Pierre Fabre Medicament Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o Pierre Fabre Medicament Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pierre Fabre Medicament Polska

rozczarowana

Weszłam z ciekawości zobaczyć co ludzie piszą bo od kilkunastu miesięcy czuje się w PFM pogorszajacą atmosferę, Jak zaczynałam to aż tak nie było więc nie wiem o co chodzi. Nie plotkuję z innymi bo tak mam, ale każdy narzeka. Stwierdziłam napisze może dam do myślenia tym co tu chcą przyjść (nie ma po co) i szefom jeśli wogóle czytają.Nie pracuję latami a i tak czas na zmiany. Leki stare i szczerze słabe, to co nowe to nie leki tylko wstyd z tym chodzić. Perspektywy podwyżki żadne. Repy co odeszli to zadowoleni. Gadam z przedstawicielami innych firm i dużo lepiej zarabiają a tu się mało nie pracuje. Biuro słabe. Plan robię ale dużym kosztem. Apteki robią swoje i pomocy żadnej bo tylko do lekarzy i udaje się ze problemu nie ma. I te podpytywania i wyciąganie. Szacunek do ludzi nie za duży. Nie podoba mi się.

anonimowy pracownik
@Nick 07.11.2017 21:36
Hej A jak dział stomatologiczny jaka pensja auta i atmosfera

Pewnie dobrze się znamy, bo też tu pracuje i obiektywnie jestem w stanie podpisać się pod każdym zdaniem. To nie firma w jakiej zaczynałam pracę tylko finanse po latach się mało zmieniły. Warto jeśli robi się plany, a to mój przypadek poświęcić trochę czasu i znaleźć coś lepszego. Nie brać byle jakiej innej pracy. U nas było kilka przykładów, które odeszły i dobrze na tym wyszły . Po ostatniej cyklowe w sierpniu byłam zniesmaczona. A już zadzwonić do biura do Pan z marketingu. Ważniejsze od boga. Zeby jeszcze cokolwiek pokazały. Nic nowego od lat tylko te same powielone rzeczy w większości i często nie znają odpowiedzi na zadanie pytanie. Wstyd, bo jak coś używasz to się naucz albo chociaż być miły. Z kim nie porozmawiam to mówi to samo. Plany wysokie. Apteki depczą po piętach nikt z tym nic nie robi. Ja liczę, że na wiosnę odejdę. Byłam na 2 rozmowach, ale zdecydowałam, że kolejnego Pierra Fabra nie chce tylko szukam coś porządnego. I modlę się o normalnego dystrykta mężczyznę nie kolejną sfrustrowaną kobietę jak te tutaj. Ale jako pierwsza praca maks rok czy na okres przejściowy to Pierre może być.

anonimowy pracownik
@Nick 07.11.2017 21:36
Hej A jak dział stomatologiczny jaka pensja auta i atmosfera

Stoma gorzej niż linia główna. Teraz tam jest duży problem, bo odeszła szefowa i pól biura. Ale bardzo słabe narzędzia do aptek i kasa mała. Pierre jest bardzo słabe w aptekach więc jak na aptecznego to szukaj, gdzie indziej.

przyszłość

Jestem byłym pracownikiem, który ma świeże informacje. Jest takie miasto we wschodniej Polsce, położone na Mazowszu, na prawach powiatu. Jest to miasto z dużymi aspiracjami, tak jak ludzie, którzy je zamieszkują. Niestety, tak jak z tego miasta nie zrobi się stolicy, tak i z pewnego DM nie zrobi się fachowca od zarządzania (jak ktoś tam pracuje, to wie o kim mowa). Nie warto dla niej pracować, gdyż osoba ta kieruje się tylko własnym interesem i nie potrafi analizować nawet na pół roku do przodu. Ma dobre plecy, może nawet budowane po 22:00. Firma, jak większość firm farmaceutycznych, idzie drogą wyzysku, zatrudniając za pieniądze, które warte są... emigracji na zachód. Fakt faktem - świetnie szkolą i jeśli ktoś jest w stanie wytrzymać tak odpowiedzialną i trudną pracę za wynagrodzenie poniżej 2900 zł, ten może "łyknąć" dużo doświadczenia. Po wyszkoleniu i przepracowaniu max roku warto się ewakuować do miejsc, które traktują ludzi poważniej.

szukacz
@przyszłość 09.11.2015 18:26
Jestem byłym pracownikiem, który ma świeże informacje. Jest takie miasto we wschodniej Polsce, położone na Mazowszu, na prawach...

Ale się można uśmiać czytając te komentarze. Pierwszy raz czytam tę stronę, bo zaczynam szukać pracy w innej firmie i przy okazji patrze opinie o Pierre. DF to ty? Chłopie dalej nikt nie wyhodował większej od tamtego czasu.

Ex

Nie polecam PFDermo- toksyczna atmosfera, zakompleksione baby, zero profesjonalizmu..

ania
@Ex 09.12.2016 17:15
Nie polecam PFDermo- toksyczna atmosfera, zakompleksione baby, zero profesjonalizmu..

zgadzam sie

inny ex
@ania 14.11.2017 19:05
zgadzam sie

o i to jak ja sie zgadzam. Z daleka!!!

zaniepokojona

czy mogłabym prosić o informacje jak wygląda 2 etap rekrutacji> ponieważ jest on aż w Warszawie, kawał drogi a gwarancji zatrudnienia brak... jak testy ?Jak to wyglada?

Phh
@zaniepokojona 24.07.2017 19:18
czy mogłabym prosić o informacje jak wygląda 2 etap rekrutacji> ponieważ jest on aż w Warszawie, kawał drogi a gwarancji zat...

Byłam na 2 etapie do PFDC - rozmowa z szefem działu i osoba z HR - nie było żadnych testów ani zadań - szczegolowe pytania dotyczące dotychczasowego doświadczenia z wyraźna tendencja do próby wychwycenia słabych stron i udowodnienia, że jest się do niczego - "rozmowa" rekrutacyjna miała charakter przesłuchania - chyba tak sie może czuć oskarżony, który jest niewinny a próbuję mu się wmówić przestępstwo Pierwsza myśl po wyjściu ? - zmarnowany czas i kasa na dojazd!!!

jeszcze pracownik

Niestety w tej firmie pod kazdym względem jest coraz gorzej. Ani wsparcia, ani kasy i o jakiej atmosferze rozmawiamy? Szczucie i układy? Szukajcie w innych miejsach za normalne pieniądze bo mozliwosci są i szkoda się tu marnować.

Czekam

Czy ktos juz dostal odpowiedz po drugom etapie odnosnie specjalisty marki renee i galenic na slaskie/krk/wroclaw?

Phh
@Czekam 30.05.2017 12:47
Czy ktos juz dostal odpowiedz po drugom etapie odnosnie specjalisty marki renee i galenic na slaskie/krk/wroclaw?...

Byłam na 2 etapie, ale nie czekam na odpowiedź. Poziom kultury osobistej prowadzącego i całokształt prowadzenia rozmowy uważam za żenujący. Nie wyobrażam sobie współpracy z kimś takim.

ania

Czy drugi etap rozmowy w Warszawie jest w języku polskim ?

X.x

Czy ktoś wybiera sie moze na dzisiejszą rozmowe do Krakowa?

ALA

Cześć Wam Dzięki wielkie za powyższe opinie pomogły mi podjąć decyzję czyli zrezygnować już na wstępie . Kiedyś zignorowałam opinie o innej firmie i przekonałam się na własnej skórze więc oczywiste jest ze musiałam zrezygnować . Nie chcę pracować z ludźmi ktorzy za nic mają innych w braku szacunku i mobbingu . Dzisiaj na walke z mobbingiem są odpowiednie metody , jednak jeśli mogę uniknąć przykrych dla siebie sytuacji to unikam a przede wszystkim straty czasu . Dobrze ze jest ten portal .

