S.I. Świt

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 50 ocen.

S.I. Świt
2 50

Opinie o S.I. Świt

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.I. Świt

Lidia

@Jerzy, tak, na stronie są dostępne aktualne oferty pracy. Tutaj wklejam link, abyś mógł się z nimi zapoznać: http://swit1.home.pl/autoinstalator/wordpress11/kariera/ Czy zdecydujesz się aplikować do S.I. Świt? @tajneprzezpoufne, może mogłabyś powiedzieć coś więcej o pracy w S.I. Świt? Dlaczego już nie pracujesz w tej firmie? Wyraź proszę opinię o pracy w tym miejscu. Będzie ona pomocna dla osób, które szukają zatrudnienia.

Jerzy

Może wiecie coś o ofertach pracy?

Lidia

@Marta, uważasz, że pozytywne opinie są tylko wstawiane na to forum przez S.I. Świt? Jesteś pewna, że pracownicy nie mogą pozytywnie wypowiedzieć się o zatrudnieniu w tym miejscu?

tajneprzezpoufne
@Marta 24.05.2018 12:57

Potwierdzam nie ma co porównywać zwykłych pracowników do tych biurowych to zupełnie inna bajka. pracowałam tam jeszcze nie dawno niestety wiem jak to w tej firmie wygląda. co poniektórzy obrośli w piórka wraz ze zmianą stanowiska na wyższe i mają sie za nie wiadomo kogo. porażka...!

Lidia

@Marta, jestem moderatorem tego forum i ze względu na innych użytkowników zaglądających na ten wątek, zależy mi na uzyskaniu pełnego obrazu pracodawcy jakim jest S.I. Świt. Zapewniam, że nie łączą mnie z tą firma żadne powiązania. Współpracuję wyłącznie z serwisem gowork.pl

Lidia

@Marta, zapoznałam się oczywiście z innymi opiniami zamieszczonymi na tym forum. Jednak chciałam również poznać konkretnie punkt widzenia użytkownika @asdsa. Nie zależy mi na pozyskiwaniu tylko negatywnych opinii o S.I. Świt, ważne aby były w jak największym stopniu merytoryczne. Dziękuję Ci za przykład, który mi podałaś.

Marta
@Lidia 17.06.2018 11:15

"Nie zależy mi na pozyskiwaniu tylko negatywnych opinii o S.I. Świt, ważne aby były w jak największym stopniu merytoryczne" to cytat z Twojej wypowiedzi. Lidio. Nic nie poradzisz, skoro ogromna większość opinii o S.I. Świt jest negatywna. Poważnie wątpię w to, że jesteś moderatorem tego forum. Na stronach innych firm nie spotkałam się z taką ingerencją moderatora w opinie użytkowników. Kim naprawdę jesteś, Lidio? Zapewniam Cię, że ciężko powiedzieć o tej firmie coś dobrego. A merytorycznych przykładów jest mnóstwo w postach. Po co Ci jeszcze więcej? Czyżbyś liczyła, że opinia o S.I. Świt nagle się zmieni? To niemożliwe, bo ta firma to (usunięte przez administratora) A o co Tobie chodzi, ciężko wyczuć. Chyba, że jesteś faktycznie osobą podstawioną przez Świt. Coś w tym musi być, skoro nie tylko ja, ale i inni użytkownicy Cię o to podejrzewają. W każdym razie – moderatorzy forum tak się nie zachowują.

Lidia

@asdsa, dlaczego twierdzisz, że S.I. Świt jest niepoważną firmą? Co wpływa na Twoją opinię? Jakiego rodzaju traktowanie wspominasz w swoim poście? Ważne, żebyś zdecydował się na uargumentowanie swojego wpisu z uwagi na innych użytkowników forum, którzy poszukują informacji o tym pracodawcy.

Marta
@Lidia 11.06.2018 21:35

Lidio, nie jestem, co prawda osobą, do której się zwracasz o odpowiedź, ale zachęcam Cię do przeczytania postów na forum, z którego jednoznacznie wyłania się negatywny obraz tej firmy. Ciągle się dopytujesz, co jest źle, a przecież wyraźnie to widać w postach i ocenie pracodawcy (zaledwie 2 gwiazdki). Przykładów na pomiatanie ludźmi jest w postach naprawdę dużo. Jeśli faktycznie jesteś moderatorem tego forum, to przestań się ciągle dopytywać o oczywiste rzeczy, bo to już zaczyna być żenujące. A jesli Ci mało przykładów, to podam Ci jeszcze jeden: prezes zmuszał pracowników do przyjazdu do Warszawy na własny koszt, po to tylko, aby im wręczyć wypowiedzenie. Szybko, prosto i łatwo, prawda? Szkoda tylko, że jedynie dla prezesa, który miał załatwioną sprawę, a zszokowany niepełnosprawny wydawał pieniadze na podróż (o zwrocie nie było mowy), po czym wracał już jako bezrobotny.

handlowa

A ja pracuje w ŚWICIE wiele lat i mam podwyżki i jest normalnie jak w innych firmach - ani super ani beznadziejnie - Jak komuś nie chce się pracować to wszystko zrobi żeby sobie i innym obrzydzić

asdsa
@Marta 27.04.2018 16:51

Nie poważna firma. Pomiatanie ludzmi jest na porządku dziennym. Właściciel żeruje na niepełnosprawnych. Produkty słabe. Nie polecam. Dla desperatów.

Lidia

@anonymous, wychodzi na to, że uważasz, że pracuję w S.I. Świt. W tym miejscu, chcę Cię wyprowadzić z błędu i powiedzieć, że żadne relacje nie łączą mnie z tą firmą. Jestem moderatorem tego forum i do moich zadań należy m.in. dopytywanie użytkowników o takie kwestie, które mogą być ważne dla tych, którzy chcieliby zatrudnić się w tym miejscu i staram się również o aktywne uczestnictwo w prowadzonej przez użytkowników dyskusji.

ewa

Chciałam się zatrudnić w tej firmie jako konsultant,nawet złozyłam dokumenty,ale kiedy kazali mi podpisać zgodę na obciażenie mojego rachunku bankowego na ich rzecz na nieokreślona sumę i czas,a podpis miał być złożony w obecności i potwierdzony przez pracownika banku i zgodny z wzorem bankowym i to jeszcze przed podpisaniem umowy o pracę.To skandal mają wszystkie moje dane + dostęp do konta wzór podpisu,nic tylko brać pozycczki a ja bym spłacała.To się nadaje do PIP do PFRONu jak sie traktuje osoby niepełnosprawne,jak sie je okrada z pieniędzy przekazywanych przez PEFRON wciska sie parę kosmetyków własnej produkcji pobierając z konta pieniądze zostawiajac marne grosze a ludzie są biedni i się na to godzą nie zdając sobie sprawy z konsekwencji.Na koniec roku dostaną PIT i się zdziwią,że zarobili kupę kasy.Ostrzegam.

Nie idźcie tą drogą
@Nicky 28.02.2017 10:28

Nie porównuj Mary Kay do tego badziewia. I nie, konsultanci tych marek które wymieniasz, zamawiają kosmetyki płacąc w momencie gdy klient zapłaci. No i nie jest to ich główne zatrudnienie tylko forma dorabiania. Poniosło cię człowieku :D

anonim

(usunięte przez administratora)

maryta
@Wanda 04.04.2018 16:45

w pełni popieram pani opinię

obsługa klienta

pracowałam wiele lat i teraz jestem na wychowawczym ale chce wrócić bo pracowało się bardzo dobrze -

Lidia

@Niki Rozumiem, że masz jakieś zastrzeżenia do tego pracodawcy. Możesz powiedzieć, co konkretnie masz na myśli?

Marta
@Lidia 13.11.2017 11:01

Lidio, podobno bezstronna osoba, nie będąca pracownikiem Świtu i pisząca obiektywnie. Przeczytaj sobie najnowsze opinie i odpowiedz. Ludzie piszą z autopsji o skandalicznym oszukiwaniu zatrudnionych tam ludzi, czy według Ciebie to nieprawda? Nie wciska Świt kosmetyków po wielokrotnie zawyżonych cenach? Odpowiedz!

op

Przy stopniu znacznym niepełnosprawności otrzymujesz wypłaty ok. 1900 zł na konto, ale za to musisz "kupić od nich kosmetyki za 1580 zł i zostaje na koncie ok 300 zł i jeśli sprzedasz kosmetyki to kasa dla Ciebie. tak to mniej więcej wygląda.

Marta
@stachu 27.03.2018 00:42

Ja juz tam od dawna nie pracuję. Ale ludzie boja sie podskakiwać, bo wiadomo, jak jest z pracą. Uczestniczę w wypowiedziach na temat Świtu, aby ostrzegać innych. To wszystko. A co do dojenia Pefronu to oczywiscie celna uwaga.

gosc

Dość często pracownikom przesyłane są przeterminowane kosmetyki.Bo niepełnosprawnych mają za totalnie niemyślących.

Można inaczej

Pomagam w znalezieniu ciekawszych ofert dla osób niepełnosprawnych. Zaintersowanych proszę o kontakt na dasielepiej@wp.pl.

769

witam, jak wygląda praca w Halinowie w Swit? Proszę o info o pracy w laboratorium.

Ktoś

witam, jak wygląda praca w Halinowie w Swit? zaoferowali mi próbne 3 miesiące i co dalej jak to jest z wyplatami po każdego 10-tego miesiąca ? praca jest OK, natomiast ludzie są dziwni na moje oko i nie wiem czy taka praca ma sens dla 19 latka jako tako w firmie pracować co sądzicie o tym pracuje od 6 do 13 czyli 7 godzin sami wiecie co to oznacza, sytuacja ma miejsce np. słowami zwolnij się, za wolno robisz, przekleństwa, wulgi. pozdrawiam serdecznie czekam na wasze opinie co o tym sadzicie ? za wszelka rade dziekuje

pracownik
@Ktoś 28.09.2017 15:36

Teraz jest dużo lepiej, przeuneli gościa, który się wyżywał na ludziach i da się żyć. Tylko bajzel straszny i zarobki słabiutkie.

Marta

Świt ma straszne warunki za wynagrodzenia. Oferują pracę niepełnosprawnym, dostają dofinansowanie z PFRON i zabierają większość pensji. Policzyliśmy, że mają tak zatrudnionych około 250 osób, co daje ponad 300 000 zł zarobku na czysto dla firmy. Dla wszystkich niepełnosprawnych : Są inne formy otrzymywania ZUS i odliczania emerytury. Szukajcie alternatyw.

Niki

Zarządzie SI! Jak długo jeszcze można jechać na grzbietach niepełnosprawnych???

Lidia

@Robert zaglądałeś może na stronę internetową firmy? W zakładce oferty pracy znajdziesz aktualne oferty. Widziałam, że obecnie poszukiwani są kandydaci na stanowisko Magazynier. Jednak jako miejsce pracy podana jest Warszawa.

Robert

Gdzie są publikowane ich ogłoszenia o pracę dla osób z orzeczeniem? Gdzie sie pracuje w Hipolitowie czy na słuzewcu? Ktoś wie? Służewiec średnio mi pasuje...

Lidia

@Renata nie jestem pracownikiem S.I. Świt, ani w żaden sposób związana z firmą. Zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie oraz by osoby, które szukają na tym wątku opinii na temat tego pracodawcy mogły znaleźć tu pomocne informacje.

Lidia

@Renata co sprawia, że praca w firmie jest według Ciebie aż tak stresująca? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy i o tym jak wygląda typowy dzień spędzony w firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do S.I. Świt.

Renata
@Lidia 22.09.2017 10:18

Twój post nie wyglada mi na pytanie osoby rzeczywiscie pragnącej poznać warunki pracy w tej firmie, ale na kolejny post podstawiony na zamówienie SI Świt. Próbujecie wciągnąć w dyskusję, a potem udowadniać, że osoba pisząca negatywna opinię nie ma racji. Nie dam się w to wciągnąć. Ja wiem swoje z pozycji byłego pracownika, ale sprawa SI Świt i wykorzystywania przez nią pracowników była nawet poruszana w mediach. Porządnej firmy by tak nie opisywano. I to wszystko,

kkk

Odradzam,odradzam odradzam.Główny szef to straszny buc.Przyjmowałem się do przacy i ustaliłem warunki płacy na okresie próbnym na jakims tam poziomie.Po okresie próbnym miałem dostac podwyzke i co sie okazało?Ano nici z podwyzki.Zaproponowali mi to samo co miałem.Zrezygnowałem,bo jakbym sie zgodził,to wiadomo jak bym był traktowany później.Poza tym ptzy zatrudnieniu ustalasz warunki,a potem częśc tych pieniedzy dostajesz na umowie zlecenie ze Swit Pharma.Kablowanie i donoszeni jest na porzadku dziennym a bryluje w tym planista i jego cizia.Teraz chyba jest Kierownikiem Magazynu. Dyrektor zakładu to dawny trep z porzadna pesja,to i wchodzi prezesowi w tyłek ąz nieprzyjemnie patrzec.Nie polecam,bo to w moim przekonaniu firma nierzetelna.

Vica

Rozumiem że obecnie przedstawiciele handlowi dostają na konto już tylko 200zł., a jakaś część ludzi z produkcji dostała możliwość aby albo się przenieść na stanowisko przedstawiciela handlowego albo zmiany pracy. Ciekawe czy obecnie więcej osób poodchodziło czy nadal dużo osób się utrzymuje na tamtych stanowiskach i nowi się zatrudniają mimo takich "zarobków".

Renata
@Vica 06.08.2017 14:55

Odpowiadam krótko - zdecydowanie nie warto! Pieniadze bardzo marne, pomiatanie pracownikami, a jesli ktos nie jest zbyt odporny psychicznie - poważny stres murowany. Jak najdalej od Świtu!

Lidia

@Betina jakie stanowisko chcesz dostać się do firmy? Daj znać, jak pójdzie rozmowa kwalifikacyjna. Chętnie dowiemy się jak po rozpoczęciu pracy ocenisz S.I. Świt jako pracodawcę.

Beti

Ogólnie to straszne pomyje tu lecą, ale powiem wam ... na wszystkie firmy leci kloaka. Zresztą pracownicy są z zasady niezadowoleni, a zarząd to krwiopijcy. Czy ktoś może wskazać firmę gdzie jest cudownie ? W każdym razie ja spróbuję w Świt Pharmie. Nic nie trwa wiecznie, liczę na to, że się zmieniło. Ciao

Obserwator

Byłem na rozmowie, szukali pracownika do biura na ul. Taśmowej. Warunki jakie oferują to 1600 zł netto, umowa zlecenie na 3 miesiące a potem jak się sprawdzisz może 2000 netto. Brak jakiegokolwiek socjalu. Pozdrawiam

Taa...

Pod koniec marca prezes dał reszcie niepełnosprawnych z produkcji przeniesienia do słupów czyli przedstawicieli niby handlowych. Ciekawe jak można wyżyć za 200 zł, jak sędziowie za 10 tys. w Warszawie nie wyżyją.

Ja

Na ich stronie jest, ze zatrudniają 90% niepełnosprawnych na ponad 1000 osób. Te 10% to osoby zdrowe, w tej chwili w zakładzie w Halinowie, reszta to słupy w kilku miastach niby sprzedające kosmetyki. Dostają na rękę ok. 200 zł.

Zostaw opinię o S.I. Świt - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.I. Świt