Eurocast

• Bożepole Małe
  • Zelewo
  • Bożepole Wielkie

3. Opinie o pracodawcach Strzebielino
  5. Opinie o Eurocast Sp. z o.o.

Opinie o Eurocast Strzebielino

Nie przegap nowości o Eurocast Sp. z o.o.!

12.07.2021 15:58

xyz

06.05.2021 14:28

Nie ma jednego schematu z pytaniami, które zadają osoby rekrutujące. Jest to raczej luźna rozmowa podczas której ktoś przedstawia Ci jak wygląda praca na stanowisku, o które się ubiegasz, próbuje stwierdzić czy jesteś zdolna do pracy i najważniejsze czy w ogóle chcesz tam pracować. Nie ma powodu się niepotrzebnie stresować. Oczywiście warto zadać sobie chodź trochę trudu, żeby sprawdzić czym firma się zajmuje.
    Alfred

13.11.2019 20:38

Trochę tego jest, chociażby karta multisport, premie świąteczne, ubezpieczenia, owoce, soki, maszynę wendingowe. Pod tym aspektem jest dobrze. Wiadomo że przydałaby się premia roczna na święta Bożego Narodzenia. No ale cóż. Cieszmy się z tego co mamy m, firma obok wcale nie ma benefitow.
    www.www.pl

08.05.2024 20:25

Nie polecam, praca w bardzo złej atmosferze, 12 h w cieple ponad 30 stopni, firma szuka oszczędności w ludziach.Jak już to polecam przezimować znaleźć coś innego i się cieszyć życiem, wolnymi świętami i niedzielami i w normalnych godzinach. Pozdrawiam

09.05.2024 13:24

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcielibyśmy za, że nasza firma przestrzega wszystkich obowiązujących przepisów dotyczących warunków pracy, w tym także temperatury w miejscu pracy. Zależy nam na zapewnieniu naszym pracownikom komfortowych warunków pracy, jednakże rozumiejąc różnorodność preferencji i potrzeb naszego personelu, zawsze jesteśmy otwarci na konstruktywną dyskusję na temat ewentualnych usprawnień. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu ze Specjalistą ds.BHP, aby omówić wszelkie uwagi i sugestie.

Rafał

09.05.2026 18:32

Jak się skontaktować ze specjalistą BHP i czy używacie jakiś systemów zgłoszeń BHP jak np. WinWin App?
    On

09.01.2021 23:28

@Juliusz to jaką tą umowę proponują? ?

07.07.2021 09:34

Oferujemy pracę na umowę o pracę. W zależności od tego na jakie stanowisko jest prowadzona rekrutacja, pierwsza umowa jest zawierana na okres próbny 3 miesiące, albo na czas określony nie krótszy niż 6 miesięcy.

Anna

01.02.2026 15:57

Witam jaka stawka jest dla operatora lini produkcyjnej

03.02.2025 22:22

Masakra totalna na produkcji nie polecam
    Dwa

10.02.2025 16:33

Na magazynach to dopiero jest masakra. Ciekawe kiedy się komuś coś stanie. Nie polecam.

Aesen Łeba

25.01.2026 12:50

Jakoś długo tam pracują ludzie ci noc się nikomu nie stało... Może z Ciebie po prostu totalny amator... Pochwal się ile dni tam byłeś 🤣🤣🤣
    Gość

03.07.2025 11:03

W ofercie pracy na operatora są widełki. 4900-8200 brutto. Ale kiedy pojawiłem sie na rozmowie, mimo pracy w branży i doświadczeniu oferują najniższe widełki. O co chodzi pytam? Na 3 miesiące tak to wygląda. Ludzie przestrzegam przed tą firmą. Pytajcie o pieniądze przez telefon, żebyście Wy nie musieli wydawać pieniędzy na paliwo i trącić czas.

P

04.07.2025 12:55

Przedział wynagrodzenia został precyzyjnie wskazany w treści ogłoszenia. Jego wysokość, tym samym przydzielenie do określonej stawki zaszeregowania jest uzależniona od kompetencji i doświadczenia kandydata. Weryfikacja wiedzy i umiejętności następuje po wcześniejszym zapoznaniu się kandydata z zakładem produkcyjnym, parkiem maszynowym oraz po indywidualnej rozmowie z inżynierem, który ocenia umiejętności techniczne kandydata. W tym przypadku kandydat nie wykazał chęci zapoznania się z zakładem i zrezygnował z rozmowy z inżynierem, tym samym nie było możliwości zweryfikowania jego umiejętności. Zapewniamy, że proces rekrutacji jest przejrzysty, wszystkich kandydatów traktujemy z szacunkiem i każdemu umożliwiamy rzetelną rozmowę merytoryczną.
    automaty

26.03.2025 19:58

za takie same pieniądze jak tu przy tym (usunięte przez administratora) można robić w żabce i się nie stresować ???? szkoda że akurat u mnie w mieście mało roboty i wyjścia nie ma. ostatnio dużo ludzi odchodzi, ciekawe czemu hehe
    Niedźwiedź

03.04.2025 13:26

Odchodzą i to starzy operatorzy .brak podwyżek robi swoje to odchodzą a jak dadzą to 100 zł netto co to jest w tych czasach .więcej zabierania kosztem ludzi tzw szaraków bo sobie pewnie nie zabiorą .wprowadzanie kar za L4 hoho zaczyna się

22.01.2025 15:23

Eurocast gra z WOŚP
    Drodzy Współpracownicy - puszka już dostępna w naszej recepcji ; )

21.01.2025 17:55

21.01.2025 19:31

Zapraszam autora do kadr. Pozdrawiam Patrycja.
    Zenek

28.10.2024 19:04

12stki są męczące, ale da się wytrzymać. Nie wszyscy w tym układzie mogą pracować. Szkoda bo praca okej.

01.03.2024 08:50

Jest tu ktokolwiek z działu IT? komentarze są dawne ale chyba nawet nie widzę odniesienia do tego działu a właśnie specjalisty IT poszukują do siebie. zarobki z góry są wskazane jako od 4 700 do 6 100 zł. pytanie więc na ile uważacie pracę za adekwatna przy tym wynagrodzeniu?
    Doran

12.09.2024 14:34

Przy takich widełkach absolutnie nie warto. Wymagania jak na seniora, a płaca juniora. Jako, że jesteś jedyny na konkretnym stanowisku, to wdrożeń w zasadzie nie ma. Stawiają przed postawionym środowiskiem bez instrukcji i odnajduj się.
    Felek

09.05.2024 14:25

Nie jest źle ale mogłoby być lepiej. Pracuje dwa lata i trochę widzę że firma podzielona jest pomiędzy działami finansowo jak i jeśli chodzi o samo zarządzenie. Jedni maja wolne w święta, inni mają dużo lepsze pieniądze a ci co odpowiadają za finalny produkt są najmniej doceniani. Dział przewijarek czy dział pakowania to obłęd. Tam nie dość że gonitwa za tonami to samo pakowanie wyrobu jest nieporozumieniem. Przy zbrojeniu, tynkowaniu jest lżej niż tam a kasa mniejsza niż na budowie. To zapewne kwestia porzucenia tego działu. Ma być spakowane i już. Ale że jest jedna suwnica, jeden manipulator i kilku Ukraińców na krzyż to o tym biuro nie pomyśli. Wszędzie pełna automatyka a ludzie muszą bandować i strzeczowac setki palet na zmianę po 12h. Jak miałbym być na pakowaniu to napewno byłby to mój pierwszy i ostatni dzień.
    OsamaBinLaden

31.01.2020 12:23

Witam, jak wygląda praca na stanowisku operatora maszyn? Ile maszyn operator musi obsługiwać do produkcji folii i na jaka stawkę można liczyć na początek? System czterozmianowy czy 3 zmianowy z tygodniowymi zmianami? Jak wygląda rotacja pracowników? Pozdrawiam, Osama.
    Ala

04.09.2021 16:11

Czy firma zatrudnia też kobiety na operatora maszyn?
    Nk

18.08.2022 10:24

Ile 4000 tyś w dzisiejszych czasach to za mało żeby żyć i to jest Max??
    Akord

03.07.2022 18:07

Nie polecam tej pracy na dziale produkcji ponieważ: Praca jest w mało komfortowych warunkach i nie ciekawej atmosferze poprzez złe zarządzanie Szefa produkcji i niektórych kierowników np.którzy w głównej mierze cenią sobie ilość, a nie jakość wykonanej pracy przez co pracownicy są często pośpieszani i porównywani do innych pracowników. Nie biorąc pod uwagę rodzaj i różnorodność wykonanych zleceń. Polityka firmy ucieka do podstępnego wymuszonego rywalizowania między pracownikami, których osiągnięcia i ilość np: wyprodukowanych rolek są umieszanane na specjalnych telewizorach informacyjnych. Wszystkie reklamację i szereg negatywnych sytuacji są na bieżąco wyświetlane i ujawnione przez kogo dany produkt został np: uszkodzony (oczywiście nie nazwiskiem tylko specjalnie nadanym kodem który, posiada każdy pracownik). Kiedyś było inaczej, a kod pracownika może sprawdzić każdy w odpowiedni sposób. -Pośpiech i presja które wyżej został już przedstawiony jest najczęściej przyczyną wypadków w każdej pracy co skutkuje utrata zdrowia. Przez co ta praca jest po prostu niebezpieczna i groźna dla wszystkich pracowników produkcji. -Temperatura na halach sprawia ogromny dyskomfort dla pracownika(usunięte przez administratora)Jednak pracodawca zapewnia napoje izotoniczne w upalne dni do których zobowiązują go odgórne przepisy bhp. -Wypłata ‼️ krótko i na temat… Każdy zarabia inaczej w zależności od wykonywanej pracy co wydaje się sprawiedliwe... (usunięte przez administratora) -Praca w święta, weekendy, a urlopy w okresie wakacji są ograniczone ilością osób (kto pierwszy ten lepszy) (usunięte przez administratora) -PRACA PO 12H MINUSY FIRMY SA, ALE ŻEBY BYĆ SPRAWIEDLIWYM SĄ TEŻ PLUSY. -Ciekawe konkursy i imprezy dla dzieci pracowników np: w dzień dziecka, inne. -Karta multi sport - Transport do pracy firmowym busem. - Maszyny z napojami i przykasksmi dla pracowników ale tylko do 40 zł na miesiąc. Każda firma ma u siebie takie oferty i benyfity.
    KJ00

28.07.2022 23:18

Każdy lider chce bądź chciałby aby jego zmiana zrobiła jak najwięcej, jeżeli stają ku temu przeszkody wszystko zostaje udokumentowane i nie ma problemu w związku z tym. Temperatura na hali - apet, cpp, pe, met i lam jest latem czasem niedopuszczalna i tu zgoda. Hala przewijarek ma ten bonus w postaci odpowiedniej temperatury. Co do atmosfery, dawno nie było tak znakomitej. Obecny zarząd lider-inżynier nie sprawia problemów, problem polega na tym ze Panowie inżynierowie są zbyt mało informowani o awariach a następnie po jakichkolwiek reklamacjach szukają winnych. A winnni zazwyczaj śpią spokojnie w warsztatach DUR.
    qwerty

03.08.2022 09:16

chyba nic za to nie pobierają
    KJ00

28.07.2022 23:20

Dajcie znać czy obecne duże podwyżki wpłynęły Wam pozytywnie na konto, czy znowu ktoś wyrównał to w premii.

Oferty pracy - Eurocast Sp. z o.o.

Lider/ka zmiany produkcyjnej

5300 - 8200 PLN / m

06.04.2022 11:13

Pixi

03.03.2022 20:30

Firma która zarabia miliony daje pracownikom 200zlotych podwyżki w tych ciężkich czasach. Po dwudziestu latach stażu(usunięte przez administratora)
    Puckrystian

27.01.2022 01:48

jak obecnie firma prosperuje? Można liczyć na porównywalne wynagrodzenie względem innych firm w województwie czy nadal są braki?

01.12.2021 09:20

17.08.2021 12:21

Czy w Eurocast Sp. z o.o. obowiązuje nienormowany czas pracy? Czy Operator Maszyn umożliwia pracę zdalną? Jest ogłoszenie z 16 sierpnia na GoWork.pl.

17.08.2021 13:18

Dzień dobry, praca na stanowisku operatora maszyn jest pracą w równoważnym systemie czasu pracy w ruchu ciągłym (systemie zmianowym 12 godzinnym w ruchu ciągłym w cyklu 1 zmiana 6-18; 2 zmiana 18-6; dzień wolny; dzień wolny). Na tym stanowisku pracownicy pracują stacjonarnie, w związku z czym na każdą zmianę organizujemy transport pracowników do pracy i z pracy na trasie Wejherowo - Strzebielino - Lębork.

08.05.2021 11:52

Czy Eurocast Sp. z o.o. organizuje staże dla studentów?

07.07.2021 09:55

Tak, oczywiście. Każdy kiedyś stawiał pierwsze kroki w zawodzie i my cieszymy się, jeżeli młodzi ludzie robią to w naszej firmie. Aktualnie współpracujemy w zakresie organizowania staży dla studentów z Politechniką Gdańską.
    Kandydatka

20.12.2020 12:05

Witam. Z tego co wiem to pracujecie od jakiegoś czasu po 12h pracy dwa dni pracy dwa dni wolnego. Może ktoś napisać jaka wychodzi stawka netto i ile miesięcznie netto?

07.07.2021 09:36

Wszystko zależy od doświadczenia i umiejętności Kandydata. Jeżeli chodzi o ogłoszenie na stanowisko operatora maszyn to stawka wynagrodzenia rozpoczyna się od 3450 PLN.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eurocast?

18.10.2020 10:42

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Eurocast Sp. z o.o.?
    Kokosz

19.03.2021 15:44

Nie powiedziałbym, kilka razy wysyłałem podanie i nic.
    Kajko

20.03.2021 16:34

No to masz pecha poprostu. Widząc nowych zastawiam się skąd oni ich biorą , bo z wyglądu na zbytnio lotnych nie wyglądają , a podczas rozmowy i pracy to się tylko potwierdza Więc raczej dużej konkurencji nie ma . Próbuj do skutku

29.11.2020 10:49

Czy w Eurocast zatrudniają osoby niepełnosprawne?
    Juliusz

01.11.2020 23:42

Ogólnie umowa i zarobki są chyba najlepsze w regionie. Sam czas pracy i system jak to na produkcji daje wiele do życzenia. Ale mimo wszystko polecam pracę w EC. Dyrekcja spoko tylko dwóch liderów za bardzo gwiazdorzy. Wymagają dużo, a sami niewiele potrafią. Chyba każdy wie o kogo chodzi.
    Klara

21.07.2020 23:27

Witam mam pytanie czy na produkcji pracują kobiety w jakim wieku szukają i czy trzeba dźwigać

09.07.2020 10:12

Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w Eurocast Sp. z o.o.?
    Nickiminaj

10.07.2020 11:01

Zawsze całość wpływa na konto, bonusy na kartę zewnętrzna.
    Kolo19

18.06.2020 20:29

Firma jest spoko gorzej z nie ktorymi Przełożonymi trzeba sie na robic jak wół zeby zarobic .Pracowalem tam to wiem dużo obiecują a mało robią. Teraz pracuje gdzie indziej i mam tą samą kasę co w eurocast praca od poniedziałku do piątku . Wcale nie żałuję ze z stamtąd odeszłem .
    KKK

22.06.2020 18:37

Darek, proszę cię... na pewno sam odszedłeś?

Kontakt - Eurocast Sp. z o.o.

Wejherowska 9 84-220 Strzebielino

NIP:5882024234

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

02.03.2020 09:39

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Eurocast Sp. z o.o.?
    Anonymous

22.06.2020 16:43

Zależy od brygady
    Koleżanka

30.03.2020 13:56

Czy to prawda, że w tej firmie na produkcji pracuje się również codziennie w każde weekendy?
    jabol

09.04.2020 20:00

tak w weekend tez ale kasa dobramozna zarobić po 5000zł
    Anonymous

22.06.2020 16:34

Pracuje się tam w systemie 4 brygadowym po 12h. 2dni pracy 2dni wolne z wszystkimi świętami i weekendami.

08.06.2020 15:05

Jak wygląda płaca na stanowisku laborant? Warto aplikować?
    KK

25.04.2020 09:33

Jak wygląda praca magazyniera?czy też pracuje się w systemie III Zmianowym ?I jak wygląda wynagrodzeniem ?
    nowy

03.05.2020 19:11

obecnie cała produkcja włącznie z magazynem robi po 12h, ósemki już raczej nie wrócą, oczywiście wszystkie święta, weekendy, nie ma mowy o wolnym chyba, że na żądanie to premię zabiorą albo wypiszesz urlop rok naprzód
    Stary

05.05.2020 00:15

Jakbyś wiedział jak funkcjonują 12-tki, to byś wiedział, że masz więcej wolnego miedzy kolejnymi zmianami w grafiku, zatem częściej bedzie weekend i święta wolne. Urlopu tez masz tyle samo.
    Szymon

01.04.2020 16:52

Witam. Poszukuję pracy. Mieszkam w Lęborku. Mam ukończone liceum i maturę. Pracowałem w przemyśle spożywczym, hurtowniach i na produkcji w UK. Czy istneje możliwość zatrudnienia się na chwilę obecną? Władam biegle językiem angielskim. Przez ponad 7 lat pracowałem w trybie nocnym. Pozdrawiam serdecznie.
    Nowa Pracownica

