Ricoh Polska Sp. z o.o

Adres: żwirki I Wigury 18A, 02-092 Warszawa

NIP: 5210125578 KRS: 0000209402

Ricoh Polska Sp. z o.o
2 78 103 5 1

Opinie o Ricoh Polska Sp. z o.o

Filtruj opinie po kryteriach:

Maja
 Opinia

@Xxaa, jestem moderatorem forum, dopytuję o wszelkie kwestie oraz szczegóły i staram się aktywizować uczestników dyskusji - taka jest tutaj między innymi moja rola. Dziękuję za Twoją odpowiedź! Jeśli coś się zmieni w firmie, to daj znać na forum - na pewno inni użytkownicy będą Ci wdzięczni.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Maja 28.09.2018 23:06

Jedynie co zmieniło się w Ricoh Polska to kolejne odejścia dobrych kolegów i koleżanek. Same mądre głowy opuszczają Ricoh Polska. Proszę sobie wyobrazić że na koniec września opuściła nas jedna z najmądrzejszych osób pracująca w IT. On był wstanie zrobić wszystko. a jak nie mógł to i tak odnalazł rozwiązanie nawet rzeczy za które nie był bezpośrednio odpowiedzialny Ricoh Polska nie jest już taka sama

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia
@Xxaa 18.10.2018 00:39

@Xxaa, ludzie odchodzą z różnych powodów z pracy, często także z osobistych, niekoniecznie dlatego, że jakaś część winy leży po stronie pracodawcy. Rozumiem, że jesteś obecnie pracownikiem Ricoh Polska. Czy w firmie prowadzone są jakieś ciekawe projekty, przy których pracownicy mogą nabrać nowego doświadczenia i rozwijać się?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Maja 18.10.2018 15:20

Zgadza się , ludzie odchodzą z różnych powodów. Jednakże na tą chwilę ilość ludzi opuszczających Ricoh zbytnio wzrosła... Czy w firmie prowadzone są jakieś ciekawe projekty? Niestety publicznie nie mogę się w takim temacie wypowiadać. Jest sporo zapowiedzi zmian. Smutne jest to że zmiany niekoniecznie podążają w poprawnym kierunku

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia
@Xxaa 18.10.2018 18:11

@XXaa, a o jakich konkretnie zmianach mówisz? Jeśli oczywiście możesz powiedzieć coś na ten temat na forum. Zmiany często są potrzebne - może jednak pójdą w dobrym kierunku? Można się o tym przekonać dopiero jednak, gdy nastąpią.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KSara28
 Opinia
@Xxaa 18.10.2018 00:39

Potwierdzam. Ł......z był świetny. Był profesjonalny w tym co robił. Niestety teraz w Ricoh'u ceni się pracowników tanich i niezadających pytań. Myślałam po zapewnieniach CO, że będzie lepiej ale niestety wyzwania dzisiejszego rynku przerosły menager'ów. Szkoda. Niestety równia pochyła. Życzę powodzenia. Ja już opuściłam ten "zamek".

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia
@KSara28 08.11.2018 21:44

A co mogłabyś poradzić osobom, które jednak chciałyby aplikować do pracy w Ricoh Polska? Jestem też ciekawa, dlaczego uważasz, że w firmie powinna zostać wymieniona kadra zarządzająca. Napiszesz coś więcej na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KSara28
 Opinia
@Maja 08.11.2018 22:21

Osoby chcące pracować w Ricoh niech jeszcze się wstrzymają. Na razie podobno tylko pracują nad zmianami ale nic więcej na ten temat nie wiem i nie chcę się wypowiadać (już tam nie pracuję). Hmm.. a co dalej z tym projektem w którym miały uczestniczyć zastępy ludzi poruszający się żółtymi autkami (tzw. MINIONKI), które teraz notabene stoją w ilości nastu lub kilkudziesięciu sztuk na jakimś parkingu bodajże w W-wie? Takie plany.... TAKI leasing... i na czas mojej obecności "kalafior, bryndza, niewypał". Ci co pracują uczciwie, po cichu - bo są zarobieni, pewnie za to zapłacą brakiem podwyżek - mój przykład. Teraz mam dobrze. Szef widząc mnie na korytarzu wita się ze mną podając mi rękę, wymieni uśmiech , zapyta się jak się czuję i życzy miłego dnia. Tego w Ricoh nie doświadczyłam. Ale też jest wielki PLUS w Ricoh - zwykli, szeregowi pracownicy. To oni pchają ten wózek i jeszcze się kręci. Więcej innym razem, a teraz z uśmiechem i radością lecę do mojej nowej pracy. Powodzenia. KSara28.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zaradny
 Opinia
@KSara28 12.12.2018 09:22

Smutne... Kiedyś firma, w której pracowało się z radością a teraz ludzie tylko myślą kiedy odejść... Niestety management musi się zmienić, w przeciwnym wypadku niedługo połowa firmy odejdzie...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia
@KSara28 12.12.2018 09:22

Podążając za tym, że napisałaś "więcej innym razem" liczę, że powiesz coś jeszcze na temat własnych spostrzeżeń o firmie Ricoh. Firma wspomina, że stworzyła wiele rozwiązań, które zmieniły rynek począwszy od pierwszego na świecie faksu biurowego wysokiej prędkości. Jest to informacja, która budzi zaciekawienie i skłania do refleksji nad zatrudnieniem się w tej firmie. Piszecie o zmianach, które nie do końca Wam pasują w firmie Ricoh. Jednak patrząc na działalność tej firmy, czy nie jest tak, że mimo wszystko pracując tam można wynieść wiele pożytecznej wiedzy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xaxsxs
 Opinia
@Maja 25.01.2019 14:31

Szanowna moderacjo odpuść sobie swoje bezsensowne pytania

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NeLi
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Maja 25.01.2019 14:31

Maju. Dowiedziałam się od kolegów z byłej firmy w której popełniłam pracę () że teraz zarząd próbuje dymnąć wszystkich użytkowników aut. Dowiedziałam się o niektórych nowych zapisach polityki wew aut i BRAWO napewno ona kogoś wkurzy . To kwestia krótkiego czasu, a w RPO PIP zawita. Np. Pracownik nie ma prawa zrezygnować z auta do celów prywatnych a firma go za nie kasuje. Następna groza:. Firma ma możliwość wprowadzania dowolnych zmian w zapisach tego dokumentu, nawet finansowych i UWAGA bez powiadamiania o tym użytkowników - DYSKFALIFiKACJA. Podobno pracownicy mają sami śledzić zmiany w intranecie. ŻENUA ????. Odradzam wszystkim TĘ firmę. Łamią KP nowymi zapisami. Włosy na głowie stają dęba jak dziewczyny mi to odpowiadały. Poczekajcie z aplikowaniem. Może nie zdążą utopić firmy i zmieni się zarząd. Naprawdę szkoda mi byłych kolegów i koleżanek. Oni naprawdę toną. Szkoda.

Pomocna?
Tak1Nie
Zainteresowany
 Opinia
@NeLi 18.04.2019 19:30

NeLi, czy to prawda, że teraz zwalniają handlowców i techników z serwisu? To kto na nich będzie pracował? Z tego co wiem od chłopaków to tam już oprócz rozpierduchy nic się nie dzieje. Podobno mieli jakąś wizytację z zagranicy. Oby wizytatorzy zdążyli zahamować tę degrengoladę i kolesiostwo. A ta nowa stażystka w handlowym czy serwisie - nie wiem? to podobno córka Pani prawnik z kancelarii prawnej Ricoha. J..ek mi mówił że ta Pani prawnik próbuje zmusić do płatności kierowców aut służbowych za usterki na ich autach nie z ich winy. To prawda? Chyba idzie po bandzie jeśli to prawda. Mogą stracić reputację w świadku prawniczym jak przegrają sprawę - kolejną z pracownikiem.

