Ursa Polska Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 102 ocen.

Ursa Polska Sp. z o.o.
3102

Opinie o Ursa Polska Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ursa Polska Sp. z o.o.

Hanna

@Mietek Mobbing to poważny zarzut w stronę firmy Ursa Polska. Mam nadzieję, że znasz definicję mobbingu. Niemniej jednak, chciałabym Cię prosić, abyś napisał w jaki konkretnie sposób doświadczyłeś w firmie Ursa Polska mobbingu oraz czym on się przejawiał. Zależy nam na tym, aby opinie było zarówno merytoryczne, ale także prawdziwe. Więc, aby Twoja była wiarygodna, wypadałoby abyś podał jakieś szczegóły.

Administrator

Możecie opisać aktualną sytuację Ursa Polska Sp. z o.o.? Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą tam.

Mietek
@Administrator 05.05.2018 09:44

Kolejni cenni ludzie odchodzą a kadra mobberów nadal robi swoje.

xyz

Witam, szukam opinie bardziej bieżący jaka sytuacja panuje w firmie na stanowisku pH. Jakie warunki zatrudnienia. -ile wizyt dziennie -targety czy realne ? - korzystanie prywatnie z floty ? -kierownictwo na północnym wschodzie jaka współpraca ? - Dużo tabelkę, raportów i siedzenia w domu z crm ? Z góry dzieki za odpowiedz

Zenek

Podpowiedzcie jak się pracuje w firmie?

Dariusz Krzemiński

Żeby uniknąć nieporozumień chciałem tylko sprostować, że jest to mój wywiad, ale sprzed kilku lat. Od roku nie jestem dyrektorem personalnym w URSA i nie jestem z URSA związany.

Dariusz Krzeminski
@abc 09.03.2018 20:16

abc, naruszenie dobr osobistych zostalo zgloszone prawnikom i prokuraturze, mam nadzieje ze bedzie to nauczka na przyszlosc ze szkalowanie innych osob w internecie nie jest ani anonimowe ani nie pozostaje bezkarne, do zobaczenia w sadzie

PH

Witam, dziś pojawiło się ogłoszenie pracy na warmińsko-mazurskie na PH. Z tego co się zorientowałem ostatni handlowiec popracował niecały rok, czy ktoś wie co jest powodem tak częstych zmian, czy warto tam aplikować?

z branży
@PH 08.03.2018 18:23

coś ? chyba ktoś, chłopak się zwolnił, też bym tak zrobił jak bym miał pracować z takim człowiekiem.

wykonawca Deweloper.

Nie polecam tego pracodawcy.obiecuje baaardzo dużo. potem jesteś zostawiony sam sobie.-opinie z rynku. najmłodszy stażem tzw.techniczny to parodia....jedzie plecach innych wręcz chwali się tym klientom,których i tak prawie nie odwiedza bo po co kiedy się ma kolegę dyr. Wielokrotnie próbowałem się z nim skontaktować bezskutecznie, żadnej odpowiedzi z jego strony oraz nowego szeffa śląska kolejny nie poważny. Jako wykonawca szanuje swój czas, profesjonalna firma Isover zaraz mnie otoczyła opieką i doradztwem,używam ich produktów jak wielu moich kolegów z branży.

Doradca techniczny.
@wykonawca Deweloper. 14.02.2018 20:13

Szanowny Panie Wykonawco. Mimo krótkiego stażu pracy jako tzw Techniczny, nie przypominam sobie sytuacji, żebym kogoś olał jak to Pan nazwał. Jeżeli jednak cos takiego sie wydarzyło, bardzo prosze o przedstawienie się. Z najwieksza przyjemnością przyjade wyjaśnić sytuację. Domniemam jednak, ze takiej sytuacji nie było. Co mnie dziwi, ze strasznie dużo Pan wie na temat kto jest kogo kolegą w firmie. Dlatego jeżeli ma Pan jakieś zastrzeżenia do mojej pracy bardzo proszę o kontakt do mnie lub mojego przełożonego. Tak to chyba robią szanujący sie ludzie. Wypisywanie anonimowo takich rzeczy jest bardzo nietaktowne. Z poważaniem doradca techniczny nazwany przez Pana "parodią."

X

atmosfera.na początku pięknie.obiecują co tylko chcesz.podpiszesz dok. i zostajesz zostawiony sam sobie.wyczuwam kolesiostwo i układy.na szczęście mam gdzie wrócić.wielu klientów chwali powszednika którego zaszczuli tak mówią w rynku. widać ze dwie wcześniejsze opinie są wkładem p.Z lub marketingu

Y
@X 27.02.2018 21:21

Święta prawda, zero pomocy ze strony przełożonych, masz sam sobie radzić i tyle, a jak nie potrafisz to się nie nadajesz. Poza tym Regionalni tak naprawdę nic nie mogą zero decyzyjności, a z każdą decyzja biznesową musza się meldować u Dyr. Generalnego i to od niego wszystko zależy, regionalni to tylko łączniki i przekazywacze informacji. Na górze ręka rękę myje i nikt nie da sobie zrobić krzywdy, nawet gdy w sądach toczą się sprawy przeciwko przełożonym o stosowanie mobbingu.