27.03.2020 22:40

Hej. Wiem że firma załatwia dojazd z Wejherowa i moje takie pytanie skąd dokładnie odjeżdża bus firmowy z Wejherowa, w jakich godzinach, jak rozpoznać że to akurat bus do Strzebielina i czy ten bus podjeżdża pod samą firmę ? Proszę o odpowiedź.
    operator

29.03.2020 22:12

ja dojeżdżam z drugiej strony, tj. z Lęborka. Autobus podjeżdża pod samą bramę. Co do przystanków w Wejherowie - zadzwon i spytaj w kadrach.
    Zbir

27.03.2020 21:10

Startuje tam na operatora maszyn Moje pytanie jak z kasą jak premie i co mnie czeka po okresie próbnym.
    Exworker

24.03.2020 15:08

Niestety firma ma ogromny problem z poszanowaniem pracownika. Duża rotacja ludzi którzy często przychodzą i odchodzą po kilku dniach. Benefity dobre tylko na papierze i głównie kierowane do pracowników biurowych. (usunięte przez administratora) Kiedy jesteś potrzebny to jesteś ważny ale kiedy już wszytsko ogarnięte lepiej żeby cię nie było. Niestety problem leży u góry i winę za całość ponosi kierownictwo, ludzie z produkcji w większości mają świadomość sytuacjii i lepsze podejście do nowych pracowników (w większości). Stracony czas bez możliwości rozwoju.
    Ksiegowa

14.03.2020 12:01

Witam jak kształtuje się wynagrodzenia w dziale księgowości?
    wik

15.03.2020 19:30

może być nawet 5000 na rękę
    J.

05.01.2020 12:14

Niestety pomimo, iz firma wydaje sie byc naprawde przyjaznie nastawiona do czlowieka to pensja, jaka proponuje sie na poczatek osobie z kilkunastolernim doswiadczeniem wola o pomste do nieba. (usunięte przez administratora)zl na reke to jakis dramat, podobnie jak benefity, ktorych w praktyce jest znikoma ilosc... dodatkowo pisanie w ogloszeniu o atrakcyjnyn wynagrodzeniu jak widac totalnie mija sie z prawda, a szkoda
    Riki

18.02.2020 21:10

To jak chcesz lepiej zarobić to złóż cv na operatora. W administracji to dobrze zarabiają tylko "kerownicy". Niby praca od pon do pt 8-16 ale finansowo bida z nędzą.
    nie powiem kto

19.02.2020 08:28

ja tam nie wiem ile zarabiają w administracji, ale chyba nie tak źle, skoro, jak tu pracuję od prawie 5 lat (na produkcji), tam ludzie się praktycznie nie zmieniają.
    Dara

23.11.2019 13:49

Jak wygląda praca na stanowisku magazynier. Jakie zmiany 8h czy 12h. Czy pn-nd. No i jakie aktualnie zarobki oczywiście dla pracownika z doświadczeniem.
    Stary

11.01.2020 20:22

Magazynierzy pracują na 8 godzinne zmiany. Grafik ustalany jest różnie, czasem maja kilka rannych zmian, jedna nocna, a czasem na odwrót. Wszystko zależy od przełożonego. Z tego co wiem starzy pracownicy nie narzekają. Polecam wysłać CV i dowiedzieć się więcej na miejscu.
    Znajomy

23.12.2019 04:50

Wszystkim chłopakom z każdego działu Wesołych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego 2020
    Monaliza

03.07.2019 15:31

Proszę o informację na temat atmosfery i organizacji pracy w administracji, duża rotacja?
    Pracownik produkcji

03.07.2019 15:37

Praktycznie zerowa rotacja. Te same osoby od lat. Czasem ktoś nowy się w biurze pojawi.
    kam

07.06.2019 09:51

Ten nowy system na 12h jest całkiem dobry, choć teraz, gdy jest gorąco zmiana na dzień to jest naprawdę męcząca. Co do wynagrodzeń a szczególnie premii, nie wiem czy to sprawa odejścia poprzedniego kierownika produkcji czy nie, ale teraz wiem za co i ile mi potrącają.
    Nickiminaj

08.06.2019 19:05

Zobaczymy na przestrzeni czasu jak będą wyglądały wypłaty. Być moze gość robił nas na kasę w biały dzień.
    michał

24.06.2019 14:21

co to za system nowy jest? potrzebują do pracy zarobki?

Zostaw merytoryczną opinię o Eurocast Sp. z o.o.