MSD Polska Sp. z o.o.
4 93 5 1

Opinie o MSD Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

QUER
 Opinia

Taka prawda że ilość pracy zależy od badania gdzie się trafi. Jest interim na badaniu to dziennie można robić nadgodziny i wychodzi po ponad 11 h. Trafia się nawet że trzeba pracować w weekend aby podgonić ilość pracy która rośnie. Nawet jak kończy się bardziej gorący okres na badaniu to zaraz przerzucają do innego gdzie znowu dużo pracy, a nadgodzin nie ma jak odebrać . W pracy duży nacisk na efektywność i są robione przeglądy wyników pracy które mają bardzo zaostrzone widełki, a z powodu nadgodzin łatwo popełnić pomyłke co natomiast sie odbija się na ocenie i pensji w formie podwyżki i premii. Dodatkowo nerwowa atmosfera pracy, która jest nakręcana przez nadmiar pracy. Można stwierdzić że dobra pensja na start jednak jeśli weźmie się poprawke na ilość faktycznych godzin poświęcanych w pracy i nerwy oferta okazuje się słaba i konkurencja ma lepsze oferty. Praca dobra aby załapać doświadczenie, ale po atmosferze, którą sie dostrzega na boksach to jednak chce się szybko uciekać. Wyzysk pracownika jest mocny

Pomocna?
TakNie
Blikbom
 Opinia
@QUER 15.05.2019 22:57

Orientujesz się może kiedy będzie kolejna rekrutacja?

Pomocna?
TakNie
Pracowita
 Opinia

Niestety ale niepochlebne komentarze nie są wyssane z palca. Pracowałam tam trochę czasu i wszytko zależy na jaki projekt się trafi. Generalnie jest tak że żyję się w ciągłym stresie i presji czasu. Są tacy którzy będą próbowali wmówić że to normalne i że się można przyzwyczaić jednak jest sporo osób które wprost mówią że albo przeszły załamanie nerwowe albo depresje z powodu tej pracy. Proces szkoleniowy obecnie jest bardzo krótki w porównaniu do tego co było kiedyś przez co ludzie są sfrustrowani i robią sporo błędów. Fluktuacja pracowników spora. Średnio ludzie pracują 1 do 1,5 roku. Co chwile zatrudniają nowych pracowników jednak nie odciąża to pracy innych bo tyle co zatrudnią odejdzie na zwolnienie albo zwolni się wiec bilans wychodzi na 0. Radze poszukać innej firmy bo idąc do tej trzeba się liczyć że będzie się ciągle w pracy zwłaszcza że praca ma charakter zadaniowy co jest rożnie interpretowane przez managera

Pomocna?
Tak3Nie
eska
 Opinia

Jak długo czeka się na odpowiedź po pierwszym etapie rekrutacji? Podczas rozmowy dostałam informacje, że najpóźniej do tygodnia dostanę informację zwrotną, jednak ten termin już upłynął i nadal cisza

Pomocna?
TakNie
Peartree
 Opinia
@eska 11.04.2019 19:13

Około 2 tyg, można również zadzwonić zapytać

Pomocna?
TakNie
Kajetan
 Opinia

Pracowałam, przeszłam staż, potem dostałam umowę i szybko uciekłam. Powiem tak- jeśli potrzebujecie doświadczenia to jest to dobra opcja! Po 6 miesiącach jednak polecam szukać czegoś innego. Dlaczego? Gro ludzi tam czuje się wykorzystanych. Jak już ktoś napisał wcześniej- proponują staż, potem części osób umowę o prace- i tu chciałabym się zatrzymać i zwiększyć wasza uwagę. Są sprytni, wybierają sobie osoby po kolei, w ten sposób osoba pierwsza nie podbija stawki bo wie, ze jeśli będzie chciała więcej to na jej miejsce jest jeszcze kilka osób w kolejce i przyjmuje ofertę 5000 brutto. Potem drugiej, trzeciej....Sorry, w 2018 roku w Warszawie to fatalne zarobki!!!!! Dopiero po pol roku podwyżka kilka procent, po kolejnym roku może 10.... po dwóch latach dojdziecie do 7000 zł brutto gdzie w konkurencyjnych firmach, z kilkunastomiesięcznego doświadczeniem macie na start 30-40% więcej. To spora różnica. W skrócie- zdobądź doświadczenie i uciekaj do konkurencji! Robi tam mnóstwo ludzi ;)

Pomocna?
Tak4Nie1
Elo666
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kajetan 29.01.2018 14:28

5000 brutto na start to słaba oferta? Lol ja 7 lat temu zaczynałem pierwsza pracę za 3000 brutto i było całkiem spoko jak na kogoś zaraz po studiach...

Pomocna?
Tak1Nie
NoName
 Opinia

Odpowiedź po pierwszej rozmowie była po dwóch dniach, z zaproszeniem na kolejną. II etap z dwoma managerami, z każdym po 1h, dość szczegółowe pytania dotyczące doświadczenia, wykształcenia, standardowe korpo pytania. Odpowiedź po II etapie była tydzień później.

Pomocna?
TakNie
Krystian
 Opinia
@NoName 23.01.2019 20:07

Pozytywna/ negatywna ? Zadzwonili czy dali Ci znać mailowo ? Coś szczególnego zaskoczyło Cię podczas tej rekrutacji ?

Pomocna?
TakNie
NoName
 Opinia
@Krystian 24.01.2019 08:53

Pozytywna :) Dzwonili, a w przypadku negatywnej odpowiedzi podobno miała być odpowiedz mailowa. Rozmowa była miła, profesjonalna, zadania z tabelkami na I rozmowie były dość trudne, a poza tym raczej ok

Pomocna?
TakNie
NN
 Opinia
@NoName 24.01.2019 13:49

no to gratuluje :), a brałeś udział w tej rekrutacji czy w zeszłym roku ?

Pomocna?
TakNie
Sylwia
 Opinia
@NoName 23.01.2019 20:07

Hej, czy na II etapie rozmowy również były przeprowadzane w języku angielskim tak jak na I etapie?

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia
@Sylwia 30.01.2019 08:34

Hej, tak na drugim etapie też był język angielski. Wiecie może jak to faktycznie jest z tą odpowiedzią po drugim etapie ? Czytałam, że po dwóch - trzech tygodniach dopiero jest odpowiedź.

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia
@Ewa 31.01.2019 15:55

Widzę, że wielu z Was postanowiło spróbować swoich sił i aplikować do firmy MSD Polska. To bardzo dobrze, bowiem firma ta pracuje nad innowacyjnymi sposobami leczenia dla wszystkich tych, którzy tego potrzebują, a to ma niewątpliwie ogromne znaczenie. Zauważyłam, że wciąż do obsadzenia jest aż 6 wolnych stanowisk, mianowicie: Cardiovascular Scientific Director, Clinical Research Associate, GDMS Manager, Key Account Manager Poultry, Marketing Specialist Oncology CEE oraz Regional Marketing Manager - Poultry CER. Jeśli wciąż jesteście zainteresowani pracą w tym miejscu, a pierwotna aplikacja nie została pozytywnie rozpatrzona, zawsze możecie wysłać swoje CV na któreś z tych stanowisk. Zainteresowani?

Pomocna?
TakNie
ziom
 Opinia
@Krystian 24.01.2019 08:53

hej, nie polecam... serio szkoda zdrowia. Średnio raz w miesiącu odchodzi po 10 osób. Duuuużo by pisać ale ta firma kompletnie nie szanuje pracowników i ich praw. Wymienie kilka: - pracujesz 8.5h chociaz masz placone za 8h - w wiekszości tygodni trzeba zostawać po godzinach oczywiści nikt Ci pozniej tych godzin "nie odda" - o urlopy trzeba się bić - ciągle jesteś sprawdzany CIĄGLE w kwesti robionych raportów i jak ktoś znajdzie jakiś bląd musisz się tłumaczyc- odpowiadać na maila (jak nie odpowiesz będzie drugi) wysyłać printscreen tego co miałeś poprawić, okresowo rozmówki z managerem dlaczego twoja produktywność jest na poziomie 85% a nie 100% a jakosc taka i taka(jak w fabryce albo przy zbieraniu truskawek na akord!) - atmosfera pewnie byłaby spoko ale każdy s*a ze stresu i nie ma nawet szansy z kimś pogadać - obiad zazwyczaj zjada się w pośpiechu (a przecież powinno się mieć 15 min+ 30 minut które dodatkowo siedzi się w pracy bez płacenia) - zarobki tez srednie - manager to pionek w zasadzie nie jest w stanie sam zdecydowac o najprostrzej rzeczy o która pytasz, wiec odpowiada dopiero po konsultacji z "zespołem managerskim" lol - uprzywilejowana grupa osób zajmujaca sie rozdawaniem raportów ma najlepiej czesto gdy zwykły szarak nie ma szansy isc do toalety w ciagu dnia - nie da sie wyjsc wczensiej niz przed 16.30, czesto pracujace swieta panstwowe (11 listopada, majówka)- o tym nie wspominaja na rozmowie kwalifikacyjnej Plus: - daja spoko szkolenie

Pomocna?
TakNie
ziom
 Opinia
@Ewa 31.01.2019 15:55

hej Ewa, odpowiedz troche zajmuje zazwyczaj 1.5-2 tyg.

Pomocna?
TakNie
Aniak
 Opinia
@ziom 04.02.2019 21:06

Potwierdzam większość powyższych uwag.... Dodam, że obecnie szkolenie owszem jest, ale w skróconym czasie, z włączonymi zadaniami stricte już projektowymi, a nie tylko mającymi na celu szkolenie pracownika i zapoznawanie go z procesami. Co skutkuje spadkiem zdawalności egzaminów certyfikujących. Naturalną konsekwencją aktualnego stanu wydaje się generowanie większej liczby błędów w codziennej pracy. I koło się zamyka.

Pomocna?
TakNie
Sylwia
 Opinia
@NoName 23.01.2019 20:07

Hej. Czy zawsze dają odpowiedź odmowną? Moja rozmowa na 2 etapie odbyła się prawie miesiąc temu i od tamtej pory cisza. Nastawiać się na odpowiedź czy odpuścić?

Pomocna?
TakNie
Agnieszka
 Opinia
@Sylwia 26.02.2019 12:06

Odpowiedź raczej będzie. Tylko ciężko powiedzieć czy pozytywna. Zazwyczaj odzywają się wcześniej - po tygodniu albo dwóch. Jeżeli chodzi o negatywną odpowiedź to dostaniesz maila (oby nie).

Pomocna?
TakNie
Północ
 Opinia

Proszę o podanie zarobków na stanowiskach menadżerskich.

Pomocna?
TakNie
Msdowiec
 Opinia
@Północ 26.02.2019 21:56

50-60 tys to standard

Pomocna?
TakNie
Michał
 Opinia

Witam, chciałem się dowiedzieć jakie są widełki na stanowisku Clinical Data Manager lub adekwatnie wyższych szczeblach? Szykuję się do rozmowy i nie wiem czego się spodziewać.

Pomocna?
TakNie
Krystian
 Opinia
@Michał 09.01.2019 17:39

Cześć, zarobki są, takie jakie już tu padły. Udało Ci się może dostać na II etap rozmów lub może już nawet dostałeś pozytywną odpowiedź po II etapie ? Ile mniej więcej czekaliście na odpowiedź ? tak jak było tu wspomniane 2-3 tygodnie ? Ja właśnie szykuję się na rozmowę.

Pomocna?
TakNie
AniaS

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@Krystian 23.01.2019 08:55

@Krystian w którym wątki mniej więcej padł przedział zarobków na stanowisku Clinical Data Mamager? Jestem ciekawa jaki to rząd wielkości , Z góry dzięki za inf

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Mandarynka, ciekawe wypowiedzi, dziękuję za zamieszczenie ich na forum! Na pewno pomogą osobom zainteresowanym podjęciem pracy w MSD Polska. @Agnieszka, pytasz o rekrutację, bo rozumiem, że jesteś zainteresowana pracą w MSD Polska, tak? Jakie stanowisko Cię interesuje? Wysyłałaś już swoje CV?

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Marta 01.09.2018 11:43

:) cieszę się że mogłam pomóc. U nas pracuje sporo farmaceutów i weterynarzy, dla których praca w msd jest alternatywą do pracy w aptece /lecznicy

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia
@Mandarynka 03.09.2018 18:37

a ja mam jeszcze pytanie dotyczące warunków pracy, czy pracuje się na "otwartym biurze", tzw. open space? czy jest dużo stresu, ciśnienia? czy jednak jest ta "życzliwa atmosfera", jak napisali w ogłoszeniu?

Pomocna?
Tak1Nie
Aniak
 Opinia
@Marta 17.01.2019 10:14

Open space - ok 150 osób na piętrze, dość ciasno. Pierwsze 2,5 - 3 miesiące szkoleń są dniami zapełnionymi po brzegi: treningi, szkolenia on-line, testy, po ok 3 tyg otrzymuje się przydział pracy na badaniu. Wówczas już nie ma możliwości, aby w czasie 8h rzetelnie przyswoić wiedzę, tzw mentorzy nie zawsze znajdują adekwatną do potrzeb ilość czasu dla swoich podopiecznych. Nauka do obowiązkowych egzaminów i testów w ramach czasu etatu jest fizycznie niemożliwa. Praca pod dużą presją czasu, w napięciu, wiele osób pracuje codziennie >8h, co nie jest uznawane formalnie za pracę w nadgodzinach. Atmosfera na open space jest w większości życzliwa.

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia
@Aniak 19.01.2019 01:33

bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
kacper
 Opinia

Składałem dokumenty rekrutacyjne na 2stanowiska, gdzie miałbym odpowiednie wykształcenie i umiejętności (tak nawet mi powiedziano na I rozmowie). Ale tok rozmowy skierowano odgórnie na jedno stanowisko. Jestem po drugim etapie. Przysłali mi jakiś czas temu odpowiedź odmowną. I teraz zastanawiam się, czy cały ten proces rekrutacyjny skreślił mnie całkiem, czy pisać do nich w sprawie tego drugiego stanowiska? I druga sprawa czy jeśli na pewne stanowisko rekrutacja jest stała i co jakis czas przyjmują po kilka osób do pracy, to może się zdarzyć że jednak za parę miesięcy się odezwą mimo odmownego maila?

Pomocna?
TakNie
Mo
 Opinia
@kacper 16.11.2016 23:04

Z doswiadczenia wiem Ze jak cie nie chca to nie Chca.lepiej szukaj nowej firmy , proszenie i powrot do aplikacji Zle Widziane

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia
@kacper 16.11.2016 23:04

Widzę, że zależy Ci na pracy w MSD Polska. Czy warunki przedstawione Ci na rekrutacji, w której brałeś udział, były dla Ciebie satysfakcjonujące? Jak mógłbyś określić ich poziom? Daj znać, czy zdecydujesz się ponownie aplikować do pracy w MSD Polska.

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Mandarynka, skoro jeszcze udzielasz się na forum, to chętnie dowiem się czegoś o lokalizacji firmy - czy jest do niej dobry dojazd? Chyba nikt nie pytał o to jeszcze do tej pory. Jakie wymagania powinny spełniać osoby chcące podjąć pracę w MSD Polska?

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Marta 08.10.2018 21:40

Dojazd jest ok z każdego miejsca w Warszawie. Osoby chcące tu pracować powinny być dokładne i mieć umiejętność dobrej organizacji czasu

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia
@Mandarynka 20.10.2018 13:33

@Mandarynka, w takim razie wygląda to całkiem OK - lokalizacja firmy odgrywać może istotną rolę w chęci aplikowania do niej. Czy wiesz coś może na temat trwających aktualnie rekrutacji w MSD Polska?

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Marta 20.10.2018 13:37

Nie wiem o aktualnych rekrutacjach ale myślę że osoby zainteresowane mogą skontaktować się z APC

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia
@Mandarynka 10.11.2018 18:32

Jasne, rozumiem. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi! Planujesz związać się na dłużej z tym pracodawcą? Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany podjęciem pracy w MSD Polska, to wszystkie aktualne ogłoszenia o pracę znajdziecie w zakładce "Kariera" tutaj: https://www.msd.pl/kariera/ . Aplikował ktoś z Was może ostatnio?

Pomocna?
TakNie
Analisa92
 Opinia

To samo ogloszenie na 'Specjaliste ds. Zarządzania Danymi ze Zdarzeń Niepożądanych' wisi w internecie od miesiecy, mase osob sie zglaszalo, ale chyba nikt nie jest w stanie sprostac ich wymaganiom. Jak to w korpo musisz sztucznie odpowiedziec w taki sposob, alby dostosowac sie do korpo, bron Boze nie byc soba. A, i kartki ktore daja do rozwizania to malo czytelne ksero, kopiowane chyba 100 raz, to utrudnia rozwiazanie zadan.

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Analisa92 26.08.2018 13:08

No tak sprawdzają czy pasujesz, aby potem jak najrzadziej uniknąć sytuacji że ktoś odchodzi po 2 mc

Pomocna?
TakNie
Analisa92
 Opinia
@Mandarynka 01.09.2018 10:25

Po tym jak te same oferty wracaja na rynek (teraz sie 'chowacie' pod APC instytut zeby nie bylo ze MDS wkolko na to samo rerutuje) to chyba technika rekrutacyjna ktora ma wybrac dopasowanych ludzi zawodzi.. na chlopski rozum farmaceuta czy weterynarz moze wrocic do apteki/lecznicy. Lepiej by wam byl stawiac na analityko/biologo/biomedykow czy cos takiego, oni nie maja innych perspektyw wiec nie odejda

Pomocna?
TakNie
med
 Opinia
@Analisa92 26.08.2018 13:08

Rotacja w firmach CRO jest duża, to każdy mówi i nie jest to nic dziwnego. Czasami niektórzy rekrutują się do innych firm po to żeby zobaczyć jak jest i potem wracają ;)

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Analisa92 13.09.2018 20:13

Ich też mamy, a odchodzą i tacy i wet/farm. APC zatrudnia, w MSD się wykonuje obowiązki i podlega menagerom. Tak, jest rotacja i teraz też są poszukiwane osoby na SDS oraz do drugiego działu tzw. CT.

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@med, rozumiem, że piszesz z perspektywy pracownika MSD Polska, tak? Jestem ciekawa, jakie jest Twoje zdanie na temat tego pracodawcy. Chciałbyś podzielić się nim na forum? Zapraszam do dyskusji! Czy chcielibyście także dodać coś od siebie na temat pracy w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Mandarynka, a długo już pracujesz w MSD Polska? Czy pracownikom tej firmie stwarzane są realne możliwości rozwoju? @med, i jak, udało Ci się dostać pracę w MSD Polska? Jeśli tak, to podziel się proszę z nami swoimi wrażeniami. @xers, a Ty jesteś pracownikiem MSD Polska?

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Marta 02.07.2018 15:07

Ponad rok. Dla mnie to pierwsze korpo. Na pewno można się czegoś nauczyć. rozwój w pracy zależy od zaangażowania od samego początku

Pomocna?
TakNie
med
 Opinia
@Marta 02.07.2018 15:07

Pracy nie dostałam, byłam tylko na I etapie. Ogólnie mi się podobało, przed rozmową proponuje powtórzyć słówka angielskie z chorób, np. nowotwory, części ciała (medyczne), jakieś inne choroby. Pytali o wykształcenie, o to gdzie byłam na wakacjach, co wniose do firmy, dlaczego MSD, dlaczego taki kierunek studiów :) Dostałam pracę w innej firmie :D takze odmowa w jednej nie oznacza końca świata Powiem tak: oni szukają osób które dopasują się do ich teamu, angielski myślę trzeba znać, ale wydaje mi się że w MSD troche wygórowane mają wymagania. I tak będą szkolić, wiec siłą rzeczy człowiek się oswoi ze słownictwem i jesli ktoś uczył się angielskiego to szybko zapamięta. Moja rada.. wysyłać CV, gdzieś w końcu się wpasujecie, jak ja :D

Pomocna?
Tak1Nie
Marta
 Opinia

@Analisa92, może wybrane osoby jednak nie sprawdzają się na danym stanowisku lub firma dynamicznie się rozwija, stąd też nowe ogłoszenia o pracę? Starałaś się o zatrudnienie w MSD Polska? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w MSD Polska? Moglibyście napisać coś na ten temat?

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

Na stronie internetowej firmy MSD Polska (https://www.msd.pl/kariera/ ) widziałam wiele aktualnych ofert pracy w różnych lokalizacjach na świecie, w tym również w Warszawie. Czy polecacie aplikować na któreś ze stanowisk? Na jakie warunki może liczyć osoba rozpoczynająca pracę w tej branży? Podzielcie się swoimi doświadczeniami!

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Analisa92, to chyba dobrze, że firma szuka najlepszych dla siebie fachowców? Może ogłoszenie dlatego opublikowane jest już jakiś czas, bo może potrzeba więcej osób na to stanowisko. Rozumiem, że aplikowałaś do pracy w MSD Polska, tak? Możesz napisać coś więcej o przebiegu swojej rozmowy kwalifikacyjnej? W jakiej atmosferze była prowadzona?

Pomocna?
TakNie
Analisa92
 Opinia
@Marta 26.08.2018 16:03

Z tego co mi wiadmowo to chodzi o 1-2 wakaty na to samo stanowisko, pojawia sie podejrzanie regularnie.. kiedys czytalam w poradniku dla ludzi szukajacych pracy ze ciagly powrot dalej oferty pracy sugeruje ze cos sie w tej firmie dzieje sie nie tak- ale to juz pytac pracownikow. Rozmowa jest starnardowa, starajaj sie byc mili ale musze osiagnac 'targedy' wyznaczone przez biuro glowne wiec jest lawina pytan (troche przesluchnie, wyjdziesz naprawde zmeczona), ale to chyba w kazdej duzej miedzynarodowej firmie teraz.

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Analisa92 28.08.2018 22:29

To prawda, targety są, mocno stawia się na jakosc ale chyba teraz to juz wszędzie tak?

Pomocna?
TakNie
Agnieszka
 Opinia

Słyszałam, że MSD stosuje dwustopniową rekrutację. Na pierwszych jest spotkanie z człowiekiem z hr, a na drugim z managerem zespołu i kolejnym ktosiem z hr'u. Czy wiecie może jak wyglądają oba etapy? Z tego co wyczytałam na pierwszym z nich jest sprawdzenie znajomości angielskiego i wykonanie kilku zadań praktycznych. A co z drugim etapem? Tutaj już nic nie wyczytałam...

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Agnieszka 29.08.2018 21:23

Drugi etap znów spr ang i cd pytań hr. Opowiadasz o sobie a mgmt spr czy pasujesz do zespołu, masz odpowiednie cechy do tej konkretnie pracy :)

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w MSD Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Administrator 14.06.2018 11:02

Atmosfera jest życzliwa, pracownicy pomagają sobie nawzajem

Pomocna?
TakNie
med
 Opinia

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, trzy zadania do rozwiązania (raczej bardziej na logiczne myślenie plus czytanie ze zrozumieniem), mail po angielsku i czytanie tekstu i tłumaczenie go :) pytania typowe, nic z wiedzy, raczej w stylu co pani wniesie do firmy i czemu chce u nas pracować :) było bardzo miło.

Pomocna?
TakNie
xers
 Opinia
@med 09.05.2018 22:41

A w jakim dziale miałaś rozmowę? :)

Pomocna?
TakNie
dad
 Opinia

Kontakt telefoniczny przy rekrutacji był niemiły.

Pomocna?
Tak5Nie
aabb
 Opinia

Czy ktoś wie w jaki sposób (i na którym etapie) jest oceniana znajomość języka angielskiego na stanowisko Specjalista ds. Zarządzania Danymi z Badań ? czy jest to rozmowa czy test itp.

Pomocna?
Tak25Nie
aaa
 Opinia
@aabb 16.10.2017 13:01

i rozmowa i zadania do rozwiązania pisemne i tłumaczenie tekstu, na obu rozmowach.

Pomocna?
Tak8Nie
gosss
 Opinia
@aaa 22.10.2017 12:13

Z jakiej dziedziny zadania do rozwiązania? Znajomosc angielskiego czy dotyczace pracy?

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@8e0jkx4 czemu piszesz Waszej? Ja nie jestem pracownikiem firmy MSD Polska. Tylko chciałam przekazać informacje, które uzyskałam w internecie. Ale dobrze ktoś odpowiedział na Wasze pytanie i już wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna w tej firmie. Ewentualnie ktoś może doda jak wygląda sprawdzanie angielskiego?

Pomocna?
TakNie
Mandarynka
 Opinia
@Marta 13.12.2017 16:05

Sprawdzanie ang jest podczas rozmowy z mgmt/specem od hr, podczas czytania i tłumaczenia tekstu medycznego i robienia tzw case study

Pomocna?
TakNie
Kajetan
 Opinia

zgadza się, czegoś można się nauczyć tylko po co skoro potem i tak szukasz pracy w innym miejscu bo np data managementu innego w Warszawie nie ma...

Pomocna?
Tak6Nie
Marta
 Opinia

@XYZ, @Kajetan ale możecie powiedzieć, że w firmie można wielu rzeczy się nauczyć i panuje dobra atmosfera. Oczywiście rozumiem, że zarobki aktualnie są jednym z ważniejszych aspektów podczas poszukiwań pracy, ale te dwa czynniki są również bardzo ważne i dobrze wiedzieć. że w firmie MSD Polska można to znaleźć.

Pomocna?
TakNie
Kajetan
 Opinia

Tak, zapomniałam dodać, ze w firmie pracuje super spoko ludzie :) Jednak każdy z nas pracuje głównie w jednym celu $$$$

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia

Zgadzam się z Kajetanem w 100%. Firma spoko do nauki, fajni ludzie, potem proponuje szukać czegoś lepiej płatnego (z doświadczenia wiem, ze wcale nie łączy się to z ilością pracy;))

Pomocna?
Tak1Nie
Marta
 Opinia

@Pracownik rozumiem, że jak pracowałeś kiedyś w firmie MSD Polska i teraz chcesz do niej wrócić to byłeś z pracy zadowolony? A czemu wtedy z pracy zrezygnowałeś? Myślę, że najlepiej będzie jak się odezwiesz do działu kadr w firmie i powiesz jak wygląda Twoja sytuacja. Na pewno Ci wszystko wyjaśnią.

Pomocna?
Tak2Nie
Pracownik
 Opinia

Cześć , Pracowałem w firmie MSD w Warszawie w latach 2008-2010 czy myślicie jest możliwość powrotu do firmy

Pomocna?
TakNie
ola
 Opinia

Czy ktos moze sie orientuje ile czasu czeka sie nsa odpowiedziec po drugim stopniu rekrutacji i czy oddzwaniaja,jezeli jednak sie nie nadajesz?

Pomocna?
Tak6Nie
mandarynka
 Opinia
@ola 24.10.2016 16:39

2-3 tyg, mozesz czekac na odp lub sama zadzwonic. dość wymagająca rekrutacja

Pomocna?
TakNie
mandarynka
 Opinia
@ola 24.10.2016 16:39

2-3 tyg, mozesz czekac na odp lub sama zadzwonic. dość wymagająca rekrutacja

Pomocna?
Tak5Nie
Kokos
 Opinia
@mandarynka 26.04.2017 22:15

Jak wygląda drugi etap? Tzn chodzi mi o drugie spotkanie

Pomocna?
TakNie
mandarynka
 Opinia
@Kokos 12.11.2017 02:17

Spotkanie z managerami. Pytania podobne jak na pierwszej rozmowie plus można się więcej dowiedzieć o charakterze tej pracy. Ang znów sprawdzają

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Kokos zadał ważne pytanie. Dobrze byłoby, gdyby informacje o rekrutacji były dostępne tutaj na wątku dla wszystkich. Zatem mógłby ktoś opowiedzieć o drugim etapie rekrutacji? @Jerzyk czyli pracujesz w MSD Polska Sp. z o.o.? Możesz powiedzieć, dlaczego firma dla Ciebie jest świetna? Czy chodzi tylko o atmosferę, czy jednak coś jeszcze wchodzi w twoją ocenę?

Pomocna?
TakNie
8e0jkx4
 Opinia
@Marta 15.11.2017 14:39

Może po prostu napiszcie na swojej stronie (jak już zacznie działać), jak wygląda rekrutacja? Niektóre firmy tak robią.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o MSD Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MSD Polska Sp. z o.o.