X18.01.2025 14:05
Witam, chce się podzielić z wami paroma faktami które będą przydatne dla osób chcących zatrudnić się w tej firmie. Krótko i na temat:
Czas pracy - niby jesteście zatrudnieni na etat(8h), ale nikogo to nie interesuje bo macie zadaniowy czas pracy. Fakt są tego plusy i minusy, ale spróbujcie powiedzieć, że pracujecie 8h i wracacie do domu to narazicie się kierownikowi.
Miesiac rozlicza się na podstawie ilości wykonanych wizyt, ale jeśli są jakieś inne aktywności do wykonania poza wizytami to przykro mi nikt wam czasu ani pieniędzy nie zwróci.
Ilości wizyt - na pewno będzie ich ponad 400 na miesiąc, trzeba mieć minimum 95% wykonanych wizyt, w przeciwnym razie brakujący % jest wam potrącany z premii.
Przykładowo 100 wizyt do zrobienia, będziecie mieć 92% - 8% premii jest wam potrącane.
Rozliczenie kwartału - w ciągu 3 miesięcy musicie odwiedzić każdego klienta, suma nieodwiedzonych w % jest mnożona razy 3 (3mce) i odejmowana od waszej premii.
Podstawa - w tej chwili podstawy są bardzo bliskie najniższemu wynagrodzeniu
Premia - Premia jest rozliczania na podstawie 4 wskaźników, sprzedaż w kanale otwartym(sieci sklepów) i kanale własnym (sklepy niezależne, detaliczne) i Standardy Ekspozycji oraz materiałów w tych kanałach. Za wykonanie 100% planu w każdym wskaźniku premia to 2200 Brutto, za 120% 2500 Brutto.
Premia rozliczania jest bardzo uczciwie, jeśli nie wykonamy celu to i tak będziemy mieć zapłacona kwotę za dany % przykladowo 80% realizacji celów.
Standardy Sieci - Na każdej sieci musicie mieć pelna dystrybucję produktów i materiałów reklamowych, jeśli któregoś produktu nie ma to musicie prosić o domówienie, niestety w takim przypadku tracicie procentowo na takim punkcie, a przyczyna nie jest zależna od was.
Standardy Detal - W sklepie detalicznym musicie sami ustalić z właścicielem wszystkie materiały i miejsce na ekspozycję imateriały, produkty muszą być w odpowiednich miejscach, co najważniejsze musicie mieć minimum tyle ile ma największy konkurent.
Organizacja - Trzeba mocno się pilnować, najlepiej nie usuwać maili, smsów, robić kopie dokumentów i sprawdzać wszystkie pliki, dokładnie liczyć co przyszło do was w paczkach.
Jeśli coś przeoczycie to cała ewentualna wina za błąd zostanie zrzucona na was mimo że ewidentnie ktoś inny powinien być odpowiedzialny.
Materiały - Trzeba mieć bardzo dużo miejsca na wszystkie materiały których się używa, nie wszystko da się wozić w samochodzie tak aby był porządek. Paczki przychodzą non stop, większość osób musi je odbierać poza czasem pracy.
Cala ta makulaturę zostawiają wam, w moim przypadku nie raz musiałam wywozić kilkadziesiąt kilogramów miesięcznie.
Audyty - To czy zaliczycie audyt tak naprawdę w dużej mierze zależy od szczęścia, cokolwiek zniknie z punktu po waszej wizycie (plakat, woblery, face startera) - macie błąd, nawet zdjęcia nie są żadnym argumentem na wasza korzyść.
Mozna miec 3 błędy, jeśli audytu nie zaliczycie premia jest obniżona o 30%.
3 niezaliczone audyty pod rząd - koniec pracy
Sprzedaż Produktów - Sprzedajecie startery do punktów detalicznych, musicie przyjmować gotówkę, a następnie robic przelewy z własnego konta do firmy.
Samochód - Dacia Jogger 2023, chyba najlepszy samochód jeśli patrzymy na konkurencyjne firmy, od poniedziałku do piątku możemy używać samochodu prywatnie za darmo, w weekendy jest to stawka 30gr za km.
Integracje - w firmie z reguły są dwie Integracje, jedna to podsumowanie wyników i impreza, a druga to wigilia firmowa.
Gifty- mozna liczyć na upominki, czy bony na święta
Praca - Praca sama w sobie jest w porządku, jeśli ogarniecie sobie teren, to tak naprawdę sprzedaż sama się robi, a wy głównie zajmujecie się merchandisingiem, edukacja klientów.
Zarobki - Sellpoint pracuje dla operatora T-Mobile, w tej firmie zarabia się najlepiej porównując do konkurencji Play, orange, plus.