BASF Polska
3 291 6 1

Opinie o BASF Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

BASF
 Opinia

Kto zna 11 zasad ? Wymogi w firmie wzrastają.Raz w tygodniu kartkóweczka :)

Pomocna?
Tak3Nie1
obserwator 2
 Opinia

@Obserwator 03.04.2019 07:51 Widzę że Pan Cegl.. z UR i pani A.Tras… z HR oboje menadżerowie wysokiego szczebla w naszej fimir robia czystki po swojemu .... Prawda Krzysiek był i jest "MARKĄ "A co się teraz u nas dzieje to masakra tragedia i żenada . Nowi kierownicy już pewnie są wybrani jak to w Basfie bywa rozmowy to tylko formalności .A u nas najbardziej to widać !!!!.Jak wybierano inżyniera mechanika to przed rozmowami wiadomo było że będzie to Paweł i na brygadzistę grupy prewencyjnej tak samo było .Konrad z panem Mangerem robią sobie ustawki tylko . Wybierają swoich pupili i tych co da się zmanipulować .Między innymi to co napisał Mateusz G. jak odchodził zero szans na rozwój . Mateusz był od początku zakładu i co brygadzistą został chłopak co nie ma pojecia o robocie gdzie doświadczenie marne umiejetności żadne . UKŁADY UKŁADY UKŁADY . Tak samo dlaczego Tomek S dostał trenera i to wszystko po cichu ??? To są ludzie Konrada i panaManagera

Pomocna?
Tak10Nie
Seed
 Opinia
@obserwator 2 04.04.2019 08:28

Głogu awansowałby już dawno gdyby pracował sumiennie od początku a nie wylegiwał się na hamakach pod schodami

Pomocna?
Tak4Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anty Seed
 Opinia
@Seed 04.04.2019 09:58

A co Ci twoi to są świeci .Przyznaj się ile razy byłeś u nich lub u Marka K. na grillu Konrad???? Stuk i Puk ile razy dziennie chodzą jeść i ile czasu siedzą na magazynie na kawie to tego nie widzisz ????? Jesteś próżny i nie noś tego krzyża na piersi bo Judaszu !!!!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kandydatka niezidentyfikowana
 Opinia
@obserwator 2 04.04.2019 08:28

Prawda jest taka że mamy teraz fajną atmosferę chłopaki ! :)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatwiedzacz #2
 Opinia
@kandydatka niezidentyfikowana 04.04.2019 15:03

Gdzie????? ????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna - kadry
 Opinia
@obserwator 2 04.04.2019 08:28

Piszcie, piszcie. Ja o Was wszystko wiem od mojego zaufanego człowieka. Ja tu rządzę razem z (usunięte przez administratora). Pamiętajcie, że awans tylko dla zaufanych, pozostają jeszcze 3 miejsca. Co do ankiety o której piszecie wypadła super. W dziale technicznym nigdy nie było lepszego menedżera o ugruntowanej pozycji i wiedzy od (usunięte przez administratora). Zapraszam do aplikowania na kierowników.

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktos
 Opinia
@Anna - kadry 06.04.2019 01:09

Ja nie moge ... ze juz Mario za HR sie podaje to lekka przesada... miesza ... miesza az namiesza. Ogolnie to w dziale nie jest źle i placa przyzwoicie, chociaż zawsze mogloby byc lepiej hihihi

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obserwator
 Opinia

Widzę że Pan Cegl.. z UR i pani A.Tras… z HR oboje menadżerowie wysokiego szczebla w naszej fimir robia czystki po swojemu . Zabrali ludzi Michałowi i Mariuszowi.Będą jacyś nowi kierownicy za nich tylko po co ? ponoć mamy oszczędać !!!! A tu nowe stanowiska !!!! Każdy wie w naszym dziale że Ci dawaj awsze mieli mają coś sensownego do powiedzenia co się często nie podobało i nie podoba tym dwojgu menadżerom .I wąłśnie za to są tak karani .Zwolnić ich nie można wiec zróbmy tak żeby się sami zwolinili . Pan .Ceg.. układa sobie dział po swojemu poszedł Piekar poszedł Tomek co zawsze też miał inne zdanie niż reszta i dobrze gadał . Poszło też kilku chłopaków z dołu co otwarcie mówili że nie ma kasy szkoleń i atmosfery i jeszcze jakiś dziwne pomysły pana manadzera . Niedługo pójdą kolejni i to już pewne .Znów będzie jak zawsze Pani z HR będzie latać i zadawać durne pytania czemu dlaczego itd. .A gdzie jest ta ankieta co Piekar zrobił ????? Tam wszystko było napisane czarne na białym jak jest !!! Ze jest (usunięte przez administratora) i manager bez pojęcia o niczym . Za Krzyśka tego nigdy niebyło i jakby był to tez by tak nie było jak jest !!! Jedynym najlepszym MANAGEREM w Basfie był i jest on . Potrafił nas obronić i ochrzanić jak trzeba było i ma jaja nie tak jak pan Ceg. obecny manager który nas nie broni a jeszcze wykorzystuje nas do nie swoich robót !!! Brawo dla nich co poszli

Pomocna?
Tak24Nie2
BASF
 Opinia
@Obserwator 03.04.2019 07:51

Jak tak dalej będzie to zaczniemy robić za operatorów żeby (usunięte przez administratora)był zadowolony ze współpracy z produkcją albo kibelki czyścić bo czemu nie przecież to taki kreatywny manager.

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Smutny mechanik z elektrykiem
 Opinia
@Obserwator 03.04.2019 07:51

Prawda Krzysiek był i jest "MARKĄ "A co się teraz u nas dzieje to masakra tragedia i żenada . Nowi kierownicy już pewnie są wybrani jak to w Basfie bywa rozmowy to tylko formalności .A u nas najbardziej to widać !!!!.Jak wybierano inżyniera mechanika to przed rozmowami wiadomo było że będzie to Paweł i na brygadzistę grupy prewencyjnej tak samo było .Konrad z panem Mangerem robią sobie ustawki tylko . Wybierają swoich pupili i tych co da się zmanipulować .Między innymi to co napisał Mateusz G. jak odchodził zero szans na rozwój . Mateusz był od początku zakładu i co brygadzistą został chłopak co nie ma pojecia o robocie gdzie doświadczenie marne umiejetności żadne . UKŁADY UKŁADY UKŁADY . Tak samo dlaczego Tomek S dostał trenera i to wszystko po cichu ??? To są ludzie Konrada i panaManagera

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Labka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

W zakładzie dzieje się naprawdę coraz gorzej, w labie max 2 osoby i nie ma kiedy nawet się obrócić, nowa hala jak ruszy to próbki będą stać 3 dni. Na produkcji duszno, mało ludzi, a ma być mniej jeszcze. Jakieś dziwne roszady wszędzie i ciągle trąbienie o braku kasy a wybudowali nowoczesny biurowiec i nowa halę. To jak to jest kasy nie ma.dla.ludzi a na takie wielkie inwestycje jest? W biurze szczególnie w hr nie załatwisz nic- dzwon na Berlin bo nie mogą, bo nie wiedzą bo... Zawsze jakieś bo. Kiedyś jak były Panie dwie w hr załatwiło się wszystko. Czapek też miało nie być a dalej są. Wymagania coraz większe a kasy nic, nawet inflacyjna nie będzie wyrównana. Gdzie jest premia absencyjna która miała być a za brak l4 nie płacą a pójdziesz na 3 dni to Od razu tną Cię jak nie Wiem. Kontrole na l4 to tez jakiś dziwny wymysł, ciekaw czy biuro też kontrolują jak i nas z labu i produkcji. Pracuje w zakładzie 3.5 roku i z czymś takim się nie spotykam nigdzie . Ludzie nie maja już tego uśmiechu na ustach co kiedyś. Normy na hd tak podnieśli ze nikt tego nie może przeskoczyć. Nowy dyrektor chyba tego chyba nie widzi. I ciągle tnie koszta a w końcu będzie tak ze biuro zejdzie na halę. Nadmuchy zima dają chłód, latem wprowadza jeszcze większy skwar, wychodząc z Lab PP aż cofa od tego gorąca. Starej ekipy w każdym dziale zostało tyle co kot na płakał a nowych brak . Kasa jak na strefę też nie powala... Zakładów coraz więcej i trzeba chyba się rozglądać bo , takie warunki to totalny brak szacunku. Nawet ludzie którzy byli bardzo za pracą tutaj są coraz bardziej nastawieni negatywnie. Może ten post dotrze do biura i coś z tym w końcu zrobią bo nie widzę dobrej przyszłości dla tego zakładu tym bardziej ze konkurencja nie śpi i daje lżejsza pracę, mniej stresu góra 3 zmiany i większą kasę. Mam nadzieję że to że hr i dyrektor chodzą po hali od kilku dni coś wniesie.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BASF
 Opinia
@Labka 03.04.2019 10:58

Oni na pewno to wszystko czytają ale mają ludzi głęboko gdzieś miejmy nadzieję że to wszystko szybko się skończy i zaczną ludzi traktować poważnie.

Pomocna?
Tak6Nie
Nastepca SEEDA
 Opinia

Słyszałem że Kondzio ( Seed ) się zwalnia kto z UR to potwierdzi panowie ?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatwierdzacz
 Opinia
@Nastepca SEEDA 01.04.2019 14:20

Ja potwierdzam

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatwierdzacz#2
 Opinia
@Zatwierdzacz 01.04.2019 14:22

Ja też, już rzucił papierami

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Utrzymanie King
 Opinia
@Nastepca SEEDA 01.04.2019 14:20

Hej, Jestem woźnym w szkole i chciałbym zaaplikować na to stanowisko za Seeda... są jakieś szanse ? ?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pitbull
 Opinia
@Utrzymanie King 02.04.2019 10:10

Nie aplikuj tak szybko, to trzeba usiąść na spokojnie i pomyśleć...wypij sobie herbatkę na spokojnie :) pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatwierdzacz#2
 Opinia
@Pitbull 02.04.2019 10:13

Dokładnie, najpierw pomyśl a później aplikuj, nie każdy umie klime na 9m załatwić

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatwierdzacz
 Opinia
@Utrzymanie King 02.04.2019 10:10

Panowie nie ma szans kandydat zidentyfikowany :(

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Woźny
 Opinia
@Zatwierdzacz 02.04.2019 11:05

Taaak??? Ciekawe kto, masz jakieś info??? Kurczę, trochę się napalilem na to stanowisko :-(

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatwierdzacz
 Opinia
@Woźny 02.04.2019 11:08

Ale nic straconego zawsze możesz zostać kierownikiem na dole tam awanse sypią się jeden za drugim ???? teraz albo nigdy!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kumaty operator
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zatwierdzacz 02.04.2019 21:34

Ponoć jakiś gruby wiór za Kondzia ma być. Miałem aplikować do UR, ale teraz to nie wiem :/

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ksęgowy
 Opinia

Ludzie pomóżmy Basfowi oszczędzać .To jest nasz najlepszy pracodawca !!!! Proponuje nie jeść obiadów bo przecież dopłaca do obiadów nam BASF .Popatrzcie ile zaoszczędzi .Dzieku temu może będą mikołajki dla dzieci z trąbką za 3 zł !!!!

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Biurowy
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Ksęgowy 13.03.2019 06:33

Narzekanie na produkcji a u nas w biurze musimy jeszcze więcej pracować. Takie to zasady.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Berta
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Biurowy 13.03.2019 09:36

Wreszcie sie do pracy zabrali?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Basia
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Biurowy 13.03.2019 09:36

Pracować czym gębą chyba na kawce z ciastkami lub fajce i plotach....

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Labka
 Opinia

Bardzo dużo osób chce rzucuc papierami ponad 50 i doszły do biura te wieści i nagle się pieniądze na podwyżki znalazły. To jak to z tą złą sytuacja jest?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M&M
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Labka 15.03.2019 08:08

Podobno daja za kazde anulowane podanie 1 zl podwyzki. Obecnie wyjdzie jakies 50 zl na glowe.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XxX
 Opinia
@Labka 15.03.2019 08:08

Plotki plotkami, przychodzi co do czego, to każdy zmienia zdanie, bo się boi zmienić prace... niestety ale tak to w Basf wygląda :)))

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@M&M 15.03.2019 10:58

Super, dziekujemy Panie dyrektorze.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Takie życie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@XxX 15.03.2019 13:07

Mów za siebie kolego kilka osób już złożyło wypowiedzenie i jej ilość nadal rośnie i będzie rosnąć jeśli firma będzie traktować pracowników jak tanią siłę roboczą

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracus
 Opinia
@Labka 15.03.2019 08:08

Walić to... Hajs się zgadza... A że rzucają Jak szma...ą po całej fabryce... Życie... Robić swoje.. Obijać się kiedy tylko to jest możliwe i tyle... No stress... Pozdrawiam cieplutko wszystkich

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XxX
 Opinia
@Takie życie 15.03.2019 14:14

Mówię za siebie, bo już nie jestem pracownikiem tej firmy, za to, gdy jeszcze pracowałem to słyszałem tyle opinii typu „już się zwalniam”, że gdyby tak rzeczywiście każdy złożył wypowiedzenie to firma z dnia na dzień musiałaby zatrzymać produkcje. Ale kto najgłośniej szczeka ten najmniej potem robi :))))) Serdecznie pozdrawiam!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cebulak
 Opinia
@Pracus 15.03.2019 16:39

Trafnie, łapka w górę ????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M&M
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@XxX 15.03.2019 19:17

W BASF to pol zalogi co najmniej dwa razy juz sie zwolnilo. Prawda jest taka ze beda sie trzymali pazurami aby tylko nie wrocic do PCC nawet jak wszystko by im zabrali.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XxX
 Opinia
@M&M 15.03.2019 21:38

No dokładnie, w sumie większość ludzi, o których pisałem to właśnie stamtąd przyszło. I tak ja mówisz, będą robić wszystko, żeby tam nie wrócić.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
yyyyyy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Labka 15.03.2019 08:08

a skąd wiadomo ze maja byc jakies podwyzki?

Pomocna?
TakNie
Cud kobieta
 Opinia
@Labka 15.03.2019 08:08

Kto tak ma??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janina
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pozio-męka do zwolnienia chciała tymi busami ciąć koszta ale nie tędy droga dobrze ze Basf sie nie zgodził i busy zostaja darmowe!

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cud kobieta
 Opinia
@Janina 13.03.2019 17:06

Nie

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Takie Życie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

No tak się składa że akurat z tymi busami to prawda, że mają uciąć bo to jest "przywilej" Tak samo jak wyjazdy integracyjne, kursy językowe, ja się tak zastanawiam czy wczasy pod gruszą mogą zabrać...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
???
 Opinia
@Takie Życie 11.03.2019 11:18

Nic o tym nie słyszałem. Będą likwidowane autobusy pracownicze? Wszystkie czy tylko na konkretnych trasach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Takie życie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@??? 11.03.2019 18:08

Z tego co mi wiadomo to tak ponieważ to jest benefit od firmy ten kto pracował w Robenie ten wie tam też takie coś było, a jeśli chodzi nawet o te premie produkcyjne to ten kto był na zebraniu i słuchał dokładnie co były dyrektor mówił to ponoć to ma być tylko na rok jakoś no już zaczynają uwalac wszystko tylko szkoda że o biurowcu nie myślą żeby tam coś uciąć

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Takie życie 11.03.2019 18:30

Od nowego kwartału 3 osoby na każdym outfedzie, mccc też. Busy też będą zlikwidowane oraz plastikowe kubki i kawa. Dzięki Janek

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
EW
 Opinia
@Takie Życie 11.03.2019 11:18

Bzdura. Nic nie będzie likwidowane.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janek wice dyrektor
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Takie Życie 11.03.2019 11:18

Zabranie busów lub opłaty za dojazd busami to strzał w kolano dla firmy Basf będzie jak to wprowadzą w innych obok np Wago,Pgw itp busy sa darmowe i nikt nawet o czyms takim nie po mysli.Pełno pracy do okoła ludzie bedą odchodzić z Basf . Ograniczanie personelu na liniach do 3 na outfeedzie na L D i H.D to O.K bo tam produkcja idzie jak krew z nosa i praca dla emerytów ale na mcc to bym się bała zrobić bo metale- ciezkie a mqb trzeba czyścić jak 1 osoba bedzie miala offa lub dwie na L4 to paraliż a czesto ktoś choruje na mcc .Ciekawa rzecz to takie dziwne traktowanie starych pracownikow starzy maja mniej podstawy jak nowi i to jest wkurzajace. Podwyzki od maja inflacyjna jakies grosze bedzie ale wyrownaja w lipcu przy premii a czemu za 3 mce od maja do lipca a nie od stycznia??? 1 preparator na 2 linie nie bedzie robic badan tylko beczki transfery itp to O.K ale co jak jej nie bedzie robota stanie Gdzie ta firma zmierza ku upadkowi??

