Corab

3. Opinie o pracodawcach Bartoszyce
  5. Opinie o Corab S.A.

Opinie o Corab Bartoszyce

WebsiteIconCorab S.A.

Nie przegap nowości o Corab S.A.!

oh

12.09.2023 12:21

mam niedlugo rozmowe o prace w tej firmie i moje pytanie czy to (usunięte przez administratora) jak reszta firm czy są normlane warunki
    @Były pracownik

22.09.2023 18:39

Ludzie super"mowa o pracownikach i brygadzistach reszta góry to szkoda gadać" robota ciężka zarobki nie są satysfakcjonujące do wykonywanych czynności zapomnij że zarobisz akord na formingu ogólnie nie polecam
    Ulepszacze

05.09.2023 17:15

Ulepszacze, proszę obejrzyjcie film z podobnej fabryki na znanym serwisie z filmikami nazywa się power base construction i zobaczcie jak tam wygląda profesjonalna linia. Nie trzeba się szarpać i naciągać mięśni na rozwijakach, eleganckie stoły do odkładania detali, zabezpieczenia no pełna profeska. A u nas jak w lesie dalej nawet stołu ulepszacz nie wymyślił do odkładania detalutylko siedzi kasę bierze a jak trzeba było się schylać cały rok 2022 tak cały 2023 się schylam.
    Zmęczony

27.07.2023 09:27

Witam, chciałem zwrócić uwagę na niesprawiedliwość jaka panuje na formingu, a mianowicie na brak zmian na maszynach. Od roku tu pracuje i dzień w dzień muszę robić dwa razy cięższe detale niż inni i nikt nawet nie chcę się zamienić, brygadzista tak samo mówi no ty tam do siebie. Ja dźwigam 15 ton inni 7.5 tony i gdzie jest sprawiedliwość? Poza bólem pleców i przewlekłym zmęczeniem nie dostaje żadnego benefitu także proszę to rozważyć aby ludzie się zmieniali.
    Xxxxx

16.08.2023 09:18

Ciekawe czy dyrektor jest przygotowany na upały w zakładzie.
    Spóźniona wypłata

10.08.2023 14:05

No świetnie już wczoraj nam zapowiedziano, że wypłaty znów nie będzie na czas tylko po 10.08 bo rzekomo system się zepsuł. To się pytam, ciężko wysłać wcześniej przelewy, trzeba czekać na ostatnią chwilę? I co, teraz mi dowalą stówę odsetek za ratę mieszkaniową, świetnie Corab, brawo. Tak tu szanują pracowników. Ale jakbyś zepsuł nie daj Boże detal to w godzinę by Cię obciążyli co do grosza.
    Zero szacunku

10.08.2023 14:25

Prawdopodobnie w całym kraju padł system do wypłat, tylko dlaczego dyrektor nie przyjdzie i nie wyjaśni,(usunięte przez administratora)"
    Macron

06.07.2023 21:52

Męczą ludzi. Zamiast dać postojowe, bo jest brak pracy to dzień w dzień trzeba przychodzić i się kręcić. Jeszcze mają przełożeni pretensje dlaczego nikt nic nie robi, no kurde. Jak nie ma nawet co zamiatać.
    Daniel

20.06.2023 12:53

Takie upały w tym tygodniu, że można stracić przytomność, na hali ponad 30 stopni, a nie ma nawet dodatkowej przerwy. (usunięte przez administratora)

09.05.2023 18:58

Tak

12.05.2023 17:34

Tak były podwyżki norm.
    Lou

26.04.2023 22:15

Cześć. Czy ktoś może opisać aktualne warunki pracy?
    Wery.lou

28.04.2023 06:40

Premie, najniższą krajową i tak ci muszą za dzień zapłacić, czy wyrobisz normę czy nie, a co powyżej normy zrobisz to ci dopłacą - chociaż na to bym nie liczył przy obecnych normach :) stawki za pojedynczy detal są tak niskie, że wstyd o nich pisać.
    Janek

01.05.2023 16:32

Dlatego u nas chłopaki tam robią aby robić może z 40% normy i tyle, co się będziemy zabijać, (usunięte przez administratora) to można było rok temu bo i widziałem efekt na wypłacie, a teraz to chillout relaks bez stresu

21.03.2023 16:25

On..

23.03.2023 12:21

Już wypisuj urlop bo zapewne tak będzie że wolne
    Niezadowolony

21.03.2023 14:00

Proszę niexh zarząd się zapozna z tym i przemysli co wolno a co nie Czy pracodawca może zmusić do urlopu z powodu braku pracy​? Nie można zostać zmuszonym przez pracodawcę do wzięcia urlopu w firmie z przyczyn technicznych lub organizacyjnych. Za okres niewykonywania pracy przysługuje wynagrodzenie.

10.03.2023 16:15

Adam Mickiewicz

10.03.2023 21:28

Dajcie spokój, córka mi choruje, przelew nie przyszedł i nie ma nawet na leki. Brak mi słów
    Dziękuję

13.03.2023 12:13

PRAGNĘ serdecznie podziękować Zarządowi,dyrekcji (usunięte przez administratora) wszystkim od których zależy moje wynagrodzenie za pracę , że w dniu dzisiejszym (13.03.2023) wypłata wpłynęła na moje konto. Bardzo serdecznie dziękuję
    Pytający

11.03.2023 13:20

Witam czy odsetki za powstałe w tym miesiącu opóźnienie w wypłacie wynagrodzeń zostaną przelane osobnym przelewem czy doliczone do wyplaty? Pozdrawiam
    Zapimniałem

11.03.2023 17:06

Może wszyscy pracownicy też zapomną przyjść w poniedziałek do pracy,bo nie mają na bilet,na paliwo i są osłabieni bo nie mają za co zrobić zakupów i są głodni.

10.03.2023 18:21

Były

11.03.2023 12:21

Tutaj marudzicie że, wypłaty nie ma, że urlopy musicie wypisywać bo nie ma pracy,a dopytujecie się o soboty pracujące i przychodzicie do pracy. Sami tak nauczyliście a teraz płaczecie. Sami sobie zgotowaliście taki los. Cieszę się że już tu nie pracuję
    XXX

10.03.2023 16:54

Wracamy do dawnych czasów z wynagrodzeniami wypłacanymi po terminie.
    Gulek

17.02.2023 14:00

Cos ta norma na trojkatach mała tam można ze 150 sztuk dolozyc jak dziewczyny dają radę żeby był balans między normami
    Adam Mickiewicz

20.01.2023 16:52

Kiepsko. Zamiast zlikwidować 4 brygadowke z braku pracy to ciągają ludzi dalej w tym systemie, a weekendy dają wolne. Oczywiście trzeba wypisywać urlop żeby wyjść na swoje. Takim tempem 26 dni wypstrykam do marca.
    Zzzz

03.02.2023 10:57

Cisza, podwyżki to pewnie jak się sezon zacznie
    Luka

03.02.2023 14:29

Podwyżek nie ma,ale "umysłowi" z biur imprezę" integracyjną"w "Kraśnickim" robią. Na to pieniądze są.

02.02.2023 18:49

Bu

02.02.2023 20:27

Kto powiedział że za braki magazynowe może nie potrafili zarządzać ludźmi
    Lis

02.02.2023 20:48

Może robi redukcję zatrudnienia? W magazynie jest więcej pracowników niż na produkcji i wszyscy chodzą jak święte krowy.
    Krzycho

10.01.2023 11:31

Coś mi się normy nie zgadzają, jakby o przeszło 30% więcej po nowym roku trzeba robić. Czy ktoś inny też to zauważył? W moim przypadku będę teraz parę stówek do tyłu, nie ładne zachowanie góry w stosunku do szarego pracownika.
    Zzzz

11.01.2023 15:33

PS ja to tylko tutaj zostawię. Art 83 KP § 3. Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. § 4. O zmianie normy pracy pracownicy powinni być zawiadomieni co najmniej na 2 tygodnie przed wprowadzeniem nowej normy.

18.01.2023 19:23

Te odcinki z wyplaty to w (usunięte przez administratora) wsadzic nic noe ma wyszczególnione zadnych godzin produkcyjnych żadnego akordu tylko premie fikcyjne
    Ktoś

16.01.2023 11:52

Jak nazywa się kierownik magazynu-dyrektor

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Corab?

Kontakt - Corab S.A.

Bartoszyce

Corab S.A.

09.11.2022 09:23

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w Corab Sp. z o.o.? Chętnie zatrudniają?

19.12.2022 11:36

Takie pytanie to do (usunięte przez administratora)
    Loll

03.01.2023 15:41

Co miesiąc to z wypłaty zawsze coś potrącą,to przed świętami dadzą parę złotych,a i tak wyjdą na swoje,bo oddają to co potrącili.
    Marzena

08.11.2022 15:54

Niepoważna firma. Każą dla mojego męża przyjść 11 w święto niepodległości do pracy na nocną zmianę. Ciekawe co na to PIP, może też przyjdą.
    Ha

14.11.2022 15:06

To chyba so konchanki idzie bo ja wolne mialem
    Załamani

21.09.2022 16:54

Porażka nowy wózkowy, w ogóle nie przejmuje się naszym akordem. Prosisz go o krążek to mówi, że zaraz, zaraz i trzeba czekać około godziny, makabra. Spadła naszej zmianie wydajność o połowę przez takie podejście do pracy
    Zuch

10.09.2022 10:47

Coraby co wy w tej niebieskiej hali w niedzielę wieczór odwalacie,jakaś karna praca odrobek czy co? W sobotę już się człowiek po głowie drapie jak widać że harówka trwa,ale że w niedzielę?
    On...

10.09.2022 22:12

Firma pracuje w systemie 4 zmianowym,pracy jest dużo .

18.09.2022 20:17

Pracy jest dużo nie płacą za godz nocne za pranie tez nie płacą nie ma premi na pczrodukcij czysty akord 2 lata temu więcej się zarabialo
    Szybki Janek

09.09.2022 18:03

Mamy 09 piątek, godzina 18.00 i nie ma wypłaty. Jawne plucie w twarz, kolejny raz przez Corab będę miał naliczone odsetki za ratę, bo nie mam z czego jej zapłacić. Mam nadzieję, że za opóźnienia firma doliczy % który mi się należy według prawa.
    Nic do stracenia

09.09.2022 16:45

Jeżeli dziś nie będzie wynagrodzenia to w poniedziałek będzie powiadomiona Inspekcja pracy.

09.09.2022 16:18

Masakra, od pracowników wymaga się nie wiadomo czego, a wypłat znowu na czas nie ma. Zapewne znowu będzie "błąd systemu"
    Maciek

31.08.2022 21:33

Moglibyście powiększyć parking dla pracowników, bo nie ma gdzie już stawać. A nie, dotrudniaja ludzi a ludzie muszą na wm glass stawać już ostatnio policja była i się dostało nam nowym, ostre słowa szły ze miejsca zabieramy że (usunięte przez administratora) muje jesteśmy następnym razem mandat nam dowala.to zaraz tam mojego golfa na hali będę stawiał. A na parkingu tym za bramą firmowym (usunięte przez administratora) sobie tabliczki z rejestracjami porobili,gdzie wolne były to mazakami dopisali a jak staniesz na kogoś miejscu to teraz kleją naklejki z (usunięte przez administratora)na samochody, niech tylko dorwe tego kawalarza
    Chory system

19.08.2022 22:00

Hah już wymyślili nie akord osobny na, każdego pracownika tylko średnia z cslej zmiany, kpina to co ja bede robil po 150% ktos po 80% i tyle samo zarobi co ja hah wolne żarty. Jedna zlotowka mi sie nie bedzie zgadzać z moim dzienniczkiem i dym zrobię
    Miki

20.08.2022 09:57

Mi się akurat podoba to. Lubię sobie zapalić w pracy, wysrać się. Zawsze jakiś jeleń mi teraz podciągnie wypłatę, mi wiele nie trzeba.
    Buba

22.08.2022 21:11

Na lakierni,to samo. Lakiernik siedzi, dłubie w nosie i jak nie zapomni to dostępie farbę,a pomocnikom odpisuje na swoje konto po 10%normy. On ma 120%,a pomocnicy którzy nawet nie usiądą na chwilę i sprzątają komorę lakierniczą mają po 90% normy.

22.07.2022 14:55

Niemrus

05.08.2022 09:05

Ustala nowe normy to dopiero będzie porządek czasu nie starczy zeby kuwete ze zlomem wyrzucic pot po rowie bedzie lecial a 80% sie nie wyrobi według tych pseudo nowych założeń
    Pip

21.08.2022 16:30

Co z tego że przyjedzie PiP ,BHP czy Sanepid jak wszystko jest zapowiadane z wyprzedzeniem,ostatnio jak był sanepid to kilka dni wcześniej wszystko sprzątano i myto. W dniu przyjazdu nawet pastę do mycia rąk i mydło zabrano z umywalni żeby zlewy pięknie białe i czyste były. Więc po co kontrolę?
    Jurek

18.08.2022 14:09

Przychodzę do pracy, a tu wszędzie paczek nawalone, nic nie wywiezione i o znowu kolejny dzień właśnie stoje i czekam aż zrobią nam miejsce. Pan Mateusz to był wozkowy zawsze byl porządek
    Kinia

21.07.2022 07:48

Dziwna firma przyjęli mnie do pracy wypisałam papiery do umowy a dzień przed rozpoczęciem pracy dostaje smsa że mam nie przychodzić do pracy i nikt mi nie potrafi odpowiedzieć dlaczego tak się ludzi nie traktuje.
    Kinia

22.07.2022 17:45

Teraz to i tak juz bym nie chciała tam pracować. Podpisują z ludźmi papiery a dzień przed rozpoczęciem pracy piszą smsa że jednak nie. Co za ludzie dziwni i nie mówią o co im chodzi.
    Czy?

30.07.2022 23:45

Witam, super że szefostwo organizuje owocowe czwartki
    Proszę

12.07.2022 21:18

Proszę nie kasować opinii, dziekuje.
    W

04.07.2022 22:11

musimy pomagać dla kobiet same sobie krazka nie wrzuca a norma nie ucieknie
    Forming

04.07.2022 14:06

Ja to powiem tak, tylko jedna z tych wszystkich przyjętych kobiet się coś interesuje tym co się w ogóle dzieję, robi z maszyną. Reszta siedzi z założonymi rękami i czeka aż ktoś odwali za nich cała robotę, zero zaangażowania. Teraz trzeba robić swoją normę i jeszcze leniom krążki zmieniać i wszystko pod nos podstawiać. Nie ma jak dobra nagroda.
    Witma

02.07.2022 19:58

Witam chcialem zapytac kiedy grill w tym roku bo nie powiem znow bym se podjadl tak smacznie
    Masakra

01.07.2022 14:21

Masakra takie upały, aż mdleje przy maszynie, a nie ma drugiej przerwy szok. W firmie po sąsiedzku całe lato są dwie przerwy a tu widzę byle dobić pracownika potem nie ma siły nawet na żonę wskoczyć
    Forming

02.07.2022 15:17

Może jeszcze na kolanach prosić trzeba. Sami w biurach klimatyzację założyli w tym roku,a że człowieka pot zalewa i prawie mdleje przy maszynie to mają głęboko w d.... Trzeba tyrać aż się komuś coś stanie i wtedy będzie lament i szukanie winnych
    Tyracz

26.06.2022 18:24

Szkoda gadać, dyrektor wpada o 13.00 i obcina chłopakom z wypłaty za nieporządek, a kilka dni wcześniej podczas wizytacji prezesa każe pracować conajmniej do 13.40... Szuka tylko dziury w całym żeby się do czegoś czepić. Od kilku miesięcy dzieje się coraz gorzej na formingu. Jeszcze niedawno pracowało się całkiem przyjemnie - wiadomo, swoje trzeba było zrobić ale wszystko z rozsądkiem - dzisiaj to ciągłe kontrole, eksperymenty, podnoszenie norm, szukanie na siłę gdzie by tu jeszcze pracownikowi dopie...... Jak tak dalej pójdzie to życzę dyrekcji powodzenia :)
    Pracow...

28.06.2022 21:31

Wszystko co dobre, kiedyś się kończy. Za dużo "umysłowych"i wszyscy chcą się wykazać,a najgorzej na tym wychodzą zwykli pracownicy
    Tyracz

30.06.2022 21:46

Niestety zgadzam się z przedmówcą. To już nie to samo co kiedyś, dzisiaj firma nastawiona typowo na wycisnaknie z pracowników ostatniej kropli potu, i jeszcze troszkę więcej jakby się dało... szkoda, bo zapowiadało się fajnie

23.06.2022 14:14

Spaw

23.06.2022 17:33

Od dzisiaj jeśli polecisz kogoś do pracy i ta osoba przepracuje 3 miesiące,dostaniesz wtedy premię 500zł
    On...

23.06.2022 21:03

Te dziewczyny jeszcze nie jednego przegonią
    Wariat

15.06.2022 14:13

Już firma huczy od nowej afery, wpadł o 13 (usunięte przez administratora)i zaczęła się awantura o porządek na stanowiskach. Mało tego, obcięto pracownikom wypłaty. To teraz pytanie jak ma być czysto o 13 jak do 13.30 ludzie pracują. Takie rzeczy jqk czystość się sprawdza po zakończeniu pracy a, nie w trakcie chyba że chcę się oskubać pracownika jak kure na rosół
    bos

15.06.2022 19:53

Jeszcze trochę i BOSS ze swoimi lizusami sam będzie pracował. Jeszcze trochę będzie w zakładzie więcej "umysłowych" niż ludzi na produkcji.

18.06.2022 10:55

Ja punkt 13.00 dziś zaczynam sprzątać, nie dam się naciągnąć. Najwyżej normy nie zrobię firma dołoży skoro tak trzeba pucować

Zostaw merytoryczną opinię o Corab S.A.