zgadza się, czegoś można się nauczyć tylko po co skoro potem i tak szukasz pracy w innym miejscu bo np data managementu innego w Warszawie nie ma...
Kajetan
29.01.2018 14:32
Tak, zapomniałam dodać, ze w firmie pracuje super spoko ludzie :) Jednak każdy z nas pracuje głównie w jednym celu $$$$
Przychody i zysk MSD Polska
14,9 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
XYZ
29.01.2018 14:30
Zgadzam się z Kajetanem w 100%. Firma spoko do nauki, fajni ludzie, potem proponuje szukać czegoś lepiej płatnego (z doświadczenia wiem, ze wcale nie łączy się to z ilością pracy;))
Cześć ,
Pracowałem w firmie MSD w Warszawie w latach 2008-2010 czy myślicie jest możliwość powrotu do firmy
ola
24.10.2016 16:39
Czy ktos moze sie orientuje ile czasu czeka sie nsa odpowiedziec po drugim stopniu rekrutacji i czy oddzwaniaja,jezeli jednak sie nie nadajesz?
Kokos
12.11.2017 02:17
Jak wygląda drugi etap? Tzn chodzi mi o drugie spotkanie
mandarynka
08.12.2017 11:04
Spotkanie z managerami. Pytania podobne jak na pierwszej rozmowie plus można się więcej dowiedzieć o charakterze tej pracy. Ang znów sprawdzają
Marta
15.11.2017 14:39
@Kokos zadał ważne pytanie. Dobrze byłoby, gdyby informacje o rekrutacji były dostępne tutaj na wątku dla wszystkich. Zatem mógłby ktoś opowiedzieć o drugim etapie rekrutacji? @Jerzyk czyli pracujesz w MSD Polska Sp. z o.o.? Możesz powiedzieć, dlaczego firma dla Ciebie jest świetna? Czy chodzi tylko o atmosferę, czy jednak coś jeszcze wchodzi w twoją ocenę?
8e0jkx4
15.11.2017 18:06
Może po prostu napiszcie na swojej stronie (jak już zacznie działać), jak wygląda rekrutacja? Niektóre firmy tak robią.
Kokos
12.11.2017 02:21
Podzieli się ktoś wrażeniami z drugiego spotkania rekrutacyjnego na stanowisko specjalisty ds zarządzania danymi o zdarzeniach niepożądanych? Jak wygląda ta druga rozmowa?
Jerzyk
17.10.2017 09:50
MSD Polska to świetna firma, z super załogą. Niestety zawsze znajdzie sie jakiś maruder żeby popsuć opinie.
Calinek
10.09.2017 14:15
Czasami niektóre osoby zachowują się jak małe dzieci. Praca to nie jest przedszkole. O wszystko trzeba się pytać i zapisywać.
zielony
07.09.2017 22:23
witam,
planuje aplikować do MSD na pharmacovigilance officera,
czy możecie mi podpowiedzieć jaka kasa wchodzi w grę na początek - jeśli bez szczegółów to może w stosunku do średniej krajowej i czy jest opcja na jakiś awans tam?
jak oni oni ogólnie płacą w stosunku do innch firm?
pozdrawiam
Osóbka
06.09.2017 12:42
@Ja Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Jak to nie odpowiadaj na pytania dotyczące wysokości wynagrodzenia? Jesteś, podpisujesz umowę i już wiesz ile zarabiasz. Nie podają w umowie stawki nie podpisuję umowy i sprawa czysta. Nie można inaczej postępować!
03.09.2017 10:47
Z informacji jakie udało mi się uzyskać wiem, że MSD Polska jest bardzo dobrym pracodawcą. Mnie nie dziwi, że firma nie podpisuje od razu umowy o pracę tylko to stopniuje ponieważ ludzie przychodzą żeby podbić sobie stawkę.
04.09.2017 10:53
Oczywiście, że nie jest dziwne niepodpisywanie od razu umowy o pracę - dziwne jest podawanie innych warunków pracy niż są rzeczywiście i nieodpowiadanie na pytania dotyczące wysokości wynagrodzenia.
Zniesmaczona
30.08.2017 12:22
Strata czasu. W ogłoszeniu informacja o umowie o pracę, na pierwszej rozmowie to potwierdzają i wszystko wygląda super a potem proponują staż 3 miesiące i po nim umowę zlecenie na pół roku. Oferta pracy jest wciąż od nowa publikowana a w niej oczywiście dalej "umowa o pracę".
Wygląda na to, że zamiast zatrudniać pracowników na normalnych warunkach planują przemiał młodych ludzi na marnych umowach zlecenie żerując na chęci zdobycia doświadczenia.
Na wstępie proponują wynagrodzenie ponad 4000 netto i opowiadają jak cudownie wygląda praca, na drugiej rozmowie nie chcą nawet powiedzieć ile proponują w ramach stażu (informacja zostanie przekazana dopiero w przypadku decyzji o przyjęciu na staż).
Osoby na drugiej rozmowie nie mają zielonego pojęcia o przebiegu pierwszej rozmowy - np. oczekiwań pracownika, możliwego terminu rozpoczęcia pracy itd.
Doma
28.08.2017 13:01
@Mandarynka 2017-08-24 23:59
Wiesz może czy informują jeśli odpowiedź jest negatywna jeśli chodzi o rekrutację ?
08.09.2017 20:07
mozna samemu zadzwonic i sie zapytac jaka decyzja:)
24.08.2017 23:59
Rozmowa dwa etapy. Pierwszy z HR drugi z mgmt. Sprawdzają znajomość języka angielskiego. Są tez zadania do wykonania sprawdzające kwalifikacje i umiejętności
24.08.2017 23:59
Lukas
03.08.2017 10:59
Czy może ktoś napisać jak się pracuje w firmie? Czy są dodatki socjalne lub ewentualnie jakieś premie? Słyszałem sporo dobrego o MSD i mam zamiar aplikować dlatego interesuje mnie firma. Na jaką umowę można liczyć i co firma wymaga od kandydata na start?
Mis_koala
01.08.2017 21:10
Nie wydaje mi sie, ze MSD ma cokolwiek wspolnego z profesjonalizmem. Bylam na rozmowie o prace w kwietniu, przeszlam wszystkie TRZY etapy w jeden dzien. W maju Pan z HR odezwal sie w mailu piszac, ze sa zainteresowani i dotychczasowa rekrutacja przebiegla bardzo pomyslnie...potrzebna jest tylko jedna dodatkowa rozmowa z szefowa dzialu (o ktorej wszesniej nie bylo mowy). No i ta rozmowa nie nastapila do dzisiaj, a minely trzy miesiace. Napisalam maile z zapytaniem, czy sprawa jest aktualna. Zaden z nich nie doczekal sie odpowiedzi. Co lepsze...ogloszenie o prace na to stanowisko jest nieustannie publikowane. Dla wszystkich zainteresowanych strata czasu i stresem for no reason...zachecam. Reszcie odradzam.
Henry
29.04.2017 13:54
MSD Polska jest profesjonalistą z perspektywami rozwoju a tym samym dobrym miejscem do pracy.
Bodzio
16.02.2017 15:18
MSD to dobra firma i warto dla niej pracować, to jest prestiż.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MSD Polska?
tomtom
14.02.2017 23:21
Kasia a czy dowiedzialas sie cos o warunkach : wynagrodzenie,nnp?
Kasia
15.02.2017 11:38
Niestety nic na ten temat nie powiedzieli
Kasia
12.02.2017 20:16
Ostatnio miałam tą 'przyjemność' odbycia obu etapów. Wyciskają jak cytrynę! Rozmowy były w sumie ostrym przepytywaniem i łapaniem za słówka (mam na myśli Panią JS). Na drugim etapie miałam rozmawiać z managerem i trenerem, a jak się okazało jedną z tych osób była główna szefowa polskiego oddziału. Czy to oby nie strata czasu dla tej Pani?? Sposób prowadzenia rozmowy i czas jej trwania pozostawiał wiele do życzenia. Po drugim etapie odpadłam, ale po tym co tu przeczytałam i sama w niewielkim stopniu doświadczyłam podczas rozmów, już wiem ze dobrze się stało.
Romek
07.02.2017 19:28
Zamknięta organizacja eksperymentująca na ludziach. Sprzeczna w swej istocie. Bowiem do rozwoju linii potrzeba otwartych i mądrych KOL a kto ma ich znaleźć zamknięci i przystymulowani PM? Do tego brak profesjonalnej kontroli nad wywoływanymi konfliktami. Racja jest subiektywna i zależy od kodeksu czystej rasy. A więc wszystko jest jasne i takie przejrzyste zasady.
Romek
07.02.2017 19:27
Chemik
30.01.2017 22:19
Pracuję tu już dość długo i jestem zadowolony. Zarobki są ok. a ludzie tam gdzie ja jestem są na prawdę super, atmosfera tylko można nam pozazdrościć. Nie każdy lubi taką pracę i dlatego nie powinien pisać złych opinii bo w ten sposób ludzie boja się zatrudniać.
ola
24.10.2016 16:38
done
18.07.2016 11:36
@jula ocena sytuacji w MSD Polska to strasznie subiektywna sprawa, więc tak naprawdę dopóki sama nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała, czy jest dla Ciebie odpowiednia. Wydaje mi się, że na procesie rekrutacji dowiesz się najważniejszego.
jula
18.07.2016 11:33
pracuje w orginalnej firmie farmaceutycznej 12 lat .... czas pewnie na zmiany. jestem rekrutowana w MSD !!! ale czyajac takie opinie ....trudno cokolwiek wywnioskować, oprócz nekatywnych informacji.
jak jest naprawde? mozna się dowiedzieć?
"jesli ktos ma zasady, jest normalny i nie włazi w (usunięte przez administratora) nie donosi ...tylko pracuje it o dobrze, to chyba nie powinien miec obaw? no chyba, ze to wszystko jest mega przesianiete i "normalne" osoby zostana szybko wykluczone?"
Wywiadu udzielił/aBożena Porada
20.05.2015 15:09
MSD jest częścią amerykańskiego koncernu Merck & Co. notowanego na giełdzie w Nowym Jorku. Dlaczego w Polsce działacie pod inną nazwą?
Pod nazwą MSD działamy na wszystkich rynkach poza USA i Kanadą. W Europie i na pozostałych rynkach pod nazwą Merck funkcjonuje niemiecka spółka notowana na giełdzie we Frankfurcie. Obie firmy mają wspólne historyczne korzenie, ale od 1917 roku nie mają żadnych związków kapitałowych. W Polsce działamy od 1991 roku.
Jak rozwijał się polski oddział?
Polska ma ogromny potencjał naukowo- badawczy, dzięki czemu nasza fima dość szybko zaczęła inwestować w badania kliniczne i obecnie współpracujemy z ok. 300 ośrodkami.
Co go wyróżnia na tle innych krajów tej części Europy?
Dostęp do dużej liczby świetnie wykształconych absolwentów pozwolił nam również stworzyć tutaj jedno z trzech Centrów Zarządzania Danymi z Badań Klinicznych. Wspiera ono nie tylko zarządzanie danymi z badań klinicznych prowadzonych na całym świecie, ale także danymi dotyczącymi nadzoru nad bezpieczeństwem terapii z udziałem leków i szczepionek MSD. Pozostałe dwa takie centra działają w Chinach i Kolumbii. Oczywiście nadal nasza podstawowa działalność to promocja kilkudziesięciu leków i szczepionek MSD dostępnych na polskim rynku. Oprócz leków dla ludzi mamy też bardzo prężny dział weterynaryjny, działający pod nazwą MSD Animal Health.
Jakie wartości przyświecają firmie i jej pracownikom?
Gdybym miała określić je jednym słowem, to powiedziałabym: partnerstwo. Wierzymy, że to najlepsza recepta na doskonałą współpracę wewnątrz firmy oraz z jej zewnętrznymi partnerami. Partnerstwo jest jedyną receptą na rozwiązywanie wielu współczesnych problemów zdrowotnych. Taka współpraca opiera się na uczciwości, rzetelności i najwyższych standardach etycznych. Dzięki temu jesteśmy w stanie dotrzeć z terapiami do tych, którzy ich najbardziej potrzebują.
Czego poszukujecie Państwo u potencjalnych pracowników?
Rzetelności. Reprezentujemy medycynę opartą na faktach. Nasze leki mają przynosić ulgę potrzebującym, zaś stojąca za nimi wiedza medyczna musi spełniać wyśrubowane standardy naukowe. Oczywiście, jak wiele firm, potrzebujemy ludzi kreatywnych, energicznych, skoncentrowanych na osiąganiu celów oraz poszukiwaniu rozwiązań. Ale niezależnie od tego, do jakiego działu poszukujemy pracowników – wszyscy muszą spełniać kryterium rzetelności. Dostarczamy innowacyjne leki i wraz z nimi najwyższej jakości wiedzę medyczną.
Jak wygląda proces rekrutacji?
Proces rekrutacji jest kilkustopniowy. W początkowym etapie kandydaci są weryfikowani przez naszą regionalną komórkę itp. spraw rekrutacji. Następnie ocenę merytoryczną przeprowadza bezpośredni przełożony, a pracownik działu HR sprawdza dopasowanie kandydata do kultury firmy, zgodność z naszymi wartościami, motywację, umiejętność współpracy i samodzielnego działania.
Jakich pracowników poszukujecie Państwo najczęściej?
Najczęściej poszukujemy kandydatów do Centrum Zarządzania Danymi dotyczącymi nadzoru nad bezpieczeństwem terapii oraz z badań klinicznych. Szukamy również pracowników do współpracy z naszymi kluczowymi klientami oraz doradców medycznych.
Wiele osób przywiązuje obecnie wagę do możliwości rozwoju zawodowego. Jak to wygląda u Państwa?
Reprezentujemy mało oryginalny pogląd, że ludzie to podstawowy kapitał firmy. Przywiązujemy ogromną wagę do roli bezpośredniego przełożonego, który wspólnie ze swoim pracownikiem pracuje nad rozwojem kompetencji. Każdy pracownik posiada plan rozwoju i jeśli to możliwe, również wyznaczoną ścieżkę kariery. Staramy się szybko wyławiać talenty i rozwijać pracowników poprzez wyznaczanie ambitnych celów i udział w rozmaitych projektach w kraju i regionie. Oczywiście nie wszystkie stanowiska dają jednakowe możliwości. Staramy się jednak o odpowiednią ofertę szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych i kładziemy duży nacisk na rekrutacje wewnętrzne, które pozwalają na wybranie innej ścieżki kariery.
W jaki sposób motywujecie Państwo pracowników? Czy macie jakieś rozbudowane systemy pozapłacowe? Czy osoby zatrudnione mogą pracować zdalnie?
Zaangażowanie pracowników jest kluczowe dla rozwoju firmy. Oczywiście zapewniamy bogaty pakiet świadczeń, między innymi, abonamenty medyczne, karty uprawniające do zniżek w obiektach sportowych, dodatkowe ubezpieczenia, itp. Uważam jednak, że to co nas wyróżnia, to wyjątkowa oferta dla osób zaangażowanych w działania wolontariackie. Każdy pracownik firmy MSD ma prawo do wykorzystania do 40 godzin wolontariatu rocznie – to cały tydzień opłaconej przez nas pracy na cele wybranej organizacji charytatywnej.
W tej sytuacji trudno nie zadać pytania o inne działania prospołeczne. Czy angażujecie się Państwo w nie jako firma?
Poza wspomnianym wolontariatem pracowniczym prowadzimy szereg działań za pośrednictwem powołanej do życia w 2009 roku Fundacji MSD dla Zdrowia Kobiet. To w pełni transparentna organizacja pożytku publicznego, która angażuje się w działania zarówno ogólnopolskie, jak i lokalne we współpracy z instytucjami publicznymi i innymi organizacjami pozarządowymi. Wspieramy między innymi działania edukacyjne i prozdrowotne skierowane do młodzieży, kobiet zagrożonych wykluczeniem społecznym, czy też pacjentek dotkniętych przez nowotwory kobiece.
Dziękujemy za rozmowę.
08.03.2015 10:45
czy możecie napisac cos o stanowsku Safety Data Coordinator w MSD? jak wygladaja warunki i atmosfera pracy?
J.
05.03.2015 13:03
Hej wybieram się na rozmowę na stanowisko Specjalista ds. Zarządzania Danymi z Badań Klinicznych ktoś ma jakieś info na temat tego stanowiska jak wygląda rozmowa o co pytają i ile mniej więcej wynosi wynagrodzenie ?
jurek
03.03.2015 14:24
wiaodmo, że firma zajmuje się szczepionkami i innymi badaniami zdrowotnymi, ale wydaje mi się, że jednak jest na rynku spora konkurencja, zalezy ile konkretnie oni oferują, jakie wynagrodzenie, czy jest tak, ze pracownicy dostają jakieś konkretne warunki i czesto premie czy raczje nie za bardzo? jak to jest?
magol
17.01.2015 17:41
witam, niebawem wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do dmc, ale po waszych opiniach entuzjazm mnie opuścił..jakieś złote rady?
tralalla
09.01.2015 13:49
do "Taki to". Jacy kontahenci?Przeciez MSD to firma farmaceutyczna a nie CRO - pracuja tylko na swoich badaniach.
08.12.2014 12:11
królewna
21.12.2014 13:50
bardzo trafna opinia
22.01.2015 10:20
Do królewna: Jesteś zatem 'za a nawet przeciw" cytując klasyka. Zaprzeczasz swojej poprzedniej wypowiedzi nt. DMC.
25.11.2014 20:36
Póki co kierownictwo DMC ((usunięte przez administratora)wierny uczeń swojej szefowej, wspominany wyżej people manager w 2 lata po studiach )i HR uprawiają gierki psychologiczne żonglując już po raz kolejny (trzeci w ciągu 4 lat) nazewnictwem stanowisk (stanowiska specjalisty nadal pozostają stanowiskami tylko specjalistycznymi mimo nowych górnolotnych nazw). Jest to czysta manipulacja niszcząca zdrowe ścieżki awansu ale ułatwiająca szybsze promowanie 'wazeliny' i deptanie niepokornych. Ułatwia też przerzucanie na podwładnych swojej odpowiedzialności. HR niestety nie chce widzieć roli Pani JS w destrukcji zespołu.
cincirunci
21.11.2014 11:10
Wspomniana manager Joanna S, prowadzi gierki psychologiczne z podwładnymi, próbując w ten sposób zrzucić na nich własną odpowiedzialność. Wykazuje zupełny brak wiedzy merytorycznej na temat pracy podwładnych i brak chęci zrozumienia ich problemów. Harmonogram który można podsumować jako ciągły wyzysk i eksploatację, obłudnie przykrywa wycieczkami na temat 'słabej organizacji czasu pracy'. Dodatkowo jak wspomniano wyżej, kumoterstwo i wazeliniarstwo są na porządku dziennym, a jeżeli ktoś się nie spodoba, zostanie wdeptany w ziemię. Kandydatom, którzy pomimo przestrogi zdecydują się na pracę z tą nietuzinkową kobietą, życzę powodzenia i wytrwałości wedle myśli: 'co nas nie zabije, to nas wzmocni!'
krolewna
13.11.2014 19:55
Sporo już napisano na temat pewnej Pani Manager więc nie będę się powtarzać ale byli pracownicy też do świętych nie należeli, "niech pierwszy rzuci kamieniem" albo jakoś tak... nie wszystkich rzecz jasna to dotyczy, były też osoby których odejście było niewątpliwą stratą dla firmy, ale powszechne też były wpisy na pewnym bardzo znanym portalu społecznościowym w godzinach pracy, "prasówka" w necie, drzemki ucinane sobie w archiwum, wycieczki na miasto kiedy "nikt nie patrzy", niekończące się dyskusje nie związane z tematem i różne kwiatki znajdywane w bazie danych z czasu kiedy zarządzali badaniem, czytając komentarze powyżej można by pomyśleć że miała moc ta Pani Manager ale czy aby na pewno o to chodziło...?
Piejo kury piejo
12.12.2014 09:40
niech powiedza liczby... w ciagu 4 lat istnienia działu CT odeszło ok 80 osób, przy sredniej liczebnosci 35-40. Przecietna długość pracy? - rok - półtora roku... Jak rzecze obserwator powyzej, tak, to działania majace na celu najwyrazniej takie "zarzadzanie" zespołem, by osiagnac grupę głuchych i slepo posłusznych niewolnikow. Wyrabianie normy wiekszej niż chinczyki... teksty o "złym zarzadzaniu sobą w czasie", "przekraczaniu strefy komfortu" etc na porzadku dziennym sprawiły ze niebagatena liczba pracowników "zarzadziła soba w przestrzeni" ;) .... I coz, to jedyna racjonalna decyzja, jesli mgmt kieruje sie nie racjonalizmem a emocjami, czesto bardzo złymi. ALe nie oczekujmy od osoby, ktora chyba wlasnym zyciem nie umie zarzadzic, zeby zarzadzała innymi ;)
22.01.2015 10:38
Do Piejo kury piejo: Popieram Twoją ocenę sytuacji poza jednym. Pani JS doskonale potrafi zarzadzić swoim zyciem zawodowym lądując po kontrowersyjnym rostaniu z CRO na odpowiednim stanowisku w dziale o którym nie ma zielonego pojęcia. Mocne plecy u HR dyrektora sprawiły cuda i nie ma tu znaczenia jakim w rzeczywistości jest managerem. Wystarczyło też 'kupić' kilku wiernych pretorianów którzy przycisną nowych i wszystko gra....Taka to oświecona polska klasa kierownicza.
leon
15.10.2014 11:02
Mialem okazje pracowac z Joanna S. z DMC Polska. Szczerze mówiac, nie mam pojecia kto i dlaczego ja tam zatrudnil. Ta osoba nie ma zielonego pojecia o Clinical Data Management, ani jak nawet rozmawiac z ludzmi. Przeciez na stanowisku menagera to sa rzeczy fundamentalne! Stanowczo odradzam jakikolwiek kontakt z ta osoba. Pracy w jej zespole nie zycze najgorszemu wrogowi.
ram
30.09.2014 09:02
Całkowicie zgadzam się z opiniami o DMC Poland w MSD. Odeszłam stamtąd właśnie przez szefową. Nie spotkałam takiej osoby przez całą swoją karierę zawodową, moim zdaniem ta pani nie powinna pracować z ludźmi.
Zespół był fantastyczny: młodzi, inteligentni ludzie, znający się na swojej pracy. Ale z tych, z którymi ja pracowałam prawie wszyscy są już gdzie indziej.
Nie polecam pracy w DMC.
Zostaw merytoryczną opinię o MSD Polska Sp. z o.o.