Metkom Sp. z o.o.

Pustynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 13 ocen.

Opinie o Metkom Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metkom Sp. z o.o.

Marek

Mobbing. Niskie płace.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@doswiadczony jestem moderatorem forum gowork.pl i oprócz uzyskiwania informacji dla pozostałych użytkowników zadając pytania, mam za zadanie pilnować przestrzegania regulaminu. @Marek a czy o nadgodzinach było wspomniane coś w umowie, którą podpisywałeś z Metkom?

doswiadczony
@Agata 2 tygodnie temu
@doswiadczony jestem moderatorem forum gowork.pl i oprócz uzyskiwania informacji dla pozostałych użytkowników zadając pytania,...

Skoro jesteś moderatorem to po co się wtrącasz w dyskusje ? Nie na tym polega moderowanie. Jeśli ktoś będzie coś chciał wiedzieć to sam zapyta.

Marek

Firma nie przestrzega przepisów BHP. Nie płaci za nadgodziny.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@doswiadczony rozumiem. Masz prawo być zdenerwowany po takich warunkach pracy, ale nie możesz nikogo obrażać na forum publicznym, bo ono ma swój regulamin, który powinieneś przeczytać przed napisaniem komentarza: http://www.gowork.pl/regulamin

doswiadczony
@Agata 3 tygodnie temu
@doswiadczony rozumiem. Masz prawo być zdenerwowany po takich warunkach pracy, ale nie możesz nikogo obrażać na forum publiczny...

Może zamiast przytaczać suche regulaminy powiedz mi wprost i po ludzku kogo i w jaki sposób uraziłem/obraziłem ? Czy nie prościej ? Czyżby cenzura wróciła prawda jest nie przyjęcia ? Jaki w ogolę masz interes aby mi sugerować czytanie regulaminu ? Jesteś administratorem tego portalu ? Teraz już mam wątpliwości.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@doswiadczony czy to metafora? Nie rozumiem. Czy możemy na forum pisać konkretnie, żeby każdy wchodzący na forum mógł zrozumieć? Powiedz czemu nie polecasz pracy w Metkom?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

doswiadczony

Praca dla szambonurków. Co to znaczy ? Przecież wiesz. Idz lepiej do dyskontu, wiecej zarobisz i mniej nerwów stracisz.

bw

w Rzeszowie też zmiany

bee
@bw 14.05.2017, 14:04
w Rzeszowie też zmiany

Jakie zmiany ?

żorzanin

nowy dyrektor zarobki podskoczyły z żałosnych na niskie (czyli krok do przodu) choć nie w każdym przypadku nadgodziny tak jak było goła stawka w formie premii nakupowali masę sprzętu i tyle reszta po staremu BHP leży szlifiernia to jeden wielki syf omijany szerokim łukiem. Jaśnie wielmożny król stawia nowe hale kupuje samochody dla handlowców zamiast doceniać pracowników. jak potraficie i lubicie włazić w dupe kierownictwu to polecam

bee
@żorzanin 10.05.2017, 17:46
nowy dyrektor zarobki podskoczyły z żałosnych na niskie (czyli krok do przodu) choć nie w każdym przypadku nadgodziny tak jak...

który to odział ?

powiem co myślę.

Reasumując. Zasadniczo firmy dzielą się na te lepsze i te gorsze ta należy bez wątpienia do tych gorszych. Co się na to składa ? Na pewno lekceważące podejście do pracownika,zaniżona płaca nieadekwatna do obowiązków oraz powszechny nepotyzm. Z tego co mi wiadomo tak jest na wszystkich oddziałach.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

doswiadczony
@turbo 13.11.2016, 19:48
Tak właśnie jest znów jest nowa oferta pracy ciekawe kto się zgłosi

Szukają głupich ? Na to wygląda.

Rob
@bee 13.11.2016, 21:19
Na którym oddziale ?

W Pustyni na sortowanie złomu haha

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

go work

No w sumie racja. Desperatów na około nie brakuje.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

go work

To po co się pytasz o zarobki skoro i tak się nie dostaniesz ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

go work

Jak dobra podstawa to idź i pracuj. Po co się pytasz ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

mateusz

O czym ty gadasz ? Co z tego ze dostała nagrodę ? Jakie to ma znaczenie dla pracowników ? Bredzisz jak potłuczony.

Minister

Witam. Jeśli chodzi o moje wspomnienia z firmą, to chyba tylko negatywne. Firma wykorzystuje swoją wyższość nad pracownikiem. Nie stosuje się do Kodeksu Pracy. Dużo obiecują ale nie spełniają obietnic. Nadgodziny płacą również wbrew Kodeksowi(50 i 100% - nie w tej firmie), mimo że szef twierdzi inaczej. Wielokrotne przedłużanie umowy na czas za każdym razem określony. Najgorzej w firmie mają chłopaki na szlifierni, uciążliwe warunki oraz zagrożenie życia w zamian za 1600zł. Maski i gogle nie byly zapewnianie do czasu interewncji pracowników! Nowa kadrowa nie ma pojęcia o swoich obowiązkach, a szef zbywa pracowników tłumacząc się że nie ma czasu. A najlepsze jest to, że conajmniej 3 lata temu sytuacja w firmie była o niebo lepsza. Pozdrawiam lecz nie polecam, chyba że chcesz sie codziennie wk****ać....

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zdrowia zycze

Chcesz iść tam na staż ? Ty chyba jesteś chory na umyśle. No chyba ze chcesz się stażować przebierając odpady a tym się tam ludzie zajmują. A może tylko do tego się nadajesz ? Czytając to co wypisujesz trochę ku temu skłaniam.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Andrzej

Człowieku. Najpierw przeczytaj to co zostało do tej pory napisane a potem się pytaj bo powtarzanie tego samego nie ma sensu.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zielona wyspa

Bo to nie jest raczej kwestia pieniędzy tylko mentalności. Zresztą tak chyba jest u większości. Polskiego "pracodawcy" nie nasycisz. Nie istotne ile zarobi.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Andrzej

Czy ty w ogolę umiesz korzystać z doświadczeń innych ludzi ? Czy wiesz do czego służy to forum ? Przeczytaj uważnie wcześniejsze komentarze. Wyciągnij wnioski a potem napisz swoje. Czy to jest trudne ? Normalnie ręce opadają.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Andrzej

No, no właśnie widzę że nie wiesz bo gdybyś przeczytał wcześniejsze wpisy to byś wiedział. No,no

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Andrzej

Nie ma nowych ofert pracy bo i tak nikt tam nie przyjdzie wiec szkoda dawać.

robek
@Andrzej 18.08.2016, 15:42
Nie ma nowych ofert pracy bo i tak nikt tam nie przyjdzie wiec szkoda dawać.

Nawet pieniędzy ci nie zapłacą za dzień pracy skandal!!!!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nn

To chyba ciebie coś boli bo wszystko zostało napisane wczesnej. Wystarczy tylko zadać sobie trud sięgnięcia do wcześniejszych postów. Da się zrobić ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nina

Do jakiego centrum ? To nie jest w centrum.

rob
@nina 20.07.2016, 22:54
Do jakiego centrum ? To nie jest w centrum.

Czemu nie wyplacaja jak się przyjdzie na 1 dzień do pracy?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nina

Ponieważ to jest oddział Rzeszów ale konkretnie firma znajduje się pod Rzeszowem czyli w Pogwizdowie. Widzę że krótko tam ludzie pracują i wcale się im nie dziwie.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nina

Nie ma oddziału w Rzeszowie. Jest w Pogwizdowie. Nie pisz bzdur

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kuba

Chyba nie w Rzeszowie tylko w Miłocinie/ Pogwizdowie. Prawdopodobnie najgorszy oddział.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kuba

Najniższa. Za ta kwotę masz być do wszystkiego i wiedzieć wszystko.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

proszę o szczegóły

Na którym to oddziale ta oferta ? W Pogwizdowie z tego co wiem był/jest pseudo specjalista psycho Mareczek ale on należy do rodzinki wiec wątpliwe aby go wyrzucili. Chyba ze prezes w końcu stracił do niego cierpliwość bo pracownicy od dawna mieli go dość. Z tym kolesiem nie dało się pracować.

penis

Odeszli bo straszne wymagania i mała pensja bez sensu się w to pchac ale jak chcesz to spróbuj może akurat będzie tobie odpowiadało

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

Czemu mi zadajesz takie dziwne wręcz absurdalne pytania ? Skoro chcesz tam pracować to złóż CV lub zadzwoń i zapytaj. A nuż ci się trafi praca marzeń.

penis
@zatroskany 27.06.2016, 22:40
Czemu mi zadajesz takie dziwne wręcz absurdalne pytania ? Skoro chcesz tam pracować to złóż CV lub zadzwoń i zapytaj. A nuż ci...

Niedawno odeszło dwóch idź Szymon i spróbuj swoich sił :D

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

A skąd ty koleżko wiesz ze ja tam jeszcze pracuje ? Skąd ci to przyszło do głowy ? Dlaczego zakładasz ze jestem takim frustratem jak ty ? Nikogo ani niczego nie oczerniam a jedynie przedstawiam fakty. Naucz się odróżniać jedno od drugiego. Jaki ty masz z kolei interes aby bronic "metkomu" ? Ktoś ci za to płaci ?

burok

ONA jest oferta do sortowania złomu idź i spróbuj ale szczerze nie polecam

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

Skoro nie potrafisz odczytać protego i jednoznacznego przekazu to już twój problem. Forum służy do wyrażania opinii. Jakie są opinie każdy widzi. Sama bolesna prawda odnośnie firmy "metkom" bez żadnej przesady. Zresztą co tam. Nich każdy przekona się na własnej skórze.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