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ADHD
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

W Basf Sroda Sląska pracownicy produkcyjni zarabiają takie kokosy że kierownictwo doszło do wniosku nie dajemy już podwyżek i ograniczamy wszystko dlatego praca w Basf to praca dla ludzi o mentalności Muła ,Koń zbyt zadbany i inteligentny a Osioł ma fochy i jest uparty, za to Muł będzie tyrał do upadłego a rozmnażać i tak się nie może....

Pomocna?
Tak26Nie
Dyro
 Opinia
@ADHD 06.03.2019 02:10

Wszystko jest 100% tak jak opisałeś tylko czym się różni BASF od innych fabryk w Polsce? Cała Polska sprowadzona jest do standardów III swiata a Polacy do roli mułów. Z Twojego wpisu wynika, że wystarczy zmienić pracę i będzie się milionerem. NIE !!! Nie chodzi o to żeby zmieniać pracę czy żeby po trupach awansować tylko w danym miejscu i na szeregowych stanowiskach walczyć o lepszą kasę. PRZEDE WSZYSTKIM ORGANIZOWAĆ STRAJKI. To jest coś czego ci z góry się boją. Kontrakty z klientami i ilości produkcyjne są wyśrubowane do granic możliwości. Jeżeli produkcja poprzez strajki choć trochę nie wydoli i nie będzie wyprodukowane i dostarczone do klientów na czas to firma będzie musiała wypłacić olbrzymie pieniądze za opóźnienia w dostawach.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
To my z Ukrainy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Dyro 08.03.2019 08:00

Strajkuj. Ukraina tylko czeka aby wskoczyc na Twoje miejsce.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polqk
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@To my z Ukrainy 08.03.2019 13:21

Ukraina to do Niemiec wyjedzie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PRIME
 Opinia
@ADHD 06.03.2019 02:10

PRIME - Fikcja. Oszczędzanie dla zasady i tabelek a nie tam gdzie trzeba. Widzę często jak na mediach społecznościowych Panowie menedżerowie chwalą się że są tu czy tam z rodziną. Oczywiście jeżdżą samochodami służbowymi. Ile samochodów służbowych mamy? 10, 20 a może więcej. Czy ktoś liczył ile płacimy za leasing paliwo i serwisy? Każą stać na linii i robić za dwie albo trzy osoby bo wakaty, chorobowe itp. Niedługo papier toaletowy będę przynosić z domu. Jeden tylko samochód to sumaryczny miesięczny koszt 4 000 zł. Jeśli ja jeżdżę busem to dlaczego szefostwo nie może ???

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Inzynier
 Opinia

Prawdopodobnie juz niedlugo bedziesz jezdzic busem. Te koszty sa na liscie do zoptymalizowania.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasia
 Opinia

Ostatnio zauważyłam , że odkad się slurrowcy dowiedzieli ze brak jakich kolwiek podwyzek w 2019 roku tylko inflacyjna bedzie 30 zł brutto to sabotują produkcje slurry ... a to piasek w sllurze, a to niedokladne mycie, a to grudy walocelu pływaja no nagle nie umieja nic zrobic dobrze doszło do tego ze przesiaduja w socjalnym bez przerwy na kawce ... ale co sie dziwic jak sie wszyscy w basf o tym dowiedza to sie posypia zwolnienia i fabryka stanie a moze własnie o to chodzi co myślicie?

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Takie życie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jasia 22.02.2019 11:08

No słuchaj "jaka PŁACA taka praca"

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XDTEAM
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jasia 22.02.2019 11:08

Weź pod uwagę jeszcze jaką stawkę mają slurrowcy, a jaką ludzie na produkcji. Przecież gdyby któregokolwiek z was, z produkcji, wrzucić na slurry to byście się pozabijali. Jak jeden z was prawie się zabił bo leżał kabel nie oznaczony to strach myśleć co by było gdybyście mieli po metrach latać.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
One team
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@XDTEAM 22.02.2019 16:30

na slurry nigdy już nie będzie dobrze, mówią ze dobrze to już było. (usunięte przez administratora) Do niedawna chociaż jedna zmiana funkcjonowała jak powinna, a druga próbowała jej dorównać, ale obecnie to już całość sięga dna. Więcej takich decyzji „biznesowych” podejmowanych za plecami produkcji(usunięte przez administratora) Coraz więcej ludzi odchodzi i trend ten wcale się w najbliższym czasie nie zmieni. Firma nie idzie ani na jakość ani na ilość - w sumie sam nie wiem dokąd zmierza...

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magister inz.
 Opinia
@One team 22.02.2019 18:00

Az tak ci przeszkadzaja kierownicy po zawodowce? Spojrz na kierownikow z wykształceniem. Idac od samej gory, zatrzymuja cala produkcje na ponad dwie godziny (nieprawdopodobne straty finansowe, gaz, prad, itd) zeby przypomniec wszystkim, ze trzeba oszczedzac. Ci kierownicy po zawodowce czesto chca dla pracownikow jak najlepiej, ale nic nie moga zrobic gdyz ktos z mgr przed nazwiskiem popatrzyl w tabelki, wyciągnął wnioski z kosmosu, a ty pracujesz za dwoch. Zastanow sie czlowieku co wypisujesz. Naprawdę, jak czytam takie wpisy to nie mam współczucia dla ludzi z produkcji.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XDCREW
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Magister inz. 22.02.2019 19:11

Najwaniejsze, ze zadbali o odpowiednie powietrze w biurach oraz recykling kapsulek po kawie.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lazy Quiet FOX
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@One team 22.02.2019 18:00

Kiedys FOX i Quiet same super decyzje biznesowe podejmowali razem z AT z HR. Dobrze ze ich juz nie ma, została tylko berta, szkoda tylko ze nie przywroca tego co rozwalili.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
One team
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Magister inz. 22.02.2019 19:11

Mi to w niczym nie przeszkadza, dla mnie to po prostu śmieszne :) nic nie mam do ludzi po szkołach zawodowych - często maja większe doświadczenie niż ci z mgr, tu raczej chodzi o to w jaki sposób dostali się na obecne stanowiska i jakim kosztem - sprzedać siebie i współpracowników za stanowisko ? Słabo, ale cóż - to i tak max dla nich. Jak mówi klasyka - to co dla nich jest sufitem dla niektórych jest podłogą.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mgr inz.
 Opinia
@One team 23.02.2019 11:28

Mam nadzieje, ze ich sufit to dla ciebie podloga :) chociaz po stylu wypiwiedzi, szczerze w to watpie :). Niech zgadne, nie ty awansowales tylko koledzy, ktorzy byli mnie zdolni, mniej pracowici, za to sprzedali sie kierownictwu :))). Gdybym dostawal grosz za kazdym razem kiedy slysze taka historie..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Mgr inz. 23.02.2019 11:44

Jest dużo racji w tym co pisze OneTeam. Wykształcenia się nie czepiam, jednak jeżeli chodzi o to jak wyglada zdobywanie stanowisk to jak najbardziej. Rekrutacje jeżeli jakieś są to fikcyjne bo konkretne osoby już wcześniej dostają cynk, po prostu maja pojawić się na rozmowie, żeby odbyć część „oficjalną”. Z reguły są to osoby które się sprzedały. To jest bolączka tej firmy. Następny problem to osoby nowozatrudnione. Co raz więcej osób które przychodzą na produkcje to kompletne ćwierćmózgi, które nic nie potrafią a pensje często mają prawie taka sama jak operatorzy, którzy już przepracowali jakiś czas i ogarniają proces produkcyjny. Podwyżek nie widać, ludzie lawinowo się zwalniają. Szans na rozwój żadnych już nie ma bo szkolenia wszystkie poucinali dla pracowników szeregowych, już nawet możliwość nauki języka obcego została zabrana. To co się zaczęło dziać w tej firmie przez ostatnie kilka miesięcy to jakieś nieporozumienie, podjąłem decyzje o zwolnieniu i już tam nie pracuję. Nie jestem zły dlatego ze nie awansowałem czy coś, ale patrząc z boku co się tam działo w ciągu kilku ostatnich miesięcy to w dobra stronę to na pewno nie pójdzie. Zwolniłem się bo w basfie doszedłem już do ściany jak chodzi o rozwój. Kto mądrzejszy to tez zawinie się na pięcie stamtąd, bo to strata czasu. Pozdro dla rodziny Slurry, trzymajcie się :)))))))

