Lynka

• Radziszów

3. Opinie o pracodawcach Skawina
  5. Opinie o Lynka

Opinie o Lynka Skawina

Nie przegap nowości o Lynka!

toffi

15.06.2016 13:22

po co się męczyć, jak tak źle to trzeba próbować szczęścia w innych miejscach. w krakowie przecież wszędzie praca na wyciągnięcie ręki :)
    sandwolf

15.06.2016 11:10

firma masakra. Tragiczne zarządzanie

10.06.2016 16:14

Pracowałam w tej firmie ponad 3 lata w dziale sprzedaży. Do plusów mogę powiedzieć, że była to świetna szansa na zdobycie doświadczenia oraz umiejętności. Tu niestety plusy się kończą. Początkowo wszystko OK, niestety ostatni rok to jakiś koszmar - zmiany planów w okresie rozliczeniowym, zrealizujesz plan z dużą górką i liczysz na dobrą premię? Każą podpisać papier z wsteczną datą o zmianie systemu motywacyjnego!:) Ciągła kontrola, raporty, zestawienia, raporciki - więcej czasu spędzisz klepiąc w excelu niż faktycznie zajmując się swoją pracą (hitem był raport dzienny, gdzie między innymi należało wpisać uzupełnianie tegoż raportu!:) Firma miała swoje wzloty oraz upadki, były chwile lepsze i gorsze. Podsumowując - tak, jeżeli nie ma innych ofert warto spróbować - zdobyć doświadczenie, poznać rynek, klientów. Niemniej jednak sugeruję cały czas szukać - naprawdę jest wiele firm, które gwarantują znacznie lepsze warunki, ciekawszą pracę, przejrzystość działania oraz stabilizację.
    m

20.06.2016 12:08

Byłem na rozmowie na magazyniera. Pytają najbardziej o chęć do pracy i o to czy się szuka pracy na stałe. Przed podpisaniem umowy umawiają na próbkę pracy na jeden dzień, można wtedy zobaczyć jak wygląda praca. Fajny zespół, jest nieźle.
    kamil

20.06.2016 12:12

Z tego co wiem to facetów też przyjmują
    krawiec

09.06.2016 20:10

widziałem ze szukają osob do hafciarni, czy tam pracują tylko dziewczyny? czy faceta też przyjmą? jestem krawcem wiec ani igły ani nici nie sa mi obce :)
    milka

09.06.2016 11:53

ja tam sobie chwale. zaczynałam na niskiej stawce to fakt i to przez agencje, ale po 3 miesiacach zaproponowano mi umowe o prace! wczesniej szukałam stałego zatrudnienia od roku.. zobacze co bedzie dalej
    Wiki

09.06.2016 11:02

To co się dzieje w tej firmie to kabaret :) Za nie długo będzie to zakład pracy chronionej :) (usunięte przez administratora)HR przyjmuje wszytkich jak leci, bez doświadczenia, byleby tylko za (usunięte przez administratora)brutto Jak ta firma jeszcze funkcjonuje to nie mam pojęcia. Niestety kadra kierownicza też coraz słabiej sobie ze wszystkim radzi. Bez pomysłu na rozwój. Czasem mam wrażenie że przez niektórych kierowników poszczególnych działów ta firma nie stoi w miejscu, a wręcz się cofa. Niestety pewne osoby są nie do ruszenia, a bez zmian lepiej nie będzie. TO JEST MOJE PRYWATNE ZDANIE, I JEŚLI KTOŚ SIE NIE ZGADZA TO PROSZĘ NIE KOMENTOWAĆ,A WYRAŻAĆ SWOJE ZDANIE.ZOBACZYMY JAKICH OPINII BĘDZIE WIĘCEJ :)
    kris1995

12.04.2016 15:45

nie idzcie tam bawia się ludzmi pomiatają nimi kaza myc rakle z gościem który ci dogaduje i ubliza
    on

23.03.2016 19:18

Jest ciężko na magazynie nie pęknąć ze śmiechu... Prezes i zarząd nowe fury, kolacyjki, wyjazdy itd. a na magazynie nie ma kasy żeby wynająć sztaplarkę do ściągania palet z regałów.
    Buli

28.02.2016 21:55

Szukają kogoś na magazyn... ktoś powie jak wygląda praca na magazynie? Jest ciężko? jaka atmosfera?

28.02.2016 17:10

Ja tam pracuje już dłuższy czas i nie mogę powiedzieć że jest źle :) ... Każdy wyraża swoje zdanie :)
    Drukarz

18.02.2016 21:00

Oczywiście 2000 dostaje drukarz. Szkoda tylko że brutto.
    Drukarz

18.02.2016 21:00

Oczywiście 2000 dostaje drukarz. Szkoda tylko że brutto.
    malina

10.09.2015 09:47

Czy ktoś mógłby przybliżyć stanowisko 'koordynator biura"? Jest sens aplikować? Jaka atmosfera?Godziny pracy? Czy wiadomo coś komus na temat zarobków? Co się stało z poprzednim koordynatorem (o ile był). Dziękuję

03.09.2015 22:45

z tego co kiedyś słyszałem to faktycznie można tam zdobyć nowe doświdczenie

05.08.2015 18:51

a czy ktoś może napisać o pracy w administracji? dział sprzedaży na przyklad?
    Jerry

29.07.2015 09:28

Jesli ktoś lubi cięzko w warunkach szkodliwych i na 3 zmiany pracować za grosze na umowach śmieciowych serwowanych w nieskończoność przez sampro lub adeco to dobrze trafił:)

14.07.2015 12:12

15.07.2015 21:11

no właśnie ,szkoda że nie można znależć w miarę aktualnych opinii o pracy w administracji ...:(a Tobie Marta udało się może zdobyc jakieś przydatne opinie ?:)

01.07.2015 18:55

dajcie proszę znać jak wygląda praca w dziale sprzedaży? jak wygląda sprawa z premiami?czy plany sprzedażowe są możliwe do zrealizowania?
    gtx

08.05.2015 15:52

Cenzura działa :) Gdzie się podziały wpisy MZX-A? Zabolało kogoś?
    gtx

10.06.2015 22:47

...widze że prawda kogoś zabolała...:) Już nawet po trści ogłoszenia wiadomo kogo...
    luki

17.01.2015 10:20

Praca jak praca... (usunięte przez administratora). Co do plusów to brak redukcji etatów,wynagrodzenie w terminie szybko podpisana umowa o prace.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lynka?

Kontakt - Lynka

Płk. Andrzeja Hałacińskiego 21 32-050 Skawina

Branża główna: Przemysł tekstylny i skórzany
    Podłoga

10.12.2014 22:30

Już wyjaśniam. Wypłaty nie zgadzają się w tej kwestii, że raz dostaniesz za dużo bo "system źle liczy" i później musisz oddawać, albo w drugą stronę. Jednak dochodzić swoich racji jest bardzo ciężko. Jeszcze odnośnie premii wydajnościowej dla pracowników działu operacyjnego (produkcja + pakowanie) jest ona tak wyliczona żebyś przypadkiem jej nie dostał - kiermana McLynha musi się zgadzać.

14.10.2014 19:04

mm

16.10.2014 18:13

janek, obecnie szukają tam grafika, czy mógłbyś coś wiecej powiedzieć o warunkach pracy w Lynce i na jakim stanowisku pracowal znajomy? czytajac komentarze nie wygląda to zbyt optymistycznie..
    leoś

27.05.2014 19:09

Podłoga co się nie zgadza w wypłatach? Coś chrzanią?
    Podłoga

16.04.2014 09:17

Po pewnym czasie pracy w tej firmie, już nie wiem czy mam śmiać się czy płakać i zastanawiam się co ja tam robię. Założenia są piękne, świetlana przyszłość, możliwość rozwoju, przyjazne miejsce pracy i inne bzdety, które padają z każdym przepracowanym dniem. Rzeczywistość dnia pracy: brak współpracy pomiędzy działami, chaos, dezorganizacja, olewka wykonywanej pracy przez większość pracowników i spychologia, takie małe jak ktoś wspomniał "piekiełko". Jeśli zależy Ci na rozwojowej pracy i jesteś ambitny omijaj tą firmę szerokim łukiem. Jeden mały plusik za to, że wypłata jest zawsze do 10 na koncie, ale co z tego jeśli rzadko zgadza się :/
    tola

16.03.2014 22:04

Towarzystwo wzajemnej adoracji nieprzewidywalne w swoich decyzjach. Piękne wizje i wartości na stronie internetowej i tylko tam. Bardzo zła płynność finansowa.
    miłośnikżółwi

12.03.2014 15:35

!!! nie polecam !!! odradzam !!! praca na 4 brygady!!!! za 6zł na godzine ?!!!! świątek, piątek czy niedziela!!! najgorszy syf jaki może być, pełno chemii, codzienne bóle głowy, temperatura na produkcji przekracza 40 stopni a dyrektorek nie pozwala trzymać nawet wody na stoliku !!!! hańba !!!! wymagania bardo duże---- stawka masakryczna !!!!! moja ocena -1 !!!!!!!!!!

18.02.2014 12:48

pracowałam tam jako 'pomocnik produkcji' czyli odbieranie z pieca, mycie rakli,matryc, itp. nie polecam, (usunięte przez administratora) może i ludzie są fajni (nie wszyscy) ale czy warto takim kosztem? szefowie okropni. zlecenie i status ucznia, a stawka trochę mniej niż 7zł/h. stawka mała a harówa wielka.stanowisko najgorsze, a odpowiedzialność duża wbrew pozorom.
    Lyna produkcyjna

03.08.2013 09:09

"układy i układziki to wina was samych-tych którzy je tworzą na dole a nie jednego czy paru kierowników" - Świetna wypowiedz nie dość że okaradacie ludzi to w dodatku wmawiacie ze to ich wina Lynka.zal.pl no coz to życie to tylko chwila po śmierci piekło I cierpienia nie bedzie końca.Ja wiem Boga nie ma tak... .Naiwni sa jak dzieciaki
    Olo

20.06.2013 23:26

Tak. A wiesz dlaczego? Obecny nie jest dobry? Warto tam zaaplikować?
    Tlomba

16.06.2013 14:46

http://www.pracuj.pl/praca/it-manager-krakow,oferta,2955558 Czyżby Lynka szukała nwego szefa IT?
    Tom

11.04.2012 10:30

A moze ktos zdradzic jakie sa stawki ? dostalem propozycje na produkcje 2 zmiany umowa o prace moze byc maillem [email protected] nie wiem czy w ogole jechac tam skoro mam dostac 8 brutto na godzine prosze o info
    kris

28.02.2012 19:18

nawiazujac go powyzszej wiadomosci potwierdzam wszystko w 100 procentach. Od siebie poniewaz nie pracuje juz tam od kliku miesiecy moge powiedziec ze nikt tam czlowieka nieszanuje. Tylko masz robic robic a pieniadze gowniane
    byly pracownik

09.01.2012 20:59

teraz juz tam nie pracuje wiec moge duzo na ten temat powiedziec w tej firmie nie licza sie umiejetnosci tylko kto bardziej podlize sie \\\"wladzy\\\" 3 lata jada na kryzysie a w tej firmie tego nie widac moze ten ostatni rok jedynie ciecia robia tylko na dole a na gorze nic przyszedl sobie smieszny dyrektorek ktoremu [usunięte przez moderatora] we wszystko wiezy a prawda jest taka ze o polowie spraw dziejacych sie w firmie nie wie uwierzcie mi to jedyna firma produkcyjno uslugowa w ktorej stosunek pracownikow biurowych do produkcyjnych to prawie 70/30 % w tej firmie mozna bylo zarabic do momentu kiedy nie przyszedl pan [usunięte przez moderatora]. niestety teraz to tylko mordega :))) zal bo niestety atmosfera w pracy ok ale niestety za atmosfere rodziny nie wyzywisz

07.07.2011 22:16

mroczny rabarbar - 2010-03-01 19:01:16 WYZYSK i gra pozorów! Układy i układziki... Zdecydowanie nie polecam układy i układziki to wina was samych-tych którzy je tworzą na dole a nie jednego czy paru kierowników, to nie przedszkole tylko życie, jesteście w porządku? na pewno? mam wrażenie, że każdy kto tu pisze negatywnie nie brzmi kulturalnie tylko chce jad wycisnąć bo mu coś nie wyszło

05.07.2011 08:42

Droga [usunięte przez moderatora]-), mnóstwo pracowników produkcji traci w lynce pracę bo wynoszą nie swoje dobra nie płacąc za nie, a firma jest na tyle miła, że zgadza się na rozwiązanie umowy polubownie żeby im nie robić zbyt dużych problemów bo wiedzą, że po wpisie do rejestru policji nie mają szans.
    Ambitny

16.03.2011 20:04

najgorsze w tym jest to że w TFK nie wiadomo za co i kto jest odpowiedzialny nawet nie wiesz komu powiedzieć ty ............. system ten się (usunięte przez administratora) sprawdza bo co cokolwiek się dzieje to wiadomo szary pracownik oberwie dlaczego niema określonych osób ODPOWIEDZIALNYCH zawsze mają furtkę tylną to wina operatora . A przecież to nie szary pracownik bierze za to grubą kasę

06.10.2010 14:52

rasta - 2010-09-22 11:58:00 totalny wyzsk poraszka po calosci haos organizacyjny zgadzam się również w 100% - a Ci którzy tam pracują (oprócz kierowników) to tylko dlatego, że nie znaleźli JESZCZE nic lepszego, w innej sytuacji od razu każdy ambitny i chcący coś osiągnąć w życiu ucieka jak najdalej od tej firmy.. żal mi wszystkich którzy nadal tam muszą się męczyć.. a wyznaczonych ludzi do zamieszczania pozytywów na tym forum o firmie pozdrawiam:) kierownicy sympatyczni... jednak AMERYKANIN TYRAN rządzi.
    ten

14.11.2016 20:25

nie zgadzam się no bo *chaos nie "haos" :)
    rasta

22.09.2010 11:58

totalny wyzsk poraszka po calosci haos organizacyjny

10.09.2010 20:00

pipcia - 2010-04-28 22:01:12 Totalny wyzysk, (usunięte przez administratora) dla [usunięte przez moderatora] Polaczków, Prezes Amerykanin pożal sie Boże mysli że stworzył amerykański cud. Pracuje w tym głównie ładnych parę lat i wiele mogłabym napisac na temat tego co sie tu dzieje, może jak rzucę tą robote to napisze całą bolesna prawdę. Na początku Lynka przedstawiona każdemu pracownikowi jako AMERICAN DREAM a potem prawdziwa nędzna rzeczywistośc, więc osoby, które piszą że jest tu wspaniale to chyba juz cierpia na jakąś schizofrenie, lub odpowiednie osoby z firmy malują trawe na zielono pisząc że jest tu świetnie aby.opinia o tym burakowie była względnie pozytywna, Pozdrawiam wszystkich frajerów. Zgadzam sie w 100 % !!!
    Grosik

10.09.2010 19:53

Inaczej sie patrz z wyzszego stołka a inaczej z pozycji pracownika fizycznego musisz sie orobic a pieniadze i tak kiepskie jezeli 8 zl brutto to dobra stawka za rzucanie kartonami po 20 kg. to dobra stawka i to jeszcze na umowe zlecenie to polecam i zapraszam w lynce podobno nie ma ludzi nie zastapionych dlatego non stop przychodzi ktos nowy bo szybko sie dowiaduje ze nie jest tak kolorowo jak mu przedstaiwali. lub tez mowia ci ze masz przyjsc do pracy a pod koniec dnia mowia ze jutro nie bedziesz potrzebny i bedziemy dzwonic tak sie z ludzmi nie postepuje a tak naprawde to dluzej pracuja tu tylko ludzie ktorzy nie moga znalezc innej pracy i trzymaja sie tego co maja bo szkoda im rezygnowac A MIALA TO BYC AMERYKANSKA FIRMA Z PERSPEKTYWAMI Z TYM SIE ZGODZE ALE TE PERSPEKTYWY NIE DLA LUDZI NA DOLE!!!!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Lynka