Marmite

3.3/5

• MyMarmite
  • Do kogo skierowana jest nasza oferta?
  • Moje Marmite
  • Oferty pracy
  • Proces rekrutacji
  • Nasza struktura

MyMarmite

Do kogo skierowana jest nasza oferta?

Moje Marmite

• Paprocin
  • Mchowo
  • Marcinkowo

3. Opinie o pracodawcach Zakrzewo
  5. Opinie o Marmite Sp. z o.o.

Opinie o Marmite Zakrzewo

Nie przegap nowości o Marmite Sp. z o.o.!

Produkcja

09.01.2020 18:27

Do Łowynia dawają ludzi z zakrzewia hahaha
Stary Byk

11.01.2020 21:26

Większej (usunięte przez administratora) tutaj nie czytałem. Robią miejsce dla ludzi z Zakrzewia:), czy Ty się słyszysz?

26.02.2020 12:20

Macierzyste zakłady w Zakrzewo mają jeszcze większe problemy z siłą roboczą jak te w Łowyniu...Większy rynek pracy i bardzo słaby ostatnio wizerunek firmy bezpośrednio na ten stan rzeczy rzutują. Osobiście mając tyle uprawnień i duże doświadczenie zawodowe,także jako przełożony nie chciałbym pracować z takim zespołem "kierowniczym" Nie w tej firmie,nie z tymi ludźmi.
Pra56

18.10.2019 00:35

Ludzie którzy zostali brygadzistami w Marmite Lowyn to totalne nieporozumienie... Jak można przyjąć tak o ludzi na stanowisko brygadzista, mowa tu o ludziach którzy zostali na tym stanowisku tylko na zasadzie potrzeby firmy, powinni mieć przepracowane minimum 1 rok na tym stanowisku, kompletnie sobie nie radzą, traktują ludzi jak psy, trzeba zrobić z nimi porządek bo to jest (usunięte przez administratora) dramat

26.02.2020 07:37

Tak-wybór pewnych ludzi na przełożonych(nawet tego najniższego szczebla jak lider)nie należy w tej firmie do najbardziej trafnych... Nie spełniały/nie spełniają w mojej skromnej subiektywnej ocenie wymagań na te stanowiska. Nie mają do tego odpowiednich kwalifikacji. Wyraźne zauważalne braki w doświadczeniu zawodowym,głównie produkcyjnym starają się nadrobić krzykiem. Ich polecenia,działania są najczęściej nielogiczne,sprzeczne ze sobą-wzajemnie się wykluczające. Wprowadzają tylko chaos i nerwową atmosferę. No chyba że ceni się doświadczenie zdobyte na chociażby...mopie. Oczywiście z całym szacunkiem do Pań sprzątaczek. Jednak przy tak złożonym i skomplikowanym procesie produkcyjnym, technologicznym umiejętność wyboru płynu do posadzki najzwyczajniej nie wystarcza... I proszę mi wierzyć-jestem tu daleki od złośliwości. Stwierdzam po prostu fakty. Każda osoba pracująca na produkcji w "najnowszym" zakładzie firmy czyli Łowyń była z pewnością świadkiem tego typu sytuacji, zachowań swoich przełożonych. Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych pracowników którzy wytrwali ze względu na swoje rodziny w tym przeklętym miejscu. Szczerze podziwiam.Pracowałem na praktycznie każdym stanowisku(poza lakiernią). Wiem więc doskonale jak człowiek przychodzi wykończony zarówno fizycznie jak i psychicznie z takiej zmiany... Cóż-brodziki i formy to nie papierki w biurze. Ta praca to prawdziwy pot,krew i łzy.
szukając dalej

29.09.2019 14:58

Długo się zastanawiałem nad podjęciem u was pracy. Niestety zniechęciły mnie opinie i to nie negatywne bo te faktycznie niepotrzebnie dotykają personaliów czy koneksji. Zniechęciło mnie to że pozytywne opinie wynikają wyłącznie z jednego argumentu, czyli pieniędzy, nadgodzin, sobót i że w okolicy nigdzie tak nie zarobię. Dzisiaj to nie jest dla mnie argument, a pisanie że gdyby nie pieniądze to nie wyżywię dzieci świadczą tylko o mojej słabości. Jeżeli jedyną świętością mają być pieniądze i dla nich można robić wszystko to faktycznie świadczy to o ludziach. Na przyszłość, piszcie bardziej rzeczowo, bez emocji ale prawdę, bo choć kłamstwo jest łatwiejsze to tylko prawdą można coś zmienić. Powodzenia.

24.02.2020 19:31

Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Art. 94³ § 2 KP. W tej firmie mobbing to zjawisko niestety nader częste...

25.02.2020 16:31

Zapisywali tylko wbraych, a Jak ktoś inny się zgłaszał to mówili że lista zamknięta też me zwolini za jedno wyniesienie noża do podostrzenia tak zdezelowany że nawet kraść się go nie opłacało XDDD aktualne wole 2 zmiany po 8 a nadgodziny może sobie robić tyle ile chce pozdrawiam ABP ????????????????
Prawda

01.10.2019 05:10

ta firma to totalne dno. Zdecydowana większość sprzętów jest zepsutych. przełożeni każą Ci pracować na sprzęcie który nie spełnia wymogów BHP, bo innych nie ma a te najbardziej sprawne są przeznaczone dla najwybitniejszych lizusów. Na magazynie trzeba samemu targać brodziki, które ważą nawet do 90kg, bo dla nich to nie jest dźwiganie (co wg BHP trzeba podnosić w dwie osoby) dla nich to jest udźwiganie - co nie zmienia faktu, że te ciężary bierzesz na swoje barki, kolana, stawy i wszystkie inne części ciała które po roku pracy nie wrócą już do swojej sprawności. Najsmieszniejsze kiedy przyjeżdża jakaś firma zewnętrzna, która sprawdza czy firma przechodzi standardy BHP i wszystko czego im brakuje bądź jest uszkodzone - przełożeni zarzekają się, że jest już zamówione nowe co jest oczywistym kłamstwem. Traktują ludzi jak śmieci i sami sobie kłody pod nogi rzucają. Błagam, żeby cokolwiek się zmieniło na lepsze, bo dłużej egzystować w tym paśmie porażek nie jest wskazane dla kogokolwiek. Powinniśmy w końcu ruszyć w tę dobrą stronę bo ile można się staczać. Jedynym plusem są zwykli pracownicy, którzy mimo tej rzezi, mobbingu i lekceważeniem praw czlowieka zachowują spokój ducha i można znaleźć w nich oparcie. Nie liczcie na nikogo z wyżej postawionych, bo to jedna wielka zgraja, która czerpie moc z cudzego nieszczęścia. pracują tu głównie alkoholicy, ćpuny, matki lub ojcowie co innych opcji nie mają i wygląda to jak jedna wielka grupa wsparcia i pocieszania po chlostaniu przez funkcyjnych ludzi.
ZgadzaSie

01.10.2019 05:18

Potwierdzam. Mobing, kolesiostwo, brak BHP, pomiatanie, patologia, kłamstwa, używki, uszkodzony sprzęt, cieknie woda z dachu jak pada, mnóstwo pyłu, kurzu i szkodliwych substancji, świecenie oczami jak przyjezdza straż albo firmy zewnętrzne, kradną pieniądze, trzeba uważać na siebie na kazdym kroku bo jakis lider moze cie wlasnie nagrywa albo brygadzista robi ci fote, brak pomyslunku i odpowiedzialnosci u przelozonych. Mozna tak wymieniac bez końca - kto byl ten wie i nie da sie temu zaprzeczyc.

24.02.2020 19:59

Przepisy BHP i ta firma są od siebie biegunowo odległe...
aischa

20.12.2017 15:20

Nie przedłużono mi umowy ze względu na to, że raz przez przypadek spadł mi na nogę młotek i byłam na zwolnieniu 5 dni a oni chcą unikać wypadków. Chore bo mi to przez przypadek się zdarzylo iw dalszej konsekwencji unikalam sytuacji wypadkowych a to, ze ktoś gdzieś się uderzy, skaleczy to wszedzie może się zdarzyć. A niby tak byli zadowoleni ze mnie, ze tak dobrze wypelniam swoje obowiazki. Opowiadali straży pracownicy, że były przypadki ze ktoś sobie zlamal palec i pracowal dalej pomimo ze powinien nosic hips. Pewnie tak sie bał że straci pracę ze zaryzykował własnym zdriwiem i życiem. A i jeszcze traktują czlowieka jak zlodzieja i niewolnika. Po informacji, że nie przedluzaja umowy wysylaja z toba ochronę i nawet spokojnienie nie mozesz się umyć bo Cię pilnuje. Faszysci tak wiezniow traktowali. Starasz się wykonywac swoje obowiazki jak najlepiej, lider zadowolony z twojej pracy, brygadzista Cię chwali i wystawia pozytywna opinię a oni wypominaja ci małe nieszczesliwe, przypadkowe zdarzenie. Powodzenia wszystkim naiwniakom i desperatom
aisha

17.01.2018 20:04

Panie niby Janie z PMI, alurat miałam dobre opinie od lidera, brygadzisty i ci co ze mna pracowali byli zadowoleni i nie chcieli mnie z tego stanowiska wypuścić gdzie indziej. Jakos nie widzialam uciekajacych przedemna ludzi. I nie ksiezniczka bo tak może mnie nazywać tylko mąż. Wedrowniczka? Skąd niby to okreslenie? Nie jestesmy przywiązani do jednego miejsca wiec kazdy ma prawo sie przeprowadzac kiedy i gdzie chce. Jezeli tak mnie nazwales to pewno jezdzisz tym samym autobusem co mąż bo tylko mala grupa o tym wiedziała. Przyposzczam, ze wiem kim jesteś. Info Tak uwielbiasz ten zakład? Gratulacje, widać, ze zachwycisz się byle czym.

24.02.2020 19:42

Jej mąż już też nie pracuje w tej...firmie.Zwolnił się, zrobił inspektora BHP, nadal studiuje, chce zostać Specjalistą..I z całą pewnością będzie walczyć z każdą próbą łamania praw pracowniczych podejmowanych przez bezwzględnych i bezdusznych karierowiczów...
STAŻYSTA

24.02.2020 19:21

W tej firmie panuje jeden wielki chaos, nikt nie wie co się dzieje, nikt nie umie odpowiedzieć na żadne pytanie.
Zch

21.02.2020 14:13

Co wejdę to mniej wpisów...ale nie mogę ogarnąć, które znikają...

19.02.2020 21:21

Zzx

19.02.2020 22:18

Nowy dyrektor? Tyle tych dyrektorów pozwwlniali w tamtym roku a teraz nowy? No i czego dyrektor? Zakładu? Ale w Zakrzewie czy w lowyniu?
Karierowicz-obozowicz

12.02.2020 13:00

Najwięcej osób u lekarzy po L4 własnie z Marmite, zastanawiam się dlaczego?
Zxx

12.02.2020 16:03

praca jest ciężka fizycznie, a w tej chwili pewnie równie stresująca..
Gosc

19.02.2020 21:15

Czym się stresujesz?? Trzeba mieć wywalone na wszystko i wszystkich...Robisz swoje i wychodzisz. Jak się zaczniesz starać,udzielać i nie daj Boże przejmować to cię zajada
Siemaneczko

16.02.2020 20:24

Dla mnie to jest chore, robią oszczędności na wszystkim kompletnie, podwyżek brak, sztuk coraz więcej, ludzi mniej, każą sprzątać lakiernie zamiast firmy zewnętrznej, zrozumiałbym te oszczędności, gdyby dodali coś do wypłat pracownikowi, ale człowiek upierdzielony od smarów, chłopaki się wnerwiają, bo najgorsza robota idzie dla nich, nie wezmą kogoś innego tylko stałych ludzi biorą. Człowiek zatrudniając się tam liczył na fajne zarobki a tu m dłużej się robi tym mniej się zarabia.. SERIO?! Brygadziści tylko chodzą i krzywo patrzą na każdego, a jak coś pójdzie źle typu awaria lub błąd pseudo technologów bo nie potrafią zająć się tym co do nich należy to brygadzista chodzi wkurzony, że sztuki się nie będą zgadzały, że dużo kasacji, wina pracownika bo gdzie na Igorka zgonią winę, najlepszy technolog jak nic a spieprzy się coś to chodzi przerażony co on bidula ma zrobić teraz... Mszczą się na pracownikach, że z jakiej racji do kibla idzie skoro tyle pracy jest, bo zasrane sztuki tylko się liczą, chodzą sobie na fajki bo im wolno, kierownicy palą, ale zwykły pracownik nie może iść na fajke no bo wiadomo... sztuki znowu.. to jest bardzo przykre i czas chyba zacząć szukać innej pracy, bo zarabia się coraz mniej, oszczędności robią na wszystkim a to robi się powoli (usunięte przez administratora)... przyjść nachapać się i wypad do domu na kolanach... a weź zachoruj, zapomnij o L4 bo zaraz próbują (usunięte przez administratora) i wywalić pracownika.. taka ich wdzięczność jest :)

17.02.2020 05:49

A powiedz mi czy to prawda że teraz zwykłemu pracownikowi wolno palić tylko na przerwie? Bo jak dla mnie totalny debilizm z tym że inni mogą a pracownik nie :/
Siemka

17.02.2020 17:11

A po co Ci takie zebranie, żeby usłyszeć same kłamstwa ?
zwolniony

09.02.2020 00:03

Nie ma co załamywać rąk są inne firmy słyszałem że jakiś dawny szef z marmite przyjmuje za niezle siano w Buku idę tam zobaczyć
zwolniony

16.02.2020 16:15

Spytaj starych pracowników z IKEA albo brodzików o nr telefonu.

17.02.2020 05:48

Napisz tylko nazwę firmy tej z Buku i to starczy. Bo patrzyłem w necie i nie mogę znaleźć takiej firmy.
paradoksik

16.02.2020 21:21

zaraz dostaniemy mandat albo zwolnią nas za to że lewego buta na prawą noge ubraliśmy
Krzysztof

13.02.2020 13:44

To prawda?? Doszły mnie słuchy ze zwolnili jednego z magazynu mwzgl pana Jakuba za jedno razowe wyniesienie noża? On praktycznie nikomu nie zawadzal i pracował. Mogli kare pieniężną nałożyć lub premię zabrać , potraktowała Pana J jak by brodzik wynosił 90kg :)

13.02.2020 20:03

Tak już jest w tej firmie. Lepiej by się wzięli za tych co łażą co chwile na papierosa po kilka razy dziennie. Podczas gdy inni pracownicy niepalący mają tylko regulaminową przerwę, a nie daj Boże, spóźni się ktoś dwie minuty, bo musi przejść z innej hali ze stołówki to od razu krzywo patrzą.

13.02.2020 21:05

Nie było tam przekleństwa. Raczej nazwa osób nic nie robiących. Nie rozumiem Twoich ataków na mnie i inne osoby.
Gruby

12.02.2020 18:33

Nick1 ich słowa są g...o warte jak ta cała firma szkoda pisać
Hehe

12.02.2020 18:30

Bardzo dobrze wszyscy powinni isc na L4 a co nie których zazdrość zżera ze ludzie chodzą na elke wcale się nie dziwię do tego chlewu!!!

11.02.2020 23:51

Beda budować polipol wiec wszystkim którym marmite jest nie wygodne niech spróbują prace w tapicerstwie w akordzie.Ciagle tylko narzekacie nikt nikogo na sile nie trzymie jest mi źle szukam dalej i tyle1 a nie te bezsensowne wpisy na forum.
padliniarz

11.02.2020 23:38

zmuszanie do sprzątania hali za dzień za wolnego. brak obiecanych podwyżek. podkręcanie normy.. wyciskanie z ludzi ile się da.. zwiekszanie produktywności.. tak to wygląda.. i lepiej nie będzie..
nick1

11.02.2020 23:28

a gdzie jest ta pani od mobbingu która miała co tydzień być w lowyniu? słowa rzucane na wiatr
Biurowy

11.02.2020 20:07

Monika tak przesylane na maila zawsze po wypłacie były a teraz macie czas by pozmieniać cyfry by ludzie się nie doliczyli pieniędzy tak jak żeście (usunięte przez administratora) ludzi na odprawy namawialiscie żeby brali te wieksze kwoty na raty mowa o 31 tys a gow no wysylaliscie ludzie dostaja same gole wypłaty i to jest uciwe nie bądźcie śmieszni jak na czarne powiedzą ze to jest roz to tak będziecie mówić i tak jest w tej firmie porażka tylko ludzie cierpią a wy się cieszcie bo portfele robią się większe i grubsze a ludzie tracą śmieszni jesteście

11.02.2020 21:19

Taki sam jak inni pracownicy wypowiadający się na ten temat.

11.02.2020 21:28

Włączyłam się w dyskusje czytając inne wpisy i przedstawiłam swoj punkt widzenia

11.02.2020 14:40

11.02.2020 18:46

Odcinki od wypłaty są przesyłane na wskazany przez pracownika adres mailowy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Marmite?

Kontakt - Marmite Sp. z o.o.

Przemysłowa 4 62-070 Zakrzewo

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

11.02.2020 18:35

Robią taka gimela i wysyłają do klientow wstyd a zapomniałem oni nie mają wstydu dla nich liczą się pieniądze byle ich portfele były pełne a ochlapy pracownika dawać najlepiej to żeby za darmo robili śmiech na sali
zadowolony

10.02.2020 18:47

Jesteśmy szczęściarzami, codziennie doświadczamy trafność zarządzeń podejmowanych przez obu dotkniętych przez Boga dyrektorów Roberta i Jarka, firmy wreszcie funkcjonuje znakomicie produkcja i zatrudnienie rośnie a malkontentów coraz mniej, oby tak dalej
dejwid

10.02.2020 19:55

jaki Robert?

10.02.2020 15:39

Ja już ani z produkcji ani z biura, ale faktycznie, te negatywne opinie to zamiast jakis merytorycznych zarzutów tylko hasła w stylu ktoś komuś coś o kimś powiedział, tego nie lubię, bo jest wyżej, tej nie lubię, bo ją inni lubią itd.(usunięte przez administratora) Przez to wszystko nawet jakieś nikłe informacje o faktycznej obecnej sytuacji w firmie przestają być wiarygodne. Pozdro
@

10.02.2020 13:30

Iksinski skoro tak piszesz to albo jesteś z biura albo kierownik i będziecie bronić tej firmy a zresztą tam to ręka rękę myje !!
Iksiński

10.02.2020 12:55

Firma jak firma czasem lepiej czasem gorzej jak w każdej. Połowa z was narzeka stęka jak to źle..prowokujecie innych swoimi bzdurnymi wypowiedziami ,przekręconymi plotkami.. Zwolnijcie i zróbcie miejsce tym którzy chcą pracować ! Nikt z was ślubu nie brał z firmą , jak się nie podoba to powodzenia w innej pracy.
Gregor788

07.02.2020 18:39

Witam Wszystkich. Co tam słychać w Marmite Łowyń :) Nie pracuje już tam dwa miesiące i jestem szczęśliwy :) Jakieś newsy?
Łowyn

08.02.2020 19:32

Jadą z nami jak swniaki jak najwięcej ubić zrobić, a mało zarobić! A jak to zrobić pojechać wszystkim po premiach bo w tym sa najlepsi w zbieraniu pieniędzy i zakazywaniu czegokolwiek by czuć się jak w poerdlu.

07.02.2020 18:20

Popieram kolege jak na czarny kolor powiedzą ze to różowy to tak ma być i nic na to nie możemy (usunięte przez administratora)
Zly

07.02.2020 17:37

Jak będą kogo kolwiek zwalniać nie nie bierzcie 31 tys to jest (usunięte przez administratora) bierzcie 27 tys pozdrawiam tych co nas oszukali i powiedzieli ze mamy wziąść 31 tys na raty to pić na wodę (usunięte przez administratora)to oni potrafią nie dajcie sie zwies (usunięte przez administratora)powinni

07.02.2020 16:24

Firma za duzo se pozwala mysla ze sa nie wiadomo kim mysla ze przenoszą firme do ameryki to oszczedzaja i ludzi oszukuja powinni miec na minusie 4 gwiazdki bo nie zasługują nawet na jedna a tym bardziej na pol poprostu oszusci!!!!!!!!!
mwzgl

06.02.2020 15:36

porażka z wypłatą 3000zł? jebaaaanko? we 3? po 560? /540 do 680? kierownika wali na łeb i 3 zmiany to ma się opłacać ? dobrzy są ale w ścinaniu hajsu z pracownika jeszcze podatku ciekawe czy wypłacą czy też ojeb*** Szma*** dawać (usunięte przez administratora) podwyżkę a nie tylko chodzić i (usunięte przez administratora) aaa i jeszcze jedno jak na fajeczkę nie mogę iść to będę sobie princepolo wcinał a niech się odezwie któryś odezwię NIE MUSZĘ TU PRACOWAĆ JUŻ MAM NOWĄ PRACE ZAŁATWIONĄ KIEROWNIK , 2 zmiany i wszyto a te twoje palety i 600 brodzików to możesz sobie w pizd**ke wsadzić ;o ;)

29.01.2020 10:43

Hahahaahahah hhaahahah dramat

29.01.2020 10:42

Taaaa i ta rodzinna atmosfera ????????????????????????????????????????????????????????????????????????

24.01.2020 19:56

Nie chce nikogo obrażać ale ludzie jesteście naiwni jakie podwyżki heeee nakładają makaron na uszy (usunięte przez administratora)
rafał żółtko

29.01.2020 08:45

Jest dobrze mogło być lepiej ale jest dobrze i dobrze będzie do piątku potem weekend :) Proszę pamiętać marmite rządzi marmite radzi marmite nigdy cię nie zdradzi

23.01.2020 07:17

Super firma !!! Polecam !!!
....

22.01.2020 12:33

W zeszłym roku tez sie praca ruszyła dopiero koło marca i teraz pewnie tez tak bedzie.

23.01.2020 06:21

Tylko wiesz jak teraz już tyle osób zwolniono to wszyscy do fabryki nie wrócą ze względu że będą się bali, że pod koniec roku znowu powtórzy się sytuacja.
No name

19.01.2020 11:19

Szkoda mi tylko ludzi którzy tam pracują. (usunięte przez administratora) Zwalniają fachowców którzy robią robotę oby tak dalej.
Pracownik1234

19.01.2020 11:53

Zgadza się ta firma to czysty wyzysk pracownika taki rygor zrobili że ludzie padnom niedługo od roboty za trzech. (usunięte przez administratora) Tragedia
Kogelmogel

16.01.2020 22:27

Wie ktoś kto to jest ten Norman??. Przyszedł do nas na dział i kierowników ustawia.
Kogelmogel

18.01.2020 17:36

Naprawa form Zakrzewo

18.01.2020 18:19

Normalny pracownik jak kazdy a co takiego robi ?

18.01.2020 17:13

Pytanie głównie to kierownika (usunięte przez administratora), jest sens pracować ta jak dotychczas bez bania się o utratę pracy przed wczesnym zwolnieniem? Bać się boję nawet wstać do pracy z widocznymi zwolnienieniami, warto by było uprzedzić przed zwolnieniem by mogło się znaleźć coś na zabezpieczenie, a nie tylko o firmie, pracownik nie jest doceniany tylko wytykany palcami, 3 kwartał leci a o minimalnych podwyżkach nawet słuchu jak przyjeżdża, tylko przyjdzie i nic , nawet sie nie stara by chodz trochę zmotywować magazyny odbiorczy.
Mikołaj

19.12.2019 23:45

Czy firma daje paczki dla dzieci na święta?
Matka

18.01.2020 00:39

Dali pierwszy raz od 12 lat!!! Żenada Social Level hard
Hdjdjdjdj

18.01.2020 09:57

Idź na zasiłek jak ci nie odpowiada socjal firmy. Może z urzędu dostaniesz więcej. Nie dobrze mi się robi jak widzę takie marudzenie i wieczne niezadowolenie. Skąd się bierze taka zgryźliwość w ludziach. Nie patrzy co ma tylko czego nie dostał. Wstyd. Paczek nie było to źle a jak dali to tez nie dobrze. Ludzie zastanówcie się czego chcecie. A póki co droga wolna i zawsze można iść w piz du
Nowa

14.01.2020 09:11

Czy będą zatrudniać na nowo ? Ludzi którzy byli na rozmowie ?
zzz

17.01.2020 13:26

produkcja czy biuro? Zakrzewo czy Łowyń? dużo osób? (usunięte przez administratora)
Anonimowy

17.01.2020 13:29

Produkcja Zakrzewo

Zostaw merytoryczną opinię o Marmite Sp. z o.o.