Eurocast

• Bożepole Małe
  • Zelewo
  • Bożepole Wielkie

3. Opinie o pracodawcach Strzebielino
  5. Opinie o Eurocast Sp. z o.o.

Opinie o Eurocast Strzebielino

Nie przegap nowości o Eurocast Sp. z o.o.!

miś

26.09.2014 09:34

też myślałem o tym, że pracujemy na kilku maszynach. Raz na caście, raz na apecie, innym razem na przewijarkach. Jak gadałem z naszym kolegą z metalizacji, to całe szczęście, że zaczął pracę na ekstruzji, bo od kiedy metalizacji robimy mniej, to miał wybór, albo się czegoś innego nauczyć, albo do widzenia. Mi osobiście to nie przeszkadza.
    :-)

25.09.2014 23:20

Ogólnie w zakładzie pracy to lipa jest, w rozmowie z młodymi, którzy mówią "w jakie to ja gówno wdepnąłem" , a jak coś znajdą , to szybko odchodzą wywnioskować można , że coś nie gra . Sami mówią , że takich grafików , to nigdzie nie widzieli, zawsze były na miesiąc , albo stałe zmiany 3,2,1. Kilka lat w tej firmie wytrzymałem (pracować gdzieś trzeba) , ale zadowolony nie jestem właśnie z grafików i rzucania ludźmi po różnych maszynach . Kto jest do wszystkiego jest do niczego i nigdy nie będzie dobry na wszystkim .
    miś

25.09.2014 13:50

rozumiem kolego :-) Twoje intencje, ale jak na mój rozum, to KJ pisał o czymś zupełnie innym - o grafikach i nadgodzinach
    :-)

25.09.2014 12:57

Ostatni wpis jest ciekawy , ale nie do końca się sprawdzi w tej firmie , bo ludzie maja zaległe urlopy do wybrania (wrzesień się kończy) , urlopy są z tego roku plus nadpracowane dni wolne . Niech wpisują po 12h , albo 7 dni pracy w tygodniu to sami wkopią się po uszy, bo kiedyś będzie trzeba to oddać. Kolejna sprawa nadpracowane dni nie powinny być liczone 1:1, chyba, że otrzymam wolne w tygodniowym przedziale czasu tylko 1:1,5 , a tak nie jest . Ciekawe co na to prawnik ?

24.09.2014 10:30

Pytałem prawnika o sprawę grafików. I tu ciekawostka - nieważne co jest w regulaminie, zgodnie z prawem każda firma może grafik zmieniać nawet codziennie na następny dzień tłumacząc ważnym kwestiami np. w związku z chorobami, czy urlopami na żądanie innych pracowników. W naszym przypadku, gdzie maszyny działają non stop, każde L4 jest taką ważną kwestią. A powiem więcej - mogą nam nawet kazać pracować po godzinach, kiedy np. na kolejnej zmianie jest dużo nieobecności.
    wazon

23.09.2014 11:27

Jan ma dużo racji. Wiemy wszyscy, że są tacy, co siedzą na L4 i jednocześnie dorabiają i są tacy, co po prostu w domu chcą posiedzieć i bąki zbijać. A najlepsi są tacy, co razem do lekarza chodzą - wiem, bo szwagierka pracuje w przychodni. W ubiegłym tygodniu na mojej zmianie było tylu na zwolnieniu, że nie wiedziałem w co mam ręce włożyć. Ja się trochę nie dziwię, że przez te zwolnienia grafiku nie mogą ułożyć, bo się nie da przewidzieć, czy . L4 to teraz jakaś plaga jest. Nie tylko u nas. Popytajcie we frytkach czy w odlewni.

22.09.2014 23:24

Po pierwsze jan nie jesteśmy kolegami i nigdy z Twoim myśleniem nimi nie zostaniemy, a teraz do rzeczy - to nie jest jedyna firma w Polsce , w której pracownicy chorują , takie coś zawsze miało miejsce i mieć będzie , a regulamin firmy mówi o dwutygodniowym grafiku i tak powinno być . (usunięte przez administratora)

23.09.2014 06:42

Albo nie chce sobie poradzić :)
    jan

21.09.2014 17:20

Jak to czytam koledzy to się zastanawiał czy wy macie aby wszystko dobrze z głową.....podziekujcie swoim kolegom z pracy, którzy cały czas przynoszą L4. Jak zrobić grafik jak w jeden dzień 23 baranow raptem zachoruje i to akurat ci co zawsze.....do kogo macie pretensje? Do kolegów je miejcie, zwolnić na L4 nie można a szkoda bo może wtedy ci co chcą pracować to by pracowali a reszta niech ulice zamiata i tyle w temacie
    Inspekcja

20.09.2014 23:12

Gdzie jest inspekcja pracy , temat z grafikami na produkcji wałkowany od lat i nic w tej sprawie się nie zmienia . Jestem ciekawy jak szef produkcji by się czuł nie wiedząc na jaką zmianę ma przyjechać w przyszłym tygodniu do pracy.