Pilne

Witajcie , jest ogłoszenie na aderme i ducray Śląsk i Dolny Śląsk . Czy możecie powiedzieć szczerze czy aż tak źle się pracuje , jakie warunki i przede wszystkim jaki kierownik to najważniejsze Dzięki

MW

Jeśli szukasz profesjonalizmu, chcesz się czegoś nauczyć oraz zostać docenionym to na pewno nie w tej firmie. Fatalna atmosfera, brak wsparcia ze strony przełożonych, którzy podwładnych mają gdzieś, układy, układziki, kurczowe i bezwzględne trzymanie się stołków. To nie jest miejsce dla ambitnych ludzi. Jeśli lubisz atmosferę strachu i formę zarządzania przez "szczucie" jednych na drugich, bycie przedmiotem, a nie podmiotem, to własnie to tutaj znajdziesz. Jeśli chcesz się rozwijać i mieć przyjemność z pracy to omijaj ten grajdołek z daleka... Aż żal patrzeć co się stało z firmą, która do niedawna była tak wyjątkowa...

karolina

Hej. Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda pierwszy etap rozmowy? czy jest jedna osoba czy więcej? czy jest rozmowa/test po angielsku?

partner zatrudnionego..

Jestem blisko z osobą która tam pracuje i mimo że ta osoba sobie radzi to namawiam ją do zmiany bo widze, że nie jest to firma ani płacąca ani rozwijająca pracowników.Od jakiegoś czasu obserwuję że tam się psuło i to postępuje. Zdecydowanie można trafić lepiej. Nawet w innej branży. Finansowo tak jak tu już pisano bardzo słabo i niewspółmiernie do wymagań.Dużo prduktów, dużo raportów czasem głupawych (żeby nie powiedzieć gorzej - jak zobaczyłem co mają raportować to sam/a się zdenerwowałem/am, kto to w ogóle mógł wymyślić, a to nasuwa również wnioski o zarządzających). Wiem jednak że łatwo się mówi z perspektywy osoby która prace ma. Jak ktoś nie ma wyjscia to i musi czasem wziąść coś takiego. Jeśli ktoś ma wybór niech szuka. Chyba że onkologia - każda specjalistyka ma lepsze warunki. JB.

Były pracownik

Gotowi na wojnę z cartexanem?

Była pracownica

Niestety, współpracowałam z Panią JW. To było najgorsze 6mcy mojego życia. Kobieta zakompleksiona, wysysa energię ze wszystkich wokół. Zawsze chciała udowodnić, ze ma racje, nawet jeśli palcem sie jej pokazało, ze jej nie ma to i tak obstawała przy swoim. Mobbing w biały dzien. Wszyscy to widza i nic nie robią z tym. Tragedia. Często chciała robić głupka z drugiego człowieka, jak sie jej ktoś postawił to straszyła zwolnieniem. Dno totalne. Nigdy nie spotkałam na swojej drodze tak złego człowieka. Nie dziwie sie, ze jest sama. To nawet dobrze, ze sie nie rozmnożyła, przynajmniej nie bedzie dalej takie g*wno chodziło po świecie.

