McFIT Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 16 ocen.

McFIT Polska
2 16 6 1

Opinie o McFIT Polska

Wesołek

Jedyne co mogę powiedzieć o pracy w McFit to to, ze jeżeli ktoś liczy na robienie kariery jako trener to może zapomnieć o tym, że jakakolwiek zrobi pracując pod szyldem tej firmy ( no chyba, że na lewo co jest niezgodne z papierami które podpisuje się ). " Trener " to tak naprawdę karykatura i żart dla nazwy tego zawodu w McFit ponieważ nie ma to kompletnie nic wspólnego, z TRENEREM. Kolejną kpiną jest, że mamy zakaz prowadzenia treningów ( nie licząc darmowego raz na pół roku dla klubowicza ) zarówno w McFicie jak i poza, a trenerzy przychodzący z zewnątrz mogą robić treningi swoim podopiecznym od ręki i co więcej nie płacą żadnego ryczałtu, wystarczy, że zarówno trener jak i podopieczni mają wykupiony karnet i to wszystko. Zakres obowiązków dotyczy ogółu całej siłowni począwszy od sprawdzania czy nikt nie nas*ał w kiblu i zapomniał spłukać zakończywszy na pracy na recepcji. Zadania te może nie wymagają jakoś szczególnie dużych umiejętności, ale umówmy się, że taki zakres czynności ma się daleko od stanowiska Trenera. Co do zarobków to praca taka tylko, żeby sobie dorobić ponieważ można pracować na etacie 25/30h. Praca na pełny etat jest tylko możliwa pod stanowiskiem kierownika / menagera studia. Bardzo ważne jest też to, że z czasem zakres obowiązków i wykorzystywanie pracowników jest coraz większe, ale na pytania o zwiększenia wynagrodzenia nastaje cisza. Kolejna ważna sprawa jest sprowadzanie ludzi na siłę na zajęcia grupowe bo ktoś zarządzający tą firmą wpadł na pomysł prowadzenia zajęć grupowych i kierownictwo gów*o obchodzi jak Ci ludzie wpadną na owe zajęcia, a cytując : "Możecie na rzęsach stawać, żeby Ci ludzie przyszli mnie to nie interesuje ma byc x osób i koniec tematu". Podsumowując - praca dla kogoś bez kwalifikacji kto chce sobie dorobić, jeśli natomiast jesteś trenerem z ambicjami doradzam zebranie własnej bazy i wykupienie karnetu tylko w McFicie bo na ten moment to jest jedyna sieć która nie pobiera ryczałtu za prowadzenie treningu :)

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tej firmy? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych ciekawostek o McFIT Polska jako pracodawcy.

Ula

Jeśli wszyscy wiedzą, że jest taka osoba to dlaczego nikt tego nie zmienia?

Gregor

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Jaka macie atmosferę?

Pjoter
@Gregor 15.03.2018 19:53

Gregor a gdzie chcesz aplikować ? Bo jeśli na Legnicka we Wrocławiu to stanowczo odradzam - gdyz kierowniczka (menedżerka) to jedna wielka pomyłka. Powie Ci to każdy jej zespół, jak i klienci klubu.

Flow

Jak chodzi o pracowników to oferty są na Pracuj.pl :) Atmosfera zależna od lokalizacji. :)

Flow

Wszystko zależy od tego na jakiego managera się trafi. :) Wynagrodzenie rośnie wraz ze stażem pracy, ale już na starcie jest dobra sumka. :) Umowa o prace, a praca sama w sobie niewymagająca, dlatego fajny sposób na dorobienie sobie do innego etatu (i tak każdy ma tylko część etatu). Zakres obowiązków i wymagania jasne i klarowne, poziom trudności wykonywanych zadań w skali 1 do 10, można ocenić na 5. Trzeba mieć wiedzę fachową z anatomii, fizjologii, wiedzieć wszystko o suplementach, opanować system informatyczny, procedury i pare innych ważnych spraw. Obowiązki łatwe do ogarnięcia, ale wymagające skupienia. :) Jak ktoś chce prowadzić swoje treningi personalne i tylko to - to nie będzie praca dla takiej osoby. Podobnie jak komuś ma korona z głowy spaść, jeśli musi wyrzucić butelkę, albo papierek który leży na ziemi, to też lepiej nie aplikujcie. :) Podsumowując: praca polega na dbaniu o klub i klubowiczów pod każdym względem: coś się zepsuło, zabrudziło, ktoś coś zgubił, nie wie czegoś - zadaniem trenera jest reakcja na zgłoszenie, kontrola sytuacji i życzliwa pomoc. ;)

Pioter

Co prawda nie pracowałem w mcfit, ale dużo słyszałem od moich znajomych tam zatrudnionych. Praca dobra na chwilowe dorobienie kasy np dla studenta, ale nie dla ludzi z ambicjami. Najgorzej jeszcze jak trafi się przerabany kierownik. Pozdrawiam tu Panią kierownik E.C. z Legnickiej we Wroclawiu. Kobieta, która nic nie wie a na pewno swoim wyglądem w szczególności dość sporym gabarytem wagowym nie jest przykładem na osobę prowadząca zdrowy tryb życia :D Dużo słyszałem od swoich ziomow z silki, jak traktuje klientów oraz od ekipy tam pracującej jakie ma podejście do ludzi. Dziwię się, że jeszcze nikt jej nie przeskarzyl :) Najlepsze jest to, że każdy z niej się tam śmieje zarówno klienci jak i jej ekipa, ale co się dziwić jakie podejście do ludzi takie do niej :)

Bartek

Ciągle tylko piszecie o rozwoju, a jak są mozliwości to nikogo nie interesuje.

Thomass
@Bartek 16.12.2017 18:33

Jakie przepraszam możliwości?:) Dobre! Uśmiałam się!:D Zastanów się czy na pewno pracowałeś w McFit?:D

leopolda

Popieram! Jeśli nie macie ambicji na rozwój oraz chcecie (usunięte przez administratora) w każde święta i weekendy - nawet Wigilię czy Sylwestra to jak najbardziej polecam. Stanowisko "trener" masz tylko na papierku. Tak na prawdę jesteś zwykłym sprzątaczem i obsługą klienta. Masz chodzić jak w zegarku, nie można Ci założyć rąk, oprzeć ich na biodrach, machnąć smyczą, mrugnąć, oddychać, rozmawiać z klientem dłużej niż 5 sekund, oprzeć się o sprzęt - nawet na chwilkę. Prowadzenie treningów i posiadanie swoich klientów zabronione. Owszem możesz sobie prowadzić treningi próbne za darmo, ale nie możesz wykazać własnej inicjatywy takiego treningu tylko prowadzisz każdego klienta na trzy jedne i te same maszyny. Ogólnie Twoja praca na stanowisku trenera będzie polegać na zapierdzielaniu na magazynie z ciężkimi zgrzewkami napojów (nawet dziewczyny:) ) , sprzątaniu magazynu, praniu ścierek i mopów, lataniem ze ścierą, miotłą i szufelką po siłowni, dokładaniem papierów i sprzątaniu kibli, wynoszeniu ciężkich worów śmieci i wiele , wiele innych rozwojowych czynności:) oczywiście będziesz też mógł wprowadzić wiele nowych i ciekawych pomysłów dla klubu, których nie będzie można tak na prawdę wprowadzić oraz będziesz zwodzony, że plan wprowadzenia treningów jest już na etapie przygotowań i niedługo będziesz mógł prowadzić treningi:) polecam z czystym sumieniem! :)

ania
@leopolda 28.10.2017 00:42

A nie ma pan do sprzątania?

leopolda
@ania 20.12.2017 09:50

Trenerzy są sprzataczami od 8 do 22:)

Gido

Firma mająca ludzi za nic, zarówno pracowników, jak i klientów. Starają się być fajni na swoim profilu na Facebooku, szkoda, że nie są w rzeczywistości. Odradzam jakikolwiek kontakt.

Alehandro

Zadnych dodatkowych benefitow, bardzo żydzą na pracownikach Stawka na pierwszy rzut oka wydaje sie dosyc atrakcyjna ale to złudzenie. Pracownicy sa bardzo ograniczeni, musza chodzic jak w zegarku tak jak szanowni niemcy zechcą, zadnych swoich pomyslow czy planow co do rozwijania klubu badz czegokolwiek. Nawet zegarow ani dodatkowego kosza na smieci nie mozna postawic Owszem jest to umowa o prace na rok lecz przez ten rok ponad polowa pracownikow sie zwalnia bo przegladaja na wlasne oczy co tam sie dzieje. Popytajcie klubowiczow z warszawy jak oceniana ten klub Uslyszycie o dziesiatkach godzinach urlopu dodatkowego za wasza cudowna prace ale kiedy bedziecie chcieli za to pieniadze to ich nie zobaczycie a te dodatkowe niby godziny przepadają. Tak, bo szanowny mcfit nie chce wam placic 2dwoch pensji (tej nornalnej i z urlopu) tylko normalnie wysylaja was na przymusowy urlop bo niby kierownik "musi zejsc z tych godzin do konca danego roku" , brzmi dosyc zabawnie.

Realistka
@Alehandro 08.09.2017 20:14

A ile proponuja trenerowi personalnemu w MCFit z doswiadczeniem w zawodach kulturystycznych ?

Leopolda
@Realistka 20.10.2017 13:51

Doświadczenie nie ma żadnego znaczenia. Dostaniesz się tam bez jakichkolwiek kwalifikacji. Około 2200.

Alehandro

Na umowie tlyko jestescie trenerami W rzeczywistosci latacie ze scierami i sprzatacie caly klub podczas swojej zmiany Treningi prowadzicie owszem jak ktos sie zglosi ale oczywiscie za darmoszke wy nic nie macie z tego :) Mcfit zabrania prowadzenia treningow poza godiznami pracy lub w innych miejsach Generalnie macie te 14 zl na godiznie stala pensje co miesiac i nic wiecej, nie macie swoich klientow nie zarabiacie dodatkowo, takze tak naprwwde stanowisko to zwykle zapierdzielacz i sprzatacz bo sprzataczki sa tylko w nocy przez 3h koedy nie ma ludzi co jest bez sensu

Joanna

@Paula pod koniec czerwca pojawiła się oferta pracy na Opiekuna klienta w studiu w Szczecinie. Myślę, że jeszcze możesz spróbować zaaplikować. Jeśli się zdecydujesz, daj znać jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy!

Paula

A czy ktoś coś wie na temat pracy w Mcfit Szczecin? Z góry dzięki za info

Joanna

@plotya co możesz powiedzieć o tym jak wygląda praca w McFIT Polska w rzeczywistości? Chętnie dowiemy się więcej, tym bardziej że firma ciągle rekrutuje. Obecnie poszukuje między innymi osoby na stanowisko Trenera w studiu fitness. Jak wygląda praca w tym charakterze?

kazio

no to przecież jak na stanowisko kierowniak oferuja tyle to nie jest mało, a wiadomo, ze nie napracujesz sie az tak bardzo jako kierownik, poza tym masz tez wyspecjalizowany zespol pracownikow wiec nie musisz sie matrwic ze wsyztsko bedzie na twojej glowie

ploty

Polecam wizytę na rozmowie rekrutacyjnej - żadna z tych informacji nie jest prawdziwa. "Nie znam się, ale się wypowiem" - może lepiej poznać fakty zanim wyleje się tyle frustracji nad stekiem bzdur.

kamil

dzieki za info !!!!! WOOOOOW - a to tak dobrze wygladajaca firma

anonim

(usunięte przez administratora)

Niezainteresowanywyzyskiem w pracy i tandetą McFIT

Ale przecież mówię w McFIT Polska Sp. z o.o. nie ma możliwości uzyskania dobrych zarobków - oni szukają tylko najtańszych frajerów jakiś i tam jest tylko wyzysk i praca za darmo w niepłatnych nadgodzinach oczekiwanych ze zrealizujesz sam z siebie w imię idei chłopka roztropka prymitywnego, zakompleksionego ze wsi jakiej zabitej dechami co przyjechał do Warszawy i się mota i chce pracować za głodową pensje na poziomie pracownika po zawodówce czyli 3 tys. zł. na rękę/ pełen etat a nie osoby z biegła znajomością niemieckiego, która powinna zabraniać minimum 5tys. zł netto/pełen etat na umowę o prace na okres próbny a potem tylko więcej - ale nie w McFIT, bo u nich to niemożliwe, jak i ich siłownie pozostawiają wiele do życzenia - czytaj opinie jak poniżej jak i w.w. ogłoszenie o prace z płynnym niemieckim z www. pracuj.pl z lipca 2015r. Opinie o siłowniach McFIT Polska Sp. z o.o. w Warszawie przy ul. Ostrobramskiej: http://forum.gazeta.pl/forum/w,342,147186046,156170565,Re_Mcfit_mc_fit_Nie_polecam_najgorsze_kluby_opin.html Re: Mcfit mc fit Nie polecam najgorsze kluby opin Dodaj do ulubionych Gość: lopa IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.01.15, 14:19 Byliśmy w tym klubie na Ostrobramskiej w Warszawie, rzeczywiście jest tam dramat!!!!!!!!!!! bo jak można zaoferować ludziom barachło, bieżnie są najtańsze, najgorszej jakości, takich się nawet do domu nie kupuje, w klubie śmierdzi potem, a prysznice męskie są odkryte to wstyd !!!!!!!!!!! kolejny raz daliśmy się zwieść artystycznym zdjęciom tego klubu, podrasowanym photoshopem a nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością ! Oferta praca: http://www.pracuj.pl/praca/kierownik-studia-fitness-warszawa,oferta,4035880 McFIT Polska Sp. z o.o. McFIT ma wiele wspólnego ze swoimi klientami: siłę, energię, wytrwałość i zdecydowanie w działaniu. Cechy te zaprowadziły nas naprawdę daleko — jesteśmy dziś numerem 1 w Europie. Prowadzimy już ponad 200 studiów fitness i jesteśmy obecni w pięciu krajach. Tworzymy mocny zespół, składający się z ponad 4.500 zmotywowanych pracowników. I nie przestajemy nad sobą pracować – na naszej drodze do stania się liderem światowego rynku rozwijamy jedyną w swoim rodzaju koncepcję treningu, która pozwala naszym klientom w nowy sposób zadbać o swoją formę. KIEROWNIK STUDIA FITNESS (M/K) z bardzo dobrą znajomością j. niemieckiego Miejsce pracy: Warszawa Region: mazowieckie Opis stanowiska: ◾Jako Kierownik Studia jesteś odpowiedzialny za obsługę klientów oraz za wszelkie bieżące sprawy personalne i administracyjne, wchodzące w zakres działalności studia fitness ◾Odpowiadasz za zespół składający się maksymalnie z ok. 20 pracowników, których mocne strony i potencjał samodzielnie rozpoznajesz i wspierasz ◾Do Twoich obowiązków należą również dobór i rozwój personelu, a także dbanie o pozytywną atmosferę w zespole ◾Jako wzór do naśladowania dla trenerów aktywnie przekazujesz klientom na powierzchni treningowej naszą koncepcję TRENINGU McFIT, pamiętając przy tym o uśmiechu i pozytywnym nastawieniu Wymagania: ◾Mówisz płynnie po niemiecku i jesteś gotowy uczestniczyć w kilkutygodniowych szkoleniach w Niemczech ◾Swoim inspirującym sposobem bycia i dużą dawką dobrego humoru motywujesz klientów i pracowników do osiągania swoich celów ◾Masz talent organizacyjny i odznaczasz się dobrze ustrukturyzowanym sposobem pracy ◾Stale pamiętasz o tym, aby mieć w centrum uwagi życzenia naszych klientów ◾Branże sportu i fitnessu są Ci bliskie ◾Cechujesz się silnie rozbudowanymi kompetencjami społecznymi oraz sytuacyjnym stylem przywództwa ◾Praktyczne doświadczenie w branży usług dopełni Twój profil Oferujemy: McFIT gwarantuje Ci jedyną w swoim rodzaju kulturę firmy z miejscem na indywidualność — dla nas ludzie są ludźmi, nie zasobami. Wspieramy i wymagamy. Jeśli masz talent i do nas pasujesz, otrzymasz u nas szanse i wyzwania, których dotąd szukałeś. NIE ZWLEKAJ I PRZYŚLIJ SWOJĄ APLIKACJĘ! Zostań jednym z nas! Przyślij swoje przekonujące dokumenty aplikacyjne wraz z aktualnym zdjęciem w formie cyfrowej, wpisując w temacie wiadomości: „Kierownik Studia Warszawa”. Prosimy także o informację na temat oczekiwanego wynagrodzenia oraz najbliższej możliwej daty rozpoczęcia pracy. Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przet­warzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie dla potrzeb przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego zgodnie z Ustawą o ochro­nie danych osobowych z dn. 29.08.1997 r. (Dz. U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.). Mamy nadzieję, że wkrótce się poznamy!

Praca biurowa w McFit Polska w Warszawie

Z tego co się orientuję to szukają w Warszawie pracowników biurowych z super płynną znajomością języka niemieckiego do pracy w biurze na pełen etat i równocześnie możliwie najtaniej chcą zatrudniać do maksymalnie 3 tys. zł netto/pełen etat i do tego nadgodziny bezpłatne w tym są gwarantowane niepłatne i to nie tylko od poniedziałku do piątku, bo ich siłownie są czynne 24h/dobę. Także jedno drugiemu przeczy, ale może jakich naiwnych studentów znajdą, bo na nic więcej przy takich założeniach nie będzie stać McFit Polska. Niemiecka firma totalnie nastawiona na wyzysk własnych polskich współpracowników. Zero uszanowania dla polskiego pracownika biurowego.

Zostaw opinię o McFIT Polska - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McFIT Polska