Sun- Garden

Malanów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o Sun- Garden

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sun- Garden

Karolina

@Ali piszesz o tym, że przy akordzie pracuje się na 3 zmiany. Czy na działach, które mają stawkę godzinową również tak wygląda system pracy? @pracownik co sprawia, że praca na produkcji jest według Ciebie lepsza od pracy na magazynie?

@@@@@@@

Kto mi poda namiary na kogos z magazynu. Chodzi mi o kierownika .

Nick123

Gdzie lepiej idzie zarobić na produkcji czy na magazynie?

pracownik
@Nick123 16.10.2017 17:35
Gdzie lepiej idzie zarobić na produkcji czy na magazynie?

Oczywiscie na produkcji jezeli mass zamiar pracowac a nie opiepszac sie

Nick123
@pracownik 18.10.2017 12:44
Oczywiscie na produkcji jezeli mass zamiar pracowac a nie opiepszac sie

No to jest problem. Bo zapisałem się już na magazyn

Ali

Słuchaj @pracownik podwyżkę każdy dostanie inną. Ja dostałam takie grosze, ze sie uśmiałam, ze akurat na lizaka dziecku bo na czekoladę juz nie starczy. To zalezy od tego czy np miałeś/ miałaś w danym roku chorobowe. Wiec mimo ze pracujemy w przeciw tacy lub nadludzkich max temp nie możesz chorować, do tego nie miej wypadku przy pracy czego SG ma max ilość ( głównie przez nocki ). Wtedy dostaniesz nawet ze 1zł podwyżki. Brawo hahaha. Druga rzecz nie mozna wybrać sobie czy chcesz akord czy godzinie je. To zalezy od Twoich kwalifikacji oraz od tego na jaki dział chcesz pójść. Na danym dziale jest albo akord albo godzinowa. Oczywiście dostanie sie na ten drugi graniczy z cudem, bo musisz mieć plecy bo wciągają znajomych rodzinę itp, czyli standard. Zostaje akord czyli meble, szwalni itp i zapierdzielasz na 3 zmiany za ok 1800. Jesli oczywiście wyrobisz normę. Jesli nie albo Cie wykopia na gorszy dział albo czeka cie traktowanie jak śmiecia. Pozdrawiam. Ps. W każdym takim zakładzie jest identycznie.

zaint
@Ali 13.10.2017 10:28
Słuchaj @pracownik podwyżkę każdy dostanie inną. Ja dostałam takie grosze, ze sie uśmiałam, ze akurat na lizaka dziecku bo na c...

A mozesz powiedziec ile tej podwyzki dostalas przeciesz to zadna tajemnica

Nick

Czym różni się praca na produkcji od pracy na magazynie? Gdzie lepiej pójść? Mam do wyboru meble, materace i wózki widlowe

Nick
@Karol 10.10.2017 15:24
Weź sobie wózki

Dlaczego polecasz. Właśnie wstępnie powiedziałem, że chce tam. Proponują 12,90 na godz. Więc pewnie wyjdzie coś koło minimalnej. Pracujesz tam?

Karol
@Nick 11.10.2017 13:48
Dlaczego polecasz. Właśnie wstępnie powiedziałem, że chce tam. Proponują 12,90 na godz. Więc pewnie wyjdzie coś koło minimalne...

Tak pracuje tam

Karolina

@ona311 nie jestem pracownikiem Sun- Garden, więc jeśli chodzi o szczegóły zatrudnienia to nie pomogę. Jednak widzę, że @Ali dość dokładnie pisze o pracy w firmie. @Ali dobrze rozumiem, że przychodząc do pracy można wybrać, czy pracuje się na akord, czy też ma się stawkę godzinową? Jest szansa zmiany również po rozpoczęciu pracy w firmie? Czy w obu przypadkach jest to praca w systemie zmianowym, czy też może można liczyć na stałe godziny pracy?

Ali

Pracuje tam 4 rok. Napierdalam na szyciu jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1600 zł. Bylo by więcej gdyby nie akord który ciagle jest podnoszony a konkretnie chodzi o obcinanie minut na zleceniach. Pol roku temu na ten sam materac bylo dla przykladu 16 minut dziś 13 i juz nie jestem w stanie uszyć nawet na 100%. Potem masz zmianę wyrobu i od początku ustawiasz maszynę na inne szycie, zmieniasz nici, lecisz po material, po zamki etc. Szyc trzeba ładnie i bezblednie a w tym czasie sie po prostu nie da i szyjemy swoim kosztem czyli kosztem minut bo i tak w razie błędu wróci do poprawy. To jest robione specjalnie. Wiec dlatego zarobisz co miesiąc inaczej. Dziś wykonujesz to i masz taki czas a jutro to i juz masz inny czas.Codziennie jakieś kłótnie i nieporozumienia. Brygadzisci o nic nie dbają. Mimo ze mam akord po wszystko musze sama iść lub zabiegać zeby cos dostać typu narzędzia niezbędne. Jeżeli mogę poradzić to staraj sie o prace na godzinowce. Tez sama juz sie staram.

pracownik
@Ali 09.09.2017 15:14
Pracuje tam 4 rok. Napierdalam na szyciu jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1600 zł. Bylo by więcej gdyby nie...