byly pracownik

Jako byly pracownik pierre fabre mam dwojakie podejscie. Firma ogolnie na plus - atmosfera, przedstawiciele. Na minus w porownaniu do innych firm jest zdecydowanie wynagrodzenie, pracuje w innym miejscu od dluzszego czasu..szczyt mozliwosci finansowych w pierre fabre byl absolutnie normalnym poziomem tutaj..Premie tez dosc niskie jak porownam z obecnymi. W zasadzie 50-100% wiecej, tam premie sa niezmienne z tego co mowia starzy przedstwiciele od lat. A przybywa produktow i cisnienie jest wieksze. CO roku pokazuja wzrosty - ale tylko w obrocie..a osiolkom najmniejszym sie doklada i doklada. Wiecej kija niz marchewki. Atmosfera jest mila bo nie mocno korporacyjna. Ale jesli chodzi o wsparcie z tzw gory w przypadku problemow ze sprzedaza wynikajacych z poziomu aptek to czlowiek jest jednak pozostawiony sam sobie i na to bardzo wszyscy narzekaja. Brak jest narzedzi do pracy z aptekami wiec trzeba miec tego swiadomosc a regionalni tez nic w tym kierunku nie bardzo moga zrobic. Szkolenia i testy wymagajace - ale z perspektywy czasu teraz widze ze to akurat bylo dobre bo w nowym miejscu mocno mi sie to przydalo i pewnie bez tamtego byloby trudniej...ale w czasach tam troche narzekania bylo - dzis wiem ze niepotrzebnie. Z marketingu spoko ludzie, mozna zadzwonic, nie odmowia pomocy, leki tez rozpoznawalne. Jak wysylalem gosci na konferencje ortopedyczne to teraz widze roznice w organizacji. zawsze wracali bardzo zadowoleni ze wszytsko bylo dopilnowane, a w tym miejscu czasem troche kuleje i prodakci sa malo dostepni. Pierre Fabre jest w infarmie, zawsze sie zastanawialem po co...wiec jak aplikujecie to tez biezcie to pod uwage ze narzedzia sa duzo mniejsze niz te ktorymi dysponuje konkurencja i na to nie ma rady. Ogolnie polecam na okres przejsciowy - troche sie podszkolic wstepnie i uciekac tam gdzie pieniadze i wiecej mozliwosci rozwoju i szkolen sprzedazowych i z umiejetnosci miekkich. Firma nie jest rozbudowana wiec nawet osoby ambitne i dobrze pracujace maja mierne szanse na pojscie dalej. Szef generalny Francuz ale sprawial wrazenie przystepnego i pragmatycznego wiec ok. Ogolnie gdybym nie mial porownania ocenilbym dobrze..z porownaniem dobrz/dostatecznie ze wzgledu na kase i ilosc szkolen. Pozdrawiam wszytskich pracownikow (prawie) bo to dobry element tej organizacji.

Emirates

A konkretniej? Umowa o prace? Jak podstawa? Jakie auto? Ile wizyt? GPS?

ja

Jestem zaproszony do Warszawy na II etap. Może ktoś się podzielić czy na tym etapie jest więcej osób czy tylko 2 ? I jeszcze jedno czy stawka 3500 netto nie będzie dla nich za duża? I jak ktoś coś wie dodatkowego przydatnego to będę wdzięczny.

ciekawostki

Trochę zmienię temat i rzucę ciekawostkę. Czy wiecie, że w Siedlcach jakiemuś rolnikowi udało się wyhodować największą świnię w Polsce? Kto wie, czy nie na świecie - trzeba byłoby powiadomić specjalistów z "Księgi rekordów Guinessa", żeby przypatrzyli się tej sprawie.

D.F.

hehehehehe :D ale chryja, prawda Magda?

Minaj

Dajcie spokoj. W innych firmach bez laski daja 4tys. I premie 2-3 razy wyzsze. W pierre zarobicie firmie 150tys zloty miesiecznie, a zobaczycie z tego 2%. to oszusci. Poza tym ich dzialania sa delikanie mowiac... poza granicami prawa.

anonim

(usunięte przez administratora)

oko
@zyx 02.09.2016 18:20
To w KRKA osobie bez doświadczenia płacą 3600 netto.

bzdura... musisz sporo odjąć z tej kowoty kolego. Pracuję tam i jestem na bierząco.

X
@oko 12.11.2016 22:04
bzdura... musisz sporo odjąć z tej kowoty kolego. Pracuję tam i jestem na bierząco.

Na bieżąco, że tak sobie pozwolę skorygować autora

gooooki

Pracowalam i z bardzo duzym sentymentem bede zawsze wracac do PFM. Gdyby nie sytuacja prywatna, bylabym tam do dzisiaj. Szkolenie wstepne wymagajace, duzo nauki, stresu, testy codziennie. Ale potem rzadko kiedy w gabinecie nie zna sie odp na pytanie lekarza. Kultura firmy bardzo duza, wspaniali ludzie na kazdym szczeblu. Moze w innych firmach lepiej placa, ale czasem kosztem spokojnej pracy, lepiej obnizyc wymagania finansowe.

pola3

przecież ta firma testuje na zwierzętach

atakimamkaprys

Witajcie,jestem zaskoczona tak negatywnymi opiniami. Pracowałam w Pierre-Fabre i do dziś zapamiętam wymagające szkolenie wstępne,dni wyjęte z życia. Jednak nie można się zniechęcać, trzeba zacisnąć zęby i wynieść z niego jak najwięcej bo to później przyda Wam się do rzetelnie wymaganej pracy,chyba,że chcecie jechać w teren z myślą, jakoś to będzie. Praca jak zwykle zależy od Twojego kierownika, ja jednak nie mam nic do zastrzeżenia, wymagający ale wymagający również od siebie, jeśli pracujesz to znajdziesz docenienie. Zwiedzona ambicjami trafiłam do wielkiej korporacji i z przykrością muszę stwierdzić,że nie była to trafiona decyzja. Zwykle bywa, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja jednak z przyjemnością wróciłabym do Pierre-Fabre, bo jeśli pracujesz rzetelnie to spisz spokojnie w nocy.

Karol R.

Szanowni Państwo, dla waszej informacji - przeciwko firmie Pierre Fabre szykowane są konkretne dokumenty prawne, które pozwolą rozstrzygnąć przez organy ścigania RP, proceder znęcania się psychicznego w pracy, definicyjnego mobbingu. Wedle tychże, jedna z telewizji będzie próbowała kręcić reportaż. Na pewno w niedługim czasie o tej firmie będzie ciekawie.

bil

Hej, czy do lini dermatologicznej warto aplikować na teren Krakowa? czy ktos wie jak duze sa tereny oraz ile wizyt dziennie nalezy odbyc? pozdrawiam

misiek

helo jak tam blondi ewa w dermo dobrze jedzie?

lili

napiszcie jak się pracuje w firmie. Slyszalam, że dramat jest Pani z HR i rejestracji. Poza tym atmosfera jak na cmentarzu. Czy to prawda?

opole

Witam wszystkich, spotkałam kolegę który był zaproszony na rekrutacje, okazuje się że firma potrafi rekrutować dwa lub więcej miesięcy po czym nawet nie zadzwoni po ostatnim etapie i nie udzieli informacji. Kolega dzwonił osobiście do kierownika regionu i usłyszał że ma czekać bo dostanie odpowiedz jeszcze w tym samym dniu...minęło prawie dwa miesiące i nic, dobrze że w między czasie dostał inną lepszą robote. Od koleżanki z terenu dowiedziałam się, że na teren woj.opolskie nie opłaca się wysyłać cv bo praca jest na zastępstwo, a kierownik regionalny nie wie sam czy szuka osoby do pracy czy do obijania się. Teren jest zaniedbany cegły w których się pracuje słabe, można tylko stracić zdrowie a mało zarobić. Jedynym plusem są rozmowy z HR jeśli ktoś chce poćwiczyć swoje zachowanie itp. pozdrawiam AA

krety

MObbing to codziennosc! Ciagłę gnębienie. Zamiast marchewki potrafią używać tylko kija!!! A szkolenie wstępne - mozecie wierzyc badz nie ale ludzie o wydawaloby sie duzej odpornosci psychicznej rezygnują w trakcie - nie wytrzymują. Istny Kołchoz !!!! Zgadzam sie z opiniami powyzej pracowałem krótko ale na własne zyczenie sie zwolniłem. Nie polecam. Zreszta tak jak ktos wyzej napisał dlugo tutaj miejsca sie nie zagrzeje.

Ami

Ludzie odradzam aplikowania do tej firmy!!!! Mobing to codzienność! Ledwo zatrudniają po chwili zatrudniają. Zastanówcie sie czemu ciagle sa rekrutacje na teren wielkopolski i dolnego śląska. To powinno dC do myślenia. Ludzi sie w tej firmie nie szanuje. Cioaijzci próbują udowodnić ze jesteś debilem. A szkolenia to istny horror.

anonim

Witam dostał ktoś już może odpowiedz z rekrutacji z 29.05 na mslopolske? Pozdrawiam