Pomocna?
TakNie
NeLi
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Zainteresowany 08.07.2019 20:42

Postaram się popytać. Może nie wszyscy moi znajomi dali nogę. Daj trochę czasu. Pzd.

Pomocna?
TakNie
Denru
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ricoh Polska dał wypowiedzenie lokalnym dealerom. Jaka jest tego przyczyna? Co o tym sądzicie? Co dalej z Ricoh Polska?

Pomocna?
Tak7Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
RS
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Denru 30.03.2019 21:50

Sharp Polska bardzo chętnie przejmie dealerów Ricoh!

Pomocna?
Tak7Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bożenka
 Opinia
@RS 31.03.2019 04:13

Sharp to brzmi tak bardzo made in China ... :( Trochę wstyd

Pomocna?
Tak5Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dealer
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bożenka 01.04.2019 22:34

Wstyd to być partnerem producenta który dyna partnerów! Nieprawda ?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xaxa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bożenka 01.04.2019 22:34

W obecnych czasach wszystko jest made in china

Pomocna?
Tak1Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewa
Nazwa działu: IT
 Opinia
@xaxa 03.04.2019 23:39

Ricoh produkuje coraz słabszy sprzęt.

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dealer 03.04.2019 01:52

My już dziękujemy Ricoh Polska i przenosimy się do Konica-Minolta Polska.

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kaja
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Denru 30.03.2019 21:50

Wszystkim dają wypowiedzenia, np. informatykom z ponad 20-letnim stażem, handlowcom itp.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KAM KM
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ewa 04.04.2019 03:44

Hahaha lepiej wybrać już się nie da ... Zespół 120 handlowców Konica-Minolta wita 4-setnego dealera KM/Develop na pokładzie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@KAM KM 04.04.2019 14:43

Jakie są warunki przejścia z Ricoh do Konica-Minolta? Z kim załatwiać temat?

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bart
 Opinia
@Monika 04.04.2019 21:15

Cały dział dealerski w Konice złożył wypowiedzenia i przeszedł do konkurencji. Chyba nigdzie tak nie (usunięte przez administratora) jak tam, nawet w Ricohu ...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KAM KM
 Opinia
@Monika 04.04.2019 21:15

Proponuję zadzwonić do źródła tzn. do KM :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Bart 08.04.2019 15:11

Pracownicy Ricoh przechodzą do Sharp, a sprzedaż Ricoh spada.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AB
 Opinia
@Denru 30.03.2019 21:50

Co dalej z Ricoh?! Bul, ból, bul tonę. Statek tonie, ale TeN mostek kapitański nadal widzi ląd, którego załoga już chyba nie zobaczy.

Pomocna?
Tak1Nie
Brahu
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Monika 09.04.2019 09:37

Przejście do Szarp, jest się czym chwalić - jaki wynik zrobili, każdy wie.

Pomocna?
Tak1Nie
Dealer Szcz
 Opinia
@Brahu 26.04.2019 23:27

Raczej jest . Sprawdź dokładnie jaki wynik rok do roku zrobili. Później komentuj

Pomocna?
TakNie1
zioła prowansalskie
 Opinia
@Denru 30.03.2019 21:50

a którym konkretnie ?

Pomocna?
TakNie
Rafalek
 Opinia
@Dealer 03.04.2019 01:52

Bardzo biedni są dealerzy... tacy (usunięte przez administratora), że hej. Na eventy przyjeżdżają dobrymi furami, co i raz grube wakacje, a wszystko na bazie drukarek używanych z Zachodu i serwisowaniu ich na podróbkach z Chin, a potem płacz że producent nie chce dać umowy. Tak jest wszędzie.

Pomocna?
Tak2Nie1
Jacek Placek
 Opinia
@Denru 30.03.2019 21:50

Szkoda ze tak się stało z tak duża Japońska firmą. Każdy producent dba o siebie i KM, i Sharp, i Canon. To są czasy producentów a dealer jest do pozyskania ludów.

Pomocna?
TakNie
Zuzia
 Opinia

Sytuacja w firmie według mnie coraz gorszą. Odeszło znowu kilka wartościowych osób. Zatrudniono nowego dyrektora HR. Chyba management zaczął się bać, że będzie musiał sam pracować. Ale moim zdaniem, ta osoba to kolejna porażka. Wczoraj na wigili firmowej standardowy blabling korporacyjny jaka to wspaniała firma i facet podczas przemowy wypala z tekstem, że powinniśmy się cieszyć bo nam pensje płacą na czas, a w innych firmach rzadko to się zdarza. Słabe naprawdę . Zorientowałam się, że niektóre osoby pracują/pracowały na zlecenie lub własną działalność .

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xaxa
 Opinia
@Zuzia 15.12.2018 23:15

Gdy wyrzuca się ludzi posiadających wiedzę i pracujących kilkanascie lat to swiadczy to tylko o głupocie zarządu

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KSara28
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić management - koniecznie!

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@Iwona, rozumiem, że to stanowisko, o którym wspominasz, to wolny wakat, na który aplikowałaś tak? Czy ten test, o którym piszesz, to któryś z etapów rekrutacji? Jak wyglądały pierwsze? To na pewno będą istotne informacje dla osób chcących starać się o pracę w Ricoh Polska.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Maja 08.10.2018 22:00

Pani Iwona pomyliła firmy, wspomniana rekrutacja z testem dotyczyła Ricoh Business Center w Gdańsku a nie Ricoh Polska

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia

Hej !!! Macie może pytania do testu po angielsku i alfanumerycznego na stanowisko Data Governance Administrator? Odwdzięczę się!! Bardzo proszę :) mój e-mail: iwa-1000@o2.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@Xxaa, wygląda na to, że będzie to sporo ważnych zmian! Daj znać później, jak zmieniło się funkcjonowanie firmy i czy sytuacja pracowników Ricoh Polska uległa poprawie. Czy chcielibyście jeszcze coś dodać na temat pracy w Ricoh Polska? Zachęcam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Maja 21.09.2018 16:01

Maja czy ty moderujesz to forum a może podpuszczasz tutaj ludzi do odpowiedzi? zbyt pozytywnie patrzysz na zmiany. Jesteśmy pełni nadziei że coś się zmieni i będzie dobrze. ... Niestety we wrześniu odeszła lub odejdzie ogromna ilość dobrych ludzi.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@Fredi, jakie stanowisko interesuje Cię w Ricoh Polska? Daj znać, czy zdecydujesz się aplikować do pracy w tym miejscu! @Xxaa, a możesz napisać coś więcej o tych zmianach, o których wspominasz? Mam nadzieję, że będą pozytywne dla pracowników Ricoh Polska!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Maja 15.09.2018 23:37

reorganizacja działu handlowego, zapowiedź zmian w systemie prowizyjnym, zmiany struktury managerskiej i tak dalej

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia

Na (usunięte przez administratora) jest oferta na stanowisko key account managera. A wcześniej była oferta na programistę.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robert
 Opinia

Co takiego sie wydarzyło, że pogorszyła się praca w firmie?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miminka
 Opinia
@Robert 20.06.2018 17:59

Odchodzą osoby po których bym się nie spodziewała, że odejdą. Wiele osób z którymi rozmawiam rozważają odejście (gdy nadejdzie będzie dobra okazja) lub są w trakcie rozmów o pracę. W ostatnim czasie odeszło wiele moich kolegów, którzy byli wieloletnimi pracownikami. A nowi pracownicy długo niestety nie pracują. Rotacja jest ogromna. I najbardziej boli to, że w ostatnim czasie odchodzą osoby związane z Ricoh przez długi okres. A wszystko przez dziwne zmiany z kierowaniu firmą i coraz mniejszy szacunek do pracowników. Lizusy dostaną co trzeba, a osoby niewidoczne, ale ciężko pracujące są nikim.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Miminka 24.06.2018 23:31

