GUILLIN POLSKA

• Bogusławice

3. Opinie o pracodawcach Oleśnica
  5. Opinie o GUILLIN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o GUILLIN POLSKA Oleśnica

Nie przegap nowości o GUILLIN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

11.07.2024 20:52

Ryba psuje się od głowy. Może wszystko wyglądało by inaczej, gdyby kierownikami byli liderzy z krwi i kości, a nie "Panowie" z batem w ręku. Ludzie to nie maszyny. Tam nikt w pracowniku nie widzi człowieka, tylko cytrynę, którą trzeba wycisnąć do ostatniej kropli. Nie polecam tej pracy. Upał, ciężary, pośpiech, najniższa krajowa, 3 zmiany.

13.06.2024 19:28

Praca jest ok, problem to osoby które nie szanują się wzajemnie .Pomaganie innym,zamiana na przerwę czy do WC to porażka . Kierownik stoi i nie pomoże.. Pani która pali,często potrafi odejść od maszyny i pójść zapalić. Osoba obok jest zmuszona do podwójnej pracy. Brak reakcji przełożonych. Nie stosowanie się do przyjętych zasad dot. pracy.Panie potrafią być złośliwe. Odradzam.

11.06.2024 15:05

Nie polecam pracy na produkcji, kobiety traktuje się gorzej (usunięte przez administratora) Ostatni pomysł kierownictwa jest taki, aby nie zamawiać dodatkowych osób do zmiany na przerwę, ale żeby też nie wyłączać żadnej maszyny, aby kobiety mogły się na tą przerwę pozmieniać. Na skutek tego kiedy jakaś kobieta idzie na przerwę, inna wykonuje pracę swoją oraz koleżanki, albo mogą nie iść na przerwę. Na zebraniach tylko gadają i nic z tego nie wynika. Praca w upale ponad 30 stopni i tyrają za 2 osoby bo zlecenia ważniejsze niż człowiek. Brak słów by to opisać.
    Pracowniczka

12.06.2024 17:47

Potwierdzam, gorąco a nawet nie ma lata, wszystko na tempo nie ważne czy ludzie dają radę czy nie. Żeby jeszcze jakaś dobra kasa z tego była. Porazka

13.06.2024 07:09

Drogie Panie, pora zmienić pracę. W tej firmie nie ma już nawet wizji poprawy warunków. Każdy człowiek traktowany jest tam jak liczba i nikt się z tego wami nie liczy. Odejście z tej firmy to była jedyna z lepszych decyzji, dopiero po zmianie pracy widać gołym okiem w jakich okropnych warunkach trzeba tam pracować i do tego męczyć się z chorym kierownictwem.
    Ktos

04.06.2024 19:35

To prawda zakład w Oleśnicy to tragedia odkąd przyszedł nowy dyrektor. (usunięte przez administratora) strach przyspieszanie maszyn , dyrektor liczy czas operatorkom nie da się pracowac wiecznie problem nawet do toalety nie mozna wyjść bo liczą ile czasu tam spędzasz a że możemy sobie kupić pampers brak słów... hajs to najniższa krajowa a robisz na 3 zmiany nie polecam....!

05.06.2024 13:06

a ja słyszę ze tam tak cudownie :)
    Chętny

26.01.2024 17:38

Witam. Chciałbym się zorientować jak wygląda praca na produkcji. Jaka jest atmosfera na tym wydziale? Pozdrawiam
    hmm

23.05.2024 20:19

Pracowałam tam 10 lat tym zakładzie kiedyś było super co do wypłaty może wiele do życzenia. Kierowniczkę mieliśmy super chodź znalazła się taka co chodziła do dyrektora i nie wiem co dawała ale została kierowniczka obecnie rozkłada towar w biedronce po tym jak dyrektor odszedł. Jest jeszcze jednak jedna Pani co z panem T.H siedzi po ciemku po zmianie i też chyba s(usunięte przez administratora) czy co ….a pan kierownik wierzy we wszystko co mu powie a co jedynie robi to spr monitoring więc nie polecam tam pracować nie ze względu na ciężkość pracy chodź lekko nie jest ale na atmosferę w niej a jak już macie chcieć tam iść to omijajcie zmianę C tam same kable i konfidenci po trupach do celu i kończą w biedrze na drugim etacie
    z urzedu

30.05.2024 00:25

czyli czasem zostaje ponad norme i nikt za to nie zaplaci??? masakra
    Zaciekawiony

29.05.2024 20:20

W jakiej branży działa firma? Myślałem że w spożywczej skoro na stronie są opakowania do żywności a w ogłoszeniu na koordynatora widze logistyka/transport/spedycja. To w końcu w jakiej???? I na jakim dziale ta praca??
    Praca

16.05.2024 17:21

Czy do pracy na produkcji, trzeba mieć doświadczenie?

17.05.2024 13:27

Lepiej omijać firmę szerokim łukiem, pewnie wezmą Cię bez doświadczenia ponieważ brakuje rąk do pracy po zwolnieniu operatorów. Tragiczne warunki pracy, brak jakiegokolwiek dialogu z przełożonymi i śmiesznie pieniądze jak na aktualne czasy.
    Oluś

11.04.2024 07:31

cześć. Widziałem w ofercie dla operatora technicznego wzmiankę o gotowości do nauki oraz to, że występują szkolenia podnoszące kwalifikacje. co może wchodzić w ich zakres i ile czasu zabierają? Nie ma dodatkowo jakichś kursów, przy których podpisujesz lojalkę?

17.04.2024 08:59

Szanowni Państwo, mając na uwadze sytuację w naszej firmie, z powyższych odpowiedzi wnioskuję, że nie są to nasi obecni Pracownicy. Wdrożyliśmy procedurę onboardingu, ponieważ zależy nam na osobach, które do nas przychodzą. Cenimy odpowiedzialność i zaangażowanie, jak również chęć rozwoju. Przykro mi, że osoby tu się wypowiadające miały takie doświadczenie (o ile jest ono prawdziwe), mając na uwadze przebieg obecnych procesów w firmie, zakładam jednak, że już ich z nami nie ma. Jako firma mocno stawiamy na komunikację - osobiście biorę udział/pośredniczę w rozwiązywaniu zgłaszanych problemów, które przecież zawsze miedzy ludźmi występują. Nawet jeśli pojawiają się niejasności w procesie onboardingu, staramy się je na bieżąco wyjaśniać. Jednak jeśli ktoś nie chce rozmawiać, to niestety nie jesteśmy w stanie pomóc, o ile sami nie zaobserwujemy, że coś się dzieje. Jestem jednak zobowiązana sprostować to, co przeczytałam powyżej - nikt nie wymaga cudów i każdy z naszych kierowników zdaje sobie sprawę, że żaden nowy Pracownik nie jest w stanie natychmiast nauczyć się wszystkiego. Nie ma więc możliwości, aby wymagać od kogokolwiek aby był wirtuozem swojej pracy już na okresie próbnym. Nawet jeśli z przyczyn niezależnych (kolega z zespołu się rozchoruje, lub ktoś weźmie urlop na żądanie) nowy Pracownik zostaje sam, może liczyć na wsparcie przełożonych i ich świadomość, że przecież jeszcze nie potrafi wszystkiego. Maszyny różnią się nie tylko w działach ale i między zakładami zarówno jakościowo jak i ilościowo, zatem na każdym dziale proces wdrożenia wygląda inaczej. Nawet jeśli zdarzy się nam coś nieprzewidzianego, zwykle staramy się wyciągać wnioski na przyszłość - dotyczy to całego procesu: od rekrutacji, poprzez wdrożenie, planowanie rozwoju, oceny pracownicze, pracę z kierownikami, operatorkami, operatorami, ustawiaczami, magazynierami itd. Praca na produkcji nigdy nie jest lekka, o czym raczej wszyscy wiemy i zwykle nie jest to praca w zaciszu i klimatyzacji (no chyba, że ktoś pracuje w chłodni...), nigdy też każdemu się nie dogodzi - ale jeśli Pracownik jest odpowiedzialny i zaangażowany, to staramy się go doceniać (mamy do tego różne narzędzia, m.in. premie). Staramy się również (w szczególności latem) znajdować rozwiązania, które łagodzą skutki upałów (dodatkowe przerwy, zraszanie, wentylatory, obecnie inwestujemy w nowe nawiewy) a jeśli chodzi o hałas, to na hali produkcji wymagane jest noszenie zatyczek do uszu. Zakładam, że osoby, które z nami współpracują rozwiązują problemy na miejscu, wiedzą do kogo się z tym udać i nie muszą uciekać się do wylewania swoich frustracji za pośrednictwem GoWorku i to anonimowo, gdzie nie jesteśmy w stanie w żaden sposób zareagować, aby im pomóc (np. trenerów mamy kilku, mamy różne działy i zakłady w różnych miejscowościach). Jeśli jakiś wniosków pracowniczych nie możemy rozwiązać, dotyczą one zwykle standardów BHP lub BRC, które są dla nas nadrzędne, ale taka informacja zwrotna również się do Pracowników pojawia. Osoby zainteresowane pracą zapraszam do złożenia aplikacji i w razie zaproszenia na rozmowę rekrutacyjną, do uzyskania odpowiedzi na pojawiające się pytania. Z poważaniem, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

20.04.2024 13:50

Dzień dobry, Dziękuję za informację zwrotną dotyczącą mojej osoby a w zasadzie warsztatu mojej pracy. Nie ukrywam, że zastanawiałam się, co mam Pani/Panu odpowiedzieć, bo rzeczywiście zaskoczyła mnie ta wypowiedź. Pomijam wykształcenie, bo nie ma tu ono absolutnie znaczenia. Zacznę więc może od tego, że jeśli rzeczywiście miała miejsce kiedykolwiek taka sytuacja, że nie dałam Pani/Panu dojść do słowa (czego sobie nie przypominam, ale skoro wybrzmiała taka uwaga, to zakładam, że tak się stało) to oczywiście przepraszam. Nie uważam, że jestem idealna ani że mam idealny warsztat pracy – wręcz przeciwnie: za każdą informację zwrotną jestem wdzięczna, bo mogę dalej się rozwijać. Kluczem jednak do zmiany jest konstruktywny feedback, czego tu niestety zabrakło. Maniery obowiązują obie strony - jeśli nie wiem z kim rozmawiam, nie wiem wobec kogo postąpiłam niewłaściwie ani w jakiej sytuacji – nie mogę więc tego naprawić. Kwantyfikator typu: „ciągle” sugeruje, że nie odstępuje mnie Pani/Pan ani na krok i jest świadkiem każdej mojej konwersacji, co jest oczywistą nieprawdą. Jestem osobą z imienia i nazwiska, tu na GoWork również, co jak Państwo widzicie nie zawsze jest łatwe, ale przynajmniej mój korespondent wie, z kim pisze, czego nie mogę powiedzieć odwrotnie. Zatem oczywiście biorę sobie Pani/Pana wpis z wdzięcznością do serca i będę jeszcze bardziej uważna na mojego rozmówcę (tego nigdy za mało), jednak mam też prośbę, o ile Pan/Pani u nas pracuje, aby na przyszłość zdobyła się Pani/Pan na odwagę cywilną i powiedziała mi o swoich odczuciach wprost po spotkaniu – jeśli mogę coś zmienić w sobie na lepsze, będę starała się to zrobić. Taki układ jest po prostu uczciwszy a ja będę miała pewność, że dana sytuacja zaistniała naprawdę i nie będę miała podskórnie wrażenia, że opisana tutaj uwaga jest wynikiem czyjejś frustracji i po prostu tzw. „strzałem”, bo przecież anonimowo można napisać wszystko a potem czekać jak to się rozwinie. Chciałabym też poinformować, że na wszystkie kolejne wpisy, niezależnie od ich tematu, będę mogła odpowiedzieć dopiero po 29 kwietnia z powodu mojej nieobecności. Na koniec raz jeszcze dziękuję za uwagę i życzę dobrego weekendu, Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska
    Były

19.04.2024 20:50

Witam. Niedawno zakończyłem pzygodę z ta firmą. KIedy sie zatrudnilem było całkiem ok. Dział sie rozwijał, mało maszyn było kiedy się szkolić. Potem tylko gorzej i pod górkę. Im więej maszyn tym więcej pracy. Brak czasu na szkolenia nowych wdrażających się pracowników. PO ok tygodniu majac podstawową wiedzę jesteś rzucony na 5 maszyn. Dytektor wie wszystko o wszystkim, nie przepowiesz mu nieczego. NIe ważne ile operator jest w stanie obsłużyć, jest to nieistotne, ważne żeby liczby się zgadzaly. Generalnie operator traktowany jak kolejna liczba. Potrafisz obsłużyc tyle maszyn dasz rade i więcej. Nie polecam.

27.03.2024 21:50

Myślę nad aplikacja na tego operatora, przyznam jednak ze na 3 zmiany jeszcze nigdy nie pracowałem. Jak udało się wam z tym przestawić w praktyce? Zastanawiam się czy w pierwszym miesiącu będą jakieś fory?

31.03.2024 15:26

Jeśli chcesz pracować w toksycznym środowisku gdzie każdy patrzy żeby zrobić Ci pod górkę to śmiało aplikuj ????

19.04.2024 08:16

Dzień dobry, dziękuję za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Odpowiadając na pytanie: zarówno w Oleśnicy jak i w Niepruszewie praca na produkcji jest 3-zmianowa: pierwsza zmiana praca w godz, 6-14, druga zmiana w godz. 14-22 i trzecia zmiana w godz. 22-6. Pracujemy od poniedziałku do piątku. Zmiany są planowane tygodniami, czyli przez jeden tydzień roboczy przychodzi się na jedną zmianę, a po weekendzie na kolejną zmianę. Wyjątkiem jest dział ekstruzji, gdzie obowiązuje system 4 brygadowy i praca jest również w weekendy (praca w ciągu: 6-18,18-6, dwa dni wolne). Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska
    Gość

17.04.2024 17:27

Witam, mam pytanie: czy obecnie w firmie wypowiadacie lub wypowiadaliście umowy o pracę ze zwolnieniem ze stosunku pracy a jak tak w jakich przypadkach?
    zwolniony

19.04.2024 15:43

ciągle zwalniają za byle co od kiedy jest nowy dyrektor
    Beata

25.03.2024 15:19

Witam. Jaką jest stawka na start na produkcję w państwa firmie z 17 letnim doświadczeniu pracy na lrodukcji
    zainteresowana

27.03.2024 05:02

nawet widelki są tajemnicą???

27.03.2024 09:58

Dzień dobry, tak jak napisałam wyżej. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

26.03.2024 15:06

Witam jest teraz oferta dla operatora technicznego i zastanawiam się nad wcześniejszą odpowiedzią względem wysokości zarobków. zależą one od doświadczenia tutaj w firmie zrealizowanego czy jak już mam 3 lata za sobą to na pewno będę mieć coś więcej niż osoba bez niego?

26.03.2024 15:35

Dzień dobry, "3 lata doświadczenia" brzmi zachęcająco, ale niekoniecznie oznacza, że jest ono zbieżne z pracą, którą oferujemy. Zapraszam do złożenia CV - jeśli zostanie Pan zaproszony na rozmowę rekrutacyjną, będzie to czas i miejsce aby porozmawiać o szczegółach, jak również na temat Pana doświadczenia. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska
    Pracownik - produkcja-

13.03.2024 21:19

Pracuje w zakładzie w Niepruszewie, krótko i na temat: Atmosfera 8/10 Kierownictwo 9/10 warunki (usunięte przez administratora) 8/10 benefity pozapłacowe 9/10 Wynagrodzenie 10/10 (na ile się umówisz, tyle masz + premie +benefity +podwyżki) ogólnie praca 9/10 jeśli masz dwie lewe ręce i/lub chcesz chodzić do (usunięte przez administratora) a nie pracować to sobie odpuść.
    serena

14.03.2024 18:01

to chyba ktoś z biur pisał ten komentarz, podwyżki???wszystkim po równo nawet nie 4%, czy się stoi czy się leży i (usunięte przez administratora) to wszyscy mają po tyle samo

13.03.2024 21:54

Cześć, bez doświadczenia faktycznie nie ma szans by się dostać na operatora technicznego? W ofercie wspominają by mieć je w zakresie produkcji, jednak zastanawiam się czy ta praca jest na tyle skomplikowana, że bez niego nie można byłoby spróbować? piszą też o tych umiejętnościach manualnych, ciekawi mnie ich zakres.

14.03.2024 08:12

Dzień dobry, rzeczywiście szukamy osób z doświadczeniem - praca operatora technicznego polega m.in. na przezbrajaniu maszyn, zmianie formatek, dbałości o jakość. Proces wdrożenia jest stosunkowo długi (każdej maszyny trzeba się nauczyć) - zależy nam na długoterminowej współpracy, więc takie doświadczenie, ogólne pojęcie, mimo różnicy w maszynach jest dla nas bardzo ważne - Kandydat mając doświadczenie w (usunięte przez administratora) na produkcji mniej więcej wie, na czym ta praca polega i jego decyzja jest bardziej świadoma - zaoszczędza nam to dużo czasu. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli widzimy, że ktoś ma duży potencjał mimo braku doświadczenia, to jesteśmy skłonni dać mu szansę, ale ze względu na intensywny rozwój, zdecydowanie doświadczenie ma dla nas priorytet. Co do kwestii zdolności - zainteresowania związane z mechaniką, jeśli ktoś lubi składać samoloty, komputery, naprawiać samochody/silniki wskazują, że dla takiej osoby praca na tym stanowisku będzie ciekawa i może dać więcej satysfakcji, a pojawiające się wyzwania będą faktycznie wyzwaniem a nie problemem. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek Guillin Polska

12.03.2024 12:14

Witam, można prosić o wyjaśnienie systemu premiowania u elektryków? W tej aktualnej ofercie na utrzymanie ruchu jest napisane, że przyznaje się ją za wyniki. nie rozumiem do końca jakie. czy to jest jakoś jasno określone w regulaminie?

12.03.2024 14:37

Dzień dobry, tak, jest to zamieszczone w regulaminie. O szczegółach rozmawiamy na rozmowie rekrutacyjnej. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek Guillin Polska

08.03.2024 08:28

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu obserwuje ofertę dla operatora ekstruzji. Widzę, że jest ona dostępna tak naprawdę od końca grudnia i ma być ważna do drugiej polowy marca. Niby jest czas na aplikowane, ale jakie jest wasze zdanie względem warunków? możliwe, że przez ten kwartał się zmieniły?

08.03.2024 08:38

Dzień dobry, tak, cały szukamy operatorów ekstruzji - warunki przez kwartał się nie zmieniły. Jeżeli jest Pan zainteresowany tym stanowiskiem, zapraszam do złożenia CV lub ewentualnie do kontaktu poprzez aplikację z ogłoszenia. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek Guillin Polska

23.02.2024 14:02

Czyli mnie także ominęła oferta na obsługę klienta? :( widzę, że jakieś wątki dotyczące produkcji się pojawiały, mnie biuro interesuje. nie wiem kiedy jeszcze nabory byłyby dostępne ale czy jest szansa by ktoś z zatrudnionych wyraził opinie względem warunków pracy? atmosfera jest dla mnie istotna, czy jest czasem dużo pracy? zdarzają się nadgodziny?

23.02.2024 16:01

Dzień dobry, niestety w tej chwili nie prowadzimy rekrutacji na stanowiska administracyjne, a warunki zatrudnienia uzależnione są od kompetencji i rodzaju stanowiska. W tej chwili nie jestem w stanie przewidzieć kiedy będzie otwarta kolejna rekrutacja. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek Guillin Polska
    Laura

20.02.2024 16:51

Dzień dobry, zauważyłam ten ostatni wątek w którym jedna z pracownic stwierdziła, że na dziale termoforowania nie ma szacunku co do pracowników. Jest to jednak tak ogólnie opisanie, że teraz sama nie wiem co myśleć, a już kiedyś myślałam by się podjąć pracy w firmie. czy jest tu może ktoś kto bardziej merytorycznie opisałby sytuacje? jeśli jest jakiś problem to w czym konkretnie i czy ktoś próbował już o tym normalnie porozmawiać?

22.02.2024 11:28

Nie napisałam w poprzedniej odpowiedzi, więc dopisuję: w odpowiedzi na Pani oczekiwania postaram się faktycznie częściej bywać na samej hali produkcji, jeśli może to wspomóc proces komunikacji, to bardzo chętnie to zrobię - za tę uwagę również dziękuję. Pozdrawiam serdecznie Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

23.02.2024 08:06

Dzień dobry, zatem przenoszę naszą dyskusję na teren zakładu. Dobrego dnia:) Pozdrawiam serdecznie, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

22.02.2024 06:37

Na jak długo okres szukacie Państwo specjalisty ds. obsługi Klienta? Znam ofertowanie, myślę że się odnajdę w tej roli, ale cóż, nie chcę angażować się na pół roku w stanowisko, które będę musiała opuścić. Nie wypada wtrącać się w sprawy osoby urlopowanej, zależy mi na ustaleniu okresu zastępstwa po prostu.

22.02.2024 08:34

Dzień dobry, bardzo dziękuję za zainteresowanie pracą w naszej firmie. W tej chwili rekrutację mamy zakończoną, w związku z tym nie poszukujemy już nikogo na to stanowisko. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GUILLIN POLSKA?

Technik

20.02.2024 10:45

Jakie są widelki na stanowisku technik utrzymania ruchu dla kogoś z 12letnim doświadczeniem w kreceniu śrubami ? Będzie 6t na rękę ?

20.02.2024 11:33

Dzień dobry, o stawkach rozmawiamy na spotkaniu rekrutacyjnym. Są one uzależnione od kompetencji Kandydata, które ocenia kierownik działu. Jeżeli jest Pan zainteresowany pracą w naszej firmie, proszę o złożenie CV. Dodam jeszcze, że procedura wygląda w ten sposób, że kierownik działu na podstawie otrzymanego CV podejmuje decyzję na temat spotkania, wówczas dzwonię i umawiam rozmowę rekrutacyjną, podczas której uzyska Pan zapewne odpowiedzi na swoje pytania. Następnie w określonym, ustalonym z Kandydatem czasie udzielana jest informacja zwrotna niezależnie od decyzji. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

14.10.2023 10:54

Jaka atmosfera jest między działami w GUILLIN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ?

15.02.2024 14:12

Dzień dobry, oczywiście, że atmosfera jest dla nas bardzo ważna. Jeśli dzieje się coś, w czym mogę pomóc, serdecznie zapraszam na spotkanie 1:1 - wystarczy skontaktować się z działem personalnym w celu jego umówienia. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

17.02.2024 01:28

Dzień dobry, z mojej strony nie ma problemu aby ubrać fartuch i przyjść porozmawiać, jeśli tylko będę wiedziała z kim. Zapraszam do kontaktu, ponieważ dyskusja prowadzona w taki sposób nie ma sensu. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

27.01.2024 08:15

Dzień dobry, jak wygląda rozmowa na specjalistę ds. utrzymania ruchu? jakis czas temu pojawiło się zapytanie o te prace a widzę ze dwa dni temu odświeżono ofertę w internecie. tak trudno jest się dostać? możecie tez opowiedzieć o warunkach na samym dziale?

15.02.2024 14:17

Dzień dobry, proces rekrutacji nie ma sztywnych ram - trwa, dopóki nie znajdziemy odpowiedniego kandydata/kandydatów. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska
    wkretak

16.02.2024 17:32

Tyle trwa odpowiedź a nie proces rekrutacji, czego nie rozumiesz?

11.02.2024 05:43

A czy można pod pewnymi warunkami migrować sobie po zmianach? Teraz niedawno ktoś napisał, że wszystko zależy od tego do kogo się trafi. Zastanawiam się przy tym na ile pracownik ma wpływ na to jak będzie mu się pracowało

15.02.2024 10:57

Dzień dobry, Nasi pracownicy są przypisani do stałych zespołów. Jest to dość istotne ze względu na to, że to praca zmianowa i jej czas powinien być zaplanowany zgodnie z prawem pracy. Do tego służy harmonogram pracy, a każde jego zaburzenie ma znaczenie dla produkcji. Stąd "migracja po zmianach" raczej nie jest dobrym rozwiązaniem. Jeśli chodzi o migrację między zmianami w rozumieniu przeniesienia się np do innej brygady/zespołu na stałe - jest to możliwe po uzgodnieniu z kierownikiem, o ile w danej brygadzie/zmianie jest wolny wakat lub osoba chcąca się zamienić. Oczywiście jeżeli w danym zespole jest problem i pracownik źle się w nim czuje, zachęcam do spotkania ze mną lub szefową HR - zawsze próbujemy znaleźć najlepsze możliwe rozwiązanie. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska
    @kandydat

19.01.2024 10:27

Rozmowa rekrutacyjna w firmie może przyprawić o mieszane uczucia, ale wrażenie odebrałem tylko jedno: szukają kandydatów z szerokim zakresem doświadczenia i uprawnień za jak najniższą pensję w okręgu parku technologicznego Niepruszewo i okolicy. Oczywiście po rozmowie gdy wychodzisz czeka trzech następnych w kolejce... a ty jeszcze tydzień za odpowiedzią tak lub nie. Ostatecznie dałem spokój, bo na innych rozmowach to odpowiedź masz natychmiast. Ale z tego co widziałem ludzie tam pracują jak mróweczki.

22.01.2024 08:38

Dzień dobry, Rozmowa rekrutacyjna faktycznie może przyprawić o mieszane uczucia i to obie strony :). Cały proces rekrutacyjny polega na wyłonieniu najlepszego Kandydata spośród tych, którzy się zgłosili, stąd czas oczekiwania na odpowiedź może trwać tydzień, czasem nawet dłużej. Jest to naturalna kolej rzeczy. Nie mniej, dziękujemy za udział w naszym procesie rekrutacyjnym i wyrażenie swojej opinii. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

20.01.2024 09:15

Cześć, chce poznać wasza opinie dotyczącą pracy jako specjalista ds. utrzymania ruchu. Oferta co prawda została dodana z miesiąc temu ale wygląda na jeszcze aktywna. Jakie narzędzia do pracy są w tym przypadku udostępniane? i jak oceniacie zarobki?

22.01.2024 08:30

Dzień dobry, Jeżeli jest Pan zainteresowany pracą na powyższym stanowisku, zapraszam do złożenia CV - jeśli Pana kwalifikacje będą odpowiadały oczekiwaniom związanym z tym stanowiskiem, zaprosimy Pana na rozmowę rekrutacyjną, gdzie będzie Pan miał szansę otrzymać odpowiedzi na nurtujące Pana pytania. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek HR BP Guillin Polska

Kontakt - GUILLIN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Przemysłowa 3 56-400 Oleśnica

KRS:0000202333

Branże: Opakowania i pakowanie

01.12.2023 07:56

Tak jak z miesiąc temu było zapowiedziane widzę, że oferta dla magazyniera ponownie od jakiegoś tygodnia jest wznowiona. To ile tam was wszystkich mniej więcej ma być na dziale, że wciąż są oferty? i jak często operuje się wózkiem? Była wcześniej osobna oferta na te funkcje a w opisie widzę, że uprawnienia są mile widziane

01.12.2023 11:19

Dzień dobry, Tak, uprawnienia są mile widziane, ponieważ docelowo wózkiem operuje się codziennie. W firmie umożliwiamy również zdobycie uprawnień UDT. Nowe osoby przechodzą najpierw szkolenie wdrożeniowe pod okiem doświadczonego pracownika, uczą się procesów i narzędzi (również systemowych). Praca polega na rozładunku, załadunku i dysponowaniu towarem na magazynie. Zależy nam na osobach odpowiedzialnych, sumiennych i lubiących pracować zespołowo. Zachęcam do złożenia CV, jednak kontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek Guillin Polska

17.10.2023 16:23

Tak jak zostało to zapowiedziane w innym wątku widziałem właśnie ofertę dla magazyniera. To teraz ktoś jest potrzebny ze względu na jakiś rozwój czy po prostu ktoś zdecydował się odejść? i jeśli teraz są dostępne oferty to wiecie może czy będą także w okolicy nowego roku? ja bym wtedy roboty potrzebował. generalnie jakie zmiany się szykują?

20.10.2023 08:13

Dzień dobry, Rekrutacja oznacza zapotrzebowanie, które jest wynikiem zarówno rozwoju jak i normalnej rotacji. Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie przewidzieć zapotrzebowania na Nowy Rok, ale zachęcam do śledzenia portali związanych z ogłoszeniami o pracę (pojawiają się tam oczywiście również nasze oferty pracy) a w razie zainteresowania zapraszam do złożenia CV. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek Guillin Polska

02.11.2023 08:28

Dzień dobry, naszą firmę, jak każdą inną, tworzą ludzie - można więc powiedzieć, że jest to żywy organizm, gdzie rotacja, tak jak wspomniałam wyżej, jest procesem całkowicie normalnym. Odpowiadając na postawione pytanie powtórzę, że zapotrzebowanie wynika z naturalnej rotacji i/lub rozwoju - nasza firma stale się rozwija a niezależnie od tego pracownicy rotują (również między działami). Dodam jeszcze, że na rozmowy zapraszamy kandydatów spełniających nasze oczekiwania opisane w ogłoszeniu. W razie zainteresowania zapraszam do złożenia CV, jeśli kierownik zadecyduje o spotkaniu z Kandydatem, chętnie na nie zaproszę. Z poważaniem, Grażyna Jopek-Kurek Guillin Polska

21.09.2023 18:57

Ogłoszenia z pracą z sierpnia powygasały i nie idzie poczytać, co tam musi umieć operator wózka i pakujący jednocześnie. Napiszecie? Jakie stawki są, to też chętny jestem się dowiedzieć, bo nie wiem czy ram było pisane wtedy.

02.10.2023 10:18

Dzień dobry, na chwilę obecną ogłoszenia nie są aktywne, ponieważ rekrutacja na podane stanowiska została zakończona, ale w najbliższym czasie będziemy wznawiać poszukiwanie osób na stanowisko magazyniera oraz elektryka. W przypadku pytań zachęcam do kontaktu telefonicznego na nr 071 399 21 42 w godzinach 8:00-16:00. Pozdrawiam, Grażyna Jopek-Kurek - HR Business Partner

05.07.2023 10:52

Jak wygląda kwestia awansu w GUILLIN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ? Jakie są możliwości w ramach jednego działu oraz w perspektywie całej firmy dla stanowiska Ustawiacz?
    Uciu

07.09.2023 12:25

Nie ma awansu. Na początku jesteś poczatkujący ustawiacz. Szkolisz się podczas pracy lub indywidualnie w soboty na spokojnie. Podwyżki śmieszne. 100pln brutto. Ogólnie zapierdziel.

07.09.2023 18:22

Szanowni Państwo, Dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją karierę zawodową postanowiliśmy stworzyć od miesiąca sierpnia 2023r. nowe stanowisko Operatora produkcji, na którym jest możliwość zapoznania się z naszą specyfiką pracy. We wrześniu zatrudniliśmy na tym stanowisku już 3 młode osoby, które mamy nadzieję zostaną z nami na dłużej. Osoby z mniejszym doświadczeniem oraz słabą znajomością maszyn termoformujących mogą rozpocząć u nas pracę na stanowisku Początkującego ustawiacza maszyn. Kolejny poziom to Ustawiacz maszyn. Na każdym z tych stanowisk pracownicy mają możliwość uczestniczenia w organizowanych przez nas wewnętrznych szkoleniach prowadzonych przez doświadczonego Lidera zmianowego. Posiadamy jasno określony plan szkolenia udostępniony pracownikom. Aktualnie zatrudnieni Liderzy zmianowi zaczynali u nas pracę od Poczatkującego ustawiacza maszyn, zdobywając przez lata wiedzę techniczną w zakresie obsługi i przezbrojeń różnorodnych typów maszyn termoformujących. Kompetencje każdego pracownika są analizowane na podstawie stworzonej matrycy kompetencji. Wszystko jest jawne i dostępne dla osób zainteresowanych. Stawki wynagrodzeń są ściśle uzależnione od doświadczenia i kompetencji naszych pracowników. Jeżeli ktokolwiek z Państwa chciałby uzyskać więcej informacji o naszej firmie to serdecznie zapraszam do kontaktu pod nr telefonu 71/3992142 w godzinach 8:00-16:00. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam Anna Ryba - HR Manager
    Paweł

18.02.2023 09:01

Witam. Jestem zainteresowany pracą na magazynie w tej firmie mam uprawnienia udt i wieloletnie doświadczenie. Widzę, jak jestem na dworcu PKP w Oleśnicy, że ładny magazyn wybudowali taki mega nowoczesny. Czy w tej firmie jest spoko atmosfera na magazynie? Czy kierownictwo rozwija umiejętności nowy pracowników? Czy kierownictwo dba o rozwój pracownika? Chodzi mi o to czy kierownik magazynu ma wpływ na to, żeby magazynier mniej dźwigał i się nie przemęczał? bo później są problemy z kręgosłupem…

07.03.2023 13:55

Szanowny Panie Pawle, zapraszamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym. Jako pracodawca zapewniamy Pana, że dokładamy wszelkich starań aby atmosfera w pracy na każdym dziale była przyjazna dla wszystkich pracowników. Jeżeli chodzi o magazyn to cieszymy się pracownikami z długoletnim zatrudnieniem co jest najlepszym przykładem na to, że dbamy o zadowolenie i rozwój naszych pracowników. Pozdrawiamy
    Paweł

18.02.2023 08:20

Witam. Szukam pracy na magazynie, mam uprawnienia udt i wieloletnie doświadczenie. Jaka jest atmosfera w tej firmie na magazynie? Jak kierownictwo wpływa na rozwój nowego pracownika? Czytam różne komentarze o Guillin i nic nie widzę o magazynie żadnych info…

05.10.2022 11:46

NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE!!!! KSIĘGOWA LEKCEWAŻY PRACOWNIKÓW, NIE PRZELEWA WŁAŚCIWEJ KWOTY PIENIĘDZY, KŁAMIE ODNOŚNIE WYPŁATY I PREMII, JEST NIEUCZCIWA, OPRYSKLIWA, BEZCZELNA I WREDNA!!!! OMIJAĆ Z DALEKA TĘ FIRMĘ I TĘ KSIĘGOWĄ, ONA MA NUMER TELEFONU 783-717-141. TO SKANDAL ŻEBY TAK NIEUCZCIWA I BEZCZELNA OSOBA PRACOWAŁA W OLEŚNICY!!!!! NIE POLECAM!!!!!!!

02.11.2022 13:47

W ramach wyjaśnienia chcielibyśmy poinformować, że księgowa nie jest odpowiedzialna za naliczanie oraz wypłacanie wynagrodzeń w naszej firmie. Wysokość wypłacanej premii jest ściśle uzależniona od spełnienia określonych kryteriów w danym dziale. Wszystkie kryteria dot. premiowania oraz planu wykonania, są wcześniej przedstawiane pracownikom. Wynagrodzenia są zawsze wypłacane w terminie do 10 każdego następnego miesiąca a wszelkie wątpliwości nasi pracownicy na bieżąco mogą wyjaśniać z działem HR. Zapewniamy również, że każdy pracownik Guillin Polska jest traktowany z należnym szacunkiem i uwagą. W przyszłości zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Kierownictwem lub działem HR.
    pokahontas

06.11.2022 11:41

Brawo za wyjaśnienia, szkoda,że tak późno.
    KR

30.09.2022 10:06

A kto w firmie Guillin posiada ten numer telefonu 783-717-141 bo ja nie wiem?
    laboutice

09.10.2022 11:24

zadzwoń u sprawdź zamiast ciągle pytac

05.10.2022 11:48

A DO KOGO JAKIEJ KSIĘGOWEJ NALEŻY NUMER TELEFONU 783 717 141, BO JA NIE WIEM?
    zupa

20.09.2022 22:13

Najgorszy zakład w jakim pracowałam. Atmosfera w biurze dno, mobbing, brak wsparcia, nieeleganckie zagrywki ze strony przełożonego. Nie polecam.
    jak

28.09.2022 10:45

Jeśli to taki zły zakład to, co Ci wszyscy ludzie w nim robią? Czy jesteście zmuszeni do pracy w tej firmie? Czy ludzie, którzy pracują od 10 , 15, 20, 30 lat a jest ich wielu w firmie pracują dlatego, że jest mobbing? Dlatego, że muszą? Jeżeli jest tak źle rynek jest otwarty Wynagrodzenia macie na jakie się zgodziliście - na rozmowie każdy dostaje ofertę, nie pasuje, po co przyjmujesz skoro ci ona nie pasuje, a później szkalujesz na forum. W każdej firmie można coś poprawić, ale nie zgadzam się z tak skrajnie negatywnymi opiniami, bo mając porównanie z paroma innymi firmami ta wcale źle nie wypada. Owszem są osoby, z którymi się trudniej pracuje, ale pokażcie mi miejsce, gdzie są tylko ideały. Szkoda, że nikt nie pisze o tych miłych gestach ze strony firmy, których jest wiele. To takie polskie.
    xd

04.10.2022 10:17

Oczywiście, ze jest sens. Firma jest na prawdę w porządku.
    Werra

28.09.2022 11:30

chętnie zatrudniają ale proszę poczytać poprzednie komentarze bo nic się nie zmieniło na lepiej!!!!!!!

23.09.2022 11:15

Xd

26.09.2022 15:19

Księgowe w tej firmie nie przelewają wypłat i premii...

25.08.2022 12:30

Mr

11.09.2022 18:21

Dział UR to najgorszy wybór, lepiej już iść na ustawiacza bo się nie narobisz, a zarobisz lepiej niż w UR.
    Bartek W

09.05.2022 21:52

Mobbing Ludzie tam się zachowują do ludzi jak (usunięte przez administratora) nie polecam tej pracy zabierają premie (usunięte przez administratora) anie praca
    marlon

21.07.2022 09:21

Wszystko zależy jak pracujesz.

Zostaw merytoryczną opinię o GUILLIN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Oferty pracy - GUILLIN POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Osoba na stanowisko Elektromechanik w dziale UR