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
One team
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mgr inz. 23.02.2019 11:44

Niekoniecznie trafiłeś, ale możesz próbować dalej :) jestem na zupełnie innym etapie swojej kariery i bycie kierownikiem zmiany bądź obszaru w tej firmie oznaczałoby dla mnie cofnięcie o kilka etapow. jeśli dla ciebie grosz to odpowiednie wynagrodzenie to Basf jest idealnym miejscem na dalsza „karierę”” bo właśnie tak są tu opłacani specjaliści. Jeśli jednak należysz do grupy osób, które chcą się rozwijać zamiast stać w miejscu, to niestety ale już nie w tej firmie - 2-3 lata temu był to jeden z lepszych pracodawców na rynku, doceniał pracowników, oferował naprawdę ciekawe kursy i szkolenia, dziś zrezygnowano z wszystkiego, a najgorsze jest to ze zaczęto oszczędzać na ludziach. To normalne, ze po fazie projektowej i rozwoju firma zaczyna liczyć się z każdymi kosztami, przykre jest jednak to, ze zaczyna się od tych, którzy i tak maja najmniej i którzy jednak swoją ciężka praca przykładają się do sukcesów firmy, zadowolenia klientów i do tego aby ci klienci chcieli do Basf wracać. A w tym samym czasie „góra” zapomina ze ich te oszczędności także dotyczą. Nie mówię tu tylko o pracownikach produkcyjnych, operatorach ale także i przede wszystkim o trenerach, czyli osobach, które powinny dostać jasny sygnał jak wiele znaczą dla firmy i ze ich praca jest doceniana, a często tak nie jest. HR nie znają życia na produkcji i uważają ze wystarczy zatrudnić „swiezaka” i on już jest gotow aby zastąpić pracownika z 2-3 letnim stażem. Kolejny problem to zatrudnianie wszystkich jak leci i pozostawianie takich „agentów” mimo iż ewidentnie nie maja predyspozycji do takiej pracy - to niszczy morale innych, którzy przez nich maja 2x więcej pracy.... czy naprawdę to jest takie trudne ?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BASF
 Opinia
@XDCREW 22.02.2019 19:24

Kur...ale mega podsumowanie :)Brawo!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Były pracownik 23.02.2019 12:44

A ja wyksztalcenia sie czepiam. Jak ktos jest piekarzem po zawodowce to niech idzie bulki piec w piekarni, a nie zgrywac kierownika w szanujacej sie firmie. Z drugiej strony co to za firma z takim kierownictwem, do czego to prowadzi teraz widac. Do kierowania trzeba miec predyspozycje, wyksztalcenie. A zgrywac "Jarzabka" mozna sobie w domu przy zonie. Zgadzam sie ze na slurry to było dobrze ale kilka lat temu, kto byl i pamieta ten wie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Washcoat.team
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jasia 22.02.2019 11:08

Witam.Mam pytanko.Co to jest ten piasek w slurry.Pracuje w Angli w firmie Johnson Matthey która jest liderem w produkcji katalizatorow z PGM i SCRF.Mam ogromne doswiadczenie na washcoat i slurries i nie wiem co to jest ten piasek lub grudy walocelu.Czy ktoś proszę zechciał by mi to wyjaśnić?Zastanawiałem się na praca w BASF ale po komentarzach które tu przeczytałem to się odechciewa.Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
WłebSięJebnij
 Opinia
@Jasia 22.02.2019 11:08

Gorszego pier...nia nie czytałem. Jaki interes mają w tym slurrowcy, że sabotuja slurry?! To, że muszą ją później jeszcze raz zmielić itp?! Piasek? Piasek biorą z budowy i dosypuja żeby atro się zgadzało! Zastanów się kobieto! Firma oszczędza jak się da. Zamawiają półprodukty od innych (zapewne tańszych) dostawców i takie są efekty! Jak się nudzisz przy taśmie,pisząc takie pierdoly, to weź się dowiedz jak jest naprawdę albo weź się za coś konstruktywnego...np. nie wiem idź wydój krowy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Inzynier
 Opinia
@Robol 23.02.2019 21:58

Czy naprawde uwazasz, ze to co sie dzieje w firmie jest wynikiem zarzadzania zmianowych, czy nawet obszarowych? W zasadzie nie chce tego komentowac. Zbigniew Stonoga zrobilby to lepiej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pablo_nie_wiedział_o_przemycie
 Opinia
@Robol 23.02.2019 21:58

I właśnie wyszedł brak wykształcenia u Ciebie i to podstawowego, czepiasz się o wykształcenie ludzi, a zrobiłeś z siebie głupka. Akurat zmianowi mają znikomy wpływ na to jak teraz firma wygląda. Trzeba podniesc glowe wyzej, duzo wyzej niz kierownicy. Pamiętaj, że ryba psuje się od głowy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XD
 Opinia
@Robol 23.02.2019 21:58

No to inny fakt, ze większość kierownictwa nie ma odpowiednich predyspozycji, nie szkoli się w tym kierunku. Życzę wszystkim pracownikom, żeby wróciły stare czasy

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gg
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@XDTEAM 22.02.2019 16:30

Był wypadek ale gość się zagapił na piękną (usunięte przez administratora)... dla tego upadł , u Was slurowcow to ostatnio koles oblał slurra dziewczyne z mcc i omalo co wzroku nie straciła dodatkowo zamykacie zawory w trakcie produkcji bo nie wiecie która nitke myjecie ale co tam stawki macie podobne 3600 w góre...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aha
 Opinia
@Gg 01.03.2019 13:02

Która to ta piękna Andżelika? Odnośnie stawek to akurat to Wy macie wyższe ....

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Takie Życie
 Opinia

Gdzie się podział wyczerpujący wpis kolegi "podziemnego"? Proszę o odpowiedź moderatora

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Acta2
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Takie Życie 01.03.2019 13:11

Jest w dole trzeba przewinąć...w internecie nic nie znika...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Chemia to brudna robota fizyki
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Najlepiej to maja Ci wybrańcy z nowej hali nie dość ze produkcja ruszy w 2020 to jeszcze bez dodatków i nocek oraz bez podwyzek przez cały rok a ten nowy szef obszaru z Colgate to im fige z makiem załatwi....nic tylko płakać....

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gg
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Chemia to brudna robota fizyki 28.02.2019 19:23

Eee tam wcale nie jest tak zle sa plusy i minusy , awanse na wyciagniecie reki tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwosć

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
POLSKIE PAŃSTWO PODZIEMNE
 Opinia

BASF to niemieckie przedsiębiorstwo które przed i podczas drugiej wojny światowej w latach 1939-1945 było częścią niemieckiego koncernu chemicznego IG Farben. IG Farben było największym przedsiębiorstwem niemieckim w III Rzeszy Niemieckiej rządzonej przez nazistów którego produkcja chemiczna ( np. benzyna , smary , gazy trujące , proch , materiały wybuchowe , kauczuk i inne chemikalia ) pozwoliła zaopatrywać niemiecką armię prawie w całości w potrzebne środki do prowadzenia wojny i podbijania kolejnych państw w Europie podczas drugiej wojny światowej. IG Farben finansował przed drugą wojną światową partię niemieckich nazistów NSDAP przekazując jej miliony marek niemieckich co pomogło jej dojść do władzy oraz zgodnie z antysemicką polityką III Rzeszy Niemieckiej wyrzucał z pracy w koncernie naukowców i dyrektorów pochodzenia żydowskiego. IG Farben było podczas drugiej wojny światowej odpowiedzialne za liczne zbrodnie przeciwko ludzkości i zbrodnie wojenne. Podczas drugiej wojny światowej 1939-1945 IG Farben : - przejmował lub rozbierał i przewoził do Niemiec przedsiębiorstwa chemiczne w podbitych państwach ( w tym w Polsce ) - wykorzystywał w swoich fabrykach do pracy setki tysięcy przymusowych robotników będących w większości więźniami obozów zagłady , koncentracyjnych i pracy z których większość zmarła w wyniku niewolniczej pracy w fatalnych warunkach ( mordercza praca , głód , choroby ) lub została zamordowana przez Niemców ( w tym tysiące Polaków ) - kontrolował przedsiębiorstwo Degesch które produkowało truciznę Cyklon B wykorzystywany przez Niemców do mordowania ludzi w komorach gazowych w niemieckich obozach śmierci - wspierał i wspomagał niemieckich „ lekarzy ” którzy dokonywali zbrodniczych eksperymentów pseudomedycznych na więźniach niemieckich obozów zagłady i koncentracyjnych z których tysiące zmarło w męczarniach lub zostało kalekami do końca życia ( w tym wielu Polaków ) Na tej tragedii i nieszczęściu tysięcy ludzi IG Farben zarobił miliardy marek niemieckich a jego kierownictwo nie poniosło w większości zasłużonej odpowiedzialności po wojnie za te zbrodnie ( poza kilkunastoma osobami skazanymi na niewielkie wyroki więzienia ). Bezpośrednio po wojnie IG Farben nie wypłacił żadnych odszkodowań swoim niewolnikom którzy przeżyli wojnę , dopiero wiele lat po wojnie gdy żyło ich już niewielu i tylko niektórym ( Żydom ). Po wojnie koncern IG Farben został podzielony na cztery przedsiębiorstwa - BASF , AGFA , Bayer , HOECHST ( obecnie SANOFI ) które istnieją do dziś i działają także w Polsce. BASF JEST BEZPOŚREDNIM SPADKOBIERCĄ TEGO KRWAWEGO PRZEDSIĘBIORSTWA. NA PIENIĄDZACH KTÓRE FIRMA BASF ZAROBIŁA W CZASIE DRUGIEJ WOJNY ŚWIATOWEJ ( a odpowiednio zainwestowane po wojnie mogą służyć tej firmie do dziś ) SĄ KREW , POT i ŁZY SETEK TYSIĘCY NIEWINNYCH LUDZI ( w tym tysięcy Polaków ). HAŃBA i WSTYD NA ZAWSZE DLA TEJ FIRMY ! NIE UBIEGAĆ SIĘ O PRACĘ W BASF !! NIE KUPOWAĆ JEJ PRODUKTÓW i NIE KORZYSTAĆ Z JEJ USŁUG !!! szczegółowe informacje o historii IG Farben w artykule pod tym linkiem -> https://pl.wikipedia.org/wiki/IG_Farben informacje o innych firmach pracujących dla hitlerowskich Niemiec i zarabiających pieniądze na ludzkiej tragedii i nieszczęściu w artykule pod tym linkiem -> https://joemonster.org/art/24748 krótki film o innych firmach pracujących dla hitlerowskich Niemiec i zarabiających pieniądze na ludzkiej tragedii i nieszczęściu na (usunięte przez administratora) pod tym linkiem -> https://www.youtube.com/watch?v=F8Uo3tnPFNs

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dyro
 Opinia
@POLSKIE PAŃSTWO PODZIEMNE 26.02.2019 14:39

Cieszy mnie, że jest jeszcze w tym kraju ktoś trzeźwo myślący. Niestety szkoda się wysilać opisując te fakty, bo PiS dzielcowate POspólstwo i tak tego nie ogarnie. Robole i biurwy mają się cieszyć, że JEST PRACA.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Seba
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@POLSKIE PAŃSTWO PODZIEMNE 26.02.2019 14:39

Rozumiem ze jestes zly na pracodawce ze nie bedzie podwyzek w tym roku ale po czesci jestesmy troche winni no bo ze kamer wszedzie nie ma na slurry to wiecie ale zeby sami przypilnowac swoich kolegow co robia to juz nie mogliscie ze jeden z was ze slurry wziol do kieszeni proszek i wyniusł to tego juz nie widzieliscie moze nawet cala jedna zmiana ze slurry jest w to zaplatana i wlasnie dlatego kierownictwo z Basf polska dostalo mega notatke od szefow z Niemiec ze to jest zle ze tam to nie pilnuja itd a potem sie dziwic ze tak jest ze szarym pracownikiem . Dobrze ze premi kwartalnej nie zabieraja i ze na swieta bony sodexo beda bo i to mogli by zabrac . Co ciekawe kolega pracuje w Ludwigswagen Basf niemcy i ze wprawdzie ograniczyli tam wyjazdy sluzbowe ale podwyzki dostana...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tasmowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@POLSKIE PAŃSTWO PODZIEMNE 26.02.2019 14:39

A autor tego wpisu jedzi pewnie vw , bmw , albo fordem, pewnie pije fante lub coca cole i kupuje w ikea no i łyka aspiryne i zakryza milka z nestle i coz tego ze basf tam pozyczał na wojne kaske niemca bylo minelo jak ci sie nie podoba to wypowiedzenie i działaj na rynku pracy przeciez nie musisz byc robolem w tej firmie cale życie...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xoxo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Seba 28.02.2019 11:13

Sebix po pierwsze zacznij używać słownika, albo chociaż autokorekty. Po drugie jak nie znasz szczegółów to polecam się nie wypowiadać.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nałuczsieortografji
 Opinia
@Seba 28.02.2019 11:13

...jak ma być w firmie dobrze jak przyjmują takich z niepełną podstawówką (Seba)... :D

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdesperowana
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy to prawda ze mają być cięcia na liniach i zamiast osób 5 ma być 3.5 średnio na linie? Co oni wogóle robią tam na górze.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Podaj_Ystral
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zdesperowana 25.02.2019 10:10

No to ciekawostka, o tym jeszcze nie słyszałem. Znając tę firmę to wszystko możliwe, najchętniej to zwolniliby wszystkich, ale bez zatrzymywania produkcji, bo wiecie, ludzie chcą pracować za pieniądze, a nie za darmo, a to już potencjalne straty dla firmy.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BASF
 Opinia

Co to taka cisza?Tematy się wyczerpały?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Poirytowany
 Opinia
@BASF 12.02.2019 12:31

Bo może szkoda juz słów na to całe dziadostwo, które się wyprawia w firmie ????

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@BASF 12.02.2019 12:31

Kaszana sie juz zwolnił to powoli wszystko wraca do normy.... otworzyli nowego Decathlona w Legnicy i tam bedzie robic porzadek na półkach...

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Akurat nie wiem
 Opinia
@Lolek 14.02.2019 09:31

Który to był ten Kaszana? Bo pol forum o nim jest, zdążył się zwolnić a ja dalej nie wiem o kim mowa. Jakie stanowisko pełnił?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rusek
 Opinia
@Akurat nie wiem 14.02.2019 19:15

Inzynier od beczek cały premiere z beczkami to jego pomysł , taki mały kurdupel podobny do kaczora z pisu , kiedys był na produkcji kierownikiem ale tez sie nie nadawał .....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia

Witam wszystkich z działu QC Miło powspominać dobrą pracę w zakładzie i kolegów i koleżanki, Jak praca się posuwa do przodu przy braku doświadczonej obsady? Nowe osoby dają radę? System czterobrygadowy obojętnie jaki, jest nie na miejscu, koliduje z życiem rodzinnym, Ja teraz podnoszę dalej swoje kwalifikacje i doświadczenie na nowym polu pracy, zastój jaki był w zakładzie pokazał mi że ciężko będzie podnosić swoje kompetencje. Braki dobrych szkoleń czy szkolenia dla wybranych, a reszta ma tylko robić, już nie musi wszystkiego umieć bo od tego są brygadziści. Ja teraz robię w małym zakładzie gdzie są sami specjaliści brak akordu, brak gonitwy liczy się tylko jakość. Zmiany mogę dowolnie regulować jak mi pasuje i takiej pracy życzę wam. Zarobki może na początek mniejsze niż Basf oferuje ale później zdecydowanie większe. Dodatek 10% do czterobrygadówki i prac w święta to naprawdę kpina z ludzi i dla tego reklamuje się zakład w lubińskiej gazecie by ludzie przychodzili pracować. Pozdrawiam starą kadrę

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Seed
 Opinia

Kiciuś ma rację .Ten gościu zrobił taką rozpoerduchę jak nikt nigdzie dotąď . Jego styl zarzadzania to tragediia .I te jego zagrywki . Zalatwiania wszystko potajemnie .Niech powie jak to było z jednym z nas jak poszedł na L4 bo sobie w pracy coś zrobił .Jak kazał chlopakom dzwonić do niego aby nie szedł na L4 tylko na urlop .A jak nie chcieli dzwonić to sam do niego wydzwaniał i gadał ze dostanie urlopu ile chce tylko zeby nie iść na te L4 .Źenada żenada żenada.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Osesek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Seed 16.02.2019 23:51

