Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 36 ocen.

Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne
2 36 6 1

Opinie o Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne

RR

Szkoda czasu, znam firemkę doskonale.

anonim

(usunięte przez administratora)

ONA

Geoplan proponuje umowę pomiędzy dwoma podmiotami gospodarczymi, która zabezpiecza prawnie i finansowo tylko Geoplan. Wg tej umowy za sprzedaż i właściwe rozliczenie umowy dostaniesz jej 20% wartości jako prowizje oraz po zakończeniu zleconego projektu, czyli mapy danego obszaru dodatkowo 4 lub 7% dodatkowej prowizji zależnej od czasu w jakim dany projekt skończyłaś. Czasem jak dobrze wyjdzie ci miesiąc dostaniesz dodatkowy bonu w postaci 2000 zł lub 1000 zł ale to dostają nieliczni. Nic więcej! Sprzedaż reklamy na mapie jest co najmniej trudna. Firma nie daje żadnych narzędzi pracy tj. telefonu, samochodu, paliwa do samochodu oraz jakichkolwiek benefitów które są standardem w innych firmach jak multisport lub opieka medyczna. To trzeba zapewnić sobie samemu w ramach zarobionych pieniędzy z prowizji. Powodzenia.

Elemele

Takie pytanie co jaki okres wymieniaja mapy bo slyszalem ze co 2,5 roku?

Olaff
@Elemele 24.05.2018 08:07

Czasem co 2 lata, czasem co 4 lata. Generalnie coraz rzadziej.

Waldi

Konkurencja tak bardzo inspiruje do pisania??

Natalia

Jak wygląda praca Przedstawiciela Handlowego w firmie Geoplan Wydawnictwo Kartograficzne? Czy firma zapewnia pracownikowi służbowy samochód oraz telefon komórkowy? Czy w tej pracy częste są nadgodziny? Jeżeli tak, to czy są one płatne? Czy firma ma jakieś plany na dalszy swój rozwój? Pozostali użytkownicy na pewno będą wdzięczni za napisanie kilku słów więcej.

Były
@Natalia 25.05.2018 10:00

Nie ma samochodu służbowego, nie ma telefonu, wszystko własne i na swój koszt. Geoplan nie daje nic pracownikowi! A produkt umiera, tylko Geoplan tego nie zauważa.

Zuza

Najlepiej położyć się i płakać żeby ktoś nam pomógł?

Andrzej

Wcale nie musi być źle pracując we własnej firmie, gdzie mamy koszty odliczane od podatku!!!

Nikita
@Andrzej 19.04.2018 17:31

jeśli ktoś odlicza koszty od podatku to tylko znaczy że nie ma pojęcia o podstawach księgowości. Koszty mogą być odliczone / bilansowane od/z przychodu, a ten najpierw trzeba mieć, co może być trudne z geoplanem, ale powodzenia !

Bolo

Firma nie ukrywa jak rozlicza pracowników. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach jako sprzedawca to nie powinien tu pracować. Taka praca i tyle w temacie.

AXEL
@Bolo 07.12.2017 11:39

Pracowników ? jakich pracowników, może tych w biurze, bo ci w terenie to nie pracownicy, tylko firmy które z Geoplanem współpracują ! Błąd merytoryczny, to nie pracownicy.

MAŁA

Niestety nie proponują nic ciekawego, proponują tylko umowę agencyjną, masz założyć własną firmę, nie ma żadnej podstawy, proponują zwrot kosztów ZUSu jakieś 500 zł miesięcznie ale tylko na 3 miesiące, potem nic. Nie dają samochodu, paliwa, nawet telefon komórkowy masz mieć swój. Tej firmy wyraźnie na nic nie stać. Do pracy masz jeździć do 100km od miejsca zamieszkania i sprzedawać anonse ogłoszeniowe na mapie. I sama mam za to płacić? Szukają frajerów którzy tylko za niewielką prowizję będą dla tej firmy pracować. Pewnie nawet tej prowizji nie płacą. Brak słów.

Natalia

Wasze ostatnie opinie o pracodawcy Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne nie były zbyt pochlebne, ale wypowiadaliście się już jakiś czas temu. Czy zmieniła się forma współpracy z firmą? Prowadzenie własnej działalności faktycznie generuje dodatkowe koszty które powinny być ujęte w podstawie wynagrodzenia. Obecnie Geoplan poszukuje również przedstawicieli handlowych (http://www.geoplan.net.pl/pl/jobs), może ktoś zamierza aplikować i podzieli się warunkami oferowanymi przez firmę?

dobry znajomy

Ta firma to (usunięte przez administratora) Zarówno jeśli chodzi o zatrudnienie jak i oto że klienci są oszukiwani. Naciągacze. tyle w temacie

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tej firmy? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się newsów o Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne jako pracodawcy.

Były

Jakiś czas temu pracowałem w Geoplanie i niestety wszystko co pisze EXex to prawda. Chciałem tylko dodać, że opowiastki o tym, ile to się w Geoplanie zarabia, można włożyć między bajki. Produkt słabo się sprzedaje, a sama forma zatrudnienia (współpracy ) jest beznadziejna. Geoplan szuka naiwnych lub zdesperowanych osób, aby sprzedać coś ich kosztem. Sukcesem już będzie, jeśli nie dołożysz do tego biznesu. Nie polecam tej firmy.

Obyty
@Były 02.11.2017 19:14

Z moich informacji praca nerwowa. Z jednej strony Pani Prezes z drugiej klienci. Problem z terminem realizacji zamówień. Nie ma go w umowie. Jest ryzyko że klient zawsze może zrezygnować. Wystarczy ze wezwie do niezwłocznego wykonania zamówienia i później może odstąpić od umowy. Wtedy robi się gorąco.

Waldi

Słyszałem, że Geoplan to dobry pracodawca więc mam nadzieję , że praca będzie ok.

EXex

W firmie nie ma podstawy jest tylko prowizja za sprzedaż ale pod warunkiem że umowa zostanie we właściwy sposób podpisana i rozliczona. Prowizja to 20% od wartości sprzedaży sprawnie rozliczana co tydzień. Każdy sprzedawca na własnej działalności gospodarczej czyli musi sam opłacać zus, koszty działalności tzn paliwo samochód telefon. Sprzedasz miesięcznie za ok 20tys miesięcznie dostaniesz 4tys prowizji. (jak sprzedasz za 30tys jesteś bardzo dobra) Koszty to: telefon 50pln , ZUS 1200pln, użytkowanie ( się zużywa i się psuje) samochodu ok 500pln, paliwo do samochodu ok 800pln ( tygodniowo zrobisz ok 1000km ) zastanów się ile ci zostanie !!! od tego trzeba zapłacić podatek. Jak jesteś bardzo dobra zarobisz miesięcznie może 1000pln więcej (wzrastają koszty) Brak urlopu bo to własna działalność. Idziesz na urlop nie pracujesz to nie zarabiasz. Przychodzą święta nikt się z tobą nie spotka to nie zarabiasz, tak samo z długimi weekendami itp. czyli ok 2 miesiące w roku jesteś bez przychodu. Nie licz że będziesz pracować w mieście w którym mieszkasz, codziennie czeka cię dojazd za który firma nie da ci złotówki. Brak czegoś takiego jak delegacja nawet jeśli byłaś np 13h w pracy- z dojazdami może czasami tyle wyjść. Jak już po kilku miesiącach skończysz jakąś mapę dostaniesz kilka procent premii (4-5 nie pamiętam) jeśli tak długo wytrwasz. Jeśli nadal chcesz tu pracować zastanów się dlaczego jest tu tylko kilku pracowników. Wszyscy odchodzą. I nie słuchaj rekrutera bo to co mówi z czasem okaże się nieprawdą. Szukją ludzi do pracy. Zapomniałam dodać że oferowany produkt czyli ogłoszenie na mapie miasta jest bardzo trudny w sprzedaży, trzeba mieć bardzo dużo szczęścia i umiejętności żeby go sprzedawać, nie masz doświadczenia to nawet nie próbuj bo i tak nikt cie tu we właściwy sposób nie przeszkoli. Kilka godzin opowiadania o mapie i radź sobie sama. Potem zero wsparcia. Za ewentualne wsparcie musisz zapłacić firmie. Powodzenia.

Ochotnik

Jak się pracuje w firmie? M am zamiar aplikować i jest to ważne!

Mikuś

Widziałem ofert pracy dla przedstawiciela handlowego ale to było z maja i nie wiem czy jest jeszcze aktualna? Słyszałem sporo dobrych opinii o firmie i chętnie bym aplikował, tylko proszę o kilka podpowiedzi.

Przedstawiciel Geoplan
@Mikuś 20.06.2017 10:28

Najprościej zasięgnąć informacji bezpośrednio u źródła, skonfrontować z tymi, którzy pracują w firmie od wielu lat, a nie słuchać nieudaczników, którzy chcieliby pieniądze dostać, a nie zapracować... Z poważaniem

Przedstawiciel Geoplan
@Mikuś 20.06.2017 10:28

Najprościej zasięgnąć informacji bezpośrednio u źródła, skonfrontować z tymi, którzy pracują w firmie od wielu lat, a nie słuchać nieudaczników, którzy chcieliby pieniądze dostać, a nie zapracować... Z poważaniem

Kasztan

Nie dają żadnych narzędzi, własna działalność gosp., brak podstawy, tylko procent od sprzedaży. W dodatku boom na tego typu reklamę był z 10 lat temu. Teraz to tylko wciskanie kitu i strata czasu. Mają też jakąś aplikację, która jest kompletnie bezużyteczna w dobie google. Strata czasu i pieniędzy. Z czystym sumieniem odradzam każdemu, kto ma zamiar tu pracować.

Kasztan

Nie dają żadnych narzędzi, własna działalność gosp., brak podstawy, tylko procent od sprzedaży. W dodatku boom na tego typu reklamę był z 10 lat temu. Teraz to tylko wciskanie kitu i strata czasu. Mają też jakąś aplikację, która jest kompletnie bezużyteczna w dobie google. Strata czasu i pieniędzy. Z czystym sumieniem odradzam każdemu, kto ma zamiar tu pracować.

Kuba

Geoplan ciągle rozszerza zasięg swojej działalności, każda dobra i dobrze prosperująca firma tak postępuje. Dla pracowników to jest dobry sygnał, jest bezpieczeństwo i perspektywa pracy. Wszędzie są jakieś drobne problemy i musimy sobie radzić w rozwiazywaniu.

Natalia

Co nowego dzieje się w firmie Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne. Zupełna cisza na forum?

Mikuś

Miałem okazje pracować w firmie i miło wspominam ten czas. Ponieważ zmieniłem miejsce zamieszkania chętnie bym do firmy wrócił. Mam pytanie czy ktoś wie o rekrutacji. Stawki kiedyś były dobre a jak jest teraz?

inwestor

nie dajcie się nabrać - inwestorzy mają dosyć tych naciągaczy...

ala

włąsnie pisza tak w ogłoszneiu ja też sie zastanwiam , mi chodzi akurat o przedstawiciela handlowego wiec, podjerzewam, ze prowizja czasem może byc wieksza niż sama podstawa, a umowa o pracę jest? też mnie to zastanwia

HałoN

A jaki jest ten atrakcyjny system wynagrodzeń prowizyjnych?

Pele

Może jakiś :pracownik: z tego forum podać jakie są realne stawki prowizyjne i za co? jest jakaś podstawa?

Pracownik

Pracuję w Geoplanie już kilkanaście lat. Jak to na własnej działalności były wzloty i upadki. Praca jest ciężka - wymaga dużej wytrwałości, samodyscypliny i odporności na stres związany z pracą z klientem. Trzeba nabrać doświadczenia w tej pracy i nie jest to jak ktoś napisał "trzeba umieć wcisnąć kit". Tutaj żeby sprzedawać musisz być po prostu handlowcem: elastycznym, szybko reagującym, dysponującym wiedzą i predyspozycjami do tej pracy. Jednak jest to jedyna w tej branży firma w której nie ma najmniejszego problemu z płatnościami. Ktoś pytał o zarobki. Powiem tak - są bardzo zróżnicowane: od 2 do 9 tys w zależności od wielkości sprzedaży. 20% ze sprzedaży jest od razu co tydzień wypłacane, na koniec sprzedaży danej mapy premie, w międzyczasie jak ktoś dobrze sprzedaje kolejne bonusy. Praca nie łatwa, ale wpływy na konto rekompensują wysiłek.

ML
@Pracownik 02.10.2015 20:00

No tak to może w teorii. Praktyka wyglada tak, ze jeśli masz "za dużo" tzn powyżej 2tys to pani prezes kombinuje jak może żeby nie wypłacić. Faktury są rozliczane w następujący sposób: wystawiasz powiedzmy kwotę 2-5 tys. a otrzymujesz 300zl jako cześć. Reszta... na poczet dalszej pracy. A to brakuje papierka, a to bo rabat dałeś klientowi to ci potrącają z pensji. I patrz i czekaj czy wypłaca:// Delegacja - ustalenia co do zwrotu kosztów dojazdu, noclegu. Praktyka - nie dostajesz nic bo np nie jest podpisane tyle umów ile założyła pani prezes i kropka. Stwierdzenie ze za wczasy nie zwracają. Nie zgadzasz sie - idź do sądu. Tak pani prezes traktuje ludzi. A wiec zastanów sie czy chcesz rozpocząć prace bez jakiejkolwiek podstawy i z szarpaniem sie i proszeniem o swoje cieżko zarobione pieniądze.

ML
@Pracownik 02.10.2015 20:00

No tak to może w teorii. Praktyka wyglada tak, ze jeśli masz "za dużo" tzn powyżej 2tys to pani prezes kombinuje jak może żeby nie wypłacić. Faktury są rozliczane w następujący sposób: wystawiasz powiedzmy kwotę 2-5 tys. a otrzymujesz 300zl jako cześć. Reszta... na poczet dalszej pracy. A to brakuje papierka, a to bo rabat dałeś klientowi to ci potrącają z pensji. I patrz i czekaj czy wypłaca:// Delegacja - ustalenia co do zwrotu kosztów dojazdu, noclegu. Praktyka - nie dostajesz nic bo np nie jest podpisane tyle umów ile założyła pani prezes i kropka. Stwierdzenie ze za wczasy nie zwracają. Nie zgadzasz sie - idź do sądu. Tak pani prezes traktuje ludzi. A wiec zastanów sie czy chcesz rozpocząć prace bez jakiejkolwiek podstawy i z szarpaniem sie i proszeniem o swoje cieżko zarobione pieniądze.

Oburzony
@ML 26.04.2017 18:20

Żałosne Panie Łukaszu...

Zenek B

Czy ktoś mi w końcu konkretnie odpowie o co chodzi z tym 1000 pln podstawy?

zawilka

Witam, powyższa opinia jest nieprawdziwa, ponieważ firma Geoplan poszukuje pracowników na różne stanowiska, w całej Polsce. I tak w Bielsku, w siedzibie firmy na ul. Cieszyńskiej 434 szukamy osoby do działu Call Center. Ponadto poszukujemy Przedstawicieli Handlowych do sprzedaży powierzchni reklamowych w województwach: śląskim, dolnośląskim, wielkopolskim, świętokrzyskim, kujawsko-pomorskim i pomorskim (praca w oparciu o umowę agencyjną, własna działalność gospodarcza). Następnie w związku z wprowadzaniem nowych produktów firmy, jakimi są aplikacje mobilne 2GO! Kraków, 2GO! Bielsko-Biała, 2GO! Szczecin oraz 2GO! Wrocław chętnie zatrudnimy osoby z tych miast do pozyskiwania klientów i sprzedaży ogłoszeń reklamowych (praca w oparciu o umowę zlecenie). Wszelkie informacje i szczegóły dotyczące stanowisk można uzyskać w siedzibie firmy, na stronie internetowej www.geoplan.net.pl i pod numerem telefonu: 668884525. Pozdrawiam i zachęcam do współpracy.

Zenek B

Jak tysiąc podstawy jak w ogłoszeniu jest, że to działalność gospodarcza . .

Zostaw opinię o Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne - Bielsko-Biała

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geoplan Sp. z o.o. Wydawnictwo Kartograficzne