Sun- Garden
3 66 6 1

Opinie o Sun- Garden

6261o

Jak jest na sprężynach?

Ciekawski

Ile tam trzeba mieć nadgodzin żeby to 3000 tys zarobić?

Szwaczka
@Ciekawski 19.12.2018 14:42

Przyjdz to zobaczysz nie za wiele

Jak
@Szwaczka 19.12.2018 15:01

Nie za wiele to dla mnie 2 soboty a dla innych to mogą być wszystkie weekendy

Karolina
@Szwaczka 19.12.2018 15:01

Zdaje się, że możesz mieć sporą wiedzę na temat tego, jak funkcjonuje firma Sun- Garden. Może w związku z tym podzieliłabyś się tym, co wiesz o tym pracodawcy? Proszę, zacznij od tego, jak - Twoim zdaniem - wygląda atmosfera między pracownikami tego przedsiębiorstwa. Jest już na tyle dobra, iż nie przeszkadza w wykonywanych obowiązkach?

Zaint
@Jak 19.12.2018 18:09

Wiecej nie niz 2

Jak
@Zaint 22.12.2018 19:57

A na jakim dziale? Czyli 16 nadgodzin za 3000 tys?

Karolina
@Zaint 22.12.2018 19:57

Może się wydawać, że sporo wiesz o działaniu firmy Sun- Garden. Na forum wchodzi wiele osób, które są zainteresowane tym pracodawcę, a więc może pomógłbyś im i napisał o nim coś konkretnego? Zacznij od kwestii wynagrodzenia. Możne je już uznać za zadowalające?

Szwaczka
@Jak 23.12.2018 14:24

Na szwalni

Yyyy
@Szwaczka 30.12.2018 19:46

A na innych działach jak z kasą bo jak słyszę to wszyscy płaczą że zarabiają tam po 2200 prawda to?

Szwaczka
@Yyyy 30.12.2018 22:43

Nie wiem

Karolina
@Szwaczka 01.01.2019 20:56

Dobrze, że tak aktywnie uczestniczysz w tej dyskusji. Ale byłoby jeszcze lepiej, jakby Twoje wypowiedzi nie były aż tak zdawkowe. Skoro pracujesz w firmie Sun- Garden, to na pewno dużo wiesz zarówno o tamtejszej specyfice pracy, jak i samych warunkach zatrudnienia. Powiedz zatem, czy oprócz normalnej pensji macie tam zapewnione jakieś atrakcyjne dodatki pozapłacowe?

Asd
@Yyyy 30.12.2018 22:43

Jakie 2200?? Bez nadgodzin to 2tys nie zarobisz

Jogf
@Asd 06.01.2019 23:26

To chyba zależy od działu bo jedni mówią że z 40 nadgodzin i grubo ponad 3000 wychodzą. Więc nie wiem gdzie ty robisz

Qwerty
@Jogf 07.01.2019 10:50

40 godz?? Czyli wszystkie soboty + niedziela, to rzeczywiście niedużo nadgodzin

Ttt
@Qwerty 07.01.2019 23:23

Zawszę w tygodniu można robić po 12 godzin i z 3 soboty i git

Qwerty
@Ttt 08.01.2019 11:51

Super opcja.

Ygy
@Qwerty 08.01.2019 18:09

Chodzi mi głównie o to czy idzie w tej firmie wyciągnąć 4000 tys?

Qwerty
@Ygy 09.01.2019 10:14

Nie idzie. Chyba że zamieszkasz na hali.

Karolina
@Qwerty 10.01.2019 14:03

Cieszę się, że aktywnie uczestniczysz w dyskusji, dotyczącej firmy Sun- Garden jako pracodawcy. Jednak w większym stopniu pomógłbyś innym osobom, jakbyś zechciał napisać cokolwiek o tamtejszej specyfice pracy. A może posiadasz jakąś wiedzę o planowanej tam rekrutacji?

Gargamel
@Ciekawski 19.12.2018 14:42

Wszystkie :)

Gargamel

Dramat firma co to jest 2500nawet w 3 zmianowym systemie na szwalni 3000 jak szwaczka mówi ,tylko od maszyny nie można odejść bo koleżanka więcej wyszyje :) ludzie tak napedzili to wszystko głupota nie zna granic.

