BASF Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 263 ocen.

BASF Polska
3 263 6 1

Opinie o BASF Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska

Iza

BASF to firma o zasięgu międzynarodowym. Czy w związku z tym, istnieje szansa na przeniesienie się lub awans do zagranicznej placówki tej firmy? Jeżeli ktoś z Was miał okazję współpracować z BASF, ale w innym kraju, to proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem. Czy praca na niektórych stanowiskach w tej firmie, wiąże się z wyjazdami służbowymi? Jeżeli tak, to jak określicie ich częstotliwość?

Ciekawy
@hanys 30.06.2018 08:35

załatw robotę,chetnie zmienie otoczenie

Marian

Kadra kierownicza w Basf to fanatycy Pisu postępują dokładnie tak samo mydlą oczy obiecują gruszki na wierzbie ale jak przychodzi co do czego to zapomnij puste obietnice . Najprostszy przykład to podwyżki Majowe jak dostaniecie 2 do 5% to już jestescie w grupie mega wybrańców bo wiekszość nie dostanie nic..... system premiowy premi kwartalnej tak jest zamotany że jak dostaniecie 100% to można uznać to za cud ale zobaczycie jak się rozczarujecie wszystko co kierownictwo opowiada ze bedzie wiecej kasy itd to zwykła sciema jedynie co napewno wzrosnie to ilość sztuk na godzinę. Ogolnie wiekszej hipokryzji jak w Basf się uprawia to jeszcze nie doświadczylem nigdzie pewnie dlatego że jestem bardzo młody. Nie polecam

Hhh
@Anna 22.06.2018 19:48

Haha Ile? Chyba łącznie za 10lat 8tys wyjdzie pińćset brutto na wakacje... Cały ch...

Impreza integracyjna

Jest nam bardzo przykro, że impreza firmowa odbywa się w sobotę, kiedy biura mają wolne a szara produkcja musi pracować, co to za sprawiedliwość. Pracownicy tej samej firmy zamiast razem świętować cztery lata, muszą zasuwać w plus trzydziestu stopniach, patrząc jak reszta się bawi, bardzo przykre. WSTYD.

Basia
@Impreza integracyjna 17.06.2018 18:42

Jaka impreza? kiedy? maja jeszcze na to kaskę przecież tną koszta , zatrudnienia wstrzymane itd itp , zabrali działom kaske na integracje a sami balują no no wkrótce ci z biur bedą musieli zejsc na produkcję bo nie bedzie szarych ludków do roboty...

Haratowiec

powiedzcie mi jak to jest,jakim prawem firma Basf udostępnia nasze dane osobowe i bez naszej zgody?Dają nasze dane jakimś ludkom którzy mają nas kontrowac na zwolnieniach?A gdzie klauzula o ochronie danych osobowych? Basfa nie dotyczy ?To się jeszcze przekonamy ????

amen

Korporacja = z łac. corpo – ciało, ratus – szczur; pol. CIAŁO SZCZURA.

anonymous

Na zwolnieniu l4 będą nas kontrolować,coraz bardziej robi się to śmieszne... Popatrzcie sami jak to świadczy o zakładzie?Zachorujesz człowieku to będą cię nachodzić... Masz na zwolnieniu 2,ale wyjść nie możesz bo nie jesteś samotnym lokatorem...zakupow zrobić nie możesz,bo masz partnera lub partnerkę to ona ci na podać pod nos... Żenada,a jak cię nie zastaną w domu to się tłumacz gdzie byłeś/aś i po co? A jak ktoś ma biegunkę i w tym czasie sobie spokojnie załatwiał potrzebę i nie otworzy to co? Ma później powiedzieć że na posiedzeniu był?parodia

Sprawdzone
@Spryciarz 22.05.2018 00:11

Użyj kalkulatora internetowego i nie wyliczają czegoś na czym się nie znasz wprowadzając ludzi w błąd.

Głodny w Pracy

Witam, Fajnie czyta się te wszystkie wpisy tylko szkoda że muszę czytać to " na głodnego" bo nie wydano mi obiadu w BASF tylko dlatego że moja karta obiadowa nie działa choć była aktualizowana 2 tyg temu... Z obserwacji na stołówce wynika że głodnych dzisiaj będzie wielu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wszechwidzacy

To jeszcze mało kolego widziałeś na imprezach firmowych. Wszędzie to samo się dzieje. Basf jest o tyle lepiej ze ludzie się nie rozstaja, po prostu mają dwie partnerki ????

Kajka

Witam czy ktoś z tu obecnych może wypowiedzieć się na temat pracy w Basf Myślenice, wiadomo, że nie chodzi o to czy jest lekko czy nie tylko jaka jest atmosfera.

Seb

Komu notatkę?

Sławek
@Seb 16.04.2018 13:04

Walowi dajmy nagane np za forda..

Wesoly

Czy firma, która szuka oszczędności w fabryce dostała do obejrzenia zestaw faktur za tą wczorajszą żałosną imprezę? Firma z jednej strony opowiada o oszczędzaniu a przy tym płaci kupę kasy za kompletne bzdury

Bartek

Ciekawe co czuje SS_ Kaszana jak słyszy że tydzień temu wyprowadzili następnego kier zmiany wiadomo dlaczego i już go nie będzie i słusznie. A Kaszana myśli ale mi się fuksło gdyby nie plecki Bartusia to też bym podzielił jego los ......

Nick

BASF należał do koncernu ig farben w czasie wojny. Miłej pracy

Oto ja
@Mr_Bungle 23.03.2018 10:20

Się kolego doucz i poczytaj skąd się wzięło BASF. Jak to Niemcy sie bronili przed sankcjami po II wojnie i podzielili IG Farben. PCC Rokita też zbudowane było przez IG Farben.

Nick

Pracujcie, bo Adolf patrzy

Hshsg

Paweł N. vel. Dyro - nie wysilaj się, wywalili Cię z pracy za nieróbstwo a nie za twoje komunistyczne hasła i wybryki.

KkKkKk...

Co wy żeście tak siedli na tego Sebastiana?Jako kierownik spisuje się na 5-...problemy z urlopami i jakieś głupie zasady, a tak pozatym nie ma się do czego doj...ać;) wystarczy pójść i porozmawiać,a napewno da się dogadać.Ludzie macie problem to idźcie pogadać a nie siejecie ferment, że się boicie że będzie się mścić.Paranoja, nie wydaje mi się żeby Seba taki był,a gdyby tak było to napewno nie pełnił by takiej funkcji... Parę podpierd...leń i by wyleciał...Sami wiecie jak to wygląda w Basf... Szybka akcja wędka spławik i za płot;) nie jeden już tak poleciał... Niektórzy narzekają że mają niższe stawki,widocznie na więcej nie zasługują bo zwyczajnie są słabi... Po prostu... Każdy ma tyle na ile zasłużył... I jak sobie na to zapracowal(i (usunięte przez administratora)...ie że ktoś lizał (usunięte przez administratora) pę dlatego ma więcej)... ...o kasie już koniec; słuchajcie,chcecie pogadać to ruszcie tyłki do biura i poruszczie temat,a nie narzekanie jak to wam źle... No dziewczynki Marta, Ania, Gosia;) i nie gadajcie o jakimś pisaniu jakichś skarg tylko idźcie pogadać ???? bo dużo mówicie,a mało robicie;) czuję że teraz to wy na mnie będziecie się mścić zołzy;) przeżyje i będzie dobrze... Wygląda na to że nadal się docieramy i poznajemy;) sorki za błędy w pisowni i wulgaryzmy;) i trzymajcie się mordeczki;) będzie dobrze...

Rafal
@KkKkKk... 08.02.2018 23:49

eee Marta zakochana w smartfonie i nie wazne kto czy kiero czy brygadzista kazdy zly jak goni do roboty i przeszladza w zabawie na telefonie w pracy...

@Macie świadomość? Miłej pracy

A ciekawe skąd pochodzi platyna do ich katalizatorów? Czy może z tej kopalni? : (usunięte przez administratora)

Pl
@Berta 06.03.2018 16:07

Do Niemiec

Załogant

Cześć załoga. Skąd tyle wypowiedzeń na dwóch ostatnich liniach?

Podawacz kartona
@Nudas 05.03.2018 00:52

Premia roczna w przyszłym roku zlikwidowana. Ale za to bedzie podzielona na kwartały a ten vo szybko bierze to dwa razy bierze- jakie 250 zł ?! nie umiesz liczyc bedzie znacznie wiecej wszystko zalezy od ilosci scrapa wydajnosci itp.może nawet wyjsc 8-9 stowek na kwartał....

Lidia

Do warszawskiego oddziału BASF Polska poszukiwany jest student/ka na stanowisko asystent/ka ds. zakupów. Osoba pełniąca tę funkcję w firmie będzie odpowiedzialna za bieżące wsparcie kupców w realizacji codziennych zadań i np. wyszukiwanie i identyfikowanie potencjalnych kontrahentów. Pracodawca oferuje współpracę w oparciu o umowę zlecenie. Czy istnieje realna szansa w późniejszym czasie na zmianę formy zatrudnienia na umowę o pracę? Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

Dyro
@Lidia 24.02.2018 19:41

Jeżeli ktoś oferuje współpracę w oparciu o umowę zlecenie to nie jest to pracodawca tylko zleceniodawca. Ale jeżeli to jest stanowisko w firmie, osoba pełniąca tę funkcję będzie miała określone miejsce pracy, godziny pracy, przełożonych etc to będzie istniał stosunek pracy a nie umowa zlecenie i wobec powyższego trzeba jak najszybciej zawiadomić Państwową Inspekcję Pracy żeby nałożyli słone mandaty oraz podać firmę do sądu o ustanowienie stosunku pracy.

LD

Ciekawe co się dzieje u nas na LD że tak ludzie chcą uciekać ?:D:D:D

Lidia

@Dyro, zapoznaję się z treścią komentarzy dodawanych przez użytkowników tego forum. Może kwestie, które poruszam tutaj się powtarzają, ale warto aktualizować informacje na temat BASF Polska, aby były rzetelnym źródłem dla tych osób, które interesują się tą firmą pod kątem zatrudnienia.

Robie tu.

Trzymajcie sie z daleka od tej firmy. Wyrzucaja ludzi za to ze ktos sie komus nie spodoba, nie waznie czy slusznie czy nie, wazne ze byl anonimowy donos. Tylko czekac az beda pozywani do sadu. Kierownicy bez doswiadczenia, po szkolach zawodowych. Ogolnie buractwo.

Pracownik
@Dyro 11.02.2018 19:07

Tak jak piszesz, jest ciezkie do zdefiniowania. Dlatego wiec jesli pracownik otrzymuje polecenie to mysli ze jest mobingowany. Powtorze, firma jest zle zarzadzana i daje poczucie nierownego traktowania. Natomiast mobingu tu nie ma. Napisze wiecej, nigdy nie spotkalem sie z tak poblazliwym wrecz nielogicznym traktowaniem pracownikow. Dlugosc przerw nie jest weryfikowana, kawy, wyjscia na papierosa, kompletnie poza kontrola. Niektorzy sciemniaja po 8 godzin zupelnie bezkarnie. Nie spotkalem sie z czyms takim nigdy wczesniej. No i oczywiscie znajda sie tacy, ktorym sie odmowi urlopu i to juz jest mobing :)

Pracuś

Niskie zarobki, duże wymagania, stres, brak szacunku do pracownika, układy układziki.... nie polecam... (usunięte przez administratora)

Bohater

Są ludzie, których największym talentem jest kręcić kołami manipulacji. To ich druga natura i bez nich zwyczajnie nie wiedzą, jak funkcjonować. ― C. JoyBell C.

Dyro

Dyro, olo, lolo, kkk przecież to jeden i ten sam człowiek. Chyba nie ma zbyt ciekawego życia prywatnego.

Dyroolololokkk
@Dyro 09.02.2018 22:43

No w czterobrygadówce nikt nie ma zbyt ciekawego życia prywatnego. Dlatego Niemcy za sam dodatek czterobrygadowy dostają tyle siana co polski niewolnik do ręki za miesiąc murzynienia na polskiej ziemi.

pracownik

Wiadomo kiedy będą podwyżki?

pracuje
@pracownik 09.02.2018 20:25

Przecież są podwyżki wydajności.

laborant

ktoś może napisać jakie warunki i zarobi są w pracy na stanowisku laboranta?

kaczor

Witam .mozecie cos napisac jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?o co pytaja i ile trwa? bede wdzieczna pozdrawiam

pracownik

witam a mógłby ktoś powiedzieć o zarobkach dla pracowników produkcji w BASF w Środzie, ile wynoszą i czy są premie. Czy w święta przysługują bony jakieś dodatki? Oraz jak ogólnie wygląda tu praca - czy to jest taki (usunięte przez administratora). Czy w fabryce w linii produkcyjnej są zatrudnione kobiety?

paweł

witam mógłby ktoś przedstawić na czym polega praca w BASF ? Najlepiej ktoś kto tam pracuje i jakie osoby firma potrzebuje, ile jest przyjmowanych mężczyzn a ile kobiet?

Zostaw opinię o BASF Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska