Ursa Polska Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 104 ocen.

Ursa Polska Sp. z o.o.
3 104 6 1

Opinie o Ursa Polska Sp. z o.o.

Ula

Jak się pracuje? Czy pracownik ze stosunkowo małym stażem ma szanse na zatrudnienie?

SL

A Pan Slawomir pracuje w firmie?

xyz

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

Stan

Firma szuka przedstawiciela na region kuj-pomorski- warto aplikować? Jakie są prawdziwe warunki?

tre
@Stan 13.06.2018 20:40

to samo pytanie co kolega.

Wieloletni pracownik
@Stan 13.06.2018 20:40

Warto. Polecam

tre
@Wieloletni pracownik 09.07.2018 13:35

Napiszesz coś więcej?

Wieloletni pracownik
@tre 11.07.2018 15:14

A jakich informacji potrzebujesz?

Henryk

Czy macie w firmie jakiś socjal? Jaką umowa jest na początek?

Wieloletni pracownik
@Henryk 09.07.2018 18:38

Socjal jest wypasiony. Karta do restauracji co miesiąc ładowana, do tego medicover dla całej rodziny

Hanna

@Stan, a jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Wysyłałeś już swoje CV do firmy? Na stronie internetowej firmy nie widziałam aktualnych ogłoszeń o pracę, ale może ktoś z Was ma jakieś informacje o obecnie prowadzonych rekrutacjach (oprócz wspomnianej rekrutacji na przedstawiciela handlowego)?

Hanna

@Szok, rozumiem, że nie jesteś pracownikiem Ursa Polska, tak? @Jasiek, co ma na celu Twój komentarz? Pracowałeś lub pracujesz w Ursa Polska? Co jeszcze możecie powiedzieć na temat tego pracodawcy oraz warunków, jakie oferuje? Czy praca w tej firmie jest ciężka i stresująca? Czy pracownikom stwarzane są realne możliwości rozwoju?

Szok

Sanepid wkrótce zajmie się tym zakładem. Emisja zanieczyszczeń na 100 % przekroczona! Dziś święto Boże Ciało a na Ząbkowice poszedł siwy smierdzący dym!!!! Żeby Was szlag trafił truciciele! Już zostały powiadomione odpowiednie służby!!!!

Jasiek

Nie ma ludzi niezastąpionych!!

anonymous

I am looking for a job in Poland. do you help me?

Hanna

@Mietek Mobbing to poważny zarzut w stronę firmy Ursa Polska. Mam nadzieję, że znasz definicję mobbingu. Niemniej jednak, chciałabym Cię prosić, abyś napisał w jaki konkretnie sposób doświadczyłeś w firmie Ursa Polska mobbingu oraz czym on się przejawiał. Zależy nam na tym, aby opinie było zarówno merytoryczne, ale także prawdziwe. Więc, aby Twoja była wiarygodna, wypadałoby abyś podał jakieś szczegóły.

Administrator

Możecie opisać aktualną sytuację Ursa Polska Sp. z o.o.? Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą tam.

Mietek
@Administrator 05.05.2018 09:44

Kolejni cenni ludzie odchodzą a kadra mobberów nadal robi swoje.

xyz

Witam, szukam opinie bardziej bieżący jaka sytuacja panuje w firmie na stanowisku pH. Jakie warunki zatrudnienia. -ile wizyt dziennie -targety czy realne ? - korzystanie prywatnie z floty ? -kierownictwo na północnym wschodzie jaka współpraca ? - Dużo tabelkę, raportów i siedzenia w domu z crm ? Z góry dzieki za odpowiedz

Zenek

Podpowiedzcie jak się pracuje w firmie?

Dariusz Krzemiński

Żeby uniknąć nieporozumień chciałem tylko sprostować, że jest to mój wywiad, ale sprzed kilku lat. Od roku nie jestem dyrektorem personalnym w URSA i nie jestem z URSA związany.

abc
@Dariusz Krzemiński 01.03.2017 21:30

i bardzo dobrze, że nie jest po tym jak uwiódł pracownicę z controlingu czego owocem jest - dziecko

pracownica z controlingu
@abc 09.03.2018 20:16

@abc żenujące.

Dariusz Krzeminski
@abc 09.03.2018 20:16

abc, naruszenie dobr osobistych zostalo zgloszone prawnikom i prokuraturze, mam nadzieje ze bedzie to nauczka na przyszlosc ze szkalowanie innych osob w internecie nie jest ani anonimowe ani nie pozostaje bezkarne, do zobaczenia w sadzie

PH

Witam, dziś pojawiło się ogłoszenie pracy na warmińsko-mazurskie na PH. Z tego co się zorientowałem ostatni handlowiec popracował niecały rok, czy ktoś wie co jest powodem tak częstych zmian, czy warto tam aplikować?

z branży
@PH 08.03.2018 18:23

coś ? chyba ktoś, chłopak się zwolnił, też bym tak zrobił jak bym miał pracować z takim człowiekiem.

wykonawca Deweloper.

Nie polecam tego pracodawcy.obiecuje baaardzo dużo. potem jesteś zostawiony sam sobie.-opinie z rynku. najmłodszy stażem tzw.techniczny to parodia....jedzie plecach innych wręcz chwali się tym klientom,których i tak prawie nie odwiedza bo po co kiedy się ma kolegę dyr. Wielokrotnie próbowałem się z nim skontaktować bezskutecznie, żadnej odpowiedzi z jego strony oraz nowego szeffa śląska kolejny nie poważny. Jako wykonawca szanuje swój czas, profesjonalna firma Isover zaraz mnie otoczyła opieką i doradztwem,używam ich produktów jak wielu moich kolegów z branży.

Doradca techniczny.
@wykonawca Deweloper. 14.02.2018 20:13

Szanowny Panie Wykonawco. Mimo krótkiego stażu pracy jako tzw Techniczny, nie przypominam sobie sytuacji, żebym kogoś olał jak to Pan nazwał. Jeżeli jednak cos takiego sie wydarzyło, bardzo prosze o przedstawienie się. Z najwieksza przyjemnością przyjade wyjaśnić sytuację. Domniemam jednak, ze takiej sytuacji nie było. Co mnie dziwi, ze strasznie dużo Pan wie na temat kto jest kogo kolegą w firmie. Dlatego jeżeli ma Pan jakieś zastrzeżenia do mojej pracy bardzo proszę o kontakt do mnie lub mojego przełożonego. Tak to chyba robią szanujący sie ludzie. Wypisywanie anonimowo takich rzeczy jest bardzo nietaktowne. Z poważaniem doradca techniczny nazwany przez Pana "parodią."

X

atmosfera.na początku pięknie.obiecują co tylko chcesz.podpiszesz dok. i zostajesz zostawiony sam sobie.wyczuwam kolesiostwo i układy.na szczęście mam gdzie wrócić.wielu klientów chwali powszednika którego zaszczuli tak mówią w rynku. widać ze dwie wcześniejsze opinie są wkładem p.Z lub marketingu

Y
@X 27.02.2018 21:21

Święta prawda, zero pomocy ze strony przełożonych, masz sam sobie radzić i tyle, a jak nie potrafisz to się nie nadajesz. Poza tym Regionalni tak naprawdę nic nie mogą zero decyzyjności, a z każdą decyzja biznesową musza się meldować u Dyr. Generalnego i to od niego wszystko zależy, regionalni to tylko łączniki i przekazywacze informacji. Na górze ręka rękę myje i nikt nie da sobie zrobić krzywdy, nawet gdy w sądach toczą się sprawy przeciwko przełożonym o stosowanie mobbingu.

Administrator

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 24 przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat aktualnej atmosfery w firmie Ursa Polska Sp. z o.o.?

Hanys
@Administrator 08.02.2018 10:16

Atmosfera staje się bardzo nieciekawa, nerwowe ruchy w zarządzaniu, zmiany cennika, pogarszające się warunki handlowe dla klientów, brak konsekwencji. Konkurencja zaciera ręce aby wykorzystać tą sytuację. Piana przejmuje rynek. Złe czasy nadchodzą dużymi krokami.

Ger
@Hanys 08.02.2018 19:05

To nie jestes w temacie. Ursa ma 80% rynku

okoń
@Ger 14.02.2018 20:51

Yhy w jakim regionie napewno nie w Polsce

Ger
@okoń 16.02.2018 17:54

Wlasnie ze w Polsce, zaskoczony?

okoń
@Ger 16.02.2018 18:02

80 % czego ? napewno nie udziału w rynku. Jak by tak było to Isover, Knauf, Rockwool, Clomowool by nie istniały. Kto ci płaci za taką propagandę.

Ger
@okoń 18.02.2018 21:13

Czy ja oceniam Twoje opinie? Mam taką opiniei się z nią dzielę. Jestem zarzadcą Cechu Budowlańców w Poznaniu. A Ty kim jesteś? Izolując poddasza stosujemy tylko Ursę. Nie dość, ze doradztwo techniczne na wysokim poziomie to dostępna w każdej hurtowni? A Isover? Nie dostać, ze droższy to niczym specjalnym się nie wyróżnia. Rockwool - raczej elewacje.

Okoń
@Ger 19.02.2018 18:28

Jak można mieć opinię o udziale w rynku? To są twarde dane, opinie możesz miec o jakosci produktu , obsługi ale nie o udziale w rynku. Nie wprowadzaj ludzi w błąd takimi stwierdzeniami.

Klient nie z PSB

Klient nie z PSB. Ludzie co wy piszecie, przecież były już pracownik firmy Ursa na Śląsku poprzez swoją prace tylko osłabił i tak słabą pozycję tej firmy na rynku Śląskim ( jak on pracował to koleżanka z Isovera tylko zacierała ręce), z tego co mi wiadomo, to tylko dlatego ten Pan tak długo pracował mimo osiąganych bardzo słabych wyników, firma go trzymała ze względu na trudną sytuację rodzinną o której wiem od samego już byłego pracownika, także nie dajmy się zwariować, bo wszyscy zainteresowani wiedzą jak pracował Pan ze Śląska a takich jak on to są tysiące. Firmie życzę znalezienia wreszcie odpowiedniej osoby na odpowiednie miejsce bo wiele w tej firmie zmieniło się na lepsze i brakuje tylko człowieka rozgarniętego do pracy. Śluzak

Szpilka
@Klient nie z PSB 13.10.2017 17:49

Z tego co wiem to Ursa "tak długo" trzymała tego pracownika, bo NSZZ Solidarność pomogła mu w trudnej sytuacji, a nie firma (niestety)

REAL

Czy Ta firma jest godna zachodu....piany natryskowe dominuja I przejmuja rynek.Kazdy zorientowany wie co sie na rynku dzieje.Uzywajac wlasciwej uzyskujesz lepsze parametry od welny.Jak sie rozeznalem wykonawcy przechodza na to docieplanie a wykonujacy dominuja rynek z set% wzrostem obrotow.Szybko dobrze w dzien max dwa gotowe. Wiec komu sprzedaz...

Gruby
@REAL 17.10.2017 17:24

Z takim podejściem nikomu. Tylko idiota dociepli pianą, która się pali jak rozpałka. Znajdź do tego wykonawcę, który zamknie firmę po aplikacji i masz komplet.

szukający

ktoś się orientuje jak się wełna sprzedaje kiedy tak ciepło i tyle rodzai na rynku, jak kasą i planami w tej firmie?

PSB

Widząc , że wpis "klient nie z PSB" jest infiltrowany przez Ursę .Nieładnie Szanowny Panie tak oczerniać choćby byłego pracownika, który jak każdy wie włożył duży wkład pracy w i tak rozregulowaną odgórną politykę cenową swojej firmy.Nieładnie wyciągać problemy handlowca na forum, zarazem widać ,że firma się od niego odwróciła.To informacja dla następcy czy warto z nimi współpracować lub aplikować

ISOVER

Nie wchodzę na takie portale...jednak doszło do mnie z rynku od znajomych z punktów, że ursa zrobiła kolejny nie wybaczalny błąd na Śląsku dla tylko siebie , konkurencja jeszcze bardziej zyska. Pozbycie się Romka jest posunięciem nie wytłumaczalnym i dziwnym. Osobiście byłem bardzo zadowolony z współpracy z tym handlowcem-polegam go. Na pewno ten bardzo dobry handlowiec pojawi się na rynku w lepszej i rozsądnej firmie.

PSB

Śląsk stracił bardzo lojalnego i pracowitego pracownika, na tym trudnym rynku.Ja byłem bardzo zadowolony z współpracy z nim jak inni udziałowcy PSB. Mam nadzieje ,że Ursa pójdzie po rozum do głowy i przywróci chłopaka na stanowisko , który na prawdę się starał a mało takich handlowców teraz. Roman wróć do nas udziałowcy PSB

Hanna

@lopez dziękuję za odpowiedź. Możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w dziale księgowości? A może jest tu ktoś, kto pracuje lub pracował właśnie w księgowości? Takie informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do Ursa Polska.

klient

Zwolnili mojego I nie tylko lubianego przezemnie handlowca.Dajcie go. spowrotem.! Wiecej tym towarem towarem nie bede handlowal.

klient

nowy właściciel wejście na zbyt dużą ilość marketów, niszczenie rynku i zachłanność firmy.rotacje już się zaczęły....nie będe dalej z nimi pracował Knauf jest bardziej elastyczny i tańszy jakość taka sama bonus wyższy a Isover sam mi schodzi nie muszę się prosić ludzi o zbyt lub przekonywać.

Hanna

@lopez dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, znalazłam informacje o tym, że Ursa Polska od początku następnego roku powinna być już częścią Grupy Xella. Jednak z informacji na stronie internetowej firmy wynika, że ma ona funkcjonować jako niezależna jednostka. Wiecie już jakie konkretne zmiany będzie to oznaczać dla pracowników?

Tako
@Hanna 11.09.2017 11:26

Chcemy z powrotem SL Macrona...tesknimy!!!!

lopez
@Hanna 11.09.2017 11:26

zwolnienia które juz są redukcje finansowe okrojenie kadry biurowej już skromnej nic dobrego

Hanna

@Szpilka czyli Ursa Polska Sp. z o.o. ma obecnie problem z rotacją? Czy dotyczy ona konkretnie któregoś ze stanowisk/działów firmy?

lopez
@Hanna 02.08.2017 08:35

handlowe działy nie polecam tej firmy jest kolejny właściciel tej firmy....tragedia

Szpilka
@Hanna 02.08.2017 08:35

Nie ma problemów z rotacją.. Tylko w księgowości ruch ogromny

Paweł
@Szpilka 25.09.2017 15:39

W księgowości rotacja bo tam praktykant zarządza???? pozdro

Zostaw opinię o Ursa Polska Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ursa Polska Sp. z o.o.