BASF Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 229 ocen.

Opinie o BASF Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska

Iza

Czy dowiem sie na tym forum coś więcej o stażu letnim w dziale marketingu? Jestem bardzo zainteresowana i chciałabym dostać sie do BASF-u. Mam nadzieję, że są szanse otrzymania pracy po stażu? Bardzo proszę o kilka informacji, które pomogą podjąć decyzję.

Anonim
@Iza 06.04.2017 09:23

BASF nie oferuje młodym osobom umów o pracę, współpraca przez firmę zewnętrzną za grosze.. Brak możliwości rozwoju

.

Coraz gorzej w tej firmie. Kierownicy bez wyksztalcenia, w wikszosci bez doswiadczeni, ludzie nie chca tutaj ppracowa.

Silny
@Adam 19.11.2017 14:34

Nic dodać, nic ująć.... chociaż.... dodać mógłbym wiele rzeczy!

Anonim
@. 16.11.2017 14:46

To prawda.. Niestety niektórzy menedżerowie nawet nie znają języka korporacyjnego na poziomie podstawowym (angielski), a od osób które są zatrudnione na najniższym poziomie wymaga się perfekcyjnej znajomości tego języka + najlepiej jeszcze niemieckiego... Żałosne... Brak systemu motywacyjnego, a młodych pracowników zatrudnia się przez agencje... Brak perspektyw rozwoju...

Marcin

Pracowałem tam 2 lata na produkcji i firmie jest kolesiostwo jeśli masz plecy lub znajomego to możesz liczyć na spokojną pracę, jeśli nie to jesteś tylko pachołkiem, którego można usunąć z godziny na godzinę. Poza tym są w tej firmie "fałszywe gęby". Tych radzę unikać. Basf zatrudnia oczywiście przez agencję czyli miesiąc ,dwa i do widzenia, no chyba że ktoś dobrze włazi w d*pę. Pozdrawiam.

Jozek

Czy wiadomo kiedy ruszy rekrutacja do nowej czesci Basf?

Jozek

Jak sier tam nie podoba to dawajcie do pcc :p Bedziecie mega happy :p

OLO

O ile na początku firma dbała o pracownika i zapewniała dobre warunki i ciekawe programy rozwoju o tyle w tej chwili pracownik powoli staje się "złem koniecznym". Program "Kaizen" kulał od początku ale teraz jakaś śmieszna punktacja,którą wdrożono powoduje,że trzeba mieć kilka/kilkanaście projektów żeby dostać jakieś (marne)pieniądze. Imprezy mikołajkowe są nudne nawet dla dzieci,a wielkość i jakość prezentów zamiast uśmiechów wywołują u dzieci zwyczajne rozczarowanie !!! Załatwienie czegokolwiek w tzw dziale HR jest trudniejsze od budowy bomby atomowej ! Ubrania robocze nie były wymieniane od początku działania fabryki,a pracownicy starsi stażem mają już pocerowane,szyte,łatane,porozciągane i wyblakłe co wygląda na nich jak z obozu pracy ! W szatniach pod prysznicami zaczynają "rosnąć" grzyby i pleśnie,część kranów jest nie sprawna odkąd pamiętam,z sufitów odpada farba i tynk,a smród z kratek ściekowych nie do wytrzymania ! W pokojach wypoczynkowych pourywane szafki,cieknące zlewy,połamane krzesła,wiecznie zepsuty dystrybutor wody czy brak kubków... Rozumiem,że to samo się nie zrobiło ale co do cholery robią firmy zewnętrzne zajmujące się porządkiem ?! Ciągłe obietnice rozwoju,podwyżki,awansu,zmiany stanowiska kończą się na obietnicach wywołując rozczarowanie i w konsekwencji odejścia pracowników wartościowych. Dokąd prowadzi polityka firmy w obliczu rozbudowy ? Kto będzie chciał zostać i dlaczego miałby to robić ?

Brawo
@OLO 15.12.2017 16:57

Brawo, wreszcie ktos odwazyl sie powiedzic prawde! Co do HR to mowi sie ze tam "na pięciu rudych sześciu jest fałszywych". W tej firmie ludzi wartosciowych juz nie ma albo sie ich bali wiec ich zwolnili albo sami odeszli.

OLO
@Dyro 15.12.2017 22:24

Właśnie o tym piszę:...odchodzą ludzie wartościowi...zatrudnić można,owszem ale słupki do stania przy liniach,a nie istoty myślące ! Poza tym kto mówił,że ja chcę odejść ? ;)

&

Marudza tylko tylko ci którym sie robić nie chce. Najlepiej posiedziec 8 godz na d...e i niech na konto wpływa a jak ktoś zwróci uwage, że jest cos do roboty to wielka obraza no bo jak !!!? I tylko podpieprzanie jeden na drugiego. Przedszkole !!!

Wesoly

Basfowska logika: ogłosić tydzień mobilności z pogadankami o tym jak to fajnie jest przemieszczać się pomiędzy różnymi zakładami firmy, a równocześnie poinformować o konieczności ograniczenia kosztów podróży służbowych...

..
@Wesoly 23.11.2017 17:29

Ciekawe kiedy zabiora autobusy?. Prawie puste jezdza.

XRP
@.. 23.11.2017 18:02

Puste ?? Na kierunku z Wołowa kolejny raz dali większy autobus, bo się ludzie nie mieścili.

anonim

(usunięte przez administratora)

My

A dsj se spokoj...

Bystry

Mentos już odszedł. Chłopak pięknie przyczelendżował ;) Nie zdzierżył prania mUzgÓ, które sam fundował pracownikom. Następny w kolejce do samoodejscia jest bez wątpienia jego herszt - odwoływane audyty, wory pod oczyma i chudnięcie. Ech wy galernicy XXI wieku ;)

Pracwnik produkcji
@Bystry 14.11.2017 23:24

Mentos ?? Który to jaki dział ?:D

anonymous

To co. MQB gorsze niż Retofit???? Retrofit raczkował jak jeszcze byłam zatrudniona, a sie naszorowałam. Pracuje gdzie indziej-sama znalzałam sobie nową robotę, warunki podobne. Pozdrawiam byłe Koleżanki Kolegów. Trzymajta się

Prawocnik produkcji

@kosa Ludzie się zwalniają bo mają możliwość lepszej pracy, bliżej domu. Niektórzy nie chcą już spędzać tyle czasu na dojeździe do pracy i pracować w systemie 4brygad. Większość komentarzy podjeżdżając ludzi na różnych stanowiskach jest dla mnie bezsensowna..... Typowa ludzka zazdrość......

cygan
@Prawocnik produkcji 16.10.2017 01:29

Nie zgadzam się z twoja opinia . To Wal jest tam problemem pisze notatki na pracownikow ale co tam nie on jeden . Młodzi kierownicy zamiast zachecac ludzi do pracy to skutecznie zniechecaja ich do pracy. I takie sa efekty 2 doswiadczonych operatorow hmi z jednej zmiany zwalnia sie jednoczesnie to chyba o czyms swiadczy ? Z nastepnej zmiany 1 tez z ponad 3 letnim stażem tez odchodzi ,kolejni się zastanawiaja co dalej. Praca jest dobra ale kierownictwo do bani jedynie mozna tam rozmawiac z kier obszaru Przemkiem reszta to lewusy .Ogolnie MQB tez popsulo troche prace syf jest niesamowity oraz wanny czesto się psujace no i najwazniejsze to brak chetnych osób do pracy na tym dziale ale co się dziwić.

Konrad

Czy może ktoś napisać jak atmosfera? Czy sytuacja jest już spoko? Chcę aplikować i dobrze jest wiedzieć co człowieka czeka w nowej pracy a o BASF słyszałem dobre opinie.

Obeznany

Niemieckie firmy na polskiej ziemi wykorzystujące tanią polską siłę roboczą - tak oto spełniają się marzenia samego Adolfa Hitlera ;)

Stefan

Może mi ktos podpowiedzieć coś o pracy dla laboranta? Kilka informacji o firmie i atmosferze jak jest?

Smutny

QC to jedyny dzial dobrze zorganizowany w tej fabryce a jak odejdzie Wojtek to sie nawet tu balagan i chaos zrobi :(

Sfora

BASF Polska ma opinię bardzo dobrego pracodawcy, to nie jest wyssane z palca!!

Kosa

Co się dzieje na zmianie Wala ze operatorzy się buntuja czeste dlugie chorobowe nawet trener sie wlasnie zwalnia o co tam chodzi czy brygadzista trudny czy Walus surowy??

Laboludek

Odchodzi z fabryki jedyny, prawdziwy Lider...

