BASF Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 253 ocen.

Opinie o BASF Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska

Seb

Komu notatkę?

Bartek

Ciekawe co czuje SS_ Kaszana jak słyszy że tydzień temu wyprowadzili następnego kier zmiany wiadomo dlaczego i już go nie będzie i słusznie. A Kaszana myśli ale mi się fuksło gdyby nie plecki Bartusia to też bym podzielił jego los ......

Nick

BASF należał do koncernu ig farben w czasie wojny. Miłej pracy

Oto ja
@Mr_Bungle 23.03.2018 10:20

Się kolego doucz i poczytaj skąd się wzięło BASF. Jak to Niemcy sie bronili przed sankcjami po II wojnie i podzielili IG Farben. PCC Rokita też zbudowane było przez IG Farben.

Nick

Pracujcie, bo Adolf patrzy

Hshsg

Paweł N. vel. Dyro - nie wysilaj się, wywalili Cię z pracy za nieróbstwo a nie za twoje komunistyczne hasła i wybryki.

KkKkKk...

Co wy żeście tak siedli na tego Sebastiana?Jako kierownik spisuje się na 5-...problemy z urlopami i jakieś głupie zasady, a tak pozatym nie ma się do czego doj...ać;) wystarczy pójść i porozmawiać,a napewno da się dogadać.Ludzie macie problem to idźcie pogadać a nie siejecie ferment, że się boicie że będzie się mścić.Paranoja, nie wydaje mi się żeby Seba taki był,a gdyby tak było to napewno nie pełnił by takiej funkcji... Parę podpierd...leń i by wyleciał...Sami wiecie jak to wygląda w Basf... Szybka akcja wędka spławik i za płot;) nie jeden już tak poleciał... Niektórzy narzekają że mają niższe stawki,widocznie na więcej nie zasługują bo zwyczajnie są słabi... Po prostu... Każdy ma tyle na ile zasłużył... I jak sobie na to zapracowal(i (usunięte przez administratora)...ie że ktoś lizał (usunięte przez administratora) pę dlatego ma więcej)... ...o kasie już koniec; słuchajcie,chcecie pogadać to ruszcie tyłki do biura i poruszczie temat,a nie narzekanie jak to wam źle... No dziewczynki Marta, Ania, Gosia;) i nie gadajcie o jakimś pisaniu jakichś skarg tylko idźcie pogadać ???? bo dużo mówicie,a mało robicie;) czuję że teraz to wy na mnie będziecie się mścić zołzy;) przeżyje i będzie dobrze... Wygląda na to że nadal się docieramy i poznajemy;) sorki za błędy w pisowni i wulgaryzmy;) i trzymajcie się mordeczki;) będzie dobrze...

Rafal
@KkKkKk... 08.02.2018 23:49

eee Marta zakochana w smartfonie i nie wazne kto czy kiero czy brygadzista kazdy zly jak goni do roboty i przeszladza w zabawie na telefonie w pracy...

@Macie świadomość? Miłej pracy

A ciekawe skąd pochodzi platyna do ich katalizatorów? Czy może z tej kopalni? : (usunięte przez administratora)

Załogant

Cześć załoga. Skąd tyle wypowiedzeń na dwóch ostatnich liniach?

Podawacz kartona
@Nudas 05.03.2018 00:52

Premia roczna w przyszłym roku zlikwidowana. Ale za to bedzie podzielona na kwartały a ten vo szybko bierze to dwa razy bierze- jakie 250 zł ?! nie umiesz liczyc bedzie znacznie wiecej wszystko zalezy od ilosci scrapa wydajnosci itp.może nawet wyjsc 8-9 stowek na kwartał....

Lidia

Do warszawskiego oddziału BASF Polska poszukiwany jest student/ka na stanowisko asystent/ka ds. zakupów. Osoba pełniąca tę funkcję w firmie będzie odpowiedzialna za bieżące wsparcie kupców w realizacji codziennych zadań i np. wyszukiwanie i identyfikowanie potencjalnych kontrahentów. Pracodawca oferuje współpracę w oparciu o umowę zlecenie. Czy istnieje realna szansa w późniejszym czasie na zmianę formy zatrudnienia na umowę o pracę? Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

Dyro
@Lidia 24.02.2018 19:41

Jeżeli ktoś oferuje współpracę w oparciu o umowę zlecenie to nie jest to pracodawca tylko zleceniodawca. Ale jeżeli to jest stanowisko w firmie, osoba pełniąca tę funkcję będzie miała określone miejsce pracy, godziny pracy, przełożonych etc to będzie istniał stosunek pracy a nie umowa zlecenie i wobec powyższego trzeba jak najszybciej zawiadomić Państwową Inspekcję Pracy żeby nałożyli słone mandaty oraz podać firmę do sądu o ustanowienie stosunku pracy.

LD

Ciekawe co się dzieje u nas na LD że tak ludzie chcą uciekać ?:D:D:D

Lidia

@Dyro, zapoznaję się z treścią komentarzy dodawanych przez użytkowników tego forum. Może kwestie, które poruszam tutaj się powtarzają, ale warto aktualizować informacje na temat BASF Polska, aby były rzetelnym źródłem dla tych osób, które interesują się tą firmą pod kątem zatrudnienia.

Robie tu.

Trzymajcie sie z daleka od tej firmy. Wyrzucaja ludzi za to ze ktos sie komus nie spodoba, nie waznie czy slusznie czy nie, wazne ze byl anonimowy donos. Tylko czekac az beda pozywani do sadu. Kierownicy bez doswiadczenia, po szkolach zawodowych. Ogolnie buractwo.

Pracownik
@Dyro 11.02.2018 19:07

Tak jak piszesz, jest ciezkie do zdefiniowania. Dlatego wiec jesli pracownik otrzymuje polecenie to mysli ze jest mobingowany. Powtorze, firma jest zle zarzadzana i daje poczucie nierownego traktowania. Natomiast mobingu tu nie ma. Napisze wiecej, nigdy nie spotkalem sie z tak poblazliwym wrecz nielogicznym traktowaniem pracownikow. Dlugosc przerw nie jest weryfikowana, kawy, wyjscia na papierosa, kompletnie poza kontrola. Niektorzy sciemniaja po 8 godzin zupelnie bezkarnie. Nie spotkalem sie z czyms takim nigdy wczesniej. No i oczywiscie znajda sie tacy, ktorym sie odmowi urlopu i to juz jest mobing :)

Pracuś

Niskie zarobki, duże wymagania, stres, brak szacunku do pracownika, układy układziki.... nie polecam... (usunięte przez administratora)

Bohater

Są ludzie, których największym talentem jest kręcić kołami manipulacji. To ich druga natura i bez nich zwyczajnie nie wiedzą, jak funkcjonować. ― C. JoyBell C.

Dyro

Dyro, olo, lolo, kkk przecież to jeden i ten sam człowiek. Chyba nie ma zbyt ciekawego życia prywatnego.

Dyroolololokkk
@Dyro 09.02.2018 22:43

No w czterobrygadówce nikt nie ma zbyt ciekawego życia prywatnego. Dlatego Niemcy za sam dodatek czterobrygadowy dostają tyle siana co polski niewolnik do ręki za miesiąc murzynienia na polskiej ziemi.

pracownik

Wiadomo kiedy będą podwyżki?

pracuje
@pracownik 09.02.2018 20:25

Przecież są podwyżki wydajności.

Iza

BASF to firma o zasięgu międzynarodowym. Czy w związku z tym, istnieje szansa na przeniesienie się lub awans do zagranicznej placówki tej firmy? Jeżeli ktoś z Was miał okazję współpracować z BASF, ale w innym kraju, to proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem. Czy praca na niektórych stanowiskach w tej firmie, wiąże się z wyjazdami służbowymi? Jeżeli tak, to jak określicie ich częstotliwość?

Dyro
@Iza 09.02.2018 19:26

Dziewczyna wyluzuj. Już zadałaś kiedyś takie pytanie. Nie rozumiesz co piszą inni? Jednoznacznie widać co to za firma.

laborant

ktoś może napisać jakie warunki i zarobi są w pracy na stanowisku laboranta?

kaczor

Witam .mozecie cos napisac jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?o co pytaja i ile trwa? bede wdzieczna pozdrawiam

pracownik

witam a mógłby ktoś powiedzieć o zarobkach dla pracowników produkcji w BASF w Środzie, ile wynoszą i czy są premie. Czy w święta przysługują bony jakieś dodatki? Oraz jak ogólnie wygląda tu praca - czy to jest taki (usunięte przez administratora). Czy w fabryce w linii produkcyjnej są zatrudnione kobiety?

paweł

witam mógłby ktoś przedstawić na czym polega praca w BASF ? Najlepiej ktoś kto tam pracuje i jakie osoby firma potrzebuje, ile jest przyjmowanych mężczyzn a ile kobiet?

Lidia

BASF to firma o zasięgu międzynarodowym. Czy w związku z tym, istnieje szansa na przeniesienie się lub awans do zagranicznej placówki tej firmy? Jeżeli ktoś z Was miał okazję współpracować z BASF, ale w innym kraju, to proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem. Czy praca na niektórych stanowiskach w tej firmie, wiąże się z wyjazdami służbowymi? Jeżeli tak, to jak określicie ich częstotliwość?

Pracownik
@Lidia 20.01.2018 18:32

Jak ktos sam sobie załatwi to bedzie, managerowie z przypadku nie sa pomocni

Pracownik

Firma BASF w ogole nie zapewnia możliwości rozwoju, awansują osoby ktore umieją sie podlizać... kolesiostwo straszne... firma zatrudnia wiele osob albo na umowę zlecenie albo przez agencje pracy tymczasowej... zarobki dla specjalistów - ponizej przeciętnej... premie roczne - tylko dla pracownikow bezpośrednio zatrudnionych przez firme, mało benefitów, znaczna czesc pracownikow to osoby 40+.

KkKkKk...

Aaa i Seba niech Tobie to da coś do zrozumienia,ze nie jest kolorowo na zmianie i sam zrób zebranie może ludzie się otworzą... Choć wątpię ;)

Były pracownik

Raczej co dawała żeby awansować... Powinni wypierniczyć większość tych pseudo kierowniczków biuro powinno zejść czasami na halę zająć się nimi i tym mobbingiem który oni szerzą.Kto nie podpie...la do biura ten nie ma w tej firmie poważania przykre to ale taka jest prawda.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tutejszy

Wero.... jeszcze gorsza jest, okropnie traktuje ludzi, już zapomniała co odwalała na hd jak był preparatorem...

Bartek

Ciekawe co czuje Kaszana jak słyszy że tydzień temu wyprowadzili następnego kier zmiany wiadomo dlaczego i już go nie będzie i słusznie. A Kaszana myśli ale mi się fuksło gdyby nie plecki Bartusia to yeż bym podzielił jego los ......

OLO

O ile na początku firma dbała o pracownika i zapewniała dobre warunki i ciekawe programy rozwoju o tyle w tej chwili pracownik powoli staje się "złem koniecznym". Program "Kaizen" kulał od początku ale teraz jakaś śmieszna punktacja,którą wdrożono powoduje,że trzeba mieć kilka/kilkanaście projektów żeby dostać jakieś (marne)pieniądze. Imprezy mikołajkowe są nudne nawet dla dzieci,a wielkość i jakość prezentów zamiast uśmiechów wywołują u dzieci zwyczajne rozczarowanie !!! Załatwienie czegokolwiek w tzw dziale HR jest trudniejsze od budowy bomby atomowej ! Ubrania robocze nie były wymieniane od początku działania fabryki,a pracownicy starsi stażem mają już pocerowane,szyte,łatane,porozciągane i wyblakłe co wygląda na nich jak z obozu pracy ! W szatniach pod prysznicami zaczynają "rosnąć" grzyby i pleśnie,część kranów jest nie sprawna odkąd pamiętam,z sufitów odpada farba i tynk,a smród z kratek ściekowych nie do wytrzymania ! W pokojach wypoczynkowych pourywane szafki,cieknące zlewy,połamane krzesła,wiecznie zepsuty dystrybutor wody czy brak kubków... Rozumiem,że to samo się nie zrobiło ale co do cholery robią firmy zewnętrzne zajmujące się porządkiem ?! Ciągłe obietnice rozwoju,podwyżki,awansu,zmiany stanowiska kończą się na obietnicach wywołując rozczarowanie i w konsekwencji odejścia pracowników wartościowych. Dokąd prowadzi polityka firmy w obliczu rozbudowy ? Kto będzie chciał zostać i dlaczego miałby to robić ?

Uzdrowiciel
@OLO 16.12.2017 14:22

Basf Sroda Sląska powinien zaczac zatrudniac ukraincow to by uzdrowilo sytuację bo nasi to ciagle l4 ,porzucanie pracy ,marudzenie, nie zadowolenie, itd. Ukrainiec za stawkę outfeedu po podwyżkach z pocałowaniem w ręke z usmiechem na twarzy bedzie 12 godzin tyrać z chęcią na mcc i pakować lub wykładać substraty na pas 700 - 800 na godzine a jak!

Outfeed

BASF ??? Integracje wstrzymane ? Ups... cięcie kosztów , może zabierzecie jeszcze śmieszną 13-nastkę z której odtrącicie za l4 ( miała być dodatkowa premia za niechorowanie lecz wciąż jej nie ma a zabierać chcecie ?) Zabierzcie premię roczną i busy to całe biuro zejdzie pracować na produkcji lub fabryka się zawinie...... Powstanie nowa hala i kto będzie robił ? W okolicy buduje się ok 9 zakładów które z miłą chęcią Nas przygarną .... Operatorzy maja umowę operatora HMI a nic nie umieją. Żenada..... Pozdrawiam Pracownik Outfeed

Starzec
@Outfeed 20.01.2018 01:16

To prawda jak wzieli prac produkcji z outfeedu na hmi to poziom spadł strasznie sam to obserwuje od 3 lat. Kiedys jak się przyjmowalem na to stanowisko to wymagania były spore juz na rozmowie kwalfikacyjnej było wybieranie a teraz to nawet byłych kelnerów, budowlańców , i piekarzy przyjmują na hmi słabo to widzę.

Robi

Dno ......nie polecam....obietnice bez pokrycia i chory system

Zostaw opinię o BASF Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska