Nie podejmujcie jakiejkolwiek współpracy z tą firmą. (usunięte przez administratora) na każdym kroku, wypłaty są marne , większość ofert pracy to niewolnicze magazyny i chłodnie za śmieszne 300 euro. Nigdy w życiu nie spotkałem się z tak żałosnym i prześmiewczym podejściem do pracownika bo pamiętaj że idealny pracownik to taki który nie posiada własnej woli a tym bardziej własnego zdania , nie zadaje pytań i robi to co mu każą . Jedyne co ich interesuje to twoje godziny , pamiętaj że im więcej pracujesz tym więcej firma ma z ciebie zysku co wcale nie przekłada się na twoje zarobki :) . Co do lokacji oferowanych przez tą firmę tu również nie jest kolorowo... opisze to najkrócej jak możliwe bo na lokacjach byłem wielu. W 99% jest to stary hotel tzw pracowniczy.. o których tak naprawdę nawet sam Bóg zapomniał.
Stare , brudne poplamione dywany , wiecie na to jeszcze jakkolwiek można przymknąć oko. Ale wszechobecny Grzyb na ścianach jest poprostu chory i odrażający , no tak ale ktoś napisze "Hej, dlaczego tego nie zgłosisz?" , wielokrotnie podejmowane próby kończyły się zlewaniem tematu , krótko mówiąc mieli to po prostu w (usunięte przez administratora) , ty masz pracować a nie odpoczywać :D . Od jednego menadżera usłyszałem że mam sobie jak to ujął "Lekko nawilżoną gąbeczką ścierać delikatnie i zejdzie" . Kwestia metrażu no to wiecie wszyscy jak jest , ilość nie jakość więc upychają jak najwięcej osób na jeden pokój (W zależności od lokacji) po 3/4 osoby na metraże nie nadające się do użytku nawet przez 2 osoby, często nie ma nawet gdzie ułożyc swoich rzeczy ponieważ w pokoju jedyne co zastaniesz to łóżko i nic poza tym.W najlepszym wypadku będzie jeszcze szafa. To na kogo traficie też jest kwestią przypadku , może to być stary alkoholik i (usunięte przez administratora)który ucieka przed komornikiem lub normalny człowiek który przyjechał za lepszym życiem wszystko kwestią szczęścia . Może poruszę jeszcze kwestie rekruterów bo to też jest ciekawa sfera tej firmy , wiadomo że ich zadaniem jest zwabianie potencjalnych (usunięte przez administratora) więc jeśli króteś z was będzie chciało się zmierzyć z tytm wyzwaniem to przestrzegam NIGDY NIE WIERZCIE W TO CO MÓWIĄ , zawsze będą próbowali pokazać jak to nie jest super , otulając swoje zdania ciepłymi wstawkami , typu jak to praca nie jest opłacalna i tu również ciekawa kwestia bgo im więcej pytań zadajesz tym masz corasz mniejszą szansę na podpisanie kontraktu bo tak jak wspomniałem na początku , najlepszy pracownik to taki który nie zadaje pytań i w momeńcie w którym zorientują się że masz większy iloraz inteligencji niż kibel na orlenie zaczynają byćniemili i zaczyna się gra psychologiczna "Czy pan w ogóle chce podjąć współprace" "Mamy wielu kandydatów na to miejsce" itd . Jedna wielka żenada a kontakt urywa się odrazu w momeńcie podpisania kontraktu bo to robisz jeszcze przed wyjazdem (wiesz żebyś już nie mógł się wycofać, co to za (usunięte przez administratora) który ma własną wolę) ich odpowiedzi okraszone są również kłamstwami ponieważ naopowiadają ci same bajki o lokacjach i miejscach pracy ale nikt się pod tym nie podpiszę . Nie ufajcie zdjęcią poglądowym bo nigdy nie oddają rzeczywistego stanu który zastaniecie na miejscu. Co do osób w biurach , wiadomo jeden jest fajny a drugi nie fajny , od czego to zależy ? . Od tego kto jaką role odgrywa w tym w tym buirze . Jeden jest ciepły , miły i pomocny a drugi totalnym przeciwieństwem ale wszyscy razem mają taką samą naturę . Wystarczy że zaczynają się małe problemy , mozesz byc chory przez 2 dni i przez nastepny miesiąc masz ucinane godziny , jesteś odsyłany do domu przed samą zmianą (Nie zawsze jest to spowodowane tym, czasami poprostu nie ma tyle pracy) . Nikt w tej firmie nie okaże ci jakiegokolwiek szacunku nie ważne jak długi staż tam masz , no chyba że jesteś pupilkiem to inna sprawa , takich też poznałem. Zasada spychologii jest tam na porządku dziennym bo nikt nigdy ci nic nie wytłumaczy a każdy będzie cię odsyłał do innej osoby i tak w kółko . Kończąc ten elaborat wypunktuje kilka plusów i minusów tej smutnej szarej firmy.
Plusy:
Pomagają zorganizować przejazd (99% Autobus GTV)
Pomagają z cała dokumentacją , numerem BSN i wszystkimi sprawami formalnymi żebyś mógł legalnie pracować
i to tak naprawdę tyle
Minusy:
Niekompetentne , absurdalne i prześmiewcze podejście do pracownika z brakiem szacunku włącznie.
Omijanie niewygodnych pytań
Ciągła Spychologia
Nakładanie kar finansowych nie mających odniesienia do niczego a jedynie podbudowanie finansów firmy
Brudne lokacje , szczurze warunki
Brak profesjonalizmu
Brak empatii
Brak wzorców ludzkich zachowań ,(na każde twoje pytanie jest z góry przygotowana odpowiedz powtarzana od linijki do linijki) dlatego uważam że to roboty.
Kolesiostwo
Nie równe traktowanie pracowników
Rozbieżność wypłat, (wasze wypłaty mogą się różnić nawet o 50 euro, pomimo tych samych godzin)
Może nie jest to aż tak spójne i merytoryczne jak chciałem żeby było ale liczę że komuś się to przyda. Bądzcie świadomi tego co podpisujecie i nie dajcie się zastraszać