Lidia

@XxX usuwane są tylko te komentarze, które m.in. zawierają wulgaryzmy, są obraźliwe i naruszają ogólne postanowienia regulaminu tego forum. Możesz się z nim zapoznać wchodząc w ten link: http://www.gowork.pl/regulamin. Ważne, aby każda z opinii była merytorycznym źródłem wiedzy o pracodawcach dla osób, które chcą jak najwięcej zebrać informacji przed ewentualnym aplikowaniem do danej firmy.

XxX

Jeszcze dwa tygodnie temu było 440 opinii obecnie jest 362 - Brawo dla cenzury! - taka właśnie jest sytuacja firmie.

Bing

Ciekawe ile bedziemy w plecy do tej inflacyjnej... I ile osob zdarzy sie zwolnic do tego czasu bo oficjalnie nikt nic nie pisal ani mowil ze cos bedzie moze 100zl brutto jak dostaja osoby po przepracowanym roku w firmie

Bing

Ciekawe ile bedziemy w plecy do tej inflacyjnej... I ile osob zdarzy sie zwolnic do tego czasu bo oficjalnie nikt nic nie pisal ani mowil ze cos bedzie moze 100zl brutto jak dostaja osoby po przepracowanym roku w firmie

Drabnik

Czy możecie coś dodać o zmianie w firmie? Aplikuję i czekam na rozmowę . Dobrze wiedzieć o aktualnej sytuacji.

pikok

A ja się zastanawiam kiedy ktoś zrobi porządek z kierownikami zmianowymi i obszaru po szkołach zawodowych lub bez matury, ktoś w końcu powinien zweryfikować wykształcenie co poniektórych osób.

.

No, teraz jest nowy wódz na Utrzymaniu ruchu, może się zabierze za ten bajzel,który ma tam miejsce... tylko, żeby nie dał się omamić przez niektóre fałszywe gęby...

jUzek
@. 06.09.2017 19:26

szczegolnie za ''ałtomatyków'', szkoda, że ich dziesięciu nie chodzi tylko na jedną zmianę :P strasznie się obawiam o nich, żeby się nie przepracowali.

Stella

Zastanawiam się dlaczego niektórzy oceniają wszystkie działania dyrekcji jedynie negatywnie? Może to metoda?

Justyna

Jak można dzielić ludzi w Basf Sroda Slaska na lepszego sortu i gorszego sortu a to się własnie dzieje dajac podwyżki tylko jednej grupie pracowników. W jakiej firmie pracownicy na niższym stanowisku zarabiają wiecej lub tyle samo co Ci którzy mają wyższe stanowiska mowa tu o operaratorach Hmi no tylko w Basf Sroda Slaska dzieja się takie cuda...Opetaratorzy HMI nie zarabiają nawet sredniej krajowej ktora obecnie wynosi 4500 brutto .... ogólnie porażka i brak motywacji do dalszej pracy na tym stanowisku. Morale spada z dnia na dzien przecieki sa kto ile dostał nie którzy pokazują nawet swoje umowy ile dostali kaski podstawy itd itp ogolnie brak słów.....

Koszałek
@Justyna 27.08.2017 00:46

Ci co teraz dostają nie dostaną na wiosnę inflacyjnej, natomiast operatorzy HMI mają dostać podwyżki z inflacyjną.

Janek

Szukam opinii o firmie gdyż mam zamiar aplikować do firmy. Jestem milo zaskoczony informacją o wielu socjalnych dodatkach dla pracowników. Miłe jest, że dbają o ludzi i atmosferę w firmie. Wiem, że w firmie jest sporo chemii ale taki to już rodzaj pracy.

miki

A czy w Basf płacą social na dzieci ,w jakiej kwocie.Napiszcie coś o tym,bo mam zamiar przyjąć się do pracy do Basf.

