Emplocity
4 185 6 1

Opinie o Emplocity

Amber

Moja subiektywna opinia po przepracowaniu pewnego okresu w firmie Emplocity. Atmosfera: ogólnie ma się wrażenie, że większośc osób jest nowa w swoim zawodzie, ludzie mili. Fajne wyjścia po pracy. Raczej ciężko się czegoś nauczyć szybko, bardziej nastawienie, że samemu będziesz dłubać coś 10h zanim ktoś bardziej doświadczony ci powie, jak możesz to zrobić w 30 minut. Wolny progres, a dużo się traci czasu na takie dłubanko z nadgodzinami. Kasa: płace to dolne widełki rynkowe, bardzo ciężko o podwyżki (ci co dostali, musieli zagrozic odejściem), podczas rozmów o finansach z szefostwem jest straszne kombinowanie i urabianie, śmieszne propozycje, byleby nie dać pieniędzy. Lokalizacja: bardzo dobra, blisko do komunikacji miejskiej. Biuro brudne, to co głównie pamiętam to zarzygana i pełna sierści podłoga i kubki po wypitej kawie/herbacie dosłownie wszędzie, czasem brak papieru w toalecie, trzeba sprawdzać zanim się usiądzie na dwójkę... Projekt: Im bardziej się wsiąknie tym więcej widać bezsensu. Temat ciekawy, ale moim zdaniem mała szansa na długoterminowy sukces (nie wierze, że to będzie na siebie zarabiało, raczej nieskończone urabianie i pozyskiwanie inwestorów nahajpowanych ślepo na temat "AI", konkursy i trąbienie o sobie w social media niż faktycznie działający produkt, zarabiający na siebie, rozwiązujący realny problem - ale to tylko moja opinia, może sie mylę.) Ogólna ocena 3/10

Stefi
@Amber 17.01.2019 15:27

Jaka tam jest rotacja że tyle komentarzy ? XD

Gawron

-Większość osób bez wcześniejszego doświadczenia, bez żadnej wiedzy, czy wykształcenia. Nie jest to dziwne jeśli przy rekrutacji do firmy (zajmującej się branżą HR!) nie są sprawdzane umiejętności kandydata, a decyzja jest po prostu podejmowana na wyczucie. Ciężko też zrozumieć na czym szefostwo buduje swoje dobre przeczucia do kandydata skoro nawet nie czyta ich CV. -Tester oraz PO nie mają zupełnie żadnego pojęcia o swojej pracy, ale udają profesjonalistów, co może być trochę zabawne/żenujące dla kogoś kto zna temat. -Biuro jest w fatalnym stanie, nie zadbane, często śmierdzi -Słabe sprzęty, niechętne wydawanie pieniędzy, skąpstwo, aż żal iść prosić o zakup czegoś lub o podwyżkę, ogólnie czuć biedę -Niechętnie zezwalana praca zdalna, chociaż na rozmowie nie jest ona problemem -Kulawy produkt bez szansy na podbicie rynku, tym bardziej że rozmowa z botem wygląda jak wypełnianie formularzy o pracę. Tyle że dodatkowo bot nie rozumie co drugiej napisanej do niego wiadomości. -Po takim czasie projekt dalej nawet nie jest w stanie MVP, bo nie da się przeprowadzić z botem normalnej rozmowy. Cały czas zmieniające się koncepcje i pomysły szefa który wyczytuje coś w internecie, chce to mieć, mimo że w większości przypadków nie ma to zwykłego sensu. O AI nikt w firmie nawet nie ma pojęcia. -Od strony managementu jest zupełny chaos, który firma tłumaczy agilem/scrumem o którym nie ma pojęcia Nie interesują się opinią pracowników do momentu, kiedy ludzie zaczynają odchodzić. Do tego próżność, egocentryzm i megalomania szefostwa... Ogólnie to taka zabawa w firmę, ale dobra praca dla kogoś kto nie ma zbyt wiele umiejętności i nie zależy mu na rozwoju Szkoda że wiele komentarzy została usunięta, były tak bardzo prawdziwe

Nick
@Gawron 21.01.2019 19:51

O którego PO chodzi?

Stasiu Michalkiewicz
@Gawron 21.01.2019 19:51

A nie było tam przypadkiem rozwiedki?

Observer
@Stasiu Michalkiewicz 21.01.2019 23:52

Owszem, była. Teraz znacznie lepiej widać porządek, nie ma dokładania tasków w trakcie sprintu, są jednoznacznie określone priorytety zadań. Fakt, nadal pracujemy nad poprawieniem sposobu działania i nadrobieniem zaszłości, ale w firmie jest coraz więcej osób, którym naprawdę zależy, które wiedzą, co trzeba zrobić i nie boją się zakasać rękawów.

Arek mi się śni po nocach
@Gawron 21.01.2019 19:51

Ciągnął ten „startup”, bo ktoś im to finansuje. Kto tam pracował ten wie jak jest.

Observer
@Observer 22.01.2019 11:52

Żartowałem, nic się nie zmieniło, kolejny PO bez żadnej wiedzy.

Rapida

Nie chciałabym się powtarzać, dlatego też skupię się na kwestiach, które nie były wcześniej poruszane. Minusy: -firma z niesamowitym potencjałem, który jest marnowany przez nieustanny chaos, -brak realnego planu, który jest transparentny dla całego zespołu, -ciągłe zmiany priorytetów, -scrum? Brak retro, refinementów, demo, planningów z realną estymacją tasków, -brak scrum mastera, który umiałby poprowadzić team w odpowiednim kierunku, -brak długofalowych pomysłów z dokładnymi obliczeniami w jaki sposób wpłyną one na konwersję oraz poprawę funkcjonalności systemu. Pomysły są przepychane na bieżąco, często poza sprintem. -90% pracy to niekońce się poprawianie bugów. Plusy: -wyjścia po pracy, -nie ma wiścigu szczurów, -luźna atmosfera, -wypłata na czas, -praca w centrum Warszawy, -elastyczne godziny pracy. Ogólna ocena: 3/10

Emplocity
@Rapida 14.08.2018 00:23

Rapida, dziękujemy za komentarz - przyjrzymy się wskazanym przez Ciebie kwestiom. Zachęcamy bardzo do kontynuacji tej dyskusji na mailu czesc (at) emplocity.pl - chcielibyśmy doprecyzować kilka kwestii.

Nalog
@Rapida 14.08.2018 00:23

O jakich wyjściach po pracy mówisz? (nie pamiętam takowych zbyt wiele...) Atmosfera aż za luźna, pytanie czy ta firma utrzymała by sie bez pieniędzy inwestora?

micky
@Rapida 14.08.2018 00:23

mamy listopad prawie koniec roku i zgadzam się wciąż w 100%

Kasia
@micky 21.11.2018 23:54

@micky jak długo pracujesz już w tej firmie? Myślałam, żeby aplikować (z polecenia), ale teraz mam mieszane uczucia.

Taloelulun
@Rapida 14.08.2018 00:23

Szkoda że te prawdziwe komentarze giną w tłumie spamu napisanego przez szefostwo

zyx

Wpis dotyczy sytuacji obecnej (2017 rok). Na stronie: https://emplocity.pl/pracodawcy/emplocity#co-oferujemy (która prowdopodobnie po tym wpisis zniknie z sieci więc tutaj także link do screena: https://i.imgur.com/mSk9ZUM.png) znaleźć możemy takie warunki pracy jak: - dbanie o relacje między pracownikami. Firma nie interesuje się wcale opinią pracowników do momentu, aż kluczowe osoby w firmie nie zaczynają odchodzić lub szukać lepszych warunków zatrudnienia. Wtedy rozpoczyna się obwinianie osoby, która odchodzi o całe zło w firmie i obiecywanie lepszych warunków innym pracownikom. - relaks w chill roomie nie istenie gdyż sam chill room to klitka z kanapą i kilkoma krzesłami w której szefostwo firmy zamyka się z pracownikiem i negocjuje warunki umowy (usunięte przez administratora) - dbanie o kondycję i bilety również nie istenieje - firma nie posiada żadnego sportowego benefitu, a wspólne aktywności kończą się na wyjściu raz na 4 miesiące na trampoliny (usunięte przez administratora) - mobilności w emplocity nie ma - team lider nie uznaje pracy zdalnej chyba, że jest to sobotnie naprawnianie błędów po wrzuceniu zmian kodu na produkcję w piątek wieczorem. - dzień pracy także nie jest dososowany do Twoich potrzeb tylko potrzeb szefostwa - elastyczność jest ograniczona godzinami przyjścia do pracy 8-9 rano, a wyjście po 8 godzinach (16-17) kończy sie często pretensjami, że już się wychodzi. Późniejsze przyjście do pracy często poprzedza telefon od szefostwa dlaczego jeszcze nie jest się w biurze. - czas pracy jest jaknajbardziej rozliczany - podstawowym sposobem rozliczania pracowników jest stawka godzinowa, do miejsc gdzie raportowana jest praca należy dopisywać godziny, które następnie pod koniec miesiąca są podliczane. Oczywiście zadania także się liczą - nie należy wyjśc z pracy dopóki się nie dokończy zadania, które się zaczęło (bez względu na wielkość zadania). Nie ma w takim podejściu nic złego gdyby nie to, że okłamuje się pracownika i udaje, że jest się tak elastyczną i wspaniałą firmą. - pracuj z miejsca które Ci najbardziej odpowiada (jeżeli to miejsce to biuro emplocity, ale masz dowolność co do zajęcia miejsca w biurze) - co do samego dzwonienia bez limitów, to nawet nie mam pojęcia co na myśli miało szefostwo firmy dodając taki zapis, być może ktoś kiedyś słyszał o telefonie służbowym, ale szybko zrezygnował z tej opcji gdy się dowiedział, że jest to ściśle powiązane z telefonami od szefostwa po wyjściu z pracy. Z całego serca odradzam wiązanie się z tą firmą. Rotacja w firmie jest bardzo duża, a realnych zmian, które miałyby poprawić warunki pracy żadnych - są tylko goniące terminy, masa błędów do poprawiania, ciągła spina, (usunięte przez administratora)

Krzysztof Sobczak
@zyx 21.10.2017 20:15

Pamiętam jak rok temu ktoś pisał, że nasza firma mieści się w pokoiku z kiblem na korytarzu, jak w szkole.. teraz, że w obecnym biurze w chillroomie wyłączony jest telewizor. Na szczęście za tydzień przenosimy się do nowego biura z kilkoma łazienkami i chillroomami, w których wszystko mam nadzieję już działa :) Poza tym ta opinia to w mojej ocenie jednak stek bzdur. Praca u nas najwyraźniej nie jest dla wszystkich. Jeśli ktoś lubi ciepłe posadki, odmóżdżające projekty i korpo dryl to nie ten adres. I faktycznie, często kluczymy i błądzimy. I rzeczywiście na wiele rzeczy nie ma projektu – w końcu pracujemy nad stworzeniem Sztucznej Inteligencji! Ktoś ma na to projekt? W przeciwieństwie do Ciebie potrafię otwarcie przyznać się do błędu i posypać głowę popiołem jeśli sobie zasłużę. Piszesz, że cała firma to obwinianie, ciągła spina i wielkie kłamstwo – czy możesz napisać konkrety? By the way, sformułowania użyte w Twojej wypowiedzi, i to zarówno tam – gdzie odnoszą się do faktów – jako nieprawdziwe, oraz tam - gdzie odnoszą się do sformułowań ocennych – jako naruszające renomę Emplocity Sp. z o.o. a także nasze własne dobre imię, podlegają ochronie prawnej, czy to na podstawie art. 43, czy też art. 23 oraz 24 kodeksu cywilnego, z prawem do dochodzenia od Ciebie zadośćuczynienia, w tym finansowego. Miej to na uwadze w Twojej aktywności. Prosimy Cię o usunięcie sformułowań takich jak: „Krętactwo.Wszechobecne”, „W powietrzu czuć aż stęchliznę od tego jak szefowie za plecami pracowników mówią o nich kiedy tych nie ma w pracy”, „Panowie nie mają pomysłu na rozwianie firmy”, czy też „Cała firma to jedno wielkie kłamstwo”, „sprzedają produkt, którego nie mają, próbując to ukryć (…)”. Co do wyjść na trampoliny i piwo to wszystko powoli wraca do normy.. po mojej operacji Achillesa nie ma już prawie śladu - treningi zostały wznowione. Zachęcam do dołączenia :)

Xyayax
@Krzysztof Sobczak 24.10.2017 15:19

Panie Krzysztofie, Pana odpowiedź i straszenie kodeksem tylko, i wyłącznie udowadnia, że boi się Pan krytyki i jej nie uznaje. Jeśli jest tak wspaniale to dlaczego nie ma tutaj pozytywnych komentarzy? Gdzie ci wszyscy zadowoleni pracownicy? Jest coś takiego jak wolność słowa i każdy ma prawo napisać swoją opinię/zdanie na wybrany temat, a Pan ma prawo się z tym nie zgadzać. Jednak zamiast robić sobie jeszcze bardziej negatywny PR skupiłbym się na zastabawieniu skąd te negatywne komentarze. Przecież tego nikt nie robi bo są Państwo tacy wspaniali.

Krzysztof Sobczak
@Xyayax 24.10.2017 23:07

Dziękuję za opinię. Akurat krytykę umiem przyjąć, do tego wyciągnąć wnioski. Nie toleruję za to bezprawnego szkalowania dobrego imienia naszej spółki, a co za tym idzie ludzi tu pracujących. Anonimowość w sieci to nie przyzwolenie na obrażanie innych. Jeśli jest Pan (Pani) zainteresowany stanem zadowolenia pracowników w naszej spółce zapraszam do wizyty w biurze. Służymy info z pierwszej ręki. Pozdrawiam.

W.
@Krzysztof Sobczak 25.10.2017 16:33

To jest opinia prosto z biura...

Taloelulun
@zyx 21.10.2017 20:15

Podbijam, bo szkoda żeby tak prawdziwy wpis zniknął gdzieś w tyle :)

Grześ

Grzesiu a czego ty nie śpisz? Grzesiu! Lesiu, Lesiu, Leszeeek! Boże mój

Gawron

Emplocity to najlepsza firma na świecie, nigdzie tak nie jest dobrze jak w Emplocity. Super szefostwo, super biuro i super pensja. Genialne miejsce na start jak i dla osób na stanowiskach kierwoniczych, seniorskich itd. Polecam!!

Adrian
@Gawron 14.11.2018 15:55

kłamca. Chyba, że to ironia...

Maciej

Każdy kto chce dowiedzieć sie jak tu sie pracuje najlepiej zrobi, jak wejdzie w linked ina - sprawdzi kto pracuje w emplocity i zapyta bezpośrednio- gowork to jes troche taki opinions scam generator obecnie

Kluczyk
@Maciej 06.12.2018 15:51

nieprawda, wiele opinii o firmie, w ktorej pracowałem pokrywa sie z rzeczywistością. Powiem więcej, GOWORK JEST DLA MNIE BARDZO WIARYGODNY, bo pracodawca nie może tu kasować o sobie opinii.

Alena
@Kluczyk 06.12.2018 22:50

nieważne, że pracownicy są besztani na odejściu lub obgadywani po odejściu - to gowork jest zły i wszystkie opinie tutaj pisze jedna osoba.

zdzisiek
@Maciej 06.12.2018 15:51

Jakiego śpiewaka operowego najbardziej lubią kurczaki? Jose Cura

Małgorzata Bilczyńska EB

Drodzy Państwo, Czy w tej firmie faktycznie jest tak źle? Czy jest tam jakiś jeden zadowolony pracownik, który mógłby zmienić moje postrzeganie firmy Emplocity?

Małgorzata Bilczyńska EB
@Małgorzata Bilczyńska EB 29.11.2018 16:58

Może sprostujesz jeszcze moje stanowisko, a mianowicie... był u mnie kiedys Państwa były pracownik, który opowiedział mi o swoich doświadczeniach w bardzo, bardzo emocjonujący sposób. Zaciekawił mnie na tyle, że postanowiłam poszukać w internecie opinii co okazało się być bardzo proste (wystarczyła podstawowa umiejętność obsługi wyszukiwarki Google). Zostawiłam wtedy ze zdumieniem mój komentarz. Od tamtego czasu zapomniałam o całej tej sprawie dopóki nie trafiłam na newsy w serwisie Linkedin o Państwa sukcesach i z ciekawości sprawdzam czy coś się zmieniło. Powyższe pytanie ma na celu zaspokojenie mojej ciekawości czy problem jest z zarządem firmy, czy z poszczególnymi pracownikami. Interesuje mnie to z perspektywy branżowej, chętnie zgłębię ten niecodzienny przypadek.

Anita z Emplocity
@Małgorzata Bilczyńska EB 29.11.2018 17:07

Pani Małgorzato, jeśli chce Pani zaspokoić swoją ciekawość, to zapraszam do kontaktu via mail czesc (at) emplocity.pl. Chętnie odpowiem na pytania/wątpliwości jako osoba, która pracuje tu od kilku miesięcy i dobrze zna branżę. Dlaczego zapraszam Panią na maila? Bo śmiem twierdzić, że serwis GoWork, w którym (1) nikt nie weryfikuje IP użytkowników, przez co można dyskutować samemu ze sobą, generując "burzliwe dyskusje", (2) dyskusję podkręcają moderatorzy serwisu, w żaden sposób nie są oznaczeni jako jego przedstawiciele i (3) firmy posiadające profil dostają oferty "komercyjnej współpracy" o wątpliwym etycznie charakterze, szeroko zresztą dyskutowanym na rynku, to nie jest najlepsze miejsce na merytoryczną dyskusję o tym, jak działa nasz biznes. Zapraszam do kontaktu, gwarantuję rzeczowe odpowiedzi. Pozdrowienia!

Bilczyńska
@Anita z Emplocity 30.11.2018 11:24

Jaką funkcję sprawuje Pani w Emplocity? I czy mogłabym dostać bezpośredni adres email do Pani? Pozdrawiam

Anita z Emplocity
@Bilczyńska 01.12.2018 09:22

Proszę napisać kilka zdań na ogólnego maila, "przejmę" korespondencję i będę ją prowadzić już 1:1. Nie mam w zwyczaju podawać bezpośredniego adresu e-mail na publicznych forach - mam nadzieję, że Pani zrozumie. Co do stanowiska - formalnie jestem Growth Managerem, ale pod tą nazwą kryje się wiele różnych ról, które pełnię w organizacji.

Bilczyńska
@Anita z Emplocity 03.12.2018 09:56

Dobrze, postaram się napisać w wolnej chwili. Pozdrawiam serdecznie.

I <3 EMPLOCITY

Super firma!!! projekt innowacyjny, ludzie, którzy tu pracują to same jednorożce w swojej działce. W końcu firma, która traktuje mnie i moją pracę poważnie, pensja wymarzona, nic tylko pracować z uśmiechem na twarzy i byc wdzięcznym za okazję jako dostałam w tym startupie! Ludzie, którzy odeszli to ci, którzy sobie po prostu nie radzili z startupowym chaosem i teraz wylewają żale w internecie!!! Nie ma drugiego takiego startupu jak Emplocity na polskim rynku, to jest poziom Doliny Krzemowej, powodzenia w pracy w korporacji narzekacze!!!

persona
@I <3 EMPLOCITY 15.11.2018 13:11

z biegiem czasu i prac zaczynam rozumieć ten sarkazm ;)

Borecki
@I <3 EMPLOCITY 15.11.2018 13:11

jeśli to było pisane na serio... wstyd jak można tak kłamać ludziom, którzy rozważają tam pracę... obyś się smażył...

Łapacz kół

Moim zdaniem pracownicy są niekompetentni oraz wykorzystują swoje stanowiska do osiągania prywatnych korzysci. Moje sugestie dla Emplocity: Zachęcam do szerszego doceniania osób na swojej drodze życia

Borecki
@Łapacz kół 14.11.2018 19:28

Co masz na myśli pisząc "prywatane korzyści" ?

C
@Borecki 14.11.2018 22:02

Osobiste

Borecki
@C 22.11.2018 02:06

w jakim "dziale"?

Cze

Kolejne 3 miesiące minęły i kolejna fala negatywnych komentarzy bo ludziom pokończyły się umowy i odchodzą, (usunięte przez administratora). Firma jedna z najgorszych do jakich można trafić.

observer
@Cze 05.08.2018 17:57

Zabawne tylko, że przy 20-osobowej firmie ta "fala komentarzy" tak konsekwentnie się przelewa. Dla myślącej osoby jest raczej oczywiste, że autorem jest jeden frustrat... To chyba dla wszystkich dobrze, że już tam nie pracuje. :-D

Nulat Kera
@observer 06.08.2018 10:11

Drogi "observer" (czyli pewnie ktoś z Emplocity, kto udaje neutralność) mogę Ci potwierdzić, że conajmniej 5 różnych osób napisało tutaj o Was komentarz. Jak wygląda praca w Emplocity? Dzień 1 - jarasz się pracą przy AI Dzień 20 - zastanawia cie gdzie to całe AI, widzisz tylko młodych ludzi pracujących nad tzw "IF" botem i sypiącą się platformą rekrutacyjną, a chciałeś uczyć się robić AI od seniorów... Dzień 88 - zastanawiasz się czy kontynuować po okresie próbnym,(usunięte przez administratora) Wygląda to tak, że wszyscy starają się pracować efektywnie, a co jakiś czas jeden z panów wychodzi ze swojego pokoju zza zamkniętych drzwi poprzeszkadzać pracownikom :) Dzień 110 - żałujesz, że zostałeś po próbnym, zastanawiasz się kiedy będzie dobry moment na ucieczkę Dzień 140 - dostałeś fajną ofertę pracy, na rozmowie mówią "nie będę pytała o poprzedniego pracodawce, czytałam opinie w internecie, rozumiem" Dzień 150 - wysłuchujesz jechania po tobie i zachwalania w niebogłosy Emplocity przy składaniu wypowiedzenia "pożałujesz tego..." Dzień 164 - z uśmiechem opuszczasz progi tego luksusowego przybytku :)

Nick
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

Heh, miałem deja vu jak to przeczytałem :P

toster
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

dobrze opisane

MK
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

pięknie napisane!

Nozer
@Cze 05.08.2018 17:57

źle wspominam pracę tam.

Ignacy
@Nozer 17.10.2018 16:48

ja wspominam tylko rotację pracowników cykliczną.

TenTutaj
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

Rozczulające jest to, że idąc do niewielkiego start-upu masy seniorów, którzy za rączkę będą ci mówić co i kiedy zrobić...

No-my-s
@TenTutaj 25.10.2018 20:37

Jemu chodziło chyba o to, że jak jakiś junior idzie do pierwszej roboty to jak nie trafi na seniora, który mu pomoże się czegos nauczyć szybko i pokaże dobre wzorce to będzie dalej juniorem, bo progres będzie miał powolny. Nie każdy kto chce się czegoś nauczyć to od razu jest nieduacznik, ktory chce żeby go za rączke prowadzić... Ja od was poszedłem do firmy, w który pracuję pod okiem seniora [pozdrawiam Bartusia, który czyta tutaj komentarze ;) ] i wreszcie poczułem jak moje umiejętniości drastycznie wzrastają...

asdfg
@No-my-s 28.10.2018 20:28

Oho znowu się zaczyna? Jak obecnie rotacja w firmie?

Piotrek Juszczyk

Poproszę o opinię obecnego pracownika firmy, najlepiej kogoś od designu.

Piotr J
@Piotrek Juszczyk 07.09.2018 16:48

Halo... Jest tu ktoś? Czy jakiś designer mógłby się wypowiedzieć? Czy w tej firmie w ogóle pracują jacyś designerzy na etacie czy współpracujecie z jakimiś freelancerami albo software housem ?

Emplocity
@Piotr J 10.09.2018 15:16

Cześć (usunięte przez administratora), mamy zespół designerów in house. Co konkretnie Cię interesuje?

PJ
@Emplocity 11.09.2018 18:08

Chciałem porozmawiać z kimś o pracy w Emplocity, czy jakiś designer może opowiedzieć jak to u was wygląda? ile osób, jak pracujecie itp?

Uxer
@PJ 14.09.2018 23:33

Hej, Jestem w zespole designu. Jest nas aktualnie 3 i każdy z nas projektuje ale ma dziedzinę w której się specjalizuje. UI, UX i analizy biznesowe. Pracujemy w sprintach 2 tygodniowych, najczęściej taski mamy indywidualne. Co jeszcze chciałbyś wiedzieć? :)

PJ
@Uxer 17.09.2018 11:23

Portfolia? Linkediny? Chętnie zamienie słówko i opowiem o sobie.

Emplocity
@PJ 18.09.2018 01:21

Piotr, pewnie, chętnie! Zapraszamy do kontaktu na maila czesc (at) emplocity.pl.

PJ
@Emplocity 18.09.2018 12:02

Bardziej chciałem pogadać z działem designu :)

toster
@PJ 19.09.2018 16:56

nic tu się nie dowiesz konkretnego kolego, daj sobie spokój Piotrusiu.

Emplocity
@PJ 19.09.2018 16:56

Piotr, tym bardziej zapraszamy do kontaktu bezpośredniego poprzez maila lub LinkedIn. Z tego, co piszesz, wnioskuję, że zależy Ci na konkretach - a to będzie łatwiej o nich rozmawiać właśnie tam, a nie na publicznym (i anonimowym) forum. Pozdrowienia!

toster
@Piotrek Juszczyk 07.09.2018 16:48

I co się dowiedziałeś Piotrusiu rozmawiając z szefostwem Emplocity? że to najlepsza firma pod słońcem, a życie w biurze jest mlekiem i miodem płynące? hahaha

anonim

Jeśli ktoś zastanawia się jak jest to niestety większość komentarzy na tej stronie jest prawdziwa. W pracy jest niesamowity chaos. Nic nie działa poprawnie. Od pracowników wymaga się że będą zajmować się wszystkim i ogarniać wszystko. Dostajesz zadanie "zrób to i tamto" i musisz grzebać w kodzie napisanym przez studentów lub innych amatorów. Nic się nie trzyma kupy. Ale oczywiście tak to ma działać, na tym polegają startupy i oczywiście to "jest wpisane w nasze DNA". Nie ma żadnego seniora, jedyna osoba która wie co jest czym niestety jest jednocześnie CTO, CEO, SEO, product ownerem, devopsem, frontem, back devem, team leaderem, członkiem zarządu i zajmuje się marketingiem oraz klientami. I wcale nie widzi w tym nic nadzwyczajnego. AI nie ma tam wcale, bot umie tylko odpowiadać na konkretne wiadomości. Po mimo że produkt nie jest skończony, to jest ciągle sprzedawany a potem nagle okazuje się że coś nie działa. Szefostwo niesamowicie zapatrzone w siebie. Wydaje im się jakby zrobili jakąś rewolucję technologiczną a jedyne co mają to pomysł i zero działającego oprogramowania (po 4 latach) Przy odejściu oczywiście mówią że będziemy żałować tej decyzji. Teraz siedzą na goworku i próbują spamować jakimiś głupimi wiadomościami licząc że ludzie pominą te treściwe. Oczywiste jest że przy takiej rotacji nie zostawia tutaj tych komentarzy tylko jedna osoba. Chillroom to zwykły pokój w którym jest kanapa i stół i robi również jako meeting room oraz stołówkę. Codzienna porcja owoców to jest parę jabłek i bananów raz w tygodniu. (usunięte przez administratora) Zawsze u kogoś coś nie działa. Do tego te opowiadanie o byłych czy nieobecnych pracownikach...

Kaczbos Szunaj
@anonim 15.08.2018 12:25

Dałbym like temu wpisowi jakby sie tutaj dało. Bardzo dobrze napsałeś/napsałaś, wszystko sie zgadza jeśl chodzi o bieżącą sytuacje w tej firmie.

Nick
@Kaczbos Szunaj 15.08.2018 23:10

Psy szczekajo, karawana idzie dalej. LOL

Emplocity

Przypominamy, że finanse spółki to kwestia poufna i GoWork nie jest przestrzenią do roztrząsania takich tematów.

A
@Nick 16.08.2018 13:32

Psy czyli byli pracownicy? no to ładnie...

szala goryczy się przelała
@A 27.08.2018 14:00

Psy zapchlone i tyle... już mam tego dość...

tfu
@szala goryczy się przelała 29.08.2018 12:46

bydło te komentarze tutaj wypisuje, dzieciaki, które nie wiedza czym jest prawdziwa praca. Powodzenia, niech was prawdziwy świat ogarnie...

emplo employer
@anonim 15.08.2018 12:25

Jak chcesz specjalizację na stanowisku to polecam pracę w korporacji :) w małych firmach nosi się wiele kapeluszy. Ja osobiście widzę w tym okazje do rozwoju. Mam doświadczenie korporacyjne i na tyle szeroką wiedzę że to mi nie straszne. Lubię tu pracować i polecam, ale faktycznie nie juniorom ;)

Monika

@Arek Teaolun, skąd u Ciebie taka opinia? Nie podałeś żadnych argumentów ani konkretów i w tym momencie niewiele ona mówi zainteresowanym zatrudnieniem w Emplocity. @Wenecja, a jak pozostałe warunki zatrudnienia oferowane przez Emplocity? Czy pracownicy mogą liczyć na szkolenia podnoszące kwalifikacje albo benefity pozapłacowe w postaci karty multisport czy prywatnego ubezpieczenia?

Na
@Monika 04.04.2018 16:25

Szkolenia XD Benefity XD

Obecny pracownik
@Na 22.05.2018 23:06

Szkolenia i pakiet multisport są dostępne dla wszystkich.

Henry

Idealnych firm nie ma ale jak ktoś chce pracować i dobrze to robi to jestem pewny, że będzie zadowolony.

me
@Henry 24.08.2018 17:42

Zgadzam się w 100% :)

<facepalm>
@me 28.08.2018 10:50

W ogóle ten komentarz nie wygląda jak fake...

simon

Emplocity... najpopularniejsza firma na Goworku XD

Krzysiek
@simon 16.08.2018 19:38

Coś w tym jest niestety...

Emplocity

Cześć, Zakładamy, że czytelnikom GoWork zależy na konkretnych, merytorycznych informacjach dot. pracy w Emplocity – i takimi chcemy się podzielić. Technologia: tworzymy technologię od 2014 roku, w sierpniu 2017 stworzyliśmy pierwszego w Polsce chatbota opartego o AI wspierającego firmy w rekrutacji kandydatów. Od tego czasu rozwijamy się mocno w Natural Language Processing oraz Data Science. Zainwestowały w nas najbardziej doświadczone na rynku fundusze oraz dwukrotnie Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, potwierdzając potencjał rozwijanej u nas technologii. Doceniają nas klienci i branża. Wygraliśmy szereg konkursów krajowych, a w czerwcu zajęliśmy II miejsce w tzw. „Lightning Competition” odbywającym się w Las Vegas, w ramach największej na świecie konferencji HR Tech - Unleash 2018. Zespół: W tej chwili w firmie pracuje 25+ osób, z czego większość to zespoły odpowiedzialne za Product Development. Od pewnego czasu skupiamy się głównie na rekrutacji doświadczonych pracowników patrzących na swoją rolę cross-funkcyjnie. Równie ważna jak kompetencje jest osobowość – szukamy ludzi, którzy pasują do stylu działania naszej firmy. Jeśli do nas pasujesz, to znajdziemy wspólnie obszar, którym możesz się zająć. To nasza świadoma decyzja – wierzymy, że dziś tak buduje się skuteczne firmy. Zapewniamy: kartę sportową, ergonomiczne miejsce pracy, bibliotekę firmową i dobry sprzęt. Mamy biuro w centrum Warszawy: w luźnym stylu, przyjazne psom, z chillout roomem, owocami co poniedziałek i mlekiem roślinnym/wodą kokosową w lodówce. Szkolenia – tak! Nie mamy na nie gotowego programu (bo to po Twojej stronie leży diagnoza, czego dokładnie potrzebujesz, by się rozwijać), ale jesteśmy na nie bardzo otwarci. Kultura organizacyjna: nie mamy procedur, ustalonej hierarchii i sztywnych ram zakresów stanowisk. Szczerze mówiąc – nie bardzo w nie wierzymy. Stawiamy na płaską strukturę i samodzielność wszystkich osób współtworzących naszą firmę. Jesteśmy relatywnie małym zespołem i każdy z nas ma realny wpływ na to, co się dzieje w firmie. Dużo rozmawiamy bezpośrednio, organizujemy cykliczne spotkania, Jira i Slack to nasze podstawowe narzędzia komunikacji. Często organizujemy wspólne wyjścia po godzinach. Produkt tworzymy w metodykach zwinnych, w bliskiej współpracy z naszymi klientami. Całość rozwijamy iteracyjnie w Scrumie, bo badanie hipotez i testowanie rozwiązań jest wpisane w nasze DNA. Jeśli masz pytania, uwagi, wątpliwości, to zapraszamy na kawę do naszego biura albo do napisania maila na adres czesc (at) emplocity.pl. Możesz też zaczepić nas albo kogoś z pracowników Emplocity na LI i dowiedzieć się, jak się u nas pracuje. Pozdrawiamy, Krzysiek, CEO i Arek, CTO Emplocity

zniesmaczony były pracownik
@Emplocity 13.08.2018 16:13

Typowy bełkot "jesteśmy najlepsi" zamiast napisać po ludzku, że się zmienicie... szkoda, że większość z tych rzeczy to bajki. Przykre, że zamiast skupić się na poprawie swojej pracy to umiecie się tylko przechwalać. (usunięte przez administratora)

Tomasz

Dziwne opinie piszecie, słyszałem, że Emplocity ma opinię bardzo dobrego pracodawcy i o co tu chodzi?

Viky
@Tomasz 30.07.2018 20:51

Gdzie to słyszałeś? Poza tym ty sobie coś tam słyszałeś, a opinie piszą głównie ludzie, którzy tam pracowali.

ex-emploslave
@Tomasz 30.07.2018 20:51

(usunięte przez administratora)) Pozdrawiam wszystkich obecnych pracowników, na wolności jest pięknie.

react

hmm no ciekawie tutaj... jak z tą sztuczną inteligencją w tej firmie, pytam z perspektywy frontu

react
@react 24.05.2018 19:37

No i g*wno się dowiedziałem...

DrWho
@react 18.07.2018 00:12

GoWork to nie jest najlepsze źródło wiedzy o firmie, za to dobrze czują się tu Trolle wylewające swoje żale i frustracje. Bazowałabym raczej na własnej ocenie, może po prostu odezwij się do kogoś kto pracował lub pracuje w Emplocity. np. na linkedlinie ;)

react
@DrWho 18.07.2018 14:42

ok, mogę prosic o namiar (np. samo imię) do osoby, która obecnie pracuje i do ocoby, która odeszła? żeby mieć pogląd z dwóch źródeł, najlepiej do jakiś frontów

Zuza
@react 18.07.2018 21:27

Hej, może odezwij się do mnie, niedawno minął rok odkąd przyszłam do Emplocity i mogę trochę opowiedzieć.

react
@Zuza 19.07.2018 14:05

a ktos kto odszedł?

react
@DrWho 18.07.2018 14:42

Ma sens, były pracownik to w sumie dobre źródło

DrWho
@react 19.07.2018 21:01

Jasne, o ile nie przemawia przez niego zraniona duma. Wiele osób komentujących na GoWorku to jednak osoby, które potrzebują ulać trochę jadu. Właściwie dzięki nim ten portal nadal istnieje i zarabia ;)

react
@DrWho 20.07.2018 11:27

To nie ja napisalem to powyzej o 21:01, widze poniżej, ze to nie pierwszy raz jak ktos z emplocity podszywa sie pod komentujacych zeby cos zatuszowac. Ja pasuje w takim razie z wysylaniem do was cvki, cos tam sie dziwnego musi dziac w środku. Napisze do bylych pracownikow i opisae tutaj co sie dowiedzialem.

Zuza
@react 21.07.2018 01:00

Nikt nic nie próbuje tuszować bo nic złego się tu nie dzieje. Zachęcam do kontaktu na linkedlin :)

react
@Zuza 23.07.2018 10:56

@Zuza To czemu ktoś się pode mnie podszywa w tych komentarzach (i innych z tego co widzę?)

Zuza
@react 26.07.2018 10:02

Trudno powiedzieć. Widocznie mamy tu stałych bywalców, którzy nie traktują tego miejsca poważnie i "trollują". Jeśli chodzi o samo podszywanie się pod kogoś to mimo wszystko przodują w tym osoby krytykujące firmę.

Uwaga!!!
@Zuza 30.07.2018 13:20

Z tego co widzę to podszywane komentarze piszą dobrze o firmie Emplocity... Prawda jest taka że mnie zrugano od najgorszych jak odchodziłem i mówiono mi, że robie błąd, że pewnie idę do korpo i jeszcze tego pożałuje... Koleżanka, która siedziała w tym samym pokoju wypowiedziała umowę pod nieobecność szefostwa i po jej ostatnim dniu w firmie szefostwo opowiadało, że wyleciała, bo niby nie ogarniała... Był taki film "Miś" to podobna atmosfera panuje w tej firmie... Ciekawe czy o mnie też opowiadają, że wyleciałem...

Gosia Bilczyńska hr manager

Firma robiący w branży HR mająca takie opinie od byłych pracowników? wow.

Kacper
@Gosia Bilczyńska hr manager 18.07.2018 22:17

W sedno Pani Gosiu.

Remik

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto starać się o pracę?

CM
@Remik 15.07.2018 20:01

Cześć Remik. Ja jestem w tej firmie od roku i jestem zadowolona! Zarówno z kontaktu z zespołem, zarządem jak i z warunków zatrudnienia. Aplikuj i przekonaj się sam/sama, że jest tu naprawdę dobrze.

TALUCZAK
@Remik 15.07.2018 20:01

1. Jak jesteś osobą, która jest na początku swojej kariery to nie polecam - nie ma tam seniora, od którego się czegoś nauczyć. 2. Jak jesteś osobą już z doświadczeniem, też nie warto bo będziesz się frustrować tym, (usunięte przez administratora)

TALUCZAK
@Remik 15.07.2018 20:01

OK. Trochę się zagalopowałem wczoraj. Miałem zły dzień. Z tego co mi wiadomo, firma rozwija się i odnosi jakieś sukcesy. Pracowałem tam dość dawno temu i to co kiedyś mnie frustrowało teraz ponoć się zmieniło.

TALUCZAK
@TALUCZAK 17.07.2018 10:31

lol, to nie ja napisałem to powyżej z 17.07.2018 XD

react

Podemnie tez sie podszywał ktoś z tej firmy w komentarzach

kandydat

Egocentryzm level 9000. W pierwszym mailu zaproszenie na rozmowę, a jak okazuje się że szukam pracy po całym rynku, to niechęć bo oni szukają kogoś wyjątkowego, do wyjątkowej firmy, do wyjątkowych projektów i wyjątkowo rozbuchanego ego. Nie polecam.

adrianek ex-emplo
@kandydat 04.07.2018 20:09

klasyka :)

Obecny pracownik
@kandydat 04.07.2018 20:09

Sądzę, że żaden pracodawca nie zareaguje z entuzjazmem na wiadomość, że kandydat szuka czegokolwiek i gdziekolwiek. I nie jest to związane z jego ego, a z faktem, że takie osoby sprawiają wrażenie, że same nie wiedzą czym najbardziej chcą się zajmować i czego chcą. Może warto się zastanowić nad tym, czy potrafisz się dobrze zaprezentować od pierwszych etapów rozmów

Monika

Czy jest ktoś kto obecnie pracuje w Emplocity? Czy firma jest godna polecenia? Nie widziałam na stronie informacji odnośnie rekrutacji, ale może koś z Was słyszał o obecnych wolnych stanowiskach? Jak wygląda sama rekrutacja? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Bot
@Monika 02.07.2018 17:44

Witaj Monika, Na jakie stanowisko chciałabyś aplikować?

Pedro

Słyszalem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

M
@Pedro 21.06.2018 21:58

Nie, nie ma.

Paola
@M 24.06.2018 22:46

gdzie to słyszałeś? jestem bardzo ciekawa

M
@Paola 26.06.2018 18:07

od byłych i obecnych pracowników. Aktualne info.

hehe
@M 28.06.2018 13:21

antyszczepionkowcy też mają potwierdzone info ;)

Paola
@M 24.06.2018 22:46

@M Ja do Pedra pisałam, sorki

M
@Paola 01.07.2018 15:12

Luz. A mnie chodziło o to że oni nie mają opinii dobrego pracodawcy, tylko ZAJEBISTEGO pracodawcy.

Paola
@M 02.07.2018 12:18

No to sorry, ale to znaczy, że masz tak równo pod kopułą jak nie powiem kto.

Tymon

Żeby dobrze zarabiać trzeba odpowiednio na to zapracować!!!!

Janek
@Tymon 08.06.2018 16:40

dokładnie, kiedyś to się człowiek cieszył, że prace ma, a dzisiaj za poklikanie w komputer guwniarze chcą niewiadomo ile. wstyd.

Kama

Dawno nie widziałam takiej historii opinii na goworku...

Kama
@Kama 22.05.2018 23:15

jest kreatywnie, nie ma co...

heh
@Kama 22.05.2018 23:25

@Kama ktoś tu odpisuje sam sobie na komentarze ;)

Kama
@heh 23.05.2018 17:38

no ja dopisałam coś, bo nie mozna edytowac, o to tez juz awantura, problemy?

Waldi

Firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy i zastanawiam się dlaczego nie doceniacie tego!!

N
@Waldi 21.05.2018 08:46

pracowałeś tam?

N
@N 21.05.2018 12:45

Bo ja pracowałem.. jest dość ciężko. Chyba dlatego, że to w dużej mierze prace nad bardzo zaawansowanymi technologiami. Nie dla każdego.

Mateusz Kupiec
@N 21.05.2018 23:06

co to znaczy nie dla każdego? niby co takiego?

N
@Mateusz Kupiec 22.05.2018 23:14

Cutting edge tech, nie do wszystkiego jest dokumentacja i czasem trzeba nieźle się napocić. Jak ktoś nie ma doświadczenia w pracy w takim środowisku plus małą wiedzę/dociekliwość to możne nie być miejsce dla niego

Bonzo
@N 23.05.2018 09:42

wow, to stawki musza być konkretne u was, pewnie widły 20k+

Zainteresowany pracą, jurek

Hej, widziałem ciekawe ogłoszenie z praca w tej firmie - (usunięte przez administratora).. czy jest to dobre miejsce, żeby podszlifować swoje umiejętności jako osoba na stanowisku mid/senior czy bardziej wyzysk juniorków po 2,5k/mies w polskim stylu? musze przyznać, że mocno zaciekawił mnie temat chatbota i platformy rekrutacyjnej - można gdzieś poklikać cały system? zespół jest zgrany? Chętnie dowiem sie czegoś od ludzi, którzy aktualnie pracują, a nie od tych zwolnionych rozgoryczanych :) pozdrawiam

KS
@Zainteresowany pracą, jurek 20.05.2018 23:45

Jurek, jeśli jesteś zaciekawiony pracą to po prostu wpadnij do nas na rozmowę. Zapraszam. Będziesz miał okazję poznać się i pogadać z zespołem osobiście. Napisz do mnie na Messengerze pod Krzysztof Sobczak

Wenecja

Nigdy wcześniej nie pracowałam w tak fajnym zespole. Ludzie są mili i wyrozumiali dla siebie. Oczywiście to jests startup, a więc miejsce dla osób które biorą odpowiedzialność za to co robią i są samodzielne. Jeżeli lubisz wyzwania, jesteś inteligentna/inteligentny, masz poczucie humoru, to będzie ci tu dobrze ;-)

Arek Teaolun
@Wenecja 07.03.2018 21:38

Słaba firma, nie polecam

junior dev

Firma jest fajna, zgrany zespół i ciekawe zadania :)

Nara
@junior dev 23.02.2018 12:41

O ile lubisz pisać w starych wersjach języka, stawiać wirtualki na prehistorii i miech słaby sprint.

Nara
@Nara 01.03.2018 18:24

Będziesz musiał stawiać vagranta albo dockera A to nie takie proste było

Nara

Mało śmieszne. Vagrant to takie narzędzie do tworzenia środowiska deweloperskiego.

Zostaw opinię o Emplocity - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emplocity