Fructoplant Sp. z o.o.

Gąbin

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 167 ocen.

Fructoplant Sp. z o.o.
4 167 6 1

Opinie o Fructoplant Sp. z o.o.

GardenGeek

Mam propozycję pracy w tej firmie, mam podlegać bezpośrednio pod Szefa. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak będzie?

Rollo
@GardenGeek 09.10.2018 10:33

Zależy pod którym bo jes ich wielu

Kaśkalubiszto
@GardenGeek 09.10.2018 10:33

po ostatniej imrezie to juz chyba to stanowisko bezposrednio pod szefem jest zajete

Agata

@MisiaPysia, rozumiem, że jesteś powiązana z firmą, możesz napisać coś na temat aktualnej sytuacji? Czy w ostatnim czasie zaszły jakieś zmiany? Powiedz proszę, czy pracodawca wymaga od kandydatów wcześniejszego doświadczenia w branży.

MisiaPysia
@Agata 25.09.2018 15:19

Normalnie jak zawsze. Zależy o co pytasz. Nie wymagają doświadczenia, ale kładą nacisk na postawę i atmosferę, bo czasami pojawia się ktoś, kto potrafi ją zepsuć jak wszędzie. Teraz jest ok.

Zainteresowana
@Agata 25.09.2018 15:19

Czemu tam jest ciagla rekrutacja? Taki duży przemial ludzi? przeciez firma nie jest duza a ciagle widac ogloszenal

MisiaPysia
@Zainteresowana 01.10.2018 19:44

Na okres zimowy zawsze potrzebują trochę więcej pracowników fizycznych.

KAZIUTAA

(usunięte przez administratora) . Ludzi mają za nic . 30 stopni a nawet nie racza wody przywieźć na pole . W kamieniolomach mieli lepsze warunki . Nie polecam i nie dajcie soba pomiatac

MisiaPysia
@KAZIUTAA 26.05.2018 19:40

A to ciekawe, bo firma nie prowadzi sama produkcji polowej. Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury.

Agata

@KAZIUTAA, taka odpowiedź wydaje się bardzo nieprawdopodobna, może warto w grupowo przedstawić szefowi stosowne argumenty i spokojnie porozmawiać. @Misia1969, rozumiem, że nie zgadzasz się z tym, że w firmie panują kiepskie warunki. Piszesz między innymi o wysokości wynagrodzenia, czy poza podstawą są wypłacane także premie? Jaka atmosfera panuje?

KAZIUTAA

Tak, było zgłaszane kilkakrotnie. Odpowiedź kierownika "pijcie wodę z kałuży"

Misia1969
@KAZIUTAA 22.06.2018 20:44

Dawno takich bzdur nie czytałem. Całe szczęście, widać po ortografii i interpunkcji kto to pisał. Normalna praca jak wszędzie, wynagrodzenie powyżej minimalnej, zależy od funkcji. Woda jest, stołówki normalne, kibelki, popielniczki, dostęp do wody. Jedyny minus to w sezonie pracownicy z Rumunii albo cyganie, którym nie do końca ufam.

KAZIUTAA
@Misia1969 02.07.2018 13:09

Praca? Haha ????????????????????chyba (usunięte przez administratora) Jeżeli siedzisz przed komputerem to dla cb to praca. Wyjdź na słońce i rób tak jak reszta ludzi za 8 zł (śmieszne)

KAZIUTAA
@Misia1969 02.07.2018 13:09

Wynagrodzenie powyżej minimalnej, pracując po 10 godz.

KAZIUTAA
@KAZIUTAA 04.07.2018 17:36

Dokładnie, płatne za każdą godzinę. Wolę tutaj niż u konkurencji i dobrze wiesz jak jest.

Agata

@wiem, jeśli wiesz coś w temacie aktualnego rozwoju firmy Fructoplant oraz posiadasz wieści o nowych rekrutacjach do tej firmy, to zachęcam Cię do podzielenia się tymi informacjami na forum! @KAZIUTAA, piszesz o braku wody, czy zgłaszałaś do pracodawcy te sytuacje? Z miłą chęcią dowiemy się więcej informacji, zachęcam Cię do bardziej obszernego wpisu. Przypominam innym by dbali o kulturę wypowiedzi oraz przestrzegali regulamin serwisu gowork, gdyż wpisy obraźliwe są niedopuszczalne na forum!

wiem

były pracownik chyba 13.70 brutto haha nie netto

Agata

@Były_pracownik, uważasz by firma Fructoplant nie doceniała swoich pracowników? Proszę rozwiń dla nas ten wątek w dłuższych słowach, chętnie poznamy również Twoją ocenę warunków pracy w tej firmie. Wspominasz też o umowach, czy pracodawca ten oferuję tylko umowy zlecenie? Zachęcam Cię do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie dowiemy się więcej w tym temacie!