No i w końcu ktoś w końcu poruszył ta swieta sprawę zobaczymy jakie podwyżki dają

Karolina

@ona311też nie widzę w internecie nowych ofert pracy, jednak zawsze warto po prostu przesłać swoje CV do firmy. Próbowałaś tak skontaktować się bezpośrednio z Sun- Garden?

ona311
@Karolina 07.09.2017 13:35
@ona311też nie widzę w internecie nowych ofert pracy, jednak zawsze warto po prostu przesłać swoje CV do firmy. Próbowałaś tak...

Szczerze mówiąc jeszcze nie. Ale na pewno wyślę CV. Chciałam na początku zorientować się o pracy w tej firmie. o warunkach, płacy itp. Pracujesz może tam? Pozdrawiam

ona311

Czy są aktualnie przyjęcia w tej firmie (dla kobiet) ? Nie widzę nigdzie ogłoszeń a szukam stabilnej pracy. i Jak jest z tymi zarobkami? Ile można wydołać do ręki na miesiąc ? Pozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedz

Karolina

@zaint czy jesteś pracownikiem Sun- Garden? Jeśli tak, to chętnie dowiem się więcej o Twoich doświadczeniach w firmie. Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć obecnie? Każda dodatkowa informacja może być cenna dla osób, które zastanawiają się nad pracą właśnie w tym miejscu. Co możesz im doradzić?

NowyPan

witam , własnie szukam praktyk ( wbieram zawód : Mechanik automatyki przemysłowej i urządzeń precyzyjnych ) czy z takim zawodem mnie przyjmą ? ( jak juz ukończe okres nauki zawodu )

obserwator

A co tam u was slychac Nic nie piszecie to chyba jest super czy lepiej nie komentowac

Blondi018
@obserwator 17.02.2017 18:21
A co tam u was slychac Nic nie piszecie to chyba jest super czy lepiej nie komentowac

Znacie jakąś stronę gdzie osoby z sun Gardena Malanów jeżdżą w kierunku Turku?

zaint
@Blondi018 14.06.2017 16:14
Znacie jakąś stronę gdzie osoby z sun Gardena Malanów jeżdżą w kierunku Turku?

Chejka co Nic nie piszecie slychac cos juz o podwyszkach przeciesz nowy sezon sie zaczyna ???? (nie man na mysli nor my)

2obserwator

Jakis ty madry pewnie Sam swinie pasiesz a chcialbys tez pojezdzic swoim samochodem

obserwator

Bardzo dobrze ,że jest taki zakład bo byście świnie paśli i nie jeździlibyście własnymi własnymi samochodami.

zain

Czy to prawda ze stolarnię przenoszą da Przykony?

p
@zain 17.11.2016 12:04
Czy to prawda ze stolarnię przenoszą da Przykony?

Podobno zaczynaja od polowy stycznia

anonim

(usunięte przez administratora)

ssssd

Masz racje byle by były chęci do pracy a jak ich nie ma to i na leżąco plecy bola

zainteresowany
@ssssd 21.10.2016 19:10
Masz racje byle by były chęci do pracy a jak ich nie ma to i na leżąco plecy bola

A jak jestescie zadowoleni z podwyżek bo podobno dostaliście i sie nawet nie pochwalicie

anonim

(usunięte przez administratora)

p

Pracownik fizyczny

:D

Trza było sie uczyć lidziska...

rrrr
@:D 15.10.2016 04:19
Trza było sie uczyć lidziska...

Masz racje D

w
@rrrr 15.10.2016 07:29
Masz racje D

Niestety ktos musi pracować fizycznie a ktos umysłowo

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Umowę na pełen etat masz od 1 dnia wynagrodzenie 2000 lub więcej zalezy ile wyrobisz normy ja jestem w grupie pracuje 3miesiac i nie narzekam czy to ci wystarczy

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

To znaczy ze dają umowę o prace a nie zatrudniają na czarno to mało i zarobki tez nie złe chyba ze ci sie robic nie chce

ooopo

A z podwyżek jesteście zadowoleni

anonim

(usunięte przez administratora)

ffffffg

1700

ppppp
@ffffffg 12.10.2016 16:45
1700

Maja tesz darmowe dojazdy idzie wytrzymać

M&M

Pracowałem w tym zakładzie prawie rok na dziale materacy. Przez pierwsze pół roku był am/em zadowolon a/y z pracy, ale pózniej zaczęły sie problemy w firmie i Polak przestał być szanowanym człowiekiem. Radzę uczyć sie ruskiego. Dostaniesz umowe na trzy miesiące a pozniej zastapi cie kolega z Ukrainy. Życzymy powodzenia przyszłym pracownikom działu materacy pod przewodnictwem PANA h. I JEGO BRYGADY CHAMÓW.

tolek
@M&M 11.10.2016 01:40
Pracowałem w tym zakładzie prawie rok na dziale materacy. Przez pierwsze pół roku był am/em zadowolon a/y z pracy, ale pózniej...

Jezeli piszesz o PANU h. To napisz jasno po kogo chodzi

iga

Czy sa przyjecia do pracy na jakis dzial

zzz

A kto byl tam kierownikiem

bababa

szukaja kierownika mebli tapicerowanych na pracuj.pl co sie dziejem ze starym kierownikiem, juz 2 oferta w ciagu 6 miesiecy ?

Andzia1987

zaraz Ukraińców zaczną sprowadzać. Paszak już podobno sprowadził to i inni zaraz pójdą w jego ślady. Kłócić się nie ma co. Być może specjalnie chcą was skłócić. To z zmową cenową coś trzeba zrobić. Nie macie tam żadnych związków zawodowych.

pracownik

Jak pracowałeś tak Ci zapłacili

sssdd

No i tak trzymac jeszcze im dołożyć

pr

to dla kogo sa te premie kwartalne bo napewno nie na produkcji

Kaliszanin

A za co w chce premię? jak w na tej produkcji się tylko obijacie i przesiadujecie w palarni!!!!!!!!!! po wini wam akord podnieś wieśnaki

do pomocnego

Masz swieta racje przeciesz sezon dobiega konca

pomocny

Jest niezle,ale juz zaczynaja szukac dziury w całym. za duzo zarabiamy 2tys z nadgodzinami.Trzeba zabrac premię.

ALAN

Ja słyszałem że w dziale logistyki to same koleżeństwo. jakiś niemiec o imieniu Holger się rządzi. a jak potrzebują do pracy to tylko swoich.

bbbbbb

szukają kierownika wydziału prod. powiedzcie czy jest to nowy dział czy kogos wywalili ? pod kogo on podlega ? i może ktoś wie jaki zarobki

ktos

Jak zawsze duzo szumu i na tym koniec dostali po 5 gr i sie ciesza zenada

kunta kinte

Był ale juz po, zarobki na mag. minimalna, produkcja lepjej ok2t, na meblach ok 900-1400

były pr

Słyszeliscie o strajku w sungarden zapomnieli jeszcze dodac ze pracujac na hali jest latem 36 stopni zdaniem przełozonych idzie wytrzymac

zainteresowany

a jak tam na szwalni materacy

pracownik

No i jest dokładnie tak jak myślisz

procownik SG

wielkie kolesiostwo i tyle, nawet po wejściu sebastiana

anonim

(usunięte przez administratora)

*

A dokładnie co robi i za ile jako ten "logistyk"?

hok

ludzie to jest szok,praca z której nie można samemu sie utrzymać dlaczego wy polacy na stolkach nie pomagacie ludziom którzy tam pracuja a jeszcze obcinacie pensje dlaczego zwalniacie ludzi latem a tych z biór nie zwolnicie na okres letni.Dzieki Bogu ze profim potrzebuje pracowników i troche może sie opamiętacie bo jaja już sobie robicie z ludzi jak tak można

anonim

(usunięte przez administratora)

*

Przyjdz i sprawdz, zobaczysz ze to nie jaja tylko prawda.

maciej22

A jak wygląda tam praca na nowej hali na meblach?

szuk

a czy moglabym sie dowiedzieć jakie stawki tam proponują? Właśnie znalazłam oferte że potrzebują logistyków bez doświadczenia ja wlaśnie czegoś takiego szukam ale chciałabym wiedziec jaka jest stawka i atmosfera w pracy. Z góry dzięki za odpowiedz

*
@szuk 24.06.2015 15:16
a czy moglabym sie dowiedzieć jakie stawki tam proponują? Właśnie znalazłam oferte że potrzebują logistyków bez doświadczenia j...

LOGISTYK bez doświadczenia to znaczy że będziesz zapieprzał na magazynie,praca na 3 zmiany ,zarobki 8 zł brutto na godzinę. Teraz wszyscy stamtąd uciekają i dlatego pojawiło się tyle nowych ogłoszeń,bo chcą "jeleni" nałapać

lala

do wymiany cały nadzór brygadzistów.ludzie robią co chcą. brygadziści sie od nich wywodzą wiec ludzie nie ponoszą żadnych konsekwencji.

n

nadal źle?

xxxx

źle

xxx

nie życzę nikomu pracy w tym zakładzie. To prawdziwy ( usunięte przez administratora )

xx

chcę dodać że od momentu problemu z brygadzista założyłam własną działalność i jestem pracodawcą samego siebie. polecam założenie własnej działalności

ljkcfhg0-3;hz
@xx 08.12.2011 01:30
chcę dodać że od momentu problemu z brygadzista założyłam własną działalność i jestem pracodawcą samego siebie. polecam założen...

To zwykły PIC żadnej firmy nie masz a żal ściska że nie umieszx pracowac w zespole. Ende.

Zostaw opinię o Sun- Garden - Malanów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sun- Garden