Lynka

• Radziszów

3. Opinie o pracodawcach Skawina
  5. Opinie o Lynka

Opinie o Lynka Skawina

Nie przegap nowości o Lynka!

Ktoś

30.11.2020 20:04

Witam, ja osobiście pracowałem w Lynce parę dobrych lat i postanowiłem coś tam napisać, Hmm od czego zacząć...może tym razem od pozytywów. Ludzie z którymi miałem przyjemnosc pracować byli wspaniali..dziewczyny z promo, dziewczyny z planowania, produkcja, pakowanie w każdym dziale spotkać mozna było jakaś , ajebista osoba która Chciała współpracować A nie kręcić aferę. W tej firmie naprawdę Bardzo wiele się nauczyłem i jeśli ktoś idzie pod wiatr to ma szansę coś osiągnąć...lecz nie wiele na dłuższą metę. Kadra....najsłabsze ogniwo...zero doświadczonych managerów którzy chcą współpracować każdy kopie do swojej bramki i każdy się boi o swoje stanowisko. Pamiętam takiego managera produkcji o imieniu P , miał jaja jak coś nie dało się zrealizować to informował zarząd nie ważne że się im to nie podobało! Mógłbym tak wiele pisać..... Generalnie mógłbym polecić tą firmą jako początek swojej drogi zawodowej....lecz jeśli ktoś szuka czegoś więcej to odradzam. Pozdrawiam koleżanki i kolegów z którymi pracowałem w tej firmie Ale tylko tych kumatych którym się coś chciało zrobić więcej niż (usunięte przez administratora) w stołek i liczyć kasę!!!!!

01.01.2021 14:35

Święte słowa...Managerowie-fakt,cienkie bolki i cykory.

10.11.2021 20:17

Dlaczego się zgadzam?Dlatego z to prawda.
    Ania

25.01.2021 23:13

Czy trzeba przynosić prace do domu?

27.01.2021 22:58

NIe rób tego,zdalka to zło.
    Była pracownica

25.10.2021 08:44

Trzeba :) W większości działów nie ma możliwości wyrobienia się w standardowych 8h pracy, bo jest zbyt mało osób.
    Nóżka K

22.10.2021 20:33

Jak się pracuje w Lynce? Epizod z dziś: autobus dowożący ludzi na II zm. doznał awarii, oczekiwano pojazdu zastępczego, wskutek czego poproszono pracowników z I zm. by przepracowali dodatkową godzinę, oczywiście w ramach godz. nadliczbowych, do czasu przypuszczalnego dotarcia zmienników. OK - ludzie dotarli, ale Ci dłużej pracujący, już powrotnego busa nie zastali, pojechał w siną dal. (usunięte przez administratora)

18.10.2021 07:36

Pracowałam tam jeden dzień … przychodzisz pierwszy dzień i odrazu wymagają wszystkiego. Miałam być na pakowaniu tak tez miałam na umowie a dali mnie i moja koleżankę na produkcje . Upał gorąco od maszyn . Buty które dają nie mogłam w nich chodzić okropne były . Pan mistrz druku (usunięte przez administratora) oddzywki myśli ze wszystko potrafisz pierwszego dnia

10.10.2021 15:13

Nie wiem jak to się stało ale mojej opinii z wczoraj nie ma....... Powtórzę więc że z 6 wartości jakimi szczyci się ta firma tylko 1 jest aktualna-Zysk a raczej wyZYSK. Jest to opinia jak najbardziej merytoryczna poparta faktami więc proszę jej nie usuwać bo i tak napiszę kolejny raz.

17.10.2021 18:55

Nie wiem czego chcesz słuchać ale samemu można znaleźć i poczytać :D
    Kielbasa

11.08.2021 21:47

Widzę że firma jak te wszystkie skawinskie ,to chyba nie tylko u was tam tak jest ale wszędzie, na jakie pieniądze na produkcji można liczyć na start i czy są zmiany
    Żurek

12.08.2021 10:50

Są zmiany. Póki co dwie (popołudniu i rano) lecz powoli wracają trzy zmiany. Kasa to jakieś 2100 netto.
    Kiełbasa

12.08.2021 16:45

Że co dobrze słyszę?jak to 2100 to jeszcze tak mało w skawinie się zarabia to ja się zwolniłem z pracy 3300zl netto zarabiałem bo mi za mało było to piękna lipa tam jest sprzątaczki więcej zarabiają!!!
    MS

02.05.2021 22:03

Pracowałem było jak było ciężko straszne tempo
    J

16.03.2021 11:54

Czy studentka ucząca się zaocznie ma możliwość pracy w Lynka w pionie biurowym?

06.04.2021 13:36

Witaj, przepraszamy za długi czas oczekiwania na odpowiedź. Tak, jest możliwość podjęcia pracy lub odbycia stażu z Lynka w obszarze biurowym. Zależy ona od aktualnie prowadzonych rekrutacji i umiejętności kandydata w odniesieniu do opisu stanowiska. Najczęściej poszukiwanymi osobami są asystenci w działach obsługi klienta, gdzie mile widziana jest dobra znajomość jednego z języków europejskich, takich jak niemiecki, francuski lub angielski. Zapraszamy do śledzenia naszych ofert pracy i/lub przesłania swojego CV wraz z listem motywacyjnymi w odniesieniu do obszaru, w których chcesz się rozwijać. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w rozwoju zawodowym. Dział HR
    M

17.02.2021 09:01

Może w końcu ktoś ma pomysł kiedy ta podwyżka albo kiedy już powyżej najniżej krajowej będę dostawał?jakie może być zaangażowanie w prace.Pozdrawiam
    Grafik

20.10.2020 12:56

Witam pracowałem w tym (usunięte przez administratora)ponad dwa lata i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jeśli Herling-Grudziński żyłby w obecnych czasach nie pisałby o łagrze w Jarcewie tylko o Lynce. (usunięte przez administratora) Jeśli pracownik jest posłuszny i sam wykonuje pracę za 3 osoby to wszystko jest fajnie i może nawet dostanie batonik( xddd, tak kiedyś "menago" działu planowania przyniosła nam po batoniku za dzielną pracę. Szkoda tylko, że "podwyżki nie są przewidziane na ten kwartał, ale to bardzo fajny pomysł wrócimy do tematu" ( nigdy nie wracali do tego tematu )). Jeśli znajdzie się jakiś obrońca tego przybytku i powie: " opowiedz o swoim podejściu do pracy", to powiem tylko, oczywiście moje podejście do pracy po pierwszym roku zmieniło się o 180° ponieważ zrozumiałem, że wszystkie obietnice którymi byłem mamiony na początku to fikcja, a kadra menadżerska nie umie odpowiednio zmotywować pracowników ( Chyba, że komuś wystarczy batonik, jeśli tak to polecam miejsce pracy). Metoda kija i marchewki działa tylko jeśli w parze z kijem występuje marchewka, bo jeśli pracownik za zaangażowanie i nadganianie opóźnień nie dostaje nic, co może go zmotywować do dalszej pracy to nie dziwne jest, że z czasem przestaje mu zależeć.

22.10.2020 20:17

Zgadzam się z Tobą ziomuś.Obietnice bez pokrycia w połączeniu z ignorancją są zapisane w statusie firmy.............
    kam@

27.01.2021 19:10

masz racje ..co piszesz i jeszcze dodam tam nie wolno powiedziec prawdy dla lidera czy kordynatora bo prawda boli wiec tez nauczylem sie klamac bo to dobra metoda aby przetrwac te 8 godzyn.* kama*

09.12.2020 10:33

Jaka jest kultura pracy w Lynka? Obowiązuje typowy dress code?

11.12.2020 08:12

Dzień dobry, W Lynka są dwa obszary produkcyjny i biurowy. Na produkcji obowiązuje ustalona odzież pracownicza oraz zasady bezpieczeństwa związane np. z ograniczeniem używania biżuterii podczas pracy na hali produkcyjno-magazynowej. Jeśli chodzi o biuro, to jako firma oferująca odzież sportową oraz rekreacyjną, jak najbardziej dopuszczamy casual dress code. Prezesa firmy częściej można spotkać w polo, niż w garniturze ???? Wyjątkiem są bezpośrednie spotkania account managerów z klientami, zwłaszcza jeśli jest to spotkanie wyjazdowe w ich siedzibie, wtedy zalecamy business casual.

15.12.2020 15:32

Jasne,chodzimy w dresach.
    Ktoś kto o tym wie

31.10.2020 11:03

Ciekawe jest to, jak mistrz może decydować kto i ile procent premii ma dostać. A sam mistrz, (według pracowników) powinien dostać (usunięte przez administratora) za to jak sie zachowuje jako przełożony do pracowników. Współczuje tym co są na jego zmianie, ale nie poddawajcie sie trzeba uspokoić lub wytępić „zarazę” w firmie.
    Eh

24.10.2020 21:11

Nie polecam tego pracodawcy
    Oj Boziu...

27.10.2020 14:58

Jakby tak było "wybitnie" to wszyscy by się zwolnili. A jednak firma ma już prawie 30 lat i wielu długoletnich pracowników. Zastanów się chwilę co wpisujesz. Masz jakiś swój problem, tyle.

27.10.2020 21:11

Mało osób się zwolniło,tych jak piszesz-długoletnich?Nic nie daje do myślenia w tym temacie?Firma nie stara się zatrzymać niby "cenionych fachowców".To nie ja mam swój problem, tylko firma że tak postępuje.
    Haha

20.10.2020 16:02

Opowiem o moim podejściu: Chce mi się (usunięte przez administratora)bo płacą w tydzień tyle ile linka w miesiąc. Głupio stanąć pod oknami biura bo kierownik produkcji mega wporzadku gość ( w ramach ciekawostki dodam, że uwielbia hardstylowe eventy tak jak (usunięte przez administratora), więc możecie sobie wyobrazić jaki gościu robi klimat w pracy przy piątku. Cały tydzień leci radio, a w piątek po 12 godzinie wjeżdża hardstyle dwa razy głośniej :) ) Dodatkowo jeśli zrobisz pracę wcześniej, możesz wyjść do domu, kierownik wpiszę pełny dzień pracy. Ostatnio chorowałem na wirusowe zapalenie oskrzeli ( w Polsce szpital z coroną haha) i zbyt wcześnie poszedłem do pracy, to kierownik sam mnie odeslal do domu po 4 godzinach a zapłacił jak za 8. To jest prawdziwa rodzinna firma, i prawdziwa rodzinna jest na stanowiskach kierowniczych. Ile dasz tyle dostajesz. Myślałem, że na takich stanowiskach nie ma ludzi tylko(usunięte przez administratora) na szczęście odnalazłem miejsce, gdzie zamiast piętnować Cię i wykorzystywać, żeby później powiedzieć Ci, że już się wypaliłeś, doceniają Cię i pobudzają Twój potencjał. Szukajcie szczęścia gdzie indzie nawet nie zastanawiajcie się czy zaczynać tu pracę, bo w tej (usunięte przez administratora)jak nie jesteś mobing kingiem, (usunięte przez administratora) albo fałszywym przyjacielem to czekają Cię tylko frustracje i stopniowe wypalanie. Tym nielicznym, którzy jeszcze tam zostali, życzę jak najszybszego odnalezienia lepszej przyjemniejszej pracy za konkretne pieniądze. To tylko w Polsce jest możliwe, żeby zarabiać 4 razy mniej niż zachód, płacić za wszystko tyle samo, i jeszcze zabrac 1/5 bo niby tarcza a dodatkowo walić mandaty za maski i hajs się zgadza tylko komu? Jak sobie przypomnę to wszystko, to od razu rozumiem swoje podejście. (usunięte przez administratora) PS. Opis obecnej pracy i kierownictwa może wydawać się Wam zmyślony, bo sam bym w to nie uwierzył, gdybym tego nie doświadczał w tej chwili.
    Oj Boziu...

21.10.2020 08:39

(usunięte przez administratora) Poważnie ? w tydzień zarobisz tyle co wcześniej w miesiąc ? To dawaj od razu namiary, przejdę tam natychmiast, bo nawet minimalna krajowa razy 4 to już poważne pieniądze. Jak Ci się chce tracić czas na takie "Keep the fakty", wszystko na pewno u Ciebie OK ??? Życzę duuuużo zdrowia.
    Haha

21.10.2020 15:22

Właśnie się dowiedziałem o tym wpisie , my friend nie znam cię ale też chciałbym żeby u mnie się sobota zaczynała już w piątek jak u ciebie ,może jest jakiś etat wolny 4 me w tej twojej beautiful work , Jeśli załatwisz mi work to obiecuje że oddam na tydzień swój płaszcz i gwiazdę Strażnika Texasu abyś poczuł się just like me ???? Let me now Chuck Norris
    Wynagrodzenia

07.10.2020 19:30

Wynagrodzenie i nierówne traktowanie to jest ogromny problem na którym ta rewelacyjna firma mogłaby się skupić. Kiedy w końcu zrozumiecie, ze pracownik będzie się bardziej starał za godne pieniądze a nie tylko za sporadyczne miłe słowo od pana prezesa? PODNIEŚCIE PENSJE !
    Tak

08.10.2020 11:56

Chwalą się, ze w zeszłym roku dochody sięgały 8 milionów miesięcznie, a ci którzy w części się do tego przyczynili nie dostali nawet tej śmiesznej złotówki BRUTTO podwyżki. Teraz jest wymówka sars covid, ale co z tego jak praca wre, roboty potąd a dla pracownika nie ma pieniędzy ! PODNIEŚCIE PENSJE !!!
    Bodo

20.10.2020 13:25

W Maju masek z wolnym stanem magazynowym było ponad 110 tyś ... Więc z tego kokosów nie ma

17.10.2020 03:12

Fotki

17.10.2020 11:38

Ciekawe co ty tam robisz będąc zalogowanym na takich stronach

17.10.2020 12:46

Podziel się z kolegami, pośmiejemy się. Może jakiś SMS?
    miarka się przebrała

16.10.2020 09:57

Stanowisko na które zostało się zatrudnionym jest tylko na papierze! Bo w rzeczywistości jest się od czasu do czasu gościnnie na swoim dziale! I nawet jeśli człowiek się cieszy, że jest robota, to okazuje się, że jest się tam zbędnym. I ta sytuacja ciągnie się miesiącami! To ja poproszę o stanowisko „pracownik elastyczny” i codziennie być na polecenia lidera.
    Raczej

16.10.2020 20:23

Wojtek, nie narzekaj

06.10.2020 18:28

A

12.10.2020 13:50

Ja czegoś takiego nie napisałem, a po drugie nikogo nie muszę truć bo sami się zatrujecie tą toksyczną atmosferą :) Bawcie się dobrze :)

04.09.2020 11:30

(usunięte przez administratora)Zarząd jest OK kierownictwo liderzy też.(usunięte przez administratora). I tu nie chodzi o trzymanie dyscypliny tylko o arogancję i sposób odnoszenia się do ludzi.

09.09.2020 11:17

Przypominamy, że w firmie jest skutecznie realizowana polityka otwartych drzwi i każdy może zgłosić do działu HR swoje uwagi. Dlatego proszę, skontaktuj się z nami bezpośrednio abyśmy mogli zapobiec takim sytuacjom
    optymistka

07.10.2020 10:48

To chyba dobrze że firma pozbywa się złodziei i wandali.
    HR/LYNKA

24.09.2020 13:52

Ponownie przypominam i proszę o zgłoszenie zastrzeżeń do działu HR. Do tej pory nie została złożona żadna skarga na pracownika, podawane informacje o naganach czy upomnieniach są nieprawdziwe. Jesteśmy dla Was i dbamy aby nasze wartości jak szacunek i dobra atmosfera były respektowane. Jeżeli oczekujesz działania, zwróć się do nas bezpośrednio.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lynka?

Kontakt - Lynka

Płk. Andrzeja Hałacińskiego 21 32-050 Skawina

Branża główna: Przemysł tekstylny i skórzany
    Były

05.09.2020 16:59

Taka sytuacja jak powyżej opisana ma miejsce w dodatku,ogromny nacisk na efekty i wyśrubowane tempo pracy za znacznie obniżone wynagrodzenie,tylko dzięki rządowi który podnosi najniższą krajową jest szansa na podwyżkę,firma istnieje dzięki pracownikom i ich trudnej sytuacji finansowej,dlatego wiele osób szuka innego zatrudnienia dzięki któremu można godnie żyć

23.09.2020 14:43

Niestety od kiedy wrócił nasz kolega:) który był na urlopie dwa tygodnie a wiemy o kogo chodzi :) stał się jeszcze gorszy..szkoda że to psuje wizerunek firmy i nie tylko...Ale jedno mnie cieszy, że karma kiedyś wróci...bo ludzi nie są idiotami tak jak nie którzy sądzą ...
    Mkt pytanie

18.09.2020 13:07

Jak wygląda praca w marketingu Lynka - atmosfera, możliwość rozwoju, wynagrodzenie? warto aplikować?

30.08.2020 11:18

Jaka atmosfera jest między działami w Lynka?

31.08.2020 22:21

O które działy pytasz? Lynka ma kilka biznes unitów, część z nich siedzi w osobnych pomieszczeniach i komunikacja jest przez to słaba

21.05.2020 11:07

Jak wygląda podstawa w Lynka?
    R

28.05.2020 23:09

1900
    Aaa

11.02.2020 15:36

Witam proszę o informację jak wyglądała praca w biurze - dział sprzedaży? Jaka atmosfera, obowiązki , zarobki? Proszę o info odnośnie pracy zdalnej.
    Aaa

26.02.2020 00:49

a jakie są zarobki w dziale sprzedaży? Możesz powiedzieć coś więcej o obowiązkach? Co dany kandytat powinien wiedzieć przed zatrudnieniem? Czy są kursy , szkolenia, rozwój?
    M....

30.03.2020 09:37

Biuro siedzi w domu a reszta produkcji pracuje normalnie ba są tzw zamówienia Tyle tylko ze zwalniają bez znaczenia od stażu.

07.10.2019 10:20

Czy w firmie Lynka są regularne szkolenia pracownicze?

27.11.2019 22:13

Szkolenia?Dobry dowcip,kto ma je prowadzić?Management jest zajęty swoimi problemami z ogarnięciem kilku tematów na krzyż.

22.02.2020 08:16

Szkolenia? Dobre sobie. Chyba dla kadry zażądzającej. A akademia to jakaś porażka. Lecą z nakładami i takie szkolenie. Jak trafią na 100000 nakładu to jedyne czego się uczą to nakładania .
    mixx

16.01.2020 18:05

Witam pracował ktoś na magazynie i może się podzielić opinią na temat zarobków i atmosfery.

16.01.2020 22:45

Wszelki inny magazyn ale nie tu... Ta firma prowadzi szkolenia, jak juZ się wyszkolisz to wio do konkurencji.
    Strata czasu

06.02.2020 20:54

Daj sobie spokój. Dobrze radzę

16.01.2020 22:48

W tej firmie myślą że jak przyejdziemy szkolenie to będziemy jak starzy pracownicy którzy odeszli... Dajcie spokój.. zobaczymy pensję za luty. A wy zobaczycie ile ludzi złoży wypowiedzenie... Nie dość że (usunięte przez administratora) W Skawinie o ile zdolalem się zorientować to na każdej innej produkcji idzie zarobić więcej niż u was

30.01.2020 20:49

Zgadza się,nikomu nie chce się robić szkoleń.Jak tak dalej będzie to firma będzie mieć tylko pracowników sezonowych.

16.01.2020 22:43

Ja także chciałbym zapytać kiedy podwyżki dla działu produkcji? W maju jak w ubiegłym roku? Przepraszam ale za 2000 zł na rękę nikt tu nie ma zamiaru siedzieć... Firma amerykańska a zarobki ukraińskie... Choć nawet oni mają więcej niż my a w dodatku firma za nich swoje zwija.. żenada... Byle do wiosny.
    Tom

17.01.2020 19:36

Wynagrodzenie musi zostać podniesione.
    Tom

17.01.2020 19:43

Całkowicie zgadzam się z Adamem
    Lynka/HR

10.01.2020 20:50

Pytanie do HR Kiedy pracownicy produkcji dostaną podwyżki które są skutecznie blokowane przez kierownictwo,a najniższa krajowa zostałs już trzy razy podniesiona a nasze pensje stoją w miejscu,a wręcz maleją w stosunku do podwyżek ,które są w całej Polsce, dochodzi jeszcze niemały koszt dojazdu i eksplatacji pojazdu (duża część pracowników dojeżdża prywatnym własnym samochodem),praca za tak poniżająco niskie wynagrodzenie demotywuje i zniechęca a przecież pracujemy w cięzkich warunkach ,szkodliwych uczciwie dającplanu z siebie wszystko żeby zrealizować plan , wszystkie rozmowy z kierownictwem kończą się niczym,czyli wykładem o wydajności takiej której w warunkach firmy nieda się zrealizować,bo produkcja realizuje plan,przygotowany przez biuro i tego się ma trzymać, APEL Doceńcie pracowników żeby mogli godnie żyć z uczciwej pracy!!
    Ppp

10.01.2020 19:19

Zgadzam się całkowicie z tym co wyżej napisane,pracownicy to tania siła robocza,muszą spełniać rygorystyczne wymagania firmy za wynagrodzenie najniższej krajowej,żadnych podwyżek mimo podniesienia najniższej krajowej w całej Polsce, ciężka szkodliwa praca za marne grosze i nieżyczliwym towarzystwie,pracownicy nowi z agencji pracy pośrednictwa mają znacznie wyższe wynagrodzenia od stałych pracowników,pracownicy odchodzą i będą odchodzić,nikt się z nimi nieliczy,bardzo nieprzyjazny zakład, (usunięte przez administratora)
    Ola

15.10.2019 07:14

Rekrutacja do zespołu HR na najniższym możliwym poziomie. Pani w rozmowie telefonicznej była niemiła i nie potrafiła/ nie chciała dostosować godziny spotkania do kandydata aktualnie aktywnego zawodowo. Obiecała uzgodnić termin i dodzwonić, jednak od ponad miesiąca tego nie zrobiła. :)

15.10.2019 09:55

Dzień dobry, żałuję,że ma Pani takie odczucia co do rekrutacji do działu HR. Staramy się skontaktować z każdym wybranym kandydatem i udzielić informacji zwrotnej. Niestety nie zawsze jest to to możliwe. Ja serdecznie zapraszam do kontaktu bezpośrednio z działem HR:(usunięte przez administratora) wówczas z pewnością otrzyma Pani należyty feedback serdecznie pzodrawiam
    HR/LYNKA

19.08.2019 16:33

Dzień dobry, na początek chciałabym serdecznie pozdrowić wszystkich użytkowników, zainteresowanych pracą w strukturach firmy Lynka. Coraz częściej pojawiają się od Was zapytania dotyczące pracy w naszej firmie, dlatego też pozwalam sobie wykorzystać forum jako nowe źródło do komunikacji. Mamy jasno określone standardy i wartości pracy, gdzie zawsze na pierwszym miejscu stawiamy na współpracę i otwartą komunikację. Sukces Lynki to sukces naszych pracowników i to im zawdzięczamy, że jesteśmy jedną z wiodących firm w Europie, specjalizujących się w dystrybucji i promocji odzieży sportowej oraz artykułów reklamowych. Nasze działania opieramy na "polityce otwartych drzwi", dzięki czemu każdy może porozmawiać zarówno z przełożonym jak i z HR Managerem lub Zarządem o tym co chciałby usprawnić lub zmienić. Mamy wdrożonych wiele narzędzi do komunikacji z pracownikami i na bieżąco staramy się reagować w sytuacjach konfliktowych. Tym samym zamiast pisać posty anonimowe i wylewać falę hejtu, porozmawiajcie z nami otwarcie o tym, co Wam się nie podoba. Serdecznie zapraszam do bezpośredniego kontaktu, gdyż dzięki Waszemu feedbackowi możemy nadal się rozwijać i usprawniać pracę w naszej firmie. Znacznie łatwiej konfrontować się w otwartym dialogu, do czego gorąco zachęcam, niż wyładowywać swoje emocje w sposób krzywdzący dla dobrej opinii firmy. Jeżeli chcesz bezpośrednio porozmawiać ze Mną- napisz na: [email protected] serdecznie pozdrawiamy Dział HR

04.09.2019 09:51

Może w takim razie wpadnij do mnie i osobiście o tym porozmawiamy? pozdrawiam

04.09.2019 10:15

Drogi dziale HR proszę nie rób reklamy polityki otwartych drzwi. Dobrze wiemy, że to nie przynosi żadnych efektów. Albo ewentualnie takie, że Pani manager działu wpada do pokoju ze słowami "jak się ktoś znowu zwolni to będzie, że przeze mnie". I co dalej? Są jakieś zmiany? NIE! Może zamiast polityki "otwartych drzwi" postawcie na szkolenia dla managerów a nie tak jak teraz stanowiska obejmują osoby, które nie mają do tego żadnych kwalifikacji przede wszystkim do ZARZĄDZANIA zespołem ludzi!!! Zostają nimi osoby, które są tylko dłużej stażem. Przeprowadzałam rozmowę z poprzednią HR manager NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO!! Może oprócz tego, że ona zrezygnowała z pracy. A w naszym dziale nadal panuje "kogo bardziej lubię".
    Byłypracownik

19.08.2019 11:30

Firma dobra tylko na start dla ludzi bez doświadczenia, zaraz po studiach. Doświadczeni pracownicy odchodzą, firma w żaden sposób ich nie zatrzymuje zatrudniając nowe osoby ,którym proponuje znacznie wyższe wynagrodzenie. Jednak te osoby odchodzą po kilku miesiącach, ponieważ pracy na jednym stanowisku jest tyle że możnaby ją spokojnie rozdzielić na 3 inne posady. Jeśli nie przyjaznisz sie tj. nie wchodzisz w tyłek menagerom nie masz co liczyć na równe zasady traktowania. Jesli się podlizujsz, to bedziesz jak pączek w maśle.... Progi premiowe nie są do wyrobienia dla zwykłych smiertelnikow, bo menager podsyla najlepszych klientów tylko "swoim". Dodatkowo można zostać "wyróżnionym" i otrzymać do realizacji projekt wymyślony przez samego szefa. Wtedy robisz cały dzień bezsensowne prace za które nie dostaniesz premii ,ponieważ pomysły są tak genialne ze nie przynoszą żadnego dochodu.Home office też problematyczny, często nie ma na niego zgody. Dojazd do firmy to koszmar dla ludzi bez samochodu. Jesli dojezdzasz samochodem to wyjazd ze Skawiny po 16 to jeden wielki korek. Brak kursów językowych i jakichkolwiek kursów z technik handlowych itp. 2 tygodnie urlopu pod rząd są postrzegane jak luksus. A po powrocie z urlopu nie wiesz czy masz się śmiać czy płakać bo odgrzebujac skrzynkę i nadrabiajac zaległości momentalnie zapominasz ze byłeś na urlopie. Awans lub podwyżka to nierealne marzenie. Jeśli ktoś pracował wcześniej w korporacji to może doznać szoku jak źle zarządzana jest ta firma. Nie polecam
    Nevermind.

19.08.2019 12:06

Niestety - całkowicie NIE złośliwie, ale POTWIERDZAM. Gdy zaczynasz tam pracę - mydlą Ci oczy o "American Dream w Polsce", żeby wydawało się, że nie wiadomo jak dobra to jest firma. Z każdym miesiącem stopniowo zaczynasz odczuwać jak bardzo przełożonym i prezesowi (przypominam, że to nie właściciel - właścicielem jest niemiecka spółka) nie zależy na Twojej osobie. Lecz gdy "zaprzyjaźnisz" się z właściwymi ludźmi możesz zajść bardzo daleko - prawie przy tym nie pracując. Wtedy praca zdalna nawet cały tydzień nie jest problemem. Osoby, które nie mają jednak tego przywileju i korzystają sporadycznie z 1 dnia pracy zdalnej - muszą być gotowi na sprawdzanie przez przełożonego ile minut/godzin dziennie ruszałeś myszką, sprawdzenie bilingów, jak długo nie ma Cię przy biurku, ile razy byłeś na kawie i czy na pewno nie wyszedłeś 1 lub 2 minuty za wcześnie. Po roku - jeśli dotrwasz - nienawidzisz swojej pracy w 100%. No chyba, że lubisz przełożonym wchodzić do tyłka - to praca dla Ciebie :)
    Davvid

19.08.2019 09:28

Witam, interesuje mnie stanowisko w dziale księgowości. Może wie ktoś jakie warunki, jaka atmosfera, jaki szef??? Byłbym wdzięczny za opowiedź :)
    były pracownik

24.07.2019 22:15

Warto przemyśleć, czy na pewno praca w tej firmie to miejsce w którym chcemy się zatrzymać na dłużej. Wieloletni pracownicy odchodzą a Ci, którzy przychodzą bez doświadczenia nie pracują dłużej niż 6-9 miesięcy, z czegoś to musi wynikać. Jeśli jesteś odważny/odważna spróbuj, na pewno doświadczysz ogromu pracy, na początku zadowolenia, które z każdym tygodniem będzie schodziło jak z balonu. Sporo pracy trzeba zabierać do domu, bo w ciągu 8h nie ma szans, aby ją zrobić, a w pracy raczej nikt Cię nie wdroży, bo nie ma chętnych a Ci, którzy już wykażą chęci są tak zawaleni ogromem pracy, że sił im nie wystarcza na wdrażanie "świeżaków". Nie polecam, ogromne rozczarowanie firmą, która kiedyś była prestiżowa. Szkoda..
    Weronika

01.08.2019 09:17

Dziwna ta opinia bo ja sama pracowałam w tej firmie i nie można powiedzieć ,że jest tam ciężka praca. Można się bardzo dużo nauczyć , atmosfera jest bardzo dobra, nie ma problemu z pracą z domu czy wyjściem prywatnym. Odeszłam bo dostałam lepszą propozycję finansową i wyższe stanowisko ale bardzo dobrze wspominam ten czas.
    Angelika

06.08.2019 18:57

Byłabym wdzięczna za parę info :)Jak jest z tym home office ?jak często można z tego korzystać ?Jak wygląda dojazd z Krk i ile czasu mniej więcej zajmuje ? Nadal jeździ bus pracowniczy ?Czy można liczyć na pomoc współpracowników ?
    quest

06.08.2019 15:08

Praca moze i nie należy do najcięższych fizycznie, ale to by było tyle z pozytywów. Tak jak ktos niżej wspomniał ludzie przychodzą i zaraz odchodzą, nic w tym dziwnego. Praca przy nagrzanym do 170 stopni piecu (dodatkowo brak klimy, ponieważ trzeba ciąć koszty (przynajmniej nocna zmiana)) smrodzie rożnego rodzaju farb, rozpuszczalników itp co np u mnie skutkowało ciągłym bólem głowy. Rekompensuje to wszystko jedynie miłe towarzystwo pracowników
    Artur

02.08.2019 13:01

Weronika, A w jakim dziale pracowałaś, jesli można wiedzieć ?
    Ania

29.07.2019 17:50

Były pracownik, O jakim stanowisku/ stanowiskach piszesz , że jest tak duża rotacja , nawet długoletnich pracowników ? czym to jest spowodowane ?nadmiarem obowiązków nieadekwatnym do wynagrodzenia ?
    KseNIA

12.06.2019 05:15

Witam, orientuje się ktoś na jaka umowę można liczyć po okresie próbnym jeżeli chodzi o dział sprzedaży/administracji?

08.07.2019 20:07

Tutaj nie liczyłabym na zbyt wiele. Są kursy języka angielskiego, czasem odbywają się spotkania grupowe z coachem, brak jednak kursów doszkalających dla specjalistów.

17.07.2019 22:25

Czy mówisz o scenariuszu typu, że pracodawca widzi jak świetnie pracujesz i się rozwijasz i sam oferuję ci zmianę stanowiska i podwyżkę? Takie rzeczy to chyba w tylko googlu ????

Zostaw merytoryczną opinię o Lynka