PEJOT s.c.
3 52 6 1

Opinie o PEJOT s.c.

anonim

(usunięte przez administratora)

PEJOT s.c.
pracodawca

Szanowna Pani "Magnolio", proponuję spotkanie lub rozmowę telefoniczną ponieważ zarzuty, które próbuje Pani tu na forum publikować są bezpodstawne. Chętnie wyjaśnię i przedstawię niezbędne dokumenty, dzięki którym zapewne zmieni Pani swoje zdanie, a i może będziemy w stanie znaleźć przyczynę jakiegoś rozgoryczenia, które u Pani wyczuwam. Obiecuję, że dokonam wszelkich starań aby Pani opinia (,która jest dla nas bardzo ważna) o naszej firmie była jak najlepsza, jeśli tylko będzie Pani z nami szczera. Jeśli poczuła się Pani źle potraktowana w którymkolwiek momencie to przepraszam, Ale odczucie traktowania zazwyczaj jest dość subiektywne, a na tym forum powinny się znajdować opinie obiektywne.

Ewka

Popieram że firma spoko.. pracowałam tam sos długo...szefowa bardzo fajna babka i jest ale do dogadania ...P.Kasia "mery" chodząca tragedia ...całymi dniami kręci się wokół własnej osi i oprócz przekleństw i wulgaryzmów nic z jej buzi nie wychodzi ...kiedyś zapytałam ja co mam dziś robić to tylko się wydarła i powiedziała że nie jest od mówienia co kto ma robić!!!To ja się zastanawiam od czego ona jest ??? Chyba utwierdzam się w przekonaniu że od niczego

PEJOT s.c.
pracodawca
@Ewka 08.12.2018 20:20

Dziękuję za zwrócenie uwagi na sytuacje, która niestety do tej pory do mnie nie dotarła. Ważną informacją dla mnie jest jak długo już u nas nie pracujesz, bo w ostatnim czasie dokonaliśmy trochę zmian w firmie, a informacje zamieszczane na tym forum dobrze by było gdyby były aktualne. Bardzo chętnie porozmawiam z Tobą na ten temat. Telefon do mnie i do firmy zapewne znasz. Mogę zagwarantować Ci pełną dyskrecję, bo widzę że podpisałaś się nie swoim imieniem.

Magnolia
@Ewka 08.12.2018 20:20

Zgadzam sie tak jest

byla pracownica

witam ,firma bardzo nowoczesna, szefostwo rowniez do dogadania ,szefowa troche humorzasta jak to kobieta, ogolnie byloby dobrze ale jest jedno ,,ale,, pani ,,kierowniczka Mery,, osoba nerwowo chora ktora jak sobie kogos ,,upatrzy,, to ma przechlapane !!! wulgaryzmy sa na porzadku dziennym od rana do wieczora krzyki i przeklinanie ,podziwiam dziewczyny ktore to wytrzymuja ,,,pani kierownik mery,,od rana jest w zlym humorze i tylko wyzywa i przeklina glosno,szefostwo powinno sie w koncu dowiedziec co jest powodem ze ludzie uciekaja z tej firmy ! albo po paru dniach rezygnuja.

facet

Zatrudniają tylko kobiety? Jest umowa o pracę? W necie piszą, że zarobki 3k+. Prawda to?

Respondent
@facet 10.10.2018 14:51

Głównie zatrudniane są kobiety, z racji charakteru pracy, ale zdarzają się też "rodzynki" (teraz podobno jeden czy dwóch jest). Co do umowy o pracę, to oczywiście że są, a zarobki są przeróżne, zależne od rodzaju wykonywanej pracy, m.in. takie o których piszesz. Tylko sprawdź czy te 3k+ to jest kwota netto czy brutto.

Ada

Pracowałam w firmie 1,5 roku. Ogólnie jeśli ktoś chce pracować to ja tę firmę polecam. Jest to praca typowo produkcyjna, gdzie liczy się ilość i jakość. Dzięki tej pracy rozwinęłam swoje zdolności manualne i bardziej zwracam uwagę na szczegóły. Pracuje się tam na 2 zmiany, jedną lub pół. Wekendy wolne, zdarzają się pracujące soboty płatne z góry 150% stawki. Bardzo łatwo pracę łączyłam ze studiami. Właściciele firmy nie utrudniali mi w żaden sposób pójścia na urlop gdy miałam taką potrzebę. Uczciwa wypłata. Pieniądze dostawałam zawsze na czas. Ogólnie firma dba o pracowników. Każda hala jest klimatyzowana, każdy pracownik posiada książeczkę sanepidowską, ubezpieczenie oraz kartę multi sport. Zdarzają się wyjazdy integracyjne na których można odpocząć trochę od pracy i poznać lepiej współpracowników. Sama praca bardzo fajna :). Lepi się jak z plasteliny, otaczają nas kolorowe kwiatki, a w powietrzu unosi się słodki zapach marcepanu :). Każda ozdoba jest wykonywana ręcznie, co sprawia, że są one unikatowe i piękne. Firma kładzie duży nacisk na jakość produktu, dzięki czemu kwiaty wyglądają tak, jak widzimy je na stronie internetowej. Standardem jest, że stoły są 3x myte przed i po przystąpieniu do produkcji (z płynem, na mokro, na sucho, w międzyczasie stół jest przecierany). Kameralna liczba osób. Każdy każdego zna. W trakcie przerw czasem zdarzało się, że witały nas ciepłe, chrupiące placki ziemniaczane zrobione własnoręcznie przez właścicielkę firmy :) (Pani P. robi pyszne placki ziemnaczane :P). Firma szybko się rozwija. Co jakiś czas wprowadzane są nowości. Chętnie sama zamówię pudełko konwalijek, które wyglądają jak prawdziwe :).

anonymous
@Ada 01.10.2018 13:39

Dlaczego piszesz pod pseudonimem?.

anonymous
@Ada 01.10.2018 13:39

To dlaczego już tam nie pracujesz?

Iza

Bardzo dobra firma ma swoje wymagania i oczekuje realizacji. Niestety nie wszyscy potrafią sprostać tym oczekiwaniom!

Waldi

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

Marta

@Estera, jaki okres przepracowałaś w PEJOT? Czy od początku byłaś nieusatysfakcjonowana warunkami pracy w tej firmie? Bardzo Cię proszę o uściślenie swojej opinii pozostawionej na tym forum. Na pewno są osoby, które chętnie zapoznają się z Twoim całym doświadczeniem wynikającym ze współpracy z tym pracodawcą.

Marta

Proszę Was o zamieszczanie na tym forum tylko konkretnych i merytorycznych komentarzy dotyczących pracy w PEJOT. Ważne, aby to miejsce było rzetelnym źródłem informacji dla wszystkich zainteresowanych tym pracodawcą. Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia, możliwościach rozwoju i atmosferze w PEJOT?

Lusesita

Jak najbardziej polecam firmę Pejot mila atmosfera i szefostwo... Ostatnio nawet do pracy została przyjęta Pani o niezbyt przyjemnym zapachu ale nawet w tym przypadku żeby nie urazić z kulturą wytłumaczyli tej Pani że higiena w tej firmie jest najważniejsza

anonim

(usunięte przez administratora)

Niewolnica Izaura

Droga Pani Estero myślę że piszę to Pani z pobudek osobistych ;) to jest forum o pracy o atmosferze a nie o wybiegu dla modelek... Pisząc że ktoś jest brzydki robi to Pani tylko i wyłącznie z zazdrości... Pozdrawiam piękna Panią ;))

Marta

@Amy, co wpływa na to, że nie polecasz pracy w PEJOT? Mogłabyś rozwinąć swój post? Będzie on istotny dla osób, które zamierzają aplikować do tej firmy.

Amy

nie, nie, nie, nie!!! Nie polecam.

Marta

@anonim, a co jest powodem złej atmosfery w firmie? Ważna kwestią są dobre relacje między pracownikami co ułatwia współpracę. W takim razie co należy do Twoich obowiązków? Czy firma posiada systemy motywacyjne dla pracowników? Inwestuje w szkolenia by podnosić poziom?

anonim

Atmosfera wśród pracowników daje wiele do życzenia (plotki,obgadywanie), ale jak ma być inaczej jak szefostwo nie umie traktować pracowników, a przecież przykład idzie z góry! Chodź by człowiek stawał na rzęsach, pracował za dwóch to i tak jest niedoceniany, wieczne niezadowolenie i wiecznie za mało zrobione! A zarobki.... za tą samą pracę każdy ma płacone inaczej!

Am

Z tego co mi się wydaje to sprawa firmy Pejot jest doskonalym przykładem świetnego i ambitnego rozwoju

D.

Hej. Ja mam bardzo dobre zdanie o tej firmie. Rozmowa kwalifikacyjna bezpośrednio przez pracodawcę przebiegła bardzo miło i bez stresu. Na produkcji (przynajmniej u kierowniczki Pani Jadzi na zmianie) jest super atmosfera fantastyczne panie bardzo mile z mega humorem :). Finansowo tez jest niezle jak na poczatek. Inne firmy produkcyjne oferuja najnizsza stawke a tu tak nie jest. Polecam, jesli ktos lubi badz chce pracowac na produkcji.

Nati
@D. 22.09.2016 07:56

Witam .poszukuję pracy, czy mógłaby mi Pani napisać czy poszukują kobiet do pracy. Z gory bardzo dziękuję ☺

Nati
@D. 22.09.2016 07:56

Witam .poszukuję pracy, czy mógłaby mi Pani napisać czy poszukują kobiet na stanowisko pracownik produkcji. Z gory bardzo dziękuję ☺

yu

Teraz do Was szukaja przez agencje pracy...

anonim

(usunięte przez administratora)

vanilia

Zazwyczaj dają umowy zlecenia lub o dzieło, dośc często ogłaszają się na gumtree i dają odpowiedz na maila kiedy jest rozmowa rekrutacyjna.A co do kredytu to w tych czasach to pętla na szyje jest do końca życia.

vanilia

Jak pójdziesz na rozmowe, to dowiedz się na początku co i jak..oni ogłaszają się że zatrudniają na zlecenie, dzieło czy umowe o prace.Co do kredytu sama go nie bierz bo jak coś się w życiu popsuje to bank bedzie ciebie ścigał więc się zastanów...

vanilia

Wczoraj ukazało się ogłoszenie że szukają na pół etatu do was, najlepiej studentów i rencistów..umowa o dzieło..według mnie szanująca się firma nie daje takiego chłamu..po prostu wstyd..dobrze ze zwiałam z tej firmy.....

vanilia

A masz rodzine,rachunki do zapłaty...na śmieciowej umowie nie zarobisz, a po drugie na umowe o dzieło nie masz nic...wiec wybacz ale dla mnie wązna jaka jest umowa.Ty pewnie po studiach byłes na garnuszku rodziców i mogłeś a raczej chciałes byle jakiej umowy.Ja ma rodzine,mieszkanie które trzeba opłacac..i ważne jest żeby mieć płacone składki,urlop itp.A jeśli ktoś pracuje na umowe o dzieło i coś komuś się stanie to nie masz ubezpieczenia...wieć soryyyyy ale dać komuś umowe zlecenie czy o dzieło jak masz wytyczone godziny pracy to zwykłe chamstwo.

EUSTACHY

Praca w firmie PEJOT dosyć sporo mnie nauczyła. Zauważyłam ,że każdy może stworzyć firmę , małą bądź dużą jednakże nie każdy się do tego nadaje. Nie każdy potrafi zarządzać swoim zespołem , rozporządzać firmą czego przykładem jest „ szefowa „. Brak szacunku oraz brak dojrzałości jest ogromnym błędem. Perfekcyjne obgadywanie pracowników z pracownikami nie buduje współpracy tylko rywalizacje co się ze sobą nie łączy w żaden sposób z wzajemną pomocą i pracą w GRUPIE. Nie wiem jak bardzo trzeba być zdesperowanym żeby dodawać tutaj pozytywne komentarze przez szefostwo i bawić się w odpisywanie, chyba bardzo.

Graga

Nie polecam, w głównej mierze atmosfera uzależniona od humorkow szefowej. Widziałam nie jedna akcje a pracowałam tam nie dłużej niż miesiąc gora 3 tyg. Obgadywanie byłych pracownic na pierwszym planie , wyzywanie sie na pracowniikach i brak jakichkolwiek pozytywów, nie za takie pieniądze za okres próbny miałam 50-60 zł oczywiście za 8 h , żart.

Mirka

To znaczy, że wypłata liczona jest od tego co i ile się robi. jak ktoś chce pracować to zarobi, a jeśli ktoś chce tylko przyjść do pracy to niestety nie. Ja pracuję już dłuższy czas i nie ukrywam, że lekko nie było ale na dzień dzisiejszy jest OK. pieniądze i warunki się poprawiły i widzę, że idzie wszystko ku jeszcze lepszemu.

pj

Ile płacą na produkcji bezpośredniej?

Mirka
@pj 09.02.2015 17:52

Różnie, każda z nas inaczej w zależności jak się umówiła z właścicielami. Ja mam 2300, ale są miesiące gdzie mam 1800 a także 2600

yu

A czemu do was ciągle szukaja na produkcje bezposrednią?Chyba jest spora rotacja i czy jest tak żle?.Napiszcie....

Miska

A ja napisze tylko tyle, ze pracuje tam... Sporo czasu i to o czyś swiadczy! Nie ma rzeczy której bym z szefową nie załatwiła! Nie jest to Firm moloch i jeśli ktoś wykonuje sumiennie swoją pracę ma za nią godziwe wynagrodzenie i tyle!!!

margarett

Zgadzam się z poprzednimi opiniami odnośnie tej firmy. Miałam okazję zobaczyć jak traktowane są pracownice żal było patrzeć na to wszystko. Dziewczyny naprawdę przebierały rączkami a i tak wiecznie były krzyki i afery ze strony szefowej. Wulgaryzmy to tam codzienność. Szczerze za te pieniądze co tam oferowali znajdziecie inną pracę a traktowanie pewnie lepsze. Odradzam

xxx

Widać po tych pochlebnych komentarzach, że to pisze ktoś kto jest bardzo związany z firmą zapewne prawa ręka szefowej, która broni imię firmy. Kiedyś tam pracowałam i zgadzam się z poprzednimi opiniami. Wieczne wulgaryzmy, krzyki ja nie wytrzymałam tam długo. Stanowczo odradzam.

cukierenka

Nikt chyba nie jest głupi skoro przyjmując się na pakowanie myśli że bedzie siedział bezczynnie a jak dla kogoś podnieść kartonik 5kg i postawić go na półpalete jest ciężko to radzę iść do lekarza. Po 2 miłą atmoswere trzeba sobie samemu wypracować a nie przychodzić jak mruk do pracy. Nie jestem nową pracownicą w tej firmie a tu każdy ma prawo do swojej opini

Zostaw opinię o PEJOT s.c. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PEJOT s.c.