Pracownik
@miki 06.08.2017 22:07

Tak płacą socjale, ołówkowe i wyprawki do szkoły ale zależne są od dochodów udokumentowanych ale niewiele dają od 100 do 300zł

Pracownik

Praca nie była by zła zarobki na standardowym poziomie tak jak wszędzie na produkcji( 2800-3300 brutto ) nawet magazynierzy, QC, zarabiają ok 4000brutto. Praca w chemicznym zakładzie pomimo zapewnień i środków ochrony na pewno nie wpływa na zdrowie Slarowcy mogą coś na ten temat powiedzieć. Pyły ,kwasy i inne związki chemiczne są na porządku dziennym. Upały tak jak wszędzie w blaszanych halach. Jedynie kierownictwo stara się by dobra atmosfera była co jakiś czas wyjazdy integracyjne, imprezy zakładowe czy jakieś małe upominki, obiady 6zł i darmowe dojazdy do pracy. Miło ale pewno każdy by chciał jednak kasę a tej jest niekiedy mało premia roczna nie jest 100% wypłatą tylko ok 80% wypłaty w przeliczeniu na 12 miesięcy cienko wygląda ( brutto trochę lepiej ). Budowa zakładów w okolicy środy daje duże możliwości znalezienia innej pracy ale za podobną kasę. Ale kiedy ludzi brakuje do pracy nawet pod-firmy mają problem z dostarczeniem pracowników. Lufthansa wybierze najlepiej doświadczonych a potem też będą mieli kłopot. A co mnie najbardziej zniechęca do pracy w Basf? System czterozmianowy ( różnie w firmie jedni 7 dni inni 4 dni z jednym wolnym a Utrzymanie ruchu 12 godzin po 3 dni) i praca w święta i niedzielę za co? Za marne 10% brutto do wypłaty

Maciek

Jak widać na forum ciągle te same osoby, a chcą zrobić wrażenie jakby to było dużo osób z firmy. Zawsze znajdzie się kilka osób niezadowolonych z firmy.

Sfora

Co ciekawego dzieje się w firmie? Byłem pracownikiem i czasami z sentymentu interesuję się . Jakieś nowości w producji,? Może będzie się chciało komuś napisać kilka słów o firmie ? Słyszałem, że finansowo dobrze stoją to i zarobki pewnie są dobre ?

Pati
@Marek 04.07.2017 17:36

Jak nie znasz szczegółów to sie nie wypowiadaj.

Pati
@Sfora 02.07.2017 22:24

Przeciez w poscie z 03.01.2017 pisałeś, ze zastanawiasz sie nad pracą w Warszawie w lipcu już jesteś bylym pracownikiem a w czerwcu chwaliles firmę, ze kilma działa . Dziwne ????

Sfora

Nieszczęśliwi ludzie , i tak źle i tak niedobrze,!!!!!!!!!!! Może czas na zmianę firmy to się z pewnością poprawi.

Sfora

A jednak firma myśli o pracownikach. Tak narzekacie a tu proszę klima? Nie jest wam teraz głupio? Warto tu pracować!!!

kocham martę z mcc
@Sfora 20.06.2017 18:39

pewnie bendziemy pracować dopóki nie zdechniemy od tego mikrokimatu

Amber Gold prezes
@kocham martę z mcc 25.06.2017 13:30

Marta fajna jest ale lubi kobiety takze wy faceci nie macie szans. Juz wielu próbowalo i bez efektow .Nie ma co w pracy szukac bo za duzo plot niepotrzebnych sie tworzy lepiej skupic sie na pracy .

Marek

Ludzie to prawdziwy cud w Basf dzis rusza klima na 9 metrze na slurach to na razie testy ale jest szansa ze bedzie w krotce chlodniej.

Sfora

@Jozef Może niech lepiej sprawdzają , pewnie są jakieś powody. Ale jak masz uwagi co do wody to powinieneś zgłosić komu trzeba i nie będziesz się denerwował. W sumie fajnie mi się tu pracuje, z bardzo fajnymi ludźmi. Jak firma spoko to i praca też jest ok.

Jozef

Dziwna sprawa jest sprawdzanie przez dział Bhp co tam znajduje się w szafkach wezcie się lepiej do roboty i pomyslcie o wentylacji mechanicznej w Fabryce Katalizatorów bo wentylacja przeciągiem to nie wentylacja . Woda truje z dystrybutorow wody ta chlodzona nie gotowana ile juz osob mialo sraczke tym sie zajmijcie a nie pierdolkami.

Jozef

Dziwna sprawa jest sprawdzanie przez dział Bhp co tam znajduje się w szafkach wezcie się lepiej do roboty i pomyslcie o wentylacji mechanicznej w Fabryce Katalizatorów bo wentylacja przeciągiem to nie wentylacja . Woda truje z dystrybutorow wody ta chlodzona nie gotowana ile juz osob mialo sraczke tym sie zajmijcie a nie pierdolkami.

Darek

BASF spoko firmą, dla chętnych do pracy, smutne ale prawdziwe.