Przedstawiciel

Witam wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Pierre Fabre, chciałabym podzielić się moją wiedzą na temat samej rozmowy i ogólnej oceny. Każda z rozmów czy to pierwszy etap czy drugi trwa ok. 30 do 40 min. Pytania standardowe tz. przebieg kariery, doświadczenie zawodowe, dlaczego właśnie ta firma, jakie produkty się promowało, konkurencja itp. Cała rozmowa dosyć sympatyczna, na to co w dzisiejszych czasach dzieje się na rynku pracy, więc polecam pierwszy etap. Kolejny etap to powtórka więc nie ma się czego bać. Najgorszą rzeczą jest czekanie na odpowiedz czy się ma tę pracę czy nie. Wyżej wymieniona firma ma duże mniemanie o sobie, bo oryginalna...w firmach generycznych czy innych oryginalnych jeżeli ktoś jedzie do Warszawy na ostatni etap, to otrzymuje albo w tym samym dniu bądź max. do tygodnia odpowiedz tak lub nie, tutaj jest inaczej. Jeżeli ktoś jeździ do pracy, zna teren i promował różne produkty, to uczciwie polecam inne firmy, Pierre Fabre jest raczej firmą do posiedzenia i ewentualnego max. do pół roku szukania pracy, szefostwo sympatyczne, ale dla osób, które pracowały już w firmach a chciałyby popracować dłużej nie polecam. Pozdrawiam

Iwona

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Katowicach i szkoda było mojej fatygi,ponieważ po pół godziny beznadziejnej rozmowy dowiedziałam się,iż jest potrzebna osoba na półroczne zastępstwo!tego niestety w ogłoszeniu nie uwzględnili! Pracuję w branży kosmetycznej dlatego rekruterom wydaje się,że jestem na tyle zdesperowana,iż rzucę pracę byleby popracować w firmie farmaceutycznej kilka miesięcy!Są w kompletnym błędzie! Wyszłam z rozmowy,która toczyła się bez jakiegokolwiek wstępu...przejścia do konkretów po zakończenie...(usunięte przez administratora)żałosna rekrutacja! Nie obrażając Firmy!

Gość
@Iwona 08.06.2014 22:38
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Katowicach i szkoda było mojej fatygi,ponieważ po pół godziny beznadziejnej rozmowy dowiedz...

Iwona kiedy byłaś na tej rozmowie i jaki hotel?

rozsądna
@Gość 10.06.2014 00:42
Iwona kiedy byłaś na tej rozmowie i jaki hotel?

ja również byłam na rozmowie w Katowicach kilka dni po Iwonie. Ta sama historia. Po dłuższej chwili Pani w średnim wieku powiedziała, że szukają kogoś na zastępstwo ale niby na półtora roku. Ciekawa jestem do jakiego działu,(usunięte przez administratora)

A.

Możecie napisać jak pracuje się w dziale stomatologii? Czy lekarze stomatolodzy dobrze spostrzegają firmę? Czy wymagania firmy odnośnie sprzedaży są realne? Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna.

AO
@A. 07.06.2014 10:12
Możecie napisać jak pracuje się w dziale stomatologii? Czy lekarze stomatolodzy dobrze spostrzegają firmę? Czy wymagania firmy...

Na Warmińsko -Mazurskie

anonim

Kaja 25 masz już może odpowiedz w sprawie pracy

AO

Normalne pytania, o moją obecną prace, o zainteresowania i pasję aby powiedzieć coś więcej o nich, proszono mnie o opowiedzenie czemu chcę zmienić pracę, naprawdę standardowe normalne pytania, aby poznać człowieka z którym się rozmawia. Długo to trwało, ale nie miałam świadomości że tak długo rozmawiamy, dopiero po wszystkim jak zerknęłam na zegarek zorientowałam się jak długo rozmawialiśmy, ogolnie mają mega poczucie humoru a ja to cenię.

mick
@AO 05.06.2014 12:41
Normalne pytania, o moją obecną prace, o zainteresowania i pasję aby powiedzieć coś więcej o nich, proszono mnie o opowiedzenie...

A na jaki rejon aplikwoałas??