Szkoda ze nie ma juz statej załogi.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Głogu
 Opinia

Pracowałem w firmie 65 miesięcy (5 lat 5 miesięcy) firma zainwestowała we mnie troszkę pieniędzy, szkolenia, uprawnienia i inne. Bzdurą jest większość opinii która jest pisana o UR o innych działach się nie wypowiadam. Zwalniałem się z firmy 2 razy za pierwszym razem przyjąłem kontr ofertę ale teraz cofnąłem się do początków mojej decyzji i mimo konkurencyjnych pieniędzy a nawet minimalnie wyższych podjąłem decyzję o odejściu. Głównym powodem było brak dalszego planu, perspektywy moim zdaniem na rozwój osobisty. Wymieniałem liny na układnicy więc robiłem już w tym zakładzie już WSZYSTKO :) Miałem żal do przełożonych o decyzji kiedy wybierali pierwszych brygadzistów ale powiedzieli mi czym się kierowali, spoko ich wybór. Pracowałem dalej i dawałem z siebie wszystko. Kierownika jakiego miałem jeśli mógł bym to życzył bym sobie takiego w nowej firmie (tylko aby nie był tak bardzo podatny na pomysły czy opinie innych KMWTW ;)). Co do zmiany w strukturach UR no cóż nowy szefo nowe pomysły Qrcze było fajnie za dawnej kadencji teraźniejsze podzielenie chłopaków na dwie grupy moim obiektywnym zdaniem nie wniosło nic dobrego no po za częściowym ustabilizowaniem grafiku reakcji,chodź i tak chłopacy najczęściej elektrycy są oddelegowywani na prewencje bo tam elektryków jak narazie nie ma. W tym miejscu czas na refleksje (Arek(Cegła),Konrad(Seed)) ;) krzywdzicie trochę chłopaków brakiem dodatku zmianowego dając im wolne w tygodniu a każąc pracować w weekendy takie trochę nie fair co do reszty. Osobiście nic do Menagera nie mam miał wizję może też mieli wpływ na niego inne osoby albo doświadczenia z innych zakładów, nie wiem nie wnikam ( zbyt duże obłożenie dla reakcji w tabelki osie itp. naprawdę mają sporo roboty z awariami wypełnianie SAP itp. i taka jedna uwaga to że ktoś siedzi na warsztacie to dobrze bo znaczy, że zakład idzie pełną parą i kreski idą w dół a słupki w górę i nie znaczy to że nic nie robimy :) ) Zarobki w BASF na UR ...(ComplainPro) ŻARTUJE!! Jak człowiek przyzwyczaił się do standardu życie to goła pensja jest istną tragedią. :( Ale pensja + dodatek i średnio 20 nadgodzin to można żyć na fajnym poziomie, tj. GOLF (tylko GOLF) własne mieszkanie, wakacje raz w roku i jakieś weekendowe wypady (o ile weekend masz wolny od pracy i szkoły) i starczy od 1 do ostatniego ;) Ludzie KURW... Najlepsza ekipa pod względem hmm... koleżeństwa. Co do roboty jak wszędzie jeden lepszy w tym drugi w tamtym nie wiele osób wszystko wiedzących. Pozdro dla BP ;) Dają chłopcy radę! Odejście z firmy było dla mnie dotychczas najtrudniejszą do podjęcia decyzją w życiu, ale jak ktoś powiedział nie można być sentymentalnym. I odchodzisz do wyższej technologii. A z 3 par ust słyszałem jak nie więcej, że zawsze mogę tutaj wrócić. (Ciekawe jak będzie po tej opinii :D ) Zadawajcie pytania będę odpowiadał na bieżąco ja tylko będę mógł. Pozdro 600 dla całej ekipy SS ;) (jak to kiedyś ktoś napisał) MATEUSZ G. :)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kiciuś
 Opinia
@Głogu 04.02.2019 21:44

Kolego, zobacz co się stało? Tylko przez jednego człowieka przyjętego po znajomości: mówię tu o "cegle" Przecież on ze swoją wiedzą nie przeszedłby rekrutacji na technika a dostał się na managera UR. Człowiek który spowodował wypadek wkładając palca do maszyny i stracił go (BHP). Przecież on wysłowić się nie potrafi bez jąkania a tutaj rządzi. Zrobił totalną rozpierduchę w UR, skłócił dobrych ludzi i awansował sobie sługusów którzy mu przytakują na głupoty które gada a ludzi którzy mają inne zdanie ma głęboko w pupie . Powiedz szczerze dlaczego odchodzisz? Każdy kto się patrzy na to wszystko co się dzieje to płacze i zastanawia się jak długo i dlaczego to się dzieje w takim dużym renomowanym koncernie !!!! Gdzie dyrekcja (Jan) i Pani prezes z Warszawy ?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Głogu
 Opinia
@Kiciuś 04.02.2019 22:49

Napisałem dlaczego, brak perspektyw na dalszy rozwój nie mówiąc już o awansie. Ucięty budrzet na szkolenia. Stanie w miejscu nie jest dla mnie ja lubię działać mieć nowe wyzwania. Tak jak mówiłem kasę zaproponowali ale kasa to nie wszystko :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Infeed
 Opinia
@Głogu 05.02.2019 08:55

Chlopaku, Ty nie potrafisz napisac jednego zdania po polsku bez rażących bledow ortograficznych. Awans, na kogo? Starszego mlotkowego. Bez urazy, ale to rozbieranie pomp jelitowych to i tak szczyt Twoich mozliwosci. Ludzie, mierzcie sily na zamiary.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Głogu
 Opinia
@Infeed 05.02.2019 20:56

Szanowny operatorze, operatorko INFEED mówiąc pompa jelitowa widać, że twoja wiedza techniczna jest zerowa gdyż nazwa tego urządzenia jest zupełnie inna. Widać boli Cię praca na amebowym stanowisku na którym potraficie się pokaleczyć bezpiecznymi nożami przy otwieraniu kartonu. Jednak lepiej być analfabetą z wiedzą techniczną i aspiracjami na przyszłość jak właśnie takim/taką amebą której możliwości kończą się na kartonach i substratach w wyznaczonym miejscu oraz przerwie i kawie co 2h. Jestem otwarty na konfrontacje z wiedzy i umiejętności tylko się ujawni bo anonimowy to widzę każdy tutaj cwany a tak to utrzymanie zgłoś na radyjQ...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Outfeed
 Opinia
@Głogu 06.02.2019 01:00

Sam ujawniasz sie dopiero po odejsciu z firmy, a reszcie zarzucasz, ze chca pozostac anonimowi. No ty to jestes bohater :)))

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Arek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Głogu 06.02.2019 01:00

Kolego Głogowski, Twoja wiedza techniczna po 5 latach i 5 miesiacach tez nie powala. Pompa jelitowa to normalna nazwa urządzeń. Co do polszczyzny to brak słów.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Głogu
 Opinia
@Arek 06.02.2019 17:45

Tak wiec Arku w (usunięte przez administratora) byłeś (usunięte przez administratora) widziałeś. Jest to nazwa potoczna a nie branżowa. Polecam się douczyć a dopiero potem komentować i nie wypisywać bzdur bo tylko się pogrążasz...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
UR
 Opinia
@Głogu 07.02.2019 20:17

A jak tam leci w nowej pracy ? Pytam bo widać, że nie możesz się rozstać ze starą.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Głogu
 Opinia
@UR 08.02.2019 19:53

Jestem sentymentalny. A w nowej jak to w nowej trzeci już mój start up. Barak, dokumentacja i szkolenia. Jak narazie jest spoko ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Akurat nie wiem
 Opinia
@Głogu 11.02.2019 09:37

Siema Głogu, na jakie stanowisko teraz poszedłeś i do jakiej firmy jeżeli można widzieć. Pozdro ze Slurry :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Głogu
 Opinia
@Akurat nie wiem 14.02.2019 19:17

Siema, za płot do firmy która dla firmy na X świadczy usługi UR a stanowisko to spec. ds. mechaniki. Co do zapominania to się nie da bo warsztat ma okna bezpośrednio na BASF i widzę cały obiekt ;) Pozdro dla ekipy SS ;)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maciek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Głogu 04.02.2019 21:44

Operator Basf niemcy = 3000 tys euro miesiąc, Operator Basf polska 3000 tys zł na miesiąc za tą samą pracę, na karcie sodexo 500 euro dla pracownika w basf niemcy a dla nas 500 ale złoty... itd można by pisać jeszcze długo to samo UR tam też chłopaki sie zwalniają bo zarobki słabe a Basf Polska ma jeszcze duze pole do manewru podwyższajac im wynagrodzenie i mogli by to zrobić ale tam w tym Hr to siedza ludzie pozbawieni wyobrazni bo sami kopią dołek firmie Basf polska bo będzie wszystko wolniej w tym zakładzie się kręcić bez odpowiedniego serwisu maszyn na czas bo brak przeszkolonych fachowcow tak samo operatorzy maszyn będą odchodzić itd oczywiscie 2 biurowiec się buduje i na jednego pracownika produkcji ile tam 3 biurowych już będzie (usunięte przez administratora) w stołek i co to pomoże wyrobić normy produkcyjne w firmie????

