Hansa-Flex Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 18 ocen.

Hansa-Flex Sp. z o.o.
2 18

Opinie o Hansa-Flex Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hansa-Flex Sp. z o.o.

Administrator

Czy jakiś pracownik firmy Hansa-Flex Sp. z o.o. chciałby zabrać głos w sprawie zatrudnienia tam?

   
Artur

Osoby bez doświadczenia z hydraulika siłowa umowa na zlecenie przez 3 miesiące.jezyk angielski. W stopniu komunikatywnym. Zdolności tokarskie,ślusarskie itp. Masa książek z asortymentem do nauki. Tryb pracy pn-pt 8h ale i tak zostaje się dłużej. Obsługa wózków widlowych, bhp i cały czas monitoring kierownika. Dojazdy do klientów. A to wszystko za 3000 brutto. Niemiecki kapitał w polskim wykonaniu.

   
Wrrrr
@Artur 06.04.2017 07:01

Panie Rrrr,chyba pomyliłeś firmy.

   
Elżbieta

@Stach, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w Hansa-Flex Sp. z o.o.? Jakie stanowisko Cię interesuje? @Kudłaty, a Ty pracujesz w tej firmie? Co możesz powiedzieć na temat atmosfery, jaka tu panuje oraz warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Co uważasz za największy plus pracy w Hansa-Flex?

   
inż.

dziadowska firma z nazwy niemiecka , a produkty rodem z chińskie indyjskie szajs włoski . jakość to dno za to ceny kosmiczne. nie polecam .Obsługa nie ma pojęcia o hydraulice siłowej . Zamawiałem wyroby w/w firmy -połowa to reklamacje , węże rozrywalo a reszta armatury to lipa z chin .parker do nich to kosmos !

   
Kudłaty
@inż. 31.01.2018 02:31

1. To jedz do konkurencji kup "markowe" produkty jak włoskie to dziadostwo dla Ciebie . Kolejny garażowy hydraulik się znalazł , znawca hydrauliki . 2. Miałeś się wypowiedzieć o pracy w firmie a nie o wyrobach - czytaj forum ze zrozumieniem, a z tego co czytam to nigdy tam nie pracowałeś. Nie pozdrawiam.

   
Stach

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

   
gość

hmm, szkoleń brak, kierownictwo nie ogarnia chaosu i bałaganu jaki tam panuje, ludzi pozatrudnianych pełno, a pracować nie ma komu, zero organizacji. Wrażenie jest takie jakby szefostwo było oderwane od rzeczywistości. zarobki marne

   
Gość

Za 10 zł to niech M. Kupi sobie burgera a nie ludzia płaci śmieszne pieniądze.

   
Poznaniak

Amen ...módlmy się za pomysły,za obroty,za przesunięcia między oddziałowe. Za głupotę której jest tak dużo w tej firmie.

   
Kierownik1
@Poznaniak 14.09.2017 19:06

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Zapraszam do sklepu odzieżowego za ladę.

   
Jeden z byłych

Kochajmy byłych handlowców tak szybko odchodzą z Hansy. Oby znaleźli bardziej poukładana firmę logistycznie i co do realizacji planu. Aby zarabiali godnie a nie psie pieniądze.

   
Kierownik1
@Jeden z byłych 06.09.2017 19:55

Przecież tzw. "handlowiec" przyszedł do Hansy i pewnie również z firmy , w której był "handlowcem". Zakładam, że warunki jego pracy jak i płaca również zostały ustalone. To po co się na to godził skoro jest tak źle ? może łatwiej jest handlować serami i kiełbasą ?

   
Były kierownik

Przychodzą tylko ambitne nie doloty z T I P z bogatym pakietem doświadczeń psychicznych... Słynny Pan S... Wielki były kierownik regionalny z T.. którego Dyrektor wyrzucił bo chciał być zbawicielem firmy T... Ambitny mądry inżynier, niedoceniony. Podobno teraz rządzi w H w Toruniu. Problem Z firmą H jest taki że takich emocjonalnych cmo... zatrudniają i zmieniają cała koncepcję niemieckiej firmy. Przez takich ludzi cały kodeks etyki jest nie potrzebny. Co do zatrudnienia jakoś chętnych nie ma za psie pieniądze nikt nie przyjdzie z 10 letnim doświadczeniem. A młodzi do obozu pracy nie gnają. Pozdrawiam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazów z H..