19.09.2014 16:21

Dzwonie do kolegów godzina 16 i dalej grafiku nie ma... chyba naprawdę przerasta to Dyrektorka eh... to jest śmieszne.

19.09.2014 10:29

Co z grafikami dwutygodniowymi , niby nie miało być z tym problemów , jednak sprawa przerasta szefa produkcji , grafików jak nie ma tak nie ma . Dziś piątek, a nie wiem jak będę pracował po niedzieli - to chore ! Miało być lepiej, a na gadaniu się skończyło

19.09.2014 10:25

Czytam ostatnio same bzdury , taki przestój jest potrzebny , bo ludzie maja zaległe urlopy do wybrania (nowi pracownicy nie mają może tego problemu , ale ze starszymi jest inaczej) . Jestem jak najbardziej za przestojem w lato i w okresie świąt .
    sztaplara

26.08.2014 13:25

Witam pracowników czy może ktoś powiedzieć jak wygląda praca jako magazynier? warunki pracy, płaca i ten trzy zmianowy czas pracy
    WOJTAS

21.10.2015 20:03

witam dostłes sie moze na magazyn jakie sa warunki.pozdrwiam.

Oferty pracy - Eurocast Sp. z o.o.

Lider/ka zmiany produkcyjnej

Strzebielino

WalletIcon

5300 - 8200 PLN / m

19.08.2014 11:03

Ludzie chcą w okresie letnim trochę odpocząć , a w święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia spędzić czas z rodzinami , na urlop nie mają co liczyć , bo i tak nie dostaną i kombinują ze zwolnieniami (nie wszyscy, ale tak jest) . Gdyby odgórnie był ustalony w tych okresach przestój , to nie było by problemu z urlopami (w większości zaległymi), udawanych zwolnień też by raczej było mniej , a pracownik poczuł by się jak człowiek , a nie jak niewolnik, co tyra cały rok w koło . Myślę , że szefostwo powinno to rozważyć

03.09.2014 07:44

Wcisną bezpłatny lub do odpracowania... Każdy raczej planuje urlop pod siebie a nie kiedy Pan pozwoli...
    miłek

04.09.2014 11:40

nam to kiedyś w pewnym zakładzie gdzie wcześniej robiłem wytłumaczyli tak: - chcecie 2 tyg. przestój na wakacje, spoko, ale firma straci 3 miliony obrotu i 300 tysięcy zysku. I o te 300 tysięcy pomniejszymy fundusz wynagrodzeń. Kolo z rady to policzył i wyszło, że byśmy nie dostali premii do końca roku... Sami chcieliśmy pracować w sierpniu. Tak czy inaczej widzę u nas trochę pozytywnych zmian, nie stukają na tym systemie premiowym. Bynajmniej ja dostaję od 2 m-cy więcej. Zobaczymy co będzie 10-go za sierpień Ale słyszałem, że prezes odchodzi. W sumie nie dziwne, skoro od dłuższego czasu i tak go nie było
    mały miś

18.08.2014 09:54

czyli dwa przestoje w roku? domyślam się, że może to kosztować bardzo dużo. Wątpię, żeby na to poszli. Mój brat pracuje w Niemczech. Tam robią w roku 3 przestoje, ale nazywają to rotacyjnymi - na wiosnę w Wielkanoc, w sierpniu (letni) i w grudniu na Boże Narodzenie. W każdym z tych postojów zatrzymują do remontu 1/3 maszyn i t prawie połowa załogi na wtedy wolne. Jest czas na urlopy, na bycie z rodzinami. Wada jest taka, że trzeba pracować np. w wigilię. Ale zawsze jest ktoś, kto może i chce wtedy pracować. I dostaje za święta jakąś extra kasę. Może o czymś podobnym mogą pomyśleć u nas?
    cyu

10.08.2014 10:11

dostałem 3tys teraz

08.08.2014 22:46

Po dzisiejszym zebraniu zaczynam mieć nadzieję , że w firmie jeszcze może być normalnie, czyli wolne Święta Bożego Narodzenia i przestój w okresie letnim 2015. To dobre plany i oby ich realizacja wypaliła. Na pewno będzie mniej udawanych zwolnień i ludzie dobrze to odbiorą .
    załamka