Administrator

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 24 przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat aktualnej atmosfery w firmie Ursa Polska Sp. z o.o.?

Okoń
@Ger 19.02.2018 18:28

Jak można mieć opinię o udziale w rynku? To są twarde dane, opinie możesz miec o jakosci produktu , obsługi ale nie o udziale w rynku. Nie wprowadzaj ludzi w błąd takimi stwierdzeniami.

Klient nie z PSB

Klient nie z PSB. Ludzie co wy piszecie, przecież były już pracownik firmy Ursa na Śląsku poprzez swoją prace tylko osłabił i tak słabą pozycję tej firmy na rynku Śląskim ( jak on pracował to koleżanka z Isovera tylko zacierała ręce), z tego co mi wiadomo, to tylko dlatego ten Pan tak długo pracował mimo osiąganych bardzo słabych wyników, firma go trzymała ze względu na trudną sytuację rodzinną o której wiem od samego już byłego pracownika, także nie dajmy się zwariować, bo wszyscy zainteresowani wiedzą jak pracował Pan ze Śląska a takich jak on to są tysiące. Firmie życzę znalezienia wreszcie odpowiedniej osoby na odpowiednie miejsce bo wiele w tej firmie zmieniło się na lepsze i brakuje tylko człowieka rozgarniętego do pracy. Śluzak

Szpilka
@Klient nie z PSB 13.10.2017 17:49

Z tego co wiem to Ursa "tak długo" trzymała tego pracownika, bo NSZZ Solidarność pomogła mu w trudnej sytuacji, a nie firma (niestety)

REAL

Czy Ta firma jest godna zachodu....piany natryskowe dominuja I przejmuja rynek.Kazdy zorientowany wie co sie na rynku dzieje.Uzywajac wlasciwej uzyskujesz lepsze parametry od welny.Jak sie rozeznalem wykonawcy przechodza na to docieplanie a wykonujacy dominuja rynek z set% wzrostem obrotow.Szybko dobrze w dzien max dwa gotowe. Wiec komu sprzedaz...

Gruby
@REAL 17.10.2017 17:24

Z takim podejściem nikomu. Tylko idiota dociepli pianą, która się pali jak rozpałka. Znajdź do tego wykonawcę, który zamknie firmę po aplikacji i masz komplet.

szukający

ktoś się orientuje jak się wełna sprzedaje kiedy tak ciepło i tyle rodzai na rynku, jak kasą i planami w tej firmie?

PSB

Widząc , że wpis "klient nie z PSB" jest infiltrowany przez Ursę .Nieładnie Szanowny Panie tak oczerniać choćby byłego pracownika, który jak każdy wie włożył duży wkład pracy w i tak rozregulowaną odgórną politykę cenową swojej firmy.Nieładnie wyciągać problemy handlowca na forum, zarazem widać ,że firma się od niego odwróciła.To informacja dla następcy czy warto z nimi współpracować lub aplikować

ISOVER

Nie wchodzę na takie portale...jednak doszło do mnie z rynku od znajomych z punktów, że ursa zrobiła kolejny nie wybaczalny błąd na Śląsku dla tylko siebie , konkurencja jeszcze bardziej zyska. Pozbycie się Romka jest posunięciem nie wytłumaczalnym i dziwnym. Osobiście byłem bardzo zadowolony z współpracy z tym handlowcem-polegam go. Na pewno ten bardzo dobry handlowiec pojawi się na rynku w lepszej i rozsądnej firmie.

PSB

Śląsk stracił bardzo lojalnego i pracowitego pracownika, na tym trudnym rynku.Ja byłem bardzo zadowolony z współpracy z nim jak inni udziałowcy PSB. Mam nadzieje ,że Ursa pójdzie po rozum do głowy i przywróci chłopaka na stanowisko , który na prawdę się starał a mało takich handlowców teraz. Roman wróć do nas udziałowcy PSB

Hanna

@lopez dziękuję za odpowiedź. Możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w dziale księgowości? A może jest tu ktoś, kto pracuje lub pracował właśnie w księgowości? Takie informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do Ursa Polska.

klient

Zwolnili mojego I nie tylko lubianego przezemnie handlowca.Dajcie go. spowrotem.! Wiecej tym towarem towarem nie bede handlowal.

klient

nowy właściciel wejście na zbyt dużą ilość marketów, niszczenie rynku i zachłanność firmy.rotacje już się zaczęły....nie będe dalej z nimi pracował Knauf jest bardziej elastyczny i tańszy jakość taka sama bonus wyższy a Isover sam mi schodzi nie muszę się prosić ludzi o zbyt lub przekonywać.