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Coś w końcu wyszlo z tymi kradzieżami w Basfie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
UR
 Opinia

Co panie dyrektorze Cegła i pani Aniu T. Puściliście kolejnego z UR .Nawet te 7000 co żeście Mateuszowi dawali nie pomogło . Panietajcie pieniądze to nie wszystko .Liczy sie atmosfera jak to pan dyrektor Texhniczny w jedym z wwywiadów w naszej gaazetce sie wypowiedział . To macie swoją atmosfere ale chyba wybuchową hehe. Do reszty pracownikow z fabryki .Tak takie stawki są że zwykly mechanik z kilku letnim stażem może mieć taką stawke jak tylko chce . Ale tak to średnia stawka u nas to 5500 do 6200 brutto .To z narodzinami mamy zawsze ponad 5000 na rekę .Fajna kasa co ?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mechanik
 Opinia
@UR 02.02.2019 10:33

Chyba ty masz taką stawkę bo są też i tacy co mają mniej niż podane Twoje minimum więc nie narzekaj tylko zmień pracę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Elektryk
 Opinia
@UR 02.02.2019 10:33

Gdy by wszyscy mieli 6200 tak jak piszesz to nikt by nie szukał nowej pracy więc twoja informacjia jest chyba nie prawdziwa bo tak nie jest

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Misiu
 Opinia
@Elektryk 02.02.2019 12:20

To powiedz mi ile maja brygadziści i pupile kieroników ? No ile brygadzista ma tyle dodatku co brygadzista na produkcji . Dodaj dodaj do tego stawke 5500 i jest ponad 6000 plus dodatek za 4 brygadówke i nadgodziny min 30 miesiecznie i robi się sumka co ? No i jeszcze niektórzy maja teraz dodatek za trenera . To kto sobie to policzy ? Z nadgodzinami wychodzi ponad 5000 na reke .Można można .Kasa w miare fajna ale gdzie indziej podobnie placą tylko atmosfera do (usunięte przez administratora) Jeszcze jedna sprawiedliwość u nas .Jest kilka brygad a trenera dostało dwie osoby ??? Równość BASFa tak wyglada .I to jeszcse po cichu awansowali .Typowe zagrywki nowego Managera .Zalatwianie cos pod stołem .Prawda Arku ?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MG
 Opinia
@Mechanik 02.02.2019 10:47

Jacuś nie bulwersuj się :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mechanik
 Opinia
@MG 06.02.2019 01:16

Mam do tego prawo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bronisław
 Opinia
@Misiu 02.02.2019 21:17

A jak wyglądają stawki wynagrodzenia pozostałych pracowników? Zastanawia mnie, czy osoba młoda bez doświadczenia zawodowego może zostać przyjęta przez firmę BASF Polska do przyuczenia? Możliwe jest, aby odbyć staż bądź praktyki, po których będziemy mogli zostać pełnoetatowymi pracownikami? Jest to ważne patrząc, pod kątem osób, które świeżo co ukończyły szkoły, dlatego mam nadzieję, że znajdę odpowiedź w tym wątku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiecie kto ;)
 Opinia
@Bronisław 07.02.2019 12:45

Skladaj CV jesli Qmasz cos z mechaniki i znasz angielski to Michal powinien Cie wziac a jak nie to moze Kondzio

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Beka
 Opinia
@Wiecie kto ;) 07.02.2019 20:09

Bronisław to Moderator, który chce wyprostować dyskusje i otrzeć Wasze łzy dziewczyny z UR ????

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szukający
 Opinia

Inżynier procesu? Warto? Jak że stawkami? Możliwością rozwoju i awansu?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowy
Nazwa działu: PRODUKCJA
 Opinia

Witam szukają u was nowych operatorów jak wygląda praca ile godzin ? Jaka miej więcej kasa ? , atmosfera? Dzieki za info

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
cebulak
 Opinia
@Nowy 04.02.2019 20:01

Szukają, praca fajna, 8h, kasa się zgadza, atmosfera super, proszę

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nowy
 Opinia
@cebulak 05.02.2019 00:25

Jak z kasą mniej więcej ile zł?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Misiu
 Opinia

Misiu 02.02.2019 21:17 @Elektryk 02.02.2019 12:20 To powiedz mi ile maja brygadziści i pupile kieroników ? No ile brygadzista ma tyle dodatku co brygadzista na produkcji . Dodaj dodaj do tego stawke 5500 i jest ponad 6000 plus dodatek za 4 brygadówke i nadgodziny min 30 miesiecznie i robi się sumka co ? No i jeszcze niektórzy maja teraz dodatek za trenera . To kto sobie to policzy ? Z nadgodzinami wychodzi ponad 5000 na reke .Można można .Kasa w miare fajna ale gdzie indziej podobnie placą tylko atmosfera do (usunięte przez administratora) Jeszcze jedna sprawiedliwość u nas .Jest kilka brygad a trenera dostało dwie osoby ??? Równość BASFa tak wyglada .I to jeszcse po cichu awansowali .Typowe zagrywki nowego Managera .Zalatwianie cos pod stołem .Prawda Arku ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Beka
 Opinia

Wiadomo już co to była za akcja z tym przeszukiwaniem szafek? Miało być info w tym tygodniu od dyrektora a tu dalej każdy z biur milczy w tej kwestii

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
C
 Opinia
@Beka 30.01.2019 13:59

???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maciej
 Opinia
@Beka 30.01.2019 13:59

Już obserwują takiego jednego co wzioł tą "laskę" teraz tylko trzeba cierpliwie czekać az wpadnie i to będzie napewno.... szkoda ze w środ nas sa (usunięte przez administratora) no ale tak podobnież jest w kazdym zakładzie...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fanka
 Opinia

Inżynier MCC to ciacho!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kici
 Opinia
@Fanka 27.01.2019 14:31

Niooo ????

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jula
 Opinia
@Kici 27.01.2019 18:32

Moze i ciacho ale w głowie pustka.....

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bcv
 Opinia
@Fanka 27.01.2019 14:31

Który to?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fanka
 Opinia
@Fanka 27.01.2019 14:31

Ciacho jak ciacho ale jaką ma lagę!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lidia
 Opinia
@Fanka 30.01.2019 09:29

To nie są tematy, które powinny być poruszane na bieżącym wątku. Tutaj nie zajmujemy się bowiem prywatnymi sprawami, tylko takimi, które są związane z warunkami zatrudnienia w BASF Polska. Czy wobec tego chciałabyś wypowiedzieć się o tej firmie jako o pracodawcy? Aktualnie prowadzą w niej nabór. Oferują konkurencyjne wynagrodzenie i atrakcyjne benefity, które pozwolą na zachowanie równowagi między pracą i życiem prywatnym. Może zatem powiesz, o jakie benefity chodzi konkretnie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Do Viknga
 Opinia

Tomek daj spokój raz zostali i tyle .A ile razy szli do domu podczas przegladu i zostawiali Pawła samego z robotą ?No ile ??? Stuk i Puk nawet jak idą na magazyn po śrubkę to we dwoje ludzie mają ubaw z tego na maksa . .Przychodza rano do pracy i pierwsze co to facebook pózniej jedno jedzenie na stołowce (min 30) min potem obchód czyli odwiedziny wszystkich kańciap włącznie z logistyką coś porobią i obiad ( kolejne min 40) potem jakas praca i znów karmienie(bo sport siłowy wymaga reguralnego jedzenia ) i znów coś porobią i ( karmienie kolejne 20 min) i dzień zleciał . Taka prawda .Najlepsze ze kierownictwo widzi i na to pozwala na takie marnotractwo czasu i kasy . Brawo Kondzio i Cegła