Zaint

Jak tam po oplatku wigilijnych

Людмила

Могу написать одним словом - концлагерь. Здесь не говорится о европейском уровне, здесь отсутствуют элементарные человеческие нормы по отношению к работникам.

Hahaha
@Людмила 12.01.2019 13:58

Może to ktoś przetłumaczyć?

Jak

Czy dojeżdża tam ktoś z Kalisza? Czy jest to nie opłacalne?

lukasz

Co powiecie o brygadzistach?? czy autobusy z Turku są darmowe? co robi pracownik pakowania poduszek?

Pra ownik
@lukasz 09.12.2018 09:10

A co moze robic pakowacz dziwne pytanie chyba pakuje poduszki brygadzisci spoko jezeli robisz co do ciebie nalezy

Wiem co piszę

Firma z dużym potencjałem. Może jest kilka spraw, które trzeba poprawić, ale z całą pewnością jest więcej pozytywów a niżeli negatywów

Karolina
@Wiem co piszę 11.12.2018 09:44

Zawsze warto dostrzegać pozytywne strony swojego pracodawcy, a więc cieszę się, że to zrobiłeś. Prosiłabym Cię jedynie o to, abyś trochę rozbudował swoją poprzednią wypowiedź, bowiem jest za ogólna. Czy w Sun- Garden atmosfera między pracownikami jest na tyle dobra, że nie wpływa w sposób znaczący na jakość Waszej pracy?

Spawacz

Ile mozna zarobic jako spawacz ?

Karolina
@Spawacz 15.11.2018 22:28

Jeśli już zacząłeś wypytywać o takie kwestie, to z całą pewnością musisz być bardzo zainteresowany pracą w Sun- Garden. Jestem pewna, że ktoś w końcu zechce opisać Ci aspekt wynagrodzenia w tej firmie. A już aplikowałeś, czy na razie zbierasz informacje o tym pracodawcy?

Anonim

Co sądzicie o dziale Monza? Jakie zarobki?

Karolina
@Anonim 26.10.2018 20:04

@Anonim Wnioskuję, że musisz być w jakiś sposób zainteresowany podjęciem pracy w Sun- Garden. Na wątku ostatnio wypowiada się parę osób, więc może ktoś postanowi Ci pomóc. A już składałeś u nich swoje CV, czy jeszcze z tym chcesz poczekać?

Anonim
@Karolina 28.10.2018 16:37

Wolę poczekać oferta pracy jako pakowacz, podobno jest tam ciężko

pr
@Anonim 28.10.2018 21:16

no to nie masz na co czekac bo jest wszedzie ciezko nawet ze wzgledu na gabaryty np,meble poduszki materace

Karolina
@pr 30.10.2018 11:34

@pr Jeśli @Anonim ma jeszcze wątpliwości i wstrzymuje się z decyzją, to na pewno ma ku temu powody, a więc nie powinniśmy go tak "poganiać". Zapewne sama już jakiś czas pracujesz w firmie Sun- Garden. Może zatem wiesz, czy starając się w niej o pracę należy już posiadać, nawet minimalne doświadczenie?

Sunshine

A kiedy będą aneksy do umów z niby podwyżką a tak naprawdę nie podwyżką?

pr
@Sunshine 27.10.2018 21:56

juz sa a jak jeszcze nie masz to sobie sprawdz stawke godzinowa na ostatnim kwitku od wyplaty ja jestem zadowolona

Karolina

@Wikary Na pewno wielu użytkowników forum jest Ci wdzięcznych za ten bogaty w treści post. Skoro, tak jak wspominasz, firma Sun- Garden dopuszcza się tak dużej liczby wykroczeń, to może ktoś wyżej postawiony powinien się tym zająć - zwłaszcza, że nadmieniasz jeszcze o mobbingu. Myślisz, iż taka interwencja przyniosłaby jakieś efekty?

Wikary
@Karolina 11.10.2018 17:02

Wszyscy sa oplaceni. Inspekcja pracy przyjezdza i stwierdza ze jest wszystko ok. A opinie pracownikow diametralnie różnią sie od decyzji PIP . Wszystkie przekroczenia uprawnień są skutecznie maskowane przez administracje przez wpisywanie starych dat do aneksow i innych dokumentow. Oby przeczytal to ktos kto sie nie boi tego wielkiego molocha... Pracownicy ktorzy walczą z niesprawiedliwoscia sa zwalniani i grożą im ze nie bedzie tez tu pracowac nikt z ich rodziny jesli puszczą parę z ust. Tak samo chodzi o alkomaty bez zezwoleń lub buty bhp za ciasne chinskie nieoddychajace jesli nie pasuja to zwalniaja...masakra...

Karolina
@Wikary 17.10.2018 12:22

@Wikary A zatem rzeczywiście - sytuacja w firmie Sun- Garden nie przedstawia się dobrze. Koniecznie trzeba zrobić coś, co wpłynęłoby w sposób znaczący na jej poprawę. Jakie rozwiązanie - Twoim zdaniem - przyniosłoby zamierzony efekt?

Kamila711@op.pl

Dziękuję za depresję Masakra

Wikary

Jak zawsze Sun garden przekracza granice, lamie prawo Bhp, kodeks pracy oraz nowo powstaly przepis RODO o ochronie danych osobowych. AFERĄ jest to tez ze od 2 lat zwalniają osoby pod niby wplywem alkoholu urzadzeniami gdzie homologacja skonczyla sie w 2017r . Ludzie zbierajcie sie i wytoczcie proces tej firmie i jej dyrektorom. My pracownicy musimy przestrzegac ich praw oraz debilnego wewnetrznego kodeksu pracy (ktory tez jest napisany niezgodnie z prawem) a dyrektorzy i kierownicy regolarnie przekraczaja swoje uprawnienia i przepisy oraz mobing jest tu codziennością. ZRÓBCIE COŚ Z TYM!!!!

Sun
@Wikary 05.10.2018 14:39

Potwierdzam. Sa na to dowody i nagrania. Znam z tamtad pare osob i juz nie jedno nagranie widzialem. Nie dajcie sie upodlić. Walczcie o swój honor i godność

Lisek
@Wikary 05.10.2018 14:39

Tak jest z takimi zakladami pracy niestety. Ludzie wykształceni pracuja ciezko na produkcji a wazniejsze stołki obejmują kuzyni, ciotki i wujkowie po zawodówce , i czemu tu sie dziwic ze nie mogą ogarnac nawet swoich wlasnomyślnie wymyslonych reguł a co dopiero przestrzegac / znac ogolne prawa i zasady.... żenada, nawet tacy ludzie sa bezwstydni bo w zywe oczy swiadomie kłamią....

M
@Lisek 05.10.2018 15:55

Nie wszystkie osoby z "wykształceniem" potrafią zarządzać grupa ludzi, podejmować odpowiednie decyzje związane z organizacją pracy. Czasami osoba po zawodówce potrafi lepiej zarządzac niż ta wykształcona.

Karolina

@zainteresowany Niekoniecznie musi być tak, jak piszesz - przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być naprawdę rozmaite. Może zachciałbyś odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytania? Bylibyśmy Ci za to bardzo wdzięczni. @Borys Dlaczego interesuje Cię ta kwestia? Jesteś pracownikiem w Sun- Garden?

Borys

A gdzie się podział kierownik mebli ze starej hali ?

zainteresowany
@Borys 01.10.2018 17:49

a o ktorego konkretnie chodzi .co tak slabo z ta robota

Karolina

@zainteresowany Niestety - chyba nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania i rozwiania Twoich wątpliwości. Nie jestem bowiem pracownikiem Sun- Garden. A Ty jesteś zainteresowany podjęciem pracy w tej firmie? Z uwagi na to, iż mało osób jest tu aktywnych, polecam Ci bezpośredni kontakt: https://www.sun-garden.eu/pl/kontakt Będziesz miał okazję dopytać, a tam na pewno udzielą Ci rzetelnych informacji. Daj nam później znać o postępach.

zainteresowany
@Karolina 29.09.2018 10:00

widocznie firma nie cieszy sie zbyt duzym zainteresowaniem jezeli tak molo sie odwiedza ten portal w stosunku do innych firm

Karolina

@Były Pracownik Ważne jest, żeby mimo złych doświadczeń z danym pracodawcą istnieje chęć podzielenia się nimi z innymi. Z Twojego wpisu można wywnioskować, iż firma Sun- Garden nie traktuje wszystkich swoich pracowników w sposób równy - czy zatem postanowiłeś coś z tym zrobić i gdzieś zgłosić? @Miro Zapewne masz sporo racji. Pracujesz albo pracowałeś w Sun- Garden?

zainteresowany
@Karolina 07.09.2018 09:13

co tak slabo z robota na tych materacach podpowiedzcie bo jak zwykle cisza

zainteresowany
@Karolina 07.09.2018 09:13

co tak slabo z robota podpowiedzcie bo jak zwykle cisza kiedy sie cos ruszy przeciesz sezon juz w pelni

Były Pracownik

Firma żałosna. Za godzinówkę na TAŚMOWEJ produkcji z akordem ludzie dostają po 4 tys. na rękę gdzie większość to znajomi wyżej postawionych osób,a zwyczajny pracownik na ręcznej produkcji musi się wysilić żeby ledwo 2,4-2,6 tys. zarobić. Brak słów. Wyższe kierownictwo przychodzi zaraz nikogo na dziale poza pracownikami nie da. Pomijając już zarobki traktowanie Ukraińców tam to żenada. Pracują po 12 godzin na podobnych warunkach co Polacy a zarabiają 2x mniej. Zwyczajny wyzysk i tyle.

Miro

Idealnych firm nie ma ale jak ktoś chce pracować i robi to dobrze to jestem przekonany, że będzie zadowolony.

Suns

Ile zarabia początkujący magazynier

24
@Suns 12.08.2018 22:49

1700

Suns
@24 16.08.2018 00:45

Dzięki

Karolina

@Tomek Serdecznie Ci dziękuję za Twoją merytoryczną opinię o Sun- Garden. W swoim wpisie nadmieniasz, że firma nie zatrudnia na długi okres - dlaczego tak się dzieje? @zaint Wnioskuję, iż sam jesteś zainteresowany zatrudnieniem się w tym miejscu. Złożyłeś już aplikację, czy może nadal czekasz?

zaint

Podpowiedzcie czy praca się ruszyla czy jeszcze nie i na jakim dziale

Tomek

Firma od dłuższego czasu zatrudnia już tylko na sezon, o długotrwałym zatrudnieniu można zapomnieć. Wynagrodzenie na ogół pomiędzy 1500-1600 złotych. Atmosfera jest drętwa gdyż pracownicy na lepszych stanowiskach są zatrudnieni po znajomości, a dla osób z zewnątrz pozostają ciężkie prace akordowe a jeśli trafią na godzinówkę to tylko na gorsze stanowiska. Lepsze warunki i możliwości mają rodziny, znajomi kierowników. Jeżeli ktoś jest szanowany we wsi i ma tępego syna czy córkę to idzie do kierownika jednego z działów i on załatwia pracę dla pociechy. Praca w zakładzie jest prosta, dostosowana do poziomu intelektualnego lokalnej społeczności. Zadania są schematyczne i powtarzalne. Fakt że praca jest intensywna nie przeszkadza jeśli ktoś wychował się na wsi i nie boi się ciężkiej uczciwej pracy. Firma nie oferuje żadnej możliwości rozwoju.

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu pracy jest coraz większe. Czy tak samo jest w Sun- Garden? Napisz, co o tym sądzisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji dotyczącej pracy w firmie.

poszukujacy pracu

Szukam pracy powiedzcie czy przyjmuja na jakis dzial I jaka stawke proponuja

Tomson

Gorszej firmy nie widziałem awizacja na 8 a jakiś siwy pedał z biura mówi ze nie ma pracowników i musze czekać do 14 a o 14 przyjechał wózkowy mówi ze wozi na produkcję bo czekają na to zabrał jedna bele pojechal i nie wrócił

ppppp

Co tak slabo z robota

kkk97

Wszystkie te teksty sa daremne kiedy ludzie sami pod nasza norm. Gdzie stawki minimalne wyższe?

wwwww
@kkk97 11.04.2018 07:55

To sie piwinni cieszyc ze maja wiecej sztuk Bo za 100% to pesja glodowa

Garenowiec

Ani zarobki Ani porządna praca a Polacy w biurach już ZGERMANIZOWANI. Zero DUMY POLSKIEJ , a zwłaszcza szacunku do siebie bo ci ludzie są gorsi od zwierząt. Bo skazują Cię na upodlenie. Ludzie którzy produkcyjno mają większą władzę od tych "pseudo kierowniczkow " Bo powinniście PRZESTAĆ PRACOWAĆ przez tydzień to oni głowy by stracili za to co tu wyprawiają. (usunięte przez administratora) i nic więcej.. .

Zostaw opinię o Sun- Garden - Malanów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sun- Garden