Atal S.A.
3 19 6 1

Opinie o Atal S.A.

Olx

Jedna wielka masakra , brak szacunku do drugiego człowieka oraz jego czasu . Zapraszają na rozmowę ok fajnie tylko po co obiecują ze się odezwa niezależnie od decyzji czy tak czy nie skoro nie maja na tyle odwagi i szacunku żeby się skontaktować i podziękować kandydatowi.

Julita
@Olx 21.12.2018 17:43

Mógłbyś napisać, jak w Twoim przypadku wyglądała rozmowa kwalifikacyjna do pracy w firmie Atal? Czy poza Tobą były jeszcze inne osoby, które również brały udział w tym procesie rekrutacyjnym? Osoby rekrutujące zadawały jakieś specjalistyczne pytania, czy może była to tylko luźna rozmowa? Proszę o informację, jak to wyglądało.

milena
@Olx 21.12.2018 17:43

Może im umknęło przez ten okres przedświąteczny, ja dostałam od nich telefon że niestety wybrali kogoś innego ale nie poddaję się, akurat kończę studia w tym roku więc może jeszcze się uda przy kolejnym ewentualnym naborze

Julita
@milena 03.01.2019 11:05

Fajnie, że jesteś osobą, która nie poddaje się i będzie w dalszym ciągu próbować dostać się do pracy w firmie Atal. Może Ty będziesz w stanie napisać, jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna do pracy w tej firmie? Pracodawca zadawał jakieś trudne pytania, czy może była to ogólna rozmowa? Odpowiedz, proszę.

milena
@Julita 10.01.2019 13:40

To była ogólna rozmowa jak wiele innych jakie miałam, nie było ani trudnych ani podchwytliwych pytań, zgłoś się do nich, zostaw cv i list motywacyjny, nic nie tracisz a może będziesz miała więcej szczęścia.

Kazia

DNO DNO DNO TOTALNE DNO!!! UWAZAJCIE NAPRAWE NA TĄ FIRMĘ NIE WARTO POŚWIĘCAĆ SWOJEGO CENNEGO CZASU- SRACICIE TYLKO NERWY, POCZUCIE GODNOŚCI I HONORU!!!! TOTALNE DNOOO!

unum
@Kazia 03.10.2018 19:57

co za farmazony! ja tam pracuję od lat i jest OK, fajna duża firma

Nick
@unum 04.10.2018 12:31

Człowieku ty chyba nigdy w tej firmie słowa z Panią Prezes nie zamieniłeś- być może u ciebie jest fajnie ale gdybyś z nią moment popracował zmieniłbyś pracę szybciej niż myślisz. Biuro Zarządu jak i siedziba w Cieszynie- tam ludzie chodzą jak w zegarkach pod jej dyktando. Żadnych zasad i wiedzy na temat zarządzania ludźmi. Nie ma znaczenia czy masz doświadczenie i wiedzę na stanowisko- przyjdzie inna nowa tępota bez kompletnych podstaw i tak dostanie stanowisko wyższe od ciebie w związku z tym każdy kto chwilkę popracuje a chce się rozwijać wie że w tej firmie nie ma na to szans stąd rotacja jest spora, a nawet bardzo duża. W tej firmie liczą się tylko pieniądze człowiek sie nie liczy. Co do atmosfery to większość ludzi ma kije w dupskach i wyżej srają niż (usunięte przez administratora) mają- taka prawda.

Julita
@Nick 07.11.2018 17:45

Twierdzisz, że w firmie Atal panuje duża rotacja. Chciałabym dowiedzieć się, czy w związku z tym firma zatrudnia również osoby młode bez doświadczenia, czy może tylko i wyłącznie pracowników mających doświadczenie zawodowe w tej branży? Myślę, że będzie to cenna informacja dla osób, które obecnie studiują i chciałyby rozwijać się w tym kierunku.

Natalia
@Kazia 03.10.2018 19:57

Pracuję w firmie od 3 miesięcy i jak na razie nie mogę narzekać, atmosfera jest taka ok, wszystko zależy od ludzi z jakimi pracujesz, tylko liczę że z czasem zarobki będą nieco wyższe

Julita
@Natalia 16.11.2018 11:04

Fajnie, że zdecydowałaś się podzielić swoimi wrażeniami po pierwszych miesiącach pracy w firmie Atal. Możesz napisać, jak w Twoim przypadku wyglądał proces rekrutacji do pracy w tym miejscu? Rozumiem, że aplikowałaś na ogłoszenie, które dodała firma? Jeżeli tak to napisz, jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko, które zajmujesz. Zachęcam do odpowiedzi.

Natalia
@Julita 16.11.2018 11:52

Tak, odpowiedziałam na ogłoszenie zgodne z moimi kwalifikacjami więc byłam na 90% pewna że dostanę tą pracę, zwłaszcza że mam doświadczenie, rozmowa kwalifikacyjna była bardzo krótka i rzeczowa, wiedziałam że kiedy spojrzą na cv dostanę to stanowisko bez problemu

Julita
@Natalia 16.11.2018 15:19

Będziesz tak uprzejma i podzielisz się z nami warunkami pracy, które zaproponowała firma Atal? Ciekawi mnie, czy otrzymałaś pełną umowę o pracę oraz jaką stawkę wynagrodzenia otrzymałaś? Składa się ona tylko z podstawy, czy również z ewentualnych dodatków? Twoja aktywność w wątku jest bardzo pomocna.

Tomasz
@Natalia 16.11.2018 15:19

ojej jaka pewność siebie zebyś sie niezesrała czasem z tej pychy ;-) w Atalu akurat najmniej liczy sie to czy masz wykształcenie i doświadczenie więc sądze że pracę dostałaś za twarzowe albo akurat Bromboszcz miał dobry dzień ;-)

Diana

Pracuje w firmie półtorej roku, mam umowę o pracę normalna. Jestem zadowolona ogólnie.chociaż jak na taką dużą bogata firmę to wynagrodzenie mogłoby być większe, bądź chociaż jakieś premie od czasu do czasu. Poza dodatkiem pieniężnym na święta, nie ma żadnych premii. Ogólnie fajni ludzie w zespole w którym pracuje ale zdarzają się wyjątki. Problemy natomiast widzę w strukturze zarządzania, kierownictwa.

Julita
@Diana 24.11.2018 22:48

Jak ocenisz możliwości rozwoju zawodowego pracując w firmie Atal? Czy od półtora roku Twojego zatrudnienia w tym miejscu miałaś może możliwość uczestnictwa w szkoleniach, bądź kursach organizowanych dla zatrudnionych osób? W ogóle firma dba o ten aspekt, czy raczej na takie szkolenia nie można liczyć? Odpowiedz, proszę.

Szukasz pracy?

Julita

@unum, możesz w swoim komentarzu poruszyć więcej aspektów pracy, które można spotkać w firmie Atal S.A.? Najbardziej interesuje mnie to, jak firma wynagradza zatrudnionego pracownika oraz czy atmosfera pomiędzy pracownikami jest dobra. Mógłbyś opisać, jak to wygląda? @Dorota, dziękuję za Twoją opinię na temat pracy w firmie Atal S.A. Zależy mi na tym, abyś przedstawiła jeszcze, czy z upływem czasu są możliwości awansu na wyższe stanowisko? Za Twoich czasów zdarzały się takie sytuacje, że zatrudniony wcześniej pracownik otrzymywał awans?

Tera

Czyli tak jak myślę. Wszystko zależy od filii, oddziału i stanowiska na jakim jesteście. U jednych jest ok i sobie chwalą a u innych... Cóż...

Dorota

Szanowni Państwo czytając ostatnie wpisy odnoszę wrażenie że jest to potyczka personalna a nie rzetelna ocena firmy Atal. Jako już była pracownica tej firmy z perspektywy czasu spokojnie mogę polecić ta firmę. Najważniejsze jest to że jaka sobie ustalisz stawkę na początku taka będą Ci co miesiąc przelewać. Jak się zaangazujesz w pracę docenia Cię i dostaniesz podwyżkę. Jako dodatki są karta multi sport tylko dofinansowania, kasa na święta czy też grupowe ubezpieczenie. Pracy i ciśnień jak wszędzie w końcu dziś szybko zarabia się pieniądze. Ale żeby nie wyglądało że piszę to dział Pr Atal to wracając już do pojedynku osobowego to wpisy o Pani Prezes są w 100% prawdą. (usunięte przez administratora)Jeżeli już piszę osobowo chciałabym dodać że praca we wrocławskim zespole była super i moim zdaniem jest to zasługa dyrektora. Dzięki niemu działy między sobą się za bardzo nie kłócą a rozmowa i doświadczeniem potrafi wyciągnąć z człowieka to z inni krzykiem, przymusem czy nakazem.

Julita

@Grzegorz, 4 lata pracy na rzeczy firmy Atal S.A. to spory okres, więc na pewno masz dużo doświadczeń związanych z tym miejscem pracy. W swoim komentarzu jednak zarzuciłeś pracodawcy przestępstwo, jakim jest mobbing. Z racji tego, że wypowiadamy się na forum publicznym, to chciałabym, żebyś uargumentował swoje zarzuty i przedstawił sytuację, które rzeczywiście występują w tym miejscu pracy. Czy możesz opisać również jakie plusy dostrzegłeś, pracując tam? @Kazia, Twoja wypowiedź na chwilę obecną jest bardzo ogólna, więc chciałabym, żebyś ją uzasadnił. Dlaczego tak uważasz? Twoja opinia jest bardzo negatywna, więc chciałabym poznać powody i czynniki, które wpłynęły na taką wypowiedź.

Julita

@Inna, dziękuję za odpowiedź. Czy jesteś w stanie napisać, jak wygląda poziom wynagrodzeń, który oferuje firma Atal S.A. swoim zatrudnionym pracownikom? Interesuje mnie, czy firma odpowiednio wynagradza osoby zaangażowane i rzetelnie wykonujące swoje obowiązki. Napisz, jak to wygląda.

Julita

@Inna, czy w firmie Atal S.A. występują systemy motywacyjne, które motywują pracowników do bardziej wydajnej pracy w ciągu dnia? Jak wygląda zakres obowiązków zatrudnionych pracowników? Bez problemu można się wyrobić z powierzonymi obowiązkami? @anonymous, dziękuję za Twoją opinię na temat tego miejsca pracy, czy możesz napisać, jaki rodzaj umowy oferuje firma Atal S.A. nowo zatrudnionym osobom? Można liczyć od początku na umowę o pracę, czy raczej na początku pracy w firmie należy spodziewać się umowy zlecenia? Opisz, jak to wygląda. @Maciek, dlaczego tak krótki okres czasu pracowałeś w tej firmie? Co było powodem Twojej rezygnacji z pracy u tego pracodawcy? @aleksander, o jakiej prowizji piszesz w swoim komentarzu? Wyniknął jakiś konflikt pomiędzy Tobą, a szefostwem firmy Atal S.A.? Przedstaw bardziej szczegółowo opisaną sytuację.

Inna
@Julita 30.08.2018 12:31

Z systemów motywacyjnych jest tylko karta MultiSport. Chyba, że są inne systemy motywacyjne dla wybranych osób ale o tym mi nic nie wiadomo .Zakres obowiązków znacząco różni się od tego na jakim stanowisku się pracuje. Znam część osób z innej filii, i niektóre mają faktycznie problem . Mysle ze to problem złego zarządzania w danej filii ale nie mnie to oceniac ;)

Terri

W moim oddziale firmy nie narzekam na pracę. Wiem że w każdym mieście wygląda to różnie, bo wszystko zależy od kierowników, pracowników i na pewno wszędzie nie jest tak samo. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to też nie ma źle. Wypłaty zawsze na czas. Wiadomo, że z czasem i dłuższym stażem pracy można liczyć na więcej i lepsze warunki niż początkujący.

Maciek

Ja w Atalu pracowałem jako inżynier przez 3 miesiące w Poznaniu. Super ludzie z biura, gorzej było na budowie. Trzebasię było parę razy przejechać żeby się nauczyć. Kierownik wymagający ale chętnie wróciłbym pod jego skrzydła. Trochę płaca mogłaby być większa jak dla inżynierów ale ogólnie spoko. Czasami się zostawało po godzinach, 1 raz w miesiącu sobota. Gdybym się z górą dogadał to bym pewnie tam do dziś pracował.

Witek

Nie liczmy pieniędzy nie swoich. Jeśli firma płaci to o co chodzi?

anonymous

Widzę, że dość tutaj ubogo w komentarze (przynajmniej ludzi, którzy faktycznie w tej firmie byli), to się trochę rozpiszę. Pracowałam dla ATAL S.A. jakieś dwa lata. Zmieniłam pracę, bo chciałam pracować w nieco innej dziedzinie. Zarówno jak pracowałam, jak i z już z perspektywy czasu uważam, że to był bardzo fajnie spędzony czas. Co nie znaczy, że pracy było mało (nie scrollowałam facebooka). Pracodawca daje dużo zadań, ale jednocześnie swobodę. Można tam zdobyć spore doświadczenie. Byłam przekonana do produktów, które miałam oferować – i to ułatwiało pracę. W ogóle sporo osób pracujących dla ATAL zakupiło mieszkanie u tego dewelopera lub chciałoby. Nikt nie kazał mi tam naginać prawdy - co niestety nie zawsze jest takie oczywiste. Dyrektor Wrocławia (jednocześnie Poznania) – super. Lubią go wszyscy pracownicy. I myślę, że to głównie dzięki niemu mieliśmy świetną atmosferę, mimo że trudni klienci / błędy raz na jakiś czas się zdarzały. Mogliśmy na niego liczyć. Także pan prezes oraz moje przełożone byli bardzo sympatyczni. Jak się zdarzał jakiś błąd pracownika, większy problem, to zamiast drzeć japę, zastanawialiśmy się nad rozwiązaniem. Ogólnie fajni, głównie młodzi ludzie. Zarobki raczej przeciętne (może się już to trochę zmieniło), ale myślę, że ich wysokość często była adekwatna do rodzaju wykonywanej pracy. Nikt nigdy nie kazał mi zostawać po godzinach, raz na pół roku pracowałam w sobotę albo niedzielę z powodu targów mieszkaniowych (odpłatnie, choć bez szału). Ja akurat wiodłam tam bezstresowe, wygodne życie. ATAL dość często szuka nowych pracowników, ale głównie dlatego, że firma się rozwija. Wielu pracowników pracuje tam od wielu lat – to też o czymś świadczy.

Ulka

Może przy braku na rynku pracy fachowców firma podniesie wynagrodzenia?

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi ciekawostkami o Atal S.A.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Inna
@Administrator 28.04.2018 17:18

Ja pracuje od roku, i wg mnie wszystko byłoby super gdyby było więcej pracowników i większe place. Bo ludzie są super, tylko czują się niedowartosciowani.

Witold

Idealnych firm nie ma to każdy wie ale pracowników też nie ma idealnych.

U

Bardzo chwale sobie pracę w tej firmie.

Jarek

Widać ewidentnie , że konkurencja chce oczernić firmę.!! Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Xyz

Słabo płacą, brak mozliwosci rozwoju zawodowego, brak szkoleń, praca dobra dla osob ktore wkraczają na rynek pracy czyli dla absolwentow.

A.

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Atalu. Można się wiele nauczyć, u mnie w oddziale firmy akurat jest przyjazna atmosfera. Jednak wiem, że różnie to wygląda z tym porządkiem w poszczególnych filiach

Julita

@kasa czy pracujesz obecnie w Atal S.A.? Czy masz jakieś złe doświadczenia związane z pracą w tej firmie? Czy ktoś jeszcze pozostawi swoją opinię na temat pracy w firmie? Pamiętajcie, że każde stanowisko pracy jest inne i różni się warunkami pracy.

kasa

tylko kasa, kasa ludzi brak

Julita

@była rozumiem, że atmosfera Ci nie odpowiada. Niestety na to wpływu raczej nie mamy. Różni ludzie się zdarzają w pracy. Można liczyć jedynie na to, że kadra się zmieni. Czy coś jeszcze nie podoba Ci się pracując w Atal S.A.?

anonim

(usunięte przez administratora)

Oli.

Niestety widać po ciągłych ogłoszeniach na to samo stanowisko w Krakowie, że coś tam jest ewidentnie nie tak

qwerty

Nie szanują pracowników, kierownictwo niestety nie ma pojęcia o zarządzaniu. Szefostwo u góry nie wie co się dzieje, liczy tylko kasę. Nie polecam.

ba
@qwerty 24.03.2016 20:23

firm rodzinna (szefostwo + ich dzieci) reszta ich nie interesuje, kilkakrotnie potrafili się podle zachować (zwalniać/nie przedłużać umowy) kobietom, które urodziły dziecko. Zgadzam się, dla nich liczy się tylko kasa.

polipka

a mnie interesuje u nich zatrudnienie na stażu w sprzedaży mieszkań. czy coś płacą za taki staż obecnie?

anonim

Atal

king

ktoś może wie jakie warunki płacowe w W-wie ? jako asystent ds. sprzedaży

gosc

Mam pytanie ostatnio znowu poszukują obsługi do sprzedaży mieszkanek w Katowicach , mieszkań za drogich i wykonanych z kiepskich materiałów na dodatek przy przelotówce ul. Lotnisko proszę mi powiedzieć po jaka cholerę osoba ta musi znać angielski ?

asd

No ja niestety nie polecam, atmosfera może i zabawna ale fałszywa, sztuczna. Nigdy sie nie wie kto Cie próbuje w cos wkopać, pracy od kopa, praca po godzinach, niska płaca

Zostaw opinię o Atal S.A. - Cieszyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atal S.A.