AO

Witam bylam na rozmowie parę dni temu i jestem bardzo zadowolona niezaleznie od wyniku. Rozmowa przebiegala w milej i profesjonalnej atmosferze. Ludzie z bardzo dużym poczuciem humoru. Szefostwo dalo sie poznac z jak najlepszej strony. Juz na samej rozmowie da sie poznac jak traktuje sie ludzi. Mnie potraktowano z szacunkiem i duzym zrozumieniem. Firma bedzie mi sie kojarzyła pozytywnie

Karolina P.

Witam mam pytanie odnośnie zarobków. Jaka podstawa netto, auto, socjal? Czy ktoś może napisać konkrety??? Pozdrawiam

annbird

Zastanawiam się na jakiej podstawie piszecie te opinie?! Z pewnością większość z Was nie wie, że pierre fabre medicament to nie pierre fabre dermocosmetic, a założony wątek jest o pierre fabre medicament!!! Może rzeczywiście w dermokosmetykach w ostatnim 1,5 roku zachodzi trochę rotacji, ze względu na brak efektów pracy ludzi ale to chyba normalne jak ludzie się obijają. W pozostałych działach praca jest czystą przyjemnością. Firma z bardzo dobrą pozycją na rynku z produktami tylko oryginalnymi a nie jakimiś generykami!!! Rozmowy kwalifikacyjne nie są łatwe i ciężko się do nas dostać bo patałachów nie przyjmujemy. I tak firma cały czas się rozrasta, w przeciwieństwie do innych firm farmaceutycznych, które zwalniają ludzi. No ale idźcie sobie malkontenci do innych firm, niech Wam dadzą szkołę życia i zaraz zwolnią. Tak to jest, że źle wypowiadają się ludzie, którzy przyszli do pracy bumelować i myślą, że jak ich ktoś zwolni to dlatego, że przełożeni są beznadziejni i terroryzują. Weźcie się ludzie do roboty zamiast pisać takie głupoty!!! Ja serdecznie polecam pracę u nas i podpisuje się pod tym co napisała zadowolona - w 100 % prawda. Pozdrawiam.

Gość
@annbird 08.05.2014 10:28
Zastanawiam się na jakiej podstawie piszecie te opinie?! Z pewnością większość z Was nie wie, że pierre fabre medicament to nie...

Możesz napisać jakie pieniądze dla ludzi z 5 letnim doświadczeniem w branży można dostać u Was, jakie samochody, limity, socjal? Czego można spodziewać sie na 2 etapie? Bardzo proszę o odpowiedz bardzo mi zależy na zetelnej opinii.

Jarek

Szkoda gadać... To nie jest firma dla normalnych ludzi

kolejna zadowolona

Bzdury wypisujecie. W PFM pracuje juz troche, praca przyjemna, plany realne, szefostwo b. fajne. Zazwyczaj złe opinie piszą ludzie którzy sie obijali, cwaniakowali i udawali ze pracuja, nie dziwne ze wylecieli. Ja bardzo cenie sobie prace w tym miejscu. Dobrych przedstawicieli się docenia i motywuje. Wiadomo pracy duzo, jak wszedzie.

7

ogłoszenie o prace jest ciągle wiec sami wiedzą że nikt u nich nie chce pracować

anonim

(usunięte przez administratora)

olq

Patryk - ja jednak wolę jak pracodawca szanuje i mnie i moją wiedzę i mój czas. W Pierre Fabre tego niestety nie było. Ja, mimo w sumie dużej odporności psychicznej, po 3 miesiącach nie miałam już psychicznie sił udowadniać, że potrafię wykonywać swoją pracę. A potrafię, co zgodnie potwierdza zarówno poprzedni jak i obecny pracodawca - są bardzo zadowoleni.

chce pracować w pierre fabre

Ktoś coś napisze konkretnie co tam sie działo? Czy krzyczeć każdy potrafi a jak potem się prosi o pomoc to nicccc zero konkretów...

olq
@chce pracować w pierre fabre 24.03.2014 10:15
Ktoś coś napisze konkretnie co tam sie działo? Czy krzyczeć każdy potrafi a jak potem się prosi o pomoc to nicccc zero konkretó...