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
viking
 Opinia
@Do Viknga 28.01.2019 17:09

Tak....jest w tym trochę racji ale zapomniałeś dodać pozostałych czyli nas wszystkich. mało zaglądam do "kańciap" ale jak czasem wchodzę to zastaję tam nie tylko stuk puk :) nawiasem mówiąc od kogoś musieli się nauczyć takiego stylu pracy i nie zawsze pracowali pod obecnym zwierzchnikiem. Także bij brawa pozostałej kadrze. Ja bym proponował pogadać oko w oko. Bo taka rozmowa przydała by się nam wszystkim. Tylko czy ona coś da?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia
@viking 28.01.2019 17:57

Te chłopaki to zapatrzeni w siebie ze ho ho chyba maja się ku sobie nowa miłość w basf.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Huhu
 Opinia
@Do Viknga 28.01.2019 17:09

Chłopaki spotkajcie się na piwo albo wódkę jak na ludzi przystało a nie żale tu wylewacie bo już pół firmy brechta. Wszyscy są spoko i ja i ty i kondzio i stuk i puk i nawet inżynier z mcc. Pokój, miłość, BASF

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fanka
 Opinia
@Do Viknga 28.01.2019 17:09

Powiedz to chłopakom prosto w twarz ;) sądzę że zamiast jajek masz wydmuszki skoro tutaj wylewasz swoje zale

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lol
 Opinia
@Huhu 28.01.2019 19:31

Faktem jest, ze cala firma ma pompe z tych czulosci. Za chwilę anna maruszeczko z programu "wybacz mi" bedzie pukala na UR z różami. Gayest talk ever.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
Nazwa działu: PRODUKCJA
 Opinia

Cześć, słyszałam, że basf zapewnia transport pracownikom? Może mi ktoś powiedzieć do jakich miejscowości dowożą? Z góry dzięki

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Doris
 Opinia
@Kasia 26.01.2019 23:23

Dowoza ale tych busow tyle ze chyba nikt nie zna wszystkich kierunkow. Wiadomo, kazdy jedzoe w swoja strone. Najlepiej chyba maila do nich napisac.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hdgf
 Opinia
@Kasia 26.01.2019 23:23

wrocław, lubin, wołów, środa, sobótka i chyba coś jeszcze - pisz do dziewczyn z recepcji one wiedzą

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kondzio
 Opinia

Oj tam oj tam czepiacie się produkcji .Przyjdzcie do nas na utrzymanie ruchu to zobaczycie reżim .Wy sobie tak stoicie przy maszynie i macie wszystko w du.... A u nas nasz "manager" wraz ze swoją prawa reką panem .Kondzio robią super atmosfere .Pan Kondzio biega podczas przegladów lini po kańciapkach i patrzy kto ile siedzi i pogania szybciej szybciej bo nam KPI spadnie . Jego ludzie jak przystało na pupila managera maja wszysko szkolenia nadgodziny co tylko chcą .Nie to co my chłopaki z awari.Po co w ogóle 3 inżynier projektow jak tamci dwaj sie obijali i tylko siedzieli na necie i nic nie robili . Jak zwykle w BASFie ustawka rozmów na dane stanowisko .Młodszym inż.projektow została asystentka managera bo ktoś musindalej robić durne prrzentacje dla niego bo sie na niczym nie zna i nie ogarnia . Kidyś w gazetce naszej był wywiaď z managerem utrzymania ruchu gdxie pisał jak to dla niego jest ważna atmosfera w dziale .Własnie to pokazuje jak książkowo sie nią psuje i rozpier.... Mam nadzieje że dlygo nie pobedzie bo albo on albo my . Już zatrudniają do nas kogo popadnie , wózkowych ,fryzjerów , ogrodników , ,sprzedawców jajek najważniejsza umiejetność to znać Kondzia . Brawo Wy managerowie .Co jeździcie na dziesiątki szkoleń z zarzadzania .Szkoda kasy na wasze szkolenia dajcie je dla potrzebujących ludzi bedzie wiecej pożytku .

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Opierniczacz
 Opinia
@Kondzio 25.01.2019 04:52

Taa... Mamy wszystko w (usunięte przez administratora) ;) przyjdź postój 8h i wtedy się wypowiedz.. Jak wygląda jak ty to mówisz 8h nic nie robienia ...zapraszamy na 1211 infeed na rozgrzewkę

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Odwalacz kartona
 Opinia
@Kondzio 25.01.2019 04:52

Chce przejsc z mcc na elektryka ktory to Kondzio?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiecie kto ;)
 Opinia
@Kondzio 25.01.2019 04:52

A pier... Pan to nie znajomość Kondzia tylko dobre tabelki w EXELU awansują ludzi i angielskie slówka wplecione w rozmowe. To, że menager sie na niczym innym nie zna to swoja drogą. Elektrycy musza w w EXCELU rysować kolorkami gdzie przewody idą z rozdzielni bo nawet nie potrafi czytać schematów. A mechaniczne awarie jak mu sie tlumaczy i ma sie z nich spowiadac wyżej to trzeba tlumaczy albo przeznaczać tak by zrozumiał wielce inż. Ale mniejsza o to... Najbardziej to sie sprzedali wielce kierownicy UR "reakcji" za grilla, pare butelek wódki pracownicy z niewielkim stażem w firmie zostali brygadzistami. Później przyjmowanie po rodzinie za bimberek kolejne sprzedawanie się i firmy. Ale nic do nich nie mam są po za tym naprawde porządku, niech robią to co robia (wojna trwa).Firma nie jest najgorsza ale ludzie powoli uciekają a bynajmniej 50% załogi rozgladą sie za robotą. Jak odejdzie stara wyszkolona załoga to przepraszam bardzo ale na wielce kulturystach z prewencji to ten zaklad dlugo nie pociągnie, bo na stołówce co 2h po 30min siedzą i uważają sie jeszcze za najlepszych i wszystko wiedzacych, a jak trzeba zostac na nadgodziny bo jest konkretna robota to spier... bo umowieni na siłownię są. Zostaja tylko wtedy gdy im sie podoba i nie ma roboty aby walić scieme. To cala prawda o UR :) ALE PRZYNAJMNIEJ MIEDZY PRACOWNIKAMI NA "DOLE"JEST FAJNA ATMOSFERA.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pseudokulturysta
 Opinia
@Wiecie kto ;) 28.01.2019 10:54

Jak mówisz o nich pseudokulturysci to odważ się nie być anonimowi doświadczony pracowniku ze starej gwardii ????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja wiem kto!
 Opinia
@Pseudokulturysta 28.01.2019 14:46

To pewnie MG :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
"viking"jest tylko jeden
 Opinia
@Wiecie kto ;) 28.01.2019 10:54

" a jak trzeba zostac na nadgodziny bo jest konkretna robota to spier... bo umowieni na siłownię są. Zostaja tylko wtedy gdy im sie podoba i nie ma roboty " Z tym to ostro przegiąłeś koleżko . Tak naprawdę to właśnie jest odwrotnie. Ostatnio w okresie miedzy świętami były wykonywane i to bardzo ciężkie remonty i przeróbki na kilku liniach i jako prowadzący jedne z prac jakoś nie zauważyłem pracujących tam kolegów z "reakcji". Ja zapraszam Ciebie i innych "skazanych na UR" do pracy w moim towarzystwie . A będzie okazja na przestoju letnim. Jak wytrzymasz fizycznie ze mną dwa dni robocze to wtedy pisz co chcesz.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MG
 Opinia
@Ja wiem kto! 28.01.2019 15:21

HiHiHiHAHAHA tak to wlasnie ja!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Thombo
 Opinia

Jak korki na leśnicy od kiedy jest obwodnica? Zastanawiam się ile zajmie mi dojazd. Ponoć teraz jest nie ma juz problemu jak sie jedzie tą nowa droga? W lecie planuje popylać CBR600 to korki mnie nie dotyczą ale jesień, zima to auto chociaż kumpel mówił, że jedzie z wrocka poł godzinki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stach
 Opinia
@Thombo 27.01.2019 20:12

30min z centrum, bez korkow no i parking jest a jak cos to tez dowoza busami

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o BASF Polska - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska