EUROLINE

• Klonówiec
Leszno - Euroline
Wołów - Euroline

3. Opinie o pracodawcach Leszno
  5. Opinie o EUROLINE Sp. z o.o.

Opinie o EUROLINE Leszno

Nie przegap nowości o EUROLINE Sp. z o.o.!

26.03.2023 00:58

Wydaje mi się że brygadziści maja duże premie naliczane od tego co my pracownicy produkcji zrobimy ponieważ biegają poganiają słyszysz tylko szybciej szybciej zapomnieli jak pracowali na niższych stanowiskach na takich jak my życzę im wszystkim tego by wrócili na produkcję . Dodam jeszcze że biegają jak (usunięte przez administratora) zal

15.04.2023 14:39

Szczególnie Pan Brygadzista J. Łysy wydaje mu się że jest właścicielem firmy. Ludzi traktuje jak śmieć dawno powinni go wywalić za (usunięte przez administratora).
    On

03.10.2023 15:36

Z tego co mi wiadomo to aktualnie szukają mistrza zmiany. Skoro niebiescy tyle zarabiają to dlaczego się nie zgłosicie na to stanowisko ?

15.09.2023 12:41

Xyz

25.09.2023 13:01

Na szwalni coraz mniej szwaczek a 3 niebieskie

08.09.2023 06:19

08.09.2023 20:52

Chodzą słuchy, że wchodzą nowe meble,od 18 dwie zmiany

08.09.2023 08:16

Firma kojarzy się z coraz gorszym podejściem do ludzi tam pracujących . Kierownicy i managerowie są neutralni na opinie z strony pracownika. Nie wdrażają pomysły i próśb Dla nich liczy się tylko stołek .... Kiedyś ktoś wyciągnie od nich konsekwencje , i będzie płacz i zgrzytanie zębami ze strachu ...

07.09.2023 10:52

Dopóki kadra kierownicza tzw kierownicy i manager będą traktowali pracę 8h jak wypoczynek i pilnowali tylko swoich stołków nic w tej firmie się nie zmieni. Nikt nie wyciąga od nich konsekwencji .... Że ludzie się zwalniają itd . Ważne by wszystko było po ich myśli a szary pracownik ma robić jak mu zagrają . Nie ważne jak ale masz zrobić. Wysługują się brygadzistami , bo sami nie ogarniają co dzieje się na danym dziale ... Ale premie to należą się tylko im i ich wybrańcom ... Słońcu tyle musieli się napracować .
    Matiu

09.08.2023 17:49

Brak nadgodzin Roboty na których % można robić głównie dają wybrańca Socjal zabrany I teraz umiejętności jeszcze Coś jeszcze zostało co mogą zabrać? Dodatki za procenty

03.09.2023 20:04

Agencyjne są cały czas!!Nas jest coraz mniej!Atrakcyjne wynagrodzenia w tej firmie dają do myślenia!!!!,

05.09.2023 09:34

Zatrudnij to się przekonasz. Na produkcji normy z kosmosu że po pracy nie jesteś zmęczony tylko wyrąbany. To jest praca dla tych co nie mają rodzin bo po pracy pujda spać, a reszta co ma rodziny jeszcze ma obowiązki żeby dorobić do tej nędzne wypłaty.
    Jetto

18.06.2023 07:29

Niedawno (1-rok temu) pisałem że w EL przepracuje do emerytury, wtedy byłem o tym święcie przekonany. Sprawy trochę się skomplikowały, codzienne zderzanie się marazmem, brakiem woli zrozumienia, ignorancją, mnie wypaliło. Obecnie czekam jaka będzie decyzja rekruterów po odbytych 2 rozmowach rek. Po moim odejściu firma z pewnością się nie zawali. Niemniej kilka osób prawdopodobnie pozna w działaniu co znaczy tzw. "Zasada Pereta".

29.05.2023 16:06

Ciekawe co dzisiaj było na zebraniu.,,.jakie podwyżki będą bo najniższa krajowa idzie znowu do góry....

23.05.2023 11:55

Firma tak kiepski stoi że robią jedną zmianę na dps1
    Ukrainczyk

08.05.2023 21:17

Nie płacą nawet najniższej krajowej z godzinowki a premią którą co miesiąc manipulują dopełniają etat.Ale skończy się ten wyzysk ludzi
    Szukam pracy

20.05.2023 08:49

Jaka jest różnica między tym że pracodawca daje minimalna pensje z premia czy bez skoro i tak musi to by te 3490 brutto co najmniej?

