Emplocity

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 169 ocen.

Emplocity
4 169 6 1

Opinie o Emplocity

I <3 EMPLOCITY

Super firma!!! projekt innowacyjny, ludzie, którzy tu pracują to same jednorożce w swojej działce. W końcu firma, która traktuje mnie i moją pracę poważnie, pensja wymarzona, nic tylko pracować z uśmiechem na twarzy i byc wdzięcznym za okazję jako dostałam w tym startupie! Ludzie, którzy odeszli to ci, którzy sobie po prostu nie radzili z startupowym chaosem i teraz wylewają żale w internecie!!! Nie ma drugiego takiego startupu jak Emplocity na polskim rynku, to jest poziom Doliny Krzemowej, powodzenia w pracy w korporacji narzekacze!!!

Łapacz kół

Moim zdaniem pracownicy są niekompetentni oraz wykorzystują swoje stanowiska do osiągania prywatnych korzysci. Moje sugestie dla Emplocity: Zachęcam do szerszego doceniania osób na swojej drodze życia

Borecki
@Łapacz kół 14.11.2018 19:28

Co masz na myśli pisząc "prywatane korzyści" ?

Gawron

Emplocity to najlepsza firma na świecie, nigdzie tak nie jest dobrze jak w Emplocity. Super szefostwo, super biuro i super pensja. Genialne miejsce na start jak i dla osób na stanowiskach kierwoniczych, seniorskich itd. Polecam!!

Cze

Kolejne 3 miesiące minęły i kolejna fala negatywnych komentarzy bo ludziom pokończyły się umowy i odchodzą, (usunięte przez administratora). Firma jedna z najgorszych do jakich można trafić.

observer
@Cze 05.08.2018 17:57

Zabawne tylko, że przy 20-osobowej firmie ta "fala komentarzy" tak konsekwentnie się przelewa. Dla myślącej osoby jest raczej oczywiste, że autorem jest jeden frustrat... To chyba dla wszystkich dobrze, że już tam nie pracuje. :-D

Nulat Kera
@observer 06.08.2018 10:11

Drogi "observer" (czyli pewnie ktoś z Emplocity, kto udaje neutralność) mogę Ci potwierdzić, że conajmniej 5 różnych osób napisało tutaj o Was komentarz. Jak wygląda praca w Emplocity? Dzień 1 - jarasz się pracą przy AI Dzień 20 - zastanawia cie gdzie to całe AI, widzisz tylko młodych ludzi pracujących nad tzw "IF" botem i sypiącą się platformą rekrutacyjną, a chciałeś uczyć się robić AI od seniorów... Dzień 88 - zastanawiasz się czy kontynuować po okresie próbnym,(usunięte przez administratora) Wygląda to tak, że wszyscy starają się pracować efektywnie, a co jakiś czas jeden z panów wychodzi ze swojego pokoju zza zamkniętych drzwi poprzeszkadzać pracownikom :) Dzień 110 - żałujesz, że zostałeś po próbnym, zastanawiasz się kiedy będzie dobry moment na ucieczkę Dzień 140 - dostałeś fajną ofertę pracy, na rozmowie mówią "nie będę pytała o poprzedniego pracodawce, czytałam opinie w internecie, rozumiem" Dzień 150 - wysłuchujesz jechania po tobie i zachwalania w niebogłosy Emplocity przy składaniu wypowiedzenia "pożałujesz tego..." Dzień 164 - z uśmiechem opuszczasz progi tego luksusowego przybytku :)

Nick
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

Heh, miałem deja vu jak to przeczytałem :P

toster
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

dobrze opisane

MK
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

pięknie napisane!

Nozer
@Cze 05.08.2018 17:57

źle wspominam pracę tam.

Ignacy
@Nozer 17.10.2018 16:48

ja wspominam tylko rotację pracowników cykliczną.

TenTutaj
@Nulat Kera 09.08.2018 15:25

Rozczulające jest to, że idąc do niewielkiego start-upu masy seniorów, którzy za rączkę będą ci mówić co i kiedy zrobić...

No-my-s
@TenTutaj 25.10.2018 20:37

Jemu chodziło chyba o to, że jak jakiś junior idzie do pierwszej roboty to jak nie trafi na seniora, który mu pomoże się czegos nauczyć szybko i pokaże dobre wzorce to będzie dalej juniorem, bo progres będzie miał powolny. Nie każdy kto chce się czegoś nauczyć to od razu jest nieduacznik, ktory chce żeby go za rączke prowadzić... Ja od was poszedłem do firmy, w który pracuję pod okiem seniora [pozdrawiam Bartusia, który czyta tutaj komentarze ;) ] i wreszcie poczułem jak moje umiejętniości drastycznie wzrastają...

asdfg
@No-my-s 28.10.2018 20:28

Oho znowu się zaczyna? Jak obecnie rotacja w firmie?

Piotrek Juszczyk

Poproszę o opinię obecnego pracownika firmy, najlepiej kogoś od designu.

Piotr J
@Piotrek Juszczyk 07.09.2018 16:48

Halo... Jest tu ktoś? Czy jakiś designer mógłby się wypowiedzieć? Czy w tej firmie w ogóle pracują jacyś designerzy na etacie czy współpracujecie z jakimiś freelancerami albo software housem ?

Emplocity
@Piotr J 10.09.2018 15:16

Cześć (usunięte przez administratora), mamy zespół designerów in house. Co konkretnie Cię interesuje?

PJ
@Emplocity 11.09.2018 18:08

Chciałem porozmawiać z kimś o pracy w Emplocity, czy jakiś designer może opowiedzieć jak to u was wygląda? ile osób, jak pracujecie itp?

Uxer
@PJ 14.09.2018 23:33

Hej, Jestem w zespole designu. Jest nas aktualnie 3 i każdy z nas projektuje ale ma dziedzinę w której się specjalizuje. UI, UX i analizy biznesowe. Pracujemy w sprintach 2 tygodniowych, najczęściej taski mamy indywidualne. Co jeszcze chciałbyś wiedzieć? :)

PJ
@Uxer 17.09.2018 11:23

Portfolia? Linkediny? Chętnie zamienie słówko i opowiem o sobie.

Emplocity
@PJ 18.09.2018 01:21

Piotr, pewnie, chętnie! Zapraszamy do kontaktu na maila czesc (at) emplocity.pl.

PJ
@Emplocity 18.09.2018 12:02

Bardziej chciałem pogadać z działem designu :)

toster
@PJ 19.09.2018 16:56

nic tu się nie dowiesz konkretnego kolego, daj sobie spokój Piotrusiu.

Emplocity
@PJ 19.09.2018 16:56

Piotr, tym bardziej zapraszamy do kontaktu bezpośredniego poprzez maila lub LinkedIn. Z tego, co piszesz, wnioskuję, że zależy Ci na konkretach - a to będzie łatwiej o nich rozmawiać właśnie tam, a nie na publicznym (i anonimowym) forum. Pozdrowienia!

toster
@Piotrek Juszczyk 07.09.2018 16:48

I co się dowiedziałeś Piotrusiu rozmawiając z szefostwem Emplocity? że to najlepsza firma pod słońcem, a życie w biurze jest mlekiem i miodem płynące? hahaha

anonim

Jeśli ktoś zastanawia się jak jest to niestety większość komentarzy na tej stronie jest prawdziwa. W pracy jest niesamowity chaos. Nic nie działa poprawnie. Od pracowników wymaga się że będą zajmować się wszystkim i ogarniać wszystko. Dostajesz zadanie "zrób to i tamto" i musisz grzebać w kodzie napisanym przez studentów lub innych amatorów. Nic się nie trzyma kupy. Ale oczywiście tak to ma działać, na tym polegają startupy i oczywiście to "jest wpisane w nasze DNA". Nie ma żadnego seniora, jedyna osoba która wie co jest czym niestety jest jednocześnie CTO, CEO, SEO, product ownerem, devopsem, frontem, back devem, team leaderem, członkiem zarządu i zajmuje się marketingiem oraz klientami. I wcale nie widzi w tym nic nadzwyczajnego. AI nie ma tam wcale, bot umie tylko odpowiadać na konkretne wiadomości. Po mimo że produkt nie jest skończony, to jest ciągle sprzedawany a potem nagle okazuje się że coś nie działa. Szefostwo niesamowicie zapatrzone w siebie. Wydaje im się jakby zrobili jakąś rewolucję technologiczną a jedyne co mają to pomysł i zero działającego oprogramowania (po 4 latach) Przy odejściu oczywiście mówią że będziemy żałować tej decyzji. Teraz siedzą na goworku i próbują spamować jakimiś głupimi wiadomościami licząc że ludzie pominą te treściwe. Oczywiste jest że przy takiej rotacji nie zostawia tutaj tych komentarzy tylko jedna osoba. Chillroom to zwykły pokój w którym jest kanapa i stół i robi również jako meeting room oraz stołówkę. Codzienna porcja owoców to jest parę jabłek i bananów raz w tygodniu. (usunięte przez administratora) Zawsze u kogoś coś nie działa. Do tego te opowiadanie o byłych czy nieobecnych pracownikach...

Kaczbos Szunaj
@anonim 15.08.2018 12:25

Dałbym like temu wpisowi jakby sie tutaj dało. Bardzo dobrze napsałeś/napsałaś, wszystko sie zgadza jeśl chodzi o bieżącą sytuacje w tej firmie.

Nick
@Kaczbos Szunaj 15.08.2018 23:10

Psy szczekajo, karawana idzie dalej. LOL

Emplocity

Przypominamy, że finanse spółki to kwestia poufna i GoWork nie jest przestrzenią do roztrząsania takich tematów.

A
@Nick 16.08.2018 13:32

Psy czyli byli pracownicy? no to ładnie...

szala goryczy się przelała
@A 27.08.2018 14:00

Psy zapchlone i tyle... już mam tego dość...

tfu
@szala goryczy się przelała 29.08.2018 12:46

bydło te komentarze tutaj wypisuje, dzieciaki, które nie wiedza czym jest prawdziwa praca. Powodzenia, niech was prawdziwy świat ogarnie...

emplo employer
@anonim 15.08.2018 12:25

Jak chcesz specjalizację na stanowisku to polecam pracę w korporacji :) w małych firmach nosi się wiele kapeluszy. Ja osobiście widzę w tym okazje do rozwoju. Mam doświadczenie korporacyjne i na tyle szeroką wiedzę że to mi nie straszne. Lubię tu pracować i polecam, ale faktycznie nie juniorom ;)

Monika

@Arek Teaolun, skąd u Ciebie taka opinia? Nie podałeś żadnych argumentów ani konkretów i w tym momencie niewiele ona mówi zainteresowanym zatrudnieniem w Emplocity. @Wenecja, a jak pozostałe warunki zatrudnienia oferowane przez Emplocity? Czy pracownicy mogą liczyć na szkolenia podnoszące kwalifikacje albo benefity pozapłacowe w postaci karty multisport czy prywatnego ubezpieczenia?

Na
@Monika 04.04.2018 16:25

Szkolenia XD Benefity XD

Obecny pracownik
@Na 22.05.2018 23:06

Szkolenia i pakiet multisport są dostępne dla wszystkich.

Henry

Idealnych firm nie ma ale jak ktoś chce pracować i dobrze to robi to jestem pewny, że będzie zadowolony.

me
@Henry 24.08.2018 17:42

Zgadzam się w 100% :)

<facepalm>
@me 28.08.2018 10:50

W ogóle ten komentarz nie wygląda jak fake...

simon

Emplocity... najpopularniejsza firma na Goworku XD

Krzysiek
@simon 16.08.2018 19:38

Coś w tym jest niestety...

Rapida

Nie chciałabym się powtarzać, dlatego też skupię się na kwestiach, które nie były wcześniej poruszane. Minusy: -firma z niesamowitym potencjałem, który jest marnowany przez nieustanny chaos, -brak realnego planu, który jest transparentny dla całego zespołu, -ciągłe zmiany priorytetów, -scrum? Brak retro, refinementów, demo, planningów z realną estymacją tasków, -brak scrum mastera, który umiałby poprowadzić team w odpowiednim kierunku, -brak długofalowych pomysłów z dokładnymi obliczeniami w jaki sposób wpłyną one na konwersję oraz poprawę funkcjonalności systemu. Pomysły są przepychane na bieżąco, często poza sprintem. -90% pracy to niekońce się poprawianie bugów. Plusy: -wyjścia po pracy, -nie ma wiścigu szczurów, -luźna atmosfera, -wypłata na czas, -praca w centrum Warszawy, -elastyczne godziny pracy. Ogólna ocena: 3/10

Emplocity
@Rapida 14.08.2018 00:23

Rapida, dziękujemy za komentarz - przyjrzymy się wskazanym przez Ciebie kwestiom. Zachęcamy bardzo do kontynuacji tej dyskusji na mailu czesc (at) emplocity.pl - chcielibyśmy doprecyzować kilka kwestii.

Nalog
@Rapida 14.08.2018 00:23

O jakich wyjściach po pracy mówisz? (nie pamiętam takowych zbyt wiele...) Atmosfera aż za luźna, pytanie czy ta firma utrzymała by sie bez pieniędzy inwestora?

Emplocity

Cześć, Zakładamy, że czytelnikom GoWork zależy na konkretnych, merytorycznych informacjach dot. pracy w Emplocity – i takimi chcemy się podzielić. Technologia: tworzymy technologię od 2014 roku, w sierpniu 2017 stworzyliśmy pierwszego w Polsce chatbota opartego o AI wspierającego firmy w rekrutacji kandydatów. Od tego czasu rozwijamy się mocno w Natural Language Processing oraz Data Science. Zainwestowały w nas najbardziej doświadczone na rynku fundusze oraz dwukrotnie Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, potwierdzając potencjał rozwijanej u nas technologii. Doceniają nas klienci i branża. Wygraliśmy szereg konkursów krajowych, a w czerwcu zajęliśmy II miejsce w tzw. „Lightning Competition” odbywającym się w Las Vegas, w ramach największej na świecie konferencji HR Tech - Unleash 2018. Zespół: W tej chwili w firmie pracuje 25+ osób, z czego większość to zespoły odpowiedzialne za Product Development. Od pewnego czasu skupiamy się głównie na rekrutacji doświadczonych pracowników patrzących na swoją rolę cross-funkcyjnie. Równie ważna jak kompetencje jest osobowość – szukamy ludzi, którzy pasują do stylu działania naszej firmy. Jeśli do nas pasujesz, to znajdziemy wspólnie obszar, którym możesz się zająć. To nasza świadoma decyzja – wierzymy, że dziś tak buduje się skuteczne firmy. Zapewniamy: kartę sportową, ergonomiczne miejsce pracy, bibliotekę firmową i dobry sprzęt. Mamy biuro w centrum Warszawy: w luźnym stylu, przyjazne psom, z chillout roomem, owocami co poniedziałek i mlekiem roślinnym/wodą kokosową w lodówce. Szkolenia – tak! Nie mamy na nie gotowego programu (bo to po Twojej stronie leży diagnoza, czego dokładnie potrzebujesz, by się rozwijać), ale jesteśmy na nie bardzo otwarci. Kultura organizacyjna: nie mamy procedur, ustalonej hierarchii i sztywnych ram zakresów stanowisk. Szczerze mówiąc – nie bardzo w nie wierzymy. Stawiamy na płaską strukturę i samodzielność wszystkich osób współtworzących naszą firmę. Jesteśmy relatywnie małym zespołem i każdy z nas ma realny wpływ na to, co się dzieje w firmie. Dużo rozmawiamy bezpośrednio, organizujemy cykliczne spotkania, Jira i Slack to nasze podstawowe narzędzia komunikacji. Często organizujemy wspólne wyjścia po godzinach. Produkt tworzymy w metodykach zwinnych, w bliskiej współpracy z naszymi klientami. Całość rozwijamy iteracyjnie w Scrumie, bo badanie hipotez i testowanie rozwiązań jest wpisane w nasze DNA. Jeśli masz pytania, uwagi, wątpliwości, to zapraszamy na kawę do naszego biura albo do napisania maila na adres czesc (at) emplocity.pl. Możesz też zaczepić nas albo kogoś z pracowników Emplocity na LI i dowiedzieć się, jak się u nas pracuje. Pozdrawiamy, Krzysiek, CEO i Arek, CTO Emplocity

zniesmaczony były pracownik
@Emplocity 13.08.2018 16:13

Typowy bełkot "jesteśmy najlepsi" zamiast napisać po ludzku, że się zmienicie... szkoda, że większość z tych rzeczy to bajki. Przykre, że zamiast skupić się na poprawie swojej pracy to umiecie się tylko przechwalać. (usunięte przez administratora)

Tomasz

Dziwne opinie piszecie, słyszałem, że Emplocity ma opinię bardzo dobrego pracodawcy i o co tu chodzi?

Viky
@Tomasz 30.07.2018 20:51

Gdzie to słyszałeś? Poza tym ty sobie coś tam słyszałeś, a opinie piszą głównie ludzie, którzy tam pracowali.

ex-emploslave
@Tomasz 30.07.2018 20:51

(usunięte przez administratora)) Pozdrawiam wszystkich obecnych pracowników, na wolności jest pięknie.

react

hmm no ciekawie tutaj... jak z tą sztuczną inteligencją w tej firmie, pytam z perspektywy frontu

react
@react 24.05.2018 19:37

No i g*wno się dowiedziałem...

DrWho
@react 18.07.2018 00:12

GoWork to nie jest najlepsze źródło wiedzy o firmie, za to dobrze czują się tu Trolle wylewające swoje żale i frustracje. Bazowałabym raczej na własnej ocenie, może po prostu odezwij się do kogoś kto pracował lub pracuje w Emplocity. np. na linkedlinie ;)

react
@DrWho 18.07.2018 14:42

ok, mogę prosic o namiar (np. samo imię) do osoby, która obecnie pracuje i do ocoby, która odeszła? żeby mieć pogląd z dwóch źródeł, najlepiej do jakiś frontów

Zuza
@react 18.07.2018 21:27

Hej, może odezwij się do mnie, niedawno minął rok odkąd przyszłam do Emplocity i mogę trochę opowiedzieć.

react
@Zuza 19.07.2018 14:05

a ktos kto odszedł?

react
@DrWho 18.07.2018 14:42

Ma sens, były pracownik to w sumie dobre źródło

DrWho
@react 19.07.2018 21:01

Jasne, o ile nie przemawia przez niego zraniona duma. Wiele osób komentujących na GoWorku to jednak osoby, które potrzebują ulać trochę jadu. Właściwie dzięki nim ten portal nadal istnieje i zarabia ;)

react
@DrWho 20.07.2018 11:27

To nie ja napisalem to powyzej o 21:01, widze poniżej, ze to nie pierwszy raz jak ktos z emplocity podszywa sie pod komentujacych zeby cos zatuszowac. Ja pasuje w takim razie z wysylaniem do was cvki, cos tam sie dziwnego musi dziac w środku. Napisze do bylych pracownikow i opisae tutaj co sie dowiedzialem.

Zuza
@react 21.07.2018 01:00

Nikt nic nie próbuje tuszować bo nic złego się tu nie dzieje. Zachęcam do kontaktu na linkedlin :)

react
@Zuza 23.07.2018 10:56

@Zuza To czemu ktoś się pode mnie podszywa w tych komentarzach (i innych z tego co widzę?)

Zuza
@react 26.07.2018 10:02

Trudno powiedzieć. Widocznie mamy tu stałych bywalców, którzy nie traktują tego miejsca poważnie i "trollują". Jeśli chodzi o samo podszywanie się pod kogoś to mimo wszystko przodują w tym osoby krytykujące firmę.

Uwaga!!!
@Zuza 30.07.2018 13:20

Z tego co widzę to podszywane komentarze piszą dobrze o firmie Emplocity... Prawda jest taka że mnie zrugano od najgorszych jak odchodziłem i mówiono mi, że robie błąd, że pewnie idę do korpo i jeszcze tego pożałuje... Koleżanka, która siedziała w tym samym pokoju wypowiedziała umowę pod nieobecność szefostwa i po jej ostatnim dniu w firmie szefostwo opowiadało, że wyleciała, bo niby nie ogarniała... Był taki film "Miś" to podobna atmosfera panuje w tej firmie... Ciekawe czy o mnie też opowiadają, że wyleciałem...

Gosia Bilczyńska hr manager

Firma robiący w branży HR mająca takie opinie od byłych pracowników? wow.

Kacper
@Gosia Bilczyńska hr manager 18.07.2018 22:17

W sedno Pani Gosiu.

Remik

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto starać się o pracę?

CM
@Remik 15.07.2018 20:01

Cześć Remik. Ja jestem w tej firmie od roku i jestem zadowolona! Zarówno z kontaktu z zespołem, zarządem jak i z warunków zatrudnienia. Aplikuj i przekonaj się sam/sama, że jest tu naprawdę dobrze.

TALUCZAK
@Remik 15.07.2018 20:01

1. Jak jesteś osobą, która jest na początku swojej kariery to nie polecam - nie ma tam seniora, od którego się czegoś nauczyć. 2. Jak jesteś osobą już z doświadczeniem, też nie warto bo będziesz się frustrować tym, (usunięte przez administratora)

TALUCZAK
@Remik 15.07.2018 20:01

OK. Trochę się zagalopowałem wczoraj. Miałem zły dzień. Z tego co mi wiadomo, firma rozwija się i odnosi jakieś sukcesy. Pracowałem tam dość dawno temu i to co kiedyś mnie frustrowało teraz ponoć się zmieniło.

TALUCZAK
@TALUCZAK 17.07.2018 10:31

lol, to nie ja napisałem to powyżej z 17.07.2018 XD

react

Podemnie tez sie podszywał ktoś z tej firmy w komentarzach

kandydat

Egocentryzm level 9000. W pierwszym mailu zaproszenie na rozmowę, a jak okazuje się że szukam pracy po całym rynku, to niechęć bo oni szukają kogoś wyjątkowego, do wyjątkowej firmy, do wyjątkowych projektów i wyjątkowo rozbuchanego ego. Nie polecam.

adrianek ex-emplo
@kandydat 04.07.2018 20:09

klasyka :)

Obecny pracownik
@kandydat 04.07.2018 20:09

Sądzę, że żaden pracodawca nie zareaguje z entuzjazmem na wiadomość, że kandydat szuka czegokolwiek i gdziekolwiek. I nie jest to związane z jego ego, a z faktem, że takie osoby sprawiają wrażenie, że same nie wiedzą czym najbardziej chcą się zajmować i czego chcą. Może warto się zastanowić nad tym, czy potrafisz się dobrze zaprezentować od pierwszych etapów rozmów

Monika

Czy jest ktoś kto obecnie pracuje w Emplocity? Czy firma jest godna polecenia? Nie widziałam na stronie informacji odnośnie rekrutacji, ale może koś z Was słyszał o obecnych wolnych stanowiskach? Jak wygląda sama rekrutacja? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Bot
@Monika 02.07.2018 17:44

Witaj Monika, Na jakie stanowisko chciałabyś aplikować?

Pedro

Słyszalem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

M
@Pedro 21.06.2018 21:58

Nie, nie ma.

Paola
@M 24.06.2018 22:46

gdzie to słyszałeś? jestem bardzo ciekawa

M
@Paola 26.06.2018 18:07

od byłych i obecnych pracowników. Aktualne info.

hehe
@M 28.06.2018 13:21

antyszczepionkowcy też mają potwierdzone info ;)

Paola
@M 24.06.2018 22:46

@M Ja do Pedra pisałam, sorki

M
@Paola 01.07.2018 15:12

Luz. A mnie chodziło o to że oni nie mają opinii dobrego pracodawcy, tylko ZAJEBISTEGO pracodawcy.

Paola
@M 02.07.2018 12:18

No to sorry, ale to znaczy, że masz tak równo pod kopułą jak nie powiem kto.

Tymon

Żeby dobrze zarabiać trzeba odpowiednio na to zapracować!!!!

Janek
@Tymon 08.06.2018 16:40

dokładnie, kiedyś to się człowiek cieszył, że prace ma, a dzisiaj za poklikanie w komputer guwniarze chcą niewiadomo ile. wstyd.

Kama

Dawno nie widziałam takiej historii opinii na goworku...

Kama
@Kama 22.05.2018 23:15

jest kreatywnie, nie ma co...

heh
@Kama 22.05.2018 23:25

@Kama ktoś tu odpisuje sam sobie na komentarze ;)

Kama
@heh 23.05.2018 17:38

no ja dopisałam coś, bo nie mozna edytowac, o to tez juz awantura, problemy?

Waldi

Firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy i zastanawiam się dlaczego nie doceniacie tego!!

N
@Waldi 21.05.2018 08:46

pracowałeś tam?

N
@N 21.05.2018 12:45

Bo ja pracowałem.. jest dość ciężko. Chyba dlatego, że to w dużej mierze prace nad bardzo zaawansowanymi technologiami. Nie dla każdego.

Mateusz Kupiec
@N 21.05.2018 23:06

co to znaczy nie dla każdego? niby co takiego?

N
@Mateusz Kupiec 22.05.2018 23:14

Cutting edge tech, nie do wszystkiego jest dokumentacja i czasem trzeba nieźle się napocić. Jak ktoś nie ma doświadczenia w pracy w takim środowisku plus małą wiedzę/dociekliwość to możne nie być miejsce dla niego

Bonzo
@N 23.05.2018 09:42

wow, to stawki musza być konkretne u was, pewnie widły 20k+

Zainteresowany pracą, jurek

Hej, widziałem ciekawe ogłoszenie z praca w tej firmie - (usunięte przez administratora).. czy jest to dobre miejsce, żeby podszlifować swoje umiejętności jako osoba na stanowisku mid/senior czy bardziej wyzysk juniorków po 2,5k/mies w polskim stylu? musze przyznać, że mocno zaciekawił mnie temat chatbota i platformy rekrutacyjnej - można gdzieś poklikać cały system? zespół jest zgrany? Chętnie dowiem sie czegoś od ludzi, którzy aktualnie pracują, a nie od tych zwolnionych rozgoryczanych :) pozdrawiam

KS
@Zainteresowany pracą, jurek 20.05.2018 23:45

Jurek, jeśli jesteś zaciekawiony pracą to po prostu wpadnij do nas na rozmowę. Zapraszam. Będziesz miał okazję poznać się i pogadać z zespołem osobiście. Napisz do mnie na Messengerze pod Krzysztof Sobczak

Wenecja

Nigdy wcześniej nie pracowałam w tak fajnym zespole. Ludzie są mili i wyrozumiali dla siebie. Oczywiście to jests startup, a więc miejsce dla osób które biorą odpowiedzialność za to co robią i są samodzielne. Jeżeli lubisz wyzwania, jesteś inteligentna/inteligentny, masz poczucie humoru, to będzie ci tu dobrze ;-)

Arek Teaolun
@Wenecja 07.03.2018 21:38

Słaba firma, nie polecam

junior dev

Firma jest fajna, zgrany zespół i ciekawe zadania :)

Nara
@junior dev 23.02.2018 12:41

O ile lubisz pisać w starych wersjach języka, stawiać wirtualki na prehistorii i miech słaby sprint.

Nara
@Nara 01.03.2018 18:24

Będziesz musiał stawiać vagranta albo dockera A to nie takie proste było

Nara

Mało śmieszne. Vagrant to takie narzędzie do tworzenia środowiska deweloperskiego.

Zainteresowany

Słyszałem dużo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy warto aplikować?

Imre-a
@Zainteresowany 15.02.2018 17:50

Jeżeli jesteś "self-starterem" i potrafisz z ogólnej wizji (+ wiedzy o tym, co robią pozostałe osoby w zespole), wyznaczyć dla siebie zadania, wziąć odpowiedzialność za ich realizację i na końcu obronić swój pomysł i punkt widzenia - zdecydowanie warto. Dodatkową nagrodą jest praca (i zabawa! :-D) w zgranej ekipie podobnych tobie ludzi. Ale jeżeli oczekujesz, że wszystko będzie wyznaczone odgórnie i podane na tacy, a pupcia podtarta - nie zawracaj sobie głowy. :-)

Były pracownik
@Zainteresowany 15.02.2018 17:50

Zupełnie nie warto chyba, że szukasz miejsca na start aby mieć do wpisania jakieś doświadczenie i szukać firmy, która zapewni Ci rozwój, wsparcie i projekt poparty pomysłem i szansą na powodzenie. Polecam przeczytać tu komentarze bo w dużej mierze te negatywne oddają klimat tego startupu

Były pracownik

No dobra, może trochę przesadziłem. Jest wymagająco, ale można się wiele nauczyć.

EmploMaster

Oto jest firma, w której realizują się marzenia, a w jej rzyłach pulsuje technologiczna krew, która niesie światu ogarek Sztucznej Inteligencji zwany Emplobotem. Emplobot jest herosem zatrudnienia, który w znoju, ale i pokorze, objawi światu nową mapę wszechświata rekrutacji. Jestem niczym pęd winorośli wrośnięty we wspaniałą rodzinę pracowników Emplocity wrośnięty swym korzeniem inteligencji i empatii.

BD

Dużo przestrzeni do rozwoju, projekt unikalny, za chwilę wyjdzie w świat. Dużo się można nauczyć, a ludzie chcą się dzielić wiedzą. Zespół zgrany, 2 psiaki na pokładzie (mops i husky). Także warto tu być, dobry czas na rozwój:)

Cze
@BD 23.02.2018 16:55

Taaaaaaa, policz ile osób odeszło bo firma jest słaba i potem podlizuj się Arkowi i Krzysiowi

Trololo
@Cze 01.03.2018 18:22

Po Twoim upływie jadu widać, że pewnie zostałeś zwolniony. Nie dziwię się.

Były z emplo

Odradzam, spam boty. Zero rozwoju.

Zuza

Wprawdzie pracuję w Emplocity dopiero 4 miesiące, ale naprawdę szczerze mogę polecić pracę w tej firmie. Osobiście nie spotkały mnie żadne z problemów tak obszernie opisywanych przez "xyz" i choć uważam, że każdy ma prawo do swojej opinii, ta jest wynikiem frustracji autora. Z racji pełnionej przeze mnie funkcji, wiem, że są one nie tylko bezpodstawne, ale i krzywdzące. Sama bardzo cenię sobie pracę w naszym zespole i wkradający się niekiedy chaos nie stanowi dla mnie problemu. Wiem, że zawsze mogę liczyć na otwartą rozmowę zarówno z założycielami Start Upu jak i całą resztą zespołu.

xyz
@Zuza 28.10.2017 11:27

Całe szczęście, że to tylko Twoja opinia bo mój komentarz to tylko suche fakty oparte na doświadczeniach z biura Emplocity.

Zuza
@xyz 28.10.2017 12:00

Suche fakty są takie, że uprawiasz trolling na gowork-u. Swoją obszerną opinię już zamieściłeś i czas byś pozwolił przedstawiać własne "suche fakty" innym - bo na nie nikt nie ma monopolu.

K.

Każdemu, kto zastanawia się czy rzeczywiście jest tu tak źle polecam poznać nas bliżej i przekonać się samemu :) Większość opisywanych tu problemów ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Zgadza się, nie ma tu korporacyjnego ładu i zdarzał się chaos. Jesteśmy w trakcie wypracowywania stylu pracy, testujemy nowe rozwiązania, które nie zawsze działają i wymagają zmiany. Praca w Startupie jest specyficzna i wymaga elastyczności. Było to jasno powiedziane na mojej rozmowie rekrutacyjnej :) To prawda, są tu trudne i odpowiedzialne zadania, ale jest też duże zrozumienie dla popełnianych błędów. Bez wzgledu na wysokość stanowiska, wszyscy uczymy się codziennie czegoś nowego i wspólnie bierzemy za to dpowiedzialność. Poza ciekawymi projektami, przyszłam tu właśnie ze względu na fajną atmosferę i możliwość rozwoju w zasadzie w każdym obszarze, który kogoś interesuje. Od początku mówiono mi, że to nasz projekt i wszystko, co robimy, robimy razem, jako team, a nie dla kogoś. I tak jest w rzeczywistości. Jeśli chodzi o pracę zdalną i elastyczne godziny pracy, nigdy nie było z tym żadnego problemu, o ile można na kimś polegać. Szefowie są naprawdę w porządku i można się z nimi bez problemu dogadać. Wypłata jest zawsze na czas i o omówionej kwocie, jeśli były w tym temacie jakieś nieporozumienia to tylko w przypadku jednego pracownika, który chciał być rozliczany za godziny, w czasie których kompletnie nic nie robił. To miejsce dla odważnych ludzi, którym się chce i wierzą w to, co robią. Fajnie patrzy się jak firma się rozwija i nasze pomysły przekuwają się w realne projekty i produkt. Z dużą rotacją też bym nie przesadzała, jest najmniejsza spośród wszystkich firm, w których pracowałam do tej pory :) Podsumowując: może to nie miejsce dla każdego, ale ja z czystym sumieniem mogę polecić tego pracodawcę :)

JJ
@K. 26.10.2017 11:37

Nie każdemu musi pasować jakaś praca - oczywiście. W każdej pracy są jakieś błędy, ale warto starać się je naprawiać, a pomimo komentarzy i uwag nigdy nic się nie zmieniło na dłuższą metę. Pierwszy tydzień albo nawet parę dni było ok, a potem znowu zaczynały się problemy. Zrozumienie dla popełnianych błędów - owszem. Zgadzam się. Tylko brak zrozumienia pracownika i jego uwag oraz chaos, który jednak trzeba starać się ogarnąć w kluczowych momentach, a nie wykręcać się Scrum, który w założeniu powinien być "sposobem zarządzania". Ciekaw jestem gdzie tutaj był Mistrz Scrum? Pozostawienie zespołu samego sobie to nie Scrum tylko nieodpowiedzialność i nieumiejętność zarządzania zespołem oraz projektem. Co do wypłat, to chyba nawet wiem o kim Pan/Pani mówi, ale niestety to nie była jedyna osoba, która się upominała o wypłaty , bo osobiście borykałem się z tym problemem, a znam jeszcze parę takich osób. Zasłanianie się zaś przypadkiem jednostki, która nic nie robi jest dość dziecinne i nasuwa pytanie: Dlaczego go nie zwolniono jeśli problem był znany? Poza tym, jeśli ktoś straszy w komentarzach paragrafami, to najpierw niech zacznie wypłacać lojalki, które sam kazał podpisywać. Niezależnie od tego wszystkiego, Cieszę się, że są ludzie, którym pracuje się tam dobrze, jednak ludzie z większymi ambicjami nie zagrzeją tam długo miejsca, bo prawda jest taka, że jest to praca mało rozwijająca na dłuższą metę.

Zostaw opinię o Emplocity - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emplocity