Sun- Garden

Malanów, Turecka 36

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 57 ocen.

Sun- Garden
3 57 6 1

Opinie o Sun- Garden

Karolina

@Wikary Na pewno wielu użytkowników forum jest Ci wdzięcznych za ten bogaty w treści post. Skoro, tak jak wspominasz, firma Sun- Garden dopuszcza się tak dużej liczby wykroczeń, to może ktoś wyżej postawiony powinien się tym zająć - zwłaszcza, że nadmieniasz jeszcze o mobbingu. Myślisz, iż taka interwencja przyniosłaby jakieś efekty?

Wikary
@Karolina 11.10.2018 17:02

Wszyscy sa oplaceni. Inspekcja pracy przyjezdza i stwierdza ze jest wszystko ok. A opinie pracownikow diametralnie różnią sie od decyzji PIP . Wszystkie przekroczenia uprawnień są skutecznie maskowane przez administracje przez wpisywanie starych dat do aneksow i innych dokumentow. Oby przeczytal to ktos kto sie nie boi tego wielkiego molocha... Pracownicy ktorzy walczą z niesprawiedliwoscia sa zwalniani i grożą im ze nie bedzie tez tu pracowac nikt z ich rodziny jesli puszczą parę z ust. Tak samo chodzi o alkomaty bez zezwoleń lub buty bhp za ciasne chinskie nieoddychajace jesli nie pasuja to zwalniaja...masakra...

Karolina
@Wikary 17.10.2018 12:22

@Wikary A zatem rzeczywiście - sytuacja w firmie Sun- Garden nie przedstawia się dobrze. Koniecznie trzeba zrobić coś, co wpłynęłoby w sposób znaczący na jej poprawę. Jakie rozwiązanie - Twoim zdaniem - przyniosłoby zamierzony efekt?

Kamila711@op.pl

Dziękuję za depresję Masakra

Wikary

Jak zawsze Sun garden przekracza granice, lamie prawo Bhp, kodeks pracy oraz nowo powstaly przepis RODO o ochronie danych osobowych. AFERĄ jest to tez ze od 2 lat zwalniają osoby pod niby wplywem alkoholu urzadzeniami gdzie homologacja skonczyla sie w 2017r . Ludzie zbierajcie sie i wytoczcie proces tej firmie i jej dyrektorom. My pracownicy musimy przestrzegac ich praw oraz debilnego wewnetrznego kodeksu pracy (ktory tez jest napisany niezgodnie z prawem) a dyrektorzy i kierownicy regolarnie przekraczaja swoje uprawnienia i przepisy oraz mobing jest tu codziennością. ZRÓBCIE COŚ Z TYM!!!!

Sun
@Wikary 05.10.2018 14:39

Potwierdzam. Sa na to dowody i nagrania. Znam z tamtad pare osob i juz nie jedno nagranie widzialem. Nie dajcie sie upodlić. Walczcie o swój honor i godność

Lisek
@Wikary 05.10.2018 14:39

Tak jest z takimi zakladami pracy niestety. Ludzie wykształceni pracuja ciezko na produkcji a wazniejsze stołki obejmują kuzyni, ciotki i wujkowie po zawodówce , i czemu tu sie dziwic ze nie mogą ogarnac nawet swoich wlasnomyślnie wymyslonych reguł a co dopiero przestrzegac / znac ogolne prawa i zasady.... żenada, nawet tacy ludzie sa bezwstydni bo w zywe oczy swiadomie kłamią....

M
@Lisek 05.10.2018 15:55

Nie wszystkie osoby z "wykształceniem" potrafią zarządzać grupa ludzi, podejmować odpowiednie decyzje związane z organizacją pracy. Czasami osoba po zawodówce potrafi lepiej zarządzac niż ta wykształcona.

Karolina

@zainteresowany Niekoniecznie musi być tak, jak piszesz - przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być naprawdę rozmaite. Może zachciałbyś odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytania? Bylibyśmy Ci za to bardzo wdzięczni. @Borys Dlaczego interesuje Cię ta kwestia? Jesteś pracownikiem w Sun- Garden?

Borys

A gdzie się podział kierownik mebli ze starej hali ?

zainteresowany
@Borys 01.10.2018 17:49

a o ktorego konkretnie chodzi .co tak slabo z ta robota

Karolina

@zainteresowany Niestety - chyba nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania i rozwiania Twoich wątpliwości. Nie jestem bowiem pracownikiem Sun- Garden. A Ty jesteś zainteresowany podjęciem pracy w tej firmie? Z uwagi na to, iż mało osób jest tu aktywnych, polecam Ci bezpośredni kontakt: https://www.sun-garden.eu/pl/kontakt Będziesz miał okazję dopytać, a tam na pewno udzielą Ci rzetelnych informacji. Daj nam później znać o postępach.

zainteresowany
@Karolina 29.09.2018 10:00

widocznie firma nie cieszy sie zbyt duzym zainteresowaniem jezeli tak molo sie odwiedza ten portal w stosunku do innych firm

Karolina

@Były Pracownik Ważne jest, żeby mimo złych doświadczeń z danym pracodawcą istnieje chęć podzielenia się nimi z innymi. Z Twojego wpisu można wywnioskować, iż firma Sun- Garden nie traktuje wszystkich swoich pracowników w sposób równy - czy zatem postanowiłeś coś z tym zrobić i gdzieś zgłosić? @Miro Zapewne masz sporo racji. Pracujesz albo pracowałeś w Sun- Garden?

zainteresowany
@Karolina 07.09.2018 09:13

co tak slabo z robota na tych materacach podpowiedzcie bo jak zwykle cisza

zainteresowany
@Karolina 07.09.2018 09:13

co tak slabo z robota podpowiedzcie bo jak zwykle cisza kiedy sie cos ruszy przeciesz sezon juz w pelni

Były Pracownik

Firma żałosna. Za godzinówkę na TAŚMOWEJ produkcji z akordem ludzie dostają po 4 tys. na rękę gdzie większość to znajomi wyżej postawionych osób,a zwyczajny pracownik na ręcznej produkcji musi się wysilić żeby ledwo 2,4-2,6 tys. zarobić. Brak słów. Wyższe kierownictwo przychodzi zaraz nikogo na dziale poza pracownikami nie da. Pomijając już zarobki traktowanie Ukraińców tam to żenada. Pracują po 12 godzin na podobnych warunkach co Polacy a zarabiają 2x mniej. Zwyczajny wyzysk i tyle.

Miro

Idealnych firm nie ma ale jak ktoś chce pracować i robi to dobrze to jestem przekonany, że będzie zadowolony.

Suns

Ile zarabia początkujący magazynier

24
@Suns 12.08.2018 22:49

1700

Suns
@24 16.08.2018 00:45

Dzięki

Karolina

@Tomek Serdecznie Ci dziękuję za Twoją merytoryczną opinię o Sun- Garden. W swoim wpisie nadmieniasz, że firma nie zatrudnia na długi okres - dlaczego tak się dzieje? @zaint Wnioskuję, iż sam jesteś zainteresowany zatrudnieniem się w tym miejscu. Złożyłeś już aplikację, czy może nadal czekasz?

zaint

Podpowiedzcie czy praca się ruszyla czy jeszcze nie i na jakim dziale

Tomek

Firma od dłuższego czasu zatrudnia już tylko na sezon, o długotrwałym zatrudnieniu można zapomnieć. Wynagrodzenie na ogół pomiędzy 1500-1600 złotych. Atmosfera jest drętwa gdyż pracownicy na lepszych stanowiskach są zatrudnieni po znajomości, a dla osób z zewnątrz pozostają ciężkie prace akordowe a jeśli trafią na godzinówkę to tylko na gorsze stanowiska. Lepsze warunki i możliwości mają rodziny, znajomi kierowników. Jeżeli ktoś jest szanowany we wsi i ma tępego syna czy córkę to idzie do kierownika jednego z działów i on załatwia pracę dla pociechy. Praca w zakładzie jest prosta, dostosowana do poziomu intelektualnego lokalnej społeczności. Zadania są schematyczne i powtarzalne. Fakt że praca jest intensywna nie przeszkadza jeśli ktoś wychował się na wsi i nie boi się ciężkiej uczciwej pracy. Firma nie oferuje żadnej możliwości rozwoju.

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu pracy jest coraz większe. Czy tak samo jest w Sun- Garden? Napisz, co o tym sądzisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji dotyczącej pracy w firmie.

poszukujacy pracu

Szukam pracy powiedzcie czy przyjmuja na jakis dzial I jaka stawke proponuja

Tomson

Gorszej firmy nie widziałem awizacja na 8 a jakiś siwy pedał z biura mówi ze nie ma pracowników i musze czekać do 14 a o 14 przyjechał wózkowy mówi ze wozi na produkcję bo czekają na to zabrał jedna bele pojechal i nie wrócił

ppppp

Co tak slabo z robota

kkk97

Wszystkie te teksty sa daremne kiedy ludzie sami pod nasza norm. Gdzie stawki minimalne wyższe?

wwwww
@kkk97 11.04.2018 07:55

To sie piwinni cieszyc ze maja wiecej sztuk Bo za 100% to pesja glodowa

Garenowiec

Ani zarobki Ani porządna praca a Polacy w biurach już ZGERMANIZOWANI. Zero DUMY POLSKIEJ , a zwłaszcza szacunku do siebie bo ci ludzie są gorsi od zwierząt. Bo skazują Cię na upodlenie. Ludzie którzy produkcyjno mają większą władzę od tych "pseudo kierowniczkow " Bo powinniście PRZESTAĆ PRACOWAĆ przez tydzień to oni głowy by stracili za to co tu wyprawiają. (usunięte przez administratora) i nic więcej.. .

Gast

Pracowala tam moja znajoma , i sie zainteresowalem ta firma pocichutku. Boze ludzie co wy robicie , przeciez to Mala (usunięte przez administratora) ktora wsadza sobie mala kase do kieszeni a wam nogi podkladaja,udaja ze wam pomagaja podnoszac was i sie smieja z was, jak was widza to sie klaniaja i szeroko imitacyjny usmiech pokazuja, nawat potrafia klepac po ramieniu i plecach , zeby taki chlopek rusl, a tak naprawde mysla cos innego, wiem co pisze, znam sie troche na ludziach i mam troche pojecia o kulturze polskiej i Niemieckiej, Prosze nie robcie wsydu dla wlasnego kraju a przedewszystkim dla wlasnego potomstwa. Napisal bym wam z checia co powinna ta sila robocza zrobic,aby was szanowano, ale kazdy ma swoj rozum. Grüsse an alle

pr

Czy słychać cos czy dają cos na święta czy tradycyjnie nie

Tomili

Masakra magazyn 151,dwa dni czekałem za zaladunkiem ,panowie zaprosili mnie do scielenia naczepy ,pytam z jakiej racji kierowca ma to robić żenada.

poszukujacy pracy

Mam pytanie czy przyjmują do pracy jezeli tak to na jaki dzial najlepiej aplikować .Proszę o szczera odpowiedz

pracownik ok

Ale dlaczego bbbbbn nie chcesz napisać na jakim dziale pracujesz i u jakiego kierownika my meble tesz juz 100 nie mamy

Bbbbbbb

Sun garden to jedno wielkie (usunięte przez administratora) nagle roboty nie ma i wysyłają cię na przymusowy urlop jakim prawem się pytam a gdzie postojowe ????? Wielki kierownik no umie zarządzać ludźmi boi się tylko o własną (usunięte przez administratora)

pracownik
@Bbbbbbb 08.02.2018 13:06

Podpowiedz na jakim dziale pracujesz .w soboty do pracy a w tygodniu do domu

Bbbbbbb
@pracownik 08.02.2018 16:24

A szkoda gadać co się dzieje wogole jakim prawem ktoś rządzi się pracownika urlopem tak nie powinno być od tego jest kierownik że ma zapewnić ludziom pracę a skoro tak nie jest to znaczy że coś jest chyba nie tak

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Umowę na pełen etat masz od 1 dnia wynagrodzenie 2000 lub więcej zalezy ile wyrobisz normy ja jestem w grupie pracuje 3miesiac i nie narzekam czy to ci wystarczy

Malanowianin
@pracownik 13.10.2016 19:38

Rzeczywiście, 2000zł (brutto, do ręki 1600) w 2018 roku to powód do dumy... Wysoko mierzysz nie powiem :)

pracownik
@Malanowianin 25.01.2018 21:06

Malanowianin zrozum o co chodzi pracownik pisze ze zalezy ile wyrobisz mormy ja pracuje I zarabiam blisko3000 I nie narzekam

obserwator

Bardzo dobrze ,że jest taki zakład bo byście świnie paśli i nie jeździlibyście własnymi własnymi samochodami.

Malanowianin
@obserwator 06.01.2017 13:13

Za takie grosze jakie tam się zarabia, to człowieka nawet na najtańszy samochód nie stać. Dziwie się ludzie, że dajecie się tak wykorzystywać.

zaint

A co nowego u was w nowym roku tak dawno nie pisaliscie

Karolina

@zaint nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo nie jestem zatrudniona przez Sun- Garden. Dlatego też zdaje pytania, by poznać to jak wygląda praca w tej firmie na różnych działach. A Ty możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy którego z nich?

zaint
@Karolina 20.11.2017 11:01

Wesołych swiat dlaczego nic nie piszecie

Karolina

@Ali piszesz o tym, że przy akordzie pracuje się na 3 zmiany. Czy na działach, które mają stawkę godzinową również tak wygląda system pracy? @pracownik co sprawia, że praca na produkcji jest według Ciebie lepsza od pracy na magazynie?

zaint
@Karolina 17.11.2017 11:22

To pochwal się ile zarabiacie na tym magazynie

Zostaw opinię o Sun- Garden - Malanów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sun- Garden