..

Ćpacie czy robią wam pranie mózgu? a może chemia w tej firmie wam już zaczyna szkodzić?

Dziunia

Pracowac w takiej firmie to super sprawa. Firma BASF to światowa marka i jestem dumna , że mogę tu pracować,

Z Mcc

Jestem tego samego zdania co maka. Jeśli się nie podoba to na zieloną trawe, może przyjdzie ktoś kto będzie mniej oporny i będzie potrafił współpracować z innymi. A to, że Wal jest obiektywny i nie lubi leni to duży plus! Ludzie zacznijcie doceniać dobrą pracę.

Gregor

Nie doceniamy tego co mamy i tak jest z pracownikami tej firmy. BASF zatrudnia ponad 700 pracowników a tu jakieś teksty o kolesiach. Zwykła zazdrość i małostkowość ludzi silących się na mądrzejszych od innych. Pracuję tu i jestem zadowolony a dodam, że nie jestem kierownikiem.

Aska

Hej ludzie nie wciskajcie kitu .Basf to porzadna firma.Jesli chodzi o kolegow po awansie zyczmy im sukcesow i wytrwałosci w koncu wszyscy jedziemy na tym samym wozku:)

Wrozka Maria

Firma BASF przeciwdziała mobbingowi i to jest sprawdzone. Cos dziwnego sie dzieje z tymi ludzmi sa operatorami pozniej zostaja brygadzistami i juz zaczyna im w glowach sie przemieniac potem zostaja kierownkami i juz niektorym odbija totalnie np Kaszana, Prezes, teraz wal, Walus jak byl operatorem to jeszcze dalo sie z nim normalnie porozmawiac pozniej jak był brygadzista to juz sie zmienil juz go cos walneło teraz został kierownikiem i jak sie walus nie opamieta to nie wroze mu dlugiej kariery na tym stołku.....

Abcd
@Wrozka Maria 16.03.2017 08:03

Nie zgadzam sie co do opni o Walusiu he he odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku konkretny czlowiek dobrze zarzadza ludzmi ma wieksza wiedze niz poprzedni kierownik a to ze wymaga i nie lubi leni to juz inna sprawa i jak najbardziej da sie z nim normalnie porozmawiac Pozdrawiamy D

Leszcz
@Abcd 18.03.2017 23:05

wieksza wiedza od kity hehe no tak w donoszeniu na kolegow i kolezanki o drobne bzury napewno:-) walus taki drugi bartek tylko ze po studiach miejmy nadzieje ze dlugo nie piciagnie z tym kolektywem hyhy

Marta

A jednak w Basf można być zdegradowanym myślałam że to nie możliwe a jednak na przykladzie Bartka analfabety to się stało wystarczyło tylko wywalic 2 kolesi kierownikow zeby ktos nowy stwierdzil ze to byla pomylka, przynajmniej nowy przyjdzie to sie cos zmieni na lepsze.Nowe porzadki w Basf bardzo mi się podobaja.

Lidia

Czy widzieliście już zakładkę "Wywiad"? Co Was najbardziej zaciekawiło?

Jaś

Witam. Pracuję obecnie w BASF w Niemczech. Ze względów rodzinnych muszę wrócić do Polski. Rozglądam się za pracą. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy w BASF w Polsce lecz to co czytam w Waszych opiniach troszeczkę mnie zdeprymowało. Szkoda. Nie będę pisał o oczywistych różnicach ale widzę tutaj w Niemczech "nieco" większy szacunek i zwrocenie się do pracownika niż obraz wyłaniający się z Waszych wpisów. Ciągnie to za sobą wiele pozytywnych następstw szczególnie dla procesu produkcji jak i atmosfery pracy. Oczywiście wszędzie znajdą się niezadowoleni. Pozdrawiam.

Jarosław

Co myslicie o premii rocznej? Ciekawie to wyglada jak nasz oddzial podnosi nam wspolczynnik o 0.03 niesamowite to w stosunku do grupy Basf. Pamietajmy ze w PL zarobki mniejsze o 4 razy niz w DE to i wspolczynnik powinien byc przynajmniej minimum 1.0 a tu takie cos ehhh no niby cieszmy sie ze wogole cos zkapnie z panskiego stołu ale ogolnie to dziadostwem zalatuje....ŁAPKA W GÒRE JAK POPIERACIE

Zostaw opinię o BASF Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska