Optima BG

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 41 ocen.

Opinie o Optima BG

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima BG

Maja

@Zmienił branżegowork.pl nie oferuje płatnego usuwania wpisów. Jeśli zniknęły jakieś komentarze, oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Jest to jedyna podstawa do usunięcia wpisu. Dodatkowe informacje może znaleźć w treści regulaminu: http://www.gowork.pl/regulamin

Zmienił branże

Dlaczego niektóre negatywne opinie zginęły? Kapitan zapłacił?

Maja

@rozczarowany_pracownikod jak dawna występują takie problemy z terminowym wypłacaniem wynagrodzenia? Czy dotyczą one całej firmy, czy też tylko niektórych jej działów?

Mariusz Furgała

Chciałbym się podzielić moim doświadczeniem z optimą. Jako osoba z poza Krakowa, nie byłem świadomy z kim mam do czynienie więc wysłałem swoje CV. Bylo to juz pare lat temu ale pewnie nic się nie zmieniło, chyba że na gorsze. Po wysłaniu CV byłem zaproszony na rozmowę o prace. Typ z którym się spotkałem, zaproponował mi abym popracował 2 tyg za darmo, a jak się sprawdzę to mogę liczyć na 2tys na rękę(dodam że wtedy miałem 7 lat doświadczenia na budowach po studiach mgr agh). Oczywiście podziękowałem za super ofertę pracy, na co typ odpowiedział ze ma cały stos innnych CV.

rozczarowany_pracownik

Nie polecam. Nierealne terminy. Wypłaty z opóźnieniem.

Maja

Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają aktualne warunki zatrudnienia w Optima BG.

pracownik
@Maja 04.04.2017 10:51
Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają aktualne warunki zatrudnienia w O...

Wyciągnij wnioski z poprzednich wiadomości. Wierzysz w cudowne odmiany?

czuje się wykorzystywany

Jest dziś 10 marca. Nie ma wypłat za luty. Nie ma całych wypłat za styczeń. Niko? Co powiesz?

Wolny
@czuje się wykorzystywany 10.03.2017 06:04
Jest dziś 10 marca. Nie ma wypłat za luty. Nie ma całych wypłat za styczeń. Niko? Co powiesz?

ważniejsze od wypłat - https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=Lek7gCMWM_M

Zmienił branże
@Wolny 13.03.2017 17:33
ważniejsze od wypłat - https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=Lek7gCMWM_M...

Wasze wypłaty wypłynęły na morze ...

Geodeta

Myślę że problemy z wynagrodzeniem wynikają stąd że optima po 01.2017 musiała dać 50% podwyżki pracownikom. Teraz minimalna to 13zl a optima jest znana z tego ze płaciła geodetą 8-10zl/h. Ta wymuszona podwyżka pewnie nieżle szarpneła budżetem firmy.

Niko

Duże tematy, podziały i inwestycje. Budowa Zakopianki. Fajny zespół. Przeczytałem tu wcześniej wiele złych opinii i się obawiałem - generalnie niepotrzebnie. Starają się płacić na czas, wynagrodzenie się podnoszą, umowy o pracę. Słabe samochody, ale coś tam powoli kupują. Pozostały sprzęt ok. Można się sporo nauczyć.

Niko
@Bez wypłaty 15.02.2017 11:08
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź: wypłaty są terminowo???? Pozdrawiam

Pracuje ponad pół roku i tylko z ostatnia problem. Reszta terminowo. Tyle w temacie

Wolny
@Niko 15.02.2017 10:28
A coś napiszesz o całym poprzednim roku? Jakoś nie krzyczałeś. Ja jestem na zakopiance. Czy wiesz, że Optima dostała ostatnią k...

Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz kiedy zdarza się opóźnienie, ale prawdopodobnie "ważniejsze" wydatki mają priorytet np. żagle (nie pierwszy raz). Rozpoczynając kontrakt powinieneś wiedzieć że pierwsze pieniądze spłyną dopiero za kilka miesięcy i na ten okres powinieneś mieć pieniądze przygotowane - one do Ciebie wrócą po zakończeniu kontraktu, a jako bonus będzie kasa za mapę powykonawczą, którą w większości i tak zrobisz w trakcie budowy. Opóźnienia w płatnościach w firmach budowlanych zdarzają się , ale to nigdy nie może być powodem do niezapłacenia pracownikowi w terminie, mrz mógłby zerwać jakąś lokatę terminową i Wam zapłacić-ale po co jeśli bez piśnięcia kredytujecie go po kilka czy kilkanaście dni? A co do zakładania działalności, to dzięki temu że tak dużo firm geodezyjnych powstało dlatego zarabiasz tyle ile zarabiasz i szanują Cię tak jak tego doznałeś. Za kilka lat, po kilku rożnych "akcjach" może przejrzysz na oczy. Ta firma miała wielu dobrych i oddanych pracowników od 2002 roku, a zostało tylko kilku - może z lenistwa, może z przywiązania.

juchu

no słuchajcie, chyba jakiś przestój jestu nich i zastnawiam się jak u nich można tu zarobić dobrze, bo nie widze zadnych nowych ofert pracy własnie jak na razie, wiec moze dajcie mi znać jak to wszystko wygląda.

naro

Jak to powiedział ojciec Tadeusz: psy szczekają, a karawana idzie dalej.

kameleon
@naro 25.07.2016 10:30
Jak to powiedział ojciec Tadeusz: psy szczekają, a karawana idzie dalej.

do czasu jak was PIP nie zajebie....

kameleon

Kolejna "pozytywna opinia" Banda wyzyskiwaczy. Sprzęt stary i zużyty, a pieniądze marne lub wcale. To w skrócie opinia o pracy w firmie optima. Desperaci porywający się tutaj na pracę są testowani jako kaczki rotacyjne, dostaną 1800 pln i myślą że pana Boga za nogi złapali. Pracownik w tej firmie jest traktowany gorzej ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ostatnie ścierwo, którym zatyka się wszystkie dziury i który musi brać pełną opowiedzialność i składać PODPISY pod projektami, które kwalifikują się już dawno do inspekcji i pod sąd. Firma nagina permanentnie normy i zatrudnia pracowników pokroju pana Maciusia Be____ej, który nie wie nawet ile wynosi obecnie tolerancja pomiaru osnowy 3 klasy, robi OMG PODWÓJNY, ALBO POTRÓJNY bagnet... Pożal się panie Boże. Niepolecam, odradzam. Nie wierzysz, przekonaj się sam. Firma mieści się na strychu w magazynie, jakiejś hurtowni, czy jeszcze berdziej nie wiadomo czym. Samochody- jedzie, ale czy się zatrzyma i czy fotel nie wyleci, tego nie wie nikt.

geod

Optima to taki pasożyt, który żeruje na trudnej sytuacji absolwentów geodezji, bierze robote za 50% wartości, gdyz zawsze znajdą się jacyś frajerzy, którzy za miske ryzu podejmną się pracy. Do łapty za 10zl/h jest cięzko kogoś znaleść, a optima placi geodetom 7-8zl. Ludzie nie bądzcie frajerami!!!!!!111

Geodeta

Odbyłem rozmowe kwalifikacyjną w tym roku. Zaproponowali umowę śmieciową, 7zł/h . Przy czym musisz skończyć sudia;/ To jest bardzo przykre że ten kraj roi się od takich tumanów jak szefowie tej firmy. Jak bym był pracodawcą to absolwentowi by mi nawet było głupio zaproponować takie zarobki. No życze powodzenia.

łukasz

Optima stanowczo odradzam, duża firma z wieloletnią tradycja. Pracujesz dajesz z siebie wszystko, czasem nawet i w sobotę a co dostajesz w zamian, umowa zlecienie, 8 złotych płatne n-dni po terminie. Pozdro dla wszystkich którzy mają styczność z tą firmą

goed

Optima chawali się na swojej strone, ze rozpoczeła prace przy budowie szpitala na Porokocimiu. szkoda,ze nie napisali jak skonczyla się ich współpraca przy budowie Galerii Bronowice. Myslę, ze to tylko kwestia czasu kiedy ich z tamtą wywalą,

P.
@goed 16.07.2015 14:03
Optima chawali się na swojej strone, ze rozpoczeła prace przy budowie szpitala na Porokocimiu. szkoda,ze nie napisali jak skonc...

Tu już gościu jasno pokazałeś, że jesteś z konkurencji. Bo Optima przygotowała w całości inwestycję dla Galerii Bronowice - dlatego również, że z Inwestorem zrobiła super inne Galerię. A zeszła z realizacji budowy przed podpisaniem umowy z Generalnym Wykonawcą, kiedy Generalny Wykonawca kolejny raz zmieniał umówione warunki, obniżał kasę, itp. A znalazł się ktoś kto chciał robić to za darmo. I jakbyś śledził giełdę w tamtym czasie to byś wiedział, że głośno się mówiło o bankructwie i niewypłacalności Generalnego Wykonawcy.

P.

Piszesz totalne bzdury. Czy jesteś z konkurencji? Jeśli tak - to nie kłam. Owszem - nie są tam najwyższe wynagrodzenia, a na pewno nie na start. Ale jest wiele osób które pracują już 10 lat. Pensję niemal zawsze są wypłacane na czas. Rzadko spóźnione o 2-3 dni. Niezależnie od sytuacji firmy, chodź robi różne projekty i często są nie zapłacone. Bzdury piszesz też w kwestii godzin i urlopów. Wszystkie godziny są rozliczone i zgodna na wcześniej zaplanowane urlopy. Wiesz o tym dobrze - jeśli pracowałeś. Jeśli nie - to nie ściemniaj. Oczywiście, że mogło by być lepiej, i to pewnie dużo. Ale po porostu nie kłam!!!

Geodeta

Ferdynand - skąd masz takie błędne informacje?! jakie 8 zł? oferowali mi 7!

Ferdynand

juchu ((RW) ?- już wiem, że albo nie istniejesz, albo nie pracowałeś w Optimie^^ ta firma nie ceni sobie doświadczenia, a chęci pracy za niską kasę pojawiły się nowe ogłoszenia - ludzie jak ktoś chce: - pracować za 8PLN - dopominać się o swoje - pracować bez względu na pogodę i ukształtowanie terenu - pojeździć po kraju i wysiedzieć się w delegacji bez żadnych dodatków - robić nadgodziny, za które nikt nie zapłaci - nie dostać urlopu wtedy, gdy potrzebujecie - oglądać zdjęcia z rejsów szefa, na które pozwala sobie niestety z odarcia z Was - słuchać ciągłego, urojonego narzekania tej samej osoby to proszę wysyłać CV:)

anonim

(usunięte przez administratora)

juz_nie_pracownik

Postawa kaczki rotacyjnej podnosi mnie na duchu - ambitny pracownik powinien wykonywać pracę bez umowy o pracę i marudzenia że nie zapłacą mu nadgodzin, czy L4. Tylko dzięki takim pracownikom ten wspaniały zawód ma szansę przetrwać. A tak poważnie to dla mnie porzucenie zawodu geodety było najlepszą decyzją w życiu,żałuję tylko 10 lat które łącznie straciłem studia i pracę w geodezji.

niko

Na geodezja.pl w dziale ogloszenia nieautoryzowane,ogloszenie optimy ukazuje się środno co 2-3 miesiące

niko

Kolego nie obrażaj Biedronki porównując ją do optimy. Optima to taki stragan na psim targu

krzys jarzyna

niestety szkoda że ktoś usunął z dawien dawna post: że jest to geodezyjna biedronka, ze zniszczyła rynek i że ma takie kierownictwo jakie ma. Niestety z doświadczenia wiem że firma jest nie rzetelna wobec pracowników. O pieniądze się trzeba prosić a czasami nawet walczyć. M. (usunięte przez administratora)to mistrz niedomówień!!!!! podczas rozmowy o prace z nim trzeba sobie wszystko spisywać na kartce i na wejściu sprecyzować czy rozmawiamy o cenie netto czy brutto. Potrafił kłamać na każdym kroku. Sprzęt pozostawia wiele do życzenia. Same złomy poza kilkoma Trimblami M3 i S3. Auto koszmar kilka samochodów w firmę się jedynie nadawało do jazdy. Reszta stare trupy gdzie jak się wchodziło do auta to czułeś się jak w święta bo na desce była choinka!! Co do komentarza jakiegoś tam poprzednika który nawiązał do Zduńskiej Woli to w pewnym momencie ludzie się masowo zwalniali 2-4 osób w jednym momencie i nie miał kto pracować. Problem był ze zjazdami czy się wszyscy pomieszcza do samochodów. A już nie wspomnę ze niektórzy ponoć pracowali w sobotę i niedziele

anonim

(usunięte przez administratora)

hehe

"Optima, tańszej ni ma". A co do referencji, to dla firmy budowlanej firma geodezyjna to koszt. Jak również inni podwykonawcy. A co się robi z kosztami?

asfsadf

Ja widzę ostatnią aktualność z stycznia 2014... To na prawdę musi wam się robota palić w rękach. Ha, ha, ha, żalowa firma... Kto jest w firmie odpowiedzialny za pisanie tutaj takich bzdur?

anonim

(usunięte przez administratora)

lol

HA HA HA HA. Optima idzie po taniości. Im tańszy pracownik tym lepiej, a nie jakaś ściema z wyszkalaniem młodych pracowników. Żart chyba roku. LOL.

Bolek

To że taka firma jak Optima istnieje i ma się dobrze, świdaczy o tym jak bardzo absolwenci geodezji są zdesperowanie skoro decydują sie pracowac w firmie o zerowej reputacji

Optima_tanszej_ni_ma

Optimie zawdzięczam to, że skutecznie mnie zniechęciła do geodezji. Nie żałuje!

zibi

Te opinie to jakies zarty!!!!! Pracowalem w tej firmie, dużo o niej wiem, i nawet najgorszemu wrogowi nie polecam. A post o nowoczesnym sprzecie i sprawnych samochodach to zart roku. Stan taboru zagraza zyciu w niektórych samochodach. Umowa zlecenie to podstawa a tej firmie i niech nikt kto sie tam zatrudnia nie spodziewa sie innej umowy bo jej nigdy nie dostanie!!!

Opinia

Niestety, z żadnym z tych pozytywnych komentarzy nie można się zgodzic... na każdym kroku trzeba było upominać się o swoje pieniądze, wymagania wysokie i brak szacunku do pracownika. A te ohy i ahy tylko potwierdzają problemy ze znalezieniem pracowników ...

bill

Jak można umieszczać takie złomy na stronie i jednocześnie nazywać się nowoczesną geodezją? Ktoś chyba w firmie nie wykazał się zbytnią bystrością. Ps. Lokalizator Geopilot rządzi!

adrian

Ktoś kto tu napisał takie wychuchane, piękne opinie o Optimie albo ma specyficzne poczucie humoru, albo jest zmanipulowanym pracownikiem, albo to po prostu sarkastyczna forma wypowiedzi. Możliwe są tylko te trzy wytłumaczenia. Podsumowując- stek Kłamstw. A propos- mój wpis też zostanie usunięty?

aaaaaaa
@adrian 17.02.2014 16:39
Ktoś kto tu napisał takie wychuchane, piękne opinie o Optimie albo ma specyficzne poczucie humoru, albo jest zmanipulowanym pra...

Oczywiście trzecia opcja. Sprwdzcie co to za narzędzia geodezyjne zostały wypisane w jeden z powyższych wypowiedzi, a zorientujecue się o co chodzi. Do niedawna sprzęty te widniały na stronie. Teraz już nie, ale to nie znaczy że zniknęły z firmy. Nowoczesna geodezji?

weko

Firma istnieje już 12 lat. Większość pracowników to ludzie pracujący wiele lat, różne zadania po całej Polsce. Byli pracownicy najczęściej pozakładali swoje firmy i współpracują. A więc jednak nie jest tak źle. Tym bardziej, że firma płaci swoje zobowiązania na bieżąco i zawsze dotrzymuje wszystkich umów. Oczywiście, że samochody powinny być lepsze, ale niech ktoś zobaczy na ceny usług na rynku i znajdzie środki na rozwój. Pozytywnych opinii się nie pisze, negatywne każdy chętnie umieści, bo zawiść jest mocniejsza.

były
@weko 17.02.2014 11:06
Firma istnieje już 12 lat. Większość pracowników to ludzie pracujący wiele lat, różne zadania po całej Polsce. Byli pracownicy...

Pamiętam kiedyś, jak miałem jeszcze nieprzyjemność pracowania w Optimie, jak pan szef zorganizował posiedzenie kryzysowe no i strasznie żalił się na to, że takie niskie ceny, że przez to w ogóle nie ma kasy na nic bla, bla, bla... Otóż prawda jest niestesty taka, że to m.in. Optima doprowadziła do takiej sytuacji na rynku. panie rajtar (celowo z małej litery, nie mam do pana żadnego szacunku) zepsułeś pan rynek usług a teraz płaczesz bo ktoś robi to jeszcze taniej? Śmiech na sali i wolne żarty. pan już się nachapał, ale przez pana to młodzi mają problem ze startem na rynku pracy, a wielu jest zmuszona pracować w takiej Optimie...

milyjaroslaw
@weko 17.02.2014 11:06
Firma istnieje już 12 lat. Większość pracowników to ludzie pracujący wiele lat, różne zadania po całej Polsce. Byli pracownicy...

słyszałem same negatwyne, wiec skad wziać pozytywne

pracownik

Optima...ehh szkoda gadac. Nowa strona i opinie sztuczne nic nie pomoga, zbyt duzo ludzi przewinelo sie przez ten szajs, ja rowniez i szczerze powiem, iz jest to najgorsze miejsce do pracy jakie widzialem. Szef nawet dokladnie nie wie ile osob zatrudnia na smieciowe umowy za grosze. Niektorzy maja wyharowana umowe o prace na fikcyjna (niska) stawke a reszte na lewo zalatwiane jakimis przelewami za uzyczenie samochodu czy inny kit. Z pracownikiem sie nie licza, auta to totalny szrot, kaza narazac zdrowie i zycie niekiedy, dajac takie auto... Ciezko szukac plusow, chyba juz tego dosc i pora zawiadomic odpowiednie jednostki aby zajely sie ta firma... Strzez sie (usunięte przez administratora)!!!

żarty

Ze strony optimy zniknęły lista antycznych sprzętów geodezyjnych, które są na wyposażeniu firmy. I teraz przyszły kandydat nie będzie mógł zobaczyć, z jak nowoczesną geodezją będzie mieć do czynienia na codzień!

anonim

(usunięte przez administratora)

do-monka

Napisałeś "słyszałem" troche inne opinie - wiec chyba nie jestes wystarczająco kompetentną osobą aby się tutaj wypowiadać czy cokolwiek negować, a głos zabierasz. Możesz zapytyć więc osób które pracowały w Zduńskiej Woli, Jarosławiu czy na innych inwestycjach drogowych jak to w rzeczywistości wygląda.

ciekawy

Rafal, zabrales sie za lepszy pr optimy?

alf

Pracowałem w tej firmie ponad 2 lata i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że praca w tej firmie z przyjemnością miała niewiele wspólnego. Szef nie szanuje pracowników, trzeba pracować w godzinach nadliczbowych (CZĘSTO NAWET 14-16 GODZIN NA DOBĘ - ZWŁASZCZA DELEGACJE)bez wypłacania nadgodzin, a jeśli nowy pracownik pokaże się dobrej strony to w zamian zwiększa mu się zakres obowiązków i odpowiedzialności przy nieproporcjonalnym ( jeśli w ogóle) zwiększaniu poborów. W momencie gdy następuje przestój zimowy na budowie liczba pracowników jest redukowana do minimum - po to by móc ich zastąpić tańszymi za 2-3 m-ce. Geodeci szanujcie się!!!

miły
@alf 01.02.2014 14:42
Pracowałem w tej firmie ponad 2 lata i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że praca w tej firmie z przyjemnością miała niewiele...

to trzeba było go zgłościć do pipu

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

To są jakieś raczej wolne żarty albo co lepiej posty z Optimy. Raczej szkoda czasu na aplikowanie do tej firmy. Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że ta firma nigdy nie miała pozytywnych opinii, a opinie negatywne dziwnym trafem znikają z tej strony...

francisco

Zgadzam sie w pełni ze wszystkimi opiniami. Chciałbym jeszcze dodać od siebie, to czego jeszcze tu nikt nie napisał. Chodzi konkretnie o samochody firmowe. Jak wiadomo w codziennej pracy geodety samochód to podstawową sprawa. W optimie jest to dobrze zorganizowane. Same samochody nadające sie w ciężki jak i lekki teren. Zawsze sprawne. Nie ma problemu, że w aucie coś nie działa. Dla firmy najważniejsze jest bezpieczeństwo pracowników, dlatego każde auto z byle(usunięte przez administratora) jest wysyłane do mechanika. Swojego samochodu chyba nie mam tak dobrze utrzymanego, jak samochody w optimie. Bajka.

ernesto

Również muszę stwierdzić, że praca w Optimie to prawdziwa przyjemnność. Największym atutem jak dla mnie, to możliwość obcowania z najnowszymi nowinkami z dziedziny geodezji. Sprzęty typu Topcon AT - G7N, Topcon GTS 212, LEICA TC 407 (7'') czy Lokalizator Geopilot to prawdziwa pierwsza półka. Resztę nowoczesnych sprzętów do obejrzenia na stronie firmy. Polecam. Nowoczesna geodezja

kloa

Nie wiem jakim cudem zniknęły opinie z poprzednich lat? Ta firma nie miała żadnej pozytywnej opinii. Nie znam osoby która pracowała bądź też współpracowała z Optimą BG i miała o tej firmie pozytywne zdanie. Studenci, absolwenci trzymajcie się jak najdalej od tej firmy!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

alfredo

Jeżeli chodzi o opinię, to mogę z czystym sumieniem polecić tą firmę. Wszystko co napisali przedmówcy to prawda. Chciałbym do tego jeszcze dodać komfortowe warunki pracy. Bardzo przestronne biuro dla kameralistów oraz bardzo komfortowe warunki dla osób pracujących w terenie. Także sprzęt pomiarowy to pierwsza liga, której u konkurencji raczej nie uświadczysz. Jednym słowem nowoczesna geodezja!

john

Ja również mogę polecić pracę w optimie. Pozwala na godne życie, bez trudu można połączyć życie rodzinne z pracą, szef jest wyrozumiały, a kadra zarządzająca zawsze służy pomocą. Po prostu najlepsi ludzie z najlepszymi kompetencjami.

bill

Niestety firm geodezyjnych takich, jakma jest jak na lekarstwo. Wszysdy stali pracownicy mają umowę o pracę, oczywiście na pełną kwotę, nie na jakieś minimum a reszta pod stołem. Są poważni, nie bawią się w żadne umowy zlecenie. Szanują pracowników.

andrew

Firma na 6! Szef liczy się z pracownikami, bo przecież dzięki nim firma istnieje. Ciekawe projekty, premie za terminowe wykonanie pracy, dodatki. Pracuje tu już 10 lat i nie wyobrażam sobie, abym mógł zmienić pracę.

były pracownik
@andrew 16.01.2014 17:31
Firma na 6! Szef liczy się z pracownikami, bo przecież dzięki nim firma istnieje. Ciekawe projekty, premie za terminowe wykonan...

rozbawiłeś mnie do łez - żart roku 2014:) A tak poważnie widzę wszystkie 3 opinie pisane są dzień po dniu i przez jedną osobę (nie należy ich traktować poważnie) - uważam że nie jest to miejsce aby wylewać żale, więc może na tym poprzestanę:)

fred

Fajna, pełna wyzwań praca, mili ludzie, wysokie zarobki. Polecam generalnie wszystkim.

Zostaw opinię o Optima BG - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima BG