23.07.2014 23:32

moja wypłata ta sama jak wcześniej... przez miesiąc był 2tygodniowy grafik i już się skończyło - dopiero dziś wywiesili na poniedziałek kto jak pracuje.... a do tego znowu wszystko z kosmosu - ci co mieli urlop mają jeszcze wolne, ci co pracowali ponad tydzień idą do pracy... ci którzy chcieli urlop lub wolne go nie dostali... utrudniają sobie i nam życie. chyba już lepiej tu nie będzie - trzeba szukać czegoś normalnego.
    olgierd

23.07.2014 09:47

co to za temat z tym 12 godzinnym dniem pracy? może ktoś wie, jak to w praktyce może wyglądać? 12 godzin pracy a potem ile wolnego?

28.07.2014 23:27

Po 12h w tej firmie mogą pracować kierownicy i wszyscy co ciężko fizycznie nie naginają . Zwykły pracownik produkcji nie wytrzyma tego i nie jest to kwestia przyzwyczajenia. W okresie tak gorącym jak obecnie powinno się na niektórych działach pracować po 6h , a nie jak "KJ-tka" piszesz 12 .
    mariuszek

29.07.2014 08:50

a zimą Ci powiedzą, że jest fajnie, ciepło i przyjemnie, to możesz pracować 16 godzin, skoro latem chcesz 6. Nie wiem, co myśleć o 12 godzinach. Znam ludzi, co tak pracują, jedni sobie o chwalą, inni wręcz przeciwnie, ale wiadomo - muszą pracować. Mi się wydaje, że to mogło by być OK, pod warunkiem, że na hali CPP zrobią coś z wentylacją
    Zadowolony

15.07.2014 13:49

Ja dostałem maksa z tego co obiecali czyli 800 wiecej. Ciekawe jak wyjdzie za lipiec.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eurocast?

15.07.2014 10:35

Wyłata była. Dostałem prawie 300 zł więcej niż wcześniej. Jak inni?
    Operator

10.07.2014 15:12

Firma powinna płacić za wypracowane nadgodziny , a nie przeliczają na dni wolne w proporcji 1:1 i dają jak im pasuje , a nie pracownikowi . Na normalny urlop (2 tyg) też nie ma szans, ludzie mają zaległe urlopy , mają wypracowane nadgodziny, a o wolnym mogą tylko pomarzyć .
    misiek

17.07.2014 13:36

Nie da rady mieć płacone za dniówki. No chyba, że u prywaciarza na czarno, albo na truskawkach przez agencję pracy tymczasowej na umowie zlecenie czy innej śmieciowej. Już to przerobiłem w poprzedniej firmie i mój prawnik (znajomy), zasugerował, żebym odpuścił. U nas jest praca ciągła, więc zgodnie z prawem, norma tygodniowa: przeciętnie 40 godzin w okresie rozliczeniowym. A okres rozliczeniony jest 3 lub 4 miesięczny, więc możemy robić 48 godzin w jednym tygodniu, a w drugim np. 32 i tak przez te 3 czy 4 misiące.
    misiek

18.07.2014 10:08

wydaje mi się, że z tym czasem pracy jest wszystko OK. Zakład jest zbyt duży, aby coś kombinowali. Pewnie nie raz ispekcja pracy kontrolowała. W firmie u żony, insepkcja jest raz na 2-3 miesiące, więc pewnie u nas też tak jest. (usunięte przez administratora)
    irek

09.07.2014 17:56

Nazwa stanowiska:operator maszyn Nazwa zawodu:Technik mechanik Kod zawodu:311504 Identyfikator oferty:StPr/14/0852 INFORMACJE DOTYCZĄCE ZGŁASZANEGO MIEJSCA PRACY Liczba wolnych miejsc pracy:5 Rodzaj umowy:Umowa o pracę na czas określony Wymiar czasu pracy:Pełny etat Data rozpoczęcia pracy:2014-06-10 Zmianowość:trzy zmiany Miejsce wykonywania pracy:84-220 Strzebielino, ul. Wejherowska 9 System wynagradzania:Czasowy ze stawką miesięczną Minimalne wynagrodzenie brutto:2051.00 Liczba godzin pracy w tygodniu:40 Praca w wolne dni:NIE Zapewnienie zakwaterowania:NIE prosze zobaczyc(usunięte przez administratora)
    Bum Szakalaka

09.07.2014 17:45

JUZ 10lipiec hahaha ta sama wyplata co wczesniej zarabialem... chore..
    iwona

09.07.2014 11:01

a teraz mamy pracować po 12 godz hahahah jak w kopalni
    waldek

02.07.2014 08:34

Rozmawiałem z osobą z biura, która ma dostęp do dokumentów księgowych. Rzeczywiście najlepiej nie jest w tym roku pomimo większej produkcji. Może źle sprzedają? Ale ponoć perspektywy są

Kontakt - Eurocast Sp. z o.o.

Wejherowska 9 84-220 Strzebielino

NIP:5882024234

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

01.07.2014 13:36

O finansowym i dyrektorze technicznym w internecie jest bardzo mało informacji (usunięte przez administratora)

01.07.2014 08:27

U mnie teżpapiery podpisane i czekam na wypłatę. Zobaczymy czy będzie coś do przodu. Kierownicy mówili,że dyrekcja im przekazała, ze w tym roku sytuacja firmy się pogorszyła. Pewnie zaraz nam powiedzą,że słabo pprodukujemy, bużo odpadu, czyli stara gadka i z podwyżekkuj nic nie będzie. A wiecie kim jest dyhrekcja? Bo w wolnej chwili poszukałem na googlach. Najciekawsze informacje można znaleźć o prezesie. Oprócz tego, że nie mówi słowa po polsku i nigdy go nie ma w. Biurze, znalazłm ciekawostkę, że jest dyrektorem w kilku innych firmach, w tym w jedenj, dla której produkujemy folię! Skojarzyłem po etykietach. Może to o niczym nie świadczy,ale jak dla mnie to podejrzane, szczególnie kiedy nam się wmawia, że cienko przędziemy. Czy ktoś to kiedyś sprawdził?
    Produkcja

01.07.2014 11:40

Firma w obecnym czasie ma największy zbyt i bzdury wmawiają jak mówią , że jest cienko. (usunięte przez administratora)

17.06.2014 14:58

czekałem kilka dni. czy wyjdzie na plus - to się okaże

15.06.2014 22:06

Ja aneks dostałem i warunki takie, o których wcześniej rozmawiałem. Zobaczymy jak to będzie w praktyce (premia). I co najmniej 10 aneksów dla produkcji było u kadrowej przygotowanych dla następnych ludzi. Magazynier - pewnie musisz się uzbroić w cierpliwość, albo... jesteś do odstrzału. Albo Twój szef jeszcze nie obdzielił

16.06.2014 20:33

Wyjdzie cos na plus do pensji?

05.06.2014 12:41

magazynier

06.06.2014 12:55

Na magazynie zostało 4 "starych" magazynierów + 3 "niebieskie koszule" ... A Ci nowi co są teraz to nawet po pół nie można liczyć.
    Niecierpliwy

12.06.2014 11:00

I co, na słowach się skończyło, bo aneksów ciągle nie ma. Pewnie przygotowują coś nie z tej planety , by niewolników dalej mieć w garści, a chłopaczki tak się tym podniecają.
    fiz-ol

04.06.2014 21:43

To nie chodzi o kierowników oni gonią bo ten wyżej im każe bo śmieszne jest to że ciśnieniesz cały dzień staniesz na chwilę i wchodzi on wilki dyrektor i nagle okazuje się że cały dzień stałeś i oto tu chodzi a podwyżki powinny być za to co wcześniej zrobiłeś a nie za to co dopiero zrobisz człowiek to nie guma że wyrzuć i wypluc! !!!!!!!
    zet

04.06.2014 23:56

Gorzej kiedy wcześniej robiłeś niewiele. Tak mi się widzi, że ci, którzy rzeczywiście będą zap@=÷×+$/ć, zarobią niezłą kasę. Reszta dostanie tyle co teraz, albo niewiele lepiej. Na spotkaniu mówili, że do końca roku planują wydać dodatkowo milion. Na produkcji jest nas około 110 osób na magazynie pewnie z 10, nie wiem czy DUR też dotyczy - pewnie tak, to razem około 130 osób, więc do podziału jest całkiem sporo-średnio prawie 1100 zł na łeb. Zobaczymy.
    koza

04.06.2014 19:41

Jestem po rozmowie. Mam mieć nowe stanowisko, dostać nową podstawę - jakieś 400 zł więcej i premię do 50%. Jak to sobie policzyłem to będę mógł zarobić jakieś 1000 zł więcej. To pewnie brutto, ale i tak wygląda dobrze w miarę. Zobaczymy jaka będzie pierwsza wypłata po podwyżce. Nie uwierzę, póki nie zobaczę!
    TonyTonyKgKg

