Świetna atmosfera, dobre zarobki i dodatkowe benefity. Mało jest takich firm na rynku.

Benek

Jako klient, biorąc pod uwagę to, co się dzieje w firmie artefakt, jak działają, że oszukują klientów, nie podają prawdziwych cen, a później próbują wyłudzić pieniądze za to, żeby nie usuwać wyników pracy, za którą zapłacimy, nie chciałbym tam pracować.

pracownica1

Witam . pracuję zdalnie od ponad roku czasu i jak narazie jestem bardzo zadowolona ze współpracy . Mam nadzieje z,e będę pracowała z ta firmą jak najdłużej ;)

pracownica1

Witam . pracuję zdalnie od ponad roku czasu i jak narazie jestem bardzo zadowolona ze współpracy . Mam nadzieje z,e będę pracowała z ta firmą jak najdłużej ;)

34

@staruszek ale to co masz konkretnie na myśli? bo wiesz każdy ma inne podejście do wyangrodzenie przeciez

staruszek

płaca głęboko poniżej średniej rynkowej. brak drabinki zawodowej - awanse tylko "w poziomie" albo z symboliczną zmianą stopki w mailu i bez podwyżki. większość wytrzymuje co najwyżej rok.

staruszek

płaca głęboko poniżej średniej rynkowej. brak drabinki zawodowej - awanse tylko "w poziomie" albo z symboliczną zmianą stopki w mailu i bez podwyżki. większość wytrzymuje co najwyżej rok.

iska

Specjalista do spraw sprzedaży to praca tylko i wyłącznie na miejscu, w zespole. Szkolenia - oczywista sprawa. Wypłata zawsze terminowa - w umowie masz napisane, że przelew musisz mieć na koncie do 5. lub 10. dnia miesiąca, więc nie ma opcji, by dochodziło do spóźnień.

a

Świetnie że wszyscy zadowoleni z tej pracy. Zatrudnieni na miejscu świetnie się bawią, mają dodatkowe atrakcje, tylko ci zdalnie pracujący są zupełnie pominięci

pracownica

a ja pracuje zdalnie jakieś pól roku dokładnie . Ja również jestem bardzo zadowolona . CZasami mam nawał pracy , ale ja sie bardzo ciesze ;) bo przynajmniej jest większa wypłata ;) Ja tak pracuje przede wsszytskim dlatego ponieważ mam dwoje maleńkich dzieci i nie mam je zkim zostawic

plisza

Pracuję zdalnie około półtora roku jako copywriter (zdalnie), jestem bardzo zadowolona. Duża ilość zleceń, często zlecenia dodatkowe (spoza panelu, przesyłane na maila), które są lepiej płatne. W ciągu 5 lat pracowałam w kilku różnych firmach, ale Artefakt jest zdecydowanie najlepszą. Największe zalety to wysokie zarobki (choć one są zależne od tego, ile zleceń w ciągu miesiąca weźmiemy), terminowe wypłaty i dobry kontakt. Mam nadzieję, że moja współpraca z firmą będzie trwała jak najdłużej. Szkoda tylko, że umowa odnawialna co miesiąc, a nie o pracę, przynajmniej zdalnie tak jest.

pracownica

A ja pracuję od września dla nich jako zdalny pracownik i jak na razie jest w porządku .Zobaczymy jak będzie dalej . Mam nadzieje ,ze sie nie zawiode tej firmie

M.

jasne, mogę napisać coś więcej, ale jeśli jesteś serio zainteresowany zatrudnieniem w Artefakcie popytaj ludzi, którzy tam pracują/pracowali. To co napisałem potwierdzi Ci właściwie każdy. - wynagrodzenie negocjujesz sam, więc nie odnoszę się do tego - najbliższa impreza jest w listopadzie (obiad, kręgle, impreza i bar no limit), poprzednia była jakoś we wrześniu, a w czerwcu wyjazdówka na weekend - Multisport za 50 pln - Pakiet Medyczny - nie korzystam, więc nie wiem dokładnie ile kosztuje, ale najniższy to coś ok. 30 pln - do tego masz we wtorki owoce w firmie, prezenty na święta, w poniedziałki siatkówka dla chętnych, ubezpieczenie grupowe, itp. Ogólnie socjal jest na wysokim (wręcz korporacyjnym) poziomie. A wady? no cóż - wadą są upierdliwi klienci, ale na to nic nie poradzisz.

M.

Super pracodawca. Przyzwoite wynagrodzenie, multisport, pakiet medyczny, częste imprezy integracyjne. Generalnie atmosfera w firmie jest bardzo przyjazna, na każdego można liczyć.

exseowiec

pracę w artefakcie wspominam bardzo miło. Fakt, pracy jest dużo, bo klientów sporo i ciągle przybywali, ale przynajmniej nie czuje się jak czas szybko leci! Odszedłem na tak zwane swoje i czasem nawet tęsknię, bo największą wartością są ludzie - super ekipa! Świetne wyjazdy integracyjne, regularne imprezy na koszt firmy, Multisport. Pozdro! :D

Z

Nie jestem pracownikiem, a klientem. Współpracujemy juz kilka lat. Jak poczatkowo bylismy ze współpracy zadowoleni, tak teraz jest zupełnie inaczej. stawki pracy programisty wzroasły, a jakość obsługi proporcjonalnie spadła. Odnosze wrażenie, że w tej firmie nie ma osoby, która potrafiłaby prowadzić rozmowy z klientami. Czyli zwyczajnych handlowców. Jeżeli czyta to konkurencja to prosze o nadsyłanie linków do stron internetowych. Nie zalezy nam na współpracy(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Artefakt Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Artefakt Sp. z o.o.