20.05.2023 15:55

Nie ma żadnej, ale tu sytuacja była trochę inna. Firma dawała podwyżki do premii i dodatków a nie do godzinowki, przez co z godzinowki nie wychodzi najniższa. Wiadomo że nikt nie zarabia najniższej tylko więcej a jak dostaniesz podwyżkę do premii to raz ja dostaniesz a na drugi miesiąc nie, i tak można kontrolować wypłaty.
    Jacek

09.05.2023 05:43

Kto wymyślił te stojaki na rowery to mistrz świata delikatnie mówiąc utrudniony wyjazd jak dla aut i rowerów a ta furtka to drzwi do lasu teraz czekać na wypadek (oby nie)

18.04.2023 18:11

Dajcie premie jeszcze 2 tys lub więcej za 150% zwyż bo niektórzy jeszcze się nudzą na tych normach

07.05.2023 22:53

Jak dadzą taką premie to co ja będę robił z tą kasą.,... tapetować pokoje dwu setkami
    UGLY TRUTH

15.04.2023 00:35

.Wynagrodzenie zasadnicze, czy pensja zasadnicza to pojęcia, których próżno szukać w Kodeksie pracy. Są bowiem kwestią ustalaną indywidualnie pomiędzy stronami stosunku pracy, a więc taka informacja powinna zostać zawarta w umowie o pracę. Mówiąc prościej, zasadnicze wynagrodzenie to po prostu kwota, którą uzgodniłeś z pracodawcą i została ona wpisana w umowie o pracę, umowie zlecenie czy też umowie o dzieło. Sposób zatrudnienia jest w tej kwestii nieistotny, ponieważ chodzi o to, co zarabiasz wraz z podatkami i składkami do ZUS-u. Dlatego też do pensji podstawowej nie wliczają się: o premie; o dodatki stażowe; o dodatki funkcyjne; o prowizje; o wynagrodzenia za nadgodziny; o nagrody jubileuszowe; o odprawy emerytalne i rentowe. Wynagrodzenie zasadnicze a minimalne Wynagrodzenie zasadnicze a minimalne to nie jest to samo. Wynagrodzenie zasadnicze ustala pracodawca, a jego kwota musi zostać zapisana w umowie o pracę. Co ważne, nie może być ono niższe niż płaca minimalna. Ta z kolei ustalana jest przez Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. W 2023 roku wynagrodzenie minimalne wynosi 3490 zł brutto, co daje 2709 zł na rękę. Natomiast najniższa stawka godzinowa to 22,80 zł brutto, czyli 17,75 zł netto. Chyba nic więcej dodawać nie trzeba kto inteligentny ten zrozumie że pracodawca nas jawnie i bezczelnie (usunięte przez administratora) i robi w uja...dodając premie i dodatki za umiejętności do wynagrodzenia zasadniczego które nie może byc mniejsze niż płacą minimalna ustalana przez Ministra.A że stawki godzinowe nie są adekwatne do tych ustalonych przez rząd względem płacy minimalnej to firma dodaje nasze premie i umiejętności do kwoty brutto placy zasadniczej odciągając tym samym podatki i składki z naszych dodatkowych premi uznaniowych i klamia w żywe oczy się śmiejąc bezczelnie że tak jest prawidłowo...Weryfikacja w toku...

14.04.2023 10:08

Przestój może być wywołany różnymi czynnikami. Dobrym przykładem jest sytuacja, w której w zakładzie pracy następuje przerwa w dostawie energii lub brakuje surowców, które są niezbędne do uruchomienia linii produkcyjnych. Specjaliści wskazują przy tym, że czynniki wywołujące przestój można podzielić na techniczne i organizacyjne. Niezależnie od tego, co wywołuje niemożność wykonywania przez pracowników ich obowiązków, należy wskazać, że ryzyko wystąpienia takiej sytuacji ponoszą właśnie przedsiębiorcy, czyli podmioty zatrudniające. Z tego też względu czasu przestoju nie można pracownikom kazać np. odrobić po godzinach pracy.
    FranekS

13.04.2023 10:57

Skoro weekend majowy wolny ma być to AGENCJE DO DOMU a my Polacy do pracy .Takie było założenie że jak będzie mało pracy to agencja zrobi miejsce

13.04.2023 21:02

Ja mam to (usunięte przez administratora) ja nie będę nic odrabiał w soboty ja też mam swoją dodatkową pracę i nikt nie będzie mi dyktował jakie dni będziemy mieć wolne a kiedy odrabiać. To już się robi (usunięte przez administratora).

31.03.2023 20:39

Ccc

01.04.2023 09:42

Nic nie znikło, zmienił się tylko kierownik.

06.04.2023 21:27

Spoko Gość ma mój szacun. Każdemu powie cześć ,podejdzie poda rękę. Nie jest sztywniak
    M

06.04.2023 17:23

Rano na kartce od wypłaty inna kwota niż na kartce wrzuconej popołudniu, oczywiście niższa. O co tu chodzi?

31.03.2023 07:58

I ludzie na dps 1 stolarnia sami na siebie bata ukręcili . Podziękujmy tym co wciąż mieli za mało .

21.03.2023 22:21

Kto nam zwróci 20 zł premi? Stolarze nawalili pytam się kto???
    Xxxx

20.03.2023 07:40

Czy wiadomo czy zapłacą nam za te dni wolne 6,7,11 kwietnia czy dopiero zaplaca w tym miesiacu co odrobimy?
    XXX

20.03.2023 20:47

Pewnie od razu, jak by nie zapłacili to by nikt nie odrabiał.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EUROLINE?

Kontakt - EUROLINE Sp. z o.o.

Spóldzielcza 51 64-100 Leszno

NIP:6971906775

Branża główna: Meble

10.03.2023 07:57

Xxxx

11.03.2023 15:58

Narzucanie wolnego do odrobienia. Paranoja 6,7,11 kwietnia- nie wolno wypisac urlopu trzeba będzie to odrobić. Niektore działy mają problem z odrabianiem bo nie ma tyle pracy. I co wtedy???
    Hg

14.03.2023 09:44

Firma w obrębie jednego okresu rozliczeniowego, przesuwa dni pracujące, zachowując zasade, że "przeciętny" tydzień pracy ma 5 dni. Co oznacza, że jeśli z 4 tygodni w jednym okresie rozliczeniowym, 2 tygodnie będą 4-dniowe, a 2 tygodnie będą 6 -dniowe, to "przeciętny" tydzień pracy ma 5 dni. I to jest zgodne z przepisami, czy to się nam podoba czy nie
    Szkoda

05.02.2023 20:25

Tapicerzy mają kategorie na które sobie wypracowali bardzo cieszką wysiłkową pracą kategoria Bp 2 Bp3 Bp4 Bp5 i nie zarabiają takiej kategorii bo nie ma szans na to by tapicer który jest wydajny mógł zarobić dobre pieniądze kiedy nie ma na tyle jakich kolwiek stelarzy nie morzna wyrobić 100% a dobrego tapicera stać na 100% wydajności i nie darady tyle wyrobić bo jak są te stelarze i dany tapicer zacznie wysiłkować się przez tydzień a nastepne dni np: już brakuje stelarzy to już jest mniejszy procent i niedarady zarobic kasy .
    xcvb

08.02.2023 17:38

A najlepsze jest to że jak im podniosą normę to nadal robią po 140% :D cud normalnie heh
    Szwajcaria

11.03.2023 17:59

Haha pamiętam było kiedyś takich dwóch "najlepszych" (usunięte przez administratora) i G. co płakali, że normę podniesiono i że nie ma szans tyle wyrobić a zrobili w pierwszy dzień 120%

18.01.2023 21:36

Najpierw Dali wirtualna podwyżkę premi 250brutto i zaraz panie z stoperami wybiegły na zakład bo jak by Dali do godzinowki to tego nie można urabac. Teraz wstrzymali fundusz socjalny niby na rok. Mamy siedzieć w polarach bo oszczędności. Agencyjni na 2 i 3 poziomie już mają tyle co my za 8h lub więcej i nie muszą latać jak polak i tyle potrafić. Z urlopów nas wyrabia do cna bo mogą jeśli urlop jest wcześniej zaplanowany. Chcecie tylko agencje to bd mieć bo w tym roku nikt mądry w tej firmie nie pozostanie.
    Arek

15.02.2023 20:14

Brawa dla rządzących . Pracowałem w tej firmie przez wiele lat , jeszcze za dyrektora P.S i Śp. P.R. Powiem tylko tak , że ten kto donosił , to donosi dalej , ale komu innemu i od samego początku mówiłem , że własną matkę sprzeda dla Kariery. Chciałem podziękować za możliwość pracy i zdobycia doświadczenia , bo to jest najcenniejsze co zdobyłem w Euroline . Powiem tylko tak , że za Bonierów , to była firma w miarę na poziomie i uważam , że działalność powinna wpaść w posiadanie Pana Pawła S. Pozdrawiam Wszystkich Starych Dobrych Znajomych , a pozostałym życzę Mocnego Postanowienia Poprawy
    srtu

18.02.2023 14:00

A jak nie będzie wiosny tylko od razu lato ? :D
    Płacę i kategorie

12.02.2023 15:45

To prawda podstawa powinna być 2700 zł Plus wypracowana premia w kategorji Bp 4 czy Bp 5 Np: 1500 zł jeśli się taką premie wypracuje a jeśli się nie wypracuje to podstawa też powinna być na fiszce 2700 plus premia 1200 zł brutto a oni płacą tak podstawa 2200 a resztę wypracowana premia A stawka godzinowa 20.70 zł na godz tak właśnie płacą

13.02.2023 10:31

Ja mam 19,70.
    FISZTASZEK

12.02.2023 06:31

Sprawdźcie sobie jak najszybciej fiszki macie napisane tak podstawa 2300 a resztę to premia np:700 zl A podstawa powinna być 2700 zł + premia 1200 zł Sprawdźcie sobie dobrze fiszki

12.02.2023 17:55

Minimalna stawka godzinowa od 1.01.2023 to 22,80 czy ktoś ma mniej ???

13.02.2023 09:12

Pp2 godzinowa 17,45
    Cvv

12.02.2023 22:43

Sami do tego doprowadziliscie. Robicie normy 140% Mimo iż brakuje wam towaru. Podniosa normę o kolejne 10% By dać wam 100zl A później i tak zabiorą więcej niż dali. Pracodawca nigdy nie zrobi sobie krzywdy waszym kosztem. Ale skoro pokazujecie że idzie z niczego zrobić wiele tak się kończy . Na lament i pożałowania za późno. Lepsze czasy minely. Nie wrócą już nigdy. Podziękujmy obywatelom innych krajów, w tym zasługa też naszego zarządu firmy Którzy ciągle wierzą że przybysze wsch. uratują ich na stołkach
    Płace

11.02.2023 16:31

Podstawa jest teraz 2700 zł a na fiszkach pracownikow tapicerów napisali tak podstawia 2100 zł a reszte to premia np 600 zł i taką kazdy tapicer ma wypłate co mieciac a teraz pomyslcie co by było na oswrut kto odpowie za takie (usunięte przez administratora) czas pokaze.
    Cvv

06.02.2023 19:33

To że wami rzucają działami wasza zasługa , że dajecie się manipulowac. Agencyjni/magazynierzy pracują bo postawili się , a z was/nas robią pośmiewisko dlatego że zgodziliśmy się na ich propozycje . Albo pracują wszyscy lub nikt Co zarząd wymyśli nowego tylko poklepujemy po plecach że jest fajnie itd. a przy kolejnych wypłatach robią cięcia. Ile osób pisze że się zwonilo lub zwolni. A praca i tak wykonana mniejszym kosztem Więc firma ma się dobrze o przetrwa kryzys, ale wy nie
    Fgh

07.02.2023 09:39

To że idzie magazyn to jest raczej logiczne, przecież ktoś te meble musi wydawać.

03.02.2023 23:13

Jak to jest cała firma miała mieć przerwę od poniedziałku a tu szwalnia idzie DPS1 idzie i agencyjni

06.02.2023 16:25

Cała firma stoi.

06.02.2023 21:26

Parę osób idzie na dps1

05.02.2023 08:07

Cały czas zucaja ludźmi na różne działy bo nie ma ludzi jak (usunięte przez administratora) a potem się dziwią ze na drugi dzień pracownik do pracy niewraca. Czas z kończyć z tym niewolnictwem ale w całej Polsce to już koniec niewolnictwa.
    Bułka

04.02.2023 16:43

Dyrektor potrzebuje takich ludzi do pracy co wykruszają się jak sucha bułka i jeszcze tom bułkę dobia tuczkiem by całkiem się rozkruszyła i żeby został ostatni okruszek. Jak już nie będzie ludzi w tym zakładzie to ostatnie jego slowo to będzie krzyczał wygrałem wygrałem.