04.06.2014 16:28

Słyszałem ze ogólnie nie będzie podwyżek tylko premia mniejsza (???ZL) dadzą do podstawy wyjdziemy na to samo (pewnie) i jak chcemy większą kasę musimy robić 300%...Nie dajmy się tak zrobić w bałwana... Bo będzie śmiesznie :)
    hmmm

04.06.2014 15:10

"Prawie od początku" to może też znaczyć że 6 lub 7 bo wyżej ktoś pisał że pracuje 5 i że to dużo... a "zawiedziony" mógł tak specjalnie napisać żeby skierować podejrzenia napisania tego postu na inną osobę...ALE TU PRZECIEŻ NIE O TO CHODZI TYLKO O RZECZYWISTĄ OCENĘ FIRMY
    robol kalitalista

04.06.2014 14:52

Przy pracy ciągłej, trudno mieć wolne w długi weekend, chyba, że się ustali wcześniej urlop, lub pójdzie na "żądanie". Że "zawiedziony" napisał, "prawie od samego początku", to wystarczy, że przefiltrują tych, co mają ponad 8 lat pracy i już grupa podejrzanych się ograniczy do kilku osób. Na marginesie - ja się nie czuję gnębiony. Nigdy kierownik na zmianie mnie jakoś specjalnie nie gnębił. Nie wiem, może dlatego, że staram się jednak myśleć co robię. No może na początku, jeszcze na przewijarkach, jeden taki w białym fartuchu po mnie pojechał. Dawno było
    dyrekcja

04.06.2014 14:51

Myśle że dyrekcja nie będzie traciła czasu na próby kojarzenia tego co kto pisze z poszczególnymi pracownikami, ponieważ to nie są pomówienia tylko prawda. gdyby nie było źle to nie byłoby takiego zainteresowania tym tematem i chociaż jedna pozytywna opinia. Dyrekcja na pewno zajmie się próbą poprawy sytuacji bo przecież wszystkim wiadomo że "ryba psuje się od środka" i taka sytuacja może wykończyć całą firmę, którą tworzą przecież ci wszyscy ludzie... Z tego co wiem to jest już pomysł na poprawę, i właśnie zostaje wdrażany w życie. Czekamy na kolejne opinie - mamy nadzieję że pozytywniejsze.
    nadzieja umiera ostatnia

04.06.2014 14:35

Też mam nadzieję że coś się zmieni - bo musi. Tak dalej być nie może. Przecież nie chcemy wiele. A jeśli chodzi o powyższą wypowiedź - "Zawiedziony" nie napisał że pracuje od początku, tylko że prawie od poczatku, a poza tym co mogą jeszcze zrobić gorszego niż nam robią? i tak najczęściej mamy pracujące długie weekendy. ale myślę że nikt by nie narzekał gdybyśmy tylko od czasu do czasu zostali "docenieni" a nie tylko gnębieni.
    pracownik biura

04.06.2014 13:02

W biurze wcale tak dobrze nie zarabiają. Na dzień dobry są to pieniądze jak u operatora. Wymagania co do takich pracowników są spore, przede wszystkim języki obce. Rzeczywiście nie każą nas za błędy, ale o podwyżce jakiejkolwiek można zapomnieć. W przypadku choroby 20% pensji nam odpada.
    JAJUŻNIEMOGĘ

04.06.2014 11:31

A DLACZEGO ludzie w biurze zarabiają tyle więcej od nas -na produkcji? oni nie mają takiego obciążenia i nie ponoszą odpowiedzialności finansowej za byle co tak jak my. Nie rozumiem tego - skoro tak chętnie nam zabierają premie za nawet głupstwa to dlaczego chociaż w połowie chętnie nie przyznają nam premii jak nam dobrze idzie? Nawet jak mi szło dobrze 4 miesiące - wszyscy mnie chwalili i wspominali o premii, to jak zachorowałem na grypę tak że nie mogłem przez 3 dni wstać z łożka to od razu usłyszałem że z premii nici.... a to było moje pierwsze chorobowe od 4 lat w tej pracy. pewnie lepiej byłoby przyjść i zarazić innych i narazić swoje zdrowie na dłuższe zachorowanie ale dostałbym 100 lub 200 zł premii - tak to niech sobie ją wsadzą w -każdy wie gdzie!

Zostaw merytoryczną opinię o Eurocast Sp. z o.o.