Eurocast

• Bożepole Małe
  • Zelewo
  • Bożepole Wielkie

3. Opinie o pracodawcach Strzebielino
  5. Opinie o Eurocast Sp. z o.o.

Opinie o Eurocast Strzebielino

Nie przegap nowości o Eurocast Sp. z o.o.!

JaFala

04.06.2014 11:23

JA też się zwalniam za miesiąc... niestety... szkoda mi bo już ładnych parę lat pracuję w tej firmie, ale rzeczywiście nas fizoli nie szanują. Mimo tego że nowi którzy przychodzą - poświęcamy im czas żeby och czegoś nauczyć tracąc czas przeznaczony na pracę - a oni odchodzą jak widzą co się tu dzieje. i przychodzi następny... Widzą to, że niedługo nie będzie im miał kto pracować, bo niektóre maszyny na których pracujemy potrzebują ludzi z doświadczeniem, a nie robią nic żeby nas zatrzymać... smutne.
    zawiedziony

04.06.2014 11:18

Ja pracuję tu prawie od początku istnienia firmy i ani razu nie wziąłem urlopu na żądanie, mimo tego premii brak... jak się zaczął "kryzys" obniżyli nam pensję o spore pieniądze i do tej pory nie oddali chociaż mówili ze to tylko na 2 lata. Prawda jest taka, że zaczyna im brakować doświadczonych pracowników bo wszyscy po kolei się zwalniają. Ja też już zaczynam pracować nad zmianą firmy bo tu przyszłości nie widzę, a nie chcę dużo - chcę tylko uczciwej płacy za swoją pracę. Mimo tego, ze w regulaminie jest punkt że grafik powinien być znany na co najmniej 2 tygodnie w przód, my dowiadujemy się z wyprzedzeniem 2 dniowym, lub nawet krótszym - no OK nie ma co narzekać na taką pracę jak już ktoś się zdecydował, ale niech chociaż płacą tak żebyśmy nie byli pośmiewiskiem innych, którzy mają prawie dwukrotnie wyższą pensję za takie warunki pracy jak nasze... CHCEMY GODNEJ PŁACY ZA NASZ WKŁAD W ROZWÓJ I FUNKCJONOWANIE TEJ FIRMY!!!
    robol kapitalista

04.06.2014 13:14

Zalecam ostrożność. Takich, co pracują tu od początku jest bardzo niewielu, więc łatwo taki post skojarzyć z danym pracownikiem. W poprzedniej firmie, gdzie pracowałem (nazwy nie podam) kilka osób namierzyli w ten sposób i "wytypowali". Nie było miło - nocki pod rząd, praca w długi weekend. Ciekawe, że dyrekcja nic nie robi, żeby zablokować nasze komentarze, które raczej pozytywne nie są. Pewnie znają "prawdę". Oby nie szykowali czegoś co może nas wszystkich zaskoczyć. Nadal czekam na informację odnośnie zapowiadanych zmian i podwyżek!!
    alik

03.06.2014 19:19

Pewnie,że to nie pierwszyzna. Rekrtutacja trwa cały czas. Dla nas jest chyba najważniejsze, żeby te żółtodzioby były w miarę kumate, żeby ich w miarę przeszkolili. Będzie lżejsza robota dla nas ;-)
    wszyscyToSamoKopyto

03.06.2014 05:04

Nie atakujcie siebie nawzajem tylko nawzajem się wspierać dla dobra ogółu... kto lepszy kto gorszy jedna firma jedna ręka, każdy przykłada się do pracy, są jakieś normy.Ciekawi mnie jak rozwiążą temat podwyżek, jakie umowy itd bo robi się nie ciekawie. Już brakuje rąk do pracy a wakacje idą :)
    shadowman

02.06.2014 18:46

Dziś zwolnił się kolejny pracownik z długoletnim stażem i dużym doświadczeniem. Dziwne zjawisko,że w tak krótkim okresie czasu odchodzą pracownicy, którzy byli "fundamentem firmy"(usunięte przez administratora)

02.06.2014 17:50

Ale tu chodziło od samego początku wystawiania opinij o traktowanie nas, FSB ,harcerz, wujo lubicie być tak traktowani okej :) miłego haha (ja pie...) nikt nie płakał na temat ze praca w weekendy święta ale mogliby dać coś od siebie 100%, 200%, urlop na żądanie MAMY takie prawo jak i do opieki to nie nasz wymysł... A takie teksty mnie leczą (nic na siłę), pewnie jesteś uwiązany z ta firmą bo nic innego nie potrafisz nie wiem takie mam odczucia :) lub jesteś z biura, jakiś pupilek? Jak narazie firma daje od siebie zatrudnienie nic poza tym, dziękuje dobranoc, pozdrawiam idealne trio takich ludzi dyrektor potrzebuje pewnie jest dumny :D AAAA kasa dla wszystkich pracujących min 5 lat 250 NETTO...
    harcerz