Były_pracownik

Teraz umowa zlecenie i 13,70 neto zwalniają bez podania przyczyny zwolniena nie polecam tej firmy nikomu głupio za uroczeni taną syła ze wschodu Polacy tam traktowani jak trenować Ukraińcy za 9,50 pracują praca od poniedziałku do soboty po 10 a nieraz 12 to polski (usunięte przez administratora)

NINDZA

Pysia zgadzam się stoba pewna brygadzistka nie powinna w ogóle pracować ludzi ma zanic

Agata

@Pixy, czy niezaangażowanym pracownikom zwraca się jakoś uwagę? Przecież pracownik jest zobowiązany obowiązkami wynikającymi z umowy. W trakcie pracy, pracownik powinien przestrzegać zapisów zawartych w umowie z pracodawcą. Jak myślisz, dlaczego nowi pracownicy w firmie Fructoplant tak się zachowują, czy dotyczy to wszystkich nowych pracowników?

Agata

@Pixy Czy możesz napisać, dlaczego nowi pracownicy mają zastrzeżenia do brygadzistów? @Witek nie potwierdził, ale też nie zaprzeczył opinii @Pysia. Czy to wynika z ich mniejszego doświadczenia czy krótkiego stażu pracy? Może istnieje jakiś problem, który należałoby omówić? Czy inni pracownicy firmy Fructoplant mogą potwierdzić lub zaprzeczyć tym opiniom. Jak się Wam pracuje w tej firmie?

Pixy
@Agata 20.04.2018 12:07

Nowi przychodzą postać ,porozmawiać a nie pracować wkoncu jak to mówią " mają płatne na godzinę". A zastrzeżenia co do brygadzistow pewnie wynikają z tego że wymagają od nich wiekszego zaangażowania w pracę.

Pysia

Pracowac trzeba to normalne,ale jedna brygadzistka nie powinna tam pracowac bo jak to sie ludzi traktuje.Czy ktos sie ze mna zgodzi?

Witek
@Pysia 02.04.2018 11:24

ZaleŻy okogo chodzi

Pixy
@Pysia 02.04.2018 11:24

Przestancie oczerniac brygadzistow tylko zacznijcie rzetelnie pracowac to sie nikt was nie bedzie czepial. Sa tam ludzie ktorzy pracuja po X lat i nikt nie narzeka a przyjdzie taki nowy na trzy dni i zaraz sie rzuca nie slusznie wyrabiajac negatywna opinie firmie.

Agata

@HAHA Może warto popracować trochę dłużej, żeby mieć lepszy obraz sytuacji w firmie? W pierwszych dniach w pracy największą trudnością jest poznanie nowych pracowników. Nie warto się zrażać na samym początku drobnym nieporozumieniem. Jakie warunki współpracy proponuje firma Fructoplant? Czy jesteś zadowolony ze swojego wynagrodzenia? @Były pracownik proszę uzasadnij swoją wypowiedź, bo w tym momencie zbyt wiele ona nie mówi innym użytkownikom. Czy problem leży tylko w wynagrodzeniu czy jeszcze jakieś inne kwestie Ci przeszkadzają?

Były pracownik

Odradzam współpracę z tą firmą!!!! Wyzysk jeszcze raz wyzysk

Rollo
@Były pracownik 18.03.2018 20:46

Dlaczego?

Administrator

Czemu pracownicy firmy Fructoplant Sp. z o.o. nie chcą wypowiadać się na forum? Pamiętajcie, że Wasze odpowiedzi mogą komuś pomóc.

Lili J.
@Administrator 04.03.2018 08:37

Umowa o dzielo/umowa zlecenie 10.19zl/h Czas pracy 10h choc trzeba byc przygotowanym na nadgodziny. Jak to mowia jedyne co jest pewne to ze zaczynamy od 6.00 Praca od pon. do piatku + soboty (dla chetnych....nikt nikogo nie zmusza) Mila i przyjazna atmosfera Sympatyczni i życzliwi brygadzisci

Bartosz12K

Były pracownik to chyba pracowałeś w tej firmie rok temu trochę się zmieniło w stosunku pieniędzy ale atmosfera nie za specjalna i bardzo ciężko jest praca ostro fizyczna

Były pracownik

Pracowałem w tej firmie jakiś czas, praca przeważnie od poniedziałku do piątku, umowa o dzieło, 9 zł na godzinę, 9 godzin pracy dziennie, czasami 10 godzin, sobota bardzo rzadko, 2 przerwy po 25 minut, atmosfera bardzo dobra. Pracowałem w okresie zimowym przy balotowaniu drzewek i krzewów, praca przy taśmie, monotonna, bolą nogi i kręgosłup po 4 godzinach stania w miejscu. Miłe brygadzistki i pani kierownik produkcji, pracownicy również, głównie osoby z pobliskich miejscowości oraz Ukraińcy.

Zainteresowany

Czy cos dzieje się w firmie? Tak dawno nikt nie pisał!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Baloto

Wy tak serio?

Agata

@JedynySprawiedliwy pytam, ponieważ chce zasięgnąć informacji na temat pracy w firmie Fructoplant Sp. z o.o. To pomocne informacje dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy właśnie w tej firmie i jeszcze nie podjęły decyzji. Czy ktoś opowie o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Fructoplant Sp. z o.o.?

Agata

@Granatowy czy rozmawiałeś z pracodawcą o zmianie umowy? @Kazik8756myślę, że warto spróbować aplikować i przekonać się samemu jak jest. @JedynySprawiedliwyna jakim stanowisku pracujesz w firmie Fructoplant Sp. z o.o. i jak długo?

JedynySprawiedliwy
@Agata 03.10.2017 17:48

czemu pytasz? Napewno nie na wysokim.

JedynySprawiedliwy

Praca na umowe o dzielo lub praca na umowe zlecenie.Czas pracy normowany ,zazwyczaj jest to od 8 do 10 godzin.(niestety nadgodziny nie sa dodatkowo platne-spotyka sie to z niezadowoleniem ze strony pracownikow ale mimo to kazdy chetnie zostaje :) ) Kontrolerki jaksci pospolicie zwane brygadzistkami sa mile uprzejme i czesto sluza pomoca. Kazdy chodzi usmiechniety przez co amosfera w pracy jest przyjazna. Jezeli chodzi o sama prace to nie nalezy ona do lekkich ale tez nie do ciezkich. Stanowisk jest wiele i napewno kazdy znajdzie cos dla siebie....

HAHA
@JedynySprawiedliwy 03.10.2017 17:21

"Kontrolerki jaksci pospolicie zwane brygadzistkami sa mile uprzejme i czesto sluza pomoca."- Masz nieaktualne informacje pracuje juz 2 dni i WYZYSK JESZCZE RAZ WYZYSK nie wolno palic no dobra rozumiem .opisze ci sytuacje z dnia dzisiejszego kazali mi rozbierac puste regaly i oczyszczac z ziemi ok spoko,poprosilem wuzkowego zeby mi podwiuzl konterner na ziemie przyleciala brygadzistka "Kto to przestawil?? Ja muwie poprosilerm wuzkowego bo nie bd latal przez pol chali z Kartonem z dziura i jeszcze o wymiarach 10x10 i dodatkowo byla dziura w nim wiec otrzymalem odpowiem nastepujacej traci"ty tu nic nie mozesz nie rzadzisz tu tylko ja tu moge decydowac co gdzie stoi" wiec przepraszam to mam zapierniczac pol chali z kartonem tylko po to bo kontener stoi na 2 koncu??

Kazik8756

Agata tak zastanawiam się nad pracą ale możne ktoś napisze coś więcej o pracy

Agata

@Kazik8756czy zastanawiasz się może nad aplikowaniem do firmy Fructoplant Sp. z o.o.? @Wpl z czego jesteś najbardziej niezadowolony pracując w firmie? Jakie masz złe doświadczenia związane z pracą tutaj? Pamiętajmy, że każde stanowisko pracy jest inne, dlatego też warto podkreślić jakie się obejmuje.

Kazik8756

Wpl dlaczego darować sobie ??? Powiesz coś więcej

Kazik

Wpływ dlaczego mam sobie darować ????

Kazik8765

Hej mozna cos powiedziec na temat pracy i płacy oraz warunkow bo jest duzo ogłoszen i jestem zajnteresowany ale chce cos wiedziec jak to wyglada dziekuje za wszystkie informacje

Wpl
@Kazik8765 21.09.2017 18:16

Daruj sobie

Granatowy02

Tam jest umowa zlecenie właśnie a nie o dzieło

Agata

@Granatowy o dzieło tak jest. A czy nie rozmawiałeś z pracodawcą czy jest możliwość przejścia na umowę zlecenie? @Nieśmiały co najbardziej nie podoba Ci się w pracy w firmie Fructoplant Sp. z o.o.? Nie ma żadnych premii? Jak długo pracujesz? Czy są jakieś podwyżki?

Jolo
@Agata 18.09.2017 15:15

A chcesz przyjść d prac że tak pytasz?

Ja
@Agata 18.09.2017 15:15

Są podwyrzki szczegolnie godzin pracy w zimę trzeba wiencej robic i wiosne

Zostaw opinię o Fructoplant Sp. z o.o. - Gąbin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fructoplant Sp. z o.o.