Hanna

@lopez dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, znalazłam informacje o tym, że Ursa Polska od początku następnego roku powinna być już częścią Grupy Xella. Jednak z informacji na stronie internetowej firmy wynika, że ma ona funkcjonować jako niezależna jednostka. Wiecie już jakie konkretne zmiany będzie to oznaczać dla pracowników?

lopez
@Hanna 11.09.2017 11:26

zwolnienia które juz są redukcje finansowe okrojenie kadry biurowej już skromnej nic dobrego

Hanna

@Szpilka czyli Ursa Polska Sp. z o.o. ma obecnie problem z rotacją? Czy dotyczy ona konkretnie któregoś ze stanowisk/działów firmy?

Paweł
@Szpilka 25.09.2017 15:39

W księgowości rotacja bo tam praktykant zarządza???? pozdro

Hanna

@Dariusz Krzemiński, bardzo nam przykro, nie dostaliśmy żadnej informacji ze strony firmy, że wywiad jest nieaktualny.

Hanna

Czytaliście już wywiad - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,92339,wywiad-dariusz-krzeminski ? Czego dowiedzieliście się ciekawego? ;)

Hi Hi
@Hanna 01.03.2017 12:19

Tak Haniu, czytaliśmy ten wywiad już 5 lat temu. A tak swoją drogą, ile kosztuje ocieplenie wizerunku Ursy?

REAL

tracą rynek, w tym ciągłymi zmianami w cenach i kompresjach. Plany w górę a sprzedaż i budowlanka podupadła. rośnie duże niezadowolenie załogi kolejni szefowie... regionów odchodzą lub odejdą niebawem

black

Pojawiło się ogłoszenie w woj. pomorskim na stanowisku Regionalny Szef ds. Sprzedaży - Przedstawiciel Handlowy. Warto aplikować? Po powyższych opiniach mam mieszane uczucia. Jakie warunki? Auto? Podstawa?

REAL
@Zadowolony pracownik 17.01.2017 23:21

Śniegu dużo i wełny dużo...

Łabądź

dyr południa podobno luźny gość...., kolejna firma, poprawi sobie CV na posadzie starego kapitana.Na Goldenie też daje plamy.jak słuchy idą wielu szuka roboty złote czasy mineły a chore realia obrotów dają. dalej stracą na roszadach kadrowych

Umarłem ze śmiechu

Ten nowy regionalny na południu wystawiony jest na Goldenie z info: Edukacja Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu Zarządzani i Marketing, licencjackie od wrzesień 2008 (od 8 lat i 5 miesięcy) Koleś chyba zapomniał, że już do wojska nie potrzebują.

łowczy

Czytam ... z boku jest mi żal pewnych osób co piszą.. np. Łabądzia. widzisz pracuje w URSIE pewien czas, może się znamy ... tylko ja nie " sram w swoje gniazdo". Trzeba pracować, jest ciężko, wręcz bardzo ale doceniają, doradzą zauważą inwencje to jest ludzkie i potem daje efekty. pluć każdy może... a obiektywnie nie każdego stać na opinie

Szpilka
@łowczy 22.12.2016 20:42

Ciekawe jak tam Łowczy po obiecywanych podwyżkach? Trafiłeś do grona nielicznych zadowolonych czy do znacznie większego grona niezadowolonych? Moja ciężka i oddana praca niestety nie została doceniona - 0 tyle dostaje pracownik, który odwala robotę za dwóch. I ten e-mail ile to mamy dodatków i jak powinniśmy je cenić Najlepsze wyniki od lat, sprzedaż przekraczająca budżet, a zwykły pracownik jak zwykle dostał kość do oblizania. Pracodawca skutecznie motywuje do szukania awansu poza firmą. Ile osób odeszło od czasu hucznych podwyżek?

Łabąć

A co musicie robić, za automatyczne gałki w samochodach służbowych? Czyżby to samo, tylko w realu...

Roy

No moim zdaniem to firma jest naprawde w porządku, wiadomo nie od dziś, że to są duże i sensowne pieniądze do zarobienia, ja tak uważam, mam nadzieję, że Wy też tak uważacie, zwłaszcza, ze Ursa jest znana

Pracownik

A ja jestem zadowolonym pracownikiem i nikt mi za tą opinie nie zapłacił

Zostaw opinię o Ursa Polska Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ursa Polska Sp. z o.o.