02.06.2014 20:58

Ja nie pracuję 5 lat, ale jestem pewien, że jestem lepszym operatorem niż Ty. Jeśli ci 250 zł wystarcza, to nie mój problem. Ja chcę zarobić więcej. Może być Twoim kosztem. Co do urlopów na żądanie - tak, jest takie prawo. Też z tego korzystam, ale nie śmiał bym zadzwonić rano, że nie przyjdę, bo zachlałem dzień wcześniej. To jest niepoważne. Przez takich głupków zabierają nam premie za urlopy na żądanie, bo skompletować składu nie mogą na zmiany i jeszcze trzeba za dwóch robić.
    wujo

02.06.2014 07:51

Ekstrudery muszą pracować 24 godziny na dobę, więc w soboty i w niedziele też. Taka technologia. Wiele firm pracuje w trybie ciągłym. Ktoś komu sie to nie podoba powinien robić chyba coś innego. Inną kwestią są wynagrodzenia.
    kierowca D

01.06.2014 21:31

Z tego co pamietam brakuje tam SOLIDARNOSCI NA PRODUKCJI bo bez produkcji panowie w bieli pojada na dywanik do wloch. KIEDUS LUDZIE WALCZYLI O WOLNE SOBOTY I NIEDZIELE O LEPSZE ZYCIE a teraz kazdy boi sie o swoje konto bankowe. ORZELEK
    FSB

01.06.2014 01:58

Z całym szacunkiem dla wszystkich malkontentów i niezadowolonych, nikt nikogo na siłę nie trzyma a narzekać jak widać to każdy potrafi i każdy wiecznie niezadowolony. Stwarzać pozory pracy dużo z was potrafi no i oczywiście o pretensjach nie zapominacie, wystarczy rozejrzeć się dookoła siebie i samemu poddać się gruntownej ocenie i co wtedy wyjdzie? Są odważni? Jak dla mnie to stado baranków które trzeba za rączkę prowadzić.
    FSB

01.06.2014 11:31

Nie chce mi się więcej pisać na ten temat ani słuchać waszych żałosnych narzekań, po prostu polska przypadłość wiecznie narzekać a swoich błędów nie widzieć. No i nie zapomnieć jacy to jesteśmy skrzywdzeni i jak to nam nie dobrze
    harcerz

02.06.2014 11:54

FSB ma dużo racji. Narzekać to wszyscy potrafią. A najbardziej ci, którzy walną dzień wcześniej kilka browarów i rano dzwonią po urlop na żądanie. I jeszcze krzyczą, że grafik nie jest z wyprzedzeniem robiony i płaczą, że im się po premii jedzie. A potem ja muszę robić za dwóch na zmianie. a kiedy chcę wziąć urlop na żądanie, bo z młodym do lekarza muszę iść, to traktowany jestem jak pijak co zachlał dzień wcześniej. I oczywiście po premii
    Metalizacja

30.05.2014 23:48

Coś wiecie o festynie ? Dzieciaki pytają, a ostatnio zabawa była dla nich OK.
    Pracujący

30.05.2014 20:59

Jestem w firmie już parę ładnych lat i zastanawia mnie jaką funkcję pełnią ala brygadziści na dziale DM ? Stwarzają pozory , że pracują , że pomagają , weekendy mają wolne ( lepiej od kierowników ) :-) Może ktoś w jakiejś opinii to wyjaśni ?
    kapitalista robol

30.05.2014 20:53

zobaczymy jak będzie - mówili coś o jakiś zmianach w stanowiskach. Lżej na pewno nie będzie. Ale gdzie jest lekko? W Balexie na pewno nie. Jeśli będę zap...ał i robił te ich normy, a na końcu zarobię 3 koła, to będę zadowolony. Ale pewnie to tylko moje marzenia
    kapitalista robol

30.05.2014 17:51

podwyżki dla każdego?? chyba jaja sobie robisz! "czy się robi, czy się leży, 2 tysiące się należy"?[usunięte przez administratora]

30.05.2014 18:20

Wydaje mi się że wszyscy równo robią, zdarza się dzień ze ma się fajną produkcje a są dni że zap.... Oczywiście ze nowo przyjęte KJ nie mają co myśleć o podwyżkach bo h... mnie strzeli jak wyrówna im się stawka do mojej :D po to by nie uciekli :)
    metalizator

30.05.2014 17:38

Jak się chcesz tylko zaczepić na wakacje, to wiele nie zarobisz. Jak tylko zobaczą, że zależy ci na pracy tylko w wakacje, to szybko zakończysz "karierę" w tym [usunięte przez administratora]

30.05.2014 15:24

Nie chodzi o to bo jak słyszę że podwyżka będzie dla tych co będą robić jeszcze więcej i jeszcze szybciej co jest chyba nie możliwe to jak by sciskac 5 zł tak żeby się orzełek zesrał Albo dają albo nie i tyle !!!
    OjTam

30.05.2014 07:43

hala huczy, ciekawe czy się zawiedziemy, czy może wakacyjny Mikołaj przyjdzie :)

30.05.2014 07:32

Mam gdzieś pieniądze... chce być szanowanym obywatelem jak i pracownikiem. Kasa musi się zgadzać w tego typu... "FIRMIE" (metafora taka) :D

30.05.2014 07:15

Ale kiedyś pracownik był szanowny i pracodawcy zależało na nim a teraz niestety nie do pracy powinno iść się z chęcią a nie bo gdzieś trzeba robić. A podwyżki powinny być dla każdego a nie jakieś wymyślanie bo jeszcze trochę i będą musieli z ciągnąć fartuchy i do roboty! !!!
    ag

30.05.2014 11:26

A dlaczego podwyżki dla każdego? Ja chcę podwyżek dla nas na produkcji i najlepiej tylko dla tych co robią, a nie udają, że robią, bo takich też mamy. Mam nadzieję, że podwyżki nie będą dla biura i pseudo kierowników co myślą, że mają nadzór nad wszystkim (a doprosić się kilku palet od magazyniera nie można)

30.05.2014 17:39

Widzę ktoś się wyłamał z szeregów... PODWYŻKI dla każdego bez wyjątku...
    minek

29.05.2014 23:14

To fakt. Nigdy opóźnienia w wypłacie nie było. Zawsze pensja w całości, a nie na raty, jak to inni często płacą. Ale kasy mało, robota ciężka, a na awans nie liczę
    Metalizacja

29.05.2014 21:57

Pracuję w firmie już 12 lat i nigdy mnie nie wykiwali. Pensja co miesiąc punktualnie na koncie. Mam nadzieję, że będzie tak i tym razem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eurocast?

minek

29.05.2014 21:20

Coś dzisiaj chłopakom wspominali o podwyżkach, nowych premiach i normalnym grafiku na produkcji i jakiś tam zmianach. Zobaczymy czy to kit, a jeśli nie, to i ile tego będzie i jak to będą dzielić. Miałem już szukać roboty, ale zobaczę jeszcze co będzie.
    kierowca D

20.05.2014 11:57

Pracowałem w tej firmie prawie dwa lata na produkcji i jest tam taki sam wyzysk jak w baleksie nawet gorszy. Nawet wykiwali mnie z urlopem jak się urodziła córka. POZDRAWIAM CHŁOPAKÓW Z CASTU ORZEŁEK.

17.05.2014 20:28

Ale to nikogo nie obchodzi może podesłać link do prezesa może on o niczym nie wie jak ma głowę na karku to coś z tym zrobi !!!!!! Człowiek nie robot
    Produkcja

17.05.2014 18:57

(usunięte przez administratora) Mają nas za tanią siłę roboczą a sami od siebie nic nie dają. Pracownik jest traktowany jak śmieć i nie ważne czy jest po studiach czy po technikum dla nich jesteśmy robolami za marne grosze. O podwyżkach nie ma mowy bo pakują sobie w kieszeń. Pracownicy którzy byli od założenia firmy odchodzą gdy tylko znajdą inną pracę. Ludzi brak, stanowiska nie obstawione więc musisz pracować za trzech, co wyprodukujesz, spakuj po sobie a maszyna ma dalej produkować a tak się nie da. Wykańczają nas psychicznie.

17.05.2014 00:49

Młody

17.05.2014 09:21

Odpowiadając na post "Kasiak" podam prosty przykład ze stomatologiem - wizyta za dwa tygodnie i jak się umówić nie znając grafiku ? Na produkcji są 3 zmiany i nikt nie jest w stanie przewidzieć która mu przypadnie. Podobnych przykładów można napisać dużo i to jest jeden z problemów w tej firmie .

16.05.2014 17:42

Dla chcącego nic trudnego :) tak grafiki w piątek na przyszły tydzień !! oooo ocenianie zniknęło... NIEDOSTATECZNY !!

Kontakt - Eurocast Sp. z o.o.

Wejherowska 9 84-220 Strzebielino

NIP:5882024234

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

16.05.2014 05:01

Piątek, ciekawe o której grafik dadzą na hale... :)
    Kama

15.05.2014 18:51

A co z pracą w Księgowości?
    Młody

13.05.2014 23:24

Firmą zarządzają młode osoby z dziwnym podejściem do pracownika i nie ma dla nich znaczenia , czy pracownik jest zadowolony, czy też nie , czy za 3 miesiące planuje jakiś urlop, którego i tak nie dostanie , ma po prostu być i pracować . Sprawa tygodniowych grafików na produkcji nie jest zrozumiała, nie ma przestojów , nie ma kryzysu i wystarczyłoby trochę dobrej chęci i grafiki można by sporządzać na dłuższe okresy czasu (tej dobrej chęci ze strony przełożonych nie widać i gdzie w tym momencie są przepisy ) Praca ciężka , zarówno fizycznie jak i psychicznie (nie dla każdego) , widać to po osobach które zostają przyjęte , a jednak odchodzą .

13.05.2014 01:05

13.05.2014 12:23

Temat z grafikami był poruszany , ale żadnych zmian nie wprowadzili - to chore !
    APET

12.05.2014 22:39

Pracownicy firmy Eurocast: mili, pracowici, niedoceniani i wykorzystywani do granic możliwości...a przecież: "Osiemdziesiąt pięć procent przyczyn nie spełnienia oczekiwań klientów wiążę się z wadliwością systemów i procesów...nie pracownika. Rolą kierownictwa jest zmieniać proces, a nie nękać pracowników by lepiej się starali" W. Edwards Deming Firma jest daleko...daleko... "za murzynami".
    kj

10.05.2014 01:36

Regulamin wewnetrzny mowi o grafiku 2-dwu tyg a my dostajemu go w piatek o 20 i dowiadujemy sie jak mamy przyjsc w poniedzialek zenada.... jedyne co mozna zaplanowac w tej firmie to chorobowe...
    Operator jak Wszyscy

09.05.2014 22:52

Chyba łatwiej trafić w Lotto niż zgadnąć plan grafiku w dziale produkcji na przyszły tydzień- masakra.Osoba co go robi nie ma pojęcia o życiu i uważa chyba , że ciężka praca na 3 zmiany to wszystko co pracujący fizycznie człowiek potrzebuje do życia.Firma Eurocast powoli sięga dna (nie piszemy o obrotach, bo zyski są duże) , ale o wewnętrznym klimacie .

09.05.2014 16:39

Gdzie zginęły wpisy z ostatnich dni , były wartościowe i mówiły prawdę o złej sytuacji w firmie Eurocast ??? (usunięte przez administratora)

07.05.2014 21:04

Za sytuacje w firmie musi się wziąć ktoś z zewnątrz inaczej nic z tego nie będzie, to ich królestwo... Śmieją się nam w twarz...
    narka

07.05.2014 19:07

Gdzie są podwyżki,gdzie jest fundusz socjalny,gdzie jest szacunek do pracownika. Na pewno nie w tym kołchozie...
    Wieloletni pracownik

03.05.2014 12:34

W firmie do 2009 roku pracowało się w miarę normalnie , później nastąpiły duże zmiany (mam na myśli produkcję ) i wszystko uległo pogorszeniu. Liczy tam się tylko ilość , przerób wielu ton materiału co nie zawsze idzie w parze z jakością. Ludzie są źle traktowaniu, grafiki pracy są tygodniowe i nic nie można zaplanować, gdyż są przeplatane z trzema zmianami pracy. Ludzie co tam pracują traktują to przeważnie jako okres przejściowy i jak znajdą inną pracę przeważnie odchodzą. Ogólnie jak ktoś ma inne wyjście nie polecam pracy na produkcji w firmie Eurocast.

02.10.2013 15:50

Pracowałem tam

03.05.2014 15:43

Na okresie próbnym 1500zł netto , później dostaniesz trochę więcej, ale to będzie premia uznaniowa
    ż

11.09.2013 10:14

zdziwiony - 2013-08-02 13:15:25 I jak? Nagrody przed świętami były. W tym roku też będą?były. czy w tym roku będą, tego nie wie nikt
    zdziwiony

02.08.2013 13:15

I jak? Nagrody przed świętami były. W tym roku też będą?

Zostaw merytoryczną opinię o Eurocast Sp. z o.o.

Oferty pracy - Eurocast Sp. z o.o.

Lider/ka zmiany produkcyjnej

Eurocast Sp. z o.o.