Arvex Grobelny Sp. z o.o.
2 115 6 1

Opinie o Arvex Grobelny Sp. z o.o.

Tobiasz out

Zwolnijcie wszystkich, niech zostanie sam Tobiasz na magazynie, a zamówienia będą się same pakować. Niech ktoś w końcu obudzi się w tej firmie i zauważy fakt, że to nie ludzie są problemem, tylko problemem jest kierownik magazynu zanim naprawdę będzie za późno.

wiecie kto
@Tobiasz out 05.11.2018 23:12

Osoba wpisująca opinię powinna się zastanowić nad kilkoma sprawami tym bardziej że tam pracujesz kolego,zanim napiszesz o tym Tobiaszu prawdę zastanów się czy twój wkład pracy na magazynie jest opłacalny,może ten kierownik jest postawiony pod murem i tak naprawdę męczy się z takimi ludżmi jak ty,co nie wiedzą nawet co pakuję i czym ta firma handluje,czy twoja praca ma sens i czy tak naprawdę to ty nie powinneś się zwo firma się zamknielnić.Ogólnie wiadomo że problemem w tej firmie i największym kosztem jest syn prezesa,to przez jego decyzje są tak naprawdę problemy i jeszcze tata tego nie widzi ale jak zobaczy to już będzie po rosole,wszystkie osoby stracą pracę.WIĘC WY MAGAZYNIERZY ZRÓBCIE Z SOBĄ POŻĄDE weżcie się do roboty ,nauczcie się czegoś bo tylko kilka osób w tej firmir kuma o co chodzi

Wiem kto
@wiecie kto 07.11.2018 19:35

Człowieku nie wiesz co piszesz.Ostatnim kierownikiem na magazynie ktory wiedział co robi był pan Dominik wszystko co jest po nim to pomylka i porażka łacznie i zwlaszcza z obecnym kierownikiem i załogą oczywiscie ze stażem pracy ponizej 1 roku

Wiemy
@wiecie kto 07.11.2018 19:35

Wszyscy to wiedzą. Jak ten typ nie szanuje ludzi to Magazyn nie szanuje jego. Gumowe ucho

Wiem kto
@Wiemy 07.11.2018 20:18

Wiemy to jest prawda co napisaleś jak sie ludzi nie szanuje a zwlaszcza tych z ktoeymi sie pracuje to sie poprostu ma (usunięte przez administratora)

wiecie kto
@Wiem kto 07.11.2018 20:52

Zastanowiłem się i stwierdzam że jest w tym sporo prawdy,jednak w tej firmie nie ma szkoleń więc mogę powiedzieć że jestem sporym dieslem,nawet powiem więcej rozważam a nawet jestem pewien że moje papiery ze zwolnieniem się z tego kołchozu w niedługim czasie trafią w odpowiednie miejsce

Wiem kto
@wiecie kto 07.11.2018 20:59

Brawo ty

klient
@Tobiasz out 05.11.2018 23:12

od pewnego czasu obserwuje działania firmy arwex,przedstawiciele mają tam przeje.... szefostwo zostawiło ich na pastwe losu tylko wymagania i głupoty,ten co do mnie przyjeżdza jest załamany nic nie wie co jest grane,magazyn i cała reszta jest w du...zamówienia idą kilka dni a i sobie zaczynam robić z chłopaka jaja dopuki prezes nie zakuma w jak wielkiej (usunięte przez administratora) jest firma prowadzona przez jego konsar.... syna który nie ma pojęcia o handlu i obsłudze klienta.Mam nadzieję że w niedługim czasie prezes przejrzy na oczy i wywali wszystkie osoby z działu sprzedaży które przynoszą tej firmie potężne straty a zwłaszcza ten łysy kierownik działu żenady

klient
@klient 14.11.2018 20:53

o łysym kierowniku krążą legendy,bez jakichkolwiek kompetencji,obrabia za plecami

Łysy kierownik
@klient 18.11.2018 19:07

Jestem legendą. Rewelacja.

Tobi
@Łysy kierownik 26.11.2018 00:14

Gamoniem nie legenda

realista

Myślę,że na magazynie godne uwagi jest tolerowanie ciągłych L4 wykorzystywane przez sporą ilość pracowników,którzy zwolnienie lekarskie traktują jak urlop wypoczynkowy. Godne uwagi jest,że osoba pracująca od dłuższego czasu,wykonująca swoje obowiązki należycie,nie naginająca praw L-4 w żadnym stopniu nie może liczyć na przychylniejsze traktowanie od "obiboków" chowających się za regałami i myślącymi tylko o następnym zwolnieniu lekarskim. Prawda jest taka,że nie ważne ile pracownik zrobi zamówień,ile palet zostanie rozłożonych na magazynie ale liczy się kontakt i stosunki z kierownikiem. Pracownicy z kilkuletnim doświadczeniem nabytym również w innych firmach zarabiają takie same pieniądze co osoba bez jakiegokolwiek doświadczenia,papierów,uprawnień dlatego nie ma co liczyć na poszanowanie dla pracownika wyróżniającego się,pracującego jak należy,któremu zależy na pracy,na większych zarobkach-czego niestety ciężko doczekać w tej firmie.

szczery
@realista 30.10.2018 21:25

Podobno od dłuższego czasu nie ma sensu staranie się na magazynie,nie ma sensu wychodzić przed szereg z ilością zamówień,z brakiem bądź znikomą ilością L4 skoro pochwały kierowane są do ludzi którzy od początku swojej kariery w tej firmie są na szarym końcu w "statystykach" a chwaleni przez kierownika za.... no właśnie za co? Prawdopodobnie za to,że ich pojawienie się w pracy jest godne pochwały, zastanawiam się czy Panowie Prezesi nie są w stanie,nie mają ochoty czy po prostu nie chcą tej sprawy nagłośnić,kontrolować listy obecności. Tak się zastanawiam co by było gdyby każdy pracownik miał takie podejście jak tych 5-7 osobników,nadgodziny byłyby prawdopodobnie również w niedzielę. I na koniec trzeba dodać,że większość z solidnych pracowników,którym obecna sytuacja niesprawiedliwego traktowania zaczyna coraz bardziej doskwierać, szuka pracy dlatego prawdopodobnie w niedługim czasie na magazynie zostaną tylko ludzie,którzy w oczach kierownika są dobrymi pracownikami czyt. marionetkami na zawołanie.

Jamajka

Zmarnowałem tu parę lat, jedyne mogę dobre wspomnienia z tej firmy to dzień złożenia wypowiedzenia. (usunięte przez administratora) i tyle, gorzej niż w PRL'u a z tego co słyszałem teraz jest jeszcze gorzej (choć nie sądziłem że to możliwe) nie polecam.

Małpa

Wstawiam ponownie komentarz bo admin usunął. Nie zamknięcie nam ust. Słynna pizza czyni "cuda" - jest pizza jest umowa. Prezesie grobelny smakowało???? arvex pośmiewiskiem całej Polski.

Stary

Na magazynie zimno a niby zakład pracy chronionej .Szkoda ludzi którzy tam pracują bo nie zasłużyli na takie traktowanie.A jeszcze jedno panie Grobelny niech pan sprawdza panią (usunięte przez administratora)..Powinna zająć się przedstawicielami a nie siedzieć cały czas na komórce.

Krzysztof

@Pan przykro mu, odpowiednia atmosfera w miejscu pracy wpływa na zwiększenie efektywności pracowników. Zatem, jak prezentuje się praca zespołowa w Arvex Grobelny? Zachęcam Ciebie do podzielenia się Twoja opinią z użytkownikami również w tym temacie.

Krzysztof

@Zbych, mobbing charakteryzuje się stałymi, negatywnymi uwagami lub krytyką, społecznym izolowaniem danej osoby, plotkowaniem lub rozprzestrzenianiem fałszywych informacji. Czy takie sytuacje rzeczywiście mają miejsce w arvex grobelny? Pamiętajmy, że wypowiadamy się na forum publicznym i informacje w nim zawarte powinny być prawdziwe, a mobbing to poważny zarzut.

Ten tam
@Krzysztof 13.07.2018 00:06

Tak. Mobbing istnieje w tej firmie. Przejawem tego jest zwracanie uwagi przez kietownika nie zaleznie od sytuacji czy to w kwestii zawodowej czy prywatnej rozmowa jest karana reprymenda. Kierownik ponagla rowniez poprzez ciagle dodawanie zamowien dla kazdej osoby w ilosciach niemozliwych do zrealizowania. Czasem sie zastanawiam czy nie zyjemy jeszcze w czasach niewolnictwa...

Pan przykro mu
@Ten tam 27.09.2018 10:53

na nieszczęście tej firmy pan dyrektor Rob kończy powoli prezent jaki dostał od ojca,przykre ale prawdziwe cała konkurencja się śmieje z chłopa i dziwi co on wyprawia,nikt tego jeszcze nie widzi ale koniec jest coraz bliżej,szkoda bo jest w tej firmie kilku naprawdę dobrych pracowników jak mały czy sznycel ale oni zawsze prace znajdą.To tyle a może aż tyle PANIE PREZESIE GROBELNY POBUDKA

Krzysztof

@Pan Pizza,Wojtek,Piaskun, w swojej wypowiedzi nie zawarłeś informacji dotyczących warunków zatrudnienia w arvex grobelny. Na jaką umowę można liczyć na początku rozpoczęcia pracy w firmie? Czy zmienia się ona wraz ze stażem pracy w niej? Czy pracownicy mogą liczyć na premie? Jakie warunki należy spełnić, aby ją otrzymać?

Pan Pizza,Wojtek,Piaskun

Witam ,doszły mnie słuchy że na magazynie pracuje osoba,która sponoruje pizze kierownikowi codziennie.Woła go "chodź mARCINEK pizza jest ",a ten leci jak "głupi do sera".Już pomijając fakt tej pizzy ,bo nawet nie o to chodzi w tym wszystkim,ten cały pracownik co ma tak dobrą duszę ,miał iść do zwolnienia ,ale co sie okazuje ? (jest jest crunchips jest impreza !) czyt. jest pizza nie ma zwolnienia !.Kierownictwo tragedia,prosi o papierosy,na codzień,jest osobą dwulicową i bardzo fałszywą o "lekkich" zwyczajach.Ogółem bardzo odradzam prace w tej firmie,Prezes(P.Jerzy) nic z tym nie robi,nie rusza go wogole ,to co robi ten człowiek z tego zakładu,kiedyś była dobra tam praca ,na akutalny czas, z aktualnym kierwonikiem ,odradzam prace w 100% ! .Jako że podałem same minusy,przynajmniej wypada podać jakiś plus,chodź tak naprawde nie ma ani jednego,lecz dajmy na to że ludzie(zwykli pracownicy ) są w porządku,to można zaliczyć do NACIĄGANEGO plusu.Pozdrawiam

Zbych

Nikomu nie polecam pracy w tym miejscu. Ja nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Żeby w tych czasach w ten sposób postępować. Mobbing i wyzyskiwanie .

GalAnonim

Ja z tym kierownikiem chetnie sie spotkam prosto w oczy ,wiem ze czytasz te komenatrze z goworku,spotkamy sie "wyjasnimy " pewne sprawy ,czekam tylko na odpowiedz pod kom.

Pracownik

Panie prezesie , kiedy przejrzycie na oczy i wyciągnięcie wnioski kierownik wtryskarek uprawia mobing wobec pracowników. Naraża firmę na straty , każe produkować , po testach okazuje się że są złe i każe je zmielić.

nh street

pozdro sznycel i załoga!!! nh street

Magazynier

Wstawiam ponownie ponieważ komentarz został usunięty. Prawda boli najbardziej a ten komentarz nie zawiera ani literki kłamstwa. Pracowałem w tej firmie jakiś czas i ciężko jest napisać coś pozytywnego jednak jeśli chodzi o negatywy to nie wiem od którego zacząć. Ale dobra może zacznijmy od jakiejś podstawowej sprawy która jest w tej firmie BEZNADZIEJNA mówiąc w skrócie - kibel. Jeden na ok.40 osób ?? naprawdę ? - dramat. Nie raz zdarzyła mi się sytuacja, że wchodzę do toalety i nawet nie zdążyłem spodni ściągnąć , a już kolejna osoba szarpała za klamkę tak więc powodzenia jak zachce wam się dwójeczkę. Przejdźmy do hal w których toczy się życie Arvexu.Podłoga na której stoją hale są gorsze niż polskie drogi na których leży kurz wysypujący się z regałów na towar(jeśli masz alergie na kurz to nawet się tam nie pokazuj ) ponad to podczas lata jest tam tak gorąco, że nie idzie wytrzymać. Po przepracowaniu 8h w taki upalny dzień fajnie by było się przebrać jednak szafek jest dla pracowników których można zliczyć na palcach jednej ręki nie wspominając już o prysznicu którego również brakuje. Natomiast w zimie nie wiadomo ile warstw ubrań na siebie trzeba nałożyć żeby można było normalnie funkcjonować, a firma nie jest w stanie CI zapewnić odpowiedniego ubioru ponieważ oszczędza na dosłownie wszystkim, wymyślając również jakieś chore zasady żeby tylko uciąć pieniądze. Jednak żeby zrobić gołębnik na dachu firmy pieniądze się znalazły, a sam prezes wsiada w auto po to żeby podjechać z pod biura na produkcje gdzie odległość wynosi do 50m. Z tych wszystkich oszczędności syn prezesa postanowił zrobić (usunięte przez administratora) przed magazynem pod postacią odzyskiwanych kartonów. Oczywiście nie można ominąć kwestii oświetlenia którego miejscami brakuje i czasami trzeba wykładać/szukać towaru po ciemku. Regały tak wysokie, że wychodząc po drabinie na samą górę nie jesteśmy w stanie sięgnąć leżącego tam produktu,a co dopiero kiedy przyjdzie wyłożyć całą paletę, nie wiem jak chłopaki rozkładający towar to ogarniają. Woda do picia wydawana na zeszyt... Przejdźmy może do mózgu, który zarządza pracą na magazynie, a raczej jego brak znany pod nazwą kierownik. Tą funkcję w firmie pełni jakiś 27-letni gość którego zarobki chyba nijak odnoszą się do noszonego tytułu a może świadczyć o tym podkradanie kawy czy też ciągłe żebranie o papierosa od pracowników. Jeśli jesteśmy już przy sprawie papierosów jakiś czas temu było postanowione, że można zapalić tylko będąc na przerwie oraz, że wyżej wymieniony typ również się do tego będzie stosował i może tak było przez krótki czas jednak jak widać przestało go to dotyczyć ( przytoczyłem mu raz zdanie "podobno nie można palić podczas pracy" niestety nie usłyszałem żadnej odpowiedzi") natomiast kiedy doszła go informacja od brygadzisty, że dwóch pracowników paliło papierosa zagroził im zwolnieniem dyscyplinarnym. Jak widzicie jego słowo jest nic nie warte. Kolejna zmiana kolejna historia, mowa o przyznawaniu premii za w pełni przepracowany miesiąc pracy (na lepsze). Było powiedziane, że jeżeli pracownik będzie normalnie uczęszczał do pracy miesiąc w miesiąc i niestety zdarzy mu się zachorować na krótki okres tzn. kilka dni to i tak dostanie premie, niestety nie w moim wypadku gdzie zdarzyło mi się zachorować na jeden dzień co gorsza był to ostatni dzień miesiąca. Ciężko o zgraną ekipę, chyba połowa Krakowa już pracowała w tej firmie nie dziwie się skoro tutaj pracownicy zmieniają się średnio co miesiąc. Jeden z brygadzistów niestety jest fałszywy jak pies, sprzeda Cię do kierownika to o papierosy, to o za długie siedzenie na konfekcji podczas zimy w celu zagrzania się, kiedy to sam cały czas przerwy obiadowe robi dłużej niż regulaminowe 15 minut i później udaje, że niby jedzenie grzeje. Na koniec chciałbym dodać że jakiekolwiek starania w tej firmie są nieopłacalne ponieważ wcześniej czy później Cie wydymają na hajs. Przytoczę tutaj jeszcze jeden dzień związany z moją karierą w tej firmie. Dostałem można powiedzieć rozkaz od kierownika posprzątania śrubek leżących na podłodze bo prośbą tego nie można było nazwać niby nic takiego prosta sprawa, wiadomo ale dlaczego ja mam sprzątać po kimś komu się pudełko rozwaliło czy też spadło na ziemie ?? Ja również miałem swoje obowiązki, a nie sprzątanie po kimś komu się tego nie chciało zrobić (nie zatrudniałem się do firmy jako osoba sprzątająca) mimo wszystko posprzątałem. Chwile później zostałem wezwany do kierownika na rozmowę gdzie usłyszałem, że chce widzieć moje wypowiedzenie. Najśmieszniejsze w tej sytuacji jest fakt, że firma jakiś miesiąc wcześniej w pewnym sensie postawiła na mnie organizując mi dofinansowanie 50% kwoty na wózki widłowe. Co gorsza po wcześniej opisanej sytuacji prezes wraz z kierownikiem szukali jakiegoś przepisu dzięki któremu mogliby odzyskać wcześniej zainwestowane we mnie pieniądze. Najprościej mówiąc nie polecam :) . Pozdro dla zwykłych magazynierów ! ;d

Tobi nic nie robi
@Magazynier 20.04.2018 16:56

Hahaha kierownik T. od samego początku pracy w tej firme żulił papieroska i kawke, teraz widzę że po awansie z magazyniera na kierownika dalej żuli haha. Klakier Sznycla.

Papierosek pseudo kierownik

Hej . Macie może papieroska albo kawe

Zbyszko

Nie polecam pracy w tej pseudo firmie,kierownik zachowuje sie jak by wygrał życie,lecz tak nie jest,brakuje osoby która by go sprowadziła na ziemie,aby zobaczył że to tylko nędzny aRVEX.Oczywiscie ustawił sobie tez swoich tak zwanych "pionków",najgłówniejsza prawa ręka to bardzo groźny huligan klubu KS Wanda,a tak naprawde to pionek który myśli ze jest kimś,a tak naprawde każdy z Huty zgasił by go jak peta,wsumie tak jak komentarze niżej mówią : czajnik,kofnior,przydupas,i tyle.O kazde drobne przewinienie leci do kierownika i sprzedaje się ,przykład przerwy są 15 minutowe w tej pracy,posiedzisz sobie 2-3 minuty więcej ,przychodzi owy Pan,wali żurwia,i niczym samochód na ręcznym obraca sie w drugą stronę ,i leci juz do kierownika na skarge ze ktoś jest za długo na przerwie,a typ jest tak bezczelny ze nieraz potrafi sam siedzieć po 30 minut na przerwie,mówimy tutaj o nie jakim T.S("Brygadzista").Kazdy kto tam pracuje,pracował będzie wiedział o kogo chodzi.Moze jakieś zalety tej firmy teraz napisze,bo wad mógłbym wymieniać nieskonczoność,no i tutaj sie pojawia problem ,bo zalet tutaj ciężko znaleść niczym włosy na głowie Pazdana.Jedyny plus w tej pracy jest taki,że ludzie którzy przychodzą tam pracować są wporządku ale zazwyczaj szybko sie zwalniaja.Aktualnie pracuje jeden brygadzista który jest wporządku,własnie teraz niedawno został,spoko ziomek,ale ten T.S to zwykły pet ,i jak piszą ludzie,wieśniak itp... to jest prawdzie,ale prawda boli jak to mówią.Dziekuję za uwage.

Krzysztof

@M , @Jasiu , Karolina nie pracuje w firmie Arvex Grobelny, to jedynie zbieżność nazwisk. Tak samo jak ja jest moderatorem firmy GoWork a poprzez swoją obecność tutaj staramy się, by osoby biorące udział w dyskusji dotyczącej firmy mogły wyciągnąć jak najwięcej informacji związanych z działalnością firmy. Pilnujemy również przestrzegania regulaminu w celu uniknięcia nieprzyjemnych sytuacji, które dla innych użytkowników forum, mogą być po prostu obraźliwe.

Karolina

@PanPierdola, rozumiem, że praca w arvex grobelny nie przypasowała Ci do gustu, jednak dużo milej by było gdybyśmy na forum wyrażali swoje zdanie na temat danej firmy w sposób bardziej przystępny dla oka, bez zbędnych obraz czy wulgaryzmów. Czy mimo wad jakie umieściłeś na forum odnośnie pracy w tej firmie jest też parę zalet jakimi mógłbyś się z nami podzielić?

Panpierdola
@Karolina 11.04.2018 12:43

Oczywiscie, jedyna zaleta tej pracy była taka ze jest w miare blisko, no i moze system jednozmianowy jest tez okej.W tej pracy ciężko wyodrębnić zalety bo poprostu ich prawie nie ma.

M
@Karolina 11.04.2018 12:43

Karolina co ty możesz wiedzieć o pracy na magazynie jak siedzisz caly dzien w sekretariacie i jedyne co robisz to kawe prezesikowi i jego synalkowi. Przejdź się magazyn i zobacz jaki tam jest chaos i (usunięte przez administratora) zanim zaczniesz pisać te swoje mądrości. Niech ktoś w końcu w tej firmie przejrzy na oczy i zrobi porządek na tym magazynie zanim się to wszystko rozsypie.

Jasiu
@M 11.04.2018 21:38

M - Karolina nie pracuję w sekretariacie a na magazynie! Nie bójcie się rozmawiać ze sobą! Nie podszywajcie się pod kogoś! Dzieci piszą w sieci a wy chyba nimi jesteście!

anonim

(usunięte przez administratora)

felo

Brawo widać że jak tatuś nie weżmie się za swojego synka to tą firmę czeka w krótkim czasie zagłada.Ale on się nie weżmie bo jego pomysły są jeszcze lepsze,zwłaszcza te ptaki

Sadzikowski pet
@felo 10.04.2018 17:48

Szczera i prawdziwa wypowiedz

Administrator

Wiarygodne opinie osób zatrudnionych w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób rozważających pracę w firmie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia wynagrodzenia oraz benefitów pozapłacowych w arvex grobelny? Podzielcie się tymi informacjami.

Były pracownik

To podobno jest ZPCHRONIONEJ ale kogo on chroni przed wyzyskiem pracowników przez"prezesa i jego durnego synalka" który uważa że zjadł wszystkie rozumy. Wielki przekręt z ich strony. Wiem coś na ten temat pracując tam dobrych parę latek.

Karzeł

Nie polecam nikomu pracy na magazynie w tej firmie,totalne dziadostwo ,wszedzie kurz,zero ocieplenia ,kierownik i brygadziści to 20-paroletnie wieśniaki którym wydaje się ze złapali Pana Boga za nogi i wszystko im wolno,za najmniejszą drobnostke potrafią uciąć premie a ponadto zdarzały się przypadki że ucinali nawet pieniądze z pensji !W firmie nie ma również zasady równości,jeśli wchodzisz w (usunięte przez administratora) kierownikowi to będziesz miał względnie dobrze.Jedynym plusem tej firmy jest załoga zwykłych pracowników.pozdrawiam kumatych

Karolina

Dość dużo na wątku informacji na temat pracy w firmie jako przedstawiciel handlowy. A jak wygląda praca w pozostałych działach arvex grobelny? Dodatkowe merytoryczne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które są w trakcie szukania nowego miejsca zatrudnienia.

Karolina

@BSS pracy w jakim dziale dotyczy Twój wpis? Piszesz o pracy w sobotę. Często zdarza się praca w weekend, czy też jest to praca w systemie zmianowym? @Były pH. dziękuję za tak rozbudowaną odpowiedź. Rzeczywiście, na pewno bardzo dużo zależy od rejonu, w którym się pracuje. Nie wydaje mi się żebyś poruszył tematu szkolenia. Czy można liczyć na szkolenie wprowadzające lub też późniejsze szkolenia podnoszące kwalifikacje?

były pH.
@Karolina 23.08.2017 11:29

Nie pisałem o szkoleniach, bo tak naprawdę to nie ma o czym pisać. Na wejście 2 dni wiercenia i wiadomości teoretyczne do przyswojenia, które de facto ci się raczej nie przydadzą. Szczerze klient ma głęboko w nosie z jakiego materiału jest kołek np. szybkiego montażu. Dla niego najważniejsze jest by kupić jak najtaniej i wywalić marży 150%. Według kierownictwa Arvex'u Wkręt-Met się w końcu przejedzie i klienci widząc słabszą jakość zaczną kupować droższe, a to jest g... prawda. Przez mój okres ani razu nie zdarzyło mi się usłyszeć złego słowa od klienta na w/w kołki, natomiast zawsze było bicie peanów, bo xx% taniej ode mnie. Na szkoleniu będziesz miała tylko wiedzę teoretyczną + praktykę stosowania. Na temat sprzedaży, wskazówek czy podpowiedzi nic. Po wkręceniu xxx liczby wkrętów, wbiciu xxx kołków zostaniesz puszczona samopas na rejon, ewentualnie pojeździsz z innym przedstawicielem. Jeśli trafisz na takiego, który się jeszcze nie wypalił to coś ci te jazdy dadzą, ja niestety trafiłem na wypalonego. I 2 dni spędziłem jeżdżąc od umówionych wcześniej klientów do następnych, u których jedyne co widziałem to pogaduchy o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maryni, i pisanie zamówień do kajecika. Ani razu nie zajechaliśmy do jakiegoś nowego, a to jest najważniejszy punkt tej pracy. Szkoleń podnoszących kwalifikacje nie ma chyba, że za takie uznać miesięczne spotkania i następne dawki wiedzy teoretycznej o produktach. W Arvexie jest jeszcze duży nacisk na sprzedaż promocji. Są tak naprawdę 2 typy promocji: 1. Weźmiemy coś co nie rotuje od lat, bo trzeba się pozbyć. Jeśli PH nie sprzeda to się go z tego rozliczy. 2. Promocje na produkty, które się sprzedają. Szkoda tylko, że najczęściej w takich promocjach jest parę produktów chodliwych, a próg do uzyskania cen promocyjnych np. minimum 500zł. Więc chcąc zrobić klientowi promocje musisz mu wcisnąć paręnaście pudełek, które później będzie sprzedawał przez pół roku. Częstym zjawiskiem są też zjebki w mailach, ale wysyłane nie tylko do danej osoby a wszystkich przedstawicieli. Tak jak napisałem dużo zależy od rejonu, na biednych liczy się tylko 3xC (cena,cena,cena), i bardzo ciężko jest tu powalczyć z czerwonym "kolosem", przez strategię Arvexu.

BSS

hey, ja w firmie arvex grobeny pracuję dość długo przeżyłem dwóch kierowników ktoś pytał o zmiany . nie ma żadnych jak ktoś uważa że pomalowanie ścian na łososiowy kolor i wymienienie biurek na stoliki o trzech nogach które się uginają pod byle jakim ciężarem to nie są żadne zmiany dalej panują układy i układziki brygadzistami zostają ludzie z grupą którzy wyobrażają sobie że pozjadali wszystkie rozumy i to co oni nie są a normalnych nalepek nie mogą wydrukować a jeśli chodzi o wynagrodzenie zmieniło się tylko za sobotę wszyscy mają po równo bałagan jeszcze raz bałagan a co do nowego kierownika facet dużo gada średnio robi..............................................

Były pH.

Witam! Jako były przedstawiciel mogę napisać iż zarobki średnie. 1,500 podstawa + 2% premia od obrotów. O ile w sezonie kwiecień - październik można robić około 100,000 obrotu miesięcznie o tyle w pozostałych miesiącach na biedniejszym rejonie ciężko dobić do 50,000. Oprócz tego warunki finansowe też zależą od spłacalności klientów. Np. Faktura niezapłacona powyżej 21 dni to już ujemne 2% do pensji. Ogólnie to wychodzi mniej więcej w sezonie około 3,000, a poza sezonem 2,000. Oczywiście można zarobić też wiecej, ale tu dużo zależy od rejonu. Oczywiście premia co miesiąc jest opodatkowana i legalna. Dostajemy samochód oraz telefon służbowy i umowę w Orange (no limit + 2gb internetu). Na paliwo co miesiąc do wykorzystania jest 1,300zł. Oczywiście auta służbowego po godzinach wykorzystywać nie można. Pracuje się od 8 do 16, teoretycznie. O 8 należy być u 1szego klienta, a o 16 u ostatniego. Jeśli o 16 będziesz np. 100km od domu to mają to w du... :) Oczywiście po pracy wszystkie zamówienia należy ręcznie wpisać do ekstranetu nazwa rozmiar ilość. Dosyć często zamówień jest po kilka-kilkanascie na paręnaście lub parędziesiąt pozycji. W ten sposób po pracy też tracimy około 2 godzin na wysyłanie zamówień. NIE MOŻNA WYSYŁAĆ SKANU ZAMÓWIEŃ, BO JEST ZABRONIONE POD GROŹBĄ KARY FINANSOWEJ. Ogólnie kary finansowe są dosyć powszechnie stosowane, ale nie bez powodów. Trzeba zasłużyć. Jeśli chodzi o artykuly, które się sprzedaje to niestety ale Arvex w większości idzie na jakość i ceną go wszyscy jak to ktoś tu ujął pięknie "ruch...". Powoduje to, że tak naprawdę jest się ciężko przebić przez Klimasa lub MarcPol. Niestety także załatwić cokolwiek dla klienta typu gadżet lub dodatkowy rabat to walka z wiatrakami i uderzanie głową w mur. Nowe produkty, które wprowadzają to wymysł syna prezesa o które nikt nigdy nie pytaj i które nie rotują. Jeśli przedstawiciel wspomni o czymś co się klienci pytają to jest gaszony stwierdzeniem, żeby najpierw zacząć handlować tym co nie rotuje. (Jak mają rotować np. Przedłużka max connect, która kosztuje setki złotych?) Ogólnie pracują tam w większości spoko ludzie, niestety najlepsi na sprzedaży zostali wywaleni. Pozostały takie osoby, które się buntowały o skany zamówień, i przez to przedstawiciel musi po godzinach to robić. Najlepsza to jest sekretarka Karolina i Panie w księgowości. Wielkie propsy dla nich za wprowadzanie pozytywnego klimatu.

Karolina

Od dawna nie pojawiły się komentarze na temat tego jak wygląda praca w arvex grobelny. Jak warunki zatrudnienia firma zapewnia obecnie? Czy zaszły w ostatnim czasie jakieś zmiany?

Klient

Nie wiem Drogi kliencie wkrętmetu, ale dla mnie gość który teraz jeździ na świętokrzyskim za tego Rudego Pajaca Pana Pawła jest przynajmniej normalny, i co najważniejsze widać że człowiek jest uczciwy (przeciwieństwo Pana Pawła). Z nim póki co bardzo dobrze mi się współpracuje!!! A Ty zamiast pisać głupoty zobacz jak Cię WktetMet r¥©ha cenami Nie oceniam pracodawcy

aaa

a po czym konkretnie wnosisz, ze gość jest jak twierdzisz tępy? może zwyczajnie podaj przykłądy sytuacji, bo tak oceniać go i to dośc ostro to może lekka przesada, ie uwazasz? nZwłasszcza na forum, gdzie tak naprawdę facet nie ma mozliwości obrony.

sternik

Nie wiem dlaczego ale wogóle nie odpowiadają na maile dziwne minął miesiąc i nawet nie odczytali :/

stary
@sternik 05.08.2016 00:19

są na wakacjach

Zostaw opinię o Arvex Grobelny Sp. z o.o. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arvex Grobelny Sp. z o.o.