Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa

Wilczyce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 241 ocen.

Opinie o Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa

Jeden z bezsilnych

Jeśli chodzi o magazyn to tamtejszy kierownik jest życiowym nieudacznikiem. Zniszczył swoje życie a teraz niszczy życie innym pracownikom. Brak umiejętności zarządzania jest widoczny każdego dnia. Nie potrafi logicznie myśleć. Jest ograniczony językowo i jak twierdzą ludzie z wielu działów również umysłowo. Nie potrafi obsługiwać komputera twierdząc że za jego czasów ich nie było (siedział według filmu na YT 23 lata). Komputer, smartfon, prawo pracy i zarządzanie na miarę XXI wieku jest dla niego tajemnica. Pozostał na etapie słuchawki bluetooth będącej na topie kilkanaście lat temu. Mimo to ma o sobie wielkie mniemanie. Nawet mając fakty czarno na białym to i tak powie że to nie prawda i tylko jego zdanie jest słuszne. Ludzie z magazynu masowo uciekają twierdząc że wolą pracować gdziekolwiek byle nie pod jego ,,rządami,,. Na ich miejsce przychodzą osoby z jego grupy religijnej lub z monaru czy też AA. Ich niższa wartość pracownicza i wydajność jest zauważalna lecz są bardziej cenieni niż wykwalifikowani ,,starzy,, pracownicy. Nawet finansowo. Przykro mi ale odradzam pracy w tym dziale. Pani prezes proszę o opamiętanie.

Jest ok.
@zainteresowana 04.01.2018 16:43

Oni już nie pracują dlatego tak jadą po całości!.

Abc
@Jest ok. 04.02.2018 08:59

Z jakiegoś powodu ludzie rozumni stąd odchodzą, a zostają niedołędzy.

D.P

Jak się pracuje na produkcji?, kadra zarządzająca? Coś ktoś ?

P.B

Całe szczęście gwiazda że już tu nie pracujesz bo po Twoich wypowiedziach słychać jaką jesteś płytką, mściwą i bezszczelną osobą. Współczuję innym osobą które będę musiały z Tobą współpracować - nie wiedzą co je czeka.

Love is bjutiful

clarena to poczekalnia dusz... tych zblakanych podatnych na wplywy sekty, tych co czekaja na lepsza oferte pracy i tych co czekaja na rychłą emerture... Sa jeszcze tacy co czekaja na lepsze zarobki, ale tym predzej zycie sie skonczy nim sie doczekaja bo to takie "male chiny" rób normy i ciesz sie ze ci placa, bo wkoncu MIŁOŚĆ, PRAWDA i ODPOWIEDZIALNOŚĆ to najwyzsze wartosci, bezcenne i bezinteresowne. Wszyscy pracujacy w Clarenie o tym wiedza i kochaja za to to miejsce, aura milości unosi sie w każdym dziale tej firmy, a z oddali można ujrzec teczowy obłoczek unoszący się nad firmą, ludzie wala drzwiami i oknami by móc tu pracować, i kochaja p. prezes za to ze daje im mozliwosc pracy i zaprasza na bale, na ktorych mozna poklaskac p. prezes i uronić kilka kropel łez wzruszenia w ujmujacym za serce przemowieniu o milosci i wspòlnie cieszyc sie z sukcesow wlasciciela firmy, ktory ten sukces zawdziecza ciezkiej pracy ludzi, ktorzy godza sie na ten sukces pracowac za milosc p prezes, milosc jest wielka, jeszcze raz wielkie brawa za rosnace slupki wynikow Clareny..oby tak dalej, efektywna praca procentuje miloscią :) PEACE AND LOVE CLARENA

Masochista
@Love is bjutiful 31.01.2018 21:00

To było piękne i jakże prawdziwe. Przecież wszyscy lubimy te łzawe przemówienia Pańci, o tym jak ciężko pracowała na swój "sukces" (oczywiście bez wsparcia finansowego ojca) wiele lat przez kilkanaście godzin dziennie. Pamiętajcie, że pracując za psi grosz, ale ciężko, osiągniecie również dużo :)

Pasiekmistrz

W tej firmie nie zwalnia się ludzi. Oni sami uciekają. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to kłamie i jest rudy. Pozdrowienia dla sekty kierownika. W końcu te klamstwa się na was odbija.

Czcigodny

Nigdy nikogo nie zwolniono. Przynajmniej nie na magazynie. Ludzie sami uciekają. Nawet Ukraińcy. Tam wręcz wciąż brakuje pracowników. Magazyn, IT, konfekcja, produkcja i BOK to działy skąd sie ucieka najszybciej. Niskie zarobki i nie dbanie o pracownika to główne powody. Zarząd twierdzi że najważniejsza jest firma a na samym końcu ludzie. Widocznie zapomnieli ze to pracownik tworzy zakład pracy. Średniowieczne myślenie. To jednak prawda że ryba psuje się od glowy. Nie polecam tej firmy. Szczerze.

:)
@Czcigodny 15.02.2018 21:11

Z IT? Działu w porywach trzyosobowego, gdzie dwóch pracowników jest od dawna i szukają trzeciego pasującego do dobrze znającego się zespołu? Przykład jak ta lala :)

Inspiracja

Firma śmiechu warta . Jeśli ktoś szuka nowych inspiracji do programów typu trudne sprawy, dlaczego ja itp. Warto jest się zatrudnić. Takie rzeczy to mogłoby się zdawać, że tylko w filmach się dzieją . Nieprawdopodobne? A jednak. Tylko po zaciągnięciu inspiracji trzeba się szybko zwolnic bo można w wariatkowie wyladowac. Pragnę dodac, że pracują tam ciekawi ludzie na ciekawych stanowiskach.

Wszechmocny
@P.B. 04.02.2018 08:51

Nikt nikogo nie zwolnił. Wszyscy sami się zwolnili z tego psychiatryka .

Hehe
@P.B. 04.02.2018 08:51

Rudy, Bogu się to nie spodoba jak zobaczy twoje kłamstwa. Nie trafisz do nieba chyba, że już kierownik ci to niebo załatwił.

anonymous

hej zatrudniałam sie tam niedawno ale mój szew jest bardzo wporzadku. Mozna na nim polegac kiedy tylko musze sie zaopiekować moim dzieckiem. Kiedy tylko chce wypuszcza mnie wczesniej. Wystarczy być miłym i sympatycznym i dawać z siebie 110% normy to mozna sie dogadac jak czlowiek a leniwi niestety sa niezadowoleni

Gf
@Mietek 29.11.2017 00:23

Pewnie, jak postawią mi dom, kupią auto i dadzą podwyżke czemu nie hahahaha

P.B.
@Gf 29.11.2017 17:56

Na dom, samochód i wyższą pensję trzeba sobie zapracować.Jak to nazywa większość z was WASZA WiARA nie jest świętym Mikołajem i prezentów nie rozdaje.

Roman

Co wy się czepiacie tego magazyniera? Przecież to swuj chłop, można się z nim dogadać bez problemu a to że nie wspiera złodziejstwa to chyba dobrze. Jeden Ukrainiec chciał mi ukraść telefon ale dzięki czujnemu oku magaziniera została kradziesz wykryta szybko.

S.Z.

Witam jestem kierownikiem i widzę że co nie którzy mają mi wiele do powiedzenia więc zapraszam wszystkich zainteresowanych pracuje od poniedzialku do piatku od 8 -do 16 bywa ze do 22 w clarenie z mila checia odpowiem na pytania .Pozdrawiam .

Dydyński
@MARK 06.12.2017 18:40

Porozmawiajcie z przełożonym kierownika.

A
@Dydyński 08.12.2017 09:16

Z jego dobrymi znajomymi z sekty? :) Nie ma nawet sensu.

ToJa

Ciekawy jest nagly przyplyw pozytywnych wypowiedzi, jakich ti nogdy wczrsniej nie bylo- zwlaszcza w kwestii zarobkow..smiech na sali, bo jak wiadomo nigdzie we Wrocku nie placa tak malo jak tutaj. Wiec zadowolona z zarobkow moze byc tylko jedna pani Magda wiadomo z jakiego dzialu. Ale to tylko jednostka, reszta ta prace traktuje jako przekoczowanie bo zarobkowaniem ciezko to nazwac. To taka poczekalnia zblakanych dusz bo lepszy rydz niz nic.

c
@Dydyński 07.12.2017 10:24

Z zarządem, który stoi za kierownikiem plecami?

Dydyński
@c 07.12.2017 21:05

Tak, z Zarządem. Jak boicie się rozmawiać z zarządem, to z odpowiednim dyrektorem.

Paweł

Wielki pozytyw dla kierownika za mega zmianę!!! Szacun dla człowieka który dąży do celu i go realizuje. Oby wiecej takich ludzi!!!

M.B
@A 05.12.2017 21:58

Masz racje magazyn ma zagrywki przedszkole powiązane z chamstwem jakie wyniósł kierownik z więzienia. A przedszkole pewnie stad, ze nie zdazyl dorosnąć zatrzymał się na etapie przedszkolnym i poszedł to poprawczaka, a później więzienia. Przykre , ze zabiera jedzenie przecież w przedszkolu wszytko wolno jak mu się cos ubrdura to ktoś na zakaz robienia czegos chociaż jest w tym dobry i nie popełnia błędów. Szkoda jeszcse, ze za przekleństwa nie siedzi się na karnym kamiejscu. Kierownik czeka żeby ludzie z monaru wyszli z nalogu i wymieni starych pracowników na swoich którzy będą go uważali za WIELKIEGO PANA magazynu.

Dr
@M.B 06.12.2017 08:53

Wielkiego Pana króla i władce . Zakazy jak w dzieciństwie, nie możesz rozmawiać z tym, tym i tym. Mobbing każdego dnia.

Tomek Clarena

Ten kierownik to spoko gość, morzna ustalić z nim dużo rzeczy i wogóle. Ja się cieszę że udało się na rozmowie kwalifikacyjnej.

Damian
@Tomek Clarena 27.11.2017 11:11

Czego nie wyniesie się ze szkoły polecam uzupełnić słownikiem. Widzę spore ubytki wiedzy.

Dydyński
@Damian 30.11.2017 23:12

To teraz dodaj komentarz merytoryczny, a nie przytyki w stronę ortografii.

Szymon Poparda z domu Koniecpolski

W koncu kompetentna osoba na stanowisku kierownika magazynu a dziewczyny czuja sie bezpiecznie jak nigdy. Nie rozumiem jak mozna robic z czlowieka kryminaliste tylko z powodu kilku niezaplaconych mandatow. Klimat w firmie jest bardzo pozytywny, szczegolnie na magazynie i zamierzam tu pracowac jak dlugo sie da. Zarobki-w okolicach sredniej krajowej, nie ma na co narzekac.

M.B
@P.B. 04.12.2017 14:19

Nasz rudy przyjacielu... Cieszę się, że tak bardzo to Cię rusza. Codziennie pokazujesz kierownikowi, że jest dla Ciebie bohaterem!!! Takich pracowników to ze świecą szukać. BIERNY, MIERNY, WIERNY ;) BRAWO !

A
@M.B 04.12.2017 19:12

Oby więcej takich, oczywiście na miejsca innych ;) Niedługo będą 'sami swoi'..

Anonimowo

Witam pracuje na magazynie od niedawna. Te wszystkie dobre opinie to brednie. Atmosfera jest grobowa . Kierownik nie ma pojęcia o niczym. Widać widoczne grupy . Faworyzuje swoją "rodzinę" chociażby przez pocałunki na dzień dobry, a normalnym ludziom nie potrafi nawet dzień dobry odpowiedzieć.

know how
@Zadowolony z kierownika 28.11.2017 08:54

Do czyśćca trafi ten, który żyje będąc dobrym człowiekiem, a nie ten, kto nauczył się na pamięć kilku linijek modlitwy ze swojej księgi czarów. Zastanów się, czy Ty jesteś dla innych dobry. Spójrz np na to ile osób cię lubi i toleruje. Spróbuj.

Damian
@know how 30.11.2017 20:54

Kolejny komentarz namawiający do spróbowania Waszej wiary? My nawet nie mówimy w co wierzymy, a Wy nagabujecie ludzi? Opinie o religii na stronie opinii o pracy w firmie? Bardzo profesjonalne podejście z Waszej strony, dorosłe.

Magazyn

Witam jestem pracownikiem Clareny i naprawdę jestem zadowolony z pracy jak i płacy ludzie nie skuchajcie bajko pisarzy pewnie jak ktoś jest lewosem to i najlepiej opłacana praca będzie zła .Tu naprawdę jest potencjał można i się rozwijać i nie zle zarobić w dobrym towarzystwie ludzi młodych ambitnych i pełnych pasji .Najlepiej samemu spróbować i się przekonać znam gościa który kieruje bok i jest zaje fajny zreszta cały zespół jest Ok .W całym zakładzie pracy wprowadzane są zmiany dobre zmiany finansowe kadrowe personalne jeszcze raz jeśli nie boisz się wyzwań pracy przyjedź złóż cv i do dzieła .A wszystkim tym ktozy piszą nie prawdę radzę aby się zastanowili bo to co siejesz to i żąć będziesz kwestia czasu .Pozdrawiam .

know how
@Magazyn 14.11.2017 21:58

Proponuję pracę ze słownikiem języka polskiego. Dobra lektura. Proponuję również książkę na temat prawdomówności. Takim komentarzem oddalasz się od swojego czyśćca/raju. Są to kłamstwa drogi kolego.

Andrzej

Opinie są jak najbardziej prawdziwe i rzetelne. Nie ma co ukrywać że Ci którzy się starają są doceniani a Ci co mają lewe ręce to narzekają bo się robić nie chce. Proszę nie psuć opinii zakładu pracy.

know how
@Andrzej 15.11.2017 15:46

To Ty psujesz opinię ludzi, uważających się za myślących. Niestety opinie negatywne na temat magazynu są prawdziwe. Ci, którzy pracują dobrze, ale mają swoje zdanie i nie są wierni kierownikowi, zostają usunięci z załogi. Można mieć dwie lewe ręce, byle być lojalnym i przytakiwać "władcy magazynu". Wówczas można liczyć na poklepanie po plecach. Opinię zakładowi psują takie jednostki jak ty i twój kierownik. To przykre.

Ewelina

Fajna firma dająca perspektywy. Miło się pracuje tutaj, ludzie są uczynni i pomocni szczególnie Ci zza wschodniej granicy. Chętnie będę tu pracować do emerytury jeżeli nic się nie zmieni.

know how
@Ewelina 23.11.2017 21:15

Nie pracuje w tej firmie żadna Ewelina,ale nie w tym rzecz. Firma bez perspektyw. Nie rozwojowa. Dająca tylko nauczkę. Nasi ukraińscy koledzy i koleżanki pracują tam tylko "z braku laku". Traktuje się ich jak bydło. W pobliskiej stajni przerobionej na stajnie nie mieszczą się, mieszkając po kilka osób w małym pokoju. Teraz dołożono im blaszane kontenery z łóżkami piętrowymi. Oczywiście płacą za mieszkanie tam kilkaset złotych miesięcznie, mając skandaliczne warunki (jak sami twierdzą) śpiąc w pokojach z zagrzybionymi ścianami i w chłodzie. Jeśli chcesz pracować tam do emerytury, to z 2100 zł wyjdzie słaba wypłata z pierwszego filaru (niska emerytura). Powodzenia.

Xx

Kierownik już w pierwszym tygodniu pokazał wszystkim jakim jest człowiekiem. Po tej pięknej mydlanej otoczce nie zostało nic. Już w pierwszym tygodniu dał się poznać, małe niewinne kłamstewka na każdym kroku. Obiecywanie gruszek na wierzbie.. Wszyscy powinniśmy się szanować- jego słowa. Więc czemu on nie potrafi uszanować starych pracowników? Szanuje swoich ludzi, którzy od pierwszego dnia pracy dostali umowy na na pewno wyższe kwoty od szarych pracowników. Wszyscy powinni być traktowani na równi, bez wywyższania poszczególnych członków. Podstawowy brak manier, etyki. Takie rzeczy skądś się wynosi, na pewno nie z więzienia. Z dnia na dzień wychodzi z niego coraz większe chamstwo. Nieodpowiednia osoba na stanowisku to mało powiedziane. To kierownik powinien być kompedium wiedzy, pomóc gdy się czegoś nie potrafi zrobić. A on nie wie nic, to jego trzeba uczyć podstawowej obsługi komputera. Kierownik, który nie zna podstaw pisowni prostych słów? W jakim my świecie żyjemy, że to jest na porządku dziennym. Podtrzymuje pomysły pracowników, sam nie wpadł na nic mądrego.Może i się utrzyma na stanowisku dzięki znajomości, może i zastąpi wszystkich na magazynie swoimi ludźmi, którzy są w niego ślepo wpatrzeni. Wszystko po to żeby wyeliminować każdego, kto ma coś słusznego do powiedzenia, kto ma inne zdanie niż on, kto nie jest mu wierny w idei. Samoobrona perfekcyjna, tylko czy to go obrania jako dobrego kierownika? Bo chyba właśnie jest odwrotnie, jak beznadziejnym trzeba być aby tak postępować? Jak bardzo musi się czuć zagrożony na swoim stanowisku, że działa tak radykalnie?

Opl
@Zadowolony z kierownika 27.11.2017 13:03

Nie przeszkadza to tylko mi. Przeszkadza wielu osobom. Co robi teraz? Nie wypowiadam się za innych, ale tylko za siebie. Szanując kierownika za samo stanowisko na jakim jest, traktuje mnie jak największego śmiecia. Niejednokrotnie robię więcej od innych, jak jestem wynagradzana? Niższą stawką na umowie i małą premią? Pomijając SZACUNEK. Wielu pracowało ciężko na to by dostać umowę, a niektórzy dostają ją od tak? Wszyscy wiemy, kto pisze super komentarze jeden po drugim identyczne jak jest super, jaki to wspaniały człowiek. Dla ludzi wierzących w jego chorą wiarę to jest może i super, komentarze z podtekstem religijnym? 'Nikt nikogo nie będzie nawracał' A teraz co? 'Nie lękaj się przyjacielu, jesteś z nami'?

know how
@Zadowolony z kierownika 27.11.2017 13:03

Tołdi nasz rudy kolego "zadowolony z kierownika", zajmij się lepiej pracą, a nie obserwowaniem innych. Gdybyś umiał logicznie myśleć i nie widział swojej szansy w tym tzw. kierowniku, to zobaczyłbyś prawdę jak to wygląda. A może ty po prostu nigdy nie pracowałeś w normalnej firmie mając podobną przeszłość do swojego "księciunia"?

Mania

Ludzie weźcie się za prace a nie za peplanie !!! Nic dziwnego ze piszecie takie bzdury jak nie ma cie co robić!!!

know how
@Mania 30.11.2017 15:18

Nie piszemy tego z pracy. Przynajmniej mamy swoje zdanie, a nie piszemy nic nie wnoszący komentarz. Na tym magazynie jest źle. Kierownik jest niedojrzałym emocjonalnie i ubogim w myśli człowiekiem, który nigdy nie powinien mieć pod sobą ludzi. Niszczy ten dział.

a

Było źle od dawna, naprawdę dawna, ale teraz to co czytam to już jakaś maskara. Co najgorsze to jest prawda. Ktoś robi niezły sabotaż... ktoś super hiperniezastąpiony...

aaa
@a 28.11.2017 21:49

ja też pamiętam, wszystkie te wady kulawego systemu pracy w tej firmie, ale z ciekawości weszłam tu, bo natknęłam się na logo firmy, czytam i pusty śmiech mnie ogarnia... smutne relacje zagubionych pracowników, którzy znaleźli się na śliskim gruncie i dalej żadnych szans na poprawę.. oby już nigdy nie trafić na taką mieliznę..

Zadowolony z kierownika

Zdecydowanie pilecam tego pracodawcę. Wrarzenie robi kąpetencja kierownictwa. Zawsze chciałem pracować w tak profesjonalnym zespole zarządzanym przez fachowców od zarządzania. Pieniądze? Wszystko jest ok, a jak ktoś narzeka to chyba nie umie zarządzać swoim domowym budrzetem. Pozdrawiam kierownictwo. Polecam to miejsce pracy!

anonymous

XXX pokaz L -4 to powiem ci jak masz na imię rozumie ze ciężko się pogodzić z odstąpieniem od koryta kto mieczem wojuje ten od miecza ginie pozdrawiam

Xx
@anonymous 25.11.2017 15:03

Żadna wojna, po prostu wymóg najnormalniejszego szacunku do ludzi co jest podstawą w normalnie działającej firmie, a nawet w codziennym życiu :)

wenden slavic

Zarobki na magazynie to 1600 zł NETTO dla Polaka dla Ukrainców 1600 zł to musi przepracować 12 a do godzin.. w sumie średnia krajowa dobre sobie chyba upadłeś na głowe szymon chyba kierownik

Wino
@wenden slavic 20.10.2017 17:29

Kłamiesz człowieku zarobki min na magazynie to 1900zl +premię 500 a z tego co wiem to od grudnia będzie jeszcze lepiej jeśli ktoś ma wykształcenie podstawowe i dwie lewe ręce to jak może wymagać milionów a po wtóre nikt nikomu nie każe tam pracować.....

Xx
@Wino 13.11.2017 21:35

Chyba 1900 brutto + 500 brutto premii. Z czym również się nie zgodzę.

Klaudia

Chciałabym zapytać jaka jest Wasza opinia nt. pracy w dziale technologicznym w Clarenie?

Zainteresowany technolog
@Nick1 10.11.2017 00:13

To ile osób jest w zespole ? Jak z dostępem do szkoleń? Ile na początek można otrzymać ? Doświadczony zespół czy młodzi ludzi?

dociekliwy
@Nick1 15.11.2017 20:31

Nick1 czemu piszesz w liczbie mnogiej? Jest was więcej? Mam nadzieje że w dziale R&D poza głównym technologiem technology mają więcej doświadczenia niż w dziale ds. Regulacji. Szybko można u was awansować na Safety Assessora Profesjonalne podejście do bezpieczeństwa kosmetyków macie. Koziej by się uśmiał

Jadzia

Chciałabym się odnieść do tych wszystkich którzy tak łatwo oceniają czlowieka. Od nie dawna jestem nowym pracownikiem magazynu i z tego co mi wiadomo to większość ludzi którzy tam pracują są zadowoleni z pracy jak i warunków jakie tam panują. Atmosfera jest bardzo dobra a ludzie życzliwi. Każdy wykonuje swoje obowiazki jak najlepiej co przekłada się na premię. Myślę że negatywne opinie dotyczące kierownika magazynu są grubo przesadzone. Najlepiej oskarżać kogoś a samego siebie wybielać. Za chamstwo, opryskliwość i lenistwo w Clarenie pieniędzy nie zarobisz! Więc opinie negatywne wynikają z zazdrości lub chęci zemsty!!! NIE WIARA życzę Wam powodzenia w nowej pracy bo rozumiem że w Clarenie już nie pracujecie? I jeszcze jedno skoro macie tyle do opisania to chociaż miejcie swój honor i się podpiszcie a nie wrzucacie Nick.

anonim

(usunięte przez administratora)

Agnessa2910

MEGA KIEROWNIK !!! MEGA Przeszłość i MEGA Przyszłość! W końcu odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu!!! GRATULUJĘ PANI PREZES ZA DOBRZE OBSADZONE STANOWISKA. TAK TRZYMAĆ!!!

czy się bać ?

i co myslicie o ostatnim zwolnieniu dyrektora ? bedzie nowa miotła ?

zaskoczony

naprawdę niezwykle wysoki poziom wypowiedzi opiniodawców, wspaniały HR w firmie i wyjątkowo ambitne podejście do przyjmowanych pracowników, aż miło poczytać po latach, gratulacje..

Magda

Ja jestem bardzo zadowolona z pracy tutaj, płacą całkiem nieźle i fajne premie dostaję. Najlepszy jest ten magazynier który mnie bajeruje :* Bardzo fajne dziewczyny pracują tutaj

Krystyna
@Magda 27.10.2017 07:43

A ktory taki miglanc bo znam akurat jednego z nich

Gieroj

Поляки пили на роботі, і ми не можемо, це не справедливо, тому ми приймаємо їх з їди з холодильника. слава україни!

Rafi

Jestem bardzo zadowolony z warunków pracy. Wypłata w terminie. WYSOKA jak na Wrocław i wykrztałcenie nie związane z profesją firmy. W perspektywie szybki awans. Doceniam przyjazna atmosferę w pracy, w szczególności po swoich doświadczenioach w pewnym dużym magazynie na "A" w Kobierzycach.

Adam

W firmie panuje bardzo fajna atmosfera, zarobki są dobre, osobiście dostaję od 700-1000zł premii więc bardzo mnie to satysfakcjonuje. W pracy poznałem fajnych przyjaciół z ukrainy i często z nimi jeżdżę do Kijowa na wycieczki.

od srodka

hej, hej, hej, czy to prawda, że już nadchodzą zmiany i ktoś z dyr wyladuje na dywaniku ?

blisko
@od srodka 25.10.2017 19:15

nie zartuj ? jest nadzieja na zmiany ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nie znana

Tak to prawda. Człowiek nie ma szacunku do drugiego człowieka. Traktuje tylko swoich ludzi, którzy przyszli razem z nim. Ta dwójka co przyszła z nim to tak samo się wywyższają, kablują ciagle do niego na pracowników. Szkoda słów po prostu. Z poprzednim kierownikiem było w stanie się dogadać, z tym nie( tylko jego ludzie z sekty mogą). Dyryguje ludźmi jak marionetkami,

KABEL
@Nie znana 23.10.2017 16:12

Do puki manipulowalas starym kierownikiem to pasowało przyszedł nowy i się skończyło za swoje błędy trzeba płacić a nie obwiniać innych gwiazdo ....

Maja

@vvvvvvvvv a możesz powiedzieć coś więcej o pracy w pozostałych działach firmy? Brakuje na wątku informacji na ten temat, a warto by osoby, które szukają tu informacji o potencjalnym miejscu pracy mogły znaleźć merytoryczne i pomocne opinie.

Miłosz

Dzień dobry, wczoraj byłem na rozmowie kwalifikacyjnej do działu IT. Po pierwsze: brak możliwości rozwoju w tym dziale - zostało mi to powiedziane wprost. Po drugie: zakres obowiązków był przedstawiony niejasno i niejednoznacznie. Po trzecie: osoby rekrutujące były nieprzygotowane i wyglądały jakby im za bardzo nie zależało, o czym świadczy fakt, że najpierw rozwiązywałem test, a później jedno z tam zawartych pytań było mi zadane przez rekrutującego. Po czwarte: zadawałem trochę pytań, m.in. o obowiązki, firmę, kim są osoby zatrudnione, i pani rekrutująca powiedziała mi, że "Zadaj pan tyle pytań. Ja się z czymś takim jeszcze nie spotkałam. To nie ten etap, żebym panu odpowiadała na te wszystkie pytania.". Druga pani dodała potem, że mogę zadać jeszcze jedno pytanie... Najlepiej zatrudnić niewolnika, który nie pyta, nie myśli i podpisze cyrograf w ciemno na pracę, w której spędzi 1/3 życia. Pozdrawiam, Miłosz

Maja

@Lucypiszesz, że oferowane warunki zatrudnienia nie pokrywają się z treścią ogłoszenia. Możesz powiedzieć o tym coś więcej? Co konkretnie się nie zgadza? Czy jest to wyjaśniane podczas rozmowy kwalifikacyjnej?

Lucy

Niestety wszystkie negatywne opinie, są prawdziwe. Dziś się o tym przekonałam. Profesjonalizm - takiego pojęcia nie znają. Z warunków robią tajemnicę. To czego udało mi sie dowiedzieć, to iż niezależnie od zajmowanego stanowiska, zatrudnienie jedt w oparciu o własna działalność gospodarczą. Dla handlowców podstawa na poziomie średniej krajowej, dla Districtow nieco wyższa. Treść ogłoszenia jest bez znaczenia, gdyż i tsk nic się nie zgadza. Strata czasu. Jak to powiedział pan dyrektor- jestesmy prywatna firma. Raczej prywaciarską szukająca zwykłych frajerów.

vvvvvvvvv
@Lucy 05.09.2017 14:25

Trafna konkluzja...i tak jest w całej firmie, w każdym dziale, nie tylko DH...

ona123

Witam, czy te negatywne opinie są nadal aktualne, czy może jednak nastąpiła jakaś zmiana, dzięki której praca w Clarena jest lepsza niż pisano do tej pory. Dokładnie chodzi o stanowisko przedstawiciela handlowego.

Maja

@ExClarena Czy możesz powiedzieć jak wygląda praca w Dziale produkcji urządzeń? Rozumiem, że według Ciebie większość opinii tutaj dotyczy przedstawicieli handlowych. Dlatego też chętnie dowiemy się więcej o funkcjonowaniu innych działów firmy.

Zainteresowany

A stanowisko kierownika magazynu? Może wypowie się ktoś spoza działu handlowego?

ExClarena
@Zainteresowany 22.04.2017 09:14

Kierownik magazynu zmienia się najczęściej. Robota na max na kilka miesięcy :)

Zainteresowany mniej
@ExClarena 24.04.2017 10:35

To podziękuję, z deszczu pod rynnę.... ;)

kandydat

Witam wszystkich, zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko konstruktora-elektronika. Czy jest ktoś odważny kto nie widziałby problemu przedstawić rzeczowo stanowisko pracy/atmosferę w dziale konstrukcyjnym ? Jacy ludzie tam pracują, jak traktowani są inżynierowie. Pracowałem wcześniej w firmie, gdzie wszystko leżało, stanowisko takie samo, ale ludzie...dno. A i opinie na gowork były podobne - w 100% trafne. Z tego co widzę, większość pisze tutaj o dziale handlowym.

ExClarena
@kandydat 04.04.2017 16:09

Opiniami się nie przejmuj, dotyczą głównie przedstawicieli handlowych. Dział produkcji urządzeń to zupełnie inna historia. Warto próbować.

TAnother

Hmmm jutro miałem jechać na rozmowę ale jak patrzę na te wpisy to szkoda wchodzić z deszczu pod rynnę imraczej sobie odpuszczę.

Maja

@ObecnyDH rozumiem, że obecnie pracujesz w firmie jako handlowiec. Czy mógłbyś powiedzieć jaka jest Twoja opinia na temat oferowanych warunków zatrudnienia? Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy Clarena?

NIE NIE NIE

NIE NIE NIE NIE polecam nikomu pracy w tej firmie. Bałagan, brak towarów, zero odpowiedzialność działu wysyłek, księgowego cała odpowiedzialność spada na DH. Pełna odpowiedzialność za należności klientów np.: Wypracowałeś prowizję 5000 zł netto Paru klientów nie opłaciło faktur w terminie na łączną kwotę 3000zł i cała ta kwota zostanie tobie potracona z prowizji więc już zostaje 2000 zł netto do tego opłać ZUS 1200. Już masz 800 zł do tego podatek który musisz zapłacić wiec zostaje jakieś 500 zł za pracę przez miesiąc. Oczywiście firma wypłaci ci pieniądze ale jak klient raczy zapłaci z tym że to DH musi się prosić żeby klient zapłacił bo firma nic w tym kierunku nie robi. Masz też plan do zrealizowania minimalny, który nie jest tak łatwo wyrobić a jak go nie wyrobisz to przez cały miesiąc zarobisz całe 0 zł :) rewelacyjne warunki finansowe Więc jak masz odrobinę rozsądku w głowie to w biedronce na kasie więcej zarobisz

nony

To jest jakaś katastrofa!! Traktowanie ludzi jak oszustów ( DH). NIE POLECĘ nikomu. Wszędzie będę mówić żeby uciekali ludzie !!! I klienci też!!! Nie mam zamiaru się rozpisywać więcej. Sami widzicie wyżej. Paranoja

typek

czy ktos moze napisać jakie mniej wiecej sa warunki na ph, jaka kasa? jakie auto i w jakich godzinach praca

Ghjkl

Ja zanim wysłałam cv też byłam przerażona opiniami. Mimo wszystko wysłałam, żeby sprawdzić co mówią, co oferują. I wiecie co, nie żałuję. Rozmowa 1 etap z regionalnym -bardzo sympatyczny i normalny człowiek , chętnie odpowiedział na różne pytania, 2 etap już z głównym kierownikiem sprzedaży -ale nie było źle. Prace dostałam, auto ok, karta na paliwo, autostrady -koszty pokrywa firma. Ilość wizyt? Ok 20, potem trochę zmniejszyli. Na początku było mi trudno, bo nie znałam terenu, branży -pierwsza praca jako dh. Po ok 1,5 mies już teren był do ogarniecia w ciągu normalnych godzin pracy. Pensja -taka na jaką byłam ustawiona od 1 rozmowy taka dostałam na umowie. Plus co miesiąc jakiś mały bonus (bo premii jeszcze nie wyrobilam). Więc byłam zadowolona. Po okresie próbnym możesz założyć działalność lub być na umowie (masz wtedy inny procent od sprzedaży) ale wszystko widzisz i możesz sobie przeanalizować, bo zarobki innych dh są jawne. Na minus: - akcje promocyjne -rano dostajesz nagle SMS, że jest cały dzień promocja i wyślij to do 250 klientów i jeszcze mów przy odbieraniu tel... trudno było mi to ogarnąć, mogliby dawać znać nam dh dzień wcześniej aby człowiek ogarnął, bo z komórki klawiaturowej max mogłam wysłać 30SMS.. - Olewania reklamacji, - Wredne zachowanie działu sprzedaży -dzwonily po klientach i pytały czy byłam i czy są zadowolone.. I że mają promocje której u mnie nie ma :-) Ja rozumiem, że ktoś siedzi i spr czy jeździmy po gabinetach ale to nie zadanie Pan z działu sprzedaży stacjonarnej. Ogólnie praca ok, ludzie pracują tam długo -narzekali na system prowizyjne, bo się zmienia często podobno dla nich na minus-ja tego nie oceniam, bo nie dotyczyła mnie ta kwestia. Ogólnie atmosfera jest ok. Niestety x powodów prywatnych musiałam zrezygnować, ale gdyby nie to pracowalabym dalej. Więc nie dajcie się wciągnąć w te wszystkie dziwne komentarze. Moim zdaniem zależy od regionu.

Lol
@Ghjkl 26.01.2017 09:24

Na jakim regionie pracowałaś ?

Magda

super że jest to forum:) po przeczytaniu opinii na temat pracodawcy cv nie zostanie wysłane;)

Zostaw opinię o Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa - Wilczyce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clarena sp. z o.o. sp. komandytowa