"Zadowolona" ja Ci gwarantuję, że się do pracy w firmie farmaceutycznej nadaję...7 lat w 2 różnych dużych firmach bez problemów, w pierre fabre po 3 miesiącach byłam wrakiem człowieka;). Ale wszystko pewnie jest kwestią tego, w jakim dziale się jest i z kim się bezpośrednio współpracuje. Warunki finansowo/socjalne akurat były bardzo dobre..tylko co z tego:). Jeśli firma nie zastanawia się dlaczego z pewnych działów ludzie czały czas odchodzą (mimo bardzo dobrych warunków, po bardzo którkim czasie) to chyba jednak za dobrze o niej nie świadczy. A konkretów nie ma, bo to forum publiczne i zapewne nikt nie chce wylądować w sądzie..chociaż może faktycznie by należało w końcu..

do klara

To Klara napisz o co konkretnie chodziło i jakie komentarze zolstały usunięte. Teraz rekrutują więc warto żeby ludzie wiedzieli. Moja koleżanka była na rozmowie i myslała ze to dobra firma. Tak i powszechnie się o niej mówi. Więc jaka jest w koncu prawda?

Święty Walenty

Co racja, to racja Kasiu - potwierdzam

Zadowolona

Oj Oj szkoda, że wypowiadają się tu tylko osoby, które faktycznie zostały zwolnione albo same odeszły bo oczywiście mają prawo napisać " terror psychiczny"ale taka osoba nie nadaje się do pracy w branży farmaceutycznej. Ja jestem pracownikiem firmy Pierre Fabre Medicament od paru dobrych lat zarobki nie są kokosami ale obecnie ciężko o takowe w branży. Premie można dostać 3 razy w roku i tylko w pierwszym roku pracy nie udało mi się jej wypracować więc jak najbardziej sprawa realna. Samochody Renault Megane. Atmosfera hmm bardzo dobra zespół Pierre Fabre powiększył się znacznie w ostatnim czasie, jest dużo młodych świetnych ludzi. Szefostwo ludzkie, chyba, że ktoś kombinuje i wyników nie robi to ma problemy, a nawet wtedy nie ma od razu zwolnienia tylko etap programu naprawczego, który trwa nawet pół roku to już na prawdę trzeba w ogóle nie nadawać się do tej pracy żeby wyników nie naprawić. Lekarze dobrze postrzegają naszą firmę mamy leki dobre i oryginalne więc komfort pracy z nimi też jest większy. Mam nadzieję, że trochę pomogłam osobom, które mają zamiar aplikować może nawet na początku będziemy jeździć razem;)- bo taka niedobra firma, że przez pierwsze dni wysyła do innych "starych repów"aby pokazali jak praca wygląda. A Pierre Fabre Dermocosmetiq to ta sama firma ten sam budynek w Warszawie tylko inne szefostwo. Jest też dział stomatologiczny....

do zadowolona.
@Zadowolona 12.03.2014 17:56
Oj Oj szkoda, że wypowiadają się tu tylko osoby, które faktycznie zostały zwolnione albo same odeszły bo oczywiście mają prawo...

Super dziękuję bardzo mi pomogłaś zadowolona bo widocznie rozszerza sie zespół bo sporo jest ogłoszeń. Tylko zszokowałaś mnie, że premie trzy razy w roku wypłacane- w każdej firmie farmacutycznej tak jest? Samochody Reno Megane to chyba słabe co ? A jak z wykorzystaniem samochodów do celów prywatnych ile kasy pobierają i czy czą gpsy?

anonim

(usunięte przez administratora)

do GRAL

Jak Pierre fabre jest postrzgana wśród lekarzy - jakie samochody dają? Czy realne plany? i ile zabierają na użytkowanie do celów prywatnych? Ja nic zbardzo w necie nie moge o nich znaleść. Ktoś coś wie?

bez doświadczenia

A ja jestem też zaproszony na rozmowę... czy faktycznie to taka złą firma? ile krzycześ podstawy ... jaki samochód? Czy jakięś dodatki a premie realne?

Zostaw opinię o Pierre Fabre Medicament Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pierre Fabre Medicament Polska