   
Kierownik1
@Były kierownik 03.09.2017 19:57

cieszy to, że przychodzą tak różne i barwne osobowości. Każda osoba może, chce i powinna coś swojego wnieść do firmy a firma może lub nie te propozycje zaakceptować. Przecież nie ma nic złego w tym, że dobre pomysły nawet w szczątkowej formie wprowadza się do firmy prawda ? Jak młody, ledwie wykształcony lub nie pracownik ma nauczyć się zawodu ? Proszę o podpowiedź ? Proszę Pana - Inteligencja to potencjał, sposobu myślenia trzeba się uczyć cały czas. Doświadczenie "kształtowane" jest miesiącami lub latami. Nie każdy jest i chce być specjalistą.

   
Poznaniak

Kup..... I tyle

   
Kierownik

Hehe. Każą jeździć na targi branżowe ale już za targi nie płacą. Myślą że człowiek rodziny nie ma że nawet w weekend będzie pracować dla dziadoskiej dynastii M. Niech rodzinką wsiądzie w M... De... I zapiera..... Na targi weźmie toboły i 3 walizy ulotek i działa może obrotu wzrosną. Niemiecka firma przez lata dorabia się kapitału a nie w jeden rok. A te rozbudowywanie oddziałów o kant [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeśli porządni ludzie z wiedzą już tam nie pracują. Teraz szukaj po konkurencji z firm T... P... Itp mówiąc inaczej niedolot ambitny którego wyrzucili z konkurencji. Takich jest pełno w tej firmie.

   
Kierownik1
@Kierownik 29.08.2017 22:49

Szanowny Panie Kierowniku, jak to jest, że ludzie z konkurencji na T lub P sami przychodzą do HF i pytają się o pracę ? może nie jest tak źle jak to Pan opisuje ?

   
WyJużWiecieKto

Ja również nie polecam tego pracodawcy. Post wyżej doskonale opisuje całą sytuację. Podp... na potęgę... Poświęcasz się, zostajesz po godzinach, starasz się dbać o wizerunek firmy, harujesz do późnej nocy przy rozkładaniu/składaniu stoiska na targach branżowych, w samochodach GPS-y i nawet w czasie przerwy podczas jazdy po klientach do Biedronki nie możesz wjechać po kierownik nie ma co robić i obserwuje gdzie jesteś. Za wszystko co robisz ponad swoje obowiązki dla dobra firmy nie usłyszysz nawet głupiego "dziękuję". A jeden z kierowników (już niepracujących) wykorzystywał ludzi do pracy przy swoim ogródku... Żenada ... Złodziejstwo, kłamstwo, pomawianie, oczernianie, pensja mizerna - Szkoda zdrowia i nerwów.

   
Kierownik1
@WyJużWiecieKto 18.08.2017 12:23

Panie G. w Wielkopolsce jest jeden zasadniczy problem - brak ludzi do pracy. Oznacza to, że w każdej chwili niezadowolony pracownik może odejść i poszukać lepszej pod każdym względem pracy. Proszę powiedzieć zatem jak to możliwe, że rotacja pracowników w HF jest taka mała. Może chodzi o coś innego - wyleciał Pan bo Pan kradł oszukując kolegów z oddziału i teraz trzeba coś napisać np. jaki to pracodawca jest zły. Pokaż Pan twarz zamiast kryć się za "wyjuż itd".

   
Jaś Fasola

Kiedyś pracowałem pod Poznaniem w Hansie. mają tak kodeks etyki którego i tak nikt nie przestrzega, jeden drugiego przez trzeciego oraz czwartego podp... nawet mailowo. firma niemiecka ale z niemiecką firmą nic nie ma do czynienia wiedza ludzi o tematyce hydrauliki silowej znikoma. dla klienta czarna magia, katalogi źle opisane, współpraca między kolegami bardzo zła nikt ci nie wytłumaczy,pomoże, jako nowy pracownik jesteś porzucony tylko sobie. jakoś towaru R.P.C. Przebieg całej dokumentacji w firmie jak w NASA lub C.I.A. Straszny bałagan, pakietu socjalnego brak, premii brak. Biznes rodzinny o bardzo wysokich wymaganiach stawianych młodym pracownikom. szczerze nie polecam umowa na okres próbny, później określony.

   
Poznań

Witam czy warto pracować w Hansa flex jako asystent techniczno handlowy i jakie są stawki

   
Rrrrr
@Poznań 29.06.2017 22:43

10 zł brutto

   
admin

Twoja opinia ma znaczenie. Dodawaj komentarze o firmie Hansa-Flex Sp. z o.o. na naszym forum.

   

Zostaw opinię o Hansa-Flex Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hansa-Flex Sp. z o.o.