Myślę ze moje wpisy bezapelacyjne więcej wnoszą niż twoja żałosna i sucha reklama firmy bazująca jedynie na tym "ze jest ona znana w okolicy" Niestety ale nie ma znaczenia dla osób które chcą tam pracować, bo to ze firma znana nie jest równoznaczne z tym ze jest dobra dla pracownika. Wymądrzam się ? Napisz konkretnie w którym miejscu zamiast rzucać sucharami.

bur

Jak masz znajomości to możesz ta śmiało aplikować ale nie polecam tam pracy praca cały czas na polu nawet w zimie -20stopni i w deszczu niektórzy spacerują sobie po placu bo mają zatrudnionego wujka i myślą że po 15 min od przyjścia już mogą sobie iść na spacer po zakładzie Zero szacunku dla nowych pracowników tylko żeby ich ujebac a co do podwyżek to na puszce nie ma żadnych

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

Dobra renomę ? Napisz w takim razie trollu gdzie widzisz ta renomę bo jakoś nikt inny jej nie dostrzega. Pisz konkretami albo nie pisz wcale.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

To ze firma jest znana nie musi mieć niczego wspólnego w domyśle z dobrą "renoma" jeśli ktoś w ogolę rozumie to pojecie. Na jaka stawkę możesz tam liczyć ? Przeczytaj sobie wcześniejsze opinie to się dowiesz. Ludzie piszą prawdę.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

Renomę ? A co to znaczy wg ciebie i kto jej ją nadał ? Widziałem ten bajzel na własne oczy i chyba oczy mam dobre bo jak widać inne osoby potwierdzają moje spostrzeżenia tak wiec proszę wyjaśnij mi gdzie konkretnie znajduje się ta "renoma". Zawsze sadziłem ze firma jest tyle warta na ile szanuje pracownika a z tym nie jest tam najlepiej wiec widocznie ty masz inne kryteria wg których wartościujesz firmy albo po prostu nie znasz realiów.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zatroskany

Po tym co ludzie tutaj wypisują masz jeszcze ochotę się ładować się w ten syf ? Na jakie stanowisko pretendujesz ? Może lepiej wyjdziesz na pracy w jakimś dyskoncie ?

strata życia

Jedna z bardziej ( usunięte przez administratora ) firm w jakiej przyszło mi pracować. Pomijam już kwestie marnych zarobków bo to częsty problem wielu firm. Najgorsze ze tam się traktuje pracowników jakby niczym się nie różnili od odpadów którymi obracają. Widać taka specyfika zakładu. No chyba ze ktoś jest pupilkiem wiecznie nie zadowolonego prezesa to wtedy ma jak w raju. Jak ktoś nie ma godności i potrafi wchodzić bez skrepowania w pewnie miejsce lub należy do rodziny to zadowolony pewnie będzie. Dla pozostałych nie polecam.

waq
@strata życia 02.06.2016, 16:00
Jedna z bardziej ( usunięte przez administratora ) firm w jakiej przyszło mi pracować. Pomijam już kwestie marnych zarobków bo...

W 100% potwierdzam

topek

Same glupki tam pracują. Nawet nie ma podwyżek ani premii świątecznych skandal

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

omijać

Nie wiem. Może maja cie w d..e nawet w kwestii ich strony internetowej. A mówiąc poważniej - dlaczego mnie pytasz o takie rzeczy ? Skąd ja mam niby to widzieć ? Zadzwoń do nich i zapytaj skoro tak bardzo jesteś zaintrygowany.

omijac

Powiem wprost. Praca da idiotów i desperatów. Napracować się trzeba tam sporo a pensje oscylują w gracach najniższej. Już lepiej "cieciowac" w dyskoncie bez stresu za podobne pieniądze niż robić u tego wyzyskiwacza.

unikac

chora firma

pupek

Parę osób już odeszło to napewno będzie rotacja chyba że ściągną ze śląska tych dziadków

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

optymista od urodzenia

Skoro ciężką atmosferę można zmienić to brak umowy o prace pewnie także. Bądź optymista Tomuś.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

wierze w ciebie

Ale ty masz problem. Idź cmoknij kogo trzeba w pompkę to cie przyjmą na bank. Myślę ze się nadajesz.

munio

Dokladnie tyle co tam osób się przewinęło niech zaczną wkoncu szanować ludzi

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kazio

Nie podniecaj się tak tymi ofertami bo i tak cie tam psychicznie wykończą bardzo szybko.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

caro

Na którym oddziale ta oferta ? Generalnie podobno na wszystkich jest syf.

torn

Nic się nie zmieniło może wkoncu to zamkną i nie będą zanieczyszczac środowiska

Zostaw opinię o Metkom Sp. z o.o. - Pustynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metkom Sp. z o.o.