26.01.2023 19:44

Brygadzisci są beszczelni w stosunku do ludzi np: z wydawaniem materaialu nie mają dla pracownika czasu zbywają pracownika trzeba sobie samemu wszystko załatwiać nie ma nawet dyskusji z takim człowiekiem zachowanie jak człowiek od puga oderwany zero szacunku kierownicy też zbywają pracowników pracownicy już stracili nerwy do tego zakładu zło za zło.
    Ookjh

01.02.2023 12:23

Wy serio tyle zarabiacie ? Co to za dział ? Nie słyszałem żeby ktoś u nas zarabiał poniżej 3 tys, tapicer.
    Jjj

04.02.2023 01:10

Za 2700
    Szary

30.01.2023 19:53

Jakieś żarty. Musimy składać pozwolenie na krew,tydzień wcześniej,a mogą też odrzucić. Co tu się dzieje. Bezprawie
    Szary

03.02.2023 08:44

Kierownik ustawił termin oddawania krwii - trzeba poinformować 7dni do przodu. Tyle że w Lesznie można tylko 7 dni do przodu zrobić rezerwacje i to nie zawsze się uda.
    Rozwiazanie:

03.02.2023 16:52

Informujesz nawet dwa tygodnie wcześniej że w danym tygodniu idziesz na krew a na szczegóły ma sobie poczekać do udanej rezerwacji i wtedy podajesz dokładny dzień. Informujesz wcześniej? Informujesz. Proste? Proste. Ale fakt że teraz będzie trochę czasu wolnego i się wybieram i tak do inspekcji pracy to dopytam i o to czy regulamin wewnetrzny może utrudniać oddawanie krwi, bo to akurat niezgodne z kodeksem pracy.

31.01.2023 22:38

Ooo

01.02.2023 09:50

Widocznie zarabiają inne pieniądze ;) A uwierz mi, na jednej hali różnica u pracowników dochodzi w wypłatach nawet do tysiąca .
    Zodiak

29.01.2023 16:13

Słabo płacom tapicerom już nawet nie ma całej premi a płacą tylko 2800 zl w dobrej kategorii a wymagają produkcję jakość kosmiczne wymagania dlatego zwolnji się jeszcze 25 tapicerów dany tapicer ma już dość cieszkiej pracy ludzie są załamani takimi słabymi wypłatami dlatego szukają lepszej pracy skura pęka na dłoniach od kosmicznych wymogów.
    Niki

27.01.2023 05:52

Brygadzisci kierownicy traktują ludzi jak swołocz niewspułpracują z ludźmi i niechcą znikam rozmawiać unikają pracownika i niedają sobie rady rozkojarzeni całe życie.
    Kkk

28.01.2023 09:46

Traktuj ich tak samo. Oni się niczym nie wyróżnili w tym zakładzie, mieli tylko większy zapas wazeliny niż inni.

24.01.2023 23:55

Kiero

25.01.2023 10:05

Jaki dział ?
    Tuna

26.01.2023 22:58

On nie wiem, my (3osoby) dps2

26.01.2023 13:30

Agencyjni mają więcej do powiedzenia niż my. Albo bd 12stki albo odchodzę no i mają 12stki. Brawo firma brawo dyrektor że ich bardziej szanujecie od nas.
    X

26.01.2023 22:15

Kto mądry chce pracować 12 h ? Szanujcie się trochę...
    Nie ma roboty

19.01.2023 07:59

Znow firma zabiera ludziom urlopy w lutym od 6 do 10 2023 r. Przeganiaja ludzi z pracy.

23.01.2023 09:58

Według prawa wszystkie dni moga ci zabrać jeśli je wcześniej zaplanują

23.01.2023 16:39

U nas zabiera w sumie caly i kiedy mu się podoba. Już w tym roku zabiera 15 dni, teraz 5 i 10 na dwutygodniowy. Czyli masz całe 5 dni jak nie masz 26 dni dla siebie na rok. Fajnie co?
    Ccc

21.01.2023 14:59

Bez przesady, nie jest tak źle.

Zostaw merytoryczną opinię o EUROLINE Sp. z o.o.