Marmite

3.3/5

• MyMarmite
  • Do kogo skierowana jest nasza oferta?
  • Moje Marmite
  • Oferty pracy
  • Proces rekrutacji
  • Nasza struktura

MyMarmite

Do kogo skierowana jest nasza oferta?

Moje Marmite

• Paprocin
  • Mchowo
  • Marcinkowo

3. Opinie o pracodawcach Zakrzewo
  5. Opinie o Marmite Sp. z o.o.

Opinie o Marmite Zakrzewo

Nie przegap nowości o Marmite Sp. z o.o.!

19.03.2020 23:41

MJUT

20.03.2020 21:46

prawda boli co nie których ? R.B nie bedziemy mieli takiej okazji , ale na bieżąco jestem kolegami , ale może kiedyś

20.03.2020 22:18

Ble ble ble.. Serio? Co jeszcze wymyślisz? Może coś o honorze... Kręgosłupie moralnym i o czymś jeszcze napisz. Praca jak praca jeżeli Tobie nie pasuje to ja zmień. Masz zwykły ból (usunięte przez administratora) i kompleksy które leczysz opluwając anonimowo ludzi w internecie

18.03.2020 19:15

wiadrobenzyny

19.03.2020 20:19

Rzeczywiście, wybacz pomyliłem z polernikiem.
    Mjut

19.03.2020 23:26

Plyn na stołówce byl tylko i wylacznie raz i to w poniedziałek , nikt nie dolewa żadnego płyny gosciu
    Xyz

19.03.2020 19:57

W Zakrzewie od 2dni na stołówkach ani w szatniach nie ma czym zdezynfekować rąk, masakra

19.03.2020 21:05

Płyny są przy każdym wejsciu

18.03.2020 16:30

Wszystkie duże firmy wstrzymują produkcję na dwa tygodnie czy nas też to czeka?

18.03.2020 21:27

Mam nadzieję że nie
    X

16.03.2020 20:56

Firma chwil się jogurtami chemicznymi ,jagby dbała o ludzi którzy pracują w trudnych warunkach zamieniła by je na mleko ubrania robocze to jest obowiązek każdego pracodawcy, a nie jakiś luksus .napoje z automatu bardz niskiej .jakości. praca w tym zakładzie nie jest wcale atrakcyjna .szykuje się nowa iwestcja w gorzyniu . Problem dopiero się znacznie. Z braku rąk do pracy
    Zdzisław

15.03.2020 18:19

Chciałbym przestawić sytuację w fabryce w Łowyniu. Atmosfera pracy jest naprawdę dobra. Pracuje się dobrze, praca jest łatwa i przyjemna osoby zarządzające również na wysokim poziomie. Wiadomo trzeba wyrobić norme firma, musi zarabiać, wszystko oczywiście w granicach rozsądku. Są jogurty codziennie, obiady w weekendy, napoje ciepłe za darmo, fundusz socjalny i wiele innych rzeczy zachęcających dla pracowników. Organizacja pracy super, są osoby odpowiedzialne za dany obszar z którymi można nawiązać fajne relację. BHP jest stanowczo przestrzegane, firma zdba o zdrowie pracowników, są maski, rękawice, buty robocze, kaski oczywiście wszyskto dobrej jakości. Ubraniami roboczymi zajmuję się firma zewnętrzna co również jest wygodnym rozwiazaniem dla pracowników produkcji. Administracja całkiem przyjazna po prostu idzie sie dogadać. Firma zatrudnia technologów, osoby które usprawniają produkcję, dzięki czemu pracuję się łatwiej. Premia wypłacana jest za osiągnięte wyniki. Widomo że jest to praca w chemi.. ale zdecydowanie więcej plusów niż minusów.. Szkoda że w chwili obecnej nie jest prowadzona rekrutacja. Nie jest tak tragicznie jak myślą ludzie. Jako pracownik produkcji polecam mimo złych opini. Problemy można zgłaszać. Można porozmawiać z kierownikami wiec nie ma problemów bez rozwiązania. Myślę że dyrekcja i osoby wyżej zarządzające również są nastawione na współpracę. Kurde.. naprawdę ciężko znaleźć coś na minus. Polecam. Płace rosną a to przecież jest najważniejsze :)
    pinokio?

16.03.2020 12:47

Brawo Jarek. Robisz co możesz dla poprawy stanu zakładu. W zasadzie robisz co umiesz a umiesz jak widać pisać opinie
    pracownica

16.03.2020 12:53

zła atmosfera, zabieranie premii, brak wody, technolodzy bez pojęcia ? To zgłoś się na nabór do technologów i pokaż co umiesz a najlepiej od razu do kadr i poszukaj innej pracy. Choć uważam że takim jak ty nigdzie nie będzie dobrze.
    Pss

15.03.2020 23:24

Ludzi przstacie się nakręcić .firma ma poważniejsze problemy
    Br3

15.03.2020 21:03

Czy osoba, która oskarża Tomka o takie rzeczy wie co robi? Czy wiesz co Ci grozi za bezpodstawne oskarżenia? Możesz zniszczyć komuś życie, karierę czy opinię.(usunięte przez administratora) Boli Was, że nasza brygada jest zgrana, dogaduje się ze sobą, nikt nie wyrywa sobie brodzików jak to jest w innych brygadach czy kłócą się o to kto ma naprawy polerować? Weźcie się za siebie i nie szukajcie winnych dookoła. Źle Wam z tym, że komuś idzie dobrze? Przestańcie obsmarowywać ludzi takimi oskarżeniami, bo pamiętajcie, że prędzej czy później to się na Was zemści. Nie psujcie atmosfery i nie róbcie zamieszania. Każdy kto pracuje w brygadzie nr 3 i widział te opinie na temat Tomka, to wie, że jest to nieprawda. Wszyscy łapali się za głowę jak coś takiego można wypisywać. Człowiek człowiekowi wilkiem. Pamiętajcie, ze Wasze opinie nic nie dadzą. Jesteśmy za Tomkiem i będziemy. A wiecie dlaczego? Bo jesteśmy fajną, zgraną ekipą. I nic tego nie zmieni. Tomek jak Tomek. Czasem jest wymagający ale jest brygadzistą. Na tym polega jego praca. A Wasze kłamliwe opinie nic nie zmienią.
    ???

15.03.2020 21:18

Zgadzam się z Tobą w 100%.Tomek jest dobrym brygadzistą, musi też wywiązać się z poleceń góry, jednakże broni swoich ludzi. Brygada 3 jest zgrana,potrafi że sobą współpracować dlatego osiągamy bardzo dobre wyniki i oby tak dalej. Będziemy stać murem za Tomkiem i czekamy na powrót Kuby. A z tych oczerniających wpisów powinny być wyciągnięte konsekwencje.
    Ala

15.03.2020 21:22

O jakiego Tomka chodzi o tym imieniu pracuje ich kilku
    Marta

14.03.2020 08:42

Drażni mni tak sytuacja. Tomek łapię pracownicę za tyłek w godzinach w pracy .czy to jest molestowanie. wszyscy otym wiedzą i nic w tym kierunki się nierobi .
    zainteresowana

15.03.2020 17:17

molestowanie jest wtedy gdy jest to działanie przeciwkomuś jeżeli ona tego nie zgłasza to może wcale nie jest tak njak my,ślisz
    Zxx

15.03.2020 17:32

Jeżeli nie masz pojęcia na jakiś temat to się nie wypowiadaj. Osoby molestowane często boją się zgłaszać takie rzeczy, w tym przypadku np z obawy przed utratą pracy lub problemów w pracy. I to wcale nie znaczy ze jej się to podoba! Co z was za ludzie
    Gosc

15.03.2020 16:56

To firma jest jeden wielki koronowirus zżera ludzia psyche i zwykle zlodzieje
    Anonimowy

13.03.2020 20:21

Firma przewiduje postój przez koronawirus?
    robol

15.03.2020 14:56

Masz niedzielę, masz postój. Tę firmę zamknie tylko SANEPID ale nie kierownictwo. To firma nastawiona na wyzysk. W poniedziałek po niedzieli rano przyjdziesz wypoczęty, będziesz miał 14 st. na hali i (usunięte przez administratora) Latem jak było na hali prawie 40 st. to miałeś przerwę, albo krótszy dzień pracy ? Wybacz, to nie ten adres.
    Kkkk

14.03.2020 19:58

Kogo się czepiacie Tomek jest spoko A co robi to sprawy prywatne jego warzone ze 3rzecia brygada trzyma się razem dajemy rade
    K

15.03.2020 13:18

My trzecia brygada damy radę w poniedziałek wyprodukujemy 650 brodzikow w obroni naszego Tomka
    Kkkk

15.03.2020 13:52

Sam się przenies
    Pitr

15.03.2020 11:53

Powinni nie tylko rotować brygdzistów ale i kontrolę, dlaczego jedne zmiany mają sprawdzane brodziki z 70 cm a inne z 10

13.03.2020 00:01

Hdhdhdjd

13.03.2020 13:54

Z jakiej brygady jesteś ze u was tragedia?

10.03.2020 09:37

&&&&

13.03.2020 13:11

No głowę to raczej ma zdrową skoro tak potrafi kombinować że inni (usunięte przez administratora) a ona korzysta,obrotna babka,jak nie rączka to nóżka po drodze jakieś zasłabnięcie i nikt tego z HR nie widzi,zwalniają tych co naginają bez chorobowego na kilku stanowiskach a kombinatorka ma się dobrze
    Janek

13.03.2020 12:34

Tomek ale z Ciebie ogier napewno niejedna oblizyje się na ciebie.
    Zakochana

13.03.2020 09:46

Odczepcie się od Tomka ,ja go kocham, spulna kawa .papieros ,można pogadac dzięki niemu czuję się bezpieczna w pracy
    Alek

12.03.2020 22:45

Witam. Ostatnio głośno na temat zamykania firm na 2 tygodnie spowodowane emidemia. Czy ktoś orientuje się jak w takim przypadku wyglada wynagrodzenie? 80% jak na chorobowym czy jak?

10.03.2020 13:02

Ex pracownik

12.03.2020 12:40

No oewnie,se jestem i nigdy nie wrócę do Marmite. Świat nie obchodzę bo jestem ateistą. Poza tym wy nigdy nie nauczycie się szanować pracowników. Czas spędzony w tej firmie dziś uważam za przerwę w życiorysie.

12.03.2020 18:50

Jacy "my"? Jestem pracownikiem produkcji. Ty nie szanujesz ludzi którzy tu pracują więc nie wyjeżdżaj mi z poszanowaniem dla Ciebie. Skoro pracujesz w nowej firmie to skup się na nowej pracy. Bo idę o zakład, że najpóźniej za pół roku Twój obecny pracodawca też będzie "bee"

12.03.2020 16:50

Ine firmy ludzia którzy się starają cały rok pracują nie chorują płacą 13 pensje albo dodatki frekwencyjne a unas ci co ciągle chorują i ci co (usunięte przez administratora) cały rok bez wolnego są na każde zawołanie tak samo zarabiają głupie 300 zł do wypłaty dla takich ludzi co cały rok. Pracują to nie jest dla firmy dużo a dla pracownika bardzo dużo. Firmy w nowym Tomyślu nawet wprowadziły dodatek jednorazowy dla osób które nie pójdą na opiekę teraz że względu na koronowirusa zamknięte żłobki itp dostaną jednorazowa premie wysokości 600zl a u nas na nic nie można liczyć.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Marmite?

Kontakt - Marmite Sp. z o.o.

Przemysłowa 4 62-070 Zakrzewo

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    Mar

06.03.2020 15:02

Uwaga (usunięte przez administratora)na konto wpływają bo wypłatą tego nazwać nie można. Najpierw zabrali premie kwartalną, potem obecnościową a teraz zmniejszają miesięczna. Mydlenie oczu aż zostaniemy bez żadnyej premii. Za te dźwiganie i pracę w chemii i pyle nie warto. Ważne, ze biurowych przybywa od nie wiadomo czego i na nich robimy.
    Gosc

10.03.2020 12:53

Rambo Bambo jeśli masz tak niskie mniemanie o sobie to twój problem. Faktem jest to,że pracy coraz więcej a kasę obcinają pół byle pretekstem. Moim zdaniem powinno się zwolnić że 100 osób to może otworzą oczy... Jednak trzeba przyznać że nie człowiek się liczy tylko słupki na wykresach

12.03.2020 12:45

Odzywam się często i co z tego...Każdy się boi a jedna osoba nic nie zdoła zrobić. Siła w zespole panie i panowie...
    mrówka

11.03.2020 17:28

Pracuję w Zakrzewie, nie jest idealnie ale nigdzie nie jest, zastanawia mnie skąd taka różnica pomiędzy naszymi zakładami, wszak to jedna firma. Z opinii wynika że Łowyń to totalny niewypał. Czy to sprawa zarządzania zakładem, czy nie przemyślanej budowy zakładu ? Bo raczej stawki, wymagania i cele produkcyjne są wszędzie na podobnym poziomie. Interesuje mnie to bo planuje przeprowadzkę i bliżej mi będzie do drugiego zakładu niż do obecnego. Proszę jedynie o poważne odpowiedzi.
    moment

11.03.2020 18:38

Na jakim stanowisku pracujesz?
    mrówka

12.03.2020 11:53

Obecnie polerka. Wcześniej lakiernia. Praca jest ok, pytam wyłącznie odnośnie atmosfery o której tutaj wiele napisane
    Tedy

08.03.2020 12:59

Podobno firma z południa Polski poszukuje handlowców od umywalek z kontaktami. Podam szczegóły przez: (usunięte przez administratora)
    stary

11.03.2020 17:32

Na południu już coraz więcej starych marmitowców. A powiem wam, że warto :)
    Tedy

11.03.2020 18:37

Nie wiem o którym producencie myślisz. Na południu jest ich kilku jeden duży, kilku średnich i kliku małych. Ale u niektórych z nich "syfu" nie brakuje. Wiem co piszę.
    Bronek

11.03.2020 09:40

T....... przerosłes sam siebie mówisz że jesteś najlepszy,a prawda jest taka że pracownicy biegają przy taśmie, bo boją się o swje miejsce pracy ,jestem ciekaw jak długo ,niema ludzi niezastapionch, czas na zmianę .produkcj będzie tak sama ,a atmosfera napewno się poprawi ,ale ty masz plecy tym się chwalisz. niestety na układy niema rady ale mam nadzieję że kiedyś za układy ktoś Cię rozliczy.
    Pracownik?

11.03.2020 09:53

To raczej Ty sączysz jadem.To nie Tomek twierdzi, że jest dobry tylko jego brygada.Ma prawo mieć gorsze dni jak każdy i wątpię czy Ty należysz do tych idealnych. Moim zdaniem należysz do tej grupy która jest wielce zdziwiona,że jak to w pracy się pracuje.......

10.03.2020 09:11

Witam! Trochę jest w tych wypowiedziach prawdy i trochę fałszu i obłudy...Ja jako pracownik ,jestem rozczarowany wypłatami , bo co miesiąc jakoś maleją ,ale dajcie szansę pracodawcy wyjść z kryzysu...będzie lepiej .Nie mówię ,że jest lekko ale da się przeżyć.Tylko nie wiem czemu tak czepiają się Tomka brygadzisty zacny człowiek i nikomu krzywdy nie zrobił , a jak coś powie czasami w nerwach to przez to że, Jemu też każą z gu....na, ukręcić bata.... i co on może za maszyny i wszędzie nie ma oczu! Przecież jego zmiana najwięcej robi,może jest dobrze zorganizowana i robi na korzyść innych zmian....Wszystko idzie zrobić jakoś i z kawkę i papierosem...przestańmy kopać siebie nawzajem, bo tak się nie da żyć i pracować!!!!
    Pracownik?

11.03.2020 00:26

Zgadzam się z Tobą w 100%.Fakt wypłaty ostatnio to płakać się chce, człowiek traci zapał do pracy. Tomek jednak to w porządku brygadzista ,kto trafia do 3 brygady jest zadowolony. Nie on ustala normy, musi spełniać zalecenia góry, jednakże broni swoich ludzi i nie wprowadza dziwnych zakazów. Można iść na kawę czy też papierosa jak jest luka, a i tak jego zmiana robi najwięcej przy małej ilości kasacji. Szkoda że nie jest to jednak uwzględniane przy wypłacie.

08.03.2020 21:28

No proszę wszyscy narzekają że ciężko i mało płacą a tu nasza gwiazda Sylwia z chorobowego na chorobowe i jeszcze na FB się lansuje jak to można wszystkich w bambuko robić i żyć z pracy innych,ludzi wywalają a jej nie,bo w pracy jest okazjonalnie

02.03.2020 20:33

02.03.2020 20:55

T nie ruszą dobrze wazelinuje srake

03.03.2020 18:05

A co tam u fotografa słychać jeszcze strzela z ucha chyba ma to we krwi
    Jurek

02.03.2020 19:48

Tomek na pewno ma plecy bo tak kiepskiego brgadziste trzymają na tym stanowisku

02.03.2020 20:07

Trzymają go...bo i przełożeni nie lepsi.
    Obserwator

02.03.2020 15:39

Dobrych pracowników zwalnia .zostawia pupili .kawa. na papierosa zaproszą na nocnej zmianie wysypia się w biurze dlaczeg pracodawca trzyma takiego brygadziste T..... ktury działa na szkodę firmy

02.03.2020 19:02

Tomek. W ile razy można podpadać obódź się jak tak możesz
    Borys

29.02.2020 00:05

Piątek znów czystki i tak bez końca (usunięte przez administratora) się kończy za tydzień powtórka i dobrze przynajmniej pójdzie się do normalnej firmy za mniejszy sos i też damy radę niech sami robią sobie kible. Szach czerwonemu królowi

29.02.2020 01:48

Zakrzewo?
    Iwan

02.03.2020 13:08

Po co lakiernik ? Zrobicie wielosztuki i bez lakiernika. Ważne ze do biur przyjmują na potęgę. Zakrzewo
    Obserwator

02.03.2020 10:57

Zwalnia się pracowników kosztem bhp np .magazyn u operatorów brak uprawnień udt. dźwiga się prodziki samodzielnie .nawd 90 kl o wypadek nie trudno i tak będzie wina pracownika.

02.03.2020 12:16

Proszę takie rzeczy sygnalizować zakładowym specjalistom ds. BHP. Przy braku reakcji powiadomić odpowiednie służby- PIP oraz UDT. Organa sprawdzą, wyjaśnią,nakażą lub ukarzą :)

29.02.2020 12:40

Tak najlepiej zwolnić pracownika bo muszą się pozbywać ludzi bo cza szybko otwozyc firmę w AMERYCE zwykle śmierdzile

29.02.2020 21:29

W Polsce nie umieją zarządzać a Ameryka im się marzy Indianie ich pogonią z tymi kiblami i kajakami wrócą

29.02.2020 18:01

Czy różni się zwykły robol od niezwykłego robola.
    Zmęczony

05.09.2019 10:14

Marmite w Łowyniu to jeden wielki (usunięte przez administratora) Jedyne czego można się tam nabawić to nerwicy, choroby kręgosłupa i stawów. Na porządku dziennym na polerce jest wyrywanie sobie brodzików żeby zrobić jak najwięcej sztuk, ponieważ dostajesz raporty z polerowania, z których jesteś roliczany. Ciągle nad uchem słyszysz tylko, że "Mało i mało", a że brygady nie są pełne w obstawie to już nikt na to nie patrzy. Musisz orać za siebie i za kolegę którego nie ma. Na początku Ci mówią, że weekendy są dobrowolne a potem jesteś zmuszany przez brygadzistę do przyjscia na weekend do pracy. Jeśli odmowisz, to wtedy jesteś najgorszy. Co chwilę jakieś awarie, poprzednia zmiana nie zostawia buforu przez co nie masz jak zacząć pracy ale nikt nie bierze tego pod uwagę a najgorszy jest potem zwykły szary pracownik produkcji. Żeby tego było mało to podnieśli normę dla każdej brygady. Niedługo ludzi tam zajadą, mają ich za nic. Rzucają ludźmi po stanowiskach jak tylko chcą. Awans dostajesz przez kolesiostwo i bycie kapusiem. Na temat liderów szkoda się wypowiadać. Jeden konfident lepszy od drugiego. Atmosfera z dnia na dzień staje się coraz gorsza, bo ludzie z tego stresu skaczą sobie do oczu,obgaduja się, kłócą między sobą. Tylko człowiek z mocną psychiką może tam pracować ale i tak nie daje tej osobie dalekiej przyszłości w tej firmie. Na początku Ci obiecują złote góry a potem przychodzi jedno wielkie rozczarowanie.

26.02.2020 20:15

Pracuje na produkcji kilka lat. Nie czuję się gorsza od ludzi zarządzających. Jeżeli ktoś mnie obraża mówię mu że sobie tego nie życzę. W każdej z Twoich wypowiedzi wyczuwalny jest jakiś kompleks wobec administracji i kadry zarządzającej który leczysz obrażając ich.

26.02.2020 20:35

Moniko-oceniam ich na podstawie własnych obserwacji.Tak jak zachowywali się w miejscu pracy, na terenie zakładu, w relacjach z podległymi sobie służbowo ludźmi.Podwładni najczęściej nie mogli się bronić z przyczyn oczywistych. Rzecz jasna prywatnie panie i panowie liderzy, brygadziści czy kierownicy mogą być zupełnie innymi ludźmi. Nie wnikam. I jeszcze jedno-nie wszyscy są źli.Potrafię to przyznać i nie wrzucać wszystkich do jednego worka. Z tym że...są to wyjątki.Naprawdę nieliczne.

11.01.2020 23:28

Bedzie wszystko ok i przestańcie gdybac negatywnie w każdej firmie jest raz lepiej raz gorzej wrócą weekendy dadza jakąś podwyżkę i bedzie ok i mozna pracować ile bedzie potrzeba A nie ciagle tylko narzekać.

26.02.2020 09:46

Na jednym z kolejnych zebrań możecie Państwo usłyszeć że obiecane z dawna podwyżki, owszem i będą-jak tylko drastycznie spadnie cena jogurtów ;)
    Pracownik2

26.02.2020 13:32

W samo sedno!
    Produkcja

09.01.2020 18:27

Do Łowynia dawają ludzi z zakrzewia hahaha

11.01.2020 21:26

Większej (usunięte przez administratora) tutaj nie czytałem. Robią miejsce dla ludzi z Zakrzewia:), czy Ty się słyszysz?

26.02.2020 12:20

Macierzyste zakłady w Zakrzewo mają jeszcze większe problemy z siłą roboczą jak te w Łowyniu...Większy rynek pracy i bardzo słaby ostatnio wizerunek firmy bezpośrednio na ten stan rzeczy rzutują. Osobiście mając tyle uprawnień i duże doświadczenie zawodowe,także jako przełożony nie chciałbym pracować z takim zespołem "kierowniczym" Nie w tej firmie,nie z tymi ludźmi.
    Pra56

18.10.2019 00:35

Ludzie którzy zostali brygadzistami w Marmite Lowyn to totalne nieporozumienie... Jak można przyjąć tak o ludzi na stanowisko brygadzista, mowa tu o ludziach którzy zostali na tym stanowisku tylko na zasadzie potrzeby firmy, powinni mieć przepracowane minimum 1 rok na tym stanowisku, kompletnie sobie nie radzą, traktują ludzi jak psy, trzeba zrobić z nimi porządek bo to jest (usunięte przez administratora) dramat

26.02.2020 07:37

Tak-wybór pewnych ludzi na przełożonych(nawet tego najniższego szczebla jak lider)nie należy w tej firmie do najbardziej trafnych... Nie spełniały/nie spełniają w mojej skromnej subiektywnej ocenie wymagań na te stanowiska. Nie mają do tego odpowiednich kwalifikacji. Wyraźne zauważalne braki w doświadczeniu zawodowym,głównie produkcyjnym starają się nadrobić krzykiem. Ich polecenia,działania są najczęściej nielogiczne,sprzeczne ze sobą-wzajemnie się wykluczające. Wprowadzają tylko chaos i nerwową atmosferę. No chyba że ceni się doświadczenie zdobyte na chociażby...mopie. Oczywiście z całym szacunkiem do Pań sprzątaczek. Jednak przy tak złożonym i skomplikowanym procesie produkcyjnym, technologicznym umiejętność wyboru płynu do posadzki najzwyczajniej nie wystarcza... I proszę mi wierzyć-jestem tu daleki od złośliwości. Stwierdzam po prostu fakty. Każda osoba pracująca na produkcji w "najnowszym" zakładzie firmy czyli Łowyń była z pewnością świadkiem tego typu sytuacji, zachowań swoich przełożonych. Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych pracowników którzy wytrwali ze względu na swoje rodziny w tym przeklętym miejscu. Szczerze podziwiam.Pracowałem na praktycznie każdym stanowisku(poza lakiernią). Wiem więc doskonale jak człowiek przychodzi wykończony zarówno fizycznie jak i psychicznie z takiej zmiany... Cóż-brodziki i formy to nie papierki w biurze. Ta praca to prawdziwy pot,krew i łzy.
    szukając dalej

29.09.2019 14:58

Długo się zastanawiałem nad podjęciem u was pracy. Niestety zniechęciły mnie opinie i to nie negatywne bo te faktycznie niepotrzebnie dotykają personaliów czy koneksji. Zniechęciło mnie to że pozytywne opinie wynikają wyłącznie z jednego argumentu, czyli pieniędzy, nadgodzin, sobót i że w okolicy nigdzie tak nie zarobię. Dzisiaj to nie jest dla mnie argument, a pisanie że gdyby nie pieniądze to nie wyżywię dzieci świadczą tylko o mojej słabości. Jeżeli jedyną świętością mają być pieniądze i dla nich można robić wszystko to faktycznie świadczy to o ludziach. Na przyszłość, piszcie bardziej rzeczowo, bez emocji ale prawdę, bo choć kłamstwo jest łatwiejsze to tylko prawdą można coś zmienić. Powodzenia.

24.02.2020 19:31

Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Art. 94³ § 2 KP. W tej firmie mobbing to zjawisko niestety nader częste...

25.02.2020 16:31

Zapisywali tylko wbraych, a Jak ktoś inny się zgłaszał to mówili że lista zamknięta też me zwolini za jedno wyniesienie noża do podostrzenia tak zdezelowany że nawet kraść się go nie opłacało XDDD aktualne wole 2 zmiany po 8 a nadgodziny może sobie robić tyle ile chce pozdrawiam ABP ????????????????
    Prawda

01.10.2019 05:10

ta firma to totalne dno. Zdecydowana większość sprzętów jest zepsutych. przełożeni każą Ci pracować na sprzęcie który nie spełnia wymogów BHP, bo innych nie ma a te najbardziej sprawne są przeznaczone dla najwybitniejszych lizusów. Na magazynie trzeba samemu targać brodziki, które ważą nawet do 90kg, bo dla nich to nie jest dźwiganie (co wg BHP trzeba podnosić w dwie osoby) dla nich to jest udźwiganie - co nie zmienia faktu, że te ciężary bierzesz na swoje barki, kolana, stawy i wszystkie inne części ciała które po roku pracy nie wrócą już do swojej sprawności. Najsmieszniejsze kiedy przyjeżdża jakaś firma zewnętrzna, która sprawdza czy firma przechodzi standardy BHP i wszystko czego im brakuje bądź jest uszkodzone - przełożeni zarzekają się, że jest już zamówione nowe co jest oczywistym kłamstwem. Traktują ludzi jak śmieci i sami sobie kłody pod nogi rzucają. Błagam, żeby cokolwiek się zmieniło na lepsze, bo dłużej egzystować w tym paśmie porażek nie jest wskazane dla kogokolwiek. Powinniśmy w końcu ruszyć w tę dobrą stronę bo ile można się staczać. Jedynym plusem są zwykli pracownicy, którzy mimo tej rzezi, mobbingu i lekceważeniem praw czlowieka zachowują spokój ducha i można znaleźć w nich oparcie. Nie liczcie na nikogo z wyżej postawionych, bo to jedna wielka zgraja, która czerpie moc z cudzego nieszczęścia. pracują tu głównie alkoholicy, ćpuny, matki lub ojcowie co innych opcji nie mają i wygląda to jak jedna wielka grupa wsparcia i pocieszania po chlostaniu przez funkcyjnych ludzi.
    ZgadzaSie

01.10.2019 05:18

Potwierdzam. Mobing, kolesiostwo, brak BHP, pomiatanie, patologia, kłamstwa, używki, uszkodzony sprzęt, cieknie woda z dachu jak pada, mnóstwo pyłu, kurzu i szkodliwych substancji, świecenie oczami jak przyjezdza straż albo firmy zewnętrzne, kradną pieniądze, trzeba uważać na siebie na kazdym kroku bo jakis lider moze cie wlasnie nagrywa albo brygadzista robi ci fote, brak pomyslunku i odpowiedzialnosci u przelozonych. Mozna tak wymieniac bez końca - kto byl ten wie i nie da sie temu zaprzeczyc.

24.02.2020 19:59

Przepisy BHP i ta firma są od siebie biegunowo odległe...
    aischa

20.12.2017 15:20

Nie przedłużono mi umowy ze względu na to, że raz przez przypadek spadł mi na nogę młotek i byłam na zwolnieniu 5 dni a oni chcą unikać wypadków. Chore bo mi to przez przypadek się zdarzylo iw dalszej konsekwencji unikalam sytuacji wypadkowych a to, ze ktoś gdzieś się uderzy, skaleczy to wszedzie może się zdarzyć. A niby tak byli zadowoleni ze mnie, ze tak dobrze wypelniam swoje obowiazki. Opowiadali straży pracownicy, że były przypadki ze ktoś sobie zlamal palec i pracowal dalej pomimo ze powinien nosic hips. Pewnie tak sie bał że straci pracę ze zaryzykował własnym zdriwiem i życiem. A i jeszcze traktują czlowieka jak zlodzieja i niewolnika. Po informacji, że nie przedluzaja umowy wysylaja z toba ochronę i nawet spokojnienie nie mozesz się umyć bo Cię pilnuje. Faszysci tak wiezniow traktowali. Starasz się wykonywac swoje obowiazki jak najlepiej, lider zadowolony z twojej pracy, brygadzista Cię chwali i wystawia pozytywna opinię a oni wypominaja ci małe nieszczesliwe, przypadkowe zdarzenie. Powodzenia wszystkim naiwniakom i desperatom
    aisha

17.01.2018 20:04

Panie niby Janie z PMI, alurat miałam dobre opinie od lidera, brygadzisty i ci co ze mna pracowali byli zadowoleni i nie chcieli mnie z tego stanowiska wypuścić gdzie indziej. Jakos nie widzialam uciekajacych przedemna ludzi. I nie ksiezniczka bo tak może mnie nazywać tylko mąż. Wedrowniczka? Skąd niby to okreslenie? Nie jestesmy przywiązani do jednego miejsca wiec kazdy ma prawo sie przeprowadzac kiedy i gdzie chce. Jezeli tak mnie nazwales to pewno jezdzisz tym samym autobusem co mąż bo tylko mala grupa o tym wiedziała. Przyposzczam, ze wiem kim jesteś. Info Tak uwielbiasz ten zakład? Gratulacje, widać, ze zachwycisz się byle czym.

24.02.2020 19:42

Jej mąż już też nie pracuje w tej...firmie.Zwolnił się, zrobił inspektora BHP, nadal studiuje, chce zostać Specjalistą..I z całą pewnością będzie walczyć z każdą próbą łamania praw pracowniczych podejmowanych przez bezwzględnych i bezdusznych karierowiczów...

Zostaw merytoryczną opinię o Marmite Sp. z o.o.