Miminka nie wiem czy jeszcze u nas pracujesz. ale pewne zmiany się rozpoczęły. Chciałbym aby było lepiej...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy dysponujecie informacjami o tym, co aktualnie dzieje się w Ricoh Polska Sp. z o.o? Od dłuższego czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami pracy w firmie.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były
 Opinia
@Administrator 08.02.2018 10:06

najlepsi pracownicy poodchodzili w ostatnim czasie a ci co zostali rozglądają się za pracą

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Odpowiadacz
 Opinia
@były 18.04.2018 21:38

Niestety tak jest. Trochę szkoda, ponieważ dawniej było tutaj bardzo miło.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Administrator 08.02.2018 10:06

Ostatnio pojawiła się zapowiedź i pewne ruchy zmian w strukturze firmy. Jak będzie w praktyce to życie pokaże...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@Miminka Czy osoby, które pracują już w Ricoh Polska dłużyszy czas nie mogą jakoś wpłynąć na zmiany, które się dzieją w firmie? Może warto zorganizować jakieś spotkanie z kierownictwem?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxaa
 Opinia
@Maja 25.06.2018 14:25

Pewne elementy zaczęły w Ricoh w Warszawie przechodzić zmiany. Cudowne będzie, gdy się okażą prawdą...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tisem
 Opinia

To bardzo nieprofesjonalne zapraszać na rozmowę kwalifikacyjną, a potem kazać czekać na recepcji w nieskończoność. Niech ktoś przekaże do działu rekrutacji, że czas kandydata jest równie cenny, co rekrutera. Wyszedłem po ponad 30 minutach bezowocnego czekania na królewnę z działu HR. Nie polecam.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Odpowiadacz
 Opinia
@tisem 09.05.2018 10:37

W jakim oddziale / mieście miała miejsce ta sytuacja?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawy
 Opinia

Co się dzieje w dziale handlowym? Od lutego Dyrektor Rafał Sz. pracuje w Sharpie. Co się dzieje w tej firmie? Warto aplikować?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Odpowiadacz
 Opinia
@Ciekawy 05.06.2018 23:35

Kto ma okazje się ewakuuje ;-)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@xxx a jakie według Ciebie było podejście 15 lat temu? I jak to wygląda w takim razie w firmie Ricoh Polska? @od zaplecza ;-) może rozwiniesz swoją wypowiedź? Każdy z Twoich poprzedników dał wyczerpującą wypowiedź, co sądzi o firmie, a z Twojej wypowiedzi nie możemy się zbyt wielu informacji dowiedzieć.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
od zaplecza ;-)
 Opinia

Firma tragedia !!! zdecydowanie nie polecam !!!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
handlowiec
 Opinia

Dzień dobry, Pracuje w ricoh polska od kilku miesiecy z rekruatacji "super bohaterów". Fajnie, że dają samochod słuzbowy, jednak nie jest on na takim poziomie jaki posiadają regularni pracownicy ricoh. warunki finansowe nieciekawe jednak trzeba pamiętac, ze zatrudniają jako "super bohatera" kazdego. Rynek trudny z powodu dużej konkurencji,a niestety ricoh do tanich nie nalezy a konkurencja oferuje sprzet o identycznych parametrach sporo taniej. Na plus moge powiedzieć, ze szefowa i zarazem osoba szkoląca jest na poziomie i potrafi przekazac wiedze. rozmawialem tez z pracownikami o dluzszym stazu pracy i tak naprawdę, klimat zależy od dzialu, najgorzej maja ludzie na sluchawkach, wsparciu, itp. A handlowiec ma duzo stresu, jednak jest tez pewien luz.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marccin
 Opinia
@handlowiec 11.10.2017 00:55

a dlaczego telemarketing, wsparcie ma tak kiepsko? to ile spotkań muszą umówić w miesiącu ?? 20 ? 30 ? 40? Ja pracowałem w toshibie i tam trzeba było umówić 40 spotkań w miesiącu dla handlowców.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin
 Opinia
@handlowiec 11.10.2017 00:55

Nie narzekaj na ceny "super bohaterze". Nie jest wcale źle, u niektórych ceny kopiarek wyższe niemal o 100% i jakoś się sprzedają- patrz Toshiba,Xerox. Dobry handlowiec oferuje teraz rozwiązania kompleksowe i jeśli wie jak to robić, to cena kopiarki nie jest aż tak istotna. Pracowałem w branży u wielu producentów i Ricoha wspominam najlepiej.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ktoś
 Opinia

A co jest nie merytorycznego w wypowiedziach poprzedników? O to co sądze o Ricoh Polska: - długoletni pracownicy zaczynają ochodzić a ci co nie odchodzą mówią, że jeśli się trafi inna robota, to uciekną od razu, - niska płaca, - brak podwyżek, - dyspozycyjność na urlopie, - z jednej strony korporacja, z drugiej czujesz się jakbyś pracował w kiepskiej poslkiej firmie, - brak środków na szkolenia, - rób swoje, nawet 10 rzeczy na raz i na już.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@handlowiec skoro byłeś na rekrutacji w Ricoh Polska to możesz ją szczegółowo ją opisać? Jak wyglądała? Ile miała etapów? Jakie pytania? Jakieś rady dla innych, których ta rozmowa czeka?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
handlowiec
 Opinia

Nie skoda a SEAT Mii - (w sumie to samo) ;-) sprzedaż bezpośrednia czyli akwizytorstwo w pabliku, urzędach itd - konkurujesz z całym rynkiem który jest o wiele mocniejszy np KM, Xerox, Kyocera i wielu mocnych partnerów jak ktoś wyżej wymienił którzy są dilerami od kilkunastu lat i mają dużo niższe ceny. byłem na 2 etapach rekrutacji i było to tak słabe że aż trudno opisać a z tego co się dowiedziałem to zostawili ok 15 osób i od razu dali im umowy do podpisania -- bardzo dziwny ten projekt. Co do samej firmy to różne opinie słyszałem w rynku na pewno jest słaba organizacja i nikt nikim tam sie nie przejmuje, a i jeszcze jedno - pojęcie o sprzedaży i podejście do klienta takie jak było 10-15 lat temu a czasy się zmieniły niestety ......

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxx
 Opinia
@handlowiec 25.08.2017 09:36

Otóż to :-) Podejście do sprzedaży, jak 15 lat temu :-) Stare pierniki u sterów, zasiedziała kadra z poprzedniej epoki :-)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hefa
 Opinia

tego nie wiem, takie rzeczy dowiesz się gdy Cię zatrudnią, wcześniej żadnych szczegółów

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JAAA
 Opinia

kiepsko, a wiesz może ile wizyt dziennie do zrobienia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hefa
 Opinia

tak skoda citigo 3 drzwiowa, zółta, opisana na drzwiach ricoh, takie przynajmiej dostali nowi handlowcy zatrudnieni w kwietniu

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JAAA
 Opinia

skoda citigo? potwierdzone info??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hefa
 Opinia

zatrudnienie przez firmę pośredniczącą a auta dla handlowców to skoda citigo żółta 3 drzwiowa

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hefa
 Opinia

po pierwsze zarobki, jak już pisałem wcześniej, po drugie system wdrożenia nowego pracownika tj okres próbny 3 miesięczny rozpoczyna się jak jeszcze jesteś zatrudniony u poprzedniego pracodawcy, po trzecie żadnych konkretów na pierwszym/drugim spotkaniu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@hefa dlaczego nie dziwiłbyś się odejściom z Ricoh Polska Sp. z o.o? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach w tej firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
telemarketercanon
 Opinia

a jak praca w telemarketingu tzn umawianie spotkań dla działu handlowego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hefa
 Opinia

widzę kolejna rekrutację ricoha na pracuj.pl czyżby zatrudnione osoby w kwietniu im podziękowały? Nie dziwię się.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hefa
 Opinia

około 3 do 3,5 tys brutto podstawa

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Ricoh